38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

herkese iyi akşamlar...bir yandan çay içerken bir yandan gözler çizgi fimlerde olur ya hani çöp koyarlar uyumasın diye.. kapanır yine de gözler..işte gözler öyle..

ben gittim.... sis de tatlı uykularda olun.

hadi bakalim valla kizlar benim yumurtalar az cikdi ya zaten bende hic birsey yokdu unden beri goguslerim acimaya basladi acaba yeni mi yumurtluyorum?

Akıdecık nane ..canım bugun belcıkaya gıttık esımle..balık yedık geldıkk..sen neresınde kalıyon belcıkanın canımm..tabı bır mahsuru yoksa ..

ayy cnm keske gelseydiniz ben fransaya yakinim bruksele yarim saat la louvrier charleoi tarafi sana ozelden mesaj atiyim telimi?

evet denizcim gayet iyiyim sayenizde inat edicem inadina yikilmicam ben hep boyleyim biliyormusun.Ben cok erken yasda annesiz babasiz kaldim 3 erkek kardesimle beraber hayatla hep mucadele ettim bir gun pes ettigim zaman ertesi gun yilmayacagim dedim ve hayata yenilmedim cook aci cekdim hayatta benim her seyim hep zor oldu ama yilmadim yilmayacagim bebegimi cok istiyorummmmm cunku esimi cok seviyorumm gec buldugum mutluluguma bir isim lazim sizleri tanimiyorum ama inanin cok seviyorummmmm

Hayat beni istediğin kadar üz,şükrümden bir parça bile eksiltemeyeceksin.. Nasılsa üzüntüm gibi sende birgün biteceksin

Hayat beni istediğin kadar üz,şükrümden bir parça bile eksiltemeyeceksin.. Nasılsa üzüntüm gibi sende birgün biteceksin

merhaba..şahsen sizinle tanışmadık ama birkaç yerdeki yazılarınızı okumuştum..dilerimki en kısa sürede anne olursunuz...meleğiniz size gelir...bazı insanları tanımasanız da pozitif bi elektrik alırsınız ya siz ve bikaç arkadaşta öyle benim için bu forumda...rabbim dualarınızı kabul etsin inşşşş

günaydın

Denizverdi evet canım gazına geliyorum sınavdada inşllah iyi birşeyler olur.

Alabama saol. birşey sorcam aşılarda ateş sorunu yaşadınızmı?önleminiz oldumu?aşılar artık ateş yapmıyormu?

Tayf tedavinle bebişlerin gelir inşallah

Toana dün yazmışın bugün cvp vereyim çok şükür iyiyim :)

herkse selam ve iyi haftasonları

evet... hayat hep mücadele..ama mutluluk dolu... mutluluk çeşit çeşit... göreceli...herkes payını alsın hayattan...

Hamile kalmayı önleyen "endokrin bozucu bileşikler" den uzak durun
Çevre koşullarının insan üreme sağlığını olumsuz yönde etkilemesi hakkındaki endişeler artıyor.
Hareketsiz bir yaşam biçimi, kafein ve alkol tüketimi, obezitenin yanısıra kozmetiklerde, tarımsal ve haşere ilaçlarında, gıda ambalajlarında ve hatta oyuncaklarda ve biberonlarda bile kullanılan bazı kimyasal maddelerin gebelik şansını düşürüyor.
Budak, özellikle “endokrin bozucu bileşikler” diye nitelendirdiği BPA, ftalat eterler ve DDT kullanımı konusunda uyarıyor: Toplumda kısırlık, erken doğum, polikistik over sendromu ve rahim içi gelişme geriliğiyle ilişkisi olan bu üç maddeden BPA da denen Bisphenol, platik su şişelerinin, bebek biberonlarının, cep telefonlarının, oyuncakların ve hatta bazı tıbbii malzemenin üretiminde kullanılıyor. Ftalat eterler kozmetiklerde, temizlik maddelerinde, boyalarda ve inşaat malzemelerinde bulunuyor. DDT ise bildiğimiz haşere öldürücü.

