Arkadaslar Merhaba
Toana, Turkiye umarim size de ugurlu gelir, bak bize geldi! Yanliz sana daha oncede onermistim simdi de soyluyorum, hem yapilan islemden cokkk haberdar olun hem de TR'ye gelene kadar hem sen hem de esin gerek psikolojik gerekse beslenme, diyet mutlaka hazirlanin derim. Tese ameliyatlarinda denmelerin sayisi bazen cok olabiliyor, bunu asgariye indirmek icin sizin tedavi oncesi bedeninizi cok iyi hazirlamanizin size cok olumlu etkisi olacagina inaniyorum.
Altinyunus, isin ve yeni bakicin hayirli olsun tekrar arkadasim. Sanirim simdi Umut'u isteyken cok ozluyorsundur.
Cans, ameliyat dusuncesini birakma canim, pes etmek yok biliyorsun. Ameliyatin olsun toparlanki akabinde tedaviye baslayabilesin, hadi bakalim...
Tayf, evet canim ikizlerle kesinlikle bir yardimciya ihtiyacin olacak, simdiden sut sagma pompasini da almani oneririm. Saglikla hayirla gelsinler. 19 haftalik oldugunuza inanamadim, masallah.
Denizverdi, hakikaten nasilsiniz minik Deniz ile?
Baharnaz, Enes'i uyanikken hep bir yastigin ustunde mi tutuyorsunuz, fotodan dikkatimi cekti? Nefeste zorlanma yeni cikti bizde, burnu tikanik ondan mi anlamadik cok, doktora gore normal ama biz cok pirpirikliyirz iste... Burada ruzgar yok be guzelim...Olsa da cocugu zaten disari cikamiyoruz bir cadde karsidan karsiya geciyoruz o kadar bakalim kis bir gelsin buraya gorecegiz sicaklik 25-26'ya inecekmis o zaman sanirim ancak disari cikaririz da ruzgar alir dermisim. Sanirim ayni sey degil, size ne dedi doktorunuz?
Maiumut, nasil yumurtaciklar canim?
Deniz Bulut, bilgiler icin sagol canim. Evet dogru hatirliyorsun ben allerjigim zaten de, kizim da olursa diye korkuyordum. Daha buyuk olan hastaneye henuz gitmedik, orada sanirim yeni testler yapilir yada doktor gerek gormez bilmiyorum ki... Biz de deride dokulme yok, kirmizi noktaciklar da yok. Bayagi pul pul dokuluyor muydu? Kirmizi noktaciklar isilik gibi mi yoksa nasil? Bazen burnunun uzerinde birkac minik kirmizi olmayan noktalar olusup kendi kendine geciyor. Kusma Aptamil AR'dan sonra kesildi tabii bu arada biraz da buyudu teyzesi hangisi ile ilgisi var bilmiyorum ama bugun Aptamil sindirim kolaylastirici olandan aldik. Kakasindaki kiremit rengi olan sey de kan cikmadi testlerde, kan cikmadigi iyide enfeksiyon filan yok ama nicin var orada takili kaldik. Bu allerji olayi cok fena ya, hersey yasak....Bir de burada hercesit aptamil yok. Bebelec hakkinda ne dusunuyorsun? Yada Nestle? Operim ikinizide...
Merye, kizin gercekten az kilo almis, bunun ne demek oldugunu cok iyi biliyorum, bizde de olmustu o yuzden mama miktari artirilmisti, hos bu olay sutu iyice azaltti o ayri konu...Kizina yeni bir beslenme programi olsuturmakta fayda var, zararin neresinden donsen kardir. Artik abla oldu O, o yuzden artik bircok seyi sanirim yiyebilir, doktorunla isbirligi yapip umarim acigi kisa surede kapatirsiniz.
alkan59 merhaba. 2 yıl kadar önce bir anda bıraktım 17 yıldır birlikte olduğum sigarayı. daha önce nikotin bantı ve sakızı ile denemiştim ama elim kolum titremiş, başarılı olamamıştım. özellikle eşim ve arkadaşlarım sigara içmeye devam ettikçe bırakamam bu mereti diyordum.
Daha önce duydun mu bilmiyorum; allen carr diye birinin yöntemiyle bıraktım sigarayı. arama motorunda videosunu aratırsan kolaylıkla bulabilirsin. öyle iğrenç görüntüler içeren bir video da değil. 1 saat 15 dakikalık bir filmden sonra bende etkili oldu yöntem. daha sonra kitap+cdsini kitapçıdan alıp yakın bir arkadaşıma armağan ettim. biraz kendini hazırlamanla ilgili sanırım. ben 3-4 gün içmemeyi başarınca bunu büyük bir edinim sayıp her canım sigara istediğinde başa sarmamalıyım diye oyaladım kendimi. ha, rüyamda sigara içtiğim de oldu :) ama uyanıkken çok da istemedim içmeyi. hatta ilk zamanlar bir tiksinti bile olmuştu. istersen bir dene. internetten izlersen videoyu bedava, kitap+cdyi 11TLye almıştım indirimden. hiç bir şey olmasa bir film izlemiş olursun en fazla. umarım başarılı olursun..
selam hanımlar nasılsınız b
bazılarınızı çok kızdırmışım ama benim düