tşk ederim ilginiz içinbiraz moralim bozuk eşim 35 yaşında sperm testi çok iyi rahim filmi çektirmedim çünkü istenmedi hormon testi yaptırdım iyi çıktı. çok kararsızım çalıştığım için her an dra gidemiyorum ne düşünceğimi bilemiyorum artık acaba diyorum br kaç ay denesemmi yumurtlama takibi sonramı diğer tedavilere geçeyim bir yandanda yaşım geçtiği için acele ediyorum siz kaç yaşındasınız ilk denemedemi oldu bu gebeliğiniz ?
tşk ederim ilginiz içinbiraz moralim bozuk eşim 35 yaşında sperm testi çok iyi rahim filmi çektirmedim çünkü istenmedi hormon testi yaptırdım iyi çıktı. çok kararsızım çalıştığım için her an dra gidemiyorum ne düşünceğimi bilemiyorum artık acaba diyorum br kaç ay denesemmi yumurtlama takibi sonramı diğer tedavilere geçeyim bir yandanda yaşım geçtiği için acele ediyorum siz kaç yaşındasınız ilk denemedemi oldu bu gebeliğiniz ?
Arkadaslar Merhaba
Deniz Bulut, Batu iyice hareketlenmis masallah!Ama tabi sen baska seylere endiselenmeye basladin sana hak veriyorum. Dun ben yine babycenter'a gidip bebek kiyafetlerine baktim, orada su an ismini tam hatirlayamiyorum, bebekler icin ozel yapilmis, tek parca halinde yastik gibi fakat iki tarafi tumsek, ortasi bebege gore ayarlanmis, bebegi tam ortasina yatiriyorsun bir yastigimsi yatagimsi bir sey gordum ve iyi dedim bundan alayim ama henuz almadim yanimda o kadar para yoktu. Sen simdi bahsedince yazayim dedim. Donmesini yada ters birsey olmasini engelleyen birseydi ama kac aya kadar kullaniliyor onu hatirlamiyorum. Batu sanirim bu bahsettigim seye biraz buyuk gelebilir ama belki sen de yana yastiklar koyarak donmesini engelleyebilirsin. Ayni odada yatiyorsunuz degil mi? Annelerin kulagi dogumdan sonra super calisiyormus, Allah korusun donse yine duyarsin diye dusunuyorum cunku yine sesler cikarip seni bir sekilde uyaracak. Icini ferah tutmaya calis canim, bakiciya birseyler oldu sanirim, cikacak deme sakin!
Denizverdi, her bebek her cocuk farkli ozelliklere sahip canim. Senin kizin bir gelsin ondan sonra arabaya ihtiyacin olacak mi olmayacak mi daha emin olursun canim ama bir butce ayirmak yine de faydali olabilir.Bizim kizimiza Clarissa'da hemfikir olmustuk zaten fakat Turk ismine esim karar veremiyor, bana kalsa ben ona da karar vermistim, simdi hala beklemedeyiz canim.
Maiumut, cok sevdigin komsunun topragi bol olsun canim. Son zamanlarinda da yanindaymisiniz, o yuzden son kez gormus oldun. Allah rahmet eylesin, sizin ve ailesinin de basi sagolsun.
Alabama, bence artik iyice toparliyorsun canim. Bundan sonra tum anneler ve herkes dikkatli olsun arkadaslar, sanirim hala soguklar devam ediyor. Taze sikilmis havuc suyunun her zaman sogukalginligina iyi geldigini soylerler, hasta olmadan icmek lazim. Burnun hala tikaliysa tuzlu su cekmek cok iyi geliyor,cok gecmis olsun canim. Esine bir yildizli aferin gonderiyorum.
Herada, Rena Gunes, isigi ile yuvanizi aydinlatsin, mutluluk katsin canim.Benim de Ankara'da Renan isminde bir arkadasim var, o ismi hatirlatti. Odaniz da bitmek uzereymis ve son hazirliklar, ne guzel herseyi planlamissin canim. Iki doktor fikrine simdi iyiden iyiye isinmis durumdayim. Umarim benim de kafami karistirmazlar, seninkiler birbirini tamamlamis ve hemfikir gorunuyor, bu cok iyi. Bakalim benim buradaki doktorlar ne diyecekler,ben bir de onemli test ve durumlar icin Memorial doktorlari ile teyidini aliyorum, simdiye kadar cok sukur ki onlar da hemfikirdi. Atasehir'e gidip bakabildin mi? Baharnaz'dan sonra sana odaklanacagiz ve aranizda sadece birkac hafta var, cok heyecanli....
Baharnaz, ahh canim ya, sanirim Alabama yazmisti, dogunca Enes'e doktordan sonra bir de sen poposuna vurup bana neler cektirdin dersin artik...Enes hala ters miydi son kontrolde? Normal mi sezeryan mi, sen sanirim normal istiyordun. Gerci daha Enes pozisyon degistirebilir, vaktiniz var, hayirlisi olsun canim. Neyseki dun sonradan basinin hareketlerini hissetmisin de rahatlamisin, sevindim. Ben biliyorsun cok limonlu seyler-hatta direk limon- yiyorum, belki Clarissa ondan fazla tepki vermiyor. Arada nutella yiyorum ama benim kiz neyi seviyor daha bilmiyorum dedigin gibi...
Patikler, yogun musun canim yine?
Deniz Bulut, hakli olabilirsin canim, sayimiz gitgide azaliyor. Bir taraftan da guzel, birer birer hamile kalip bebeklerimize kavusuyoruz. Darisi insallah siradaki dogum yapacak arkadaslara ve bana ama eski arkadaslarimizi da unutmadik, bekleriz gelsinler.:13:
yaşın çok fazla değil. bazen bu yaşlarda biraz zorlasa da kendi gelebiliyor. iyi bir tüp bebek merkeziyle yumurta takibi-aşılama-tüp vs için görüşme yapabilirsin. bence herhangibir tedaviye başlayacaksan rahim filmi de çektir. ultrasondan herşey anlaşılamayabiliyor. çok basit bir işlem endişe edecek birşey değil.tşk ederim ilginiz içinbiraz moralim bozuk eşim 35 yaşında sperm testi çok iyi rahim filmi çektirmedim çünkü istenmedi hormon testi yaptırdım iyi çıktı. çok kararsızım çalıştığım için her an dra gidemiyorum ne düşünceğimi bilemiyorum artık acaba diyorum br kaç ay denesemmi yumurtlama takibi sonramı diğer tedavilere geçeyim bir yandanda yaşım geçtiği için acele ediyorum siz kaç yaşındasınız ilk denemedemi oldu bu gebeliğiniz ?
Günaydın herkese
Denizverdi sanada mutlu sabahlar
enbu hoşgeldin İnşallah tez zamanda bebeğine kavuşursun.
ZarpDeniz sanırım bahsettiğin yan yatış yastığı başlangıçta kullanılıyor yan çevirip herhangi bir yastıkta koysan öylece kalır :) belli bir aydan sonra bebiş dönüşlerini kontrol edebiliyor galiba.
Bu arada bende ekşilerle sonladırıcam ikimizde limon limon diye diye.. Benimkide sürekli limon yediğim için fazla hareketli olmadı kimbilir. Ama portakala hala tepki veriyor. Sen yinede başka tadlarda dene süslüne canım ya.
Kulak ağrımada çözüm buldum sürekli sakız çiğniyorum bende son günlerde neden canım sebepsizce paket paket şekersiz sakız çiğnyordum diye kendi kendime soruyordum sebebi kulak ağrımdanmış.
haftasonu eşin olunca gerekmez zaten. hafta içi zorlanırsan diye. zor gerçekten tek başına çocuk bakmak. hoş bakıcıyla da ayrı dert evde fazla oturmamak gerekiyor yoksa herşey batıyor bu da bakamayacak oluyorsun
var canım varda kayınvalidem bebeğe bakamaz ancak sevebilir görümcem var o koşup geliyo zaten herzaman. annem desen yalova da çalışıyo yaşıyo o bu hafta sonu sınavlarda görevli diye çağıramadım aslında gel desem iptal edecekti de artık hafta sonu eşim evde olur diye çağırmadım.çok şükür hafta sonu da sabahları başağrısı dışında iyiydim.
