- 2 Ekim 2009
- 1.170
- 980
- 323
canım allahım dularını kabul etsin gönlündeki ve muradındaki neyse onu en kısa zamanda nasip etsin inşallahhh...
belim ağrıyo demişsin benimde bebeğim tüp ve benimde acayip belim ağrımıştı hatta adet olucam diye bile korkmuştum ama cok şükür rabbime bugünlere geldik..
darsı sana,tayf ve bütün isteyenlere olsun...
güzel haberinizi alıcaz inşallahhhhhhhh...
saol denizbulut tebrik için allah mesut etsin şimdi balayındalar keyiflerine bakıyorlardır bunca yorgunluğun üstüne tatil süper valla. darısı bize inşallah. bizimde cuma 5 yılımız doluyor.
bizimki de ıspanaklı sebze çorbasını yedi biliyo musun şaşırdım. aman ikisine de yiyen çocuklara da nazar değmesin.maşallah hepsine. bizimki şimdi katı gıdadan sonra kilo alır durum öyle görünüyor. yanaklar toparladı bile. bu arada yoğurdu annemle yaptık gayet güzel oldu ve mert de yedi yoğurdu. fazla sıcak tutmak iyi değilmiş makinede beş saat de oluyor. üstüne bekletince ekşiyormuş meğer. katılaşınca kapamak lazım makineyi. baby mixin sade yoğurdundan mayalayıp bebeklerine yediren ve çok memnun olan anneler okudum bi de onu dene istersen. ya direk yoğurdu ver yada o yoğurtla mayala. ben bi denicem. ayrıca yoğurda azıcık pekmez koyup iki tane bebe bisküvisi koyunca höpürdetiyo bizim ki dene istersen. yani benim büyük pakete geçmeyi düşünmemin sebebi kakasının artması ve katılaşması bakayım alıp denicem çok büyük gelirse gelecek için saklarım gözüme iyi görünürse 4 den devam ederim artık. 3 numara da rahat yapamaz gibi görünüyo şimdi bana ondan yani. sen öyle diyince bugün tavuk aldım suyuna denicem belki daha da lezzetlenir.
akide sen de çok çabuk yelkenleri suya indiriyorsun inanmazsan olmaz önce sen inancan isteyeceksin ki olsun. öyle sürekli ajitasyon yapma. hem onlar sonuçta embriyo olmuş ve senin içindeler bu makara değil gerçek bir olay içindeki canlıları düşün ve yardım et bi zahmet kuş bile senden çok inanmış silkin kendine gel. ayrıca o kadar da iş güç yapcam diye yırtınma sonra olmazsa da kendini suçlama aaaa vallahi gelcem oraya çok kızdım sana.
Herkese selamlar, kandiliniz mübarek olsun.
Kartopu, AS sonucunu merak etmiştim arkadaşım, cumartesiye kalmış, olsun, güzel haberleri Cumartesi kutlarız biz de. Alışverişlerde bol keyifler olsun, sıcaklara kalmamaya karar vermekle iyi etmişsin.
Alabama’cım, bir kere daha tebrik edeyim yeni evlileri. Balayı keyfi devamdır herhalde. Düğünün maskotunun fotoğraflarını bekliyoruz. Bizim de hayırlısıyla Cumartesi mevlüt günümüz, o gün muhakkak bir fotoğrafını çeker, kızımın fotoğrafını sizle paylaşırım.
Hem senin hem Deniz Bulut’un yazışmalarını dikkatle okumaya gayret ediyorum. Yeni tatlara alıştırmaya çalışmak bayağı enteresan ve zorlu bir sürece benziyor. Allah kolaylıklar versin. Batu inşallah annesini mahçup edip yeni tatlara güzelce alışacak, kaşık yetiştiremeceyecek anneciği ona yakında.
Zarpdeniz’cim, nasılsın, nasıl güzel kızımız? Diş sorununu halledebildin mi? Hazırlıklar ne alemde?
