38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Badenur cum
bahçeçinin kendi hastanesi yok o yüzden umutta yapıyordu operasyonları ama başak senin özel sigortan vardı uygun hastane bulursan sanırım doktorlar senin için uygun hastaneye gelip operasyonu yapıyorlar diye biliyorum hastane ücretini sigortan karşılarsa doktor ücretini verirsin Bahçeçi sanırım fulya da yeni bir yer açmış nasıldır bilemem ama cep telefonuma mesaj gelmişti özel sigortanıda zorla belki paranın bir kısmını oradan halledersin sonuçta bu bebek tedavisinden çok senin sağlığınla alakalı bir durum bilmiyorumkismile

Patikler pardonnnn, yanlış hatırlamışım. Baktım şimdi Baharnaz yazmış. Kuzeni, 26 yaşında ve yeni evli. Teşhis aşamasındaydı daha, hastalığın evresini belirleyecekler diyordu. O takılmış aklıma ama nedense senin kuzenin gibi hatırlamışım...

Son düzenleme:

evet canım kötünün kötüsü var deyip durumu kabullenmemlazım, ne kadar kendimi parçalasamda olan bana oluyor zaten, gerissi boş... bu üzüntüler yine bnana dönecek o da bir gereçekk.... biraz sakinleşince daha sağlılıklı düşüneceğim. çaresi avr dedi doktor, güvenmek zorundayım, inanmalıyım, doğru diyorsun geriye deiğl, ileri bakıp ona odaklanmam lazım... bunlarında yaşanması gerekiyormuş yaşandı. biraz toparlanayım yeniden umut etmeye başlarım. şimdi sadece korku var...... dilerim allah seni hiç uğraştırmadan muradına erdirir. canı gönülden diliyorum... kimse acı çekmesin üzülmesin bu yolda... kimse yolunu kaybetmesin.. umudunu kaybetmesin.

canım ben şu an bahçeciye sadece ikinci bir görüş almak için giderim... sonraki aşama operasyonları kimin yapacağı olacak..... memorialde, bahçecide şu durumda beni aşar..
öncesinde tüp olsun isterim ama halehn. topladıklarımızı dondurma ya da çözme safhalarında kaybedebiliriz dedi. üstelik sizin kaliteli sayınız çok değil değil. her dondurma ve çözmede zaten fire veriliyor dedi. yine 10 taneden 2-3 tane kaliteli yumurta çıkarsa riskli olur dedi bunun üzerine bende minumum dozla daha iyi sonuç alabiliriz demiştiniz diye hatırlattım... ama kesin değil dedi.

canım özel sigorta var ama limitli, limiti yetmez yani. zaten kısırlık tedavisi deyip reddediyorlar. araştırıcam artık , özelime mesaj atanlar var, doktorlarını önerenler... hepsine bir bakmak lazım. çıkmazdayım şu an.
canım doktor dediki, eğer bebekten vazgeçereseniz, bunların hiç birini yaptırmadan uzun yıllar böyle devam edebilirmişim. sağlığıma çok etkisi yokmuş yani.

arkadaşlar bu arada bir bilgi vereceğim. hastaneden çıkarkenen , ben kontrol süersi için 15 günü geçirdim ama rahim filmi için adet dönemim böyöle denk geldi dedim. Baktılar daha önce ödeme yapmışmıydınız gibi gereksiz bir soru geldi. ÇİDER üyesi olduğumu söyledimm. o zama ücret ödeyeceksnizi dediler... İlk muayene ücretsiz, sonraki ücretli dediler... şaşırdım. aslında ben sadece rahim filmini göstermeye gelmiştim ded.im, halehn. a soralım dediler... bir 10 dk bekledim, sordular, ücret ödemeniz yok dediler.i

birde en başta benim için oluşturulan dosyayı bulamadılar, içine tetkiklerimi bile fotokopi yapıpı koymuşlardı oysaki... sizin dosyanız yok dendi.. arşivi araştırdılar yok. dolaplarda yok... hale hn.da yok... baştan dosya aşçılacak dendi... peki biller nasıl tekarr mı oluşturulacak dedim..... kimsenin verecek cevabı yok... sonra benim aklıma geldi, genetikçileri ilede görüşme olmuştu o gün... ona göndermiş olmayın dedim... sordular iki haftadır genetikçinin masasında yatıyormuş dosya.......

