- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
selam canım. dün okudum tek tek alıntı yaptım ama yazmaya vakit olmadı. işe başlayınca evde hiç vakit kalmıyor. okuyorum ama yazacak halim de kalmıyor. batu çok hareketli. yaramaz olacak belli. bunlar iyi günlerim yakında emeklemeye başlar ki o zaman tam yandıkdeniz bulut,cans hoca....canlı selam
denis....uğramas oldun sanki....batu nasıl...iyimisinis
cans hoca...sizin sağılığnız ne durumda... amelyat:26:
selam herkese yazacağım da vakit yok. toplama için iğne yapıldığında ilk 3 yumurtanın (tabii o kadar varsa) en az 16mm olması gerekiyormuş. 14mm de bazen iş görüyormuş. büyük olanların da en fazla 21-22 mm falan olması lazım herhalde. moral bozmak istemem ama seninkilerin ölçüleri arasında çok fark var. hele 9 mm in yetişmesi çok zor. bu arada 21 mm de perşembeye kadar fazla büyüyecek gibi. doktora yumurtalardan kaçından verim almayı düşündüğünü sorabilirsin. bence ya en büyük tek yumurtayı bugün yarın alıp tek yumurtaya işlem yapmalıydı ya da tüpü iptal edip aşılamaya geçmeliydi. tüp deneye deneye buraları izleye izleye bizler de dr olduk sonundasanırım yumurtalar iğnelere fazla cevap vermediğinden tedavin çok uzun sürmüş. yarın doktora ne düşündüğünü iyice sor istersen.
akidecim inşallah senin için zaman bu zamandır.bence 9mm olan daha önce bakıldığında küçüktü gelişti yani tedaviye başladıktan yani iğnelere başladıktan sonra yumurta sayısı artmıyor.bence 21mm lik hariç diğerleri biraz daha yakın birbirine.tabi en doğrusunu dr bilir ama sende merak ettiklerini sor bence.hayırlı olur dilerim
merye....canım,şiiri özeline gönderdim.. bir mahsuru yoksa buraya da yazarım.
bilgi istemişsin.minik ama çok önemli bir bilgi yazayım sana..kız çocuklarını bezlerken fazla bastırmamaya dikkat edilecekmiş..ilerideki cinsel hayatı açısından bu konu çok önemliymiş.bu gibi durumlarda bazı uygunsus davranışlar sergileyebiliyormuş çocuklar.bunu kreşte çalışan kurs arkadaşım da tecrübelerinden dolayı teyit etti.
şartlı sevgi de doğru değilmiş.hani şunu yaparsan seni daha çok severim,şunu yapmazsan sana şeker,çikoata vs vs vereceğim gibi...bu da doğru değilmiş.çocuk daha küçükken rüşveti öğreniyormuş..
yazarım yine...
Once herkese gecmis olsun insallah cok korkmamisinizdir ben istanbulda olsam cokdan sokaktaydim Allah herkesi korusun.Denicim haklisin biraz sakinlesdim ama cok kotu oldum gercekden umarim birtanesi bile annesini dusunur bakalim pazara ne olacak?
kızlar,iğnelerimi birazdan yapıcam,hayırlara vesile olsun diyelim...umarım herşey yolunda gider ve haziran ortası sevinerek pozitif diyebilirim...
günaydın
Denizverdi evet canım gazına geliyorumsınavdada inşllah iyi birşeyler olur.
Alabama saol. birşey sorcam aşılarda ateş sorunu yaşadınızmı?önleminiz oldumu?aşılar artık ateş yapmıyormu?
Tayf tedavinle bebişlerin gelir inşallah
Toana dün yazmışın bugün cvp vereyim çok şükür iyiyim :)
herkse selam ve iyi haftasonları
Merhaba Arkadaslar
Tayf, hayirli ugurlu olsun, ignelere alisirsin merak etme. Biraz daha gevsek tut bir dahaki sefere...
Denizverdi, kizlar partisi var mi yine?