Hareketsiz hayat – bir tehlike unsuru
Dr. Erdal Budak, “Hareketsiz hayat tarzı, kilo almaya neden oluyor ve bu yüzden üreme sağlığı açısından olumsuz sonuçlara yol açıyor” diyor.
Araştırmalar obez kadınların kısırlık riskinin ve doğal yoldan veya yardımlı üreme teknikleriye gebelik denemelerinde başarısızlık oranının üç kat daha fazla olduğunu göstermektedir.
Fazla kilo, bebeğin sağlıklı gelişim şansını azaltıyor ve gebelikte komplikasyon olasılığını yükseltiyor, hatta kilosu fazla olanların yardımla üreme tedavilerinde yumurtlamayı stimüle edici tedavilere iyi yanıt vermiyor.
Üstelik, kilosu yüksek olanların yumurta ve embriyo kalitelerinin genelde düşük olması ve embriyonun rahme tutunmasında azalma meydana gelerek fertiliteyi olumsuz yönde etkiliyor.
IVI Valensiya’da yapılan şişmanlığın ve çok düşük vücüt ağırlığının etkilerini değerlendiren araştırmalardan “Çocuk sahibi olmak isteyen kilolu bayanların şansı üçte bire düşüyor, oysa %5 kilo kaybıyla normal sonuç alabilirler” sonucuna varıldı.

%5 Kilo kaybı gebelik şansını arttırıyor
Enerji kısıtlamasının vücut şekli veya toplam kilodaki değişiklikten daha yararlı olması ve obez kadınlarda görülen endokrin ve metabolik bozuklukları ile ilgili olan iç organlardaki yağların küçük kilo kayıpları ile azalmasından dolayı sadece %5 veya daha fazla kilo kaybı ile yumurtlama ve hamilelik oranları artıyor, hatta normale geliyor.

Çok zayıflar da risk altında
Aşırı kilo fazlalığında olduğu gibi, normal kilonun altında olmak da kadının çocuk sahibi olma yeteneğine zarar verebilir. Normal vucut ağırlığında %10-15 oranında azalma genellikle adet kesilmesine yol açmaktadır. Özellikle bulimia veya anoreksi olan kadınlarda, (doğurganlık çağındaki kadınların %5’inde görülüyor) ve bayan atletlerde normal yumurtlama bozulmaktadır.

Op.Dr. Erdal Budak
IVI Tüp Bebek Merkezi

Merhaba Arkadaslar

Tayf, hayirli ugurlu olsun, ignelere alisirsin merak etme. Biraz daha gevsek tut bir dahaki sefere...

Denizverdi, kizlar partisi var mi yine?

Baharnaz, Masallah oglus 1 kilo almis, sutun daha cok yarasin canim. Biz travel set'inin anakucagi-araba koltugu parcasi ile bebegimizi tasimayi dusunuyoruz. Ilk dogdugunda da hastaneden cikarmak icin sanirim portbebe deniliyor ondan aldik. TR'de araba koltugunun artik zorunlu oldugunu duydum. Sinavinda basarilar dilerim canim.

Alabama, sen de basinda bayagi seyler yasamisin canim, o zaman paylasmiydin hatirlayamadim ama artik cok sukur ki geride kaldi canim. Biz Haziran sonu geliyoruz kismetse... Dun sehir disina cikmistik benim sol ayak bilegim cok sisti ve agriyor da, aksam yastiklar koyup havada tutmustum sisi inmisti ama simdi yine sis...Pazartesi doktorumla gorusecegim, bakalim ne diyecek.Mert'i op benim icin.

Akideciknane, bir sonraki randevun icin bol sanslar, icini ferah tut lutfen. Bir de tedavi sureclerini- yasadiklarini, kac doz ne kadar igne yapildigini, ne kadar surdugunu, neler hissettigini, bir deftere not almani tavsiye ederim.

Kartopu, iyi dileklerin icin sagol canim. Sen de masallah 18 haftalik olmusun, herseyin yolunda gittigini umuyorum. Bebegimiz icin verilen dogum tarihi 10 Agustos, insallah basarabilirsek 38.haftanin dolmasini isterim. Allah bebeklerimize saglikla-miadinda kavusmayi nasip etsin.:13:

Ismini yazamadiklarima sevgiler...

Merhaba Arkadaslar

Tayf, hayirli ugurlu olsun, ignelere alisirsin merak etme. Biraz daha gevsek tut bir dahaki sefere...

evet zarpdenizcim ,bugün daha başarılıydım parçalamadım ampulün başını...teşekkür ederim umarım bu tedavi ile pozitifi almak ve paylaşmak nasip olur..yalnız bu menopur ile daha çok savaşacağım gibi geliyor bana,gonalf diil ama bunu yaparken biraz geriliyorum çünkü iki toz bir su olayı can sıkıcıymış yahuuuu,sık çek sonra sık çek derken biraz geriliyorumama yine de önemli bi sorun yok şimdilik...

zarpdenizcim akideciknaneye önerdiğin şu not alma fikri hoşuma gitti..hemen yazdım bişeyler valla süper oldu yahuuuu...artık yazarım gün gün...rahatladım dur seninle paylaşayım çabucak

Sevgili Bebek(ler),

Bugün gonalf 450 ve menopur 150 iğnelerimi göbekten yaptım yine kendime,hem de tam saatinde...İğneleri yaparken bütün bunların yani bu hormon ilaçlarının ucunda senin yada sizlerin olduğunu hayal etmeye çalıştım.hayal ederken çokta başarılı olduğum söylenemez ama yine de zorladım kendimi.umarım verdiğim emeklerin karşılığı sen yada siz olarak döner..Yaşım 41 oldu,serserilikten ve birazda zamansızlıktan yapamadığım şey ne yazık ki siz oldunuz.bu arada siz diyorum çünkü doktorum 2 yada 3 embryo transfer edicek ve ben sizin blastosist olmanız için biraz ısrar edicem..bakalım 3. gün mü 5. gün mü buluşacağız doğrusu bende merak ediyorum..Neyse, ben birinize razıyım ama ikiniz birden gelirsenizde kapım açık haberiniz olsun efeem.

Bu olası geç buluşmamızda(umud ediyorum ki)geç bulduğum için size ayrıcalık tanıyacağımı sanıyorsanız müthiş yanılıyorsunuz ona göre gardınızı alın çünkü doğar doğmaz popoya popoya gelicek şaplaklar birazda sizin geç kalmışlığınızla ilgili olacak ne yazık ki...Sıradan okullara gitmeye,sıradan işlerde çalışmaya,sıradan eşlere ve bütünüyle sıradan olma ihtimali yüksek bir hayata hazırlıklı olun,ha atağa kalkıpta deli ananız gibi ''hayır ulan'' derseniz bütün bunlara,size bildiğim bütün alternatif yolları seve seve gösteririm...ammmmaaaaa bütün bu yollardan geçip kendinizi böyle delirmiş bir mektubun aynısını yazarken bulma riskiniz olduğunu da mutlaka ve önemle belirtirim...kısaca seçim sizin,ya paşa paşa önünüze gelene okey dersiniz yada günün birinde 450 lik hormonları böyle yersiniz ona göre...

Hayat bahsettikleri gibi güzel olabiliyor genellikle ama olmadığı zamanlarda az diil hani...şahsen ananız olucak bu kadın güzel olduğunda da olmadığında da kendini iyi hissetmenin ve aklını bir bütün olarak kafasının içinde tutmanın yollarını bulabildi,siz de bulursunuz eminim ki..zaten önemli olan bu hayatla buluşabilmek,buluştuktan sonra da yakasına yapışabilmek diil mi? birazda şanslı iseniz bu işi kıvırırsınız gibi geliyor bana...şimdiden yaşayacağımız olası buluşma için teşekkür ediyor ve öpüyorum sizleri efeem..

anne adayınız...

yazına bayıldım..

zarpcım sorma aslında şöyle geriye dönünce evet benim ve oğlumun başına bi çok şey geldi çok şükür herkesin başına geliyomuş diyerek hepsini atlattık tecrübe boll yardıma hazırım her konuda. aman gerek olmasın sizler mis kokulularınızı dertsiz büyütün inşallah. hayırlısıyla gelin bakalım. inşallah bizlerede doğumda ziyaret etmek nasip olur.

tayf canım valla süper yazmışsın bravo yazın kuvvetli bu arada. var mı yazarlık?
bu arada reese witherspoon un 2002 yapımı bir filmini seyretmiştim geçmişte ve nedense o filmi çok beğenmiştim alabama da ordan geliyor benim nik. aynı mevzuyu herada ile de yazışmıştık ilk zamanlar. aslında benim nikim ilk başta yine bayıldığım bir filmden loveactually idi fakat güvenlik nedeniyle değiştirdim alabama yaptım. bide True Romance diye bir filmde bıçkın bir alabama vardı belki hatırlarsınız eğer seyretmediyseniz acayip iyi bir filmdir şiddetle tavsiye edilir. christian slater ve patricia arquette.

akide canım hep destek tam destek. senin uzun protokol müydü tedavin hangi tarihte başlamıştı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…