bir kurşunmu döktürsem, kendimi bir hocayamı üfletsem, tanıdık nuskacı falan var mı? ben bilimden, bilginlerden, ilimden bıktım artık.....

arkadaşım geldi... azıcık daha iyiyim dostlarım....

ah canım ya bi bu eksikti demişşindir neyseki senin zekan durumu kurtarmış valla olumunekankayizsmile
bende çiderliydim ilk randevudan sonra tedaviye başlamak için 2 kez gittim ücret ödemedim opuyorumnanaktan

Badenur, kurşun döktürün canım, mümkünse eşinle birlikte. Hiçbirşey olmasa üstündeki negatif elektiriği alır veya birşeyler yapabilmiş olmanın huzuru gelir azıcık üstüne. Çok inanmazdım ben, ama 2005 senesinde 1 hafta içinde 3 kere trafik kazası geçirdim, ilkinde araba pert oldu. Sonunda gittim döktürdüm valla, bir ümit diye, ferahlamıştım hakikaten.
İnanınki, bende şöyle olmuştu, böyle olmuştu derken bile çekinerek utanarak yazıyorum, sanki hep "ben ben" diyormuşum gibi geliyor ama verebileceğim örnekler böyle olunca dayanamıyorum. Kızdırmam sizi inşallah :) Bir de bak, taşlara inanırmısın bilmem ama ametist ve pembe kuvars bilezik tavsiye ederim. Hiçbir işe yaramasa renkli renkli gördükçe için açılır. Üç otuz para zaten onlar genelde, kırık taş olanlar 4-5TL arası değişiyor. Hem bakınırken aklın dağılır biraz :)

Şimdi senin işin gücün iyi olmak. Biraz bencil olma zamanı, kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap bence. Nazımın dediği gibi :

Yaşamak şakaya gelmez,
büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın
bir sincap gibi meselâ,
yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden,
yani, bütün işin gücün yaşamak olacak.

Senin için de benzer durum, işin gücün iyileşmek olacak...
sağlıkla kal canım.

ben kendi adıma söyliyeyim, senin cümlelerin bana çok iyi geliyor... iyiki aramıza katılmışsın... keşke burada buluşma nedenimiz farklı olsaydı, mesela karıncaları koruma derneği üyeleri olsaydıkda, hayatı şöyle daha dertsiz tasasız yaşasaydık :çok üzgünüm:
sende benim gibbi şiirleri seviviyorsun..

ah canım ya bi bu eksikti demişşindir neyseki senin zekan durumu kurtarmış valla olumunekankayizsmile
bende çiderliydim ilk randevudan sonra tedaviye başlamak için 2 kez gittim ücret ödemedim opuyorumnanaktan

evet ben de çider üyesiyim diyip farklı zamanlarda 3 kere ücretsiz muayene olmuştum

şiiri hatırlatman çok güzel oldu. be de üstüme alındım. evet en azından bu ara benim de böyle yapmam lazım kaydirigubbakcemile3

Canım benzetmek gibi olmasın ama yaşadığın psikolojik durum, geçirdiğin aşamalar bana çok tanıdık geldi. Yaşadığın şok büyük tabii, hissettiklerinin hepsi normal şeyler aslında.
Neden ben? Allahım ben ne yaptım, nerde hata yaptım? Hatta bedenine karşı öfke bile duyabilirsin, sana ihanet etmiş gibi. Panik- korku, bunlara bağlı olarak gücüm yok inancı...
muhasebeler muhasebeler.....
bütün bunların arkasından kabulleniş geliyor, önümüze bakalım diyeceksin, yola devam edeceksin...

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. İnşallah moral oluyorumdur, çünkü bir yandan da gerçekten çekiniyorum yanlış birşey dersem diye. Kritik bir durum.

En kötüyü düşünerek hareket etmek lazım ama en iyiye inanmak lazım. Bence (böyle bir şans sunulduysa) yumurtalarını bir toplattır o yüzden. Olur, olmaz bilemeyiz ama elinde bir koz olur en azından. Belki de herşey çok çok daha iyi gidecek ve aslında hiç de gerek yokmuş ona diyeceğiz.

