3310 Mutluluğu…

Eskiden insanlar kontörleri bitmesin diye “Nasılsın” diyalogunu çalıp kapatırlardı. “Açma sadece hal hatır soruyor aramıyor” derdik.

Benim lisede biri beni aradığında “Yusuf Güney-Rafet El Roman Aşk” çalıyordu. Benim lisedeki herifle şarkımızdı. İlk zamanlar bana açma telefonu şarkıyı dinliyorum diyordu saatlerce çalardı. Arıyor mu şarkıyı mı dinliyordu anlayamıyordum ama hiç açmazdım. İlişkinin sonlarına dogru söylene söylene neden açmıyorsun yaaaa diyordu. Şarkıyı dinleyip dinlemediğini nerden biliyim kavgası ediyorduk.

Bide 30 bin sms’i 15 günde bitirmistim. Benimle bile konusmadın nasıl bitti bu smsler diyip kavga etmişti. Gerci ben o sms’leri karşı lisedeki cocukla siirleserek bitirmistim.

Simdi full internet. O zaman internete erismek lüks gibi birseydi.

Konuyu siyasete getirmemek icin yukarıda sacmaladım. Ama siz oraları baska bi sekilde okuyun anlayacaksınız.

Böyle atmaca gibi oldum yemin ederim. Ucuzu kovalıyorum bir şeyden uygun bulunca stokluyorum , sanki bitmeyecekmiş gibi. Ayrıntıları nedir anlaşmanın diye sormaya korkuyorum.

Yapay et uzerine sanirim ama cokta incelemeye kafam kaldirmadi icim almadi kactim...
Guzel zamanlarda degiliz..
Bazi diziler / filmler yavas yavas gercek oluyor iste ah

En acısı o cidden ya. Migros , makro center falan gezerken insan kendini böyle seyahat etmişte dolar kuruyla alışveriş yapıyor falan sanıyor
Geçen hafta marketten çıktım bir fişe baktım bir poşete
Kasiyer arkadaş fonda Küçük Emrahdan boynu büküklerle uğurladı beni

Sizde çapkınmışsınız
Keşke daha çok çapkınlık yapsaydım. Akıllıca davranamadım ben . Şimdiki aklım olsa 10.000 sms i 10 kişiylen yerdim bende saçmalayayım bari.

En acısı o cidden ya. Migros , makro center falan gezerken insan kendini böyle seyahat etmişte dolar kuruyla alışveriş yapıyor falan sanıyor
Ben asgari ücret 790 TL iken işe başladım bimden alışveriş yapardım 70 TL herşeyi alırdım A da Z ye şimdi bı yağ 70 TL

Yani kıçı kırık zara bile 600liraya kazak satıyor artık. Lüks bir marka değil belki orta segmenttir, saçma sapan markalar 200e iteklemeye calısıyor, kazak örnek. Bunu gıdayla da degerlendirince insanların mutlu olamaması cok normal. Yarı fiyatına bile almamamız gereken seylere tonlarca para dökmek zorundayız.

Ben asgari ücret 790 TL iken işe başladım bimden alışveriş yapardım 70 TL herşeyi alırdım A da Z ye şimdi bı yağ 70 TL
Eskiden peynir 7₺ idi. Şimdi 7₺ ye çıkolata yok. Ne bileyim haftalık harçlığım 5₺ idi ve onunla ziyafet çekerdim.

85 TL ye sıvı yağ aldım saklıyorum
Eşime ucuz bulursan al pahaliyi kullanmaya elim varmiyor dedim de yazık adam psikiyatri fiyatlarını duyunca tamam hayatım dedi
300 liraya bir market alışverişi yapmıştım 12-13 sene önce annem yardıma gelmişti taksi tutup eve dönmüştük hey gidi günler heyyyy

lcw den bir eşofman altına 100 tl verdim geçen hafta.içime oturdu lcw de lüks olmuşş

Of iyimser düşünmek istiyorum ben . Sizce bu durum düzelir mi peki ?

Türkiyede ayaklanma olmazsa fiyatlar ciktikca cikicak.

Domates 7 tl olurmu ya nerden geliyor ki yurtdışındanmi ithal.

Bu gidisata yine orda yasayanlar dur demeli.

Psikolojimi bozucam ama terapi fiyatı 800₺ olmuş bozamıyorum !
Ben dolapta iki bölüm yaptım . Birisi kızımın diğeri bizim.
Onun her şeyini organik almaya çalışıyorum. Ama ne zamana kadar böyle devam ederim bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…