Bizi sormuşsunuz kızlar, teşekkürler. Biraz telefonda anlattım Alabama’ya, yaşayanlar bilir, hamile arkadaşlarımıza da kendi tecrübelerimi aktarmış olayım. Çocuğumun herşeyiyle ben ilgileneceğim diye bir kararım vardı, insan hesap edemiyor doğum sonrası iyi dinlenilmezse ne acayip bir yorgunluk hissedeceğini. Günde 2 saat uykuyla, gelen giden, bebekle ilgilenmeye çalışma, gögüslerimde var olduğu söylenen bezeleri yok etmek için her gün 5-6 saat masaj, pompayla sağma, sıcak ve soğuk kompresler derken fark etmeden merhaba post partum olmuşum. Ota ..oka ağlar bir halde iki hafta geçirdim. Bezeler de geçmeyince, doktorumun önerisiyle bir meme cerrahına gittim. O da bana yok etmeye çalıştığım şeylerin esasında kendi meme yapım olduğunu, fibrokistlerimi yok etmeye çalıştığımı söyledi. Bezelerin var diyen pediatri hemşiresine mi kızayım, yoksa onun lafını dinleyip bir doktora görünmediğim için kendime mi? Neyse, sonunda beze operasyonu bittiği için rahatladım, eşimden, annemden ve yardımcı bayandan da biraz destek almaya başladım. Hamile arkadaşlarımıza özellikle ilk iki hafta çok iyi yardım almalarını salık veririm. Vücut inanılmaz bir hormonal değişimden geçerken, ancak dinlenerek kendinize ve bebeğinize yardımcı olabilirsiniz, yoksa sıkıntılı bir süreçten geçme ihtimali olabilir benim gibi.
Zarp’çığım, kilomu sormuşsun. Alabama’ya dediğimi tuttum canım, 15 kilo aldım hamilelikte  Hastaneden döndüğümüz günün ertesi sabahı büyük bir merakla çıktım tartıya, aaaa iki kilo gitmiş, nasıl yani, Rena Güneş 3 kilo doğdu, bu ne yahu oldum ama doğal, deli bir ödem vardı bende, şimdi o kiloların 8’i gitti, 7 kilosu daha benle. O da zamanla gider diye umuyorum, şu an tek derdim yeterli süt verebiliyor muyum ki buna da süt yaptığını duyduğum şeylere ağırlık vererek beslendiğimden pek takmıyorum açıkçası canım. Doğum şeklini de konuşmuşsunuz, benimki epidural oldu ancak az daha olamıyordu. Çünkü katater bir türlü omur aralığına girmedi. 5. denemede ki artık bud a olmazsa genel narkoza geçelim diye konuşmuştuk çok şükür katater girdi de epidural olabildim. Narkoz doktoru çok şekerdi, ameliyat başladığında amerika’daki epidural uygulamaları falan diye bir konu başlattı, doktorum kızımızın poposu göründü diyene kadar da susmadı maşallah  Dikiş esnasında ağrım olur gibi oldu, dayanamayınca ağrı kesici yaptılar ve açıkçası hissettiğim en yoğun acı bir tek o acı oldu, sonrası başa çıkılmayacak gibi değil.
Çınar bebeğin müjdesine o kadar sevindim ki. Limon kabuğu keyifle büyütsün inşallah.
Tayf, herşey gönlünce olsun, haziran ortasına doğru kutlamalar yapacağız inşallah hem sen hem de Akidecik için.
Cans, sağolasın arkadaşım, umarım sen de iyisindir. Umuyorum tiroid değerlerin bir an önce normale döner, ameliyat olup rahatlar, sonra da bebek müjdesi verirsin.
Canende, çok üzüldüm arkadaşım, aynı durum benim de başıma gelmişti, biz incelemeye göndermedik, doktorum yumurtadan kaynaklı bir kromozomal anomalidendir demişti, bir daha aynı şeyin başına gelme ihtimali bir kişiye büyük ikramiyenin iki kere çıkması gibi bir ihtimal diyerek de moral vermişti. Allah yardımcın olsun, ilk gebeliğinle yüzün gülsün inşallah.
Baharnaz’cım, nasılsın, Mert Enes bebeğimiz nasıl?
