kartopu merhaba nasılsın? bebek nasıl?
maşallah maşallah allah sağlıkla kullanmayı nasip eder inşallah canım kendini fazla yorma aman haaa!!!!!!!!!!teşekkürler canım,iyiyiz.geçen hafta kontrolümüz vardı. hafta sonu yorulduk biraz. evde düzenlemeye girdik.bebek odası için bir odayı boşaltıyoruz. oturma odamızı yeniliyoruz. ama hepsinden önce hafta sonu badana boya işimiz var.mümkün olduğu kadar eşyaları dağıttık,evi boşalttık boya işi kolay olsun diye.
inşallah kolaylıkla atlatırım bu devreyi. Allah yardımcım olsun.
umarım sende iyisindir canım
Arkadaslar Merhaba,
Bizi merak ettiginizi biliyorum ama hemen yazamadim kusura bakmayin lutfen.
Denizverdi, Baharnaz aradiginiz icin cok tesekkurler arkadaslar. Denizverdi bizden haberler yazdiginiz icin de ayrica tesekkurler canim. Alabama, mesajini yahoo'dan okudum canim ancak yazabiliyorum. Turkcell'in Vinn'i kullanmaya basladik fakat cokkk yavas.....
Bizde durumlar pek parlak degil maalesef!!! TR'ye gelmeden once amniyon sivisi %90 idi ve siki takip edin dediler, o gun Pazartesiydi, Buraya geldik, bebegin hareketlerini hissedemeyince ertesi gun hemen doktora gittik. Buradaki ultrasona gore de sonuc Persembe gunu %70 cikti ve doktor azalma devam ederse haftaya alabiliriz gibi bir laf etti ki benim gozlerim yuvalarindan uctu ve bebegim daha cok kucuk dedigimi hatirliyorum. Dun ikinci kontrol vardi, su miktari ayni cok sukur, bir haftadir genelde soluma yatiyorum, en az 2 litre su iciyorum ve bu sekilde de devam edecegim. Doktorun hemsiresi benimle ilgili notlari bilgisayardan okurken KD diye bir sey dedi, diger her seyi anladim ama bunu anlamadim, KD ne demek dedim. Doktor da biz genelde hastalara telas olmasin diye soylemiyoruz, bebeginizin kordonu dolanmis dedi ama nasil ne sekilde dolandigini bilemiyoruz ve su an donecek yeri olmadigi icin de bu doguma kadar bu sekilde devam edecek dedi! Bu sekilde dogan bir cok bebegin oldugunu tek riskin bebek asagi indiginde sikinti yaratabilecegini, o yuzden kisa araliklarla kontrollerin ve bebegin hareketlerinin cok onemli oldugunu vurguladi. Bu sabah kabuslarla uyandim!!! Yeni doktoruma gore 36 haftayi tamamlarsak super,hatta dogum erken baslarsa hic mudahale etmeden aliriz dedi. Ben de 38'i hedeflemistim ama hakkimizda hayirlisi diyorum. Buradaki ozel hastaneyi begendik, ilgiyi de cok begendik, odalar filan Memorial gibi, doktor da ne yaptigini bilen tecrubeli bir doktor. Durumumuuz bu kadar kritik olunca bu hastanenin 20 dk.uzaklikta olmasi da bizim icin buyuk bir avanataj olacak umarim.
Genelde yatar vaziyetteyim, cok sik yazamasam da arada yazacagim arkadaslar.
Denizverdi, 14 siranin cok cabuk gecmesini ve kiizniza bir an evvle kavusmanizi diliyorum canim, ev isleri de umarim iyice ferahlamistir.
Alabama, tatil bitmis, yuvanizda Mert'i buyutmeye devam artik...Yeni fotolariniz harika!
Baharnaz, sunnet durumlari var sanirim, bebekken acimiyormus, cok iyi olur ileri de cocuga stresi de olmaz.
Deniz Bulut, Batu'yu fotoya bakarken isirdim haberin olsun. Dis cikarma durumlari....Alllah kolaylik versin.
Merye, arkadaslar hep yazmis, kesin dalinda uzman bir doktora gitmekte fayda var canim, kabizlik cok zor bir sey, minik Meryem bunu bir de dillendiremiyor.
Altinyunus, Masallah Umut'a! O'nun kafasindan dusen sapkasina bayildim ama cok toparlanmis, cok super yol kattettiniz canim.
Patikler, tatilden geldin mi canim?
Tayf, anladigim kadariyla kanaman olmus, gecmis olsun ama dinlenmek herseye iyi geliyor, lutfen dinlen.
Yagmursesi, size de minik bir kiz geliyormus, saglikla hayirla gelsin.
Herada taze anne nasilsin, Rena Gunes nasil?
Kangurum, Kartopu, Rieuse, Toana, Cans:71:
Selam kızlar
Umarım hepiniz iyisinizdir.Tayf ve ZarpDeniz den haber alamasak da iyi olduklarını ümid ediyorum.Bana gelince bu gece Fransa'daki son gecem.Bir haftadır evi boşalt,resmi işlemlerle uğraş,eşyaları sat çok yoruldum.Üstüne üstlük evi teslim almaya gelen experden rasist bir tavır görüp bütün günümü ağlamakla heba ettim.Bugün Paris'te Suriyelilerin rejim karşıtı eylemleri vardı.Bayraklarını öpen küçücük çocukları görünce aidiyet duygusunun ne kadar güçlü olduğunu anladım.Regl zamanım yaklaştı ya her şeye ağlıyorum şu sıralar :) Hiç özlemeyeceğim insanlarla vedalaşırken bile zırıl zırıl ağladım :) Neyse Allah ağlatmasın !
Yarın gece İzmir'de evimizde olacağız.Evlendiğimi, yeni bir hayata başladığımı şimdi anlayacağım.Yeni okulum belli olduktan sonra da evimize taşınacağız.
Hepinizi kocaman öpüyorum.Her şey gönlünüzce olsun
günaydın kızlarrr
denizbulutbatunun dişler patlamış hayırlısı olsun. sıkıntı olmadı inşallah, ateş huzursuzluk oldu mu yoksa bi baktınız patlamış mı? hadi hayırlısıyla darısı başımıza.
rieuse hoşgeldiniz türkiye ye ne güzel direk bodrum olmuş düzeni kurana kadar bebişinde gelir inşallah. heralışverişinizi sindire sindire yaparsın inşallah. en önemlisi ev yerleşik düzen için eh o da varmış tamamdır gerisi kolay.
herkese iyi haftalar diliyorum. istanbul yine kapalı yine güneş yok temmuz da böyle gidecek galiba insanın içinden hiçbişi yapmak gelmiyo böyle havalarda. kolay gelsin herkese.ö püldünüz..
herkese merhaba.....
guzel bır hafta dılyorum ...
zarpdenız gecmıs olsun .. ınşallah her sey yolunda gıdecek ve zamanında alacaksın bebegını kucagına ....
bu konuyla ılgılı sana bır tavsıyede bulunacagım . ızmırde kent hastanesınde prof dr namık demır var azalan amnıyo sınvısını yerıne koyabılıyormus .. dr eskıden 9 eylul unıversıtesının hocasıydı ..kızımın da doktoruydu ... bır gorus ıstersen .. ınşallah gerek kalmaz ...
riuse ... ızmıre hosgeldın ..bu kentle ılgılı dusuncelerıne katılıyorum . dogma buyume bır ızmırlı olarak memeleketımı cok ozluyorum ... sımdı ankaradayız ama yerlesık duzenımız ızmırde ... her seyın gonlunce olması dılegıyle ...
tayf .. umarım her sey yolundadır ... saglıkla ınşallah ...
benden haberlere gelınce.. hazıran ayında olmam gereken tıroıd amelıyatımı erteledım .. eylule ınşallah .. cunku gunese cıkmamak denıze gırmemek gerekıyormus .. koca yaz boyle gecmez .. ben ve denız ayrılmaz bır butun oldugu ıcın eylule erteledık .. hayırlısı ....
herkesı kocaman sarıyorum ....
tayfım maşallah, üçüzlerini hayırlısı ile alırsın kucağına.
alabama,denizbulut,altınyunus oğluşlarınıza 41XAllah nazarlardan korusun.
meryeciğim ,geçmiş olsun,umarım sorun çözülmüştür.
denizverdiciğim ,kızın geliyormuş hadi gözün aydın. sıran göz açıp kapayana kadar geçsin inşallah.
zarpdeniz, hoşgeldin canım. geçmiş olsun. inşallah hayırlısı ve sağlıkla al kucağına clarissayı. lütfen kafana fazla takma,iyi düşün iyi olsun.
riuse, sende hoşgeldin canım,inşallah herşey gönlünce olur,en kısa zaman da bebeişini kucaklarsın sende.
yağmursesi,kızın oluyormuşçok sevindim.
baharnaz, enes sünnet mi oluyor ,hayırlısı olsun canım.
cans , yine ara vermişsin ameliyata,herşey gönlünce olsun canım.
patikler,kangurum,toana,herada,mai umut hepinizi sevgiyle kucaklıyorum arkadaşlar
unuttuğum kimse varmı :26:
teşekkürler canım,iyiyiz.geçen hafta kontrolümüz vardı. hafta sonu yorulduk biraz. evde düzenlemeye girdik.bebek odası için bir odayı boşaltıyoruz. oturma odamızı yeniliyoruz. ama hepsinden önce hafta sonu badana boya işimiz var.mümkün olduğu kadar eşyaları dağıttık,evi boşalttık boya işi kolay olsun diye.
günaydın kızlarrr
denizbulutbatunun dişler patlamış hayırlısı olsun. sıkıntı olmadı inşallah, ateş huzursuzluk oldu mu yoksa bi baktınız patlamış mı? hadi hayırlısıyla darısı başımıza.
rieuse hoşgeldiniz türkiye ye ne güzel direk bodrum olmuş düzeni kurana kadar bebişinde gelir inşallah. heralışverişinizi sindire sindire yaparsın inşallah. en önemlisi ev yerleşik düzen için eh o da varmış tamamdır gerisi kolay.
herkese iyi haftalar diliyorum. istanbul yine kapalı yine güneş yok temmuz da böyle gidecek galiba insanın içinden hiçbişi yapmak gelmiyo böyle havalarda. kolay gelsin herkese.ö püldünüz..
herkese merhaba.....
guzel bır hafta dılyorum ...
zarpdenız gecmıs olsun .. ınşallah her sey yolunda gıdecek ve zamanında alacaksın bebegını kucagına ....
bu konuyla ılgılı sana bır tavsıyede bulunacagım . ızmırde kent hastanesınde prof dr namık demır var azalan amnıyo sınvısını yerıne koyabılıyormus .. dr eskıden 9 eylul unıversıtesının hocasıydı ..kızımın da doktoruydu ... bır gorus ıstersen .. ınşallah gerek kalmaz ...
riuse ... ızmıre hosgeldın ..bu kentle ılgılı dusuncelerıne katılıyorum . dogma buyume bır ızmırlı olarak memeleketımı cok ozluyorum ... sımdı ankaradayız ama yerlesık duzenımız ızmırde ... her seyın gonlunce olması dılegıyle ...
tayf .. umarım her sey yolundadır ... saglıkla ınşallah ...
benden haberlere gelınce.. hazıran ayında olmam gereken tıroıd amelıyatımı erteledım .. eylule ınşallah .. cunku gunese cıkmamak denıze gırmemek gerekıyormus .. koca yaz boyle gecmez .. ben ve denız ayrılmaz bır butun oldugu ıcın eylule erteledık .. hayırlısı ....
herkesı kocaman sarıyorum ....
teşekkürler canım,iyiyiz.geçen hafta kontrolümüz vardı. hafta sonu yorulduk biraz. evde düzenlemeye girdik.bebek odası için bir odayı boşaltıyoruz. oturma odamızı yeniliyoruz. ama hepsinden önce hafta sonu badana boya işimiz var.mümkün olduğu kadar eşyaları dağıttık,evi boşalttık boya işi kolay olsun diye.
canm çok geçmiş olsn inş.sıkıntısız gelir clarsa benim kızkardeşim 34 haftalık doğurdu çok az kuvözde kaldı eve çıktı sen evet canını sıkma canm çok duua et bebşinle bol bol konuş kızım gibi yalnız bırakma de ben çok diyrm onu
bizim kabızlık yine nüksetti yine fitil kullndk kendi jinekoloğumu aradım bana çok iyi bir çoçuk dr tavsiye edin dedim rastlantıya bakın benim meryemin dr uile onun kızının dr u aynı dr imiş onlara güvenebilrsin dedi ikisi de çok iyi dr lar dedi gerçi biz şimdi tıp fak.gidiyrz başka bir dr a daha sordum o da benc etürkiyedeki en iyi eğitimi alan dr larla görüşüyrsn dedi bilmiyrm allah şifa versin tüm hastalara bu arada abimin 5yaşındaki oğlu parkta oynarken çok kötü düşmüş kafatası çatlamş iç kanama varmş ama allahtan azalmş onada çok dua edin hanmlar
gözün aydın canm gerçekten memleket gibisi yok havasını kokusunu insan özlüyr ki sen yurt dışında idin biz türkiyeyiz kendi memeleketimizi özlüyr sen neyse bitti artık inş.sana iyi gelecek izmir bodrm
sorma ya güneş gelmedi giti ben çok severim güneşi dünya ısınmıyr soğuyr galba çok geriyr havaların böyle gtimesi kızıma ne cici yazlaık kiyafetler aldım giydiremiyrm korkuyrm üşütür diye güneş varsa kaçırmıyrm ama nerde mumla arıyrz
alalh şifa versin yine ankara güzel şehir ben svmştim ankrayı birde ankara lılar güler yüzlü hiç ist dakilerine benzemiyr altı yılım ist da geçti ilk farkettiğim ist insnın asık suratlı olmasıydı sonra ddmki bu kadar büyük şehide yaşamanın faturası bu galiba o trafik bile yeter bırak diğer noktaları allah sabır versin ist da yaşayanlara kimse kimseye güvenemiyrm
allah kolaylık versin canm malasef kızımın durumu aynı dr a açıp sordum niye ogün kendi kendine kaka yaptı dedim ilaçlar belki kalmıştr onun etkisi
ya hanımlar benimkzım şu an 4 aylık oldu beşte artık ona hafif hafif meyve vermeye başlayayım mı
GÜNEŞ OLMAMASI ÇOK GÜZEL. BUGÜN AKŞAMÜSTÜ DIŞARI ÇIKTIK BİR BAKTIK HAVA BAYA BİR SERİN ama bizim ev yanıyor. en üst kat çok güzeş alıyor ve azıcık güneşte bile fırın gibi oluyor. ço sıcakları düşünemiyorum gene yine yeniden. klima zaten sevmem şimdi bir de bebekle büsbütün sevmiyorum.
ateş olmadı. çok huysuzluk da. sadece yemek yemeyi zaten sevmemiştik iyice kesip inatlaştuk. biberonla mama istedi. dün verdim tekrar ilk kez sütsüz muhallebi meyve sebze yine oyunla ısrarla zorlan yedi. biberon versem göbek atar bitirir. bazen bizim yediklerimizle ilgileniyor. elimle verdiğimde az yiyor ama kaşık görmüyor mu deliriyor. ne yapıcam bilmem. bu arada pek ishal de olmadı. günde 1 kere katı yaparken 2-3 kere sıı yapmay başlamıştı. genel olarak rahat oldu. darısı sizlere ve diğer dişlerine inşallah.
çok haklısın cans cım. koca yaz denizsiz çekilmez. oldu olacak 2 ay daha beklersin ne olacak. umarım eylülde sorunsuz hallolur.
boya badana kokusuna dikkat et. mümkünse evde kalma bir süre. biliyorsun öyle kokular bebeğe zararlı.
kardeşinin çocuğuna çok geçmiş olsun. inşallah biran önce iyileşir. anne baba ne kadar üzülmüşlerdir.
meryem için karar verdin mi? kabızlık tekrarlarsa çok beklemeden fitilini ver çok çektirme kıza yazık.
meyve için doktora sor ama 5. aydan sonra hafiften meyve sularıyla başlayabilirsin bence. biliorsun cam rendede rendeleyip bir tülbentte sıkıp öyle vereceksin. en başta biberon ile verip sonra kaşığa geçebilirsin. yalnız meyvenin püresini vermeden bekle az yutmayı öğrensin, diliyle itme refleksi kaybolsun. bu arada meyve suyuna falan başladığında biberonla veya kaşıkla az az su vermeye de başla.
zardeniz hiç üzülme gerçekten herşey güzel olcak. bi kaç hafta erken gelmesinin bir zararı yok nede olsa.Arkadaslar Merhaba,
Bizi merak ettiginizi biliyorum ama hemen yazamadim kusura bakmayin lutfen.
Denizverdi, Baharnaz aradiginiz icin cok tesekkurler arkadaslar. Denizverdi bizden haberler yazdiginiz icin de ayrica tesekkurler canim. Alabama, mesajini yahoo'dan okudum canim ancak yazabiliyorum. Turkcell'in Vinn'i kullanmaya basladik fakat cokkk yavas.....
Bizde durumlar pek parlak degil maalesef!!! TR'ye gelmeden once amniyon sivisi %90 idi ve siki takip edin dediler, o gun Pazartesiydi, Buraya geldik, bebegin hareketlerini hissedemeyince ertesi gun hemen doktora gittik. Buradaki ultrasona gore de sonuc Persembe gunu %70 cikti ve doktor azalma devam ederse haftaya alabiliriz gibi bir laf etti ki benim gozlerim yuvalarindan uctu ve bebegim daha cok kucuk dedigimi hatirliyorum. Dun ikinci kontrol vardi, su miktari ayni cok sukur, bir haftadir genelde soluma yatiyorum, en az 2 litre su iciyorum ve bu sekilde de devam edecegim. Doktorun hemsiresi benimle ilgili notlari bilgisayardan okurken KD diye bir sey dedi, diger her seyi anladim ama bunu anlamadim, KD ne demek dedim. Doktor da biz genelde hastalara telas olmasin diye soylemiyoruz, bebeginizin kordonu dolanmis dedi ama nasil ne sekilde dolandigini bilemiyoruz ve su an donecek yeri olmadigi icin de bu doguma kadar bu sekilde devam edecek dedi! Bu sekilde dogan bir cok bebegin oldugunu tek riskin bebek asagi indiginde sikinti yaratabilecegini, o yuzden kisa araliklarla kontrollerin ve bebegin hareketlerinin cok onemli oldugunu vurguladi. Bu sabah kabuslarla uyandim!!! Yeni doktoruma gore 36 haftayi tamamlarsak super,hatta dogum erken baslarsa hic mudahale etmeden aliriz dedi. Ben de 38'i hedeflemistim ama hakkimizda hayirlisi diyorum. Buradaki ozel hastaneyi begendik, ilgiyi de cok begendik, odalar filan Memorial gibi, doktor da ne yaptigini bilen tecrubeli bir doktor. Durumumuuz bu kadar kritik olunca bu hastanenin 20 dk.uzaklikta olmasi da bizim icin buyuk bir avanataj olacak umarim.
Genelde yatar vaziyetteyim, cok sik yazamasam da arada yazacagim arkadaslar.
Denizverdi, 14 siranin cok cabuk gecmesini ve kiizniza bir an evvle kavusmanizi diliyorum canim, ev isleri de umarim iyice ferahlamistir.
Alabama, tatil bitmis, yuvanizda Mert'i buyutmeye devam artik...Yeni fotolariniz harika!
Baharnaz, sunnet durumlari var sanirim, bebekken acimiyormus, cok iyi olur ileri de cocuga stresi de olmaz.
Deniz Bulut, Batu'yu fotoya bakarken isirdim haberin olsun. Dis cikarma durumlari....Alllah kolaylik versin.
Merye, arkadaslar hep yazmis, kesin dalinda uzman bir doktora gitmekte fayda var canim, kabizlik cok zor bir sey, minik Meryem bunu bir de dillendiremiyor.
Altinyunus, Masallah Umut'a! O'nun kafasindan dusen sapkasina bayildim ama cok toparlanmis, cok super yol kattettiniz canim.
Patikler, tatilden geldin mi canim?
Tayf, anladigim kadariyla kanaman olmus, gecmis olsun ama dinlenmek herseye iyi geliyor, lutfen dinlen.
Yagmursesi, size de minik bir kiz geliyormus, saglikla hayirla gelsin.
Herada taze anne nasilsin, Rena Gunes nasil?
Kangurum, Kartopu, Rieuse, Toana, Cans:71:
hadi bakalım tedavin hayırlı olsun canım. işallah 2 bebişine kavuşursun.Arkadaşlar, benim ilk günüm cumartesiydi ve köy dönüşü otobüs yolculuğundaydım. Hastaneyi aradığımda araya pazar girdiği için p.tesi için randevu verdiler. Dün muayeneye gittim ve göbekten ilk iğnemi yemeye :) başladım. Gonal-f verdi dr. Erteleye erteleye sonunda başladım. Hepinizden hayırlı olması için dua bekliyorum kızlar,
Kocaman öpüyorum hepinizi...
hadi bakalım tedavin hayırlı olsun canım. işallah 2 bebişine kavuşursun.
tedavi memorial de mi?
Arkadaşlar, benim ilk günüm cumartesiydi ve köy dönüşü otobüs yolculuğundaydım. Hastaneyi aradığımda araya pazar girdiği için p.tesi için randevu verdiler. Dün muayeneye gittim ve göbekten ilk iğnemi yemeye :) başladım. Gonal-f verdi dr. Erteleye erteleye sonunda başladım. Hepinizden hayırlı olması için dua bekliyorum kızlar,
Kocaman öpüyorum hepinizi...
herşeyın gonlunce gelişmesi dilegiyle .... inşallah olumlu sonuç alırsın .. kızınnın kardeşi fazla bekletmez sizi ... tekrar hayırlısı olsun...
meryecım yegenıne acıl şifalar dılıyorum .. gecmıs olsun .. bır an once cabucak ıyılessın ...
kartopu kolay gelsın ... kendını fazla yorma ... guzel telaşlar bunlar .. allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsın ...
herkese cok selammmm
hoşgeldin sefalar getirdin yurdumuza haydi hayırlısı olsun her şeyinkangurum,alabama,cans,baharnaz,denizverdi,deniz bulut,kartopu,merye... hepinize çok teşekkür ederim. Yurda dönmek çok güzel gerçekten.Güneşi özlemişim iliğim kemiğim ısındı,Sıcaktan şikayet edersem dilime acı biber sürün diyorum
cans gerçekten izmir bambaşka.istanbullu bir arkadaşım izmiri kabe bellemişsiniz der hep .izmir bir tutkudur bizim için değil mi :)
patikler hadi hayırlı uğurlu olsun ilk iğnen annesini bekletmesin inşallah.
meryecim güzel kızının kaka problemi inşallah gerçek bir sorun haline dönüşmez bir an önce atlatır umarım.Allah yardımcısı olsun kuzumun :)
hepinize iyi geceler öptüm kocaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?