Topiği okuyunca bebişlerinin olacağını anladım ve çok sevindim.Hem senin adına sevindim hem de kendi adıma azıcık ta olsa umutlandım.Allah hayırlısıyla bebeklerine kavuşmanı nasip etsin inşallah.Ama canım benim senden bir ricam var bana hangi merkeze ve hangi dr a gittiğini buradan vakit bulduğunda yazar mısın.Ben 68 doğumluyum,geçen yaz evlendim.bir aşılama ve geçen ay da tüp bebek denedik.2 yumurtam oldu birisi için boş çıktı dedi drum diğeri için ise döllenmedi.Yaşlı yumurtalarmış benim yaşımdan dolayı.Yumurta rezervinde azalma ve yaşım problem başka da bi şey yok.Hiiiç te yaşlı değilim oysa.Neyse bana hikayeni kısacık yazarsan inan minnettar kalırım.Sonsuz sevgiler(umudum olduğun için de teşekkürler)
öncelikle hoşgeldin...bu topicte bende dahil pek çok arkadaş 40 ve üzeri,yaşı sorun etme bence..yaşa takılırsan işini psikolojik olarak zorlaştırmış olursun..ben 41 yaşındayım ağustos 26 da 42 ye basacağım...antalya tüp bebek merkezi dr. kemal özgür tedavimi yapan doktor..istanbulda yaşıyorsan bahçeciye yada denizbulutun önerisi olan memoriale git derim...benim doktorum çok iyi bir doktor ama mesela 3 sene önce abimin eşine neredeyse 0 umut vermişti ve imkansız demişti ancak benim doktorun imkansız dediği şeyi mustafa bahçeci başardı şuan 2,5 yaşında bir kızı var... rezervi az olan kişilerde bahsettiğim klinikler daha başarılı sanırım...bende bu doktorumla tedaviden bir başarı elde edemeseydim bahçecide alacaktım soluğu zaten..doktorum çok iyi bir doktor amerikada eğitim almış ve klinik tecrübesi çok fazla ama kişiye özel tedavi uygulamıyor daha standart bir tedavi yöntemi var...pes etme,moralini yüksek tut ve hepsinden önemlisi inancını asla yitirme..kimsenin kucağı boş kalmıyor inan...kolay gelsin...
moral olsun diye eklemeliyim tüp bebek tedavimde az yumurta oluştuğu için tedavimi iptal edip aşılamaya çevirmişti doktorum ve üçüzlere hamile kaldım azıcık yumurta ve şans oranı çok düşük olan aşılama ile...yani ne olacağı hiç belli olmuyor hayatım...dualar ve senin için dilenen dileklerde çok değerli..buradaki arkadaşlar gerçek birer dost...asla yalnız bırakmadılar beni ve kimseyi...
alkancim..hosgeldin sekerimburaya bizim evimize ..burda hersey bulacan umut da var yeri geliyo uzuntu ama burda arkadaslarimizla herseyi hallaede biliyoruz..bende 40 yasindayim evet bende gec evlendim simdi benim 5.tup bebk denemem olucak rabbim bu yolda emek veren herkesin cumlemizin de kucaklarimiz dolsun..bende bazen diyorum istekelrimi gec kazaniyorum ama kazaniyorum bunada inaniyorum birde yavrum olucak ama nezaman.:26:.dilerim rabbimden fazla bekletmeden tuketmeden bebisim gelir bana ..hepimizin yuzu guler insallahh..
alkancim..canim gunaydin sanada butun arkadaslarimada ..