Reiuse, hoşgeldin tekrar, eşine kavuşmaya az kalmış, tez zamanda bebek müjdesi vereceksiniz inşallah.
herkese merhaba
arada okumaya çalışıyorum tam yazayım derken Umut paşa izin vermiyor:))
60-70 sayfalık bir açığım var.okuyup yazmaya çalışacağım tekrar.
denizverdi, sende gelişmeler olmuş sanırım.allah doğru kararlar almanı nasip etsin.evle ilgili planların var sanırım.
alabama, bizde tamamen katı gıdaya geçtik.aynen bende pişir, yedir, giydir, yıka vs uğraşıyorum.tüm zamanı mı alıyor.her yemek yeme faslından sonra bende üst baş değiştiriyorum.
limonkabuğu'nun bebeği taburcu olmuş sanırım.geriye dönüp bir bulayım.ayy ne mutludurlar şimdi:)))
herada, hoşgeldin.ilk günler zor geçiyor ama sonra öyle bir alışıyorsun ki sende şaşırıyorsun.evet yardımcı şart benim vardı.nispeten daha az travmalı atlatılıyor.kokla güneş bebeği benim için.
biz dün oğlumu sünnet ettirdik teyzeleri.akşam çok az mızlandı.şimdi iyi.bi ara fotolarını koyarım.oğluşuma sembolik şapka ve maşallah aldım:))
hepinizin kandili mübarek olsun. sevgiler......
aman bol bol dinlen hayatım. zaten hormonlar altüst üstüne emzirme uğraşı bir de uykusuzluk derken kafayı yiyorsun. hele benim ggibi çok kötü bir dönemine gelip de 2 ay uyumazsan tırlatmanın eşiğinden dönüyorsun. şükür güçlüymüşüm atlattım. tüm yeni anneler yardım alsınlar ve bol bol dinlensinler.
ben hamileyken 5 kilo almıştım. batı 3770 doğmuştu. eve gelince tartılıp ben e 2 kilo verdiğimi görmüştüm. aynen bu ne yaaa olmuştum. ödemdenmiş. diğer kilolar da kısa sürede gitti.
hayırlı olsun sünnetiniz. bunu da atlatmışsınız. biz de 2. günü yaptırdık. benim kardeşim de öyle olmuştu. hiç bebekken olmanın sıkıntısını çekmedi çok memnundu. ben de hep bir oğlum olursa doğar doğmaz yaptırırım diyordum. öyle de oldu. aradan çıktı. bebekken çok rahat. acısız ve hemen iyi oluyor.
katı gıdaya da geçmişsiniz.inşallah umut iyi yer ve kilo alır.
ben tamamn yardımsız tek başına bakan anneleri tebrik ediyorum.:129: gerçekten çok zor bir olay. büyüdükçe alışıyorsun ve kolaylaşıyor da ama yine de her daim zor bir olay. 10 kiloyu taşımak bile bir olay
Altınyunus sünnet işini halletmişsiniz hadi gözünüz aydın allah damatlığını da göstersin. Bizim babamız büyüyünce yaptırcakmış karar verildi. kendisi ağbisiyle birlikte 1.5 yaşında olmuş hatırlamıyo. yani abisinin düğününe ortak olmuş. ağbisi zamanında olmuş dolayısıyla oğlunu özene bezene düğünle kutlayarak yapacakmış. bende sesimi çıkartmadım şu travma olayına fazla takılmadım napalım kısmet böyleymiş. aslında doğduğunun ertesi günü kararlaştırılmıştı ama o zaman kısmet olmadı biliyosunuz. her kalan işte bir hayır vardır madem öyle geleceğe kaldı dedik.
canım boşver biz takılmıyoruz böyle karışıklıklara. normaldir sen daha kendine gelmedin. oluurr sen iyi ol yeter. evet hayatım çiftimiz antalya da balayına devam halindeler. resimlere onlar gelince ulaşcaz ama oğlumun bir tane resmini koyayım fotografçı çekmiş taradım onu. güneşi kokla benim için. mevlüdünüzü allah kabul etsin canım şimdiden kolay gelsin.
