ohh süpermişbenim sebeb-i hayatımda bugün 2 kez aradı sabah,tekirdağda yer ayırttık,kayınvalidem gelip evci çıkarıcak inşallah,normalde ben günübirlik gidicektim ama gelme durumu varmış kayıvalidemin,kek börek yapıcam perşembeden aşkıma cumada kısmet olursa gidicezz
ben geldim kuzulaar nasılsınız bakalımmm
ay ne guzel sen erken gidip göreceksin bakalım bende görürüm inşallah
daha öncede söylenmişti ama hatırlatıyım kızlar soyismi tutan biri çıkartabiliyormus birde isim yazdırmaları gerekiyormus törene geleceklerle ilgili
HOSGELDIN TATLIM WALA KENDI ADIMA SOLIMM BILMEM IYIYIM GALIBA HANI ARAMALRDA KONUSMALARDA BI SIKINTIMIZ YOK GUNDE EN AZ 3KERE KONUSUORUZ
ASKERIMDE RAHATMIS BENDE RAHATLADIM WALA ALISTIKK BIDE SANIRIM BUGUN TAM 1 OLDUU
AMA ASLINDA BEN BUGUNN BURUK GIBIYIMMM BUGUN BIZIM TANISMA YILDONUNUMUZ 5.YILI ILK DEFA AYRIYIZ
EE SEKER SENDEN NABER KEYIFLER NASIL PEKI:44:
Merhaba hoşbulduk, İst. küçükyalıda en son salı akşamı konuştuk...
DELYSHE tatlım yani bu 2 gün yol izni standart mı :))) gecen bir arkadas yazmıştı 1000km 3 gün 800 2 gün 600 1 gün 600altina izin yok diyeof aman o günlere gelelim de bı hayirlisiyla :) görürüz zaten şafak artıyor mu azalıyor mu :)))
yahu bizim donem astı kendini resmen :) msn de konuşmalar cam açmalar falan :))) maşallah maşallah :) benimkinin haberi varsa bile sallamamistir :))) ne interneti be demiştir!ama arasın ben sorarım ona :)))
ameliee canım kızmakta çok haklisin..beni biliyorsun kac gündür kuurdum resmen..ama şimdi düşününce ne kadar yanlış yaptığımı görüyorum..özledikce sinirler geriliyor.. tabii gitmeden aranizin bozuk olması da kötü olmuş..
bu hem senin hemde onun için büyük bir fırsat aslında..ikinizde iliskinizi enine-boyuna düşünürsünüz birbirnizi özlersiniz..bence bu fırsatı iyi degerlendir..
ya ben anlamadım bu izin olayını:S
nasıl yani yakın yerlere izin olmuo mu şimdi
elidada evet aynen öyleymiş canım soyisim tutması gerekiyormuş,biz jandarmaların 24üne,diğerlerinin 7 ocakmış sanırım
ıcan kıyamam sana üzülme bebişim şurda 148 güncüğümüz kaldı bi gelsinler ohh kutlama üstüne kutlama yaparız anacımçok iyiyim benimkide bugün 2 kez aradı çok şükür
yok canım sımdı acemiden sonra ustaya gecerken genelde 2 gun dagıtım ıznı var.benım yazdıgım tezkere zamanı verılen izin.eger cok uzaksa memleket ile asker ocagı edirne-van mesela 3 gun erken cıkıyorlar normalde 17 mayıs 14unde cıkabılecekler
ya artıkk uzulmek ıstemıorum zatenn ya wala kac yasında ınsanlarız yanı tamam mutlaka uzulunur ama ole dunyaya kahredercesıne olmaz ama ya burdan butun asker yarenlerıne seslenıorumm..sonucta hayat dewam edıo ıste bakın 1 hafta bıttı bıle ozlerız ozlenırız ama uzulmek yok kızlarr lutfen brz daha mantıklı dusunelımm olurmunetıcede bu borcu odıyecekler dı.ben sole dusunuorumm sahsen bu benm ask sınawım eger ne kadr az goz yası dokup ne kadr az kendımı uzmezsem we askerımı bı okdr mutluu edersem bu sınawıı gecıcem we askerım tezkere aldıgında sonuna kadr o benım olcak..sonra zafer benım kutlamalar benım olcak
Hm anladım canım
Benim sevgilim edirnede suan; ben ve aileside istanbulda
Yemin töreninden sonra istanbula gelebilirmi acaba onu çok kmerak ediyorum:S
Askerlik süreniz hesaplanırken ay hesabı yapılıyor.
Yani 180 gün değil 6 ay askerlik yapıyorsunuz. 6 ayın kaç gün ettiği döneme göre değişiyor.
Mesela Aralık dönemi için 183 gün ediyor. Çünkü Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarını asker olarak geçiriyorsunuz.
Askere gelmeden önce 12 gün izinli sayılıyorsunuz. Ayrıca asker olduğunuz her ay için 2 gün izin hakkınız var. Bu 6 ayda toplam 12 gün yapıyor. Son olarak askerliğinizi yaptığınız yerle ikamet ettiğiniz şehir arasındaki mesafeye göre yol izni alıyorsunuz. Örneğin Van-İstanbul arası 3 gün yol izni ediyor. Bunları toplarsak 183 günde toplam 27 gün izniniz oluyor.
Bu 27 günü, askerlik yapacağınız 183 günden çıkartırsak, Aralık ayında askerlik yapan birisi 156 gününü kışlada geçirmek zorunda. Buna göre eğer 11 Aralık'ta birliğine katılmışsa 14 Mayıs'ta, 12 Aralık'ta katılmışsa 15 Mayıs'ta terhis olur (yol izninin 3 gün olduğunu unutmayın. Yol izni 2 gün olan biryerde otursaydı, 1'er gün sonra terhis olacaktı).
Bu hesaba göre kendi terhis tarihinizi hesaplayabilirsiniz ve 11'inde mi 12'sinde mi katılacağınıza karar verebilirsiniz.
Hayırlı teskereler...
alıntı yaptım belki işimişzi gorur
aynen barbım bende gecen mılletın sevgılısı naz etmıyo dıye cattım
benımde ayagım basım dıye bana cektırıyo..Allah var gunde 3 defa arar ama cidden burdan duyup ona catıyorum..slm cakarım bırazda sızı dınler bezen lafa balıklama dalar cıkarım..opuyorum cıcısler %4 u gıttı arkadaslar safagın gerıye %96lık dılım kaldı ha gayret
herkese merabaaa !
benim sözlüm de erzurum dazaman çok zor geçiiiooooo bunun bi çaresi yok muuuu :18:
ya artıkk uzulmek ıstemıorum zatenn ya wala kac yasında ınsanlarız yanı tamam mutlaka uzulunur ama ole dunyaya kahredercesıne olmaz ama ya burdan butun asker yarenlerıne seslenıorumm..sonucta hayat dewam edıo ıste bakın 1 hafta bıttı bıle ozlerız ozlenırız ama uzulmek yok kızlarr lutfen brz daha mantıklı dusunelımm olurmunetıcede bu borcu odıyecekler dı.ben sole dusunuorumm sahsen bu benm ask sınawım eger ne kadr az goz yası dokup ne kadr az kendımı uzmezsem we askerımı bı okdr mutluu edersem bu sınawıı gecıcem we askerım tezkere aldıgında sonuna kadr o benım olcak..sonra zafer benım kutlamalar benım olcak
hımm yeri çok güzelmiş canım çok şükürduyduğuma göre batıda özellikle istanbuldaki askerlere daha sıkı disiplin oluyomuş telefon konusunda falan sözlüm öyle demişti sakın aklına kötü bişey getirme canım,en kötü sen ara sürekli açan olur mutlaka:44:
walla canım il dısına cıkamaz galıba onu tam bılmıyorum kı:26:
galıba bulundugu ilde evci gosterebılıyoruz
Cnmm aradı şimdi vakit olmuyor diyo, ama bi taraftan maç izliyorum diyo sesi de buz gibiydi :/ neyse çok şükür aradı.
bu alıntıyı nerden yaptın canım ?
istanbul erzurum arası 1200 kmden fazla olduğuna göreee
neredeyse istanbul-van arasıyla aşşa yukarı aynıdır heralde :26: van a 3 gün izin varsa erzurum içinde vardır .. o zaman aşkitom 15inde terhis oluyor
sende bendensin :86::86: ben çareyi bunda buldum hehehe :86:
yicez bu şafakları çıtır çıtır inşallahhh
selam tatlımbenim sevgilimde erzurumda . 4. zırhlı tugay komutanlığına düşmüştü, ordan laleli tank taburuna verdiler.. tankçı olduğu için :86: seninki nerde??
bulunduğu il dışına çıkamıyorlar malesef evci olsalardageçen gün aradığında demişti isim yazdırıyorlarmış evci iznine çıkaran aile büyükleri hergün sabah 10:00 da imza atmaları gerekiyormuş baya sıkıymış yani
off ya :44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?