38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Canlarım merhaba,

Biliyorum merak ettiniz beni. Çok teşekkür ederim. Geçmişi henüz okuyamadım, nasıl okuyacağım onu da bilmiyorum ya :)...
Bizim hani şu ev işi vardı ya, işte onunla ilgili hareketli günler geçirdim. Çoğunuz evi aldığımı zannettiniz. Ben size bu konuyla ilgili bilgi verirken aldığımı söylememiştim almak istediğimizi söylemiştim. Bugün yarın banka kredi başvuru sonuçlarımızı bekliyoruz sonra da tapu işlemleri kısmetse. Sanırım bu bir hafta içerisinde gerçekleşir. Gerçi ne demişler ''gelin ata binmiş ya kısmet demiş''. Bakalım bir aksilik çıkmazsa bizim olur inşallah eğer hayırlısıysa tabi. Evin içi inanılmaz tadilat gerektiriyor. Baştan aşağıya herşey değişecek. Bu da sanırım bizim en az 2 ay zamanımızı alır diye tahmin ediyorum. Bu arada tabi mart tüp bebek planım ertelenecek. Ev işi hallolduktan yani tadilat işleri bittikten hemen sonraya kayacak maalesef. Sanırım Mayıs'ı bulur.

Benden haberler böyle arkadaşlarım. Hepinizi ayrı ayrı çoook öpüyorum....

Merye'cim, tüm kalbimle dualarına amin diyorum. Allah isteyen herkese yaşatsın bu güzel duyguları tez zamanda. Allah bir avazda kurtarsın canım.

Patikler, hayırlı uğurlu olsun eviniz. Yeni bebeğinin evini de hazır ediyorsunuz böylece, aman çok yormamaya gayret et kendini. İnşallah sorunsuz biter işlemleriniz, tadilatı taşınması, zor işler kardeşim. Allah yardımcınız olsun. Can sağlığı, mayısta olursun tedavini, hayırlısıyla müjdeni de alırız o ay umarım.

Selam

pc yine kilitlendi aklımda kaldığınca yazıcam

Merye doğum cuma günü imiş, Sağlıkla süslünü kucağına al inşallah canım. Hayırlı doğumlar şimdiden.
Antitpo troitle ilgiliymiş. Canım biraz pratik kazanana kadar kayınvalidende kalman iyi olucak gibi. Sağlıkla ol haberlerinide en kısa zamanda alırız. Sezaryenle doğumda alttan muayene yapmıyorlar ben öyle biliyorum ama canım.

Herada bizim oğlanda ters duruyor sadece yangın günü dönmüştü sonra yine makat pozisyonu almış vazgeçmiyor bu yönden. Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah ayakkabı numaram değişmedi hala aynı ayakkabılarımı giyebiliyorum, ayak ve bacaklarımda bir sorun yok sonrası için nolur bilmiyorum tabi. sadece ellerim aynı durmuyor :) geceleride ellerimden uyuyamıyorum, kalkmaktada zorlanıyorum tutamıyorum hiçbiryeri hiçbirşeyi.

Denizverdi bak şimdiden uyuyamıyorum diye yazıyorum :) canım. Saolasın, bu hafta dra gidicektin noldu?

ZarpDeniz ayrıntılının bir haftası oluyor sanırım inşallah herşey güzel çıkar benimde birçok şeyim riskliydi dua ediyorum sağlıkla bebişimin gelmesi için canım. Tansiyon yine sıkıntı galiba ihmal etme tansiyon aleti temin et ve kendin kontrol et canım. Başağrın sinüztende olabilir geçmiş olsun. hareketlerine dikkat et, süslüne iyi bak. Benim bugünlerde yine hopluyor geçen bütün gün hastanedeydim ölçülmüştü hep 14 8. ama düşünmüyorum eskisi kadar hayırlısı diyorum. Çok hızlı hareket etmiyorum.Bebiş büyüdükçe kansızlığımda artıcak, tansiyonumda bunun farkındayım.

Alabama maşallah oğluşuna hımm miss gibi kokusu geldi, Allah nazardan korusun, başındaki konak olayı için kursta bir bilgi verilmişti. Anne sütü ile ovmak iyi geliyor denilmişti.
Eşya konusunda benimde ev küçük birde oda yapma yaşında oda yapmayı tercih ettim şifonyerimi ortak kullancaz, paylaşımı öğretiyorum şi,mdiden Oğluş ve ben başlangıç için ayrı odada olucaz.Park yatak kullancam. Bende Merye gibi korkarım aramızda alıp yatıramam, hatta Zarpdenizin korkularını taşıyorum nasıl bakıcam, nasıl emziricem, nasıl yıkıycam, inşallah sen gibi emzirebiliriz.

Limon Kabuğu nerelerdesin inşallah herşey yolundadır?

Deniz Bulut kendi drun olmuşsun ve yine doğruyu bulmuşsun oğluşun rahatlamış biraz sevindim Hep sıkıntılardan uzak olsun, sağlıkla, tatlı uykularla büyüsün.

canım bakıcı işini hiç sorma. bu seferki idare eder ama vize cezalısıymış. mayısta ülkesine gidecek 1 hafta mı 3 ay mı kalacak belli değil. çıkarken belli oluyormuş. ben gitmeden size yeni bakıcı bulur alıştırırım diyor ama ben işte olacağım o nedenle haftaya yenisini alırım herhalde. inşallah böyle gitmez. şu çocuğu 1 yaşına getirebilecek birini bulurum.

senin bebek büyük gelecek ya 0 uyku olmaz. tabii arada hastalanacaklar diş çıkaracaklar uykusuz geceler çok olacak ama sonra telafi edilir. bebek olunca telefi edecek zaman olmuyor o kötü.

sağol canım krem için ama bizimki krem ile geçecek gibi değil. hatta kortizonlu krem ile bile geçmez zira mamadan olduğu belli oldu. o mamaları yedikçe yenisi oluştuğu için geçmesi olanaksızmış. salak çocuk doktorları 3 ay götürdüğüm de son ay götürdüğüm de uyarmadı. iyi ki çocuk alerji uzmanına götürmüüm.

inşallah 4 lü test ve detaylı güzel geçer. doktorlar içini rahatlatırlar.

merye eğer hiç sancı açılma olmazsa ve suni sancı verirlerse genelde başarılı olamıyorlarmış. 12-24 saat korkunç sancı çektiğinle kalıyormuşsun ve sonunda yine sezeryene alıyorlarmış. ben bunu araştır ve açılma yoksa boşuna suni sancı çekme derim. doktorunla bir konuş istersen.

mert bey ellerinizden öper
ikinize de maşallah ben tam anlamam ama sen dediğin için babaya benziyor

herada sezeryen yaptıracaksan hastanenin yeri önemli değil. bavulunu alıp gidiyorsun. allah korusun acil bir durum olsa o zaman doktoruna telefon edip dediği yere gidersin. hale hanım ataşehire geçemezse sen buraya gelirsin sorun olmaz herhalde. inşallah sorunsuz geçirip son haftaları kızını kucağına alacaksın.

hayırlı olsun yeni eviniz. yeni bebeğiniz de yeni evinize gelecek desene

eller için sık dişini doğumdan sonra geçiyor (istisnalar hariç) ama ne yazık ki hemen değil. üstlik akşam ve sabah erken saatlerde emzirsen de biberon da versen eziyet vermeyi sürdürüyor. bebeği tutarken hem uyuşuyor hem karıncalanıyor. çeken bilir. ama azalıp 2. aydan sonra geçiyor. şimdi ancak çok zorlarsam sızlayıp uyuşuyor benimkiler.

kızlar aleri doktoruna götürmekle çok doğru ve ne yazık ki geç bir karar vermişim. ama doktorlar hem kızarıklık için normal açık tenli bebeklerde oluyor hatta daha kötüsü olabiliyor dediler hem burun tıkanıklığı için bu mevsim tüm bebeklerin şikayeti dediler. kakata yeşillik vardı ona da normal dediler. benim de hiç aklıma gelmedi. bir ara şüphelenip kk da inek sütü alerjisini okudum ama onlarda hep ishal, kakada kan, kusma ve düşük kilo alımı gelişememe vardı. konduramadım. halbuki kızarma da inek sütü alerjisinin bir belirtisiymiş. sonunda ben alerjiyim herhalde bu bebek de alerjik oldu o nedenle kızarıp tıkanıyor dedim de götürdüm. kendim alerjik olmasam daha bekleyecektim. 2 gündür okuduğum ve bugün tv den dinlediğim bu alerji üstte görünenden çok daha kötüsünü mideye bağırsaklara böbreklere vs yaparmış. ince bağırsağı bozup besin emilimini engellermiş. bu nedenle az kilo alırmış alerjik bebekler. ileride de başka hastalıklara yol açarlarmış. yüzü vücudu bu kadar kızardıysa kim bilir bağırsaklar ne olmuştur dün kan da verdik. ama 8-9 ay altı kanda zor çıkarmış. hatta 2-3 yaşında deride yapılan testler ancak daha kesin sonuç veriyormuş. yani kanda çıkmazsa alerjisi yok demek değilmiş. çıkarsa sadece işimiz kolaylaşacak. bu kadar küçükken deneme yanılmayla anlıyormuşsun. mesela her besini vermeye 1 çay kaşığından başlıyormuşuz. ertesi gün 1 tatlı kaşığı sonra 2 vs 4. gün de bir kızarma vs yoksa o besin geçmiş oluyormuş. her bebeğe böyle ama alerjik bebeklerde çok daha dikkatli ve yavaş ilerlenecek. ben daha test sonucunu almadan teşhisimi koydum. inek sütü alerjimiz varsaat 4 den sonra normal mamayı kestim ve daha o akşam kırmızılıklar azalmaya başladı. batu 2 gündür daha rahat uyuyor ve bu sabah rengi normal insanlara benzedi başındaki konağın geçmememe nedeni de bu rahatsızlıktı herhalde çünkü kafa derisi ne sürersem süreyim aşırı kuruyordu. o bile hafifledi geçiyor. mama için hastaneden rapor alınması gerekiyormuş o şekilde devlet veriyormuş. yarın testimiz çıksın doktora soracağım yardımcı olabilir mi bu konuda diye

Ohhhh Merye, senden haber alabildigimize sevindim, hepimiz merak ettik hatta bebisi dogurduguna bile karar vermistik, neyseki gunun cok yaklasmis. Allah saglikla dunyaya getirmeni nasip etsin, bir avazda kurtarsin. Vakit yaratinca bize bir sekilde yaz yoksa yine merak ederiz. Biz de sana ve Meryem'e bol sanslar diliyoruz. Bu arada cati-baca kontrollerinden bahsetmissin, bana endiselenecek bir sey daha cikti demektir.:26:

Herada, Masallah artik 3.trimester'a giriyorsunuz. Baska bir arkadasim da yataktan kalkarken zorlaniyor, O da dirseklerini kullandigini soyledi. Kordon kani detaylarini ogrenince paylasirsan sevinirim, umarim kontrolunuz cok guzel gecer, Gunes'in yuzunu gorursunuz.

Alabama, Masallah, bu resimlerde Mert'in simasini biraz degismis buldum. Biz de O'nun yanaklarindan kokluyoruz. Cizelgeyi tekrar deneyeyim simdi, dun denedim eklenmedi, sagolasin.:13:

Denizverdi, bizim buralar sicak canim, size biraz sicak hava gonderiyorum; biz de lutefn biraz soguk hava alalim.

Baharnaz, insallah bebeklerimize saglikla gelecekler canim. Tansiyon aleti bakiyorum. Bugun KBB doktoruna gittim sinuzit icin nasal sprey kullanmami ve vicks bugusu yapmami onerdi, bebege bir zarari olmayacagini soyledi. Ama bir de kendi doktoruma danisacagim, iki fikir almak da fayda olabilir.

Patikler, Biz evinizi size aldirip oturtmustuk bile... Umarim yakinda islemler biter, istediginiz gibi de yaptirirsiniz canim, yanliz tadilat her zaman beklenilenden daha fazla cikar buna hazirlikli olmanizi oneririm. Ama bittikten sonra her seyin istediginiz gibi olmasi cok keyif verici tabii...Arkasindan da tedavi planlarina baslarsiniz, sen nasil olsa simdiden hakiki polen-bal yiyorsun, eminim faydasi olacaktir.

Deniz Bulut, iyi uyudunuz mu yine?

Son düzenleme:
bir de reklam yapayım. gerekmesin ama allah korusun gerekirse bebek ve çocuklardan kan almak için e lab diye bir labaratuar var çok başarılı. arkadaşımın 2 yaşındaki oğlundan 5 tüp kan almak gerekmiş. buraya götürmüş. 45 dakika inceleyip tek girişte 5 tüpü almayı başarmışlar. eve de geliyorlar. ücret alınmıyor diye yazıyor internette. ben dün eve çağırdım. yeri bize çok yakın ama istanbul un her yerine gidiyorlarmış. her türlü sağlık sigortasını evden de hallediyorlar. gelen çocuk 15 dakika elleri kolları bacakları inceledi tek tek ve sonunda tek girişte damarı bulup 2 tüp kanı aldı. kahraman oğlum sadece iğne batınca biraz ağladı daha iğne çıkmadan susmuş gülümsemeye başlamıştı kanı da 1 ay kadar dondurup saklıyorlarmış doktor başka test isterse bu süre zarfında tekrar kan almak gerekmeden bakılabiliyormuş. allahtan burayı öğreip de memorial a falan götürmedim. oralarda damarı bulucak diye çocuğu bilmem kaç gere delip ağlamaktan morartacaklardı.

Deniz Bulut, ben yazarken sen de yaziyormusun, simdi okudum son gelismeleri canim. Batu'daki olumlu gelismelere sevindirici, umarim mamayi da devlet oder de biraz daha rahatlarsin. Yeni mamanin icinde ne var peki? Koyun sutu mu? Yeniden gecmis olsun canim.

canım eğer sezeryen yapacaksan çatı muayenesine hiç gerek olmuyor merak etme. olursa da doktorun 38. haftadan önce yapmasın erken doğum nedeni olabiliyormuş. benmki normal isteseydim ancak o zaman yapacaktı.

aynı anda yazdık sanırım batu maşşallh tam bebek gibi elini 2 yana açıp rahat rahat uyudu. uzun süredir öyle görmemiştim oğluma. neler çekti kimbilir.

evet karşılıklı yazıyoruz mama adı pregomin as bir de neocate diye bir mama var okuduğum o da 90 lira. bu mamalar çok özel diyet mamalar. içlerinde süt proteini, soya proteini, yumurta proteini ve buğday proteini yokmuş. yani koyun, inek, keçi sütü yok. ama kalsiyum var. vitaminler vs de var. bu nedenle bu kadar pahalı herhalde. çoğu bebek bu mamayı yemiyormuş. genelde doktorlar starbuck daki şekersiz vanilya şurubunu ve hatta üzüm pekmezini karıştırmayı öneriyorlarmış. bebekler yine de almıyormuş. neyse ki batu itiraz etmeden yedi gurme düşmanı oğlum benim. tadına ben baktım valla gerçekten iğrenç ben bebek olsam yemezdim yani rapor işini zengin ve hiç ihtiyacı olmayan arkadaşlarım hallederler ben halledem. bakalım inşallah.

Son düzenleme:
Deniz Bulut, hakikaten yine ayni anda yazmisiz. Bana uzakdogudaki doktorum gecirdigim laparoskopilerden sonra sezeryan senin icin daha uygun demisti ama Istanbul'daki doktorumla hic o boyutlara gelmedik, hatta buradaki ile de henuz konusmadim ama yazilanlari okuyunca endiselenmeye basladim. Senin sezeryandi degil mi? Sanirim bana kalirsa ben sezeryani tercih ederim.

Deniz, çok geçmiş olsun. Anneciği sayesinde çok geç olmadan rahat etti Batu'cuk. Mama için rapor da çıkıyorsa işin kolaylaşacak demektir. Umarım bunun için illa testte bir sonuç çıkmasını şarta bağlamıyorlardır. Herşey Batu'nun iyiliği için kolayca hallolsun umarım.

Sezaryen için hastanenin yerinin önemi yok elbette, benim sadece böyle bir kaprisim var, Ataşehir'de olsun istiyorum

Zarpdeniz, sana da çok geçmiş olsun arkadaşım. İnsan en az iki yerden teyit etmeden içi rahat etmiyor insanın değil mi?

Baharnaz, bir geçmiş olsun da sana. Allah kolaylık versin, el ağrısı zor olsa gerek. Sayılı gün, geçip gidecek hayırlısıyla diyelim.

Son düzenleme:
evet sezeryendi. ben epidural sezeryeni öneririm. ilk 2 günü zor. 3. gün hafifliyor. 4. günden sonrası rahat. ama acemi annelere sonrası zor. yanına annen vs gelecek değil mi?

Herada, evet sagol canim. Bugunku doktor Hintliydi, Ingilizcesini biraz zor anladim. O yuzden de iki kez emin olduktan sonra baslamak istiyorum, esim de eger hamilelik boyleyse hic de keyifli degilmis diyor. Guya bu 2.trimester hamileligin "altin donemi" imis ama bize cok ugramadi, yine de sukur tek bebegimiz saglikla gelsin de...

Son düzenleme:
Deniz'cim, ben de epidural sezeryan olsun diyorum ama zamanin neler getirecegini bilemiyorum inan...Biz dogumu Istanbul'da mi, Ingiltere'de mi yoksa burada mi yapacagiz diye su an dusunmekteyiz. Istanbul'da kendimi daha rahat hissedebilirim ama bazi dogumla ilgili olumsuzluklar da okudum. Her ne kadar olacak olduktan sonra her yerde olur ama insan endiselenmekten kendini alamiyor. Sanirim Annem yada kayinvalidem yanimda olur ama Annem benden panik, kayinvalidem 80 kusur yasinda, o yuzden dogum kurslarina gidip derslerimi cok iyi calismam lazim. Ingilterede de eve hemsire gelip duzenli olarak bebegi ve anneyi kontrol ediyormus, bu da cazip geldi. Bakalim hakkimizda hayirlisi...

Deniz Bulut sanırım senin hamişliğinde de ellerde sorun yaşadın, inşallah doğumdan sonra geçer diyelim. batuyla ilgili çok şükür sıkıntıları çözmüşsün mamayıda raporla alabilirsen iyi olur, canım benim ya mamalardan neler çekmiş ama çok şükür ki sen anladın, ben bazen böyle şeyleri anlayabileceğimi düşünmüyorum bakıcı şanssızlığına üzüldüm inşallah oda çözümlenir.

Herada demek annende yaşamış beni çok iyi anlar :) benim durumumu yaşayan pek yok galiba. annenin ellerinden öperim. Etrafımdakiler şaşkınlıkla bakıyor ben ellerimden oturup bazen ağladığımda.

ZarpDeniz çizelgeni gördüm, Maşallah canım zaman ne kadar hızlı geçiyor Prensesin sağlıkla gelsin inşallah. İlaçlarla ilgili 2 fikir almak bencede en mantıklısı.

Patikler hayırlı olsun inşallah krediniz en kısa zamanda çözümlenir tadilat işleri birde uzun sürebiliyor. Allah kolaylık versin.

