38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

günaydın 38 in güzelleri a.s.a.s.

Saglikla gelecek merak etme sen, ay ne guzel hicbirsey kalmamis...guzel bir tarihte dogacak. Yay burcu mu olacak akrep mi? Ikisi de guzel :)

23 kasımı doktor beklemez önce alır o nedenle akrep olacak. ben yay isterdim ama kısmet artık terazi falan olmaya kalkmasın da eyvahedigeldismile

Deniz gözün aydın, maşallah neredeyse 2 kg olmuş ha Allah nazardan saklasın, hoş nazarı ayağından çıkarttın sen zaten yerimseniben
Denizverdi, güzel gözlemler, güzel yazı alkisalkisalkis
sağol canım. inşallah ayağımdan çıkmıştır tekrarlamaz inşallah.

Deniz bulut, gozunaydin! Umarim oglusun zamaninda gelir. Herseyin yolunda gitmesine cok sevindim, senin de sadece 5 kilo almis olmana inan cok sasirdim, nasil beceriyorsun bunu?boshayallersmile
çünkü son 1,5 yıldır devamlı eşimle kavga edip sinirimi çukulatalardan çıkaran benim hamile kalınca tatlı isteğim gitti. canım çok ender tatlı ister oldu. bazı insanlar der ya çukulata veya sütlü tatlı bile yiyemem hiç yemesem aramam diye adeta öyle oldum. arada bir canım istiyor onda da az yiyorum. eve de almıyorum. aşırı acıkmadım. gerektiği kadar yedim. bugün zorlukla tartıldım. hala aynı kilodayım. bebek alsın da kilo ben almayayım. bundan sonra iştah açılırmış. inşallah 3-4 kilodan fazla almadan doğururum. hatta 5 kiloyla doğuma gitsem ne şahane olur zayıflamış çıkarım da o kadarını yapamam herhalde.boshayallersmile

Deniz;uyanıkmısın yoksa?bak bu sabah erkenden dirildim.e.. kalkmışken hoca amcayı bekliyim bari

uyanıktım hayatım. ben de bekledim amcayı. kitap okudum. bir ara sıkıntıdan nete mi girsem dedim. sonra yok artık yat yatığın yerde dedim. yaşantımı istediğim gibi düzenleyemediğimden eşimden hiçbir maddi manevi destek gelmediğinden üstüne ben nasıl büyüteceğim bu çocuğu tek başıma doğru mu yaptım korkuları olduğundan bu saatte uyanıp uyuyamıyorum. iyi yanından bakayım bebek doğduğunda zırt pırt uyanmaya ve uykusuz kalmaya alışmış bir annesi olacak.

ben omega 3 e hamile kalmadan başladım. seven seas plus omega 3 içtim. hamile kalınca da devam ettim. waters ın önerisiyle efa marka almaya başladım. doktoruma sordum istersen iç benim için farketmez dedi. zaten düzenli ceviz ve balık da yiyemedim yazın. hala devam ediyorum.
bir de bir rkadaşım çarpıntı nedeniyle kalp doktoruna gitti yeni. o da kalp ve damar sağlığı için omega 3 önermiş. 3 marka vardı önerdiği bir tanesi de bu efa markası. (hamileler her omega 3 ü içemiyor ama waters ın doktoru bunu önermiş içilebilir). yalnız yanında mutlaka bir multi vitamin içilmesi gerekiyormuş etki etmesi için. biz hamileler nasılsa hemen başlıyorum vitamine. hamile olmayanlar içinse solgar gibi bir markanın vitamini içilsin supradin vs iyi değil demiş.

erverdi canım dünkü gözlemlerini okudum. güzeldi.ben de birşey sorayım sağlık ocağında ilaç yazacak dr oluyor mu? benim dr alçı çıkınca da fragmine devam edebileceğimi söyledi. herşeye önemli değil olabilir diyen doktorum tromboz için hamilelikte hiç istenmeyen tehlikeli birşey olduğunu söyledi. benimki zaten koruyucu dozmuş sonuna kadar kullanılabilirmiş. bu durumda bu ilacı yazarlar mı? ya da ssk hastanesi jinekoloğuna mı gitmek gerekir? bir de özel ssk anlaşmalı hastaneye gidip 1 tane ilaç yazılacaksa gitmenin anlamı olmuyor. sen ne yapıyorsun?

canlı canlı günaydın Deniz;

