36 yaşını geçmiş hiç flört etmemiş bir bayan

Bir başlık açtım . sorunumu üzüntümü ortaya koydum, insanların fikirlerini almak istedim. bu başlığa yazan herkese teşekkür ediyorum .

Ancak bir cümle var ki beni hakikaten düşüncelere daldırdı .

..........."36 yasına kadar bu sevgi boşluğunu nasıl doldurdun"

elbette dolduramadım , bir boşluğu başka birşey asla dolduramaz. düşünüyorum da , çok mu güçlü bir insanım da bu yaşa kadar delirmeden dayanabildim diye

insanlar hayatındaki boşlukları başka bir şeyle doldurabilirler , kimi çok sosyaldir sosyalliğe verir kendini , kimi alış veriş manyağıdır, bir ayakkabı almayı hedefler onu alınca bir süre mutlu olur, kimi insan işinde yükselmeye adar kendini rütbesi yükseldikçe mutlu olur. ama bunların hiçbiri yok bende . kendi halinde vasat bir şekilde işine gidip gelen, fazla yükselme imkanı olmayan bir işte orta karar çalışan , hayatının erkeğini bekleyen biriyim . benim hayatım da böyle ..

Son düzenleme:
sevsev yazılanları okudukça şiddetle özgüven probleminden kaynaklandığını düşünüyorum ben ya.senin kendinde beğenmediğin yanların var ve başkasının da beğenmiyceğini düşünerek kaçıyosun.evet hayatımda biri olmadı diyosun ama bunun icin de bişey yapmıyomuşsun izlemini verdin bana.sosyal ortamlarda sıkılganlığın da bundan kaynaklanabilir diye düşünüyorum.o 'boşluğu'- ki ben boşluk olarak pek görmüyorum aslında,boşluk olsaydı insanlar deli gibi sevgili arardı ama ne diyoruz bu işler kısmet işi yani boşlukları doldurma işi değil-
yaş 35 yolun yarısı eder .. demiş cahit sıtkı.bi yerden başla yolun diğer yarısında daha fazla keşke dememek icin.hem de nerden başla biliyomusun.kilo vermekle başla...sosyl ortam mı diyolar bi spor salonuna yazıl.bi taşla iki kuş diyelim.hem yeni bi ortam hem yeni bi beden kazanırsın.ben bunları yazarken bile senin icin heycanlanıyorum keşke gitse diyorum.lütfen harekete geç aş kendini git aşka

arkadaşlar 35 yaş üstünde benim gibi hiç ilişki yaşamamış insanlar var mı acaba ? kendimi çok tuhaf hissediyorum. hiç flörtüm bile olmadı. bazen ben farklı bir yaratık mıyım? acaba diye düşünüyorum. tek suçum şişman olmam mı ?

düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim

yine ben sevsev:) yok cnm tek değilsin ben tanıyorum 30-35 olup (belki birilerinden hoşlanan) ama ilişkisi olmamış bayanlar. Ve kilo sorunları da yok. Hatta aşırı muhafazakar (örtülü vs de değiller) yani birisiyle çıkmak isterler aslında belli bi dereceye kadar. Ama olmayınca olmuyor. olmasını istiyorsan da üstteki arkadasın dediği gibi çaba sarf etmen lazım,sana enerji, hayatına değişiklik katacak bişeyler.
bazen hiç aklında yokken gelip seni bula da bilir ama sana öyle nasip olmamış ve bence hayatında birisinin olmasını istemek hiç ayıp bişey de değil ki, bunun için çaba sarf etmek niye gereksiz olsun?? Motive et kendini bi yerlerden başla yazı kaçırma

Siz de hayatınızdaki boşluğu yiyeceklerle doldurmuşsunuz da bunun farkında değilsiniz sanırım. Yiyeceklerle bu sevgi özleminizi duygularınızı bastırmışsınız. Yiyecekler dış dünya ile aranızda bir bariyer olmuş. Daha fazla acı çekmemek için bir bariyer örmüşsünüz çevrenizde. Ek olarak acı ve suçluluk duygusu da insanı oburluğa iter. Bu yönden de geçmişinize dönüp bakın, kiloları ilk almaya başladığınız zamana... Neler bunda etkili oldu? ne tür duygular yaşadınız da böyle bir eğilim göstermeye başladınız?

Ve sizi erkeklerden uzak tutan şey kilolarınız değil sizin tutumunuz. Kendi duygularına bile uzak, onları kabullenmeyen dolayısıyla kendini kabullenmeyen birini başkaları nasıl kabul etsin?

Yapacağınız ilk şey kilolarınız iyi taraflarına odaklanmak...Kilolu olmak neden bir sorun deildir? Oturup bunları yazın. Kilolu olmak neyi sağlıyor, neyi engelliyor? Bu şekilde kendini güvende mi hissediyorsun?

Sonra da zayıf olmanın neler hissettireceğini, şu anda yapamadığın neleri yapabilecğeini düşün. Kilolarını verdiğinde bedenin görünen kısımları siz, güvensiz hissettirir miydi? Duygularını dikkate aldığını mı gösterir bu?

