Kızlar ya ben hala hasta olmadım dun dr beklıyelım dedı muaynede etmedı sınır oluyorum ya kac gun gecdı ıdrar tahlılınıde dr onermedı 15 gunden once cıkmaz dedı ne yapıcamm
Ben acikcasi buna inanmiyorum. Zira benim etrafimdaki bircok arkadasim 38-39-40-43 yaslarinda anne oldu. Evet biyolojik olarak belki hamile kalmak daha guc olabilir ama 25 yasinda bir kisinin bile hamile kalmasi icin herseferinde %25 sans var. Sonucda saglikli bir kadinda inanc ve pozitif bakis acisiyla sansinin olacagina inaniyorum. Tabi bu arada modern tiptan destek alirsak ne ala. Etrafda milletin ne dedigine bakmiyorum. Herkesin vucudu farkli. Daha olmedik yani..
canım hem annem hem halam uzaklar. önümüzdeki hafta sonu batu yu yardımcı ile birlikte yazlığa götürüp bırakacağım. inşallah hava değişimi büsbütün çarpmazmrhaba ay çok geçmiş olsn başka gideceğin ev varsa oraya gitsene annene halana evleri sizinkindn iyi ise evet vantltör yapar valla allh krsun bizlerden uzak br bebek vardı hast. bu yazdabronşit olmuş onunki de herhalde ondan aman sakın açma o çok kötü sık sık sulu verecen herhalde allh şifa versin canm dualarımzda batu
zaten suyunu hep kaynatılmış soğutulmuş iyi sudan veriyoruz. mamasına da bunu kullanıyoruz. katı gıdaya geçince (güya bizimkinin yediği yok ya) su da vermeye başladık ama ishal diye fazla su içmiyor canı ne kadar istersemerhaba arkadaşlar nasılsınız? ben daha iyiyim dediğiniz gibi üzülmek bir sonuç getirmiyor ama ilk an insan yıkılıyor tabii benimde geçmişimde üç tane transfere gidilmeyen denemem var. artık tedavinin her adımını biliyorum bazı şeyler içimede doğuyor ama kondurmak istemiyorum işte ne yapayım herhalde buda bizim hasta psikolojimiz.
tekrardan geçmiş olsun minik kızına merye
denizbulut geçmiş olsun batuya canım ama haklı çocuk çok sıcak etkileniyordur tabiiki bpl sıvı ver batuya bence ishalse arada kaynatılmış soğutulmuş iyi su ver biraz arada biz verirdik hep yeğenlerime doktorlar biraz bu konuda hassas ama biz takmadık...
patikler, maiumut,denizbulut teşekkür ederim desteğiniz için arkadaşlar bakalım bu ayıda destek tedavilerle geçireceğim herhalde... gerçi doktorum cycloprogynova, diyabetik ilaç, dhea ve qoenzim q 10 verdi başka da bir şey kullanmamamamı söyledi.. inşallah iyi sonuçlar alırım bu sefer...sizin önerileriniz varsa onlarıda alabilirim...
meryecim kızın daha iyice galiba çok sevindim inşallah daha da iyi olacak. bol su ver kaka için en iyisi su içmesi. darlık olayını da halletiyseniz inşallah bi daha sıkıntı olmaz.
deniz batuya üzüldüm kuzum sıkıntıdaymış allah yardımcınız olsun. ben de yazmadım sanırım mertin de alt sol dişi ayın 7 sinde patladı şimdi epey çıktı ama tek ilginç sağdaki çıkmadı. hafif huzursuzluk oldu ama çok üzmedi bizi. bugünde sol üst dişi patladı ne alaka anlamadım. sağ üstüde gördüm saydam heralde iki güne o da patlar. biz de huzursuzuz yemek yiyo ama yarıyarıya emmeyi biraz azalttı. dün kaka çok az yaptı bugün daha iyi yaptı. calpol şurup veriyorum dün ve bugün iyi geliyo . alt sağ ne zaman çıkcak bilmiyorum hep altlar iki iki çıkıyor herkesde neden biz de tek çıktı bilmiyorum. doktorumuz izindeymiş gelince gitcez bakalım sorcam. yani oğlana ben de yedircem diye sekiz takla atıyorum yiyo bizim ki ama çeşit istiyo aynı şeyleri yemiyo adam.bi tek değişmezimiz sabah kahvaltısı ve akşamüstü sade yoğurt. çorba ve meyve de çeşit istiyo abi. sevdiği bişi bulabilsen onu yedirirsin. ben tatilde bi dünya meyve sebze püresi denedim hiçbirini sevmedi hazır şeyleri asla sevmiyo. benim yaptığım yoğurdu yiyo. inek sütü alerjisini bi atlatsanız işin kolaylıcak inşallah. geçmiş olsun tekrar.
evet de bizim ev yazın 35 derecede döner büfesine girmiş gibi oluyorsun. o kadar sıcak da hasta eder. üstelik şimdi camları açabilir halimiz (çok sıcaklarda hiçbir etkisi olmuyor ya) seneye pencere kiliti konulacak cam da açılmayacak. bizimkilerin sağlığı iyi olup da yazlığa gidebilirlerse ya 2 ay göndermeli çocuğu ya da krese falan başlatmalı. veya işe getiririm oynar bilgisayarlarlabu arada ben klimayı bu sene daha hiç açmadım. korktum valla. iyiki açmamışım deniz. sadece soğuk değil klimaların biliyosun için bütün kış pisleniyo virüs yuvası oluyo. bakıma soksan bile riskli. sıcağı yaşasınlar napalım. dişi çıkan çocuk hergün yıkanırmış kayınvalidem dedi. biz hergün yıkıyoruz merti. arada ellerini ayaklarını da yıkıyorum biraz omuzları isilik oldu olsun napiyim. bence sende ne kadar sıcak olursa olsun ventilatör dahil açma.
ve ben oğlana yoğurt bebelac meyve vs yi soğuk veriyorum çıkartıp ısıtmıyorum. öyle alıştırdım. herkese de tavsiye ederim. kış olsa tamam ama yaz şimdi. en ufak bi soğuk ydeiğinde hasta olmasın diye.
sırt üstü çok fazla yatmak kan dolaşımı için kötü,sağa ve sola dönerekte yatmalısın..birde ben hiç sırtüstü yatmadım neredeyse çünkü sırtüstü yattığımda karın kaslarımın daha çok gerildiğini hissediyorum..hala da öyle biliyomusun...kanamalar bu ara yok ama sanki adet olacakmışım gibi kötü hissediyorum yine..
canım sırtüstü yatma konusunda yukarda belirttim..ben yanlış olduğu konusunda net bişey söyleyemem ama dediğim gibi hep sırt üstü yatmamak gerektiğini biliyorum..nitekim ben hiç yatmadım desem yalan olmaz,hep sağıma yada soluma dönerek yatıyorum...
heradaya kolay gelsin diyelim şeker..belki biliyodur,sorun diil hayatım...çok naziksin...
tebrikler tekrar canımcım..yaaaa ne dış gebeliği yahuuuuu,aaaaaaa valla boşuna panik yaptırdılar sana..allahım tamamına erdirsin inşallah...kalp atışlarını duyunca başın dönecek,ayağın yerden kesilecek
aaaaa...kız kangurum,bu süreç tamda benim tedavi sürecime benzedi bilmem farkında mısın.....sakın moralini bozma ve beni hatırla tedavim aynı nedenden iptal edilince ne demiştim,bunda büyük bir hayır olduğunu düşünüyorum dememiş miydim...hemen bugün çalışmalara başlıyorsun ve hiç ara vermeden 10 gün boyunca devam et nolur...biz senden de üçüz çıkarmayı biliriz evelallah dualarımızla..DİİL Mİ KIZLAR??
canım iyi sayılırım bu aralar...sende iyisindir umarım tatlı kız...inşallah dediğin gibi olur toanacım,darısı başınıza inşallah...
canım yavrucuğun için hayırlısı olsun inşallah...ohhh ne güzel kakasını yapmış işte,hep böyle olsun inşallah...
canım geçmiş olsun batuya..valla bu sıcaklara biz dayanamıyoruz o küçücük bebişler napsın yaaa..kıyamam...
KANGURUM,NOLUR ÇALIŞ BOL BOL...BENCE TÜPE GEREK KALMAYACAK İNŞALLAH..
evet kartopu,doğru söylüyosun,çalışmalara devam bence de....sen nasılsın bu arada,doğuma az kaldı sanırım?
maşallah dişlerde çıkıyo tek tek,inşallah bizde görürüz o günleri...senin için zordur eminim ama doğal besin sevmesi bence muhteşem...afiyet olsun tatlımıza...
Arkadaslar Merhaba,
Hepinize guzel dilekleriniz icin cokkkk tesekkur ediyorum. Allah siradaki arkadaslara bu duyguyu nasip etsin. Ilk gece bebegimiz kuvezde kaldiktan sonra ertesi gun sabah yanimiza getirildi ben ve esim o gunu ve geceyi O'nu izleyerek gecirdik, cok karisik duygular diyebilirim, ben her an aglamakli....
Clarissa Ela dun bir haftalik oldu, bugun sabah da gobek kordonu dustu cok sukur. Halen cok minik ama artik kucagima rahatlikla alabiliyorum, biryerlerini incitecegim diye korkuyordum, esim halen biraz daha korkuyor. Annem kolay tutmamiz icin minik bir yastik yapti, beslerken filan onu kullaniyorum onun haricinde de pamuk battaniye kullaniyorum. Sarilik baslamisti ama neyseki ilerleme gostermedi cok sukur, doktoru bir ay icinde billirubin degerinin daha da dusecegini soyledi. Sutum geldi fakat basindan beri mama verildigi icin memeyi almakta zorlaniyor. Ben de israr ediyorum ama bakalim...Biberonu tutmak sanirim cok daha kolay geliyor, memeyi tutmaya calisirken cok sabirli degil, acaip sinirleniyor kizariyor sonra da ben korkuyorum bir sey olacak diye.... Dun biraz agzindan ve burnundan mama geldi acaip korktum, sanki nefes almakta zorlandi gibi...sizce cok mu vermisimdir? Doktoru midesi buyuyor dedi ve acaip hickirik tutuyor uzuluyorum. Benim operasyon yerim daha iyi, agrilar azaldi ama yine de bazen zorlaniyorum. Bu arada goruntum halen hamile gibi...
Patikler, bol sanslar diliyorum canim. Embriyolarin bebek olarak sana geri donsunler canim.
Meryecim, kizina umarim yakinda kesin bir care bulunur, ikinize de cok gecmis olsun diyorum ve ne kadar endiselendigini tahmin edebiliyorum canim.
Alabama ve Deniz Bulut, dis cikarma fasillariniz da cok kolayliklar dilerim arkadaslar, umarim fazla atessiz ve istahli bir sekilde tamamlarsiniz. Alabama, Herdsa'nin mesajini ilettigin icin cok tesekkurler canim.
Rieuse, Allah saglikla sonuna erdirsin canim, buyuk surpriz!
Kangurum, ben bitkisellerin ve beslenmenin cok onemi olduguna inananlardanim, umarim bu yaki dopingden sonra gebe kalmaya hazir olursun canim.
Denizverdi, haber var mi?
Tayf dinleniyorsun degil mi?
Geriye donuk cok okuyamadim, okuduklarim kadariyla yazabiliyorum kusura bakmayin arkadaslar.
Hepinizi cok opuyorum, herkese cok selam ve sevgiler.
sağol canım. gerçekten sıcaklarla başetmek soğukla başetmekten daha zor.herkese merhaba....
kangurum tedavı ıptal olmuş.... her şeyın hayırlısı arkadaşım ... belkı boylesı daha ıyı olacak .. inşallah en kısa zamanda bebegıne kavuşman dileğiyle ....
denızbulut alabama ... bebekler bıraz keyıfsızmış ... acıl şifalar .. sıcaklarla baş etmek gerçekten zor ...
merye .. kızın bıraz daha iyimiş ..bir an önce saglıgına kavuşacak inşallah ...
zarpdenız ... ne guzel kızını kucagına aldın ..her seyın masal tadında gecmesı dileğiyle ..
hepinizi öpüyorummmmm
senin tüpten sonra bu ilk adetin mi ikinci adetin mi olacak?Kızlar ya ben hala hasta olmadım dun dr beklıyelım dedı muaynede etmedı sınır oluyorum ya kac gun gecdı ıdrar tahlılınıde dr onermedı 15 gunden once cıkmaz dedı ne yapıcamm
galiba yurtdışında buradaki kadar kolay değil. illa bir doktorun yazması gerekli. gerekmeyen özel lab varsa da çok pahalıdır. o da olan yerlerde.yahuu akidecik,bi kan tahlili yaptırsan ya...valla bazen seni anlayamıyorum ve diyorum ki herhalde benim bilmediğim bi durum var o yüzden kan tahlili yaptıramıyor olabilir...idrar tahlilide yap belki çıkar bellimi olur bu işler ama en garantisi kan tahlili..git bi hastaneye deki hcg istiyorum..inşallah güzel bi haber bekliyoruz senden şekercim...
Kızlar merhaba,
Benim dün gece itibariyle hani insan regl olmadan önce bacağının üst tarafı hafif hafif ağrır ya, işte halen o şekilde ağrıyor. Bu üzücü bir haber değil mi. bir de dün gece kasıklarımda birkaç defa batma oldu.
Arkadaslar Merhaba,
Hepinize guzel dilekleriniz icin cokkkk tesekkur ediyorum. Allah siradaki arkadaslara bu duyguyu nasip etsin. Ilk gece bebegimiz kuvezde kaldiktan sonra ertesi gun sabah yanimiza getirildi ben ve esim o gunu ve geceyi O'nu izleyerek gecirdik, cok karisik duygular diyebilirim, ben her an aglamakli....
Clarissa Ela dun bir haftalik oldu, bugun sabah da gobek kordonu dustu cok sukur. Halen cok minik ama artik kucagima rahatlikla alabiliyorum, biryerlerini incitecegim diye korkuyordum, esim halen biraz daha korkuyor. Annem kolay tutmamiz icin minik bir yastik yapti, beslerken filan onu kullaniyorum onun haricinde de pamuk battaniye kullaniyorum. Sarilik baslamisti ama neyseki ilerleme gostermedi cok sukur, doktoru bir ay icinde billirubin degerinin daha da dusecegini soyledi. Sutum geldi fakat basindan beri mama verildigi icin memeyi almakta zorlaniyor. Ben de israr ediyorum ama bakalim...Biberonu tutmak sanirim cok daha kolay geliyor, memeyi tutmaya calisirken cok sabirli degil, acaip sinirleniyor kizariyor sonra da ben korkuyorum bir sey olacak diye.... Dun biraz agzindan ve burnundan mama geldi acaip korktum, sanki nefes almakta zorlandi gibi...sizce cok mu vermisimdir? Doktoru midesi buyuyor dedi ve acaip hickirik tutuyor uzuluyorum. Benim operasyon yerim daha iyi, agrilar azaldi ama yine de bazen zorlaniyorum. Bu arada goruntum halen hamile gibi...
Patikler, bol sanslar diliyorum canim. Embriyolarin bebek olarak sana geri donsunler canim.
Meryecim, kizina umarim yakinda kesin bir care bulunur, ikinize de cok gecmis olsun diyorum ve ne kadar endiselendigini tahmin edebiliyorum canim.
Alabama ve Deniz Bulut, dis cikarma fasillariniz da cok kolayliklar dilerim arkadaslar, umarim fazla atessiz ve istahli bir sekilde tamamlarsiniz. Alabama, Herdsa'nin mesajini ilettigin icin cok tesekkurler canim.
Rieuse, Allah saglikla sonuna erdirsin canim, buyuk surpriz!
Kangurum, ben bitkisellerin ve beslenmenin cok onemi olduguna inananlardanim, umarim bu yaki dopingden sonra gebe kalmaya hazir olursun canim.
Denizverdi, haber var mi?
Tayf dinleniyorsun degil mi?
Geriye donuk cok okuyamadim, okuduklarim kadariyla yazabiliyorum kusura bakmayin arkadaslar.
Hepinizi cok opuyorum, herkese cok selam ve sevgiler.
galiba yurtdışında buradaki kadar kolay değil. illa bir doktorun yazması gerekli. gerekmeyen özel lab varsa da çok pahalıdır. o da olan yerlerde.
biliyorsun patikler. hiçbir ağrı adet veya tuttu tutmadı belirtisi değil. herşey olabilir. daha çok yeni. endişelenme.
meraba kizlar hayirli cumalar..
patikler meraba tatlim..nehaber insalah herseyin habercisi hamileliktir..cokta kafani takma agrilara herseyin hayirlisi canim benim..
zarpdenizcim..iyi kizin buyuyo annesi artik yoktan vareden guzel allahim zamaninda az deneme yapmamisin canim bak simdi cok sukur kizin kucaginda allah anali babali buyutsun..cok guzel bir duygu olsa gerek benimde olsa 1 hafta hic uyumadan yuzune bakariz herhalde..rabbim o duygulari bizlerde isteyen herkesede tattirsin insallahh..
kangurum senden nehaber yazdim ama cvp yazmadin saglik olsun birdahaki sefere hersey yolunda gitsin insalah..
tayfim..canim insallah bebislerini kucagina alirsin ilk 3 ayi bir atlat hele tatlim..sabir et kele allah buyuk..dinleen
denizverdiciyim.nerelerdesin kiz hic gorunmuyon tatlis iyimisinn..
meryecim kizina gecmis olsun insallah atlatir kabizlik kotu ..zamanla daha iyi olur canim..
denizbulutcum..cans..sizlerden nehaber kizlar ..
patikler arkadaşım hiç canını sıkma iyi olacak ben inanıyorum. kafana öyle olumsuz şeyleri getirme bak iki tanecik beben üzülür onlarla konuş senin bir parçan onlar seninle kalacaklarına ben inanıyorum her şey çok güzel olacak inan arkadaşım dualarım seninle...
Kızlar merhaba,
Benim dün gece itibariyle hani insan regl olmadan önce bacağının üst tarafı hafif hafif ağrır ya, işte halen o şekilde ağrıyor. Bu üzücü bir haber değil mi. bir de dün gece kasıklarımda birkaç defa batma oldu.
batu öldürüyor. yine katı yemek yemiyor. sanırım üst dişler de yolda. hem sıcaktan hem de geliyorsa dişlerden rahat uyuyamıyor da. gündüz saniye durmuyor. yarım saat bir de uzun 2 saat gibi uyuyor. onun dışında hep hareket hep hareket. iyice hızlı emeklemeye başladı. arada hernekadar yavaş yuvarlanmayı öğrendiyse de hızlıca düşüp başını vurup ağlıyor. her saniye yetişemiyorsun. bugün park yatağına tutunup ayağa da kalktı ama hemen yuvarlandı. 1-2 haftaya sıralamaya da başlar herhalde. halam yazlığa döndü. otobüste batu kadar bir bebek varmış. bütün gece uyumuş. molada ışıklar yanınca falan da uyanmıyormuş. arkadaşım aradı. arkadaşının benimle bir bebeği olmuştu. birbirimize alıştık diyormuş. bebek sakinmiş. emeklemiyormuş. bıraktığın yerde kalıyormuş. :26nasıl bebekse öyle :44:batu küçükken de hareketliydi. hiç oturtmuyordu hep kucak diyordu. şimdi de peşinde koşturuyor iyice delirdi. iyi yanı hiç ağlak bir bebek olmadı. alerjiden uyuyamadığı geceler dışında hemen hiç ağlamadı. tabii acıktım ve uykum geldi ağlamalarını mızıldanmalarını yapıyor ama çok az. millet öyle 1 saat 3 saat ağlayan bebeklerden bahsediyor. batu hiç öyle olmadı şeytan kadar hareketli melek gibi uysal oğlum nasıl oluyorsa o öyle :86:batu uyudu ben de yatıyım nasılsa birazdan kalkarız :87:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?