- Konu Sahibi yercekimlikaranfil
-
Çok sağolun. Toplu alıntı yapamıyorum. O yüzden hepinize bir mesajda ama teker teker teşekkür ediyorum.
Aslında onca yıl bende de onlarda olduğu kadar birikim yaratmış demek ki. Bu yüzden çok olgun ve normal karşılayamıyorum. Her zaman aşırı hassastım bu konuda, şu anda da öyleyim.
Bir yandan da kızıyorum onlara. Bunca yıl sabrettikleri şeylere birkaç ay daha sabredemediler diye.
Şimdi herşey karmakarışık ve bulanık.
Ne olacak, nasıl olacak? Doğumumda nasıl bir araya gelecekler? Kim ayrı eve çıkacak? Nereden nasıl yeni bir düzen kurulacak?
Şimdilik biri evimizde biri de bir başka evimiz var orada. Yazlıkta yani. Kış gelince ne olacak?
Daha bir hafta önce seneye torunlarının bahçede nasıl dolanacağının hayalini kurarken, bu hafta anne babamla konuşmak için ayrı ayrı telefon etmem gerekiyor.
Canım çok yanıyor.
Canım benim...
Emin ol boşanma kararını ne kadar enine boyuna düşünerek de alsak yine de bir yerden bir açık çıkıyor işte.. Senin ailende son noktayı kim koydu bilemiyorum ama inanıyorum ki fedakar olan taraf elinden gelen sabrı göstermiş,senin bebeğini bile düşünmüştür.. Ama işte tıkanıyorsun bir yerden sonra.. Belki tam tarif edemiyorum şu anda.. Ama kızma onlara.. ınan onlar da asla böyle olmasını istemezdi..
İşin kötüsü düşünmediler. Tatil için yanlarındaydım, bir süredir zaten gerginlik varmış aralarında. Küs gibiydiler. Bir ufak olaydan bir tartışma çıktı. Gene tabi ki 35 yıl öncesinden başladılar haklılıklarını ispatlamaya çalışmaya. Ben de müdahil oldum mecburen. Müdahil oldum derken, tartışmaya katıldım anlamında değil de ikisine de hatalarını söyleyip olayı yumuşatabilmek için. Ama dedim ya bu konuda o kadar hassasım ki, çok ağladım. İyice strese girdiler, iyice gerildi ortam. Ben de "benim varlığım sizi çok geriyor biz erken dönelim" dedim. Annem ben de gidiyorum dedi. Eşyalarını koydu valize, eve geçti. Öyle çok uzun uzun düşünüp karşılıklı konuşup karar vermediler yani.
Şaşkınlığım belki o yüzden. O kadar şok edici ve ani ki kim nerede nasıl yaşayacak o bile belli değil. Ne zaman bir araya gelip birşeyleri konuşacaklar, kim dilekçe verecek?
Çok zormuş, 35 yılı ortasından ikiye ayırmak.
Ahhh canım ya...
Boşanma beraber alınabilecek bir karar değil ki.. He yok mu eşiyle oturup biz bu işi yürütemiyoz,çocuklarla konuşalım bitirelim diyen.. Elbette vardır..
Ama toplumun genelinde bir taraf yıllarca alttan alıyor,üzülüyor,yıpranıyor,düşünüyor,karar alıyor,vazgeçiyor sonra yeniden hesaplıyor vs. vs. ve bir anda hiç olmadık bir şekilde patlıyor..
Ev,yaşam konusu nasıl olsa açılır,tartışılır şu anda onların da morali yeteri kadar bozuktur zaten..
Kaç gün oldu bilmiyorum ama ilk günler kabus gibi gelirken gerçeği yaşadığını farkettiğin zaman daha zorlaşıyor..
Doğru söylüyorsun. Bu işin kolayı yok, acısızı yok. Belki ben de bu konuda yardım almalıyım bir süre sonra. Şu an biraz ket vurmak lazım gibi. Bebeğim için. Aslında "Tamam boşanıyoruz." da demediler. Bir hışımla çıkıverdi evden annem, babam da aynı öfkeyle "E mutsuzsan git" dedi. O kadar. Daha olay birkaç gün önce oldu. Bakalım biraz kafa dinlesinler. Ben korkuyorum ama. Dediğim gibi benim de bu konuda psikolojik ve bilinçaltı birikimlerim var ve anormal hassasım.
Ama ilk defa en kötüsüne (tabi benim için en kötüsü, belki onlar için daha iyisi budur) kendimi hazırlamam gerektiğini hissediyorum.
Ben de bir eğitimden geçiyorum sanırım.
Mutlaka psikoloğa gitmelisin mutlaka!!!!
İnan bir insanın tek başına altından kalkabileceği bir yük değil bu..