çayımla az burdayım.sonra işlerim kalıyor.
sağlık ocağında ilaç yazdıracak dr var canım.ama tabiii bu kullandığın ilaca da bağlı.mesela benim yakın zamana kadar kullandığım DOSTİNEKS ilacını yazamıyordu.uzman olması gerekiyordu.kan sulandırıcı ile ilgili ilacını alabilirsin yazdırabilirsin sanırım.şundan söylüyorum.ben şimdi KUMADİN kullanıyorum ya...tesadüf oradan geçerken bir sorayım dedim.yazabiliyorlar mı diye.ücretli alıyordum ben.e 6 ay da (şimdilik öyle)kullanmış olacağım.3 ten sonra tenha oluyor haberin olsun.beklemzsin o zaman.ama hafta başı ile hafta sonu günlerini de bir kenara yaz.o zaman kalabalık oluyor.
dr a sordum.benden reçete ,tahlil ya da rapor sordu.bunun bana verildiğine dair.varsa yazabileceğini söyledi.şimdi 2 oldu yazdırıyorum.gerçi çok pahalı bir ilaç değil ama taş atıp ta kolummu yoruluyor.ilacın yarı parası bende kalsın.dondurma ısmarlarım kendime..

ssk hastanesi bir kere başkasının yazdığı ilacı yazmıyor.bir de özelse sana tavır da alıyor.ancak idealist ,doğru bir insanoğluna öyle bir dr a rastlıyacaksın ki yazsın.ahhh ah.Allah razı olsun benim gittiğim devlette öyle bir dr vardı.insan gibi insan.insan ama.

ssk ile anlaşmalı hastaneye gidip 1tane ilaç yazdırmak derken?
tabiii önce bir muayene olman ya da ücretini ödemen gerekiyor.ilacını yazdırmak için.ilacın çok ta pahalı değilse paranla al en iyisi.ben burada kar zarar olayına bakıyorum.değmiyecekse.ücretli alıyorum.çünkü yolu var zaman kaybı var orada bekleme stresi varvesaiti cartı curtu derken.bir kere gittin mi zaten olayı çözüyorsunona göre kendini yönlendiriyosun.

küçük bilgi;
benim kullandığım ilaç 6 lira.sağlık ocağında yazdırınca1 lira.yalnız devlet sağlık ocağından 2 lira talep ediyor.ben 3 liraya alıyorumayda 2 kutu alıyorum
eğer aynı ilacı ssk devlette almak istersen ola ki öyle yapmayı uygun gördün.muayene+reçete yazılımı toplamda devlet 8 lira alıyor.aldığın ilaç hariç.
ömür boyu kullanacağın ilaç için rapor çıkartıyorsun o ilacı para vermeden alabiliyormuşsun raporunla.(bundan %100 emin değilim)
umarım yardımcı olabilmişimdir:1hug:

baharnaz;çıkmadan yazayım.bak aklıma ne geldi.tuzsuz zeytin lezzetli değilmiş ya. sen lezzetlisini alsan suya koysan tuzu gitse öyle yesen olmaz mı.sor diyetisyenine.bençocukluğumdan hatırlıyorum.ananem tansiyon hastası idi.sürekli tuzsuz ekmek kullanırdı yanında gelirken de taşırdı. peynir aldığı zaman kendine ayırır suda beklerdi onun peyniri.içi su dolu bir kapta dururdu dolapta.yiyeceği kadar kullanırdı.benimki bir fikiryerimseniben

Deniz Bulut omega3 tavsiyelerin için saol canım. Ceviz düzenli tüketiyorum şuan ama balık yemekten korkuyorum ağır metalden dolayı dün akşam haberlerde marmara balıklarının raporunun temiz çıktığı söylensede tedirgin olduğum için yemiyorum Drumda haftada 2 kez yiyebilirsin dedi ama hala yeme konusunda kararsızım.

Ben tedaviye başladığımda 76.50 kiloydum şimdi 3 kilo ekledim üzerine ama hatayı şurda yaptım sanırım her bulantım olduğunda birşeyler yedim ekmek arası peynir, tuzlu kraker iyi geliyordu. (tatlı hiç yemedim bal hariç)

Bulantılar beni mahvettiği gibi afedersiniz kızlar dün akşamdan beri yedikten bir saat sonra ne yersem yiyeyim çıkarmaya başladım çok fena bir durum

ZarpDeniz katı meyve sıkacağı ile ilgili benimde bir önerim var canım benimki moulinex nar, portakal kabuklarını mutlaka soymak gerekiyor yoksa tadi acı oluyor
ayrıca benimki tek ayarlı daha fazla ayarlı olan bir model seç canım ( yumuşak meyve yada katı meyveyi sıkma dereceleri olsun)

Canım 15 gün sonra tekrar gidicem diyetisyenime o zaman söylüycem şu zeytin olayını ve sabahın 5 inde kalktığımda bulantımı neyle bastıracağımı :sinifsinif: dünden beri pek iyi değilim canım

Merhaba Arkadaslaropuyorumnanaktan

Deniz bulut, 38'in guzelleri demissin cok tesekkur ederim, hemen uzerime alindim. Umarim fazla kilo almadan doguma gidersin, zaten dogumdan sonra bayagi kosturacagin icin eski kilolarini da verirsin diye dusunuyorum. Esin bu asamada nicin yardim etmiyor, hem ayagin alcili, hem dogumun yaklasti, yardim etmesini saglamak icin ne yapmali ki, bunu dusunmek lazim sanirim. Ustelik O'nun da bebegi...Ama en cok senin bebegin cunku sen daha fazla caba sarfettin. Tek basima nasil buyutecegim diye de cok endislenme lutfen, anladigim kadariyla zaten planli bir insansin, hepsinin ustesinden gelecegine inaniyorum ben. Yeterki duzenli bir gelirin ve sagligin olsun. Hem bebek gelince sevincten bir cok endiseyi unutacaksin canim, uyuyamadigin zamanlarda bebegini dusun ve uykuya dalmaya calis, ikinizin de uyumaya ihtiyaci var.:1hug:

Baharnaz, bu bulanti meselesi gercekten yorucu... Bu gidisle aldigin 3 kiloyu hemen vereceksin, bazi gebeliklerde bulanti cok yogun olurmus, 3 aydan sonra gececek olmasini dusunmek belki seni biraz daha rahatlatabilir. Merye'nin de cok bulantisi olmustu. Ama sanirim simdi iyi. Kati meyve sikma makine onerisi icin tesekkurler.
Deniz bulut Omega 3 ile ilgili bilgiyi yazmis bana da daha once Ist.daki meshur diyetisyenlerden biri Omega 3'u, Alpha Lipoic Acid, Glutathion gibi antioksidanlarla almami onermisti. Ben de oyle yapiyorum. Efa'yi duymamistim genelde Solgar'in cok iyi oldugu soyleniyor ama Solgar burada olmadigi icin ben de ancak GNC alabiliyorum.

Denizverdi, erkencisin bayagi...Allah dualarini kabul etsin. :Saruboceq:

Vanilya'nin OPU'su sanirim yapilmistir, uyandi mi acaba? Umarim her sey yolundadir.:Saruboceq:

Cans, tekrar uykuya daldin sanirim.

sağol canım uzun uzun anlatmışsın. ben sağlık ocağına gitmedim gidersem tetanoz aşısı yapmak isteyecekler kaydedecekler bırkmayacaklar. benim dr ol demei ben de gerek görmedim. şimdi sormaya gitmeye bile korkuyorum bırakmazlar çünkü. benim ilaç 55 lira. 10 tane var. ayda 3 paket eder 165 lira. ama sanırım ssk nın vermesi için kadın doğumcu nun yazması gerekli. o da sağlık ocağında yok galiba. bir ezaneye sorayım ben. eğer 3 tane birden yazılırsa ssk hepsini tek seferde veriyor muymuş. öyleyse zaten bir sonraki kontrole rapor almam gerekir cerahpaşaya kendi doktoruma gittiğimde o da yazar ama ayda 3 kere cerrahpaşaya gidilmez. sağlık sigortam veriyor ama jinekolog yazarsa doğum teminatımdan düşüyor ki onu da istemiyorum. şu ana kadar 1 tane kendim aldım 2 tane de ortopedist yazdı sağlık sigortasından aldım. bakalım. halledemezsem bunu da kendim alacağım ne yapalım. keşke ilaç yazdırmanın basit bir yolu olsaydı. allahtan bundan sonra az bir süre kaldı çok gerekmeyecek.

Canım 15 gün sonra tekrar gidicem diyetisyenime o zaman söylüycem şu zeytin olayını ve sabahın 5 inde kalktığımda bulantımı neyle bastıracağımı :sinifsinif: dünden beri pek iyi değilim canım

haftada 2 kere havuz değil deniz balıklarını yiyebilirsin. özellikle ufaklarda fazla cıva birikmesi olmuyormuş. hamsi istavrit çinekop tekir yiyebilirsin taze taze. yazın bunlar da hep dondurulmuştu balık yoktu. en çok ıva midyede falan. bunlar yasak. benim bir arkadaş 15 haftada 8 kilo mu ne almıştı. bulantı bastırmak için devamlı peynir ekmek yemiş. bulantı çok kötü birşey ama sen yine de çubuk kraker yeme. bazı fırınlarda tamamen tuzsuz ekmek satılıyor. onlardan alıp tuzsuz peynirle (dil peyniri daha tussuz mesela bir de sert beyaz peyniri 1 gün suda bekletirsen tuzu çıkıyor) yiyebilirsin. tabii benim arkadaş gibi 8 kilo almamak şartıyla. sadece tuzsuz ekmeği kemirebilirsin. ama şekere nasıl etki eder bilemiyorum. diyetisyene tekrar gitmeyi bekleyeceğine telefon açıp sorsana. belki bastırmak için böyle şeylere izin verir. 10 gün daha bekleme.

