- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.755
- 263
- Konu Sahibi bubendegilim
-
O son an bi çarpılma yaşadıAşkı memnu da bırak insanlar mücevherlerimizi konuşsun diyen Firdevs yöreoğlu LCW reklam yüzü olmus. Hayat işte nerden nereye……
annem öğretmendi her ay 10 gram altın alabiliyordu kalanıyla da geçiniyordu valla.hesabı burdan yapınnn.Bence de demesinler
ben 790 TL maaş alıyordum tek çalışıyordum annem iki de kardeşim okuyordu onlar bide abimin borçları200 kira 200 yakıt 100 lira alışveriş elektrik su 100 lira ödedim gerisi harçlık
Daha 2 sene önce evledim çeyrek 460 tlydi simdi iki katıannem öğretmendi her ay 10 gram altın alabiliyordu kalanıyla da geçiniyordu valla.hesabı burdan yapınnn.
Öyle valla tamam Euro Türkiyede değerli ama burda 3 Euro 3 tl gibi yarim kilo kiyma 3 Euro birde yagsiz kiyma . Biz turkiye gidince pazardan dünyanin esyasini alirdik 50 tl ile birde üstü kalirdi şimdi 50 tl ye 3 posetle cikiliyorYa geçen bir arkadaşım Amerikaya gitmiş. Marketi çekmiş inanamadım yaw. 1 kg kıyma 3$ Buraya kıyasla bile ucuz geldi yine.
Ayy harika bir yorum. Evet biz hayatın cidden sade zamanlarıyla büyüdük. Şimdi bakıyorum genç nesil bizden çok daha sıkıntı içindeler. Benim babam o zamanlarda çok zengindi ve deniz gören evler (istanbul’da) 700 bin falandı. Şimdi 0 lardan rakamı okuyamıyorum. Kiralar da aldı başını gitti. Eski kiracıyız ve ev sahibi de sürekli mobbing halinde. En son geçen gün bi saydım sıvadım. Bi sene kiranı vermem beleşe otururum delirtme beni dedim.Sanırım en çok biz 80-95 arası doğumlular etkilendik. Çünkü hayatın ucuz, kolay, dertsiz olduğu günleri hatırlıyoruz. Kp işçi maaşıyla 2 ev almış mesela. Ben dış ticaretçiyim eşim lojistikçi bir ev bile almak hayal bize. Belki 2000 sonrası doğanlar evet ev almak zor der geçer ama ben insanların çatır çatır ev aldığını hatırlıyorum. İstediğimiz kıyafetlerin alındığını hatırlıyorum. Zengin değildik ama kıyafet ayakkabı almak sorun değildi. Şimdi bir spor ayakkabı almadan 35 site gezip, mağaza dolaşıp fırsat kovalıyoruz. Gerçekten çok yoruldum ben de.
Ben hatirliyorum ya 45 tl falandiDaha 2 sene önce evledim çeyrek 460 tlydi simdi iki katı
yarım poşet demek istedin herhalllÖyle valla tamam Euro Türkiyede değerli ama burda 3 Euro 3 tl gibi yarim kilo kiyma 3 Euro birde yagsiz kiyma . Biz turkiye gidince pazardan dünyanin esyasini alirdik 50 tl ile birde üstü kalirdi şimdi 50 tl ye 3 posetle cikiliyor
Ben o kadarı hatırlamıyorum sene kaçtıBen hatirliyorum ya 45 tl falandi
Valla en son türkiyedeyken 2 yıl oldu gitmeyeli simdi belliki işler iyice kötülesiyor.yarım poşet demek istedin herhalll
HahahaHersey kotu gidiyor olsa da ben mutsuz olamiyorum yani oluyorum ama bir sureligine oluyorum, uzun sure mutsuz kalamiyorum kendime sevinecek bir sey buluyorum er geç.Mutsuzken canim sıkılıyor. Uzun uzadiya mutsuz enerjisiz insanlar bana garip geliyor.
Devamli ona buna canimi sikamiyorum. Cozemeyecegim seyler icin erken yaşlanamam zaten eşim botox yaptirmami istemiyor.
beni evlatlık alsanaaa.yaş bayağı oldu amaaa sen gene de al kurtarr beniiiiiValla en son türkiyedeyken 2 yıl oldu gitmeyeli simdi belliki işler iyice kötülesiyor.
Valla ben hatirliyorum dayimin dugunune almistik kuyumcunun önune oturtmuslardi bizi simit yerken fiyat konusuyorlardi çok çok eski 2002 falan ya galibaBen o kadarı hatırlamıyorum sene kaçtı
Düğünlerde sahte altın şokuu çok oluyormuşDaha 2 sene önce evledim çeyrek 460 tlydi simdi iki katı
Ben 7 8 yaşlarda çeyreğin ne olduğunu bilmediğim zamanlarValla ben hatirliyorum dayimin dugunune almistik kuyumcunun önune oturtmuslardi bizi simit yerken fiyat konusuyorlardi çok çok eski 2002 falan ya galiba
Ay lütfen konuma o beyin yakanlar gelmesin. 3 avrooo 30 tela yapar. Onlarda pahalı alıyor diyen o yaş olan kesim varÖyle valla tamam Euro Türkiyede değerli ama burda 3 Euro 3 tl gibi yarim kilo kiyma 3 Euro birde yagsiz kiyma . Biz turkiye gidince pazardan dünyanin esyasini alirdik 50 tl ile birde üstü kalirdi şimdi 50 tl ye 3 posetle cikiliyor
Hahaha
Çekilişlere katılalım o zaman. Estetsiyenler çekiliş yapıyor ya. Birbirimizi ömür boyu etiketleyelim :d
Hiç bu açıdan bakmamıştım. Kaz ayaklarım aldı başını gitti !
Hemen moral düzeltiyorum.
Ben unutmam o düğün rezaletini babam düğün zamanı banada altın kolye almıştı 3 gün sonra sıkıştik kızım diyip bozdurmustu çok aglamistimBen 7 8 yaşlarda çeyreğin ne olduğunu bilmediğim zamanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?