Baharnaz, Masallahoglus 1 kilo almis, sutun daha cok yarasin canim. Biz travel set'inin anakucagi-araba koltugu parcasi ile bebegimizi tasimayi dusunuyoruz. Ilk dogdugunda da hastaneden cikarmak icin sanirim portbebe deniliyor ondan aldik. TR'de araba koltugunun artik zorunlu oldugunu duydum. Sinavinda basarilar dilerim canim.
Alabama, sen de basinda bayagi seyler yasamisin canim, o zaman paylasmiydin hatirlayamadim ama artik cok sukur ki geride kaldi canim. Biz Haziran sonu geliyoruz kismetse... Dun sehir disina cikmistik benim sol ayak bilegim cok sisti ve agriyor da, aksam yastiklar koyup havada tutmustum sisi inmisti ama simdi yine sis...Pazartesi doktorumla gorusecegim, bakalim ne diyecek.Mert'i op benim icin.
Akideciknane, bir sonraki randevun icin bol sanslar, icini ferah tut lutfen. Bir de tedavi sureclerini- yasadiklarini, kac doz ne kadar igne yapildigini, ne kadar surdugunu, neler hissettigini, bir deftere not almani tavsiye ederim.
Kartopu, iyi dileklerin icin sagol canim. Sen de masallah18 haftalik olmusun, herseyin yolunda gittigini umuyorum. Bebegimiz icin verilen dogum tarihi 10 Agustos, insallah basarabilirsek 38.haftanin dolmasini isterim. Allah bebeklerimize saglikla-miadinda kavusmayi nasip etsin.:13:
Ismini yazamadiklarima sevgiler...
rahat ol gelecek sıpan:)
yazına bayıldım en az sana bayıldığım kadar:)
selam canım. dün okudum tek tek alıntı yaptım ama yazmaya vakit olmadı. işe başlayınca evde hiç vakit kalmıyor. okuyorum ama yazacak halim de kalmıyor. batu çok hareketli. yaramaz olacak belli. bunlar iyi günlerim yakında emeklemeye başlar ki o zaman tam yandık
kizlarrhepinize meraba..canlarim...
tayf yazin cok hosuma gitti benden tam puan cok tatli sozler bunlarrr..haa bu arada ignelerin..ne alemde ultrasyona nezaman gidiyorsunn umarim hersey..istediyin gibi olurr sekerimm..
Tunaydin Arkadaslar,
Tayf, yazin harika olmus.:81:
Kangurum, Haziran'a az kaldi, hadi bu sefer insallah.
Maiumut, laleler cokk guzel, fotodaki kim?
Denizverdi, erkencisin yine...
Baharnaz, ellerin duzeldi mi canim?
Benim sol ayak bilegim bir kac gundur sisiyor ve agriyor. Daha once uzun sure ayakta kaldigimda olan sey simdi sanirim hep boyle devam edecek gorunuyor. Simdi otururken ayaklarimi yuksekte tutuyorum. Bir de minik bir hemoroidim olustu, ellerimde de uyusukluk basladi ozellikle sabahlari... sonradan aciliyor, umarim bunlar gebelik sonrasi kendiliginden gidecekler. Herseye ragmen tek bebegimin sagligi yerinde olsun da bunlar bir sekilde gececek diye dusunuyorum.
[
ATTACH=CONFIG]
günaydın her kese
günaydın
Denizverdi evet canım gazına geliyorumsınavdada inşllah iyi birşeyler olur.
Alabama saol. birşey sorcam aşılarda ateş sorunu yaşadınızmı?önleminiz oldumu?aşılar artık ateş yapmıyormu?
Tayf tedavinle bebişlerin gelir inşallah
Toana dün yazmışın bugün cvp vereyim çok şükür iyiyim :)
herkse selam ve iyi haftasonları
selam
bugün kalça ultrasonu ve aşımızın 2.dozu vardıherşey yolunda 1.ayımız bitiyor 1 kilo almışısız.
Herada hoşgeldin, Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin süslüne canım.
Bol bol her istediğinde emzir göğüslerin normale döner hemde sütünde çoğalır ben ilk başlarda hurma takviyesi yapmıştım, hala kayısı kompostosu içmeye devam ediyorum her açıdan işe yarıyor :)
Pamuğun bol bol emsin annesini..