evet burası hamileler topiği oldu ben bu konuda kendimi çok yargıladım acaba artık bebeğim oldu gitsem mi diye düşündüm suçluluk duydum resmen çünkü onları da yani gidenleri de anlayabıliyorum zor iş allah en kısa zamanda onlarada bu duyguyu tattirsın. eminim onlar da anne adayı olduklarında yada anne olduklarında bunu samimi gördükleriyle dillendirmek konuşmak isteyeceklerdir bizim gibi. açıkçası ben başka bir topikte uzun zaman geçirip bebek sahibi olmadığım ve onların hepsi bebek muhabeti yaptıkları için o topikten uzaklaştım zamanında... zor işler bunlar yeterki kalpler temiz olsun allah kimseyi aratmasın.
braovo Batuya maşallah yerim onun poposunu darısı Merte inşallah bizimkinin hiiiç dönesi yok valla popo atıp ayağını diretiyo ama ne zaman döncek bakalım. eee annelik zor daha uzun bir süre uyku yok uyku yooook
sen gel yine ne yapalım hamile ve bebek sohbeti yaparız. biz de gelmesek kimse kalmayacak. sanırım bir yerde hamileler çoğaldı ve tedavide olanlar gelmemeye başladı. inşallah artar yine.Günaydın arkadaşlar,
Baharnaz'cım, öncelikle kulak ağrına kendin çözüm bulmuşsun, bravo sana. Maşallah üç hafta için geri sayıyoruz öyle mi, çok rahat bir sezeryan ile kucakla Enes bebeği inşallah. Hazırlıklar tamamlanmak üzeredir inşallah, var mı kimse sana bu ağırlaşılan haftalarda yardımcı olabilecek?
Deniz Bulut'çum, sağolasın arkadaşım. Rena'nın anlamını dikkate alıp Güneş'ten önce gelsin dedik, bu durumda en çok ilk ismi kullanılacak galiba ama o benim güneşim neticede, ikinci ismine de aşina olacak şekilde büyütebiliriz inşallah. Az kullanılan isim konusunda haklısın, benim isim de nispeten az kullanılanlardan ama unisex olması yüzünden aralarda zorlanmıyor değilim.
Batu Bey'e maşallah. Dönmelere başlamış, gerçekten ben de merak ettim uyku tulumuyla nasıl oluyor diye.
Zarpdeniz, çok teşekkürler arkadaşım. Geçen gün yazacaklarım vardı sana, unutmadan önce onları yazayım. 24-28. haftalar arası yapıyorlar şeker yüklemesini, benimkini 27'nin içindeyken yapmıştık mesela. Daha vaktin var. Kızımı gördüm demişsin ama detay yazmamışsın, merakla bekliyorum. BAhsettiğin yastığı Baharnaz yazmış, o ilk aylarda kullanılıyor diye biliyorum, ben aldım ama aylarca kullanılabilecekmiş gibi durmuyor açıkçası. Senin hazırlıklar nasıl gidiyor.
Alabama'cım, iyi olduğuna çok sevindim, haydi geçmiş olsun, Mert'e geçmeden atlatman da ayrıyetten harika. Güzel dilek ve duaların için de bin sağolasın. Bizler de hayırlısıyla kucağımıza alalım, isteyen dileyen tüm dostlara ve herkese de Allah bir an önce bunları yaşamayı nasip etsin inşallah.
Evet maalesef topic eski zamanlardaki gibi değil. Eskiden de hamilesi olan bir topicti ve ben çok gebelerimizle geri sayıma geçtiğimizi, doğum haberleriyle nasıl mutlu olduğumuzu ve bunların bize nasıl doping olduğunu hatırlıyorum. Tedavide olanımız da çoktu. Belki biryerlerde kantarın topuzunu kaçırdık ve eski arkadaşlar ve de yeni tedavidekiler topiğe gelme alışkanlıklarını değiştirdiler, bilmiyorum ki. Açıkçası eskiden hergün gelirken, şimdi o kadar da sık gelmeme sebebim de bu, umarım eski tadına kavuşur tekrar. Eskiden çocuğu olduktan sonra topiğe uğramayanlara kızıyordum ama ihtiyacı olanlara ulaşamayacaksa bu topic belki de gitmek daha doğru, zaman gösterecek.
Arkadaslar Merhaba
Deniz Bulut, gelmemisin bir daha arkadasim, bekliyoruz haberlerini ama lutfen bakici kaliyor de, cunku ise baslamana cok az kaldi.:13:
Ben ise baslamama karari almakla cok iyi etmis oldugumu anliyorum, hamileligim sakin geciyor-paranoyakligimin disinda- bazen ozellikle disarida yemek yedigimiz zamanlarda kabiz oluyorum ve uzunca bir sure banyoda kaliyorum ve kendime diyorumki simdi calissaydim bu surede ders biterdi!!!
Baharnaz, en azindan kulagin icin basit bir cozum bulmus olman sevindirici. Demek 25 Nisan, dogum tarihiniz olacak, Allah saglikla kavusmayi nasip etsin canim. Bu sartlar altinda sezeryan daha buyuk olasilik gorunuyor, epiduralli mi yoksa tum anestezi mi ona karar verdin mi? Annen yada kardesin yaninda olacak degil mi, bir kac gun yardima ihtiyac sozkonusuymus. Evet, biz limonlari yemekten dolayi hareketleri az bebislerin galiba....ayyy cok az kaldi, cok heyecanli...Enes'in dogumgununde ben de hastanede bir detayli ultrason daha yaptiriyor olacagim, dualarim sizinle olacak.
Alabama, Mert artik ciddilikten vazgecip kahkahalar atmaya baslamis, masallah!Yuzunden gulucukler eksik olmasin.
Herada, seker yukleme bilgisi icin sagol canim. Ben bugun esas doktoruma gittim, O'da
25.haftada yapacagiz dedi. 35'ten asagi cikarsa sorun yokmus, yoksa burada 4 saat bekleyip ileri arastirma yapacagiz dedi.:18: Aslinda randevum gelecek Pzt.idi ama konferansa katilacagi icin bugune alindi, iyi de oldu. Bugun sadece bebegin basit bir aletle kalp atislarini dinledik ve gobegimi mezura ile olctu, sanirim TR'de bu yapilmiyor, eskiden yapilirmis. Gelisim iyi dedi, simdi 25 Nisan'daki detayli ultrasonu bekliyorum, ondan once baska hastaneye gitmezsem.Bir kac gun onceki ultrasonda, kizimizin kafasi ve govdesi buyuktu, gozlerin ve agzin bulundugu yerler siyah cukurlar seklinde gorunuyordu, elleri ayaklari hareket halindeydi, bir kac organini gosterdi ve basinin poziyonunu degistirdigine tanik olduk. Oradaki gibi kilosu, boyu- posu filan soylenmedi. Umarim bundan sonrakinde boyunu, kilosunu ve diger detaylarin bilgisini daha iyi alacagiz. O zaman ben de size daha cok detay yazarim canim, sagolasin. Yan yatirma yastigindan ben de alacagim, evet dedigin gibi sanirim daha kucuk bebekler icin. Daha alacagimiz cok sey var, biz daha yeni basladik sayilir, masallah siz bitirmek uzeresiniz ama sizin de zamaniniz yaklasti sayilir.
Denizverdi, kursun yakinda bitiyor olmali degil mi?
Toana, umarim kurun faydasi olur. Hurma da icindeki vitamin ve mineraller bakimindan oldukca zengin, eger bulabilirsen yemenizi tavsiye ederim.
Patikler, Cans, Altinyunus, Maiumut, Kangurum
Eskiden daha cok gelenlerin simdi gelmemesi ile ilgili olarak buyursunlar, bekleriz diyorum.Ben de tedavilerdeyken hamile kalanlari sevincle okuyordum, "ohhh cok sukur bir kisi daha eksildi" diyordum ve gercekten de yeni bir umut kaynagi oluyordu, deneyenler basariyordu diye dusunuyordum. Bebegi olmus ve topige devam eden arkadaslari da vakit bulup yazdiklari icin tebrik ediyorum, aslinda onlarin bebekleri de bizim bebeklerimiz diye dusunuyorum cunku hafta hafta gelismelerini paylastik, hala paylasiyoruz. Ama bebegi ve hamile olanlar baska bir topic acalim oradan devam edelim diyorsaniz, onu da yapabiliriz.:13:
deniz bulutcugum cok tatli maassaallahhhrabbim korusun sana bagislasin,allahim birertanede biz isteyenlere su tatli melayikelerden nasip etsinnn insalllahhhhh
selam güller
bugün istemeyerek te olsa beyin usmanına gittim.nöroloğun önerdiği usamana... eğitim araştırmada bir doçent.sevgili doçentimis de çösemedi beni.gelişimsel radyoloji diye bir yer önerdi.muayene alanı yokmuş buranın.daha doğrusu böyle bir branş yokmuş.kendimin gidip ismini verdiği biriyle görüşmemi istedi.yaaa. işte böyle:)) :)) :))
yılan hikayesine döndü.ya da yalan..
