Valizlerimiz neredeyse hazir. Umarim sag salim haftaya geliyoruz. Dun Avustralyali bir arkadasim gitmeden once bir cay icelim diye beni evine davet etmisti, gittim ki bize " baby shower" partisi duzenlemis, acaip keyifli gecti! Bir suru bebek hediyesi ile partiden ayrildim ve cokkk mutlu oldum. Biz de genelde bebek dogduktan sonra gelinir ve hediye getirilir ama Amerikalilara ait bu parti de dunyada bayagi yayginlasmaya basladi, artik bir cok kimse kutluyor sanirim. Parti de eglenceli, soru cozmeli bolumler de vardi. Bir bebek bezinin 500 yil sonra ancak yokolabildigini, rahmin hamilelikte normalinden 500 kez buyudugunu, bebeklerin dogduklarinda diz kapaklarinin henuz olusmadigini bunlarin ancak 2 yasina geldiklerinde olustugunu, 1900'lu yillarda erkek bebeklere pembe giydirildigini, ancak %4-5 bebeklerin beklenen dogum tarihinde dogabildiklerini v.s ogrendim.... paylasayim dedim. Eglenceli kisimlardan birisi partiye gelenlere oyuncak bebeklere kimin once bebek bezini baglayacagi idi ben 3. oldum ama bezi ters baglamisim!!! Hayvancikli kismin her zaman onde olacagini derste ogrenmistik ama...
selam .. çok sevindim haberini okuyunca en son leylek muhabbetinizi okumuştum epey bir zaman oldu topiğe gelememiştim.baharnaz selamlar...onlinesın..bende bugün işe gitmedim, okuyorum topici
selam .. çok sevindim haberini okuyunca en son leylek muhabbetinizi okumuştum epey bir zaman oldu topiğe gelememiştim.
gadınımmmmseninle telde uzun uzun görüşüyoz ama yazmadan geçemeyeceğim,amniyosentez gerçekten zor bir karar ama ben eğer allah o günlere kadar götürürse yaptırırım diye düşünüyorum çünkü allah korusun çok zayıf bi ihtimal bile olsa doğrusu sakat doğumu göze alamam heralde...yani ben hayatta iken tamamda benden sonra nice olur o çocuğun hali..hayat sağlıklıyken bile yeterince zor bide öylesi evlerden uzak olsun...canım sen bilirsin hakkımızda hayırlısı olsun inşallah...yaşımızda malum...allah yardımcın olsun bir tanem,canım arkadaşım benim...deli kız seviyom seni bilesin ...
gerçekten de çok bilinçli bir sıralama takip edip doğru karar vermişsin. ne güzel. ben de dörtlü ve detaylı ultrasyon yaptırıp kararımı ona göre vereceğim.senin de ha gayret az kaldı:) o günlere ben de gelebilecek miyim? herkes bebeğine sağ salim kavuşsun işallah...Deniz Bulut, Batu'cuk demek yemek yemedi ama cocugun super bir nedeni varmis! Bundan sonrakilerde sana isik tutar artik. Ben de gebe kalan arkadasini soracaktim, masallah 16 haftalik olmuslar bile....Haklarinda hayirlisi olsun, tamamen kendilerinin karar verecekleri bir durum, kolay gelsin diyorum.
Denizverdi, yeni yasin kutlu olsun canim. Bir sonrakini kizinla kutlayacaksin cok heyecanli...Umarim siraniz cokkkkk yakina cikar, hersey dilediginiz gibi olur.:13:
Alabama, bugun yolculuk gunu....Gule gule gidip gelin arakdasim, yolunuz acik olsun. Anilarin ve fotolarin bol oldugu harika bir tatil diliyorum size...
Yagmursesi, AS bizim de cok zorlandigimiz bir karardi! Zaten cok zor elde edilmis ilerleyen bir gebelik.... Ikili teste ense kalinligi normal ve burun kemigi gorulmustu fakat kan testi sonucu cok da parlak cikmadi ama Memorial'deki doktorum bir sorun olmayacagini ama dortlu testi ve detayli ultrason zamanini beklememizi ve son karari o zaman vermemizi soyledi. Biz %5'de olsa dusuk riskini cok da almak istemiyorduk basindan beri... Halbuki gebe kalmadan once yasim nedeni ile mutlaka yaptiririm diyordum! Sonra 4'lu test ve detayli ultrason sonuclari guzel cikti, bir sure daha yaptirip yaptirmama kararinda debelendik durduk ve sonra da yaptirmama karari aldik. Bununla da yetinmeyip 1 perinatolog, 2 ayri doktorun da goruslerini aldik, zor bir surecti.... O yuzden bu tamamen senin ve esinin karar verecegi bir durum, hakkinizda hayirli sonuclar olsun.
Kartopu, bebek arabasinda Graco'nun en son cikan travel setini aldik, biraz once evirip cevirip kod var mi diye baktim ama kitapcik sanirim standard bir kitapcik.
Araba koltugunun uzerinde Snugride 30 yaziyor, umarim bir ipucu olur. Dosemesinde pembeli, turkuazli sirin cicekler var. En keyifli kisim kiyafet almak diye dusunuyorum, o kadar komik ve minikler ki... Cok kolay gelsin.
gerçekten de çok bilinçli bir sıralama takip edip doğru karar vermişsin. ne güzel. ben de dörtlü ve detaylı ultrasyon yaptırıp kararımı ona göre vereceğim.senin de ha gayret az kaldı:) o günlere ben de gelebilecek miyim? herkes bebeğine sağ salim kavuşsun işallah...
Merhaba Arkadaslar,
Bir kac gundur yazamadim, sayfa sayfa gitmeye karar verdim.
Tayf, leylek leylek dedin bak bebislerini getirdi.ARtik dogduklarinda da anlatirsin "sizi leylekler getirdi diye" Kese ve kalp atislari icin hangi gun gideceksiniz? Guzel haberlerin arkasini bekliyoruz.
Rieuse, komsunun bebisi hayirli olsun. Esine az kaldi sanirim, simdiden Tayf gibi leylek leylek demeye basla diyecegim ama kus deyince zaten senin aklina hemen leylek geliyormus, bu sevindirici cokkkkk.
Patikler, canim bu leylek olayina sen koye gidince iyice konsantre ol, eminim vardir oralarda....:13:
Valizlerimiz neredeyse hazir. Umarim sag salim haftaya geliyoruz. Dun Avustralyali bir arkadasim gitmeden once bir cay icelim diye beni evine davet etmisti, gittim ki bize " baby shower" partisi duzenlemis, acaip keyifli gecti! Bir suru bebek hediyesi ile partiden ayrildim ve cokkk mutlu oldum. Biz de genelde bebek dogduktan sonra gelinir ve hediye getirilir ama Amerikalilara ait bu parti de dunyada bayagi yayginlasmaya basladi, artik bir cok kimse kutluyor sanirim. Parti de eglenceli, soru cozmeli bolumler de vardi. Bir bebek bezinin 500 yil sonra ancak yokolabildigini, rahmin hamilelikte normalinden 500 kez buyudugunu, bebeklerin dogduklarinda diz kapaklarinin henuz olusmadigini bunlarin ancak 2 yasina geldiklerinde olustugunu, 1900'lu yillarda erkek bebeklere pembe giydirildigini, ancak %4-5 bebeklerin beklenen dogum tarihinde dogabildiklerini v.s ogrendim.... paylasayim dedim. Eglenceli kisimlardan birisi partiye gelenlere oyuncak bebeklere kimin once bebek bezini baglayacagi idi ben 3. oldum ama bezi ters baglamisim!!! Hayvancikli kismin her zaman onde olacagini derste ogrenmistik ama...
uzun bir aradan sonra selam ...
sürekli anlamsızca kesilen netten kurtulduk :)
sitenin internetini bağlattık bakalım bu ne kadar sağlıklı
Çok şükür Enes Can ve ben iyiyiz, mevlüdümüz yapıldı, Enes gündüzleri genelde kısa süreli uyuyor, ve sürekli emiyor geceleride benim pil bitmiş oluyor, pazartesi aşımız var, sancıları biraz daha hafifledi ama ıkınmaları var gazını kendi halletmeye çalışıyor sürekli, özellikle sabaha karşı başlıyor ıkınmalar acaba gece üşütüyormu diye düşübnmeye başladım. çok sıcağa alıştırmadım bir penye battaniye ile uyutuyorum emziğe alıştırmaya çalışıyorum henüz başaramadım ama son günlerde elinin ve parmağını emme hareketleri gösteriyor eldivendeden elini ara ara çıkarıyorum yüzünü çiziyor, pazartesi 3 aşımız var, şimdilik sadece anne sütü devam ediyor su dahil hiçbirşey vermedim hala. Sütüde ilkı emmede hep genzine kaçıyor bunu çözemedim, bileklerimin ağrısı devam ediyor drada gidemedim hala . Enes Cana bazıları su verilir diyor ama ben vermedim. şimdilik aklıma gelenler bunlar.