ZarpDeniz pamuklu gecelik ve pijamalar tercih etmelisin, birde önden açılan 1 den çok olsun doğumdan sonrada emzirirken çok ihtiyaç oluyor.Kuaföre eskiden daha sık kullanılan bebek taşıma çantaları varya onla gittik altını yumuşak destekleyince işe yarıyor onla gidiyoruz. hastane ve sağlık ocağınada ana kucağını pek kullanmıyorum
bu arada kullandığımız kundağı artık kullanmıyoruz, Enesi sancılarından dolayı ayakta sallamayada alıştırdık bazen ihtiyaç oluyor o zaman kollarınıda battaniyenin altına saklayınca çabuk uyuyor kundak ilk 2-3 hafta işe yaradı ve kullanıldı. 1 tane alsan yeterli, süslünün cicilerini hazırlıyorsun güle güle sağlıkla giyin canım az kaldı sıra senin güzel doğum haberlerinde. bugün lansinohun manuel süt sağma pompasını aldım bazen ön sütü sağmak için yada oalağnüstü bir durumda dolapta süt bırakayım diye.
bakalım ne kadar kullanabilicem.
Denizverdi saol canım. Enesi öpücem :) tembel öğrenci oldum ama bu hafta notları toplayıp ders çalışıcam bende sınava hazırlık...
Akideciknane inşallah güzel sonuçlar alıcaksın.
Kartopu, Toana ve arkadaşlar Rabbim dualarınızı kabul etsin.
Merye açık hava bol güneşli günler olsun süslün için canım bizm buralarda güneşe hasretiz bakalım bahar ne zaman gelcek.
2,5 aylık zeytinyağı verdim yine yapmıyr 5 güne giriyrz daha önce 3/4 gün sonra yapıyrdu şimdi müdahale ile 5 günde yapıyr artık fitil vermiyecem zeytnyağı etkisini hemn gösteriyrmu yoksa sıarsımı var evet dönenceyi sonra takmalıym
evet yeşillikli yerlere götürmek lazım bugn kızımı parka götürdüm kızım sürekli ağlayıca erkenden eve getirdim kısa sürdü ama güneşi göürünce kızım iyi uyuyr eve geliyr uzunca bir süre sonra uyanyr ve o gece çok az uyanıyr ve uyandığnda da memeden hemn sonra uyuyr bazen sırf uyusun diye dışarı götüreyim diyorm ya burası biraz sert rüzgarı var onu için daha az çıkardm bebşimi
canım merhaba sen hereda gibi yapmaysın hemşireliri takmayasın ısrarla mama verin diyrlardı bize oysa üç günlük enerji ile doğyrlar haberin olsn yeni doğduğunda sarılık olmasın diye on güne kadar iki saat ara ile süt veriyrdm
allah razı olsun darısı başına kurban için diyrm bide o etten biaraz kavurma yaptım tavsiye ederim iyi geliyr
kızıma selamını gönderiyrm canm valla çok kıvranıyrm bugün yine çok kötü idi havlu ısıtıp koyuyrm kaka yapamadkğı zamanlar da da rahatlatıyr en azından uuyuyr
soracakmışsın dönenceyi sana zahmet bir sor ve birde sende güzel bilgi ler vardır. bize versene birde sende güzel çoçuk şarkıları vardır onlarıda yazsana bu arada şiiri yazdınmı ben kaçırdummı bilmiyrm şiiri okumak isterdim kızıma okuyacaktm deniz verdi teysenden diye
gzel demşsin bilgilendirsin bizleri inş.sende kesersin kurbanını ben hala diz sorunum bacak sorunum geçmedi ve ona ayaklarda eklendi şimdi ayaklarım bile zorlanıyr yüürükken
Selam Arkadaşlar,
Günlerdir topiğe gireceğim, aklımdasınız...
Her birinize birbirinden güzel dilekleriniz, mesajlarınız için, desteğiniz ve varlığınız için çok teşekkür ederim. Hamilelikte pek duygusallaşmamıştım, meğer loğusalığa saklıyormuşum kendimi, herşeye ama herşeye ağlıyorum. Mesajlarınız karşısında da ağlamamak kaçınılmazdı. Tek diyebileceğim, doğumhanede herbirinizin ismini tek tek anarak dua ettiğim, siz de benim yanımdaydınız orada.
Geçmişin tamanını okuyamadım ama Akideciknane hemen yazayım istedim sana, lütfen sayıya takma arkadaşım. Eskiler bilir, toplam 4 tüp denemem var, 2. ve 3.'de opu sonrasını görmedim bile, tedavi bile olamıyordum, bugünlere gelmek benim için mucize ötesi. Lütfen sayıya takılarak peşin hükümle kalitesizliklerine hükmetme, bir tane azimli yetiyor bize, lütfen sil gözyaşlarını.
Yeni gelen arkadaşlar da hoşgelmişler.
Kartopu AS'nin iyi geçmesine sevindim. O üç haftayı tamamlamak zorlu gerçekten ama güzel sonucu alıp hamileliğinin tadını çıkarmaya devam edeceğine eminim.
Kızlar bu arada Mert'çikoyu gördüm. Bittim, bittim,tek kelimeyle. O koca gözleriyle insana bir dikkatli bakıyor ki insanın içi eriyor. Annesi de bir içim su olmuş bu arada. Alabama'cım, desteğin ve varlığın için ne kadar teşekkür etsem az, canım benim, bin sağol.
Esterya'cım, ben de seni gördüğüme çok sevindim şekerim. Ömer'ciği de getireceksin bir gün adaya inşallah...
Zarpdeniz'cim, hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Ne keyifli o kıyafetleri yıkayıp ütülemek. Keyifle kucaklayacaksın inşallah, çoğu gitti azı kaldı.
Sağolasın canım, sevgilim karnımda tümsekler oluşturuyor diye yamuk prenses diye seviyordu kızımızı hamileyken ama kuzguna yavrusu misali ikimiz de doğumhanede onu ilk gördüğümüz anda pamuk bir kızımız oldu dedik.
Yağmursesi, topiğe gelmişsin, hep gel e mi? İnşallah ben de senin doğum haberlerini takip edeceğim heyecanla, senin yaptığın gibi, bin sağol.
Deniz Bulut'çum, mesajın için çok sağolasın nazik arkadaşım.
Baharnaz, sağolasın arkadaşım. Enes bebeğe maşallah, çok yakışıklı bir oğlan, çok sevimli maşallah. 41 kere maşallah. Fotoların devamını bekliyorum, Allah nazarlardan korusun güzel meleğini.
Patikler, Cans, Maiumut, Erverdi, Toana, Altınyunus, Merye sizlere de selam ve sevgiler arkadaşlar. Atladıklarım varsa özür.
Kısaca yazayım, iki haftalık acaba bugün mü yarın mı bekleyişi geçen hafta çarşamba bitti. Kızım erken doğum riski başladığından beri pek büyüyememiş, 3 kilonun az üzerinde doğdu ama çok şükür sağlığı yerinde. Epiduralli sezaryeni tavsiye ediyorum gerçekten, doğumdan beş saat sonra ayaktaydım. Kızım çok da yaramaz bir bebek sayılmaz, sadece göğüslerimde beze oluşumu olduğundan, gün içinde süt sağ, emzirmeye çalış, süt yeterli mi, aç mı tok mu kontrolleriyle geçiyor.Hastaneden çıkarken farkedilmemişti bu bezeler, sütünüz azalmış dedi doktor ve mama takviyesi yapalım dedi o gün, sonraki iki gün günde ikişer kere istemeden de olsa mama verdik, pazartesi günkü kontrolde sıkıntı sebebi belli oldu, çok şükür şimdilik mama desteği yapmıyoruz umarım bu bezeler bir an önce geçsin de süt sıkıntım bitsin. Durumlar şimdilik böyle.