oradan doğru hematoloğa gittim.randevusus..artık tüp bebek denemek istemediğmi kendisine bana şimdiden sonraki sağlığımla ilgili rutin kontrolümün nasıl olması gerektiğini sordum.burada yasdığım düşüncelerimi aktardım.biras şaşırdı ama kendisince de uygun bir karar olduğunu söyledi.risklerimi bildiğimi bunu kabul ettiğimi söyledim.artık dr kapılarında dolaşmak istemediğimi yaşamak istediğimi söyledim.destekledi.kumadini kesti artık sadece koraspin 100 verdi.sürekli..atak yaşarsam başvuracağım.yılda bir kes de kontrol amaçlı gitmemi söyledi.
ohhh!! çok rahatladım.. ilaç sendromu da bitti.. yok haftanın şu günleri bilmem kaç tane şu kadar diğer günler bu kadar... 3gün 5 gün belli aralılarla kan ver...çok şükür bitti.. belki sonuçsus kaldı.kimbilir belki de deneyebilirdim.ama artık husur istiyorum.derler ya husur içinde ölmek istiyorum diye... yooo.. benimkisi husur içinde yaşamak..o ilaç peşinde bu dr ardında hayatı kaçırıyorum..
şimdi içim hafifledi.. saten yönümü çismiştim.ne yapalım.kalan soru da eşimin aklında bir yerlerde kalsın.bir daha deneseydik olurmuydu diye
şimdilik böyle...
herkese düşüncelerinden desteklerinden dolayı teşekkür ederim.sisleri okudum ama yasamadım.kafam çok doluydu çünkü.şimdi hop yorgan altına giriyorum...kuş gibim hafif...saten içinden çıkıp yasdım.tekrarı defalarca verilmiş bir film isliyeceğim.
iki sabahtır da 1er saat çisgi film isliyorumm.. sanırım iyi geldi
sarp hocaam.... aldım sise bir dergi memorialden.artık ne saman denk gelirsek ulaştırırım sise...iyi geceler
ben tüp tedaviye başlarken iki şey yaptım biri sigarayı bıraktım diğeri hersabah bir kaşık bal bir kaşık tarçın ve çörekotu yedim bal tatlı kaşığı çörekotu ve tarçında bir çaykaşığından az toplamı. bunların yumurta rezervim azalmasına rağmen üç yumurtama iyi geldiğini düşünüyorum çünkü 4 yumurta alındı ve üçü transfer oldu. her ne yaparsan yap yaptığına inanarak yap bu çok önemli. bol şans.
kızlar ben dün ve bugün felaket kötüledim noldumu şaşırdım altınyunus aynen 2 haftaya bağladım galiba ben bu grip işini. dün sağlık ocağına gittik aile hekimi olayını hallettik tanıştık muayene oldum ve bana antibiyotik verdi. kullanıyorum sanırım faydası oldu. ama dün gece ve bu gün öğlene kadar felakettim. oğlanı tutcak halim yoktu. eşim iki gün eve erken geldi bugün gelince bana buhar banyosu yaptırdı vics ve bengay koydu kaynar su havluyu da üstüme örttü ben baya bi soludum ama o bana öyle bir iyi geldi ki yeniden doğmuş gibi oldum allahıma çok şükür başım üç gündür nasıl ağrıyordu anlatamam başımın ağrısı geçti şimdi iyiyim ilaçlarımı kullanıyorum. aman dikkat edin çok şükür mert de bi sıkıntı yok bundan sonrada olmasın allahım. hepinize ilginiz için teşekkür ederim kızlar i love you.
herada haftaya bekliyorum o zaman şekerim. bikaç gün daha geçsin de iyice iyileşiyim dimi sana bi zararım olmasın.
limon süt sağıyor ve götürüyormuş aman ne güzel maşallah onlara inşallah taburcu olduğunu da duyarız oğlunun.
meryede inşallah iyidir.
zarpcım dişin problemini en kısa zamanda çözersin inşallah.
