günaydın
Denizverdi dolu dolu bir gün geçirmişsininşallah bu hafta daha da güzel olaylar yaşarsın., kum olayını biz yaşamışız :) aynen anlattığın gibi ama annem bezin içine kumu doldurup sarıyormuş.
bitki çaylarını 40 ı çıkmayınca pek vermek isemyorum canım birde şu gaz olayı varya annemde diyor eskiden gaz yokmuş dediğin gibi doğal yaşam.
Deniz Bulut dr kolik dedi şurup verdi ama şurup sanki alttan gaz çıkarmasını daha da engelliyor gibi
doğl bir yöntem olan anne sütü ve muskatı bugün vermeyi düşünüyoruz.
Merye 20.günümdeyiz bebiş 4 kilo civarı ev kalabalık olmasına rağmen çok kucakta taşımıyoruz :)
canım benim bacaklarımda ödem olmamıştı doğum yaptığım zaman oldu şişmişti bende anlamadım kilo vermek için özel irşey yapmadım, normal üstü göbeğim vardı halada inmiş sayılmaz ama bol su içtiğim muhakkak birde tatlı tüketmiyrum ama helva ve bal günlük bir miktar tüketiyorum. gerçi bunlarda tatlıya giriyor ama :)
ZarpDeniz sağlık ocağına gittiğimizde göbeği tutan minicik yeri ebe çekip düşmüştü canım. ertsi günü yıkadık Hastanede yıkıyorlar ama yıkanmasını istemedim. Sadece temizleyip vermişlerdi.
kulak arkası şişliğin kemik olduğunu bilmediğimiz zamanda bebek yıkanmadığı için şişlik olma ihtimalinden bahsetmişti dr ama yinede yıkamamıştım :)
Herada sağlıkla süslünü kucağına al inşallah canım haberlerini bekliyruz
merhaba herkesin anneler günü kutlu olsun.
toana üzüldüm. inşallah bir sonraki denemeye. türkiye ye gelmen olanaksız mıydı bilmiyorum ama ben ne yap et burada dene diyorum
herada sağlıkla kavuş güneşine inşallah haberlerini bekliyorruz
baharnaz oğlun kolik mi? geçmiç olsun zor o zaman
merye çok uzun kabız kalmasına izin verme yaaa. gaz zaten sıkıntı bu dönem bir de kabızlık olursa gaz sancısı katlanıyor hiç çekilmiyor. popodan zeytinyağı makatta çatlağa neden olabiliyormuş. ben yine de haftada bir kereyi geçmeyecek şekilde yaptımdı ilk 3 ay. hem kabızlığa hem gaz sancısına iyi. 2 kere falan da fitil koymuştum. ama sonra günde yarım çay kaşığı zeytinyağını mamaya koymaya başlamıştım. doktora sordum 1 çay kaşığına kadar olabilir demişti kabız olunca. sadece meme veren anneler de meme başına zeytinyağı sürüyorlardı kk da okuduğum.
zarpdeniz çok güzel paylaşmışsın anneler günü içinbugün halam geldi. bana bekle dedi çicek almış saklamış batu kucağında eline tutturup getirdi ilk anneler günümü kutladı. ay neredeyse ağlayacaktım. annem gelemedi anneannem hasta. biz de gidemedik bu nedenle. haftaya annem bize gelecek artık.
işte zaman fena geçmiyor. şu an kilo almaya başladım vereyim diye hergün işe yürüyorum. erken çıktığımdan işten eve de yürüyorum. 20 şer dakika. eve dönünce hergün batuyu alıp çıkardım 40-45 dakika. sonra evde 9 kilo kucakta yürümeyi sürdürüyoruz.ama 1 kilo bile veremedim. tatlı yemeyi kesemediğimden hafta içi hep 5 saat civarı uyudum. birileri bana bu tempoda yaşayacaksın ve şikayet etmeyeceksin dese inanmazdım.
birileri birşey sorduysam ve atladıysam kusura bakmayın. aa okuyorum ama yazmaya vakir bulamıyorum.
