- 6 Aralık 2009
- 6.242
- 3.010
- 723
- Konu Sahibi yercekimlikaranfil
-
Bardağı taşıran o tek damla su!
35 yıl sonunda taraflardan biri isyan bayrağını çekebiliyor.
Kiminde bu son radde oluyor;
kimi hadi bir kez daha diyor.
Anne ve babanızın karakterlerini bilmediğim için doğru yorumlayamayabilirim.
Bildiğim bu yaş çiftlerinin boşanma yüzdesinin düşük oranda olduğu.Yani onlar bardakları bir hayli büyük oluyor ve son damla gelmek bilmiyor.
Hissettiğim anne ve babanızında geldikleri bu noktada durumu tekrar gözden geçirecekleri.
Umarım yılların tecrübesi ve olgunluğu ile herşeyi doğru analiz ederler.
Siz karnınızda bebeğinizin annesi olarak düşünme öncelik sıranız değişti.
Stresten uzak kalmak için size ne gerekiyor ise onu temin edin.
Barışacaklarını düşünmek sizi mutlu edecekse bu dönem böyle düşünün.
Sanırım torun onları yumuşatır o zamana kadar sürse bile dargınlık...
35 yılın birikimi daha fazla oluyor heralde. En iyi içinde büyüyen biri olarak, bu olayların aslında biranda patlamadığını en iyi siz bilirsiniz heralde. 35 sene içinde bu olayların mutlaka patlak vermiş olması lazım.35 yıl birşeyler paylaşılmış, bundan sonra neden diye düşünüyor insan ama tak dediği biryer oluyor heralde.
Pek net şeyler konuşulmamış ve karara bağlanmamış, belki de iki tarafta kısa bir ayrılıkta, birbirlerini daha iyi anlayacak ve hayatlarında ne kadar önemli olduklarını farkedecekler kimbilir. Bu durumda olmaları bile üzer insanı tabi ki, ama en azından ortada henüz boşanma olayı mevzu olmaması sizi rahatlatsın biraz. Aynı şekilde bana söylemesi kolay gelse de, size yaşaması zor da olsa, her iki tarafta ayrı olarak mutlu olucaksa, ayrılık sonucuda, insanı rahatlatmalı, ama kolay şey değil ve mantıklı yaklaşılacak bir durumda değil.
Karar ne olursa olsun, haklarında hayırlısı olur inş.
Siz de kendinize ve bebeğinize dikkat edin. Herşey düzelecektir, bir yolunu bulacaktır inş, bulmalıda, hiçbirşey yerinde saymıyor, herkes için en iyisi olur inş.
Canım sakın kendini üzme.
Onlar aslında şu anda geç kalınmış bir şeyi yapıyorlar.
Bazen ayrı ayrı olmaları beraber olmalarından çok daha iyi, kavga bitiyor, gürültü bitiyor, sükunet geliyor.
İnan bana keşke diyorum benim annem-babam da boşansalar, şaka gibi ama o kadar mutlu olurdum ki.
42 yıldır birbirlerini yiyorlar ve bu bu sürtüşmenin boyutları artık hakaret, beddua, küfür vs. dönüştü.
Keşke onlar da ayrılsa da her gün her gün bu dertlerle uğraşmak zorunda kalmasak.
Emin ol hayırlısı budur, üzme kendini.
İkisini birarada ama mutsuz göreceğine, ayrı ayrı ama mutlu görürsün...
Ah be canım, ben artık arayı bulmayı bırakalı çok uzun süre oluyor.
Bilakis tetiklemeye çalışıyorum, evet ayrılın, en doğrusu bu, siz de kurtulun biz de diyorum.
Ama onlar bunu maalesef başaramıyorlar.
Annem çıkıyor yok yaa ayrılayım da evleri paraları başkasıyla yesin diyor (böyle bir takıntısı var, babamın sevgilisi olduğunu zannediyor) ardından babam çıkıyor ayrılırım ama bu kadın hasta, kim bakacak ona diyor... annem dayanamıyor ben o....luk yaparım yine yaşarım diyor...... Olayın vehametini görebiliyor musun? Bu çok korkunç bir şey....
O yüzden hiç elleşme, nihayetinde koskocaman insanlar, elbette iyice düşünüp taşınmışlardır.
Haa gönül ister miydi böyle olsun, elbette istemezdi.
Ama bizim payımıza da bu düşmüş.
Allah büyük, neylerse güzel eyler... vardır bir bildiği... dediğin gibi Allah bize de onlara da sabır versin.
çok üzücü bir durum 35 yılın ardından gelen ayrılık.aslında önemsemediğimiz küçük sorunlar git gide büyüyor ve bir müddet sonra önüne geçilmez hal alıyor.iki tarafında canına tak ettiriyor.rabbim anne ve babanızın hakkında hayırlı olan şeyin en güzelini versin
Yani umut derken işte bu şekilde sürüp gider, ne bi adım geri ne bi adım ileri... onlar bunu artık bir yaşam tarzı haline getirmişler, bildikleri başka bir hayat yok. Eskiden kendimi çok yıpratırdım, günlerce ağladığım, bunalımlara girdiğim oldu. Sonra baktım ki bunlar böyle aynı tas aynı hamam, olan bana oluyor, ben de takmamaya başladım.
Üzülmüyor muyum, tabiki çok üzülüyorum, keşke benim de normal bi ailem olsa, annem diyebilsem, babam diyebilsem, ama olmuyor işte. Onlar kendileriyle öyle meşguller ki gözleri çocuklarını bile görmüyor. Yapacak bir şey yok. Sanırım kabullenmek en doğru çözüm bizim açımızdan, yoksa kendimizi yıpratmaktan bi adım öteye yol gidemiyoruz.
Üzüldüm Yerçekimlikaranfil.
Biraz da kendi ailemi gördüm anlattıklarında.. Annemle babam özünde çok dost,çok sevgili bir çiftken, tek sorunları,birbirlerini tek incitişlerı,birbirlerinin aileleri yüzünden oldu.boşanma lafı geçti bizimkilerde ama boşanmadılar.ben daha mutlu olacaksanız ayrılın dedim,kararımı sorduklarında. ama dilim böyle söylerken, içimde bir şeyler 24 yıllın verdiği bir şeyler paramparça olmuştu,dağılmıştım. sanki birbirlerinden ayrılmaktan değil de, beni parçalara ayırmaktan söz ediyorlarmış gibi..
boşanma olmadı bizde. belki sizinkiler de ayrılmaz.aslında şu an bizimkiler net olarak ne şekildeler bilmiyorum. uzaktan bakınca iyi gözüküyorlar ama ben ağır bir ruhsal hastalık geçirdim.(tamamen başka nedenlerden) tedavim sürüyor ve başka şehirde yaşıyorum. belki de sırf bu yüzden herşey sineye çekildi,hiç bir sorun kalmamış gibi gözüküyor olabilirler..
bu arada en doğrusu; yapabilirsen eğer, onlara anne baba olarak değil de ayrı bireyler gibi bakabilmek.onları bir bütünmüş gibi düşünmek yerine.
onların sadece anne, ve ya sadece baba olmadıklarını kabullenmemiz gerekiyor bir noktada.. kendileri ile ilgili kararlarını içimizden dahi olsa sorgulamadan kabullenmek en mantıklı olanı...
başarabilene tabi..
gecenin bu vakti,yanlış anlama gelebilecek kötü bir şey yazmamışımdır umarım.amacım gerçekten sıkıntını bir nebze olsun hafifletebilmek,yoksa doğru olan şudur , budur diye ahkam kesmek değil yerimseniben
demek daynma güçleri buraya kadarmış
35 yıl sabretmişler ve pes etmişler.
zor bir durum hem ailen hem senin için inşallah verdikleri bu karardan pişman olmazlar
canım sen sakın kendini çok üzme bebeğinide düşün..kolay değil çok zor bir şey senin için ama .Kendini şöyle teselli et (eğer barışmazlarsa) annenle baban ayrılacak bile olsa sen onlardan ayrılmıycaksınki..belki onlar açısından daha iyi olur bilemezsin..Bütün bunları onlar yaşıyor şu an..şunuda unutma onlarda böyle olmasını istemezlerdi..Kim isterki..işte bazen insan kendisi bile neyin nereye varacağını bilemiyor.....inşallh ikisi içinde hayırlısı neyse o olur canım...kendine ve bebişine iyi bak...guclubacismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?