38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

he bul eklen. ben çok çekemedim. zavallı oğlumun az resmi var. i phone falan da yok. ve evet çok komikler. cep teli görseler onu tutturuyorlar ev telefonu görseler onu. hayır biriyle konuşurken diiğerini verip rahat edeyim diyorum olmuyor. kumandada da televizyon kumandasının pilini çekip verdim. bakıyor bir işe yaramıyor dijitürk ü isterim diye tutturuyorlar. 9. aydan sonra ayrı bir bal oldular.
cumartesi kontorolümüz vardı kan aldılar demir vs bakmak için. artık herşeyden anlıyor ya canı da acıyacak diye bir ağla ben. adama ilk seferde damarı bulursunuz değişl mi dedim. o da evet inşallah ama siz böyle derseniz dedi. hemşire isterseniz siz dışarıda bekleyin dedi. ben de bakıcıya bırakıp çıktım. valla batu benim kadar ağlamadı. allah önemli bir dert vermesin. ay ne tuhaf birşeymiş anne olmak.

aaa resim koymuşsun pek şirin olmuş. zaten öyleydi ya maşşallah. ay biz de sallanıyoruz. ama parkta evde salıncakta uyutuluyoruz diye gıcığız salıncağa

aaa resim koymuşsun pek şirin olmuş. zaten öyleydi ya maşşallah. ay biz de sallanıyoruz. ama parkta evde salıncakta uyutuluyoruz diye gıcığız salıncağa

aynen çalışan telefon çalışan kumanda çalışan notebook olcak oyuncakları olmucak anlıyorlar yemiyorlar. 9 aylık kontrolünde bizde kan verdik. bizim demir eksik çıktı 2 ay daha devam dedi doktor. beni de hemşire dışarı çıkardı. babası tuttu merti ben kulağımı dayadım ne zaman çığlık atcak diye elinden iki tüp kan aldılar ve biliyor musun benim oğlum gıkını çıkartmadı bende noldu acaba diye beklerken kapı açıldı içeri düşüyodum bi baktım ikinci tüp alınıyor benimki öyyle duruyor şok oldum çünkü aşılarda hep bi vıyak demişliği vardı. ah bile demedi kereta. ben olsam derdi kesin. bizim oğlanlar cesur çıktı. amin allah sağlıklarını mutluluklarını göstersin hep. bizimki de bayılıyo parka salıncağa eğer ben olursam karşısında böyle gülücükler atıyo bakıcıya bu kadar henüz yüz vermiyo ama alışcak tabi. buldum ekledim seni.