merhabalar hanmlar nasılsınız hrkesin kandiilini kutluyor inş.allah duaları kabul edecek bu günde
yeni arkadaşlar gelmiş epey kalabalıklarşmş bursı ben pek takip edemiyrm biliyrsunuz kızmla ilgilenmekten (allaha şükür) okuyrm yazmaya zamanm olmuyr kızım izin vermiyr
alabama yeni foto çok şirin alah nazrdan saklasın
limonkabuğu hayrllı olsn
benm bebişin on gündür burun akıntısı devam ediyr serum fizyolajik koyuyrm burnuna ama kesin çözüm olmuyr bir ara sütüm de almyrdu sağıp öyle verdim süt ememiyrdu biraz sütüm den verdim ama dr verme dedi şimdi az az alıyr allaha şükür
bir aydır hiç kilo vermedim takılı kaldım artık bu beni korkuttu
birde hala bacak diz ayak ağrlarm devam ediyr dizden aşağısı bir garip bşeyler olyr gibi herhalde hala ödem kalmş
bütün arkadaşlara selamlr sevgiler
canm ben yoğurt ve pekmezi kendimde yiyince demir eksikliği yaptı bende çoçuk ta yaparmı bilmiyr inş.yapmıyrdu
Arkadaslar Gunaydin,
Herada, seni merak ediyordum canim, yazdigin iyi oldu. Mevlutunuzu Allah kabul etsin. Yardim almayi kabul ettigine de sevindim, Rena Gunes iki haftalik oldu sanirim, Masallah!Ilk hafta bebeklerin midesi nohut buyuklugundeymis, ikinci hafta ceviz, bir aylikken de yumrugu kadarmis. Dolayisla sutunu sagdigina gore canim, mutlaka besliyorsundur, bol bol yarasin. Fotosunu yakinda isteriz. Biz iyiyiz, dun kizimizin bebek arabasi setini aldik. Simdiden bir oda dolusu esyasi oldu, Allah gule gule saglikla kullanmayi nasip etsin. Benim ayak sisliklerim ve el uyusmalairm devam ediyor ama bir sekilde gececek diyorum. Evvelsi gun yine perinatologa gittik, dis problemim ile ilgili onun da fikrini sordum dayanabildigin kadar dayan yapabiliyorsan 34.haftadan sonra git dedi. Disim bir gun agriyip bir gun normal oldugu icin ben de simdilik askiya aldim, umarim doguma kadar idare edebilirim, sagol canim. Yeni bir sey ogrendik. Ben epiduralli dogum yapamazmisim , kan sulandirici kullandigim icin beyne pihti atmasi gibi bir risk varmis. O yuzden kendimi genel anesteziye alistirmaya calisiyorum. Esim de bebegi ilk once ben kucagima alacagim diye cokk heyecanlaniyor. Clarissa, cok sukur 1364gr. olmus, haftasi ile uyumlu, kafasi sol karin tarafimda garip bir pozisyonda idi. Kordonu yuzunun onunde, elleri ayaklari kapatiyordu o yuzden guzel bir pozunu yakalayamadik. Oraya gelince Annem bizde olacak, O'nun yardimina ihtiyacim var, bir de su an bir kac yardimci ile de konusmus ama gidince bizim karar vermemiz gerekiyor. Evimiz dupleks, bu agir cekim halimle daha da zor olacak gibi gorunuyor. Ama sizleri dinleyip yardim kesinlikle alacagim canim, sagol. Ikinizi de operim.
Altinyunus, Masallah!Umut Pasa'yi demek sunnet de yaptirdiniz, hayirli olsun canim. Umarim kati gida gecisiniz de cokk basarili olur. Kizimizin esyalari hazir da, benim bir kac ufak tefek seyim tamamlanmayi bekliyor. 3 hafta sonra oraya yola cikiyoruz, penye onden dugmeli gecelik burada bulamadim, hepsi saten...Oradan almam gerekiyor. Ama pijama takimi aldim. Insallah
38.haftadan sonra kizima kavusuruz.:13:
Alabama, Mert'in yeni fotosu super, her seferinde simasi nasil da degisiyor.
Deniz Bulut, hakikaten bu sut allerjisi senin yiyecek kaynaklarini biraz kisitliyor ama coktannnn icinde sut olmayan urunleri bulmusun bile canim. Hepsi cok yarasin da mamayi yakinda birakin.:13:
Denizverdi, evin seklini degistirme planlari gundemde sanirim, havalar da isiniyor, cokkk kolay gelsin.
Baharnaz, senden ses yok canim, nasilsiniz?