denizverdi sen iyi ol yeter canım ee çocukla hayat hiçbir aşamada kolay değil alışacaksın alışacağız ben artık daha sakin ve ağırkanlı oldum acelecilik yapmıyorum başa gelen çekilir. sonuçta puset kullanmak kolay değil. ha evet çocuk yürüsün ama yürüyemezse uyursa taşımak zorunda kalırsın işte o zaman aman puseti de yanımıza alsaydık dersin hayatım. puset şart.
baharcım daha iyisin atel ve losyon işe yaramış ohh. insan sıkıntısı olan bir şeyi halledince yeniden doğmuş gibi oluyor ve o sıkıntılar nasıl oluyorda unutuluyor hayret bir şey. allah başka sıkıntı vermesin canım.
toana nisamai selam kızlar.
cans sanada selam tatlım
unuttuğum kimse yoktur umarım öpüldünüzz
arkadaşlar merhaba
zarpdeniz canım bugün kızını görmüşsün gözün aydın paronaya olmakta haklısın herhalde ben de bebek beklerken olurum sağlıkla büyüt inşallah
baharcım bügün iyiysindir umarım
alabama canım geçmiş olsun
patikler ev telaşından başını kaldıramıyorsundur kolay gelsin
tona canım kist sorun olmaz bence bendede iki kere oldu çabuk geçti miyom için bişey diyemeyecm oda tez geçer umarım bebeğini bir an evvel alırsın kucağına inşallah.
deniz bulut işin eve kayın olması avantajını bende yaşıyorum çok iyi oluyor sen de yaşayacaksın. hem trafik stresini yaşamayacaksın hemde akşam batuya çabuk kavuşursun hayatta diğer sorunlarının böyle çözülmesi dileğiyle.batuyu öpüyorum.
limon kabuğunu bende merak ediyorum eğer çınara süt sağıyorsa bu iyiye işaret bence dualarım limon kabuğu ve oğluyla .
altın yunus sizde iyisinizdir inşallah.
denizverdi canım herzamnki gibi hayata iyi yönünden bakıyorun .keşke bende öyle olbilsem
dilerim kızın süpriz yapar bir an evvel gelir hayatınızı dahada renklendirir.
unuttuğum varsa afola onlada selamlar
arkadaşlar sizi üzmek istemem ama paylaşmak istiyorum
dün kötü bir gece geçirdik. benim çok sevdiğim bir komşum var.her derdimi sorunumu paylaştığım,annem yaşında bir bayan.benim ailen istanbul dışında.burdaki annem diyebilirim.gece kalp krizi geçirdi hastaneye götürdük,kızlarıyla ben ve eşim saat ikide döndük sabah kızını aradım nasıl diye sabah saat beşte kaybetmişiz çok üzgünüm.böyle yakın dost zor bulunur.
Herkese selamlar,
Maiumut, gerçekten üzüldüm arkadaşım. Başın sağolsun. Anladığım bir can dostunu kaybetmişsin. Sabırlar diliyorum, yokluğuna alışmak zorlu olacaktır. Allah sizlere uzun ömürler versin. Güzel dileklerin için de bin sağol. Sizin güzel haberlerinizle de ben mutlu olacağım, sizlerin bebişleri için ben de geri sayımda olacağım olacağım hayırlısıyla, sağlıkla ve tez zamanda inşallah.
Alabama'cım, çok geçmiş olsun canım. Gerçekten uzun sürüyor bu hastalık galiba, Allah'tan Mert Bey'de birşey yok. Alıyorsundur eminim ama böyle dönemlerde bol kivi ye olur mu? Haftaya geleceğiz, sen bir iyileş de. Sağolasın canikom, bizi düşünmüşsün ama ben de seni düşünmüştüm açıkçası. Bana bu aşamada geçmez ama senin her fırsatta dinlenmen lazım diye, görüşürüz haftaya inşallah.
Limon'un haberine sevindim, annesinin sütü yarasın Çınar bebeğe, bir an önce annesinin kollarına kavuşsun inşallah.
