38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

toana canım inşallah bu son denemeniz olsun. aman haplarını ihmal etme cansında biliyosun troid problemi var o da düzene sokmaya çalışıyo. bildiğimden söylemiyorum hani arkadaşlar birçok bitkisel tozlar ilaçlar deniyorlar yok mu bu troidi dengeye sokan bişi hani aktarlardan alıp kullanabileceğiniz. demek etkili bir rahatsızlık engel teşkil ediyor. allah yardımcınız olsun. herşeye rağmen umarım gerek kalmaz ama türkiye de de bir tedavi olursunuz. evet şu maddiyat herkesin belini büküyor allah herkese yardım etsin. neden rahim filmi ileri tetkiklerle rahme ve yumurtalara falan bakmıyorlar acaba. kandan neye bakılabilir ki kadında ancak hormonlara bakılır o da karar vermek için yetmez ki bilemiyorum. Türkiye ye geldiğinde keşke bi ara vakit yaratıp bi muayene olsaydın burda.

merye canım valla hurmayı dene mutlaka denersin ancak ben sana bişi diyimmi ben hiç öyle düşünmüyorum fitil kullanma falan bi kereden bişi olmaz. ben öyle mert çok küçükken resmen ağlıyodu kakasını yapmak istiyo yapamıyo falan dayanamadım verdim fitili 10 dakika da rahatladı. sonra bi daha gerek kalmadı bi tane verdin diye alışmaz ver çocuk rahatlasın. hergün verme sonra belki gerek kalmaz. 6 7 ayda ben merte 3 defa ya vermişimdir ya vermemişim ki bi tanesinde verdim yarım fitili adam inat etti üç defa fitili iterek dışarı çıkarttı. noldu biliyomusun o fitili dışarı itiyim derken kakasını yaptı) çok ince eleme 8 gün yazık.

Arkadaslar Merhaba

Herada, canim evlilik yildonumunuz kutlu ve mutlu olsun. Kizinizla birlikte gecireceginiz daha nice yildonumleri olsun.:123:

Alabama, ben de plan yaptim canim, plansiz genelde bir sey yapmam, is yasantisinin guzel bir aliskanligi....Biz tabii bir de buzdolabindakileri de tuketmeye calisiyoruz, bazilarini da dondurucuya aktaracagim. Umarim kitabini okursun ama Mert ile ilgilenmek de dunyanin en guzel seylerinden biri olmali...

Maiumut, Toana, dualarim, bu yola baskoyan herkes icin...Umarim sizler de yakinda bebeklerinize kavusursunuz ve guzel haberlerinizi aliriz. Toana, ben Alabama'nin yazdiklarina kesinlikle katiliyorum, hatirlarsan sana daha once sizin sorununuzla ilgili baska site onerisinde bulunmustum. Diger bu konuda basarili tum merkezlerin web sayfalarinda yeniliklerle ilgili bilgiler var. Dogru merkez, dogru doktor ve cok iyi bir lab. kesinlikle gerekli ve en son teknoloji kullaniliyor mu? Embriyo traslama zaten yeni bir sey degil artik bunu bir extra gibi soylemiyorlar bile artik....Doktorunuzu dinleyin ama sonsuza kadar da guvenmeyin. Kesinlikle bu iste fazlasiyla - arastirmaci gazeteci olmak gerekiyor, gecen her gun sizin lehinize islemiyor maalesef ve beklemek gibi de yasimiz geregi bir luksumuz yok arkadaslar. Doktorunun yaptigi bir kac kan testinin yeterli oldugunu dusunmuyorum, o yuzden de sorununuz ile ilgili her turlu kaynaga ulasmaya calismanizi oneririm. Ve herseferinde size ayni tedavinin, ayni dozun yapilmasi da acikcasi ben de bir kusku uyandirir. O zaman digerlerinden farki ne olacak derim.... Dondurulup cozulen embriyolarin sayisinda da kayip yasama sansizliginiz var maalesef ama embriyo sayiniz yuksekse cok daha iyi olabilir, kac tane embriyonuz var? Bahcecicin web sayfasindan Dr. Murat Bersoy'a ulasip gercekten senin ve esin ile ilgili hangi testlerin yapilmasini gerektigini ogrenebilirsin. Testler pahali ve bazilari yaklasik bir ay sonra cikiyor ama son derece onemli seyler. Simdiye kadar farkedilmeyen birseyi onlar farkedebilirler. Tiroid zaten basli basina kesinlikle kontrol altina alinmasi gerekli bir durum, ilaclarin yani sira beslenmende de degisiklikler var mi? Defalarca deneyip bu testleri sonradan yaptirmaktansa basinda yaptirmanin cok daha faydasi var bence...Ayrica rahim filmi de kesinlikle onceden yapilmasi gerekli seylerden biri...Ayrica sana daha once onerdigim esinin ve senin dengeli, saglikli ve tedaviye yonelik beslenmesi de kesinlikle fark yaratacak, boyle bir seye basladiniz mi? Siz ne kadar tedavinizle ilgili bilincli ve kesin olursaniz doktorunuz da size ona gore davranacaktir. Benim doktorum bana " sizinle bir doktor gibi konusuyorum" demisti! Kisaca siz elinizden geleni fazlasiyla deneyin, sinirlarinizi asin, bunu da deneseydim diye hayiflanmayin, herseyi deneyin, herseyi yapin, son derece bilgilenin, ondan sonra dualarinizi edin derim. Benim Uzak Dogudaki doktorum ko-kulturu onermemisti ama ben israr etmistim, her denenen yeni durumun su anki durumumda olumlu bir etkisi oldugunu dusunuyorum, o yuzden bilinlci olamak doktoru da gerektiginde sorgulamak yada yonlendirmek onemli... Eskiden doktorlara Allah'a tapilir gibi tapilirmis ama artik oyle degil, hastalar ve kisiler daha bilincli, irdeliyorlar, irdelemeliler.... Bu surec uzun soluklu bir surec, her safhasinda ayri seyler var, gebelikte de oyle...Tum tedavi dusunen arkadaslara bol arastirma ve bol sans diliyorum.

Kartopu, bana bir arkadasim Philips Aventin sut sagma makinesini verdi ve memnun kaldigini soyledi, umarim ben de memnun kalirim. KK'da onerilen en cok Madela. Bizim bulundugumiz sehirde Graco marka feci revacta, biz de en son cikan modelini aldik, tek elle acilip kapaniyor. Bir arkadasim Graco'nun eski modeli ile su an ikinci cocugunu buyutuyor ve hala memnun. Bir cok kimse maxi-cosi'yi onermisti, ben cok kullanisli bulmadim. En iyisi bebek magazalarina gidip, acip kapayip, magaza icinde bir tur atip oyle icine en cok sinene kararini vermek derim. Bebek arabasi uzun sure kullanilacagi icin dikkatle secilmeli diye dusunuyorum.

Merye, cok uzuldum minik kizina... Ben de dun aksam bir tatli kasigi zeytinyagi ictim! Sabahlari da duphalac aliyorum. Siz kati gidaya gecmis miydiniz, neler yediriyorsun minik Meryem'e? Emziriyorsun hala degil mi?

Denizverdi, tadilatiniz ne zamana bitecek? Kurumdan ne zaman gelip bakacaklar, bir tarih verilmis miydi? Cok kolayliklar diliyorum.

Foruma yazabilen - yazamayan tum arkadaslara sevgiler...

zarpdeniz, bilgiler için teşekkür ederim. Graco nun hangi modelini aldınız numarasını veya ismini yazabilirsen çok sevinirim. yurtdışından getirttirme imkanım olacak herhalde. modelini öğrenirsem benim için araştırması daha kolay olacak gibi .

canım 8 gündür yapamadıysa tehlikeli. fitil kullanman bu durumda kullanmamandan daha iyi. mama da yese anne sütü de alsa 3-5 gün bekleyin diyorlar. 8 gün bekleyeni duymadım. 8 gündür yapmadıysa allah korusun zehirlenir falan acilen hastaneye gidip lavman yaptırın derim. doktorunuz ne diyor bu kadar yapmamaya?

batu 3 gündür katı gıdayı tamamen reddediyor internette araştırma yaparken kk da aşağıdaki yazaıyı buldum. çok güldüm. bazıları tarafımca denendi ve başarısızlıkla sonuçlandı bile

Televizyonda reklamları bulun.Bir elinizle kumandayla kanalları tarayarak tüm reklam kuşaklarını takip ederken diğer elinizle de ufaklığın ağzına çorbayı isabet ettirin. Bu çok zor oluyorsa reklam kuşaklarını videoya kaydedin ve yemek zamanı kaseti takın.
Teletubbies' e 6 aylık -3 yaş arası tüm bebekler hayran. Mama saatlerini teletubbies zamanına denk getirin.
yemek saatlerinde evinizde bir arkadaşınızın ya da eşinizin olmasını sağlayın. O şaklabanlık yapsın siz yedirin.
Hiç yemeyen çocukların bile çok severek yediği bir şey mutlaka vardır. Bu çukulata olsa bile bunu 3 öğün yedirin. Nasılsa bundan bıkacak ve başka şeyler yemek isteyecekir.
Eline en sevdiği oyuncakları tutuşturun. Oyuncağını fırlatmaya kıyamayacağı için kaşığa vuracak boş eli kalmayacaktır.Siz tekmelere dikkat edin!
İyi bir makyaj takımı ve temizleyecisi edinin. Tüm bebekler annesinden başka herkesin verdiği herşeyi yerler ve annelerini utandırırlar! Siz de her öğünde kendinize değişik tiplemeler yapın sizi tanımasın!
Park, bahçe ve sahilleri yemek yeme mekanları haline getirin. 'Bak hav hav geçiyor, hanimiş pisi pisi ' derken tabağındaki bitiverir.
Eski bilgisayarınızı satmayın atmayın. Bebeğinizle karşısına geçin. O klavye ve mouse a patapata yapmaya çalışırken yemek yediğinin farkına bile varmayacaktır.
Elinizden yemediği herşeyi sehpanın üstüne bırakın . Odadan çıkın 'bunu ellemek yasak, sakın bunu yeme' demek olayı hızlandıracaktır. Odaya döndüğünüzde bıraktığınız şeyin kırıntısının bile kalmamış olduğunu göreceksiniz.
yemek yerken çok ağlıyorsa ve sizi çıldırma noktasına getiriyorsa, onu parçalama düşüncesi gözünüzün önünde dans etmeye başladıysa onu ilk kucağınıza aldığınız anı hayal edin. Sevinçten nasılda ağlamıştınız. Onu ne yaparsa yapsın sevmek için söz vermiştiniz. Tabağını önünden alın çöpe dökün bu hayali aklınızdan çıkarmadan yeni değişik bir şeyler hazırlayın.
Herşeye rağmen yemiyorsa bırakın aç kalsın. En fazla 8-10 saat sonra kendi gelip 'anne mama' diyecektir. Hiçbir çocuk açlıktan ölmemiş . Onun sizden mama istemesi zevkini hiç olmazsa bir kez yaşayın.
Şişman çocuklara bakıp imrenmeyin. Onun yerine kendinize benim çocuğum zayıf ama sağlıklı diye telkinde bulunun. Zaten doktorlar da şişman bebek sevmezler . İleride şeker ve kalp rahatsızlıklarına aday olur bu çocuklar.
Her öğünden önce 3-4 ayrı çeşit yemek hazırlayın. Yedirme şansınız bir anda 4 katına çıkacaktır.
%100 garantili yiyeceklerden haftada bir gün yedirin . En azından haftada bir gün mutlu olun. Bu yiyecekleri siz seçin ama benim tercihlerim şunlar :
Patates kızartması - Makarna - Muhallebi - Muz
Yemeklerle oyun oynamasına izin verin. Vıcık vıcık bir köfte,yerlerde dolaşan makarnalara bile kızmayın olsun. 10 taneden biri mideye gitse kardır.
oyun oynayabileceği yiyecekleri verin. Zeytin alırken çekirdeksiz olsun. Hop Hop top yapsın! Üzüm yemesi için odanın etrafına tek tek dağıtın. Bütün çocuklar yerde ne bulurlarsa ağızlarına atmaya bayılırlar.
Amaan bırakın yemesin. Bizim annelerimiz de biz yemiyoruz diye üzülüyorlardı.Şimdi de rejim listelerimiz buzdolaplarımızın kapılarından eksik olmuyor. Demek ki hepsi öyle veya büyüyor. Büyüyüp rejim listelerinden bahsettiği zaman bol bol dalga geçip intikamınızı alırsınız!

