Yok hayır fenere gitmedim canım. Ya Erverdi'cim sen kime şifa diledin. Valla ben hiç böyle birşey yazdığımı hatırlamıyorum. Ya ben yazmadım ya da hatırlamıyorum :uhm:
Neden cesaretin kırıldı arkadaşım? Akrabam mı rahatsız??? Ben böyle birşey demedim ki....
Deniz sağol, evet sadece kötü kitleyi aldılar. Radyoterapi yapıldı bitti. Göğüsler duruyor ama o zaman benim doktorlarda eşeklik etmişti. Kitleyi alırken içeride parçalamışlar, tam alamamışlar, ameliyattan 15 gün sonra patoloji raporunda çıktı bu durum ortaya ve ikinci ameliyatta çok daha büyük bir kısım alındı. İnsan nasıl cinnet geçirir, katil olur o zaman anlamıştım. Sol taraf yok gibi kaldı neredeyse. Neyse çok önem vermiyorum göğüslerin durmasına zaten :) Geçti gitti çok şükür :) Şimdi sırada kontroller ve tamoksifen+lucrin tedavisi var. Ağustosa kadar bebek denemeleri için izin verdiler, ağustosta tedaviye devam edelim çok gecikmeyelim diyorlar. Bebek için yapılan yardımcı tedavilerin ve hatta gebeliğin hastalığı tekrarlatma ihtimali var ama gebeliği göze aldık. Dediklerine göre tekrarlarsa bu sefer göğüsleri de alırız olur bitermiş :)
Bakın ilginç bir bilgi, araştırmalarda sigaranın göğüs kanserinden koruyucu etkisi olabileceğini söylüyorlar. Hormonları baskıladığı için böyleymiş. İlginçtir doktorlar demedi zaten sen bunu bırak diye ama benim durumumda sigara diğer hastalıkların tetiklenmesini 50-100 kat civarında arttırıyor, bu da bir gerçek. Bile bile lades benimki, bırakmaya çalışıyorum.
Senin sonuçlarına çok sevindim, allah sağlıkla tamamına erdirsin canım.
Badenur, gördüğüm kadarıyla ortada iyiden, kötüye doğru gidebilecek bir durum var. Kötü derken beklentilerine göre kötü. Kötünün de kötüsü var canım biliyorsun. Her şeyden önce üzüntü üzüntüyü çeker. Bak bu hipokrattan nasibini almamış eşekler konusunda haklısın ama şimdi yaptığın kendi kendine eziyet etmekten başka birşey değil inan ki. Herşeyden önce suçu kendinde asla arama, kendini suçlama. Hepimiz güveniyoruz doktorlara, gerisi şansa kalıyor canım.
Bence de birkaç doktorla daha konuş. Bu görüşmeler senin konuya daha rasyonel bakabilmeni sağlayacaktır. Eski doktorunla ilgili elbette elinden geleni yapmanı bende teşvik ederim ama şu an için önemli olan senin sağlığınla ilgili olan kısım. İleri bakıp ona odaklanman lazım. Bak, ne güzel en iyi ihtimalde 2 ay demişler. Önce tüple yumurta toplayalım demişler. Alternatiflerin, kullanabileceğin şansın var canım. Ya "durumun hayati tehlike arzediyor, hemen ameliyat yapmamız lazım" deselerdi ?!
Çok büyük bir şok yaşadın, atlatmak kolay değil elbet ama aşama aşama geçecek inşallah. Korkmakta da çok haklısın ama herşey sonunda oluruna varıyor badenurcum. İnşallah hayırlı sonuçlanacak bak görürsün, ben inanıyorum buna :Saruboceq:
bahçeci de memorial dan çok ucuz olmaz. çok fiyat farkı yoksa memorial ı tercih et derim. tabii önce görüşüp onların düşüncesini öğrenmen gerekir. öncesinde tüp yapsan eğer çözülürken ne kaybedeceksin ki diyeceğim o da para ki çok önemli şu an senin için. kısaca acele etme. ama 1-2 doktorla daha görüş. arada daha iyi düşünmeye de başlarsın. öyle karar verirsiniz. kır ağla bağır sonunda rahatla da şu tansiyonun da düşsün :Saruboceq:
Badenur cum
bahçeçinin kendi hastanesi yok o yüzden umutta yapıyordu operasyonları ama başak senin özel sigortan vardı uygun hastane bulursan sanırım doktorlar senin için uygun hastaneye gelip operasyonu yapıyorlar diye biliyorum hastane ücretini sigortan karşılarsa doktor ücretini verirsin Bahçeçi sanırım fulya da yeni bir yer açmış nasıldır bilemem ama cep telefonuma mesaj gelmişti özel sigortanıda zorla belki paranın bir kısmını oradan halledersin sonuçta bu bebek tedavisinden çok senin sağlığınla alakalı bir durum bilmiyorumkismile
arkadaşlar bu arada bir bilgi vereceğim. hastaneden çıkarkenen , ben kontrol süersi için 15 günü geçirdim ama rahim filmi için adet dönemim böyöle denk geldi dedim. Baktılar daha önce ödeme yapmışmıydınız gibi gereksiz bir soru geldi. ÇİDER üyesi olduğumu söyledimm. o zama ücret ödeyeceksnizi dediler... İlk muayene ücretsiz, sonraki ücretli dediler... şaşırdım. aslında ben sadece rahim filmini göstermeye gelmiştim ded.im, halehn. a soralım dediler... bir 10 dk bekledim, sordular, ücret ödemeniz yok dediler.i
birde en başta benim için oluşturulan dosyayı bulamadılar, içine tetkiklerimi bile fotokopi yapıpı koymuşlardı oysaki... sizin dosyanız yok dendi.. arşivi araştırdılar yok. dolaplarda yok... hale hn.da yok... baştan dosya aşçılacak dendi... peki biller nasıl tekarr mı oluşturulacak dedim..... kimsenin verecek cevabı yok... sonra benim aklıma geldi, genetikçileri ilede görüşme olmuştu o gün... ona göndermiş olmayın dedim... sordular iki haftadır genetikçinin masasında yatıyormuş dosya.......
bir kurşunmu döktürsem, kendimi bir hocayamı üfletsem, tanıdık nuskacı falan var mı? ben bilimden, bilginlerden, ilimden bıktım artık.....
arkadaşım geldi... azıcık daha iyiyim dostlarım....
arkadaşlar bu arada bir bilgi vereceğim. hastaneden çıkarkenen , ben kontrol süersi için 15 günü geçirdim ama rahim filmi için adet dönemim böyöle denk geldi dedim. Baktılar daha önce ödeme yapmışmıydınız gibi gereksiz bir soru geldi. ÇİDER üyesi olduğumu söyledimm. o zama ücret ödeyeceksnizi dediler... İlk muayene ücretsiz, sonraki ücretli dediler... şaşırdım. aslında ben sadece rahim filmini göstermeye gelmiştim ded.im, halehn. a soralım dediler... bir 10 dk bekledim, sordular, ücret ödemeniz yok dediler.i
birde en başta benim için oluşturulan dosyayı bulamadılar, içine tetkiklerimi bile fotokopi yapıpı koymuşlardı oysaki... sizin dosyanız yok dendi.. arşivi araştırdılar yok. dolaplarda yok... hale hn.da yok... baştan dosya aşçılacak dendi... peki biller nasıl tekarr mı oluşturulacak dedim..... kimsenin verecek cevabı yok... sonra benim aklıma geldi, genetikçileri ilede görüşme olmuştu o gün... ona göndermiş olmayın dedim... sordular iki haftadır genetikçinin masasında yatıyormuş dosya.......
bir kurşunmu döktürsem, kendimi bir hocayamı üfletsem, tanıdık nuskacı falan var mı? ben bilimden, bilginlerden, ilimden bıktım artık.....
arkadaşım geldi... azıcık daha iyiyim dostlarım....
Badenur, kurşun döktürün canım, mümkünse eşinle birlikte. Hiçbirşey olmasa üstündeki negatif elektiriği alır veya birşeyler yapabilmiş olmanın huzuru gelir azıcık üstüne. Çok inanmazdım ben, ama 2005 senesinde 1 hafta içinde 3 kere trafik kazası geçirdim, ilkinde araba pert oldu. Sonunda gittim döktürdüm valla, bir ümit diye, ferahlamıştım hakikaten.
İnanınki, bende şöyle olmuştu, böyle olmuştu derken bile çekinerek utanarak yazıyorum, sanki hep "ben ben" diyormuşum gibi geliyor ama verebileceğim örnekler böyle olunca dayanamıyorum. Kızdırmam sizi inşallah :) Bir de bak, taşlara inanırmısın bilmem ama ametist ve pembe kuvars bilezik tavsiye ederim. Hiçbir işe yaramasa renkli renkli gördükçe için açılır. Üç otuz para zaten onlar genelde, kırık taş olanlar 4-5TL arası değişiyor. Hem bakınırken aklın dağılır biraz :)
Şimdi senin işin gücün iyi olmak. Biraz bencil olma zamanı, kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap bence. Nazımın dediği gibi :
Yaşamak şakaya gelmez,
büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın
bir sincap gibi meselâ,
yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden,
yani, bütün işin gücün yaşamak olacak.
Senin için de benzer durum, işin gücün iyileşmek olacak...
sağlıkla kal canım.
ah canım ya bi bu eksikti demişşindir neyseki senin zekan durumu kurtarmış valla olumunekankayizsmile
bende çiderliydim ilk randevudan sonra tedaviye başlamak için 2 kez gittim ücret ödemedim opuyorumnanaktan
Badenur, kurşun döktürün canım, mümkünse eşinle birlikte. Hiçbirşey olmasa üstündeki negatif elektiriği alır veya birşeyler yapabilmiş olmanın huzuru gelir azıcık üstüne. Çok inanmazdım ben, ama 2005 senesinde 1 hafta içinde 3 kere trafik kazası geçirdim, ilkinde araba pert oldu. Sonunda gittim döktürdüm valla, bir ümit diye, ferahlamıştım hakikaten.
İnanınki, bende şöyle olmuştu, böyle olmuştu derken bile çekinerek utanarak yazıyorum, sanki hep "ben ben" diyormuşum gibi geliyor ama verebileceğim örnekler böyle olunca dayanamıyorum. Kızdırmam sizi inşallah :) Bir de bak, taşlara inanırmısın bilmem ama ametist ve pembe kuvars bilezik tavsiye ederim. Hiçbir işe yaramasa renkli renkli gördükçe için açılır. Üç otuz para zaten onlar genelde, kırık taş olanlar 4-5TL arası değişiyor. Hem bakınırken aklın dağılır biraz :)
Şimdi senin işin gücün iyi olmak. Biraz bencil olma zamanı, kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap bence. Nazımın dediği gibi :
Yaşamak şakaya gelmez,
büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın
bir sincap gibi meselâ,
yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden,
yani, bütün işin gücün yaşamak olacak.
Senin için de benzer durum, işin gücün iyileşmek olacak...
sağlıkla kal canım.
ben kendi adıma söyliyeyim, senin cümlelerin bana çok iyi geliyor... iyiki aramıza katılmışsın... keşke burada buluşma nedenimiz farklı olsaydı, mesela karıncaları koruma derneği üyeleri olsaydıkda, hayatı şöyle daha dertsiz tasasız yaşasaydık :çok üzgünüm:
sende benim gibbi şiirleri seviviyorsun..
evet ben de çider üyesiyim diyip farklı zamanlarda 3 kere ücretsiz muayene olmuştum
şiiri hatırlatman çok güzel oldu. be de üstüme alındım. evet en azından bu ara benim de böyle yapmam lazım kaydirigubbakcemile3
Canım benzetmek gibi olmasın ama yaşadığın psikolojik durum, geçirdiğin aşamalar bana çok tanıdık geldi. Yaşadığın şok büyük tabii, hissettiklerinin hepsi normal şeyler aslında.
Neden ben? Allahım ben ne yaptım, nerde hata yaptım? Hatta bedenine karşı öfke bile duyabilirsin, sana ihanet etmiş gibi. Panik- korku, bunlara bağlı olarak gücüm yok inancı...
muhasebeler muhasebeler.....
bütün bunların arkasından kabulleniş geliyor, önümüze bakalım diyeceksin, yola devam edeceksin...
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. İnşallah moral oluyorumdur, çünkü bir yandan da gerçekten çekiniyorum yanlış birşey dersem diye. Kritik bir durum.
En kötüyü düşünerek hareket etmek lazım ama en iyiye inanmak lazım. Bence (böyle bir şans sunulduysa) yumurtalarını bir toplattır o yüzden. Olur, olmaz bilemeyiz ama elinde bir koz olur en azından. Belki de herşey çok çok daha iyi gidecek ve aslında hiç de gerek yokmuş ona diyeceğiz.
evet ben de çider üyesiyim diyip farklı zamanlarda 3 kere ücretsiz muayene olmuştum
şiiri hatırlatman çok güzel oldu. be de üstüme alındım. evet en azından bu ara benim de böyle yapmam lazım kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?