Bahar'cım, bebeğin yer eksikliğinden hareketlerinin azaldığı döneme geldin, Allah yardımcın olsun, yardımcımız olsun. İnşallah oğluşunu bugün görüp ya da hareketlerini hissedip rahatlamışsındır. İnsan alışınca hareketliliğine, bu yeni durum karşısında huzurunu koruması zor vallahi. Kalan günler de sağlıkla, keyifle geçsin inşallah. Nefes darlığı hafiften bende de başladı, azıcık yokuş ya da merdiven çıksam nefesim kesiliyor, düz yol yürüyüşlerinde sorun yok şimdilik. Eh yapsınlar bakalım yapacaklarını, sağlıkla büyüsün, sağlıkla gelsinler de
Zarpdeniz'cim, bulunduğum yerden dolayı acil ihtiyaç olur diye ayda bir uğruyorum oturduğum yerdeki hastaneye. Benim doktorum da senin gibi, herşey yolunda sık görüşmemize gerek yok diyordu geçen aya kadar o yüzden dört haftada bir çağırıyordu. İlk başlarda itirazlarıma peki deyip üç haftada bire düşüyordu gerçi sağolsun!!! Bu durumda ben de devlet hastanesindeki doktorda alıyordum soluğu en fazla iki hafta kontrole gitmeden durabiliyordum hareketlerini hissedene kadar. Şimdi kendi doktorumla üç haftada bir görüşüyoruz... Neticede, ikinci doktorum da çok bilgili, tecrübeli ve esas takiplerimin Memorial'da yapıldığını biliyor. O sebeple de Memorial'daki doktorumla çelişen hiçbir şey söylemedi, kullandığım ilaçlara hiç karışmadı, sadece gittiğim günlerdeki takiplerimi düzgün yaptı, testler konusunda aşırı titizlendi, AS öncesi bebeğimin iyi olduğunu endişe etmememi söyleyerek bana moral verdi filan. Yoksa iki doktora gitmek kafa karıştırıcı olsaydı, tek doktora düşerdim. Eminim sen de bunu düşünmüşsündür ama ben yine de yazayım istedim. İnşallah sen de benim gibi iki doktora gitmenin keyfini sürersin. Hem ikinci doktorumun usg ölçümleri çok cömert, moral veriyor, çarşamba günü kızımın ağırlığını 2135 gr olarak ölçtü, Memorial'de daha konservatif kalıyor ölçümler, salı günü bakalım kaç çıkacak.
Kızımın mobilyaları bir hafta gecikmeli olarak dört gün sonra gelecek ama sağolsun sevgilim odasının düzenlemelerini tamamlamak üzere. Önümüzdeki hafta hastane çantası hazırlanıp, artık cicilerini yıkama zamanı gelmiş olacak hayırlısıyla. Sırada sen varsın, keyifle yaşa, yaşayalım bunları inşallah. Allah dostlarımıza, dileyen herkese de bunları tez zamanda yaşatsın umarım, tüm duam bu.
Arkadaşlar, bu arada hazırlıklarımız neredeyse bitti, yavrumun ismi netleşmedi filan diye dolaşıyordum ki bugün sevgilim kızımızın ilk ismini buldu. O kadar beğenmiş ki bulduğuyla, birkaç kere söyleyince ben de peki dedim. Eğer bir son dakika değişikliği olmazsa kızımızın adı Rena Güneş olacak inşallah (Güneş kalsın diye bayağı bir ayak diremem gerekti gerçi). Sonra biraz bakındım filan Türkiye'de 154 kişide olan bir isimmiş, içimize sindi, annem az rastlanan bir isim olmasını istiyormuş meğerse çok beğendi, sevgilimin annesi sanki biraz eh dedi gibi ama neyse... Ha bu arada isme tamam dedikten 10 dakika sonra neydi bizim kızın ismi yahu oldum, yuff bana
batu yu yatağına koymuştum dönencesini seyrediyordu. ah uh sesler geldi hah sıkıldı dedim yanına koştum. bir baktım ters dönmüşçevirdim. baktım popo atıp yan dönüp yine ters döndü. artık dönüyor canım oğlum eee ben gece uyku tulumu giydiriyordum. acaba onunla da ter döner mi? dönünce elleri altta yanlarda kalıyor. birşey olur mu? haydaaa bana yine uyku yok!!!