Bebişlerini doğurmuş güzel anneler gerçekten çok tatlısınız ki hala buralarda yazıları okuyor,üşenmiyor cevap yazıp önerilerde bulunuyorsunuz.Ben temmuz ayına kadar bu formdan bi haberdim.Şubatta aşılamanın asını bile bilmeden gidip yaptırdım.Dr yapalım dedi ok.dedim.Sonra baktım iş ciddi aşılama masal oldu.Dur dedim yaz gelsin okullar kapansın elin çocuklarını kendi derdim yüzünden yüzüstü bırakmayayım rapor filan almam gerekir almayayım.Herkes hadi geç kalıyorsun tüp bebeğe git derken benim kafa havalarda.Düzenli hormon tahlillerimi yaptırıyorum fsh 6 larda.Bir öğrenmişim fsh düşükse no problem diye umursamıyorum.bir kışı geçirdim böyle cahil cahil.Haziranda ablamın bir arkadaşının aracılığıyla ilk adımı attık.Kendi drundan randevu aldı bana.8 yıl önce kendisi de ona tedavi olmuş 2.denemedi 2 kız dünyaya getirmiş.Bir umutla önce filmimi çektirdim sonuç süper iyi,tahlillerimi yaptırdım her değer yerli yerinde.Tuttuk gittik biz buna elimde raporlarla.Yaşımı sordu 43 dedim.Eşim 41 yaşında.(bu yaşları da hiç takmıyorum çünkü yeni evliyiz ve vallahi de billahide en az 10 yaş genç gösteriyoruz.Ben 1.65 boyunda ve 48 kiloyum.Vücut hiperaktiflikten çok fit.Ama o sevgili dr tipime mipime bakmadan hatta muayene bile etmeden direk donörden bahsetti.Başarı oranı %70 lerde filan dedi.Ben tamam oldu bu iş doktoruna geldim diyorum içimden.Diğerinden biraz daha pahalı diyor olsuuuun diyorum kendi kendime.Eşim ablam ve arkadaşı anlamışlar ama ben hiç duymamışım ki böyle bi şey.İlgi alanım değil bi şey değil.Neyse anladım ve başımdan vuruldum o an.Tamam da dedim bende bi problem yok eşimde sperm sayısı gayet normal niye böyle bir şeyi yapalım.İşte o andan itibarende yumurta rezervi azlığı,yok efendim yumurta yaşlanmasıyla tanışmış oldum.Yaşım itibariyle problem oymuş dedi.Kalktım çıktım ve işte aslında benim serüven de o andan itibaren başladı.Sonra Çok güvendiğim 2 drla ilk tüp bebek denemesi tek yumurta ve oda döllenmeyerek hüsran...Ama yine de hiç bir şey bilmiyordum.Taaa ki tüpten sonra belki birazda hormonların etkisiyle karalar bağlamış evde kös kös otururken google ye 40 yaşından sonra anne olan var mı diye yazdım ve kk ile tanıştım İlk okuduğum yağmursesinin yazısı oldu.Bir ağlamak ama bağıra çağıra valla.:))Kesinlikle de üzüntüden değil ama.Sanki uçsuz bucaksız denizin ortasında çıkabileceğim bir ada bulmuştum o an.Ne bileyim işte çölün ortasında yemyesil bir vaha gibi.Yağmur sesinin hikeyesinden büyük bir umut çıkardım kendime.Silkinip kendime gelmeme sebep oldu.2,5 aydan beri tatile gittiğimiz bir haftanın dışında her gün her fırsatını bulduğumda kknün tüpbebek konulu topiklerine girip çıkıyorum:):)En çok bu topiği sevdim dememin sebebi de aslında siz bebeklerine kavuşan annelerin çok samimi önerileri oldu.Ne çok şey öğrendim ben sizlerden.Adını sanını duymadığım bitkiler sular,söylerken ilk başlarda tekerleme gibi gelen ama sonra içimi huzurla dolduran arapca cümleler dualar...Daha neler neler...Teşekkür ederim kızlar.Bir şey için mücadele verirken bilinçli olmanın güzelliğini şimdi daha iyi anladım.Hiç bir şeye artık ön yargıyla yaklaşmıyorum.Bebeği hem kendim hem de sevgilim için istiyorum.19 yıllık öğretmenim.Bunun 6 yılını okul öncesi çocuklarla çalışarak geri kalanını da ilköğretimin 1.kısmında geçirdim.2 kere 1.sınıftan alıp 5 ten mezun ettim.Bu yıl kuzularımla 3.sınıfa başladık.Öğretmenlik hayatım boyunca hep onlar bana ben onlara hayran olduk.Birlikte sınıf atlayıp büyüdük sevgimizi büyüttük.Hiç bir gün de içimden bir tanesini evime getirebilsem benim çocuğum olsun diye geçirmedim.Hatta ablalarımın çocuklarını bana bıraktıklarında sevdim kokladım okşadım sonra da gelip alsalar normal hayatıma geri dönsem diye düşündüm.O yüzden sevgili arkadaşlar,sakın korkmayın bebelerinize kimse kıskançlıkla bakmaz gibi geliyor bana.En azından ben kendim adıma söyliyeyim sadece mutluluğunuza ortak oluruz hepsi bu.Nazara gelince annem bir maşallah bin nazarı bozar der ve ben de çok inanırım o söze.Her güzel olan şeye maşallah hele sizler gibi aylarını yıllarını özveriyle geçirip,büyük emekle bebek sahibi olanlara çocuklarıyla birlikte bin bir kere Maşallah..Lütfen buralarda kalın.Hem umut hem de ışık olun.Benim hiç bıkmadığım ve gocunmadığım kelime teşekkür etmektir.Bu yazdıklarımı okuyan herkese teşekkür ederim.Sevgilerimle...