Deniz Bulut epiduralda bel ağrısı yaşandığı ve ilerleyen zamanda da geçmediği ağrıların tekrarlandığını söyleyenler var ama sanırım sen öyle bir şey yaşamadın,

hatta Alabamada epidural olmuştu

yeni eviniz hayırlı olsn inş.çok eski ev değildir ben sevmiyrm eski evleri hep ilk oturan olmak istiyrm neyse sen bakma bana inş.ayeni evin uğurlu gelecek bebşle gelecek inş.

ya ne yangını ben kaçırkmışm onu allah korsn nerde yangın olmş ben de çok korkurm nasl bakacam diye geçenlerde gördm bir tane 14 günlük çok küçük ve naif ti ellemeye korkacam galiba

uyarın için sağl canm ya aklmda olsun soraym dr uma gerçi o açklk olmdığını hep söylüyrdu en sonunda onunla ilgili birşey demedi herhalde açıklık vardr neyse cuma günü görüşem inş
canm gerçi sen de izlemşsin galiba 1 yaşına kadar inek keçi sütleri bebeklere verilmiyrmş demir eksikliği bilmem ne yapıyrmuş inş.raporun çıkarda bebşin ve sen rahatlarsınız sen hiç arada denenmiyrsn değlmi süt vermeyi belki gelir diye gerçi geç olmştur ama
bakıcı işn yine olmamş hayrlısı inş.çok iyi birini bulacan inş.
şimdi bu yeni yasada 2 yıl ücretsiz izin varya o amirlerin inisiyatifinde mi yoksa direk bize mi bağlı bir bilgin varmı daha şimdiden ne zaman gelecen demeye başlamşlar daha amirime söylemedim

çok güldm valla çatı baca iyi espri oldu neyse denizbulutun söylediklerini yabana atmamak lazım sğolsn uyrdı yakında görecez

ama benim vajinada sürekli yanma bıcak iğne batması gibi şeyler oluyr acaba o açıklık ile ilgili olamazmı sürekli acıyo yanıyo gibi bşyler olyrda neyse allh heppimizi bi rrahat güzel şekilde kurtarsn

memorial da anestezist e sormuştum b bel ve baş ağrısının bir şekilde yanlış yapma riski olduğunu onların böyle birşey yaşamadıklarını söyledi. tabii bu da bir risk ama iyi bir merkezde min risk sanırım. bende böyle birşey olmadı.

kasım hamillerinden anladığım açılma varsa ama sancı yoksa, suyun geldiyse veya rahim kasılması varsa ama sancı yoksa suni sancı verilirse başarı oranı oluyordu. geri kalan sancı çektiğiyle kalıp sezeryen oldu. ben normal doğum istesem 41. haftayı bitirebiliyorsam bitirir sonra gelmiyorsa sezeryen olurdum direkt.

bende çok az anne sütü vardı sadece 2 ay alabildi. sonra o kadar azdı ki açken almayı bile rettetti çünkü aç bebeğin dişinin kovuğuna gitmiyordu. inek sütü 1 yaşına kadar yasak ama sütü olmayan annelerin kullanabileceği tüm mamaların içinde (bu özel 2 mama hariç) inek veya keçi sütü proteini var. sanırım bir de soyadan mama varmış. malum anne sütünden mama yapamayacaklarına göre. yalnız ine sütü alerjisi olan bebekleri anne sütü içmek kurtarmıyor. yine aynı tepkileri gösteriyorlar. kızarma, ishal, kakada kan, öksürük, düşük kilo alımıi kusma gibi. bu durumda annenin tüm süt ürünlerini kesmesi gerekiyor kek, bisküvi, çukulata vs dahil. annenin yediği en ufak süt ürünü bebeği aynı şekilde etkiliyor. hatta annenin diğer alerji yapabilecek gıdaları yerken de dikkatli olması gerekiyor. kısaca anne sütü varsa 1 yaşına kadar emzirebilir (%80 i 1 yaşında %20 si 3 yaşına kadar geçiyormuş) ve anne diyet yapabilir ve bedavaya hallolabilir anne sütü yoksa bu mamalar var. başka çare yok

o yasa çıktı mı bilmem ama benim son durumlarla 1 ay bile ücretsiz almam zor gözüküyor. halbuki bana en çok ihtiyaç duyacağı zaman. bizde 3 ay ücretsiz alma hakkı var zaten. bazen 6 ay ücretsize de uzatabiliyorlar ama çok zor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…