Tayf, Akideciknane, umarim yakinda guzel haberlerinizi aliriz.:13:
Merye, demek sisliklerin gitmedi, bir doktora git istersen, belki onerecegi seyler vardir rahatlarsin biraz. Meryem nasil, kabizlik sorununuz umarim duzelmistir, yeni foto isteriz.:13:
Kartopu, yarin As sonucunuz cikacakmis, zaten onceden iyi oldugunu soylemislerdi ama yinede iyi haberlerinizin konfirmesini bekliyoruz canim.
Patikler,Maiumut, Cans, Rieuse,Toana, Kangurum
tabii canım o güne kadar ikinciyi bile yaparsın en az 6 yaşını geçecek Mertçikon. düğününde çifte telli yapcaz oğlumun. hepberaber inşallah.41 kere maşallahyakışıklıya, Mert'çikom koca adam olmuş vallahi, süper gözüküyor. Allah nazarlardan saklasın. Demek sünnete daha var, iyi Herada teyzesi ancak toplar kendini Çok öpüyorum sizleri Alabama'cım.
allah kabul etsin inşallah hamile belirtileri dir bu yaşadıkların akidecik.Insallah kizlar YASIN I SERIFIMU okudum olmuslerimize tum dilegi olanlar hamurumu yapdim belim cok agiriyor yyaaa
saol meryecik amin hepimizinkini nazarlardan saklasın hayatım. bu yoğurda pekmez olayını bilmiyordum araştıracağım. yoğurtlamı yanyana gelince oluyomuş. çünkü kahvaltısına ekle dedi doktorumuz. geçmiş olsun hayatım burun tıkanıklığı konusunda çok şükür bizim kötü tecrübemiz hiç olmadı inşallah en kısa zamanda rahat nefes alır kuzun. kiloları takma daha erken biraz toparlanınca ilerde sütten kesilince düşünürsün. benimde sol topuğumdaki batma hala devam ediyo. hamilelikten hediye kaldı galiba.benim iki oğlu olan bi arkadaşım kim demiş her doğum da kadının vucudu yenileniyor falan diye saçmalık iki doğum bana iki dert bıraktı der her zaman. bilemiyorummmerhabalar hanmlar nasılsınız hrkesin kandiilini kutluyor inş.allah duaları kabul edecek bu günde
yeni arkadaşlar gelmiş epey kalabalıklarşmş bursı ben pek takip edemiyrm biliyrsunuz kızmla ilgilenmekten (allaha şükür) okuyrm yazmaya zamanm olmuyr kızım izin vermiyr
alabama yeni foto çok şirin alah nazrdan saklasın
limonkabuğu hayrllı olsn
benm bebişin on gündür burun akıntısı devam ediyr serum fizyolajik koyuyrm burnuna ama kesin çözüm olmuyr bir ara sütüm de almyrdu sağıp öyle verdim süt ememiyrdu biraz sütüm den verdim ama dr verme dedi şimdi az az alıyr allaha şükür
bir aydır hiç kilo vermedim takılı kaldım artık bu beni korkuttu
birde hala bacak diz ayak ağrlarm devam ediyr dizden aşağısı bir garip bşeyler olyr gibi herhalde hala ödem kalmş
bütün arkadaşlara selamlr sevgiler
aminnnnnnn aminnnn canım inşallahhh allahım kabul etsin..
bugün kandil,kandil içinde kuran okudum yine sizler için bol bol dua ettim rabbim bu güzel gecenin hürmetine dualarınızı,dualarımızı kabul etsin kimsenin kucağı boş kalmasın inşallahhh..
bana gelince ben cok iyiyim bebişimde iyi yavaş yavaş büyüyoruz inş. sağlıklı kucakalmakta nasip olsun..tayinimiz acıklandı elazığa gidiyoruz annem geldi evi toplamaya ben birşey yapmasamda illa koyulcakların yerlerini söylüyorum bir telaş devam ediyor hayat..
kızlarrr hepinizin kandili mubarek duları kabul olsunnn..