Deniz hele sen, şımar ki ne şımar benceeee :kedi:
ansiklopediyi aç, aşerecek ilginç yiyecekler bul kendine sempatiksalakcinni

kabulleniş :çok üzgünüm: benim normal yolla asla çocuğum olmazmış, tüplerimin alınmasıyla da tamamen son.............. şimdilik kabullenmek için hazır değilim senağlama
herşeye rağmen ufacıkta olsa her ay içimde bir umut vardı... ovulasyon testleri takibi yapıyordum... mafoldumben
kabullenicem, biraz zamana ihtiyacım var... sonuçta 40 yaşına gelmiş koskoca bir kadınım ben... mafoldumben

çekinmene gerek yok, bizburda samimiyetle söylenmiş her söze, her öneriye açığız... gerçektende çokyardımıcı oluyorsun bana zaten canım,
burada bana elini uzatan herekese çok şey borçluyum... üzüntümü paylaşanherkes benim için öyle kıymetli ki....
yazmaya çalıştığım kitabımı bile değiştirdim benonlar için... baş kahramanlarım oldular, veartık sen de varsın... eğer bir çocuk doğurmayı başarırsam yayınlanacak... belki kendi imkanlarımla, belki biryayınevi tarafından...çocuk şart çünkü umudun hikayesi olacak... tükenmişliğin, çaresizliğin değil... 50 saysfasını iletişinmyayınlarına gönderdim bile, ön değerlendirmebekliyorum...
hepiniz umut yolcuları şeklinde tasvir ediliyorsunuz, yüzler yok, isimler yok, yürekten kopup gelenler var....

canım sen artık dolu dizgin sevin bence, at içinde bu güne kadar tuttuğun endişeleri, bitti gitti artık... sakın benden etkilenme... lütfen arkadaşlar benden etkilenmeyin... sevinç ayrı hüzün ayrı... hepsini yaşayalım... ama benim üzüntüm kaplamasın lütfen tüm sayfaları...

deniz sen sonuçlarına sevindikçe ben iyileşeceğim bilmiş ol... a.s

Badenur, ah canım ya, kabulleniş derken onu kastetmedim ben Bugüne kadar yaşamış olduklarını kastettim. Şu anda onlara isyan halindesin hala...
Ben duruma hala iyi yönünden bakıyorum aslında. Düşünsene, bunlar ortaya çıkmamış olsaydı, sebebini bilmeden "olmuyor işte" der dururdun. Şimdi sebep çıktı ortaya nihayet, çözüm yolları da var... Herşeyden önemlisi bu durum senin sağlığın için tehlike arzetmiyormuş bak, ya öyle olsaydı da geç kalınmış olsaydı ?!
Eski denemelere, doktorlara üzülmekte kızmakta haklısın ama artık yeni bir yol açıldı. Kabullenmen gereken bu canım. Yolun sonun hiçbirimiz göremiyoruz evet ama gireceksin sonuçta bu yola, yürüdükçe de sonu görünmeye başlayacak. Hep diyorum ya, en kötüsünü şu anda yaşıyorsun... Herşeyin git gide iyi olacağına inanıyorum ben :)
Kitabından haberim yoktu. Ne güzel yazabilmek yeteneğine sahip olmak. Tebrik ederim.

Son düzenleme:
BADENUR;canım eğer bilgisayarın azizliğine uğramazsam sana naçizane düşüncelerimi aktaracağım.
şimdi,elimizde neler var,biz ne yapmak istiyoruz ama ne yapmalıyız diye bakıyorum ben.
elimizdeki veriler;laporoskopi ve hist sonrasında yoluna gireceğini umduğumuz tertemiz bir rahim
yumurtalarımız zaten var.onlar elde.hem senin 10 tane gibi sayıca fazla oluyor.bu artı.
hem endolu değilmişsin bu da artı
tüm bu sorunlar haledilebilir şeylermiş,hem de 2 ay gibi kısa br sürede(maddiyatı katmıyorum hiç)
her türlü olasılığa karşı kenarda tutmak istedikleri dondurulmuşlarının olması da artı
bunca aşamadan sonra sorunun ortaya çıkması da artı.
eşinde sperm yönünden bir sorun yok sanırım bu da artı