Yani önce yaklaşımlarını değiştir. Kendini kabul et, kendine sevgi ver. Sen kendini sev önce ki başkaları da seni sevsin.

çok doğru demişsin yazdıklarına aynen katılıyorum. yalnızlık, mutsuzluk, sosyal çevremin olmaması. bana daha çok kilo aldırdı ,sosyalleşmeye çalışayım dedim beceremedim, sıkıldım, mutlu olmadım.eve kapattım kendimi pastalar tatlılar yaptım . kendi kendime yedim . sonuç ortada daha çok yalnız kaldım. şimdi de kiloluyum diye kaçıyorum bazı ortamlardan. çekiniyorum . kısaca kilolu olmanın iyi bi tarafı yok. çarşıya bile çıkmak istemiyorum. çünkü büyük beden heryerde bulunmuyor. bulunsa da her model güzel durmuyor
zayıf olmak en güzeli. çok zayıf olmasam da balık etli olmaya razıyım .

kendini sev demişsin. kendimi sevdiğim zamanlar da oldu sevmediğim zamanlar da ...
iki duyguyu da bilirim. ben çocukken bile kendimi beğenmezdim. annem beni niye doğurmuş ki .benim gibi şişko çirkin bir çocuğu nasıl seviyor? derdim. babam hep sertti, sevgisini göstermezdi pek. gösterme şekli farklıydı. sizin için çalışıyor para kazanıyoum der kafamıza kakardı her şeyi. baba sevgisizliğinden midir nedir bimiyorum erkeklere olan tutumum belki de bundan . güvensizliğim. incinmekten korkmam ....

ilkokulda da alay konusuydum. özellikle erkek çocukların şişko diye seslenmesi çok ağır gelirdi bana . orta okul lise üniversite ve sonrası...hiç erkek arkadaşım olmadı. hep hayal kurdum .

kardeş,

babanızın sevgisini göstermemesi, kendini sevmeye değer bulmamak, çocukken söylenen sözler vs... hepsini bilinçaltınıza ekip kendinize bir değer biçmişsiniz. Babanız sevgisini birşeyler yaparak gösteriyordu, bu onun sevgisini gösterme tarzıydı aslında. O da yetiştiği toplumda duygularını bastırarak büyüdüğü için çocuklarına olan sevgisini böyle göstermeye çalışıyordu.

Ha yaptığı şey eksikti buna bişey demiyorum zaten ama babanızı değiştirmek de zor olduğuna göre olduğu gibi kabul edin ve onun onayını almaya çalışmayı da bırakın.

Hayatınız da ille de bir erkek olmasa da olur, siz erkekler olmadan da mutlu olun ki bir erkek hayatınıza girdiğinde hayatınızın odak merkezi yapıp daha fazla hayatınızı mahvetmeyin. Kimse birinin hayatına girip onun kendisine bağımlı olmasını istemez. Şu durumunuzda bir erkek hayatınızda olsa da çok fazla sevgi özlemiyle onu bunaltmanız işten bile değildir...

Kendinize değer biçmeyi de bırakın. Siz başlı başına değerli bir varlıksınız. Aslında değer kavramının da gerçekten bir önemi yoktur bence. Nedir yani değer? Birileri bizi nasıl değerli ya da değersiz yapabilir ki? Bunu bizim düşüncelerimiz yapmıyor mu? Düşüncelerinize odaklanın, zor olacaktır belki ama içinizde hiç durmadan konuşup sizi eleştiren sesi susturun artık. Bu sesi susturun ki başlı başına bir varlık olarak aslında dünya için çok şey ifade ettiğinizi görün...

Aslında söylenecek çok şey var ama ilişkiler konusunda size bir yazarın bu konuda kitabını önereyim, faydası dokunur sanırım. Dr. Herb Goldberg ''Yeni kadın erkek ilişkileri''

Sağlıcakla kalın...

Benim 30 yasını coktan gecmis iki bekar teyzem var. Hic flört etmemisler hep evlilik karsıtı oldular nedendir bilinmez. Biri evlilikten bahsetse ya o ortamı terkederler ya da konuyu kapattırmaya calısırlar, cemkirirler sonrada baskı olarak algılayıp aglarlardı.

Flört edip severek evlenmek istediler ama bunun icin de hic bir caba göstermediler. Köyde yasıyorlar ve evden dısarı cıkmazlar dogru düzgün e, nasıl olacak o flört? Neyse herseyin hayırlısı..