Arkadaslar Gunaydin,
Herada, seni merak ediyordum canim, yazdigin iyi oldu. Mevlutunuzu Allah kabul etsin. Yardim almayi kabul ettigine de sevindim, Rena Gunes iki haftalik oldu sanirim, Masallah!Ilk hafta bebeklerin midesi nohut buyuklugundeymis, ikinci hafta ceviz, bir aylikken de yumrugu kadarmis. Dolayisla sutunu sagdigina gore canim, mutlaka besliyorsundur, bol bol yarasin. Fotosunu yakinda isteriz. Biz iyiyiz, dun kizimizin bebek arabasi setini aldik. Simdiden bir oda dolusu esyasi oldu, Allah gule gule saglikla kullanmayi nasip etsin. Benim ayak sisliklerim ve el uyusmalairm devam ediyor ama bir sekilde gececek diyorum. Evvelsi gun yine perinatologa gittik, dis problemim ile ilgili onun da fikrini sordum dayanabildigin kadar dayan yapabiliyorsan 34.haftadan sonra git dedi. Disim bir gun agriyip bir gun normal oldugu icin ben de simdilik askiya aldim, umarim doguma kadar idare edebilirim, sagol canim. Yeni bir sey ogrendik. Ben epiduralli dogum yapamazmisim , kan sulandirici kullandigim icin beyne pihti atmasi gibi bir risk varmis. O yuzden kendimi genel anesteziye alistirmaya calisiyorum. Esim de bebegi ilk once ben kucagima alacagim diye cokk heyecanlaniyor. Clarissa, cok sukur 1364gr. olmus, haftasi ile uyumlu, kafasi sol karin tarafimda garip bir pozisyonda idi. Kordonu yuzunun onunde, elleri ayaklari kapatiyordu o yuzden guzel bir pozunu yakalayamadik. Oraya gelince Annem bizde olacak, O'nun yardimina ihtiyacim var, bir de su an bir kac yardimci ile de konusmus ama gidince bizim karar vermemiz gerekiyor. Evimiz dupleks, bu agir cekim halimle daha da zor olacak gibi gorunuyor. Ama sizleri dinleyip yardim kesinlikle alacagim canim, sagol. Ikinizi de operim.
Altinyunus, Masallah!Umut Pasa'yi demek sunnet de yaptirdiniz, hayirli olsun canim. Umarim kati gida gecisiniz de cokk basarili olur. Kizimizin esyalari hazir da, benim bir kac ufak tefek seyim tamamlanmayi bekliyor. 3 hafta sonra oraya yola cikiyoruz, penye onden dugmeli gecelik burada bulamadim, hepsi saten...Oradan almam gerekiyor. Ama pijama takimi aldim. Insallah
38.haftadan sonra kizima kavusuruz.:13:
Alabama, Mert'in yeni fotosu super, her seferinde simasi nasil da degisiyor.
Deniz Bulut, hakikaten bu sut allerjisi senin yiyecek kaynaklarini biraz kisitliyor ama coktannnn icinde sut olmayan urunleri bulmusun bile canim. Hepsi cok yarasin da mamayi yakinda birakin.:13:
Denizverdi, evin seklini degistirme planlari gundemde sanirim, havalar da isiniyor, cokkk kolay gelsin.
Baharnaz, senden ses yok canim, nasilsiniz?
Tayf, Akideciknane, umarim yakinda guzel haberlerinizi aliriz.:13:
Merye, demek sisliklerin gitmedi, bir doktora git istersen, belki onerecegi seyler vardir rahatlarsin biraz. Meryem nasil, kabizlik sorununuz umarim duzelmistir, yeni foto isteriz.:13:
Kartopu, yarin As sonucunuz cikacakmis, zaten onceden iyi oldugunu soylemislerdi ama yinede iyi haberlerinizin konfirmesini bekliyoruz canim.