bunlar benim gördüğüm artılar...eksilerimize gelince,(darılmaca yok ama.);
dondurulmuşlarda şans daha az.% 20 gibi diye biliyorum
dondurmayı operasyon sonrası olası yumurta olmama ihtimaline karşı mı istedi?
tüm bunlar çok maliyet isteyen şeyler,önce iki operasyon ancak bunun öncesinde yine tüp tedavisinde olduğu gibi ilaç kullanımı yumurta toplama dondurma işlemleri,operasyon sonrasında yine aynı tedavi şekli.tabii ki pozitif sonuç garanti değil.dr lara bakarsan ameliyat birkaç saatlik iş,iyileşme süresi ,takip toplama transfer.onlara göre 2 ay çok kolay gibi söylenebilir.ama biliyorsun tüp bebek süreci zaten çok yorucu stresliher yönden maddi manevii.daha çok manevi..
canım arkadaşım bunları seni yaralamak ya da ürkütmek için yazmıyorum.ama gerçek düşüncelerimi de söylemezsem ben olamam.kızma bana olur mu.

şimdi sen gerçekten denemek istiyormusun önce çok çok iyi düşünmelisin karar vermelisin.çok güçlü olmalısın.böyle sinir harbiyle başlayamayız gülüm.sinirleri çok iyi yatıştırmalıyız.bizler burada elimizden dilimizden gelen yardıma hazırız.neyin doğru olduğuna inanıp kesin karar vermelisin.her kararında yanında olalım.

bir de başka alternatifler de var.burada tüm arkadaşlarımız ben de dahil.kendi yavrumuz olsun diye uğraş veriyoruziçimizdeki sevgiyi dağıtmak adına .fakat bilinen bir gerçekki kimimiz yaşla kimimiz de yıllarla dezavantajlıyız
.hiç başka bir yavruya sevgini vermeyi düşündün mü?bu da bir alternatif..

yazımı gönderdim bilgisayarın azizliğine uğramamak adına.şimdi devam ediyorum.bir arkadaşımla paylaşmıştım bu düşüncelerimi.şimdi yeri geldi.burada yazıyorum.ben kendi adıma düşünüyorum.artık neredeyse 40 lardayız.belki önümüzde bir 40 yıl daha var.tamam kabul ediyorum bir nefes sonramızın garantisi yok.neden sonraki yıllarımızı güzel bir yavruyla paylaşmıyiiim..ilk zamanlar zor olacak.ama sevgimizle üstesinden gelebiliriz.
eğer önümde yaşayacağım daha yıllar varsa bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyim.birşeyler yapmalıyım.bir değer üretmeliyim.hayatta hiçbirşeyin garantisi yok.bugün yanıbaşmızda olan eşimiz ya da diğer sevdiklerimiz yarın olmayabilirler.ben ömrümün kalanında yalnız olmak istemiyorum Badenur.ömrümün sonunda bir nefes olsun kötü de olsa bir nefes olsun istiyorum.yalnız ölmek istemiyorum.ölüm...ne kadar itici bir kelime..bir o kadar yakın,bir o kadar gerçek.
yaşamım....yaşamım sadece yemek içmek afedersin .....ondan ibaret olmamalı.insansam eğer beni hayvandan bitkiden ayıran birşey olmalı.hayvanlar aleminde bile var annesi terketmiş yavruyu sahiplenmek.başka türden de olsa.
birşekilde gelmişiz dünyaya.herkes bir imzasını atıp gidecek.güzel birşeylerin altına atılacak imzalar olmalı hayatta.
bu düşünceler benim b planım..bende plan çoook...önemli olan hayata dökebilmek.inşallah dilediklerimi yapabilirim.
keşke hiç gerek kalmasaydı bunları düşünmeme...ama keşkelerle hiçbiryere varamıyoruz ne yazık ki.Denizin dediği gibi bugüne ve yarına bakmalı..özellikle yarına...