Önce iyi bir psikolog, daha sonrada spor salonuna gitmelisin.
Bir kere spor yapmak beden sağlığının yanında ruhada çok iyi geliyor, ben ne zaman işten sinirli agresif bir şekilde çıksam hemen spora giderim, bütün gerginliğim gider, kaslarım gevşer bir süre sonra mutlu olurum. Spor yapmak endorfin hormanu salgılar, endorfin hormonu biliyorsun mutluluk verir J yani sadece pasta , çikolatada yok J zayıflayamam diye düşünme, benim gittiğim spor salonuna ne şişman kadınlar geliyor, sıkı bir çalışmayla 6 ayda fıstık gibi oluyorlar, ama disiplinli olacaksın.
Kendini değiştir yeni bir saç stili dene, zayıflamaya başladıktan sonra git kıyafetler al kendine yeni yeni rengarenk , koyu renklerden sıyrıl için açılsın, hem sen enerji dol hem etrafına enerji yay. Aşık olmak veya aşık olunan bir kadın olmak için kilonun ben çokda mühim olduğunu düşünmüyorum, ne şişman bayanların yanında cillop gibi adamlar görüyorum J önce sen pozitif enerjik ol , zaten ışığın çevrenede yansır. Dans kursuna git denemediğin birşeyi yap, başarmak zorunda değilsin,sadece eğlenmek için kendin için. Benim hep bir felsefem vardır “en azından denedim ama olmadı derim”.
Zaten kendinde bu tür değişiklikleri gördükten sonra zaten aşk gelip seni bulur, ama hiç kimse depresif bir insanı yari olarak görmek istemez. Öncelikle yapman gereken psikolog ve spor salonu.

her yasin yasamasi gerektigi seyler var..bunlari yasamamaniz olmaniz cok aci..bosa gecmis yillar..Bu saatten sonra hicbisrsey kolay olmaz...benim tanidigm 45 ve 50 yasinda tanidiklarim var senden cok büyük ama onlarda senin gibi hic flört ..takilacak adam ariyorlar..herseye aliniyorlar agliyorlar..onlarla sohbet etmek cok zor oluyo..sen daha gencsin tabi.onlar gibi degil ama bu yasa kadar hic flört etmemis olman cok düsündürücü ..

teşekkür ederim . kitabı alıp okuyacağım.
siz psikolog musunuz? yada bu tarz bir eğitim mi aldınız ? çok güzel yazmışsınız :)

teşekkür ederim . kitabı alıp okuyacağım.
siz psikolog musunuz? yada bu tarz bir eğitim mi aldınız ? çok güzel yazmışsınız :)

yok değilim =) sadece küçüklüğümden beri iletişim ve psikoloji konularına dair çok fazla ilgili olduğum için pek çok kitap okudum ve insanları gözlemledim bol bol. birşeyler biliyorsak da bunun etkisi sanırım =)

aklıma gelmişken sana sözünü ettiğim dr. goldberg in kitabı daha çok evlilikte eşler arası iletişimle ilgili, eğer kendi bakış açınızı daha da genişletmek ve daha rahat yaşamak istiyorsanız Dr. David Burns'ın ''iyi hissetmek'' adlı kitabını öneririm.

İkisi de gerçekten çok faydalı, okuduğunuz için pişman olmayacağınıza eminim =)

selamlarımla

bu konu topiği bana hiç şaşırtıcı gelmedi benim iş arkadaşım vardı :)) aynı bu tip:)
türkiye gibi toplumlarda şimdi çok değişti belki ama suç unsuru gibi gösterildiğinde haliyle belli bi yaşa kadar sevgili flört gibi kavramlara uzak kalıyor belli bir yaştan sonrada armutun sapı üzümün çöpü misali duygular yerine mantık ta işlemeye başlıyor ve böylece bir bakmışkı:) 36 yasına ermiş oluyor:):82:

Merhabalar, acaba içinize kapanık bir insan mısınız? Bence sosyalleşmenin yardımı olacaktır. Kurslara gidin, yeni ortamlara girin. Tabii yetiştirilme tarzınızın da alakası çok. Biraz tabularımızı zorlamak gerekiyor sanırım. Size hayatta başarılar.

ne demek istiyorsunuz ? terbiyesizlik etmeyi lütfen !
gayet sağlıklı bir bayanım ve ilgi duyduğum cinsiyet te erkek. yani her normal insan gibi.

neden terbiyesizlik ya da anormallik olsun ki?
insan kendi hemcinslerinden de cinsel olarak etkilenebilir, bu hormonal ve biyolojik bir durumdur.
o arkadaş da yalnızca sizin cinsel eğiliminizi sormuş, kızılacak bir şey dememiş.

bilmiyorum sinirlendim bir an. hoş değil.

normal bir insanım , tek farkım kısmetsiz oluşum, ama cinsel tercihimde bir sapkınlık yok Allah'a şükür .

evet biraz çekingenim.kurslara falan çok gittim ama onlardanda sıkıldım . mutlu etmiyor artık beni o tarz şeyler. sosyal ortamlara gir arkadaş edin diyeceksin ama kafama uygun insan bulamıyorum. nasıl mutlu olacağımı bilemiyorum. aşka sevgiye hasretim. yolda yürürken hep elele tutuşup yürüyenlere bakıyorum. birbirine sarılan öpüşen çiftlere ....

ama ben ..... hiç.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…