Arkadaslar Merhaba,
Tebriklerinizi mutlulukla kabul ediyoruz, cok sukur kizimiza kavustuk, darisi tum isteyenlerin basina hem de cokkkk kisa sure icerisinde...
Umarim herkesin keyfi yerindedir.
Sali gunu kontrolumuzde doktorumuz cok inceledi cok da fazla konusmadi ve her gun takip edelim dedi, ertesi gun kontrole gittigimizde sizi bugun yatiriyoruz, amniyon sivisi %45'e dusmus ve cekilen 3 nst'de de bebegin kordonunun 15dk.da 4-5 kez cok riskli gorulmesi nedeniyle dogumu bugun aksam uzeri yada sabaha yapacagiz dedi, ayni gun nst'ler yenilendi ve saat
17:15'te Clarissa Ela dunyaya geldi. Ilk gun kuvezde kaldi ben hic goremedim, sadece fotolarini gordum, ertesi sabah ihlaya pihlaya esimle kuvezlerin bulundugu bolume gittik, orada cok agladim. Neyseki cok sukur dun yanimiza geldi ve tum gece O'nu izlemekten uyuyamadik! Simdi O dunyaya, biz de birbirimize alismaya calisiyoruz. Karnim halen hamile goruntusunde, cok az bir inme olmus, agrilarim hat safhada bugun de igne yapildi. Sut gelemedi diye uzuluyorduk ama bugun hemsireler pompa ile cektiler kolostrum geldi ve bebek doktoru da kuru kuru emzirmeye devam et dedi. Simdiden sol gogus ucu sanirim catladi ve cok agriyor ama emzirmek icin direnecegim. Clarissa Ela cokkk minik, 2300gr. dogdu ve 40cm.Parmaklari uzun uzun ve porselen bebek parmaklari gibi, kizim piyanist olacak diyorum!
Allah tum isteyenlere en kisa surede saglikla bebeklerine kavustursun.
Operim hepinizi...
selam güller...canlı selam tayf....
berat masjlarınızı ve özellikle de zarphocanın yazısını duygulanarak okudum...gözyaşlarımı tutamadım...allah hepimizin gönlünün muradını versin inşallah....benim de müjdem geçen kandil günü gelmişti....kabul edildiğimiz..
zarphocam haberi verip acil çıkmıştım... bir kez de buradan tebrik etmiş olayım...güle güle ,güzel günlerde büyütün yavrunuzu... canım benimmm. sardım onu... öyle farzedin
patikler .....bu kandil de senin müjden olur inşallah...
toana....akide...kanguru...inşallah be güller... daha uğraşmazsınız inşallah kızlar...o kadar uğraşının maddi manevi özellikle manevi ne zor olduğunu 8 kere deneyen biri olarak çokk iyi bilirim..benim de olıyor ya herkesin olsun istiyorum...kimselere kapılar kapanmasın istiyorum..
tayf...innşallah sağlıkla tamamlarsın üçlü bebeğini... onların ve senin sağlığına bir zarar gelmeden...nasipte yoksa eğer allah zaten kararlıyacaktır... gelen sağlıkla gelsin..ömürle gelsin...
nisa.....inşallah sen de çokkkk yakın bir zamanda artık ben de başlıyorumun müjdesini verirsin güzelim...
kartopu.... hayırla gelsin oğlun hayırlı evlat olsun...allah hepimize hayırlı yazılar yazsın...evlatlarımızı sağlkla büyütmeyi nasip etmesin...allah mahcup etmesin
deniz, alabama ,canshoca ,erye...unuttuğum var mı... onlar...sümüklüböcek size de sevgilerini gönderir...hayin ikon...çıkmıyor işte..
herke çokkkk selammm...öpüyom nanaktan.öpüyom nanaktan öpüyom nanaktan.. papatya papatya papatya papatya papatya papatya.........
not.....
dünkü sepette boş yok dedim ya... meğer kendime de çekmişim güzel bir dilek... tatil telifi aldım...bu akşam 1 haftalığına kaçıyorum istanbuldan...işler azalmıştı zaten... amaaaann... gelince daha bir zevkle yaparım ... bu sene son kez çocuksuz tatilim olsun inşallah....allahımmmm....sizede sizede......
ZarpDeniz cim Allah güzel kızını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Bahtı da kendi gibi güzel olsun Clarisamın
Bana gelince biliyorsunuz 12 temmuzda tüp bebek için Bahçeci Kliniğinden kontrol için randevu almıştık.Ama gidemedik :) Çünkü ben zaten HAMİLEYMİŞİM!
Gecikmem olunca hemen gittim kan tahlili yaptırdım ve sonuç POZİTİFHemen yüksek riskli gebelik konusunda uzman Kent Hastanesinde Namık Demir den randevu aldık.Factör 5 taşıyıcısı olduğum için aspirini bırakıp 0,45 lik innohep iğnesine geçmemi söyledi.Her gün bacaktan,göbekten iğnemi yapıyorum.Sizlere ancak yazıyorum çünkü çok sevgili biri 6 aylık hamile arkadaşım,biri 18 yaşında oğlu olan sevgili arkadaşlarım dış gebelik olabilir hemen heveslenme diye sevincimi kursağımda bıraktılar.Çok zor bir hafta geçirdim.Beynimde yankılanıp duruyor sürekli dış gebelik .Ama çok şükür şimdilik bir sorunum yok.Haftaya salı günü tekrar randevum var umarım keseyi görüp rahatlarım.
Toanacım DenizVerdinin kızın olursa Eylül koyarsın mesajına ağlamışsın ya inan ben de burda senin mesajına çok ağladım.O kadar yürekten diledim ki eminim sen de en kısa sürede yavruna kavuşacaksın.Yeter ki hayal kurmaktan vazgeçme!
Patikler dilerim yumoşların sana sıkı sıkı tutunur.Kızını kardeşsiz bırakmazlar :)
Kangurucum senin de tedavin hayırlı olsun.Tez zamanda sen de hamile kalasın İNŞALLAH...
Tayfı m ben de ZarpDeniz gibi düşünüyorum.Redüksiyon konusunda acele etme.Allah seçim yapmak zorunda bırakmasın inşallah.
Benden haberler bu kadar.Bu arada Kandiliniz kutlu olsun.Dilekleriniz,dualarınız kabul olsun.Bu gece dualarım hepimiz için.Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Hepinizi kocaman öpüyorum.Sağlıkla kalın...
İyi akşamlar kızlar,
Bu sabah 11 gibi aradılar, yarın transfere bekliyorlar. 13:30 gibi olacakmış transfer. Yumurta toplama gününü sayarsak 4. gün transfer olacak. Dualarınızı eksik etmeyin kızlar. Hayırlısı inşallah....
İyi akşamlar kızlar,
Bu sabah 11 gibi aradılar, yarın transfere bekliyorlar. 13:30 gibi olacakmış transfer. Yumurta toplama gününü sayarsak 4. gün transfer olacak. Dualarınızı eksik etmeyin kızlar. Hayırlısı inşallah....
batu öldürüyor. yine katı yemek yemiyor. sanırım üst dişler de yolda. hem sıcaktan hem de geliyorsa dişlerden rahat uyuyamıyor da. gündüz saniye durmuyor. yarım saat bir de uzun 2 saat gibi uyuyor. onun dışında hep hareket hep hareket. iyice hızlı emeklemeye başladı. arada hernekadar yavaş yuvarlanmayı öğrendiyse de hızlıca düşüp başını vurup ağlıyor. her saniye yetişemiyorsun. bugün park yatağına tutunup ayağa da kalktı ama hemen yuvarlandı. 1-2 haftaya sıralamaya da başlar herhalde. halam yazlığa döndü. otobüste batu kadar bir bebek varmış. bütün gece uyumuş. molada ışıklar yanınca falan da uyanmıyormuş. arkadaşım aradı. arkadaşının benimle bir bebeği olmuştu. birbirimize alıştık diyormuş. bebek sakinmiş. emeklemiyormuş. bıraktığın yerde kalıyormuş. :26nasıl bebekse öyle :44:batu küçükken de hareketliydi. hiç oturtmuyordu hep kucak diyordu. şimdi de peşinde koşturuyor iyice delirdi. iyi yanı hiç ağlak bir bebek olmadı. alerjiden uyuyamadığı geceler dışında hemen hiç ağlamadı. tabii acıktım ve uykum geldi ağlamalarını mızıldanmalarını yapıyor ama çok az. millet öyle 1 saat 3 saat ağlayan bebeklerden bahsediyor. batu hiç öyle olmadı şeytan kadar hareketli melek gibi uysal oğlum nasıl oluyorsa o öyle :86:batu uyudu ben de yatıyım nasılsa birazdan kalkarız :87:
Selam kızlarrr ben hala hasta olmadım bugunde olmazsa artık test yapıcam hepınızı opuyorumm
Kızlar merhaba, yine hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, beni mesajlarınızla yalnız bırakmadınız.
Dün saat 14:00 gibi içeri aldılar beni. Giyinirken benim doktoruma transfer yaptıracak olan 3 kişi daha vardı. Nazi kampı gibi hepimiz bir arada soyunup önlükleri giydik. Birinin 3. , birinin 4. birinin ise 5. denemesiymiş. Henüz hiçbirininki şimdiye dek tutmamış. O anda allaha binlerce kez şükrettim. 5. denemsi olan kadından tam 40 tane yumurta elde etmişler, duyunca feleğim şaştı valla. Benimse sadece 2 tane. Gerçi bu işler yumurta sayısına bakmıyor bunu hepimiz biliyoruz. Önemli olan yaşamaya devam etmeleri. Nitekim de şimdiye kadar tutmamasının sebebi de buymuş. Hep çok yumurtası oluyormuş ama ömürleri kısa oluyormuş. Neyse içeri hemşire girdi ve aranızda en sıkışık kim diye sordu tabi uyanık ben hemen ben en sıkışığıyım dedim. Gerçekten de feciydim. Hemen beni aldılar. Embriyolog geldi ve şu an 2 tane transfer edilecek, bir tane de gelişimini izlediğimiz var, gelişmesi iyi devam ederse onu donduracağız dedi. Ah canııım :) bundan hiç haberim yoktu, sonradan çıkmış valla :) Neyse transfere başlamadan korkarak doktoruma transfer ettikleri yumurtanın kalitesini sordum. ''çok iyi'' dedi. Çok mutlu oldum tabi. Transfer sonrasında ''ben ait olduğu yere güzelce yerleştirdim bundan sonrası allaha ve şansa kalmış'' dedi. Bir yandan ümitlendim, bir yandan içeridekileri dinleyince hiç ümitlenme dedim. Ne bileyim karışık duygular işte. Sanırım en iyisi yine de fazal ümitlenmemek. Bakalım Alman Hastanesinin laboratuvarı çok iyi olduğu için belki bundan önceki yaptırdığım yere nazaran başarı oranı daha yüksek olabilir. Bakalım hayırlısı be kızlar...
Bu arada birkaç kez tüp denemsi yaptırmama rağmen yine de transfer sonrası neler yapmam gerektiği konusunda önerilerinizi bekliyorum...
Hepinizi sımsıkı sarıyorum .....
patikler..canim hayirli olsun transferin gayet iyi sekerim ikitane 1 tanede dondururlar insallahh..simdi senin yazdiklarini okudukca ben geldim aklima nediyim canim ya rabbim emeyini bos etmesin emeyimizi bos etmesin..dualarim bu yola bas koymus biz savascilara gitsin insallah kucaklari bos boynu bukuk lere gitsin biran once hepimizin kucaklarimizi doldursun senin bebislerin sana siki siki sarilsin insallahh..canim ben transferden sonra hep yatmistim hic disari cikmadim ama iyi olmuyo bunu bil ilk iki uc gun yat sonrada normal hayatina don derim valla hareketli olmak daha iyi gelir bence cunki bu defa oyle yapicam..rabbim buyuk yatsan da yatmasanda tutacagi varsa tutar insallahh ahh birde yasimiz biraz daha citir olsaydi iyi olurdu ma bu benim sansim olsa gerek isteklerime gec ulasiyorum..haa birde int arastirdim hindistanda tutturma sansina yuzde 87 veriyi kesin hamilelik oluyormus..inanirmisin hindistene dr meil attik onun bir yontemi varmis dunyada 1 2 yerde varmis o yontem.cerrah rahimin icine yerlestiriyomuus emriyo yu..100 metre sicrasan bile birsey olmuyormus bizdemi gitsek diye dusunmuyor deyilim valla
hayırlı uğurlu olsun canım...inşallah ikisi birden sımsıkı tutunacak sana...karışık duyguları bir kenara bırakalım ve olacak diye düşünelim..ümit etmek kötü bişey diil ki..ben inanıyor ve embryolarına güveniyorum,şimdiden oldu gözüyle bakmak hoşuma gidiyor..bu arada transfer yaşamak kısmet olmadı ama aşılamamdan sonra kendimi hiç birşey için yormadım bol bol uzandım dinlendim..bir hafta boyunca böyle devam ettim...sonrası malum hemen iş gezisine çıktım,araba kullandım,çalıştım,ayakta durdum iş nedeniyle,yoruldum ama ilk bir hafta kaşık bile kaldırmamıştım...dinlen sende,sakın uzanma raflara filan,ani hareketler yapma,ağır asla kaldırma,beslenmene dikkat et,bol su ve sıvı tüket,sırt üstü pek yatmamaya çalış,ilaçlarını düzenli kullan...bunları zaten biliyosun sen,denizbulut en güzelini söyler zaten sana..hadi bakalım inşallah ağustos 1 gibi çok sevineceğiz çokkk...ama bişey diyeyim mi ben ve reiuse den sonra bu zincir bozulmayacak,senin kangurumun haberleri çok yakınımızda...
tayf transfer sonrası yapılması gerekenleri yazmışsın ben hep sırt üstü yattım yatmamak mı gerekiyor yani:44: nasıl yatmak lazım ? ben transfer sonrası hep sırtüstü yatırdıkları için evdede gece ve gündüz hep sırtüstü yatıyordum yanlışmı yaptım??
patikler canım bol bol dinlen sebze ağırlıklı beslen kabız olmamaya ve gaz olmamasına dikkat et canım ...ben kabakçekirdeği ve ananasın iyi geldiğini duymuştum bilmiyorum arkadaşlar ne der eğer onlarda onaylarsa ben transferden sonra her gün yemeyi düşünüyorum. bol sıvı al canım hem bağırsak hareketlerini hızlandırır hemde ilaçların yan etkisini giderir. evde yavaş yavaş dolaş ama kendini yorma bir sitede okumuştum rahime kan gitmesine yardımcı olurmuş...aklıma gelen başka bir şey olursa yazarım sende kendine bebeklerine iyi bak iyi haberlerinizi bekliyoruz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?