deniz bulutcugum sana canli merabatalim..sen nasilsin pek takip edemiyorum bugulerde iyisin umarim canim..
merye kızının belli bir çocuk doktoru yok mu? kim müdahale etti kim fitil konmaz dedi vs vs? genelde gaz ve kabızlık sorunu bebekler 3 aylık olup hareketlenince geçiyor. meryem ne kadarlık oldu? şükür batu zaman zaman zorlansa da 2-3 günden fazla sürmedi. ben de 2 kere fitil koydum 3-4 kere zeytinyağı sürdüm. zeytinyağını da fazla sürmemek gerekiyormuş makatta çatlak yapabiliyormuş. bazı bebekler 2-3 günde bir çıkıyorlar ama bunun fazlası da çok uzun. düzgün bir çocuk doktoruna danış bence.
hayırlı olsun sağlıkla kucağına al. allah olmayanlara da nasip etsin.
Gamzelikiz, cinsiyetiniz belli olmus, saglikla buyusun bebisiniz...
denizverdi, yeni yaşın kutlu olsun canım, inşallah sneye doğum gününü kızın ve eşinle hep beraber kutlarsınız.
baharnaz, mevlüdünüz hayırlı olsun,güle güle büyüsün enes can
yağmursesi, benimde doktorum ikili testte sadece ense kalınlığına baktı,kan tahlili istemedi. yaştan dolayı direk amniyosentez dedi. bende ona çok güvendiğim için kabul ettim. şükürler olsun sonuçta iyi çıktı. bekleme süresi biraz sıkıntılı tabi,ama düşük konusunu kafana takma bence , bana doktorum her hamilelikte olabilecek düşük riski amniyosentez sonrasında da var dedi bende duamı edip girdim teste.
alabama, iyi tatiller canım,güle güle gidip gelin inşallah.
patikler, tatil ertelenmiş,perdelerin takılsın kafan daha rahat tatil yaparsın canım.
tayf, hamileliğin ilk zamanlarında bendede olmuştu adet sancısı gibi ağrılar,normalmiş,kafana takma canım,hamileliğin keyfini sür lütfen.
zarpdeniz, bebek arabası bilgileri için teşekkür ederim canım. sizede hayırlı yolculuklar olsun güle güle gelin inşallah.
diğer arkadaşlar hepinize
Arkadaslar Merhaba
Kartopu, gecmis olsun canim. Dinlenmek ve C vitamini almak+ tavuksuyuna corba cok iyi gelecektir.
Gamzelikiz, cinsiyetiniz belli olmus, saglikla buyusun bebisiniz.
Baharnaz, onemli olan su asamada sutun olmasi canim, neyseki kilo almiyorsun.
Patikler, hadi canim gayret gidin artik koyunuze...Dinlenmen ve enerji depolaman gerekiyor.
Sevgiler herkese...
Bizim bugun burada son kontrolumuz vardi. Kizimiz 1991 gr olmus, haftasina uygunfakat amniyotik sivida azalma gozlendi! O yuzden canim sikkin biraz.
Iki hafta once de daha onceki haftaya gore biraz azalma vardi ama yine normal sinirlardaydi, simdi iki hafta oncesinden de azalmisyine cok riskli degil ama kontrollerimizi siklastirmamiz ve bebek hareketlerini cok yakindan gozlememiz gerektigi onerildi. Bugun doktorum ucabilir yazisi da verdi, yarin yola cikiyoruz.
Bu amniyotik siviyi su icerek yada sivi alimini tuketerek cogaltmak mumkun degilmis oyle olsa zaten daha yuksek cikardi cunku o kadar cok su iciyorum ki...
herkeseselamlar hanımlar ya benim kızın kabızlığı hala devam ediyrm makat darlığı dedi biri kızmın makatına biraz müdahale ettiler sonra yine epey geçince yine fitil verdim ama bu sefer saatlerce fitili çıkarmadı ve korkunç kıvrandı fakülteye acile götürdüm dr neden fitil veriyrsn ve bu aylık bebeklerde makat darlığı olmaz neden elletiyrsn kızna zarar verecekler bebeğine dedi ve ekledi vicdansız bunlar dedi fitil en fazla bir iki defa verilir ki normali öyle daha fazla kullanınca vucüt atamıyrmuş pediatri bölümün e görün dedi şimdi intrnetten bkanca birçok bebekte olan bir durm olduğu için hiç uğraşmasammı kendine kendine düzeliyrmuş diye ama yine de korkuyrm ve bir arkadş kendi bebğine normale girinceye kadar çok az bir miktarda sabun koyyrmuş bu konuda fikri olan varmı
ben kızımın kakadan dolayı kıvranmasından çok rahatsız olyrm genelde bebekler emeklemeye başlayınca normale dönüyrlarmş ne diyrsunuz
yağmursesi valla çok sevindim senin adına allah tamamına erdirsin inş.
zarpdeniz çok geçmiş olsn inş.herşey yolunda gider amniyon sıvısi ile ilgili allah şifa versin canm
erverdi çok kolaylıklar diliyrm canm evi yenileme ve yeni bir ev yoldaşı gelecek olması çok heyecan verici olmalı allah mutluuğunu artırsn canm heppimizi inş...
kızıma dua edin ya valla çok sıkıcı bir durm öyle bir kıvranıyr ve ağlıyrki teyzeleri dua edersniz inş.düzelecek herkese selamlar
tayf taze hamiş inş.herşey yolunda olur. çok az baktım ne var ne yok diye kk ya
belli bir dr u vardı elifaana da ona götürdm o dedi öyle gibi makat dar gibi dedi onlarda ki hekime göster ddi göstediğm hekimde o da parmağıyla makatına müdahale etti sonra biz eve geldik 5 gün kaka yapamaynca yine fitik kydmn bu sefer fitlil hiç çıkmadı tıp fak.sine götrdik ordaki dr dedi
güya düzgün dr diye onlara götürdüm işte tıp fak.deki dr fitl uzun vadeli bir çözüm değl en fazla bir iki defa kullanılacak bir şey dedi öyle sürekli kullanızlmaz dedi
Günaydın ...
aşı günü bir uğradım bir daha uğrayamdım, Enes Can aşıların etkisini biraz zor attı.
2 gün mızmız sürekli kızarıp ani çığlıklar attı ilk gün fitil koydum O gece rahattı
bugün biraz daha rahat uyandı dr kontrolümüz var.
kendi tükürüğü ile boğulma sıkıntısı yaşıyordu, birde aşıdan sonra sürekli
uykuda sıçrama hareketi başladı
ZarpDeniz amnion sıvısı için bol bol dinlenmeni zaten sıvı alıyorsun yine sıvıyıda ihmal etmemeni öneririm.
sanırım geldiniz Hoşgeldniz.kendini yoracak hiç bir şey yapma, az kaldı canım bırak dağınık kalsın
İnşallah vaktinde sağlıkla gelsin bebeğin canım.
benim sıvımda bir ara az demişti 10 gün sonraki kontrolde artmıştıhatta aynı haftalardaydım belkide senin şimdiki haftalarındı.
dra bi azalıyor bir artıyor kafam karıştı dediğimde olabilir sen yinede bol sıvı alıp bol bol dinlen demişti.
Patikler su bilgisi için tşkler. Finshe ulaşıp son perdeleride takmışsınız, ohh artık tatil başlasın :)
Deniz Bulut ben su içsem bana kilo yapıyor lardanım ))
Kartopu geçmiş olsun
Merye süslüne geçmiş olsun karnına zyağ ile masaj yap, bacaklarına spor yaptır, istersen kucağına alıp serbest şekilde herhangi bir şeye koymadan yürü ev içinde parkta yada gezmeye içini boşaltabilir bizimkine bu hareketler iyi geliyor dönüşümüz muhteşem oluyor gerçi ben hala taşıyamıyorum kucakta da teyzesi taşıyor
Denizverdi kolay gelsin,
sabahın cadısından herkese günaydınnnn
kartopu...çok geçmiş olsun..
merye...yavrucuuna üzülüyorum...sabun yakabilir poposunu...minik bir kağıdı külah yapıp poposuna sıkıştırsan...içinden sıvıyağ akıtsan...bir dene sanırım bir zararı olmaz...
biraz da karnını ofalasan.. elinle.. hani masaj gibi... belki harekete geçirir..
bak..bu benim teorim.. çok gazın arkası.kakadır diyeyim de şimdi ayıp olmasın.. çünkü içerde sıkışıyor kalıyor.bir yolunu bulan hava çıkıyor dışarı.gazını rahat çıkarıyormu.. sanki rezene çayı veriyorlardı gaz için... ama hangi ayda başlanıyordu tam emin değilim.gazını çıkartmaya çalış.karnını ovala..bir de yapmaya çalışırken ona yardımcı ol.o minik bacaklarını geriye doğru it...benim için de öp...bayaz mı teni......bir de onu şartlandır. her kaka yapmaya çalışırken e. e. e. de....bunlar en kısa cümleler.uzatmadan söyle.
dene bakalım bu yöntemi..yine duramadım...ben olsam suyla tanıştırırdım..
güller..ara ara okuyorum.herkes aklımda... ama günü takip edemiyorum yazamıyorum...eskiyi onarıp yeni yapmaya çalışıyorum.işim çok..herkese kocamannn selam
Günaydın ...
aşı günü bir uğradım bir daha uğrayamdım, Enes Can aşıların etkisini biraz zor attı.
2 gün mızmız sürekli kızarıp ani çığlıklar attı ilk gün fitil koydum O gece rahattı
bugün biraz daha rahat uyandı dr kontrolümüz var.
kendi tükürüğü ile boğulma sıkıntısı yaşıyordu, birde aşıdan sonra sürekli
uykuda sıçrama hareketi başladı
ZarpDeniz amnion sıvısı için bol bol dinlenmeni zaten sıvı alıyorsun yine sıvıyıda ihmal etmemeni öneririm.
sanırım geldiniz Hoşgeldniz.kendini yoracak hiç bir şey yapma, az kaldı canım bırak dağınık kalsın
İnşallah vaktinde sağlıkla gelsin bebeğin canım.
benim sıvımda bir ara az demişti 10 gün sonraki kontrolde artmıştıhatta aynı haftalardaydım belkide senin şimdiki haftalarındı.
dra bi azalıyor bir artıyor kafam karıştı dediğimde olabilir sen yinede bol sıvı alıp bol bol dinlen demişti.
Patikler su bilgisi için tşkler. Finshe ulaşıp son perdeleride takmışsınız, ohh artık tatil başlasın :)
Deniz Bulut ben su içsem bana kilo yapıyor lardanım ))
Kartopu geçmiş olsun
Merye süslüne geçmiş olsun karnına zyağ ile masaj yap, bacaklarına spor yaptır, istersen kucağına alıp serbest şekilde herhangi bir şeye koymadan yürü ev içinde parkta yada gezmeye içini boşaltabilir bizimkine bu hareketler iyi geliyor dönüşümüz muhteşem oluyor gerçi ben hala taşıyamıyorum kucakta da teyzesi taşıyor
Denizverdi kolay gelsin,
merye kabızlık bu kadar şiddetli sürerse üniversite hastanelerinin çocuk gastroenteroloji bölümleri var oraya götürebilirsin. baharnaz demiş. masaj yapmayı dene. karnına saat yönünde. ayrıca yüzükoyun dizine yatırıp sırtına. bacaklarını da tek tek sonra birlikte karnına çekip bırakarak falan. 3 aydan sonra daha rahat etmelerinin bir nedeni de daha çok hareket etmeye başlamaları herhalde.
geçmiş olsun aşı yormuş. ne kadar oldu enes can? şu yaz gösteren ticker lardan yapsanıza vakit olunca rahat takip edelim
meryecim..sabah sen diye kartopuna yazmisim ..canim bebeklerde normal kabizlik ama senin kizinin kide inatmis..gecer annesi gecer merak etme zeytinyagini dene opt
aşağıya limon_kabugu nun yazsını kopyalıyorum.kendisiyle yazışıyoruz.dualarımıza ihtiyacı var arkadaşlar......
çınar bundan 1 ay önce çıkıcaktı aslında ama sürekli saturasyonu düştüğü için bu riski göze alamadılar...şimdi de yenidoğan yoğıun bakımının bölüm başkanı değişti yeni gelen kadın bu şekilde kesinlikle göndermiyor...öbür başkan oksijen cihazıyla filan yollamayı düşünüyordu eve ama yeni profesör kesinlikle yollamıyor...saturasyonun neden düştüğünü anlamaya çalışıyorlar oyüzden de bu hafta beyinden MR çekiceklermiş..çok korkuyorum inşallah birşey çıkmaz...
bugün 90 gün oldu,hergün gidip kucağıma alıp biberonla besliyorum ama bu bana yetmiyor artık...hergün görmeme rağmen çok özlüyorum...ben yine hergün özlemimi görüp kucağıma alarak gideriyorum ama babası daha ona dokunamadı bile 2 aydır da hiç görmedi..artık biran önce sağlıkla evimize gelsin istiyoruz.....
bebeğim için dua edersen çok sevinirim MR iyi geçsin diye...hatta topikte de yazıp dua etmelerini istersen daha mutlu olurum...kendine ve Umutumuza iyi bak...
günaydın arkadaşlar
kim hernerdeyse vakti iyi geçsin mutlu olsun inşallah..
aşağıya limon_kabugu nun yazsını kopyalıyorum.kendisiyle yazışıyoruz.dualarımıza ihtiyacı var arkadaşlar......
çınar bundan 1 ay önce çıkıcaktı aslında ama sürekli saturasyonu düştüğü için bu riski göze alamadılar...şimdi de yenidoğan yoğıun bakımının bölüm başkanı değişti yeni gelen kadın bu şekilde kesinlikle göndermiyor...öbür başkan oksijen cihazıyla filan yollamayı düşünüyordu eve ama yeni profesör kesinlikle yollamıyor...saturasyonun neden düştüğünü anlamaya çalışıyorlar oyüzden de bu hafta beyinden MR çekiceklermiş..çok korkuyorum inşallah birşey çıkmaz...
bugün 90 gün oldu,hergün gidip kucağıma alıp biberonla besliyorum ama bu bana yetmiyor artık...hergün görmeme rağmen çok özlüyorum...ben yine hergün özlemimi görüp kucağıma alarak gideriyorum ama babası daha ona dokunamadı bile 2 aydır da hiç görmedi..artık biran önce sağlıkla evimize gelsin istiyoruz.....
bebeğim için dua edersen çok sevinirim MR iyi geçsin diye...hatta topikte de yazıp dua etmelerini istersen daha mutlu olurum...kendine ve Umutumuza iyi bak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?