Daha sık uğrayacağım, hepinize sevgiler.
zaten o 9 mm persembeden sonra cikdi dmekki benim 2 sini alacklar ne bileyim ya bende sasirdim gavur memleketindeyiz esimde sagolsun berbat bir tercumann ay cok igne yedim sanki yemesem daha iyi olacakdi gibi bunlar yarin sabah hemsire gelip kan alicak ogleden sonra belli olur bilemicem yaa
canım şiiri beğendim çok teşekkr yazabilirsin sana ait bana sormöana geek yokki am a güzel şiir ve canm bilgilere devam et işe yarayacak boşa gitmez emin ol dönenceyi sordunmu tatlım
inş.tutunacak gerçi biraz karışıkmış durumun galiba kızların yorumunda anladığım hayırlılsı inş.gönlüne göre olr inş
inş.yakıncda sevinecen bol dua et
canm bize aşı yapılınca ateşlenebilir diye yanınızda ateş düşürüşü bulunsun demşlerdi eğer atşelenirse verirsiniz demişlerdi ama verem aşısında hemen memeyi ver demişlerdi ordan çıkmadan ve eve gider gitmez ateş düşürücü ver bir 7/8 saat sonra birdaha ver demişlerdi ve o gece bolca emzir demişlerdi emzirme atşelenmesini önlüyrmuş gözün aydın canm benim tatlım da ayda br kilo almıştı şimdi çok ciddi kaka yapamama sorununmz var dr duphalac diye bir ilacı bitkisel günde 4 defa bir çay kaşığı ver dedi ve ben ona ek olarak yarım olarak günde iki defada z.yağı veriyrm bugün altıncı günümz çok az biraz yaptı kakasını
canm çok geçmşi olsn allh şifa versin bende ayak ve dizler çok şişmişti ve hala ağrıyrlar ayak bileğim ve dizim ben bol bol zeytin yağı süryrm dr ilac veremem demşti emziryorsun bol bol buz ve zeytinyağı sür demişti
yani seninki aslan burcu olacak aran iyi mi aslanla allah kavuştrsn canm çok dua et ben çok dua ediyrmdum şimdi dualarım tavan yapıyr daha çok etmeye başladım
rabbim bebişine kavuşmayaı nasip etsin
merhaba sende durumlar nasıl doğum yaptınmı bir ara yaptı dediler ama sonra yanlş anladım gibi geldi sağlığın ne durumda
erkek bebekler daha yaramız mış canm ben bebişimin neredeyse heryerini öpüyrm hoşuna gidiyr kızım ağladığnda öptümde özellikle vucüdunu hemen susuyr yüzünü öpmüyr kafasını bacaklarını ve karnımnı bol bol öpyrm öpünce zekası artıyrmuş bol şarkı söylütyrm sanki şimdiden konuşacak gibi çok güzel sesler çıkaryr allah isteyen herkese naisp etsin ve bizimkileri bağşlsın bizi onlara onları bizlere inş.amin
senin bakıcın ne oldu şimdi kim bakıyr
toanacım,iğnelerde 3. gün bugün,yarın muayeneye gidiyorum inşallah yumoşların gelişimi iyi gidiyodur bakalım yarın neler söyleyecek doktorum...
yazı için ben asıl zarpdenizcime teşekkür ederim çünkü onun fikriydi ve inan çok rahatlatıcıymış,artık yazıyorum yumoşlarıma hınzırcayani ilaç oldu anlayacağın..tavsiye ederim ve bu süreçte diğer arkadaşlardan da beklerim..bu arada tüp bebek sürecine dahil olmadan önce uzaktan bakıp pekte içine giremezdim olayın..şimdi tam göbeğindeyim,pek fazla heyecan yada endişe duymuyorum ancak sonucu sahiden çok merak ediyorum..hani diyorum uyusam uyansam test yapmaya gitsem ve bitse herşey...
öpüyorum...behzat ç. başladı,adamım benim yaaaa...
merye ilk bakıcıyı geri aldım. dil bilmeyeni. aman iyiki onu almışım. dili boşver güçlü kuvetli batu ile ancak o başa çıkabiliyor.
ay kizlar tekrar selam valla bir garip oldum ne hissedecegimide bilmiyorum olucak mi olmucakmi hic bir fikrimde yok bakalim yarin gelen telefonla belli olur kan tahlilini fax licaz arkadan telefon gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?