zarpdenizcim allah razi olsun canim benim cok tessekur bilgilerin icin..canim benim hollandada uc denemem oldu burda sadece bakildi ve birsey yok dediler rahim gaayet iyi filme gerek yok dediler ..burada miyom oldugunu bile soylememislerdi..ama almanya soyledi miyom var ama rahimden uzak diye yine film istedik gerek yok dediler hersey cok guzel mukkemmel diyolar ama neden tutmuyor onu bilemiyorum tatlim ya her denemenin ardindan stres yasiyoruzz..burada 3 defa bedava yapiyolar ama almanyada yaptirdigimizda 4. denememizde 4 bin euro verdik noldu oda olmadi..kan tahlili olduk almanyada 500 euro verildi iste troitim onda cikmisti rabbime ssigindim..bakalim budefada olmazsa tr gidicezz,,gercekten cok zor bu isler..tabiki haplarimi iciyorumm insallah faydasi olur diyorumm..dr um ondan biraz bekle dedi vede maddiyattan dolayida bekliyoruz bakalim canimm hayirlisi...

evin hayırlı uğurlu olsn canm bol bebişli olsn inş.e artık inş.başlarsın başka olaylar olmadan hemen başla senin yaşın kaçtı ya unuttum ve inş.tutar allahın iziniyle bu arada benim dr acıbadem maslakta görev yapmaya başlamş anatoliadan ayrılmış acıbadem tüpbebek koordinsynun başına geçmiş

canm ya sizlerie yazdım cevapları bekleyemeden hemen verdim çünkü korkunç ağlamaya başlamıştı öyle bir yaptıki ama hala sıkıntısı var kakayı yaptıktan sonra ne çok uyudu bebişim hala uyuyr inş.artık sıkıntısı kalmayacak ama erik hoşafı yedri demişti dr yarın essas dr umuza gösterecez bakalım ne diyecek eskişehire gidecemz yarın inş.kazsız belasız evet hurmay deneyebilrm

kızıma yaıyrdu z.yağı ama bu sefer pek işime yaramadı gibi evet emziriyrm dr erik hoşafı ver demşti duphalc
z.yağı içmen işine yaradımı allah bebşine sağlıkla mutlulukla kavuştursn inş.

canm çok teşekür ederim zehirlenme olayını bilmiyrdm alalh korsun neyse allaha şükür fitili verdim ve hemen yaptı kakasını aklımda tutayım dediklerini

allah seni korusun ne çok güldüm çok güzel şeyler ve eğlenceli akılda tutmakta fayada var ama sakın reklamları izletmeyin dr ablama sakın bebişlerinize reklam izletmeyin demiş çok hızlı hareket olduğu için beyin hücreleri olumsuz etkileniyr demişti

ben senin yerinde olsam alabama ve zarpdenizi dinlerim ve ben olsam türkiye de yaprdım inş.gönlünce blursun bebişiini

sağolasın erik hoşafı pek işimie yaramdı gibi , bir denyeyim hurmayı severim

tam anlamadım dr erik hoşafı mı ver dedi bebeğe ama o nasıl doktyor öyle hoşaf falan ver diyor? sana dediyse ayrı sen iç tabii. hurmaya da çok şaşırdım. bebeklere katı gıdaya başlarken bile dikkatli olup hazmedebileceği hafif meyve ve sebzelerden başlanıyor. hurmanın bunların içinde olduğunu sanmıyorum. bir kere çok tatlı. bebeklerin bağırsakları gelişmediği için böyle birtakım gıdalar vermek sistemi büsbütün bozabilir. hurmayı az araştırdım internette 6 aylık bebek için sormuş bir anne şöyle cevaplar var :

Merhaba Neşe Hanım,

Hurma pek sulu bir meyve değil bildiğiniz gibi ve biraz yapışkan bir yapıda olduğu için vermemenizi öneririm. Kefir, probiyotik içeren bir içecek. Gerçekten insan sağlığı üzerine olumlu etkilerine dair pek çok yayın, çalışma var. Ancak bebeklerde kullanımı ile kesin bir veri yok. Bu nedenle bebeğinize en azından 1 yaşına kadar vermeyiniz. Bu arada yoğurdun da probiyotik etkisi olduğu unutulmamalı ve güvenli bir şekilde kullanılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Sağlıklı günler

8 Nis 2008
22:52
Cevaplayan: Diyetisyen AYNUR DİKEÇ ÇETİN
Cevap:
Yeni doğan bebek için en ideal besin anne sütüdür. Çocuklar, 2 yaşına kadar emzirilmelidir. Anne sütü bebeğin tüm besin ihtiyacını ilk 6 ay tamamen karşılar. Bu süre içinde başka ek besine ihtiyaç yoktur. Altıncı aydan sonra, anne sütü alan bebeklere ek gıdalar başlanmalıdır. Bebeğin yalnızca anne sütüyle beslendiği bu dönemde, su kaybına yol açan hastalık halleri dışında su verilmesine de ihtiyacı yoktur. Eğer, ishal gibi mutlaka su verilmesi gereken bir durum söz konusuysa, kaynamış soğumuş su verilmelidir.

İlk 6 ay sadece anne sütü

6. ayı dolunca (ilk başlanacak ek gıda yoğurttur)
-Anne sütü
-Yoğurt
-Meyve suyu, sebze suyu
-Yumurta sarısı (1/4 oranında)
-Pekmez verilebilir.
hurma ve kefir vermeyiniz.

ayrıca meme emiyorsa veya emmeyip mama alıyorsa bile ilk 6 ay su bile verilmiyor. bağırsaklar katı besinleri hazmetmeye hazır değil. en en erken 4 aylıktan sonra başlanıyor. o da çok yavaş ve patates-pirinç-kabak-elma-armut suyu gibi çok hafif gıdalarla. bu kadar kabızlığın arkasında alerji-laktoz intoleransı veya bambaşka birşey çıkabilir. 1 çay kaşığı zeytinyağı tamam ama başka herhangibir yiyeceğe karşıyım ben.​

Son düzenleme:
herkese günaydın....en son sayfayı okuyamadım...bugün benim doğum günüm... sizleri burayı seviyorum ....paylaşmak istedim

not bu sabah eşimden doğum günü hediyesi olarak bana minik minik domates doğramasını istedim..sivri biberle zeytinyağı benden..aman allahım o koca ellere bu kadar mı yakışmaz..
beni lafa tuttu...hediyemi o yedi

ustalar gelmeden kaçayım.

Günaydın Kızlaaarrrrrrrrr.....

DenizVerdi'ciğim doğum günün kutlu olsun. Herşey gönlünce olsun. Tüm isteklerin kabul olsun...

Merye'ciğim ben 1970 Kasım doğumluyum. Öpüyorum tatlım...

gunaydinn arkadaslariimmm...

denizverdiciyimm,iyiki dogdun sekerim iyiki varsinn nice mutlu yillara hayirli uzun omurlu ol sen emi.. opuyorum arkadasimmm

Doğum günün kutlu olsun DenizVerdi Hayat neşenden hiçbir şey eksiltmesin, yeni yaşında her şey gönlünce olsun. Seneye kızınla birlikte kutlayasın inşallah

alabama,denizbulut,zarpdeniz,maiumut,herada,patikler,cans,merye adı bir çırpıda aklıma gelmeyen bütün çılgın kızlar,güzel anneler,hepinize alanya dan selamlar sevgiler...okuyorum yazdıklarınızı ama cevap yazamıyorum çünkü iş yerinde mümkün olmuyor ne yazıkki...akşam otelde yazayım diyorum ama ortak kullanımda oolduğundan mı nedir internet çok yavaş,hele kk nın sayfası inanılmaz yavaş....neyse hepinizi tek tek öpüyorum..kendinize ve bebişlerinize çok dikkat edin heeeee..

Merhaba hanımlar;
Umarım herkes ve bebekler iyidir..
Tecrübeli annelere ve anne adaylarına bişi sormak hatta danışmak istiyorum. Benim doktorum 2 li test yapmadı bile illa aminiyosentez öneriyorum dedi. Yaşımdan dolayıymış. Burun kemiği ve ense kalınlığı sonuçları güzeldi gerçi. Bizim burda bir arkadaşımın arkadaşı çok yakın bir tarihte aminiyosentez yaptırmış ve bebeği düşmüş( allah korusun) Aminiyosentez yaptırmaktan ve yaptırmamaktan korkar mı bir insan?Korkuyorum işte.Sonuç olumsuz olsa kıyarmıyım kıyamam sanıyorum ama nasıl bakılır bizden sonra kim bakar ki! Allahım cümlemizin bebeklerini korusun. Böyle bir karar beni çok korkutuyor. Hayırlısıyla şu aşamayı da bir geçseydim çok rahatlayacağım.
Siz böyle bir kararı nasıl verdiniz?

Sana da sevgiler canım.....
Ha bu arada leylek tavada lafına bayıldımmm...

Son düzenleme:

Canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyeyim sana. Burada bir arkadaştan öğrenmiştim, hamile olduğunu. Çok çok sevindim. Allah tamamını erdirir inşallah. Sen nereye ve kime gittin tüp için?
Canım bu sorduğun soruyla ilgili hiçbir tecrübem yok o nedenle birşey diyemiyorum.
Öpüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…