bu forumu hemen hemen baştan okudum burda bebeğine kavuşan hiçbir annenin nazar değer diye bişey dediğine şahit olmadım.alabama evet canım seni anlıyorum.ben okuduğumda bişey diyemedim,belkide burda pek tartışma yaşanmadığından.allah herkesin bebeğini korusun anne babasına bağışlasın.
ben kendi kendime diyorumki eğer ben kavuşursam bebeğime en umutsuz kişilere bile bakın ben böyle başardım diyecem diye düşünüyorum.sende hiçte kaba değilsin canım aslında senin yaptığın doğru.

şimdi ben ilaçsız tedaviye başladım.sadece klomen kullandım.her ay tek tek toplayıp biriktirecez.

Maimut günaydın canım,nerede ve kime gidiyorsun.Aslında şu biriktrme işi bana da çok mantıklı geliyor.Bir de kaç yaşındaydın sen?

sağol verdiğin moral için deniz bulut. 10 yıl ara ile iki kez hamile kaldım ve ikisi de düşük ile sonuçlandı. Açıkçası bu 10 yıl boyunca bebek sahibi olmak için çabalamadım. En büyük pişmanlığım bu olsa gerek.Ama bundan sonra çabalayacağım. Benim etkilendiğim nokta ikide iki kayıp ile sonuçlanması gebeliklerimin... 38 olan yaşıma çoook genç dediğin için ayrıca teşekkürler ben de kendime böyle telkin etmeye çalışıyorum..

son derece haklısın alabama. doktorum ile kurban bayramından sonrası için randevulaştık. Gerekli bulduğu testleri yapacak. Testlerin sonuçlarına göre bir yol haritası çıkaracağız...
Bu arada herkes için uyarı: tam mevsim dönümündeyiz. havanın ne yapacağı belli değil. ben de dahil olmak üzere çevremdeki hemen herkes nezle-grip arası bir şey geçiriyoruz. Lütfen kendinize ve bebişlere dikkat edin.

selam

Denizverdi ile konuştum herkese selamı var, pc sorunu devam ettiğinden gelemiyor en kısa zamanda gelicek.

Deniz Bulut öneriler için saol 6 ayı doldurunca yatmadan kaşık maması fikrine yakınım.

Peppe yazını okudum benim çok bilgi birikimim olmadığı için fazlaca brşey yazamıyorum ama şu bilinçlenme konusunda bu topiğin faydalarını gözardı edemem. Arkadaşladan Allah razı olsun bende yolun başındayken çook yardımcı olmuşlardı. Üşenmeden dediğin gibi cvp yazarlar. İnşallah bayramdan sonra tedavin sağlıkla ilerler.

Maiumut ne zamana kadar yumoş toplanacak?

Alabama resim koymuşsun, Oğluşuna Maşallah.
Bebişler oyuncaklara, pilsizlere kanmıyor hımmm vay halimize şimdilik yattığı yerden oynatıyoruz ama bir yalnız kalma konusunu çözemedim bugün bir ara yalnız bıraktım5 dk filan değildir belkide dilini ısırmış damağıyla...