geçmişi 2 gündür okumaya çalıştım
Tayf Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucakla bebiş/lerini
enbu Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucakla bebeğini.
Denizverdi tadilat devam ediyor sanırım kolay gelsin yeni yaşın güzellikler getirsin.
Zarpdeniz doğuma karar verilmiş genel anestezi bende genel anestezi olmuştum canım. Allah sağlıkla süslünü kucağına almayı nasip etsin canım Maşallah canım az kaldı. haftayada yolculuk varmış şimdiden hayırlı yolculuklar, parti olayı güzelmiş eğlenceli ve öğretici tabii hediyeler kısmı daha da zevkli :)
doğum yapacağın yer henüz kararlaştıırlmamış belli olunca yazarsın dimi kimbilir belki o tarihte İzmirde olurumsonraki hareketleri düşünüyor insan
Alabama iyi tatiller Yakışıklınla güzel bir tatil dilerim, sağlıkla gelin
Cans geçmiş olsun Allah kazasız yolculuklar nasip etsin
Kartopu gözünaydın sonucun iyi çıkmış sağlıkla kucağına al yavrunu inşallah.
Patikler köye tatile gidiyormuşsun ohhh missler gibi bir hava, sonrası missler gibi güzel haberler ver bize canım tüp tedavin başlıycakmış.
Rieuse yengen ve abinin Allah yardımcıları olsun okudum üzüldüm.
Herada mevlüdünüzü Allah kabul etsin süslüne Maşallah canım Rabbim nazarlardan korusun
Mert Enes önemli diil canım seni çok iyi anlaıyorum :)
Altınyunus sünnetinizide yaptırmışsınız Maşallah. yakışıklını Allah nazarlardan korusun
Maiumut çieklerin güzeldi sen neler yapıyorsun
Toana bir sonraki tedavini burda düşünüyorsun sanırım inşallah canım.
Akideciknane inşallah sende sonraki tedavinde bebeğine kavuştursun Rabbim.
Merye süslünün kabız problemi uzun sürmüş ama sanırım çözülmüş sevindim canım ya çok zor oluyor gazını bile yapamamak zor bebişler için. sen ek gıdaya başladınmı?
gözümden kaçan, yazamadığım arkadaşlarada selam..
güller...herkese selam...umarım herkes çok iyidir.. sağlığınız yerindedir.yorgunluktan bu saatlerde sızıp uyuıyorum.arada okumaya çalşıyorum. ama yazamıyorum... gönlüm sizlerle....hoşçakalın..sevgiyle kalın
Patikler havalar sıcak çekilmez olduğunda acaba su versemmi diyorum, yaz günü ver diyenlerde oluyor, sonra vermekten vazgeçiyorum, enfeksiyon kapar sudan diye...
selam herkese
baharnaz bildiğim kadarıyla yaz veya kış meme emen bebeğe ilk 6 ay veya katı gıdalara geçene kadar su verilmez. anne sütünün % 97 si su sanırım. anne sütünü arttıran en önemli etken de su. hatta kaşık mamaları değil de normal anne sütü yerine mama alıyorsa yine fazladan su verilmez. verileceği zaman da normal içme suyunu vermiyoruz. temiz içme suyunu kaynatıp bir şişede soğutup öyle veriyoruz. ne kadar zaman bilemiyorum ama en azından 1 yaşına kadar böyle. mama için kullanacağımız sular da böyle. önce kaynıyorlar sonra ya gereken ısıya kadar soğuyunca amamyı koyuyorsun veya benim gibi kaynamış suyu düzenli bir şişede soğutup saklıyorsun ve biberonda mama konacak dereceye kadar ısıtıyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?