Arkadaslar Merhaba
Deniz Bulut, Batu iyice hareketlenmis masallah!Ama tabi sen baska seylere endiselenmeye basladin sana hak veriyorum. Dun ben yine babycenter'a gidip bebek kiyafetlerine baktim, orada su an ismini tam hatirlayamiyorum, bebekler icin ozel yapilmis, tek parca halinde yastik gibi fakat iki tarafi tumsek, ortasi bebege gore ayarlanmis, bebegi tam ortasina yatiriyorsun bir yastigimsi yatagimsi bir sey gordum ve iyi dedim bundan alayim ama henuz almadim yanimda o kadar para yoktu. Sen simdi bahsedince yazayim dedim. Donmesini yada ters birsey olmasini engelleyen birseydi ama kac aya kadar kullaniliyor onu hatirlamiyorum. Batu sanirim bu bahsettigim seye biraz buyuk gelebilir ama belki sen de yana yastiklar koyarak donmesini engelleyebilirsin. Ayni odada yatiyorsunuz degil mi? Annelerin kulagi dogumdan sonra super calisiyormus, Allah korusun donse yine duyarsin diye dusunuyorum cunku yine sesler cikarip seni bir sekilde uyaracak. Icini ferah tutmaya calis canim, bakiciya birseyler oldu sanirim, cikacak deme sakin!
Denizverdi, her bebek her cocuk farkli ozelliklere sahip canim. Senin kizin bir gelsin ondan sonra arabaya ihtiyacin olacak mi olmayacak mi daha emin olursun canim ama bir butce ayirmak yine de faydali olabilir.Bizim kizimiza Clarissa'da hemfikir olmustuk zaten fakat Turk ismine esim karar veremiyor, bana kalsa ben ona da karar vermistim, simdi hala beklemedeyiz canim.
Maiumut, cok sevdigin komsunun topragi bol olsun canim. Son zamanlarinda da yanindaymisiniz, o yuzden son kez gormus oldun. Allah rahmet eylesin, sizin ve ailesinin de basi sagolsun.
Alabama, bence artik iyice toparliyorsun canim. Bundan sonra tum anneler ve herkes dikkatli olsun arkadaslar, sanirim hala soguklar devam ediyor. Taze sikilmis havuc suyunun her zaman sogukalginligina iyi geldigini soylerler, hasta olmadan icmek lazim. Burnun hala tikaliysa tuzlu su cekmek cok iyi geliyor,cok gecmis olsun canim. Esine bir yildizli aferin gonderiyorum.
Herada, Rena Gunes, isigi ile yuvanizi aydinlatsin, mutluluk katsin canim.Benim de Ankara'da Renan isminde bir arkadasim var, o ismi hatirlatti. Odaniz da bitmek uzereymis ve son hazirliklar, ne guzel herseyi planlamissin canim. Iki doktor fikrine simdi iyiden iyiye isinmis durumdayim. Umarim benim de kafami karistirmazlar, seninkiler birbirini tamamlamis ve hemfikir gorunuyor, bu cok iyi. Bakalim benim buradaki doktorlar ne diyecekler,ben bir de onemli test ve durumlar icin Memorial doktorlari ile teyidini aliyorum, simdiye kadar cok sukur ki onlar da hemfikirdi. Atasehir'e gidip bakabildin mi? Baharnaz'dan sonra sana odaklanacagiz ve aranizda sadece birkac hafta var, cok heyecanli....
Baharnaz, ahh canim ya, sanirim Alabama yazmisti, dogunca Enes'e doktordan sonra bir de sen poposuna vurup bana neler cektirdin dersin artik...Enes hala ters miydi son kontrolde? Normal mi sezeryan mi, sen sanirim normal istiyordun. Gerci daha Enes pozisyon degistirebilir, vaktiniz var, hayirlisi olsun canim. Neyseki dun sonradan basinin hareketlerini hissetmisin de rahatlamisin, sevindim. Ben biliyorsun cok limonlu seyler-hatta direk limon- yiyorum, belki Clarissa ondan fazla tepki vermiyor. Arada nutella yiyorum ama benim kiz neyi seviyor daha bilmiyorum dedigin gibi...
Patikler, yogun musun canim yine?
Deniz Bulut, hakli olabilirsin canim, sayimiz gitgide azaliyor. Bir taraftan da guzel, birer birer hamile kalip bebeklerimize kavusuyoruz. Darisi insallah siradaki dogum yapacak arkadaslara ve bana ama eski arkadaslarimizi da unutmadik, bekleriz gelsinler.:13:
alabama copy paste oluyor ama
Maıumut slm arkadasım:80:
Sagol canım guzel dıleklerın ıcın amınn ınsallahO gunlerı rabbım bızede gosterır ınsallah rabbım herkesınde benımde hayırlısıyla kucagımızı doldursun mevlam mahrum etmez ınsallahhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?