herada canım ya kafadan sana yazayım istedim gerçi sen mutlaka düşünmüşsündür yine de yazayım bu eldiven ve çorap olayı için ben yazdım ama biliyosun Mert kış bebeği Güneş baharda geldi önümüz yaz sıcaklarda çorapsız giydirirsin tulumunu o zamana kadar zaten büyür tırnaklarını kesersin eldivene de gerek kalmaz.
zarpcım mustelanın 50 faktörünü aldım oğlana bol bol sürüncez bide güneşe çıkartmıcam. şemsiye altında bi sabah bide akşamüstü yüzcez oğlumla. çok beyazve hassas ciltli. doktoru üstüne yazılabilen çocuklardan dedi Mert için bi dokun iz kalıyo kızarıyo ama hemencik de geçiyo. ayrıca sormuşsun suyu banyosundan biliyorum gıkını çıkartmıyo doğduğu günden beri bi kere bile ınga demedi suda. sanırım seviyo. ama üşüyünce ve suyu daha dökmeden ilk başta kendini bi hazırlayışı var inanamazsın kaşını gözünü yediminin çocuğu. demek doğumda burda olmayacaksınız kısmet napalım başka bi zaman görüşürüz inşallah.
tüm bu serüvenimde başka da kür yapmadım.
tüp bebek saklama konusunda insanlar bunun bir kusur olduğunu düşündüğü sürece saklamaya devam edecekler. etsinler beş on sene uğraşıp bebeği olmayanların bi dünya tedaviyle uğraşıp sonrada vallahi kendiliğinden oldu demesine şaşıyorum ben. hani on çiftten birinde öyle olur da benim etrafımdakilerin hepsinin kendiliğinden olmuş hatta aralarında kendiliğinden ikiz olanlar bile var.
ne diyim allah bildiği gibi yapsın. size bi örnek anlatayım bi arkadaşımız bizle aynı zamanda evlendiler. hemen başladılar tedavilere vs. üçüncü senede allah verdi onlara. adam ameliyat oldu kadin bi dünya tedavi vs. aşılama tüp denediler olmadı. bu ara ben bağıra bağıra eşimi ikna edemediğimi bi ikna etsem tüp yapmak istediğimi anlatmaya çalışıyorum eşim istemiyor doğal yoldan gelcekmiş diye hesaplaşıyo kaderiyle falan. bi gün bunlar daha henüz hamile değilken bana geldi dedi ki durup dururken sen hamilesin dimi saklama söyle söyle tüp yaptınız enjeksiyon yaptınız dimi diyo ama ben hamile falan diilim yani bende ya git sen manyak mısın nesin dedim diyen de kadın diil ha erkek. keşke dedim tüp yapsaydım da şimdi hamile olsaydım. ve bu adamla kadın dediğim gibi aradan bi yıl geçti dediğim tedaviler sonucunda şimdiki oğullarına kavuştular ve kendiliğinden oldu dediler. bari bana deme bize deme. ben hamile kaldığımda direk tüp bebek olduğunu söyledim birkaç ay sonra kaç aylık oldu dedi 4.5 aylık dedim. bana ne diyo biliyomusun hayır hayır 4.5 aylık olamaz 6 aylık diyo bakar mısın şu salağa
nerden vardın diyorum Mertin cinsiyetini ilk 11 haftalıkken doktorumuz erkek demişti ama emin olmadan aradan 2 hafta geçince emin bi şekilde erkek dedi. bizde erkek miş dedik ya o tarihte belli olmazmış bilmem 16 haftalıkken belli olurmuş biz ilk hamile olduğumu öğrendiğimizde söylememişiz korkmuşuz işte böyle gerizekalı insanlar var aramızda. ulan dedim doğduğu zaman görürsün kaç haftalık sana göre ben o zaman bibuçuk ay önce doğurcam yani işte böyle etrafta zibidi o kadar çok ki. bende hikaye çok neyse öpüldünüzzz
zarpcım mustelanın 50 faktörünü aldım oğlana bol bol sürüncez bide güneşe çıkartmıcam. şemsiye altında bi sabah bide akşamüstü yüzcez oğlumla. çok beyazve hassas ciltli. doktoru üstüne yazılabilen çocuklardan dedi Mert için bi dokun iz kalıyo kızarıyo ama hemencik de geçiyo. ayrıca sormuşsun suyu banyosundan biliyorum gıkını çıkartmıyo doğduğu günden beri bi kere bile ınga demedi suda. sanırım seviyo. ama üşüyünce ve suyu daha dökmeden ilk başta kendini bi hazırlayışı var inanamazsın kaşını gözünü yediminin çocuğu. demek doğumda burda olmayacaksınız kısmet napalım başka bi zaman görüşürüz inşallah.