sanada merhaba e merye......bildirilerine baktınmı hiç...meryeme mini bir şiir yazmıştım
canım evi görmeye geldi görevli.. mayısın 2ci haftası arayıp randevu alıp görüşmeye gitmemizi istedi eşimle birlikte..şimdilik prosüdürü takip ediyoruz..havalar da tam ısınmadı.evi genişetme planımız var.
sağlığım iyi çok şükür...eğitici annelik ,çocuk gelişimine devam ediyorum.bende haberler böyle.
meryemin gas sıkıntısı yakında geçer umarım.bildiğimi duyduğumu yazıyorum.tecrübeli annelere sorarım.yazarım farklı birşey duyarsam..kızının resmini istiyorum
günaydın
Denizverdi dolu dolu bir gün geçirmişsininşallah bu hafta daha da güzel olaylar yaşarsın., kum olayını biz yaşamışız :) aynen anlattığın gibi ama annem bezin içine kumu doldurup sarıyormuş.
bitki çaylarını 40 ı çıkmayınca pek vermek isemyorum canım birde şu gaz olayı varya annemde diyor eskiden gaz yokmuş dediğin gibi doğal yaşam.
Deniz Bulut dr kolik dedi şurup verdi ama şurup sanki alttan gaz çıkarmasını daha da engelliyor gibi
doğl bir yöntem olan anne sütü ve muskatı bugün vermeyi düşünüyoruz.
Merye 20.günümdeyiz bebiş 4 kilo civarı ev kalabalık olmasına rağmen çok kucakta taşımıyoruz :)
canım benim bacaklarımda ödem olmamıştı doğum yaptığım zaman oldu şişmişti bende anlamadım kilo vermek için özel irşey yapmadım, normal üstü göbeğim vardı halada inmiş sayılmaz ama bol su içtiğim muhakkak birde tatlı tüketmiyrum ama helva ve bal günlük bir miktar tüketiyorum. gerçi bunlarda tatlıya giriyor ama :)
ZarpDeniz sağlık ocağına gittiğimizde göbeği tutan minicik yeri ebe çekip düşmüştü canım. ertsi günü yıkadık Hastanede yıkıyorlar ama yıkanmasını istemedim. Sadece temizleyip vermişlerdi.
kulak arkası şişliğin kemik olduğunu bilmediğimiz zamanda bebek yıkanmadığı için şişlik olma ihtimalinden bahsetmişti dr ama yinede yıkamamıştım :)
Herada sağlıkla süslünü kucağına al inşallah canım haberlerini bekliyruz
Arkadaslar Merhaba,
Biraz once hastaneden geldim. Seker yukleme testim yapildi, sonuc yarina belli olacak. Hastanede 5 gunluk bebegi olan, normal dogum yapmis bir anne ile konustum. Bebek 3.5 kg dogmus ama benim gozume nedense her zamanki gibi cok minik geldi.Ben tosun bebek bekliyorum herhalde..Hatirlarsaniz, yenidogan bodylerine de ben pek minik deyip cogunu 0-3 ay almistim! Bugun gidip biraz daha yenidogan kiyafeti almaya karar verdim! Doktorlara gore 2.5-4 kg arasi dogan bebekler normal kiloda dogan bebeklermis. Kilo, bebegin saglikli olup olmadigi gosteren bir kanit degilmis.
Bugun bir de bebegin hareketlerini yazmam icin cizelge verdiler. Her yemekten yarim saat sonra hareketleri sayip, not edecegim.
Allah bu yola baskoyan herkese yakinda yavrularini kavustursun.
Herada, canim Allah bir avazda kurtarsin ve hersey umarim planladiginiz gibi gelisir. Yazdiklarini film izler gibi okudum. Rena Gunes'inizle mutluluk icinde evinize donersiniz. Tabi ilk tecrube olunca hangisi yalanci dogum sancisi hangisi gercek ayirt etmek zor olabilir, bir de sanirim o aralar daha beklemedigin icin daha rahattin. Aslinda rahatligin psikolojik olarak iyi de olmus, cok sukur ki zamaninda hastaneye ve doktoruna ulasmissin. Aferin Rena Gunes'e de biraz daha sende buyudu, simdi artik dunyaya gelmeye hazirlaniyor. Saglikla-hayirla Carsamba gunu yavrunuza kavusun canim. Dualarin icin simdiden cok tesekkurler.
Clarissa, cok sukur 26 haftalik oldu. Sanirim ikinci ismi "Ela" olacak. Babasinin gozleri yesil benimki de kahverengi, gozlerinin ela olma ihtimali var, surpriz! Benim plasentam hala asagida, doktorum
28.haftaya kadar cikmasini bekleyelim dedi, umarim cikar. Sanirim bebegin hareketlerini gec algilamamdaki nedenlerden biri de plasentanin on-asagida olmasiymis. Cok sukur ki simdi her gun hissediyorum, babasi da hissediyor ve ona sarkilar soyluyor. Bu donemde erkek seslerini bebekler daha iyi aliyormus. Her hafta bebegin gelisimi ile ilgili yazilari takip ediyoruz. Tum aile, arkadaslarimiz, esimiz, dostumuz bu degerli -mucize bebegi bekliyor. Su an burasi 44 dereceyi gordu! Yazi burada dusunemiyorum. Kismetse dogumu TR'de planladik, umarim bizim bebegimiz de 38.hafta yada sonrasinda bizimle olmaya karar verir.
Deniz Bulut, ilk Anneler Gununu ne guzel gecirmissin oyle...Aferin halaya ve Batuya...:13:
Sen gebeliginde neredeyse hic kilo almadin canim, simdi nasil kilo almaya basladin ki anlamadim. O zaman tatli yemiyor muydun ki? Yuruyus her daim faydali bir sey, simdi havalar da sanirim duzelir daha cok yurursun.
Denizverdi, dolu dolu Anneler Gunu gecirmissin. Gelecek yil insallah bu aile agacina minik kizin da katilmis olur.:13:
Baharnaz, umarim muscat ve anne sutu karisimi Enes Bebege iyi gelir canim, sen de rahatlarsin.
Alabama, demek Mert Pasa hep oyun istiyor, sen de bol bol oyna canim. Ise baslayacak misin bilmiyorum ama simdiyi iyi degerlendirmekte fayda var.
Patikler, canim gule gule oturun, simdi keyif zamani!
Toana, benim ilk gebeligim donmus embriyolarla olmustu. Umarim Eylul'de basariyi yakalarsiniz fakat sana baska bir topic onermistim, mutlaka oraya bakmani tavsiye ediyorum cunku bitkisellerle ve dengeli beslenmeyle sperm sayisini 2 milyondan 76 milyona cikarmislar. Simdi bebek bekliyorlar, esas tedavinize ek olarak bunu da denememizde hic bir kaybiniz olmayacak. Bence artik gozyaslarina bir son verme zamani geldi, simdi harika bir plan yapip, yeni denemeye daha dinamik ve daha bilgili baslayin derim.
Kartopu, tatilden geldin mi?
Tuha, test gunun ne zaman?
Kangurum, umarim anneler gunu annenle birlikte olmak hem sana hem de O'na cok iyi gelmistir.
Merye, ben de diger arkadaslar gibi Meryem'in fotosunu rica ediyorum.
Maiumut, Cans, Altinyunus
Allah inşallah iyi haberler almayı nasip eder inşallah bebişin seninle 9 ay kalır canımtuha2014
Herada sorma canım beklemek o kadar zor ki gün değil saatler geçmiyor çalışmaya çalışıyorum o da olmuyor kimseye hissettirmemeye çalışıyorum ama nafile bir yaşayan anlıyor .Dua etmekten başlkja yapacağım bir şey yok hayırlısıyla şu hafta bir geçse inşallah yüzümün güleceği sonucu alırım da bu streslere değer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?