benim cok sukur rezerve azligim yok yani simdiye kadar olmadai bundan sonrada olmaz insallah..benim esimden dolayi biz tup bebk denemesi yapiyoruz onun disinda herseyimiz gayet normal cok sukur birde tutsa tutunmasi zor oluyo bizim yaslarimizdakinin diyicem ama valla bizden buyuklar catir catir doguruyo sekerim..tabiki eger bebek istiyorsak gayret edicez sonuna kadar gidicez ama bu arada tabiki yipraniyoruz hem maddi hem manevi olarak..saglik olsun rabbim saglik ve kuvvet sabir versin bu yolda emek veren arkadaslarima ve insallah emeklerimiz bos olamasin rabbim kucaklarimiz doldursunn insallahh..tatlim ben holland dayim..yani tr den bir merkez tavsiye edemiycem cunki bende bilmiyorumm..ama burdaki dostlarimdan kader arkadaslarimdan sora bilir ve ogrene bilirsin cunki onlar her yonden destek ve bilgi vericeklerine inaniyorum sana..umudini yitirme yoluna devam et rabbim emeklerimizi bos etmesin bizi annelik ve babalik duygusunda rabbim mahrum etmesin..AMMIIINNN...
tayfim nasilsin tatlisim bebislerin umarim sana siki siki sarilirlar ..seni yanliz birakmazlar annesi..sen dinlen mucizelerinle konus..konusurkende toana teyzesinede dua etmeyi unutma ..tabii herkese..canim ben adetimi bekliyorum yarin olmam lazim..vee igneler arkasindan bu defa yuzum gulsun istiyorum biraz heycan biraz uzuntu biraz korku ..nediyim biraz goz yasi bekliyorum tedavimi..rabbim korktugumuza ugratmaz insallah keleee
selam
Denizverdi süslün hoşgelmiş canım. çok sevindim Gözünaydın...süslünü öpüyorum.
tayf herşeyin yolunda gitmesine sevinidm. muayenede güzel geçmiş sağlıkla gelsin bebeişlerin.
deniz bulut, Alabama yakışıklılarınıza maşallahAllah nazarlardan korusun.
Herada Enesle uğraşıyoruz canım büyüüyoruz :) senin süslü nasıl resim ekliycekmisin?
işe başlıycakmışsın canım
enes uyandı ...
merhaba arkadaşlar nasılsınız ben iyiyim kırmızıları bekliyorum yine doktora gitmek için...
ahh tayf çokk çokk geçmiş olsun canım dinlen ve ikizlerinle konuş bol bol onlar annelerinin sözünü dinler merak etme canım. kendine iyi bak sakın suçlama allah sana ve ikizlerine sağlık versin canım...bizde çalışmaları yaptık ama maaş alamayacağızçünkü benim halim regl hali canım neyse önümüze ,gelecek maçlara bakıyoruz...
maşallah enes cana 4 ayına yaklaşıyor haaaa!!!! off ya zaman ne çabuk geçiyor... sen nasılsın bahar iyisindir umarım ....
denizverdi denizin annesi nasıl gidiyor gece uykuları? nasıl kızın iştahlımı ?çok merak ediyorum şu fıstığı....
Dünyalar tatlısı bir annenin kızısın
Ergeç öğrenince anlayacaksın
Ninnilerle ve sevgiyle büyüyecek
İsmin gibi hür ve iradeli olacaksın
Zannetme sevgiyi dışarda bulacaksın (çünkü sevgi annen ve babanda minik deniz)
ne zamandır yazmadım şiir basit biraz ama sana bu minik deniz...
Selamlar herkese,
Bende burayı yeni gördüm.Benimde 4 tüp bebek denemem oldu.Sizlerin hikayelerini okumak umutlarımın artmasına neden oldu.Bu arada preseed jeli kullanmak istiyorum.Bugün siparişimi verdim.Hayırlısı artık...
nasıl geçiyor kızınla günlerin? çok azkaldı herhalde eve gelmesine. evde hazırlıklar nasıl gidiyor? yatak, biberon, biraz kıyefet işte ne lazılsa alabildiniz mi? batu nun babası pazar günü aradı oğlum nasıl diye. halamla şaşırdık yakınken zor arar uzaktayken nasıl aradı diye. aman geç bile kaldım adamı göndermekte (şükürler olsun ki bu arada batu oldu). kendi çocuğuna bu kadar ilgi sevgi duyan adamdan kimseye hayır gelmez.
kardeşimle değil asıl gelin ile konuşmalı. erkek olarak o biraz daha duyarsızdır. çocuk istiyor musunuz diye sorarsam yok bizden geçti istemiyoruz aman çok zor nasıl bakılacak vs derler. hep öyle dediler. halbuki maddi durumları çok müsait. gelin işten tamamen el ayak çekip rahat rahat kendi bakıp büyütebilir. ama haklısın. söylemek yerine göstermek daha iyi de nasıl olacak? zaten zor görüşüyoruz. kreşe bakmaya gelir misiniz demek de iyi fikir ama onlara biraz eziyet olmaz mı? bize birşey demiyorlar ama elbet üzülüyorlardır bizim çocuğumuz olmadı diye. onları bir dolu küçük çocuğun olduğu odaya sokmak. offf ne bileyim bir aklı başında halamla konuşayım konuyu.
her ay yumurtalar değişiyor. benim kendi deneyimimlerim üstüne önerirm acele etme. yaşın kaç olursa olsun. 2-3 ay ara ver. bir de hep yüksek doz ile yapılan tedavilerden kaçın. belli bir yaştan sonra yumurta sayın azsa zaten yüksek doz ile çok yumurta elde edilemiyor. düşük doz ile 1-2 yumurta elde edilmesi daha mantıklı. tabii yüksek doz da denenebilir ama başta görünen birkaç folikül varsa. tabii her seferinde aynı protokol uygulanmamalı. değişik protokoller de denenmeli. panik olma. ben 43 yaşında fsh yükselirken yumurta sayısı 1-2 arasında değişmeye başlamışken doğal hamile kaldım. eğer orada yine olmazsa şartlarını zorla gel burada öncelikle bir memorial ile sonra bahçeci ile ve aklında kim varsa onlarla görüş derim ben.
geçen hafta 4 gün görmedim, arada hafta sonu gördüm bu hafta da 5 gün görmeyeceğim. ondan sonra ben de gidiyorum. inşallah 15 günlük tatilimizi yapıp bayramda döneceğiz. ayrı kalmak zor ama orası da ayaradı ona. hem hava çok güzel, temiz bol oksijenli hem kalabalık. benim evde kimseyi görmediğinden nadir olarak arkadaş gelip gittiğinden yabancı görünce yadırgar olmuştu. orada insanlara alıştı. şimdi yabancılarla daha kolay kaynaşıyor pek ağlamıyor. zaten halam ona en az benim kadar (hatta galiba benden fazla) iyi bakıyor. bana da öyle bakmış zamanında. ona güvenmesem yollamazdım zaten. gerçekten seneye oyun grubu onun için iyi olacak diye düşünüyorum
mutlu yıllar canım. oğlunla ailenle birlikte nice mutlu yıllara.daha gençsin. fazla ara vermeden bir kardeş yapıp aileyi büyütün derim. hoş ikiz kuzenler gelecek aile zaten büyüyecek ya sen de merti öp ısır bizim için.
hafta sonu gördüm geldim asıl tatil bu hafta sonu başlıyacak. gaz olayı için çeşitli damlalar var ama iyi geliyorlar mı emin değilim. alabama tarif etmişti. bol masaj yapın. göbeğine de saat yönünde masaj yapın. ne yaparsanız yapın bu olay 3 ay civarı geçecek olmadı azalacak. bebeğin el kol hareket ettirmeye başlamasıyla bitiyor gaz olayı. mama olayı az biraz ticari galiba. burada büyük hastaneler genelde aptamil çeşitleri veriyorlar illa başta. biz bir ara hipp e geçmiştik. o zaman dr o da iyidir iyi geldiyse devam edin demişti. sma da iyidir. ne daha iyi geliyor ne daha az gaz yapıyor deneyerek bulacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?