amin canım saolasın dikkat ederim merak etme hem havuza hiç sokmuyacağım denize sokcam ben Merti . havuza güven olmuyo bende hiç girmem zaten havuza. havuz kenarı keyif için güneşlenmek içindir bana göre. bu arada ufak demişsin ama çok geçmiş olsun. inşallah sizde bişi yoktur. cana gelcene mala gelsin diyelim. eşim bana herzaman yavaş kullan kaza yaparsan yavaş çarparsın der. ben de gerçekten hep yavaş gidiyorum artık. deli gibi araba kullanıyorlar sen ne kadar dikkatli olsanda başkalarına güven olmuyor. ameliyat günü belli oldu mu bu arada??ıyı akşamlar arkadaşlar ....
hereda rena güneş 'e maaşallah .. ne kadar guzel cıkmış .. beyaz elbısesı de prenses elbısesı gıbı ..
patıkler yenı evın tekrar hayırlı olsun ..tedavın ınşallah cok guzel gecer ..
alabama tatılınıze az kalmıs ... mertı havuzda fazla tutma ..üşümesın ...allah bu guzel mutlu tabloyu bozmasın
denızverdı .. tadılat varmıs .. kolay gelsın .. bu guzel degısıklık kıymetlı mısafırı de beraberınde cabucak getırsın .. yenı ve daımı guzel evıne yerlersın .. evın en kucuk sakını olsun ...
herkese bol selam ...
not : bugun henuz bır haftalık yenı arabamızla ufak bır kaza yaptık ..
bende kullandım hamile kaldığım ay düzenli olarak sabahları bal çörek otu tozu ve tarçını. benimde adetim ömrüm boyunca sekmedi o kadar düzenliydi ve bana çok iyi geldi. sigara içiyordum o ay tedaviye başlarken sigarayı da bıraktım. ve hamileliğimde bal çörek otu karışımının direk etkisi olduğunu düşünüyorum. yumurtaların kalitesini artırıyor bence ve o yüzden yumurtladıktan sonra da devam etmelisin ben opu işlemi yapılınca bıraktım. transferden sonra yemedim. bilgin olsun canım.Selam kızlar
Alabama iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Kocam daha gelmeden bana ödevimi verdi bile. Kendisi turist rehberi olduğu için gezmeyi ve gezdirmeyi çok sever.Gelince Strasbourg'a gidecekmişiz. ama bu sefer rehber ben olacakmışımHaftasonu oturup Strasbourg araştırıcam.
Zarpdeniz ve Maiumut cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ben de bu forumda okumuştum adetin 2. günü başlanıp yumurtlama gününde bırakılması gerektiğini.Yanlış hatırlamıyorsam hamilelik olursa çörek otu düşüğe sebep olabilir diyeydi sanırım.
Neyse ben yine de başladım.Burada balla karışık krallık jölesi diye bişey buldum.Sonra bir araştırdım ki meğer bizim arı sütüymüş.Onunla karıştırdım.Bir de fransız forumlarında kadınlar bira mayasını tavsiye ediyorlar.O da toz halinde satılıyor marketten alıp salataların üzerine serpiyorum. Allahtan ki koşuyorum yoksa şişip kalırım
Tayf hakkında hayırlısı olsun canım. Aynı zamanlarda tüp bebeğe başlar buradan yne heyecanlarımız paylaşırız belkiHer şey gönlünce olsun...
Hepinize sevdiklerinizle güzel bir haftasonu dilerim.
tüm bu serüvenimde başka da kür yapmadım.