Bir de şimdi beben var(Allahım sağlıkla,huzurla kucağına almayı,öpüp koklamayı nasip etsin inşallah) yardım alırsan gerginliğini minimuma indirirsin....
Belki de boşanmazlar bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla yani senin anlattıklarınla hissettiğim bazı yerlerde son noktaya gelmiş oldukları..
Yeniden hayırlısını diliyorum hepiniz için..
Sağol Lale.. Büyük destek oldun gerçekten. Herkesle de konuşulamıyor böyle şeyler. Son noktaya geldiler mi? Ben de emin değilim. Ama gelmediyseler bile bu kez bir bahaneyle sorunun derinine inmeden konu kapansın istemiyorum.
Bir terapistle konuşmaya ikna etmiştim gibi aslında ama konu uzayıp da sinirler gerildikçe bunları konuşmaya fırsat kalmadan olay anlattığım noktaya geldi.
Belki de benim için konuyu zorlaştıran şu. Dışarıdan bakılınca kendi çevrelerine göre imrenilecek bir hayatları var. Sorunsuz hatta etrafta pırlanta gibi denen türden iki çocuk, Allah bereket versin fazla olmasa da yetecek kadar gelir, gezmeyi seven birbirine arkadaşlık eden bir çift, kafa dengi karı koca, aydın insalar, mükemmel anne, mükemmel baba. Ama işte bu aileler konusuna gelene kadar herşey. Bu konu açılınca tabirimi caiz görün içlerinden canavar çıkıyor. Ve en fenası da ben birine haksız, birine haklı diyemiyorum. ıkisinin de öyle çok haklı olduğu nokta ama aynı zamanda öyle çok hatası var ki. ıletişim kurabilseler sorun çözülecek. Ama bu konuda asla konuşulamıyor. Her konuda kendi kuşaklarından sekiz adım ötede iletişim becerisine ve medeni cesarete sahip bu iki insan bir konuda kendileri olmaktan çıkıyor.
Biri hatalı olsa, birini suçlayabilsem belki kabullenmem daha kolay olurdu. Ama o kadar arada bir noktada ki işin sorumluluğu. Bunları kendi annem babam diye yazmıyorum. Gerçekten objektif olmaya çalışıyorum. Kardeşim çok daha olgundur benden, o da aynı fikirde. Hatta maalesef eşim de bazı şeylere tanık oldu. O da aynı fikirde.
Zor günlerin beni beklediğini biliyorum. Biraz rahatlamak için konuyu açtım. Bebeğime zarar vermek istemiyorum. Yardım almaya başlayacağım ama terapiste gitmem birşeylerle yüzleşip canımı yaka yaka içimi temizlemem demek. Bunu bir süre ertelemek zorundayım. Seanslar çok stresli geçebilir.
Rica ederim canım..
Elimden gelen maalesef bu kadar işte..
Anlatmak,anlatmak ve sadece anlatmak...
Kendi yaşadıklarımla örneklendirmeye çalıştım işte..
Keşke daha fazlasını yapabilsem..
İnsan kendinden geçiyor da ana baba deyince zınk diye kalıyor işte..
Çok çok zor anlıyorum ama işte bazen kader deyip tevekkül ediyoruz bazen de olaylara olan müdahilimiz artıyor.. Evlilik başlı başına karmaşa,bir de işin içine keskin kararlar girince iyice bunalıyor insan.
Terapist konusunu ertelemeni tavsiye etmem.. Ben uzun zaman reddettim çok ceremesini çektim sonra. Yolunda gitmeyen bir durum varsa ruhsal ya da fiziksel bunu hissettiğin anda önlemini almayınca daha da büyüyor yaran farkında olmadan..
Terapi seanslarım uzadı hatta daha farklı yanlış hareketlerim oldu.. Sinirli bir kadın oldum mesela ki ben asabiyet nedir bilmezdim...
Geçecek bunların hepsi canım benim.. Ama şu anda tam ortasındasın olayların.. Ne başı ne de sonu burası.. Yürüyeceksin bir yerlere de işte...
Şükürler olsun ki Yaradan çok büyük sabır veriyor bu dönemde.. Allahım senin de yardımcın olsun canım inşallah..
35 senelik evlilikler kolay kolay bitmez kardesim
vardir bir dertleri zamani gelince konusarak cözüm bulurlar...
Allah yar ve yardimciniz olsun regaib kandiliniz mübarek olsun...
Yerçekimlikaranfil öncelikle bir evlat olarak hassasiyetinde çok haklısın. Yaşı kaç olursa olsun evlenip başka bir yuva kurmuş olsun, hiç kimse annesinin babasının boşanma gerçeğini kabullenemez. Buna ancak zamanla alışabilirsin. Böyle konuştuğuna göre boşanma fikirleri kesinleşmiş gibi gözüküyor. Ayrılmamaları için hiç umut yok sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?