337.Dönem de Eşi-Nişanlısı-Arkadaşı Askere Gidecek Olanlar

anladmm cnm cok saol anlattıgın ıcın smdı bızımkılerın toplam 154 gunmu olcak

154 olacak
ama155den davamedelımson gunler bır anda 1gun fazladan eksiltmek daha iyi gelecek sanırımbize..16mayısta gelecek eşimm inşallahh yemın torenıne gelmemeı istemedi suabta tatilinde gel diyo daha iyi olur dedi...umarımçıkmasına izin veririler şubatta

eşim aradı bugun eğitim yokmuş:)
dinlensinler biraz...kaçgundür bı hal oldular sag don sola dön sürün,yürü

inş gıdebılırsın yanına cnm bnm gelmeme ızın vermedı sehrın 30 km dısında bı yermıs bn o yuzden o gelene kadar goremıycem

dun oyle bı estim gurledım :) ama sonra yanlıs yaptıgımı fark ettım :) zaten ona bır sey bellı etmıyorum kendı kendımı,ha bır de sizi:) yıyorum ıste boyle :)))))
atlatıcaz canım atlatıcaz..dedıgın gıbı 7 yılda neler atlattık..ama bu bıraz daha farklı ve zor geldı bana ıste...7yıldır sureklı beraberdık..boyle bır anda ayrı gayrı kalınca..cok koydu..
onumuzdekı hafta yemın torenı var..bu bır moral olacak ınsallah ıkımızede..:)

kız sen cıddı mısın ınternet cafe mı varmıs?bak benım kı hıc dıyor mu gercı neden desın..ıkımızınde ınternetle hıc bır bagı yok..ne msn ne facebook..ha aslında maıl atabılır ama onu da benım dana yapmaz zaten :) neyse bugun bır daha ararsa sorayım ben ona..

Son düzenleme:
Herkese merhabalar. Aranızda Muhabere bölüğü 55. mknz. p. tug. k.lığı KIRKLARELİ'nde ya da baska muhabere bolugunde askerlik yapan yakını olan var mı?

heee öyleymiş... aklıma geldikçe sinir oluyorum...
ne işi var dimi askeriyede internet kafenin...

Herkese merhabalar. Aranızda Muhabere bölüğü 55. mknz. p. tug. k.lığı KIRKLARELİ'nde ya da baska muhabere bolugunde askerlik yapan yakını olan var mı?

emin değilim ama benim arkadaşımın eşi orada sanırım...
gece gelir yönlendiririm sana eğer oradaysa...

kız aslında guzel bır sey yaa..
soylese sana gırmeden once sende gır msn e falan konusun ıste..
benım kı hıc sevmez oyle seylerı..cepten mesaj yazmaktan bıle nefret eder :) o yuzden benımkının pek ısı olmaz ınternet cafe yle..aslında bı maıl atsa benı ne kadar ozledıgını falan yazsa ah ah ne guzel olurdu
ama yapmaz ıste benımkı

tertiplerimmmm selamün hello
benim herüf bugun bos oluruz dedı ama daha 1 kere aradı,küstüm ben ona
şimdi bisey sorucam bennn

1.benım herüüüüf mersınli ama istanbulda askerlık edıyor acaba onu daha once mezun ederler mi???
bazı arkadaslar erken tezkere alacak yazmıs o bakımdan...acaba bu erken tezkere olayı dogu ıllerındeki askerler ıcın mı gecerli?

sordum bitti:26:

cvp pls:86:

Kızlar benim aşkımın usta birliği yeri belli olmuş.
Liste asmışlar kimin nereye gideceği yazıyormuş.
Kıbrıs olduğu kesindi ama 14. MKnz bilmem bişey bişeyy işte oraya gitcekmiş
Sizlerden belli olan var mı?

Bu arada rekor kırdık bugün. Tam 4 kez konuştuk, bi de akşama arar 5..

canım yol izni veriliyormuş..
1-2-3 gün olmak üzere, o da km üzerinden hesaplanıyormuş ama km'sini bilmiyorum

canım yol izni veriliyormuş..
1-2-3 gün olmak üzere, o da km üzerinden hesaplanıyormuş ama km'sini bilmiyorum

cnm yol izni ise rahat var bızım kı 1000km üstü.,nsallah verırler bacım cunku ılk tanısma yıldonumunuz olacak.mayıs 16da tanıstık biz askımla

yanımda olsa baska ne ısterım

tatlım benımkıde bellı olacaktı. 4 kulak 8 göz ile aramasını beklıyorum düzceydi de neresi iste o belli olacak

cnm yol izni ise rahat var bızım kı 1000km üstü.,nsallah verırler bacım cunku ılk tanısma yıldonumunuz olacak.mayıs 16da tanıstık biz askımla

yanımda olsa baska ne ısterım

o zaman 15 mayısta terhis olabilir, inşallah olur
bizim tüm yıldönümlerimiz o askerdeyken geçecek..
çıkma, nikah, aşkımın doğum günü.. bi de yılbaşında da yalnız olucaz

Askerlik süreniz hesaplanırken ay hesabı yapılıyor.

Yani 180 gün değil 6 ay askerlik yapıyorsunuz. 6 ayın kaç gün ettiği döneme göre değişiyor.

Mesela Aralık dönemi için 183 gün ediyor. Çünkü Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarını asker olarak geçiriyorsunuz.

Askere gelmeden önce 12 gün izinli sayılıyorsunuz. Ayrıca asker olduğunuz her ay için 2 gün izin hakkınız var. Bu 6 ayda toplam 12 gün yapıyor. Son olarak askerliğinizi yaptığınız yerle ikamet ettiğiniz şehir arasındaki mesafeye göre yol izni alıyorsunuz. Örneğin Van-İstanbul arası 3 gün yol izni ediyor. Bunları toplarsak 183 günde toplam 27 gün izniniz oluyor.

Bu 27 günü, askerlik yapacağınız 183 günden çıkartırsak, Aralık ayında askerlik yapan birisi 156 gününü kışlada geçirmek zorunda. Buna göre eğer 11 Aralık'ta birliğine katılmışsa 14 Mayıs'ta, 12 Aralık'ta katılmışsa 15 Mayıs'ta terhis olur (yol izninin 3 gün olduğunu unutmayın. Yol izni 2 gün olan biryerde otursaydı, 1'er gün sonra terhis olacaktı).

Bu hesaba göre kendi terhis tarihinizi hesaplayabilirsiniz ve 11'inde mi 12'sinde mi katılacağınıza karar verebilirsiniz.

Hayırlı teskereler...

alıntı yaptım belki işimişzi gorur

tatlım benımkıde bellı olacaktı. 4 kulak 8 göz ile aramasını beklıyorum düzceydi de neresi iste o belli olacak

büyük ihtimal orda kalacaktır ya da yakın yerlere gidecektir.
türkiyede iki il kıbrısa aker yolluyormuş.
biri Manisa biri de Burdur..
Burdur çıkınca Kıbrıs olacağını duymuştuk hazırlamıştık kendimizi...
gittiği gün, 12 aralıkta, kesin kıbrıs demişti.
hakkaten de öyle oldu. ama orda daha rahat edeceğini duyduk inş. öyle olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…