yok anacım niye üstüne alıncakmışsın hiç de üstüne alınma. doktoruma sormadım canım gerek yok niye sorayım ki benim arkadaşım üç aylık kızıyla yeni gitti geldi. dikkatli olduktan sonra tatile gitmekte bi sakınca yok. aksine güneşle tanışacaklar yüzcekler onlara ekstra faydalı bence.alabama yıkmışsın ortalığı birazcık ben alınayımmı kimse değil lafım demişsin
tatile gidiyrsnuz dr a sordunuzmu ben de gitmeyi çok istiyrm yüzmeyi çok özledim biz daha küçüğüz br yere götürmek istemiyrm biraz büyüsün inş.o zaman
canım doğum tarihini yazar mısın ticker için bide özel notun var mı varsa onu da yaz ona göre yapıyım ticker sana.hani benimkine bak öyle bi cümle istersen yazarım onu da.brde alabama şu hamşlik tikcerini sen ayarlamıştın benim bevbişin olayında ayarlasana veya nerden yapıyrduk bir yaz sana zahmet
bebişim tüm teyzelerine selam söylüyr
denizverdi bebişimie yazdığn şiiri okuyrm arada hoşuna giidiyr hele meleme kısmıını uzatıyrm çok gülüyr acayip hoşuna gidiyr diyrmki kızım bak bunusana erverdi teyzen yazmış diye nasılsn canm ben epeydir yazmadım bugün bir güzel saçekmeği ve yumurtalı börek yaptım çoktandır yapmamştım bebişmde bugün babasıyla çok eğleniyrdu babasının evde olduğu zamanı çok seviyr babasıyla uyandığında beşiğin yanına gidiyrz o kadar heyecanlanıyrki bir bana bir babasına bakıyr ve çok keyifleniyr herhalde kızm o zaman bn cennettemiym diyr o kadar keyifleniyr yani görmelisn
işe gitmiyr uzun zamandır fazla kimseyi görmü yrmz kızımla beraber burda pek tanıdığm yok ve pek ilgili komuşu da yok işteyken umursamıyrdum ama evde iken farklı
valla gittiğimiz yerin fiyatı bizim tarih için ve mayısda rezervasyon yaptırdığımız için çok uygun. aile odası olması üç kişi ve oğlumla kalcak olmamız da fiyatı uygun hale getiriyor. ama uçakla gidiş dönüş parası tatil parası kadar onu söyliyim. bodrum bitez de clup virgin hd. ets turla gidiyoruz istersen ets den bakabilirsin.tatil yeriniz fiyatı uygun mu bari uygunsa bize bilgi ver adrs ver
benm kaynanm tüp oluğunu söylememi istemiyr onların akrabasına hiç söylemedk ama benim için hiç sorn değşl her yerde söylerim söylüyrm evet öyle ben bbetocum ben anne olacam ben anne olacam cümlesini çok iyi benimsemiştim doğru söylürsn benim eşim hiç istemiyrdu gitmemizi boşuna masraf yapacaz demişt çünkü aklı bahçeci kliniğinde söylenenlerde kalmıştı ben ısrarla yapacaz dedim ve en son anatoliada yaptık ki oraya gider gitmez eşim daha kapıda burası doğru yer demişti ben benim içime gülü bir sen sen anne olacaksın demişti ve allaha şükür bugün buralardayız gerçekten bende hala inianmıyrm he zaman kızıma dua ediyr allah onu bize bizi de ona bağşlasın diye allah bebşlerimizi bilzelere sağlık mutluluk ve huzrla bağışlasın
tüp bebek saklama konusunda insanlar bunun bir kusur olduğunu düşündüğü sürece saklamaya devam edecekler. etsinler beş on sene uğraşıp bebeği olmayanların bi dünya tedaviyle uğraşıp sonrada vallahi kendiliğinden oldu demesine şaşıyorum ben. hani on çiftten birinde öyle olur da benim etrafımdakilerin hepsinin kendiliğinden olmuş hatta aralarında kendiliğinden ikiz olanlar bile var.
ne diyim allah bildiği gibi yapsın. size bi örnek anlatayım bi arkadaşımız bizle aynı zamanda evlendiler. hemen başladılar tedavilere vs. üçüncü senede allah verdi onlara. adam ameliyat oldu kadin bi dünya tedavi vs. aşılama tüp denediler olmadı. bu ara ben bağıra bağıra eşimi ikna edemediğimi bi ikna etsem tüp yapmak istediğimi anlatmaya çalışıyorum eşim istemiyor doğal yoldan gelcekmiş diye hesaplaşıyo kaderiyle falan. bi gün bunlar daha henüz hamile değilken bana geldi dedi ki durup dururken sen hamilesin dimi saklama söyle söyle tüp yaptınız enjeksiyon yaptınız dimi diyo ama ben hamile falan diilim yani bende ya git sen manyak mısın nesin dedim diyen de kadın diil ha erkek. keşke dedim tüp yapsaydım da şimdi hamile olsaydım. ve bu adamla kadın dediğim gibi aradan bi yıl geçti dediğim tedaviler sonucunda şimdiki oğullarına kavuştular ve kendiliğinden oldu dediler. bari bana deme bize deme. ben hamile kaldığımda direk tüp bebek olduğunu söyledim birkaç ay sonra kaç aylık oldu dedi 4.5 aylık dedim. bana ne diyo biliyomusun hayır hayır 4.5 aylık olamaz 6 aylık diyo bakar mısın şu salağa
nerden vardın diyorum Mertin cinsiyetini ilk 11 haftalıkken doktorumuz erkek demişti ama emin olmadan aradan 2 hafta geçince emin bi şekilde erkek dedi. bizde erkek miş dedik ya o tarihte belli olmazmış bilmem 16 haftalıkken belli olurmuş biz ilk hamile olduğumu öğrendiğimizde söylememişiz korkmuşuz işte böyle gerizekalı insanlar var aramızda. ulan dedim doğduğu zaman görürsün kaç haftalık sana göre ben o zaman bibuçuk ay önce doğurcam yani işte böyle etrafta zibidi o kadar çok ki. bende hikaye çok neyse öpüldünüzzz
Son düzenleme: