- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
Merhaba hanımlar;
Umarım herkes ve bebekler iyidir..
Tecrübeli annelere ve anne adaylarına bişi sormak hatta danışmak istiyorum. Benim doktorum 2 li test yapmadı bile illa aminiyosentez öneriyorum dedi. Yaşımdan dolayıymış. Burun kemiği ve ense kalınlığı sonuçları güzeldi gerçi. Bizim burda bir arkadaşımın arkadaşı çok yakın bir tarihte aminiyosentez yaptırmış ve bebeği düşmüş( allah korusun) Aminiyosentez yaptırmaktan ve yaptırmamaktan korkar mı bir insan?Korkuyorum işte.Sonuç olumsuz olsa kıyarmıyım kıyamam sanıyorum ama nasıl bakılır bizden sonra kim bakar ki! Allahım cümlemizin bebeklerini korusun. Böyle bir karar beni çok korkutuyor. Hayırlısıyla şu aşamayı da bir geçseydim çok rahatlayacağım.
Siz böyle bir kararı nasıl verdiniz?
patikler yağmur tüpe başlamadna 1 ay önce tek yumurtayla ve doktorun bu yumurta büyümez takip etmeyelim dediği ay doğal hamile kaldı. darısı tüm isteyenlerin başına
Merhaba hanımlar;
Umarım herkes ve bebekler iyidir..
Tecrübeli annelere ve anne adaylarına bişi sormak hatta danışmak istiyorum. Benim doktorum 2 li test yapmadı bile illa aminiyosentez öneriyorum dedi. Yaşımdan dolayıymış. Burun kemiği ve ense kalınlığı sonuçları güzeldi gerçi. Bizim burda bir arkadaşımın arkadaşı çok yakın bir tarihte aminiyosentez yaptırmış ve bebeği düşmüş( allah korusun) Aminiyosentez yaptırmaktan ve yaptırmamaktan korkar mı bir insan?Korkuyorum işte.Sonuç olumsuz olsa kıyarmıyım kıyamam sanıyorum ama nasıl bakılır bizden sonra kim bakar ki! Allahım cümlemizin bebeklerini korusun. Böyle bir karar beni çok korkutuyor. Hayırlısıyla şu aşamayı da bir geçseydim çok rahatlayacağım.
Siz böyle bir kararı nasıl verdiniz?
canım benim sen de tüp e karar vermişsin sevindim. tez zamanda bebeğin ablasını bekletmez de gelir işallah.Evin de hayırlı olur işallah.Ben de çok istiyorum yeni bir evi bebeğim orda dünyaya gelsin istiyorum ama bakalım biraz zor gibi bu sene ama..Canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyeyim sana. Burada bir arkadaştan öğrenmiştim, hamile olduğunu. Çok çok sevindim. Allah tamamını erdirir inşallah. Sen nereye ve kime gittin tüp için?
Canım bu sorduğun soruyla ilgili hiçbir tecrübem yok o nedenle birşey diyemiyorum.
Öpüyorum...
aynı şey başıma geldi ve çok düşündüm. 4 hafta uyumadım. benim doktor da yaş nedeniyle kesin yaptıracaksanız 2 liye gerek yok dedi. ben yine de 2 li testi istedim. önceden rahatlayayım diye. sonuç iyi çıktı. 1/2000. bu sefer benim doktor bu risk 1/250 nin altında yaptırmasanız da olur dedi. ölçümler de çok iyiydi. düşük riski hasta bebek riskinden fazlaydı. içimden bebeğin iyi olduğunu biliyordum. şöyle düşündüm. 1/250 olasılık gerçekleşse ve sağlam bebek düşse mi daha çok üzülürüm yoksa 1/2000 gerçekleşse ve bebek hasta doğsa mı? tek başıma bakacağım o zamandan belliydi. yaş da malumunuz. 1/2000 i bile göze alamadım. ama tabii 4 hafta da uyumayıp ağladım. allah yardımcın olsun. her koşulda doğurup bakarım diyorsan yaptırma. ölçümler güzelse büyük olasılık herşey yolundadır. zaten ikili 1/5000 çıksa bile ufak bir yanılma payı her zaman var. gençler için de var. ikili test bakımından gençlerden bir farkımız yok ki.
canım yeğene allahım acil şifa verir işallah. yengene abine de alalhım sabır güç kuvvet versin. allah yardımcıları olsun. demekki aminiyo bile çare değil.Biz bu konuda acı bir tecrübe yaşadık maalesef.Abimin eşi de 40 yaşında hamile kaldı ve amniyosentez yaptırdı.Her şey normal çıkmasına rağmen bebeğimiz treacher collins sendromlu doğdu.Alt çenesi çok gerideydi ve bir sürü malformasyonla doğmuştu.3 yıldır nazal hortumla besleniyor.Her şeyi göze alırım derken çok iyi düşünmelisin.Allah yardımcın olsun...
günaydın hekese
iyiki doğdun denizverdi nice mutlu yıllara
Günaydın Kızlaaarrrrrrrrr.....
DenizVerdi'ciğim doğum günün kutlu olsun. Herşey gönlünce olsun. Tüm isteklerin kabul olsun...
Merye'ciğim ben 1970 Kasım doğumluyum. Öpüyorum tatlım...
gunaydinn arkadaslariimmm...
denizverdiciyimm,iyiki dogdun sekerim iyiki varsinn nice mutlu yillara hayirli uzun omurlu ol sen emi.. opuyorum arkadasimmm
Doğum günün kutlu olsun DenizVerdiHayat neşenden hiçbir şey eksiltmesin, yeni yaşında her şey gönlünce olsun. Seneye kızınla birlikte kutlayasın inşallah
denizverdi..doğum günün kutlu olsun hayatım...nice nice mutlu senelere...
merhabalar kızlar,denizverdi,toana size de denizverdinin dediği gibi canlı selam...denizcim şu doğumgünleri oldum olası hep kaçırdığım şeylerdir,bu yüzden çok arkadaşımı kırmışımdır,bu durumdan tek hoşnut kimse sevgili kocacım,iyiki böylesin der durur hep..çünkü doğum günlerimi ben bile unuttuğum için onuda strese sokucak mevzuular yaşanmıyo ve bir erkek olarak benim unutkanlığımdan oldukça memnun kendisi...
ama bu sene nedense hep doğum günümden önce ah bir hamiş kalabilsem deyip durdum,iyi ki allahtan başka bişey dilememişim
yahuu ben sürekli regl belirtisi yaşıyorum,bugünde hep sanki oldum olucam gibi olup durdum,yağmursesi oluyo öyle dedi ama bir türlü içim rahatlayamadı..böyle olan varmı bises versin hele...hani olur ya tam olmak üzereyken anlarsın da bir saat içinde oluverirsin filan,onun gibi..100 kere tuvalete gittim aha da oldum diye....ayyyhhh valla zor geçti gün bu yüzden..çok korkuyorum tekrar düşük olucak diye yahuuu..
çoook yıllar önceki hamileliğimde aynı belirtiler bende de vardı.. ha geldi ha gelicek gibiydi... ama hamileydim...orkma inşallah bu sefer biey olmayacak..
şimdi bir kızı olam bir tüp arkadaşım da aynı benim gibiydi... test zamanlarında yok karnım ağrıyor yok olacağım derdi...
belirti arama... oluruna bırak... seyret... hatta havaya gir bence... gün be gün... hata anı değerlendir.şımart kendini... ben hamileyim de.... şimdi mutlu olma zamanı
tayf nasılsın ? bak bu sefer uğurlu gelecek burası bebeğin de gelecek sana. inanıyorum
canımsın denizbulutum yaa..bende kendimle kavga ediyodum...batu oğlan nasılmış bakalım
okudunmu yazdığımı,sende de oldumu böyle şeker,yağmur sesi 6. haftaya kadar oluyo diyo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?