Patikler,Maiumut, Cans, Rieuse,Toana, Kangurum
deniz kusura bakma ben boş bulundum yahu. inşallah batucum da süt ve süt ürünleri olan herşeyi yiyecek annesi. çok şükür sağlıklı kilosu yerinde ve şanslı. dün biz akşam oğlana sebze çorbasını yedirmeye çalışırken ıspanaklı yaptım bu kez içine az domates de koydum yedi çok şükür. ben ye bak oğlum etiopyada bizim yediklerimizin kırıntısını bulamayan bebeler var sen şanslısın böyle güzel bir ülkede doğdun dedim babası da çok üzüldü aklıma geldi şimdi haklısın dedi. bi dünya yardım yapılıyor ama ulaşmadığından eminim falan diye konuştuk. çok şükür halimize ki çocuklarımız için yapabileceklerimiz var. bu arada kedi dötünü bişi bişi sanmış seninki de 5 kiloymuş muş muş da ikisini vermiş miş mişde yedirtme bana şimdi 5 kilonu demeden geçemeyeceğiimmmmmm.
ayrıca kimse kusura bakmasın evde çocuk bakmak çalışmaktan beş kat zor işe giden kurtuluyo iyi bi bakıcı bulduktan sonra kebap oluyo yaniiiiiiiiiiii.
alabama ..deniz bulutcum meraba arkadaslar ..hayirli cumalar kizlarr hepinize
maşallah merte. adam adam bakıyor yakışıklı
geçmiş olsun kızına. serum fizyolojik tıkanıklığı açmak için. birikmiş sümük falan çekiliyor bebekler rahat nefes alıyor ama akıntıyı kesmeye bir faydası yok.
süt ürünlerini demir ilacı ve pekmezle birlikte almamak gerekli. çayı da. demir in etkisini azaltıyorlarmış. pekmezde demir var ama. bebeklere öneriliyor. yoğurda konunca olsa olsa demir etkisi azalır ama artı kansızlık yapmaz. sadece kansızlığa faydası olmaz.
ne güzel hazırlıkların çoğunu yapmışsınız. buralar çok sıcak. bence kısa kollu gecelik yanına askılı önden düğmeli gecelik de al. bebek etkilenir diye çok fazla klima da çalıştıramayacaksınız. doğumu nerede yapacaksın? türkiyede de hangi hastanede? kan sulandırıcı için memorial da anestesist e sormuştum 24 saat önce kesmeniz yeterli demişti. ama ben iğneler için sordum aspirin kullanıyorsan o farklı tabii. bir de doğuma birkaç hafta kala kestiriyorlar genelde, seninki son güne kadar devam edecek mi?
tabii canım o güne kadar ikinciyi bile yaparsın en az 6 yaşını geçecek Mertçikon. düğününde çifte telli yapcaz oğlumun. hepberaber inşallah.
allah kabul etsin inşallah hamile belirtileri dir bu yaşadıkların akidecik.
saol meryecik amin hepimizinkini nazarlardan saklasın hayatım. bu yoğurda pekmez olayını bilmiyordum araştıracağım. yoğurtlamı yanyana gelince oluyomuş. çünkü kahvaltısına ekle dedi doktorumuz. geçmiş olsun hayatım burun tıkanıklığı konusunda çok şükür bizim kötü tecrübemiz hiç olmadı inşallah en kısa zamanda rahat nefes alır kuzun. kiloları takma daha erken biraz toparlanınca ilerde sütten kesilince düşünürsün. benimde sol topuğumdaki batma hala devam ediyo. hamilelikten hediye kaldı galiba.benim iki oğlu olan bi arkadaşım kim demiş her doğum da kadının vucudu yenileniyor falan diye saçmalık iki doğum bana iki dert bıraktı der her zaman. bilemiyorumm
allah dualarını kabul etsin gamzeli aminnn. sende mis kokuluna sağlıkla kavuş inşallah. allah sana da evladını büyütmeni nasip etsin.
merhabalar herkese
kızlar,ben yaklaşık bir aylık bir iş gezisine çıkıyorum..umarım döndüğümde herkesin keyfi bıraktığım gibi yerinde olur...bu arada olurda aşılamadan olumlu sonuç alırsam mutlaka yazarım sizlere..hepinizi çok öpüyorum,dönünce görüşürüz
hepinize tek tek teşekkür ederiz teyzeleri.oğluş iyileşiyor hızla.bakalım bugün dr kontrolümüz var ne diyecek yeni çocuk doktorumuz.
deniz, alabama, iyi bir bakıcı bulunca hemen başlayacağım.çalışmak evet daha kolay.
alabama, bu arada maşallah mert paşaya kocaman olmuş.
herkese iyi haftasonları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?