- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
canım istanbulda dondurursan taşıyıcı annelik için nakil yapılacak yere yollayabilir misin? ben yumurtalar yurt dışına çıkarılmıyor diye biliyorum. rahim nakli iyi güzel hoş da ne zaman yaygınlaşır nakil yapılacak rahim nasıl bulunur bulunsa da senin vücut kabul eder mi etse de yumurtalar bu işlemden etkilenir mi etkilenmese bile yeni rahim bebek kabul eder mi? nakil yapılınca bir ömür boyu içilecek ilaçlar var bunlar sana nasıl etki eder sana etki etmese bebeği nasıl etkiler. 100 bilinmeyenli bulmaca gibi. 20-25 yaşlarında olsan nakilden medet umabilirsin ama yaş malum geçiyor. ben bol bol yumurta dondurup taşıyıcı anne aramaya devam et derim.
merhaba denizbulut canım rahim nakli akdeniz üniversitesinde yapıldı.buna ayrıca sevindim ben yurdışında olur diye bekliyordum.benim elimde bu umut olduğu için buna sarıldım.zaten iki seçeneğim var.birde ben arayıp görüştüm prosedür hazırlanıyormuş.onu beklicem ama dediğin gibi dondurmaya devam edicem.sanırım yurt içinde emriyoyu bir yerden biryere götürebiliyoruz.rahim nakil edilince ilaç alınıyor işi bitince tekrar anneden alınıyor yani ömür boyu ilaç almaya gerek yok.eğer nbu yapılan nakilin sonucu başarılı olursa benim ailede vereck kişiler var ailden olun uyumda şansım daha çok olur diye umuyorum.sağol canım ya böyle fikir alınca insan daha güç alıyor.yarın opum var hayırlısıyla.
umudu çok öpüyorum
Nerede tedavi gördünüz?
Ben iki kez kötü bir deneyimim oldu tekrardan yıpranmak istemiyorum
ben tedavi için memorial ı öneriyorum. çok memnun kalmamıştım ama bahçeci de ciddi çalışıyor gibi. ama öncelikle memorial özellikle 38 yaş üstü için. 2 deneme yıpratmasın. ne zaman ne olacağı belli olmaz. sağlık ve maddi durum elverişli ise denemeye devam etmeli. tabii yaş dışında başka olmama nedenleri var mı o da araştırılmalı. rahim filmi histeroskopi vs ile. gerekli genetik testleri yaptırmakta da fayda olabilir
İyi akşamlar kızlar,
Dün eşimle karyotip analizimizi yaptırmak için gittiğimiz genetik laboratuvarında tesadüfen bebeğimin de karyotip analizinin yapıldığını öğrendik ve sonucu aldık.Bebeğim bir kızmışAdım gibi emindim zaten kız olduğundan! Oysa ki ne çok istemiştik kız olmasını neyse bebeğimiz sağlıklı değilmiş trizomi 3 müş düşük nedeni yaşamla bağdaşmayan anomalili bebek dediler.Mutlak surette düşükle sonuçlanırmış.Önemli olan bizim kromozom analizimiz tabiki eğer birimizden birinde de bir sorun varsa o zaman boşuna uğraşmamıza gerek yok.İşin aslı bu 2 kayıp beni anormal yıprattı, yordu,başkalarının çocuklarını kıskanan sorunlu bir insan haline dönüştüm.Yeni bir okulda göreve başladım.Herkes aynı şeyi soruyor:evli misin,çocuk var mı,kaç yaşındasın,kaç yıllık evlisin,neden geç evlendin,vah vah tüh tüh ... Sanırım çocuk sahibi olma özlemim köreldi çok samimiyetle söylüyorum.Genetik analizimizin sonucunda bir kere daha deneyip bu işe bir son vermeye karar verdik.Hayatta başka şeylerden de zevk almanın yolunu buluruz elbette.
Hamileliği düşünen arkadaşlarıma öncelikle genetik analizlerini muhakkak yaptırmalarını öneririm.Benim gibi kayıplar yaşayıp psikolojilerini bozmadan yollarını görmeleri açısından şiddetle tavsiye ediyorum.
Sağlıkla kalın her şey gönlünüzce olsun...
KIZLAR IYI AKSAMLAR..nehaber iyisiniz hepiniz umarim..
benim bugun 6 gunum transferim olali karnim agriyo belim agriyo..boyle oluncada umidim yitip gidiyo gozum okadar korktuki ..rabbim korktugumuza ugratmasin insallah..sagolun kizlar guzel dilekleriniz icin tek tek yazamiyorum ozur..pek int girmiyorum malum uzak duruyorum ama ara ara okuyorum ..rabbim bu yolda emek verenlerin icindede benim emeyimi bos etmesin..hepinizi opuyorum..
slm maiumut nehaber canim..yumoslarini aldirdinmi..bana ozelden msj atmistin yazamadim sana cvp..pek yazamiyorum malum..benim bugun 9 .gun oldu transferim..belim agriyo baski oluyo karnimda ama bunllar bana normal geliyo cunki basima oncedende gelmisti ..insallah tutarda budefa rabbim yormaz beni..seninde hersey gonlunce olsun tatlisim rabbim buyuk..
merhablar sizlere denizverdiden çooook selam getirdim dün mevlüdü vardı denizimiz kızımız çok tatlı ve canayakın herkese gidiyor öpmeye doyamadım
denizverdiyle vedalaşırken 38 yaşa gir benden çok selam söyle dedi bende görevimi yerine getiriyorum ona annelik çok yakıştı deniz kızımız çok şanslı bir bebek hepimiz üstüne titriyoruz allah ailesiyle uzun ömürler sağlıklı yaşamayı nasip etsin amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?