38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

denis...

vay hırhıs vayyy
afedersimn ama ço sen ço yaa emi
ay ne yapayım birine bir torba batu nun küçülen kıyafetlerini verdiğim halde birkaç body fazladan almış götürmüş, biri 20 lira aldı biri kullanamadığım ve kuzenime vereceğim süt sağma makinasını, sonuncu da yukarıda yazdıklarımı. bana 13-14 sene temizliğe aynı kadın gelmişti evden çöp eksilmedi hatta kayıp eşyalarımı bulur koyardı. bunlar gözümü korkuttu :18:

Alabama, Altınyunus, Deniz Bulut cevap, öneri ve bilgiler iin tşk ederim.
Ben de alıştırmayı düşünüyorum becerebilecekmiyim bakalım sağlıkla kucağımıza alalımda inşallah.

Gunaydin Arkadaslar

Deniz Bulut, pes gelen bakicilara!!! Umarim artik bu nahos durumlar sona ermis olur canim.

Baharnaz, kontrolunun iyi gectigine sevindim. Enes bebegin masallah kilosu simdiden bile cok iyi. Duydugum genelde dogduklarinda olculenden daha fazla olduklari, hadi az kaldi saglikla kavus yavruna. Ben de halen alinacak listesi ile ugrastigimdan tecrubeli annelerin cogunun en cok Nuk'un damaklasini tavsiye ettiklerini okudum. Bir de sut sagma pompasinda Madela'nin elektiriklisini oneriyorlar. Burada Madelanin iki ayri modeli var, biri daha buyuk, ben de hangisini alacagima karar veremedim. Sezeryanda-okudugum farkli dogum hikayelerinde ve buradaki kadinlar kulubunde- kiminin sutu hemen gelmis, kiminin iki gun sonra gelmis sonrasinda da sut sagma makinesini bircogu kullanmis. Herkes, her sekilde emzirme islemine devam edilmesi gerektiginden yana, biliyorsundur ama ben yine de yazayim dedim cunku ben sezeryan dusundugum icin sut gelmezse diye bir endisem var. Burada yakinda dogum kursuna katilacagiz ama daha once bu kursa gidenlere baslangicta sut gelmese bile surekli emzirme islemine devam edilmesi gerektigini, er-gec sutun gelecegi egitimini vermisler. Baslangicta az olan sut emzirme islemi devam ettikce artiyormus. Bu arada her emzirmede 150 kalori harcaniyormus, super! Hem bebegini besliyorsun hem de dogumda aldigin kilolar gidiyor ne guzel degil mi? Hatta isin ilginc yani yapilan calismalarda dogum yapmamis bir kadina bile emzirme islemi gerceklestirildiginde sut geldigi gozlemlenmis! Bir de gogus ucunun yara olmamasi icin Lansinoh isimli kremin doguma iki hafta kaladan baslayarak gogus ucuna surulmesini tavsiye ediyorlar, bunu duymus muydun? Bazilari da sut artirici Humana Still Tea'yi dogumdan iki hafta once baslanilmasini oneriyorlar, Altinyunus ve Deniz icmislerdi hatirladigim kadariyla.

Benim tansiyonum dusmeye basladi, bir dahaki doktor kontrolunde soyleyecegim. Bugun sabah 90/55 cikti ve bas ve ense agrisiyla uyandim, halen kan sulandirici igneye devam ettigim icin sabah erken kalkip ignemi yapiyorum.

Herkese sevgiler

Reiuse, Haziran'da geldiginde PGT deneyeceginizi yazmisin ama bunu iyice dusunup, arastirip oyle yaptirmanizi oneririm. Bizim cok denememiz oldu ve en son denemelerden once PGT'ye ben de cok heveslenmistim fakat doktor makalelerine kadar okudum. Ilk ciktigi zamanlarda cok umut vadedici olarak gorunsede simdilerde PGT'nin hucrelere zarar verdigi konusunda daha cok veri toplanmis. Eger ciddi anlamda ailede genetik bir rahatsizlik filan varsa yada onceki denemelerde kromozom bozuklugu tesbit edilmisse o zaman yapilmasinda fayda var fakat anladigim kadariyla sizin normal deneme icin bile cok sansiniz olmamis, o yuzden iyi dusunun derim. Ayrica tup bebekte basarili bir merkez ve doktor basari sansinizi daha cok artiracaktir. Haziran'a kadar rahim filmi cektirmek de bir sorun olmasa bile kendi vucudunu bilmek adina ve tedavi adina faydali olabilir.:13:

kizlarrr gunaydin.bugun basladim ignelerime rabbim izin verirse ilk ultrasyonum cuma ya bakalim bana dua edin canlarimm opuyorum hepinizzi

ZarpDeniz ben Factör Leiden V taşıyıcısıyım heterozigot olarak taşıyormuşum bu geni.Eşim de talesemi taşıyıcısı. Bildiğim kadarıyla tek gen rahatsızlıklarında zaten PGTyapmak gerekiyormuş. Ayrıca abimin treacher collins sendromlu bir kızı oldu. 3 yaşına girmek üzere ama inanılmaz sorunlar yaşadılar.Hala beslenme problemini çözemediler.Hala hortumla besleniyor.Bu beni çok korkuttu.Gerçi yüzde yüz genetiğe bağlı bir rahatsızlık değilmiş .
Anladığım kadarıyla senin de kan pıhtılaşması problemin var.Sen doğal yollarla mı hamile kaldın ?

Rieuse, abinin kizi icin uzuldum, zor bir durum gercekten, sanirim bebegin annesinde var. Bu tur durumlarda sorunun oldugu kisiye gore bebek cinsiyet secimi yapilan yerler var sanirim, eger annede bu genetik sorun varsa erkek bebek tasiyici olmuyor bildigim kadariyla. Allah sabir versin. Esin, minor mu major mu tasiyici, eger minorse bebeginiz de tasiyici olur ve cok sorun olmayan bir sey. Fakat seninki icin bu konuda uzman bir IVF doktoru sart, benim bildigim kadariyla bu tarz genetik konularda Istanbul Memorial'de Prof. Semra Kahraman'in bir cok arastirmasi var, geldiginizde gorusmenizi ve fikir almanizi tavsiye ederim. Hatta belki mail bile yazip bir fikir alabilirsin. Ben bu tedavimin basindan beri sabah- aksam gobekten kan sulandirici yapiyorum. Bende de C677 Heterezigot mutasyonu var, bazilari gebeligini hic kan sulandirici almadan geciriyor, bazilari eger testi yaptirmadiysa farkina bile varamiyor. Bizim dogal yollardan olamadi maalesef, hem tutunamama yada tutunsa devam edememe-bunu kan pihtilasmasina yordular- hem de sperm sayi ve hareketliliginde sorunumuz vardi, bize direk mikroenjeksiyon onerildi. Bol sanslar dilerim.:13:

Zarpdeniz açıklamaların için ok teşekkür ederim.Eşim minör taşıyıcı evlenene kadar bilmiyordu bile :) nikah için yapılan testlerde öğrendik. Ben taşıyıcı olmadığım için sorun yokmuş.Zaten minör taşıyıcılar sağlıklı oluyorlar.Bana da kürtajımı yapan doktor hamile kalmayı planladığın ay aspirin kullanmaya başla iğneye falan gerek yok demişti :) İğne konusu da bir muamma gerçi ama ben hamile kalırsam işimi şansa bırakmak istemiyorum.Öyle bir lüksüm yok bu saatten sonra.
Sizinle tanıştığıma gerçekten çok memnun oldum ilginize çok teşekkür ederim
Her şey gönlünüzce olsun.Sağlık haberlerinizi almak dileğiyle...

Epey zamandır bu topiğe yazmayı düşünüyordum. Ancak kısmet oldu.
Nasılsınız? Umarım herkes için hayat planladığı ve ümit ettiği gibi gidiyordur...
Beni tebrik eden tüm 38 topiği annelerine sonsuz teşekkürler ediyorum.Rabbim bu uğurda kimseyi kolları boş bırakmasın.Evlerimizi evlatlarımızın sesleriyle şenlendirsin...
Cuma günü sonucu aldığımda çok mutlu oldum. Haykırarak ağladım desem abartılı olmaz.Fakat hemen yerini tedirginlik aldı diyebilirim. SAT 07.03.2009 da bir hamillelik yaşadım kalp atışı olmaması nedeniyle kürtaj oldum bunu biliyorsunuz.(Beni tanıyanlar)
SAT 03.03 2011 e göre gene aynı tarihlerde hamile kaldım ancak iki yaş daha yaşlı olarak. Bu sefer kalp atışı duyar mıyım bilmiyorum.Tek bildiğim çok tedirginim. Canım burnumda ,iki gündür uyku uyuyamadım ve kendimi çok yorgun bitkin hissediyorum.( uykusuzluktan).

Gelelim nick değiştirmişim, şöyle demişim böyle demişim mişim mişim mişim...Evet ben yağmursesi, ben Beyaz,ben Gabriella.
Benle ilgili yazdıklarınızdan haberim oldu. Zira okudum da .Çok şeyle itam edilmişim. Hatta ağır suçlamalarla dolu şeyler de yazılmış.Hiç bir şey yazmayacağım bunlarla ilgili. Aslında söylenecek çok şey var.Bunları tek tek sıralamayı çok isterdim. Ancak şuan öyle bir enerjiye sahip değilim.
Sadece şunu söyleyebilirim ne o topikte ne başka bir topikte ne 38 topiği ile ilgili ne de 38 de yazan herhangi birisi için zerre kadar yorumum olmamıştır.Olamaz da. Beni tanıyanların hatta tanımayanların enterasan yorumları da bana ilginç geldi diyebilirim.
Şurası da ilginç ki yok niye öyle demişim niye nick değiştirmişim niye bu niye şu...Ne kadar sorgulayıcı tavır bunlar. Sizin 40 yaşında birini sorguladığı kadar ben 7 yaşındaki öğrencilerimi sorgulamadım arkadaşlar.Varsa size saygısızlığım terbiyesizliğim sorarsınız hesabını da bu şekliyle niye anlamadım.
Ben zaman zaman bu topiği okudum. Bebekleri olan arkadaşlarımızın sevinçlerine ortak oldum. Bu uğurda mücadele edenleride dualarıma ekledim.Benim kalbimden geçenleri kendi kişiliği ile yorumlayanlara da tek bir şey söylüyorum allah benim hakkımda ne düşünüyorsanız size yüz katını versin( klasik laflar da bazen çok şey ifade ediyor)
Herkesi ve özellikle güzel paylaşım yaşadığım ve güzellikleri ile zihnime yerleşmiş sevgili arkadaşlarımı selamlıyorum.

Son düzenleme:
herkese merhaba
rieuse, ben umut tüp bebekde deneme yaptım.bahçecinin anadolu yakasındaki merkezi.kent hastanesinde deneme yapmıştım olmamıştı.ama çok arkadaşım orada başardı.

deniz,senin kadınlar bayağı ilginçmiş.şükür bende hırsızlık yok.ben etrafta duyduklarımdan sonra şimdilik sabretmeye karar verdim.hepsi benzer çünkü.en iyi bakan anne olur her zaman.

hepinize teşekkür ederiz iyi dilekleriniz için teyzeleri.....

Selam Arkadaşlar,

Geçmişi okuyamadım ama diğer topicte Limon Kabuğu ve bebeğine dair ne haber var diye bakındım bir. Çınar bebek savaşa devam ediyormuş, gün güne daha iyi olsun inşallah. Limon'cuğumuz herkesten Ayetel Kürsi okumasını istemiş, duayı dilimizden gönlümüzden düşürmeyen bir topiğiz, eminim buradan da bir çok dua gidiyor ve gidecek Çınar Bebeğe. Bilginiz, haberiniz olsun istedim.

Herkese sevgiler, daha sonra gidip okur mesaj yazarım.

hocam ilgimi çekti.emsirme konusunda..ben de bunun üserine araştırma yapıyordum.dr ların görüşünü alıyorum..olası küçük bebek gelmesi durumunda ben de emsirmek istiyorum.ikiye ayrılıyorlar..çeşitli rivayetler de var.uğraşınca süt geldiği,bu işin beyinde bittiği,göğsü zorlamanın doğru olmadığı sürekli uyarıldığında süt geldiği ,annesi doğumda ölen bebeğe bakan kişinin zorlayarak emsirerek sütünü getirdiği vs vs vs......
benim süt hormonum prolaktinim yüksekti.öye bir şey olsa denerdim..

hocam baş ve ensede ağrı oduğunda yüksek olmuyormuydu tansiyon...iglinç gedi... benim hep düşüktür.9 5 10 5 gibi.. hiç ağrı omuyor.hamilede farklımı ouyor:26:az oynadımı uçuyormuş gibi pırpır olurum.
alışverişlerinisde kolaylıklar...ikinci isimde ilerleme yok mu

Sagol zarp cım Kıstım gıttı ama mıyomların bır zararı olmadıgını soyledıler rahımden uzakmıs rabbım yardımcımız olsun ınsalah

kizlarrr gunaydin.bugun basladim ignelerime rabbim izin verirse ilk ultrasyonum cuma ya bakalim bana dua edin canlarimm opuyorum hepinizzi

canım dualarım seninle hayırlısıyla inşallah tedavin mis kokuluna kavuşmanla sonuçlansın. içini ferah tut olacağına inan allahtan iste allah verecek inşallah.

alabama tatlim benim sagol canim agzindan bal damliyor dualarin icin allah razi olsun ..insallah budefa dediyin gibi mis kokulumu rabbim versin banada insallah cumle isteyen arkadaslarimada ,,dilerim rabbimden emek verenlerin emeyini bos etmesin icindede bizim emeyimizi bos etmesinn ALLAHIIMM insallahhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…