canım eşim fazla bencil ve sorumluluk duygusu olmayan bir adam. bir de kumar tutkusu gibi illa kendi işimi yapacağım takıntısı var. batsa da bırakamıyor. aynı kumar gibi masadan kalkamıyor. son 6 aydır yeni ortağıyla bir işe başladı inşallah iyi gider çocuklarına faydası olur. bir de bir şeyi 10 kere demeden yapmaz. delirtir. hayır karışmasa ben zaten hallediyorum ama bir de ben yaptıracağım diye tutturur. yani ya deli olursun ya katil. şimdilik delilik kısmındayım ama her an katilliğe geçebilirim :jeyyar:
tek yardımı doktora giderken gelip yardımcı oluyor. bu hafta ortopediste jinekoloğa falan taşıdı. doğumda hastanede de maddi olarak olmasa da koşturma kısımlarında yardım eder. ayrılsak da oğlunu arar sorar görür. büyük oğlu da şu an uzak oturuyor ama her gün arar her ay görmeye gider. ama bundan fazlasını beklememk lazım. bir mucize olur da düşlediği gibi işleri iyi giderse maddi de yardımcı olur ama ben 4,5 yıl sonra pek ümitli değilim. o böyle gelmiş böyle gider. benim sağlığım ve bana en çok yardımcı olan halamın sağlığı iyi olsun gerisi boş.

Hulyacim, tatil guzeldi gercekten. Cin Seddini gormeye gittik, daha once gordugum fotograflardan kat kat daha guzeldi. Bu sezonun en iyi sezon oldugunu soylemislerdi fakat biraz yagmurlu ve bulutlu gecirdik. Cin Seddine tirmanirken yagmurla tirmadik, fotograflarimizda semsiyeli oldu tabii...Ama sonra bulutlarin dagin ve seddin uzerine inmesi manzaraya ayri bir hava katti diyebilirim. Yemekleri cok yagli buldugum icin fazla yiyemedim, bir de fistik yagi kullaniyorlarmis fistik yemeye bayilirim ama yemekte fistik yagi tadi bir garip geldi. Siste denizati, denizyildizi, akrep, kocaman orumcekler, garip sekilli kuslar gorunce istahim hepten kacti.delikafadulden Son gun esime dedimki ben dogru duzgun bir sey yemek istiyorum ve Pizza Hut'a gittik. Halbuki burada en sevdigim Cin yemegini- tatli-eksi tavuk- bayila bayila yiyorum orada gercek yerinde yiyemedim! Kesinlikle gorulmeye deger...:lepi:

Deniz Bulut, umarim esinin planladigi gibi hersey yolunda gider de hem sen hem de bebeginiz rahat edersiniz. Herseyin basi saglik tabii, artik telefonlara kosmazsin diye dusunuyorum.lmaz: Halana da Allah saglik versin ki hem kendine hem de sana destegi devam edebilsin.:Saruboceq:

doğru ya zarpdeniz bugün opusu vardı Vanilyanın.hadi hayır haber olsun.sabah söyledim seni.yerimseniben

tamam deniz. pazartesi önce eczaneye sorarım. sonra ana ocağı mı ne o nerede varmış öğrenirim. ben şimdilik eve yakın sağlık ocağını biliyorum. bir de şu an ilacım var alçı çıkana kadar. o hafta olmadı jinekologdan reçete alır giderim olabiliyorsa. nasıl olsa alçıdan kurtulmuş olacağım inşallah hihoyyyt

Denizverdi, sagol canim.:Saruboceq:

Deniz Bulut, umarim bu ana saglik ocagi isini gitmeden halledebilirsin.yerimseniben

Baharnaz, bugun pek ugramamisin, umarim iyisindir.CADIARZU

Deniz Bulut zor zamanları halanın desteğiyle geçiriyorsun canım anladığım kadarıyla kimbilir belki bebişin eve gelişiyle onu bir heyecan sarabilir:ecrin_bebek: belli olmazki canım. Rabbim halana sağlık versin Allah ondan razı olsun.
inşallah bende arkadaşın gibi kilo almam canım. Önerilerinizi dinliycem. Şu an palamut mevsimi sanırım tazeside bolca mevcut nasıl bu masum bir balıkmı acaba?

ZarpDeniz canım Çin Seddi hımmm süper bir gezi olmuş güzel anlatmışsın canım. ( yemek kısımlarına hiç girmeyelim)
Biraz kötüydüm yine bulantılardan vsden öğlen yattım az önce kalktım canım.

ana ocağı değil... ana sağlık.ana sağlık..
bak bir de kadın sağlığı var karıştırmıyasın.
ana sağlıkta kadın doğumcu var.ama önce öğren ordaki dr uzman mı diye.bazı ana sağlıklarda koruyucu hekimler ,aile planlaması hekimleri var.yazmaya yetkileri olmayabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…