Merhaba peppe topicimize hoş geldin.Aramızda en gençlerden birisin yaşının kıymetini bil :) Ben de 2 düşükten sonra kendimce bir savunma mekanizması geliştirdim olmasa kıyamet kopmaz, yurt dışı planlarıma kaldığım yerden devam ederim gibi ve kendimi de inandırmayı başardığımı sanıyordum ta ki haftasonu asker olan bir öğrencimi ziyarete gidene kadar.Orada "anneleri" gördüm tüylerim diken diken oldu,dehşete kapılarak izledim onları.Karpuzundan kavununa her şeyi getirmişlerdi oğullarına kim bilir taa nerelerden gelmişlerdi.Bunu ancak bir anne düşünebilir dedim.Öğrencim de bana anne der 1. sınıftayken annesi onu terkedip gitmişti.Ama ben o anneler gibi ince düşünemedim Veli toplantısında bir annenin göz yaşlarına şahit oldum şaşkınlıkla izledim .Ben de öğrencilerimin üzerine titrerim ama bir anne kadar canım yanamaz heralde. Ne kadar bastırmaya çalışsam da annelik duygusunu tatmayı gerçekten çok istiyorum.
İlk düşüğümden sonra bana hemen kan pıhtılaşması testi yaptırdılar ve factör 5 Leiden heterozigot mutasyonu saptandı.Aspirin ya da iğneyle hallolur bir dahaki gebelikte dediler.Bir yıl sonra tekrar hamile kaldım içim rahattı çünkü iğne kullanıyordum çaresini bulmuştuk.Ama onu da 8. haftada kalp atışı olmadığı için aldılar.Doktorum bunun bir kromozom anomalisi olduğundan çok emindi doğal seleksiyon üzülme mutlu ol dedi.Sonuç dediği gibi çıktı.Yaşamla bağdaşmayan bir anomaliymiş zaten mutlak surette düşermiş.Şimdi biz de kendi genetik analiz sonucumuzu bekliyoruz.Translokasyon çıkarsa birimizde o zaman tüp bebek deneyeceğiz dedi doktorum.Diyeceğim şu pıhtılaşma testini mutlaka yaptır ve eşinle birlikte karyotip analizinizi ihmal etmeyin.Çünkü 2 de 2 kayıp olması pek normal değil.İlk kaybımda doktor beni pohpohlayıp gönderdi 4 kadından birinin ilk gebeliği düşükle sonuçlanıyor diye. Dilerim test sonuçların olumlu olur sorunsuz yoluna devam edersin.Bize de burdan güzel haberlerini yazarsın.Sağlıkla kal...

Sevgili meslekdaşım uzun zamandır yazdıklarını okuyorum ama yazma fırsatı bulamamıştım.O kadar samimi ki yazdıkların içinden aşk fışkırıyor Eşine olan aşkını ve evlat sahibi olabilmek için çabanı takdirle izliyorum.Yaştan dolayı hepimiz de aynı paniği yaşıyoruz .Sana tavsiyem tedavin sırasında şu kürlere çok yönelme sadece beslenmene dikkat et.Bu bitki kürlerinin açıkçası yumurtanın kalitesini çok geliştirdiğine inanmıyorum.Tedavini aksatmaktan başka bir işe yaramıyor.Geçenlerde bir belgeselde izlemiştim Fransada refloksoloji tedavisinin hamileler üzerindeki etkisini anlatıyordu.Ayaklara bir masaj yaparak kadınların hamile kalabildiğini iddia ediyorlar ve bir sürü kadın da hamile kalmış.Bilim adamlarının iddiası da şöyle bilimsel hiçbir geçerliliği yok bu sadece plasebo etkisi! Yani kadınlar bunun iyi geleceğine kendilerini inandırıp hamile kalmışlar beyin gücü anlayacağın :) Psikolojini sağlam tut ve yoluna devam et bence. Olumlu düşün,olacağına inan.Her şey gönlünce olsun.Güzel haberlerini bekliyoruz...

Bu arada Kartopu'ndan ses yok doğurdu da benim mi haberim olmadı? Yeni bebişlerimiz gelsin sağlıkla güzel fotolarını ekleyin lütfen endişelenmeden görelim gözümüz gönlümüz açılsın.Allah hepinizin evlatlarını korusun kollasın güzel kaderler yazsın.Kartopucuğuma da sağlıklı bir doğum nasip etsin inşallah.Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum...

oohhhh,,topic canlanmış kanlanmış maşallah...hoşgeldiniz kızlarrrr...şimdi işten geldim yorgunum ama sonra yazacağım herkese...öpüldünüzzzzzz....

İyi geceler sevgili meslektaşım,dün gece yazını okudum ve yatakta sevgilime söz verdim bir daha hiiiç sigara içmiyeceğim diye.E...lafla peynir gemisi gerçekten yürümüyor:)))Elimden geleni maddi manevi yapmama rağmen bi türlü eski dostumdan ayrılamadım.Yemin ederim bu işin en zor kısmı da buymuş meğer.Bu akşam üstü okuldan eve geldim sanki çenem kilitlenmiş kasılmış bi şeyler olmuş gibi.Duşa girdim kendime geleyim diye.Anladım ki nikotin krizi.Bu bir yıl içinde 4.bırakma girişimim.en uzunu 1 ay sürmüştü ama onunda zaten yirmi günü şiddetli gripten yatakta geçmişti.Bayram tatilinde de 6 gün içmedim 7.gün okula gittim kızların ellerinde çaylar püfür püfür tüttürüyorlar.Şeytan zaten yanımdan bir dakika ayrılmıyor hoooop yine en başa.Neyse dün gece yazını okuyunca kendimle bir kere daha yüzleştim ve dedim ki kızım insanlar ne fedakarlıklar yapıyor sen bebek istiyorum diyor ama bildiğinden de şaşmıyorsun.Sabah eczaneye telefon ettim biesteron deha ve pre seed sipariş verdim Akşam üstü gidip aldım 198 tl bayıldım senin yüzünden haberin olsun :))DEHA yI daha önce kullanmıştım o kolayda şu pre seed midir nedir bana biraz etici geldi ama yapıcak bi şey yok kullanılacak.
Canım ben bu topiğin anne olmuş ya da olmak üzere olan kızlarına dün gece duygularımı yazmıştım.O yüzden kısa keseyim.Önerilerin özelliklede ince ayar fırçan için teşekkürler.Sevgiyle kal...

Son düzenleme:

OK.çok kolay.Akşam yemeğinden sonra koltukta karşılıklı oturulup bacaklar sevgiliye uzatılacak ve masaj yaptırılacak.Hatta bunun iyi geleceğine kayıtsız şartsız inanılacak:))
Canımcım, aslında bu mücadelenin zevkli yanları da yok diil.Fırsatları değerlendirmek lazım.Aynen dediğin gibi kürleri bıraktım çünkü bana dokundu biliyorum.Kist oldu onu geçtik. hayatta sivilce nedir bilmeyen ben şu bir ayda hem de 43 yaşımda sivilce baskınına uğradım:))Gögsüm özellikle minikminik tanelerle doldu.Sadece arı sütü bal polen okadar.Gösterdiğin ilgiye ayrıca teşekkür ederim.Kendine iyi bak sevgiler...

alkan canım 40 yaşındayım böyle yumurta biriktirmek ben le dr umun fikri hem fazla ilaç almamış olucam hem daha az masraflı olucak.birde şunu söyliyeyim geçen hafta bir kistim vardı dr da muhtemelen yumurta diğer tarafta olucak demişti ama öyle olmadı yine yumurta kistin olduğu tarafta oldu.allah hepimizin emeğinin karşılığı bize en kısa zamanda göndersin inşallah.

bende yenıyım yaş 36 2 düşük var 1rı ılkı ynı ıltıhabık 2cısı mol gebelık parsıyell olaandan 1 yıl bekle dıyor doktorrrrrrr offff yenı dusuk yaptımmmmmm

bende yenıyım yaş 36 2 düşük var 1rı ılkı ynı ıltıhabık 2cısı mol gebelık parsıyell olaandan 1 yıl bekle dıyor doktorrrrrrr offff yenı dusuk yaptımmmmmm

hoş geldin canım geçmiş olsun tamam biraz ara vermen gerekirde neden bir yıl.bunu söyledimi dr.yaşın bizlere göre genç canım biraz toparlan inşallah yeniden sağlıklı bebeğine kavuşursun.

Merhaba

Yazını okuyunca inanamadım. Her detayına kadar aynı benim yasadıklarım ve en onemlisi hissettiklerim. Ben de suan 36ımı bitiriyorum ve bir negatif aşılama sonrası bir tup bebek negatif ikincisini bu ay baslayacagım. Okudukca hıçkırıklarımı tutamadım. Dinlendim geldim devam ettim okumaya. Tesdufen gordugum yazın Allahın bana bir mesajımıydı? Dun gece coook dua ettim Allahıma bana bir umut işareti ver güç olsun diye bana. Şimdi ise bu işareti aldıgımı dusundum senin yazınla.

Ben bir hata yaptım. 3 sene boyunca eşime kan kusturdum. Sırf bu geç kalıyorum paniği ile. Yaşım geciyor, cocugum olmayacak , sakat olacak, ozurlu olacak daha neler neler. Hiç olmaz seylere krizler yaptım adamı deliye dondurdum. Sabrına şukur ki su an hala birlikteyiz. Allahıma sukurler olsun bin kere.

Ben isyan da ettim. Ozellikle 2. negatiften sonra. Allahıma isyan ettim. Hak etmedigimi dusundum. Ben kimsem buna karar verecek ????

Neyse ben 38 yaş ustu degilim. Buraya yazmaya hakkım var mı bilmiyorum ama senin yazını okuyunca dayanamadım bir ses vereyim dedim.

Oglunla bir omurboyu mutluluklar diliyorum.

Sevgiler

Arkadaslar Uzun Bir Aradan Sonra Merhaba,

Umarim herkesin keyfi yerindedir.

Bebekli olmak cok yogun olmak demekmis arkadaslar. Bir cok seye vakit yok, hele ilk zamanlar sacimi bile taramadan topluyordum sonra da kece gibi acilmiyordu. Ancak kizim dogduktan sonra bebegi olan insanlarin kendilerini nicin biraktiklarini anladim, cunku vakit yok, oyle bir luks yok! Hala mailbox'imda 250'den fazla mail var, umarim yavas yavas okuyup temizleyecegim.

Clarissa Ela 11 haftalik oldu. Ulkemize geri donduk, ucak yolculugunda bizi cok fazla uzmedi cok sukur. En cok araba ile gezmeyi seviyor, hatta bebek arabasinda da hemen uyuyor, evde de deneyim dedim ama yemedi, bir sekilde disarida olamayi seviyor benim kizim, gezente olacak... Geldigimizden beri kizimin oturma ve saglik karti ile ugrasiyoruz. Buraya turist vizesi ile geldi. Saglik karti hala cikamadi guya hazirmis ama oturma izni halen islemde oldugu icin veremiyorlarmis. Burada garip bir sistem var saglik kartimiz olsa bile hastaneye gidince 40 prosedur zaten var, olmayinca bu 80'e cikiyor! Clarissa'nin agzindan ve burnundan kusmasi nedeni ile buraya geldigimiz gun itibariyle Aptamil AR kullanmay basladik, bayagi faydasi oldu, icinde jelimsi bir sey var, sanirim midede hemen jellesiyor ve kusmayi engelliyor. Ona cok sukur derken bu seferde kakasinda kiremit rengi bir sey cikiyor, kan mi degil mi derken, testler sonucunda kan ve enfeksiyon olmadigi cikti. Bizde simdi oyleyse ne diyoruz, baska bir hastaneye gidecegiz. Acaba mamaya mi allerjisi gelisti onu cozmeye calisacagiz. Bir de bir kac gundur sanki nefes alamiyormus gibi garip sesler cikartiyor, onun icin de dr.a gittik, gittigimiz doktora gore normal ama biz ikna olmadik. Ayak basparmagina mandal gibi bir aletle nabiz ve kalp atislarini olcmeye calistilar ama Clarissa cok hareketli oldugu icin basarili olamadi. Kisacasi bazi sorunlarla ugrasiyoruz ama onun disinda sevgisi ve varligi bambaska. Allahima binlerce sukurler olsun, Allah tum isteyenlere kisa surede versin ve bu sevgiyi tum kadinlara yasatsin.

Ben cok yorgunum ve bitkimin, bir sure de postpartum yasadim belkide halen yasiyorum. Clarissa her 1.5-2 saatte uyaniyor, buraya geldigimiz hafta itibariyle anne sutunu reddediyor, sadece mama veriyoruz. Ilk goturdugumuz doktor, sizin bebeginiz hep hasta olacak, bagisiklik sistemi calismayacak dediginde ne hale geldigimi dusunun artik. Mama vermeyin diye israr edip beni deli etti! Sanki ben anne sutunun ne kadar kiymetli oldugunu bilmiyormusum gibi...Ertesi gun bir arkadasima olayi anlatirken hickirarak agladigimi hatirliyorum simdi bile gozlerim doldu. Basindan beri aman aman bir sutum yoktu zaten ama ikisini de idare ediyorduk.Halen bir-iki damla sut cikiyor ama emmedigi icin arkasi gelmiyor, manuel pompa ile sagma islemine devam ediyorum ama elektirikli belki gec de olsa ismarladim. Biraz daha denemek istiyorum. Ileride sanirim kizim cok hasta olursa ( Olmaz umarim) bu doktor hep aklima gelecek. Zaten hassas oldugum bir konuda beni iyice gerdi, bir dahada ona gitmeyecegimize karar verdik. Bu arada 10 kilo fazlam halen duruyor. Hamileyken okudugum kitaplar, internetten ve dogum kursunda ogrendiklerim ise yaradi ama yasamak farkli bir sey, oralarda olmayan seyleri de cok yasadim yasiyorum ve yasayacagim da sanirim. En basta emzirmeyi cok istemistim hatta biberonu en son alip belki su veririm o zaman kullanirim diye dusunmustum ama evdeki hesap carsiya uymadi. Bu anne sutunu devam ettirememe olayi beni cok uzuyor.
Gunduzleri Clarissa uyurken uyuyamiyorum cunku evde yapacak isler oluyor bir kere makine surekli calisiyor, bir kac kez uyudum o beni daha sarhos yapti. Umarim su buyulu 3 ayi gecirdikten sonra biraz daha duzene girecegiz. Ondan sonra da 6 ayi bekleriz sanirim.

Clarissa'nin ondeki saclari bayagi dokuldu, on kismi kel oldu, arkasi duruyor. Simdi onden yeni saclar cikmaya basladi, bana benzemiyor herkes gorunce aaaa tipki babasi gibi diyorlar. Yanliz gozleri yesil degil simdilik acik kahve gibi, sanirim 3 ay sonrasinda renk kesinlesiyor. Belki de ismi gibi Ela olur bakalim. Tombik bir bebek degiliz ama persantil miydi o cizelgenin adi, kiyisindan o cizelgenin icindeyiz. Burada gebeler ve bebekliler diye bir grupla bulusuyorum. Dun 7 haftalik bir bebek Clarissa'dan daha iriydi, kiyaslama yapmiyorum ama insan bir garip hissediyor kendini...Cok sukur artik porselen parmakli kizimin elleri, ayaklari, vucudu biraz daha toparladi.

Bir kac foto ekleyecegim, umarim basarili olurum.
Operim hepinizi.

Maimut günaydın canım,nerede ve kime gidiyorsun.Aslında şu biriktrme işi bana da çok mantıklı geliyor.Bir de kaç yaşındaydın sen?
Canım ne yazık ki 100 mesajı hala dolduramadım:)))İlgin için çok teşekkür ederim.Durumuna çoook üzüldüm diyemiyorum çünkü dünyada öyle dertler varki allah hiç birimize vermesin.Bizimkisi onların yanında fasa fiso.Allah bize ve sevdiklerimize ve de herkese öncelikle dermansız hastalıklar verip çektirmesin.Ben bunu ailemde iki kere yaşadım biliyorumPerşembe günü için sana şans dilerim.Senin gibi bilinçli kadınların elinden kurtulacak hiç bir şey yok.Eminim başaracaksın.Allah yardımcın olsun senin hepimizin.Kendine iyi bak sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…