ERVERDİ ben bu güne kadar çok zorlu bir uğraş verdim... sonra dönüp geriye baktım aslında bir arpa boyu yol alamamışım... neden peki ??????????????????????????????????????????? basit bir yöntemle tespit edilebilcek bir sorun yüzünden ???????????????? neden doktor ihmali yzüzünden ???????????????????? neden yanlış doktora güvenmek yüzünden... ben henüz adam gibi sağlam bir alt yapıyla bu yola hiç çıkmamışım ki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ben henüz gerçekten hiç şansımı denememişim ki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! şimdi nasıl yarıda bırakırım... hadi yaşayacağım bu zorluklardan korkup bırakayım, hep içimde bir ukte kalmaz mı??????????????????????????????? keşke son yumurtaya kadar deneseydim demezmiyim??????????????????????????? hayatım boyunca doktor ihmalinin kurbanı olarak içim içimi daha çok yemez mi????????????????????? bu kabuleniş daha ağır olmaz mı???????????????? sen yumurtan çıkmıyor diye deneyemezken belki bunu daha kolay kaldırabilirsin , ama benimki daha zor bir hazmediş olmaz mı??????????? ne yapayım, aptal bir doktorun elimde oyuncak olmuşum deyip hiçbirşey yokmuş gibi hayatıma devam mı edeyim. benim için bu kadar kolay değil bu? sen yapabilir misin??????????? belki yapabilirsin. ama hepimizin yapısı, dünyası farklı... ben son yumurtaya kadar deneyeceğim. Yorumlarımızı yaparken daha duyarlı olalım olur mu !!!!!!!!!! yumurtam çıkmasa, sperm olmasa, eyvallah... ama ben aptal bir doktorun hatasına göre bu konuya son noktayı koyamam.............. ancak Artık yapılabilecek hiç bir şey yok dedikleri zaman evlat edinme önerini düşüneceğim çok teşekkürler... nasılda akıl edemedim demiyeceğim söz... unutursamda yeniden hatırlat olurmu? ama içimdeki alev bu derece şiddetli iken, sende biraz empati kurmayı dene... o zaman beni gerçekten anlayabilirsin....

ERVERDİ ben bu güne kadar çok zorlu bir uğraş verdim... sonra dönüp geriye baktım aslında bir arpa boyu yol alamamışım... neden peki ??????????????????????????????????????????? basit bir yöntemle tespit edilebilcek bir sorun yüzünden ???????????????? neden doktor ihmali yzüzünden ???????????????????? neden yanlış doktora güvenmek yüzünden... ben henüz adam gibi sağlam bir alt yapıyla bu yola hiç çıkmamışım ki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ben henüz gerçekten hiç şansımı denememişim ki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! şimdi nasıl yarıda bırakırım... hadi yaşayacağım bu zorluklardan korkup bırakayım, hep içimde bir ukte kalmaz mı??????????????????????????????? keşke son yumurtaya kadar deneseydim demezmiyim??????????????????????????? hayatım boyunca doktor ihmalinin kurbanı olarak içim içimi daha çok yemez mi????????????????????? bu kabuleniş daha ağır olmaz mı???????????????? sen yumurtan çıkmıyor diye deneyemezken belki bunu daha kolay kaldırabilirsin , ama benimki daha zor bir hazmediş olmaz mı??????????? ne yapayım, aptal bir doktorun elimde oyuncak olmuşum deyip hiçbirşey yokmuş gibi hayatıma devam mı edeyim. benim için bu kadar kolay değil bu? sen yapabilir misin??????????? belki yapabilirsin. ama hepimizin yapısı, dünyası farklı... ben son yumurtaya kadar deneyeceğim. Yorumlarımızı yaparken daha duyarlı olalım olur mu !!!!!!!!!! yumurtam çıkmasa, sperm olmasa, eyvallah... ama ben aptal bir doktorun hatasına göre bu konuya son noktayı koyamam.............. ancak Artık yapılabilecek hiç bir şey yok dedikleri zaman evlat edinme önerini düşüneceğim çok teşekkürler... nasılda akıl edemedim demiyeceğim söz... unutursamda yeniden hatırlat olurmu? ama içimdeki alev bu derece şiddetli iken, sende biraz empati kurmayı dene... o zaman beni gerçekten anlayabilirsin....

DENİZcim...sana burada gecikmiş tebriğim var.canım....nihayet bu günü de gördük.kucağında da gör emi.al bunlar senin.mutluluk çiçelkeri olsun.
a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…