Arkadasım ,flört su bakımdan ıyıdır nasıl bır erkeğin senı mutlu edeceğını anlamanı sağlar,ama bunu
belli cerceveler ıcınde yaşa...flörtde herşey gıbı ıyı ve kötü yanları vardır aşık olabılırsın,sevdığın kadar
sevılmeye bılırsın,aldatılabılırsın vs vs ..Ama hayat bu acıyla tatlı hep el ele..Ama 36 yasına kadar bu
sevgı boşluğunu nasıl
doldurdun:26:
Bir başlık açtım . sorunumu üzüntümü ortaya koydum, insanların fikirlerini almak istedim. bu başlığa yazan herkese teşekkür ediyorum .
Ancak bir cümle var ki beni hakikaten düşüncelere daldırdı .
..........."36 yasına kadar bu sevgi boşluğunu nasıl doldurdun"
elbette dolduramadım , bir boşluğu başka birşey asla dolduramaz. düşünüyorum da , çok mu güçlü bir insanım da bu yaşa kadar delirmeden dayanabildim diye
insanlar hayatındaki boşlukları başka bir şeyle doldurabilirler , kimi çok sosyaldir sosyalliğe verir kendini , kimi alış veriş manyağıdır, bir ayakkabı almayı hedefler onu alınca bir süre mutlu olur, kimi insan işinde yükselmeye adar kendini rütbesi yükseldikçe mutlu olur. ama bunların hiçbiri yok bende . kendi halinde vasat bir şekilde işine gidip gelen, fazla yükselme imkanı olmayan bir işte orta karar çalışan , hayatının erkeğini bekleyen biriyim . benim hayatım da böyle ..
Siz de hayatınızdaki boşluğu yiyeceklerle doldurmuşsunuz da bunun farkında değilsiniz sanırım. Yiyeceklerle bu sevgi özleminizi duygularınızı bastırmışsınız. Yiyecekler dış dünya ile aranızda bir bariyer olmuş. Daha fazla acı çekmemek için bir bariyer örmüşsünüz çevrenizde. Ek olarak acı ve suçluluk duygusu da insanı oburluğa iter. Bu yönden de geçmişinize dönüp bakın, kiloları ilk almaya başladığınız zamana... Neler bunda etkili oldu? ne tür duygular yaşadınız da böyle bir eğilim göstermeye başladınız?
Ve sizi erkeklerden uzak tutan şey kilolarınız değil sizin tutumunuz. Kendi duygularına bile uzak, onları kabullenmeyen dolayısıyla kendini kabullenmeyen birini başkaları nasıl kabul etsin?
Yapacağınız ilk şey kilolarınız iyi taraflarına odaklanmak...Kilolu olmak neden bir sorun deildir? Oturup bunları yazın. Kilolu olmak neyi sağlıyor, neyi engelliyor? Bu şekilde kendini güvende mi hissediyorsun?
Sonra da zayıf olmanın neler hissettireceğini, şu anda yapamadığın neleri yapabilecğeini düşün. Kilolarını verdiğinde bedenin görünen kısımları siz, güvensiz hissettirir miydi? Duygularını dikkate aldığını mı gösterir bu?
Yani önce yaklaşımlarını değiştir. Kendini kabul et, kendine sevgi ver. Sen kendini sev önce ki başkaları da seni sevsin.
çok doğru demişsin yazdıklarına aynen katılıyorum. yalnızlık, mutsuzluk, sosyal çevremin olmaması. bana daha çok kilo aldırdı ,sosyalleşmeye çalışayım dedim beceremedim, sıkıldım, mutlu olmadım.eve kapattım kendimi pastalar tatlılar yaptım . kendi kendime yedim . sonuç ortadadaha çok yalnız kaldım. şimdi de kiloluyum diye kaçıyorum bazı ortamlardan. çekiniyorum . kısaca kilolu olmanın iyi bi tarafı yok. çarşıya bile çıkmak istemiyorum. çünkü büyük beden heryerde bulunmuyor. bulunsa da her model güzel durmuyor
zayıf olmak en güzeli. çok zayıf olmasam da balık etli olmaya razıyım .
kendini sev demişsin. kendimi sevdiğim zamanlar da oldu sevmediğim zamanlar da ...
iki duyguyu da bilirim. ben çocukken bile kendimi beğenmezdim. annem beni niye doğurmuş ki .benim gibi şişko çirkin bir çocuğu nasıl seviyor? derdim. babam hep sertti, sevgisini göstermezdi pek. gösterme şekli farklıydı. sizin için çalışıyor para kazanıyoum der kafamıza kakardı her şeyi. baba sevgisizliğinden midir nedir bimiyorumerkeklere olan tutumum belki de bundan . güvensizliğim. incinmekten korkmam ....
ilkokulda da alay konusuydum. özellikle erkek çocukların şişko diye seslenmesi çok ağır gelirdi bana . orta okul lise üniversite ve sonrası...hiç erkek arkadaşım olmadı. hep hayal kurdum .
kardeş,
babanızın sevgisini göstermemesi, kendini sevmeye değer bulmamak, çocukken söylenen sözler vs... hepsini bilinçaltınıza ekip kendinize bir değer biçmişsiniz. Babanız sevgisini birşeyler yaparak gösteriyordu, bu onun sevgisini gösterme tarzıydı aslında. O da yetiştiği toplumda duygularını bastırarak büyüdüğü için çocuklarına olan sevgisini böyle göstermeye çalışıyordu.
Ha yaptığı şey eksikti buna bişey demiyorum zaten ama babanızı değiştirmek de zor olduğuna göre olduğu gibi kabul edin ve onun onayını almaya çalışmayı da bırakın.
Hayatınız da ille de bir erkek olmasa da olur, siz erkekler olmadan da mutlu olun ki bir erkek hayatınıza girdiğinde hayatınızın odak merkezi yapıp daha fazla hayatınızı mahvetmeyin. Kimse birinin hayatına girip onun kendisine bağımlı olmasını istemez. Şu durumunuzda bir erkek hayatınızda olsa da çok fazla sevgi özlemiyle onu bunaltmanız işten bile değildir...
Kendinize değer biçmeyi de bırakın. Siz başlı başına değerli bir varlıksınız. Aslında değer kavramının da gerçekten bir önemi yoktur bence. Nedir yani değer? Birileri bizi nasıl değerli ya da değersiz yapabilir ki? Bunu bizim düşüncelerimiz yapmıyor mu? Düşüncelerinize odaklanın, zor olacaktır belki ama içinizde hiç durmadan konuşup sizi eleştiren sesi susturun artık. Bu sesi susturun ki başlı başına bir varlık olarak aslında dünya için çok şey ifade ettiğinizi görün...
Aslında söylenecek çok şey var ama ilişkiler konusunda size bir yazarın bu konuda kitabını önereyim, faydası dokunur sanırım. Dr. Herb Goldberg ''Yeni kadın erkek ilişkileri''
Sağlıcakla kalın...
teşekkür ederim . kitabı alıp okuyacağım.
siz psikolog musunuz? yada bu tarz bir eğitim mi aldınız ? çok güzel yazmışsınız :)
cinsel tercihinde emin mi bu bayan?
ne demek istiyorsunuz ? terbiyesizlik etmeyi lütfen !
gayet sağlıklı bir bayanım ve ilgi duyduğum cinsiyet te erkek. yani her normal insan gibi.
neden terbiyesizlik ya da anormallik olsun ki?
insan kendi hemcinslerinden de cinsel olarak etkilenebilir, bu hormonal ve biyolojik bir durumdur.
o arkadaş da yalnızca sizin cinsel eğiliminizi sormuş, kızılacak bir şey dememiş.
Merhabalar, acaba içinize kapanık bir insan mısınız? Bence sosyalleşmenin yardımı olacaktır. Kurslara gidin, yeni ortamlara girin. Tabii yetiştirilme tarzınızın da alakası çok. Biraz tabularımızı zorlamak gerekiyor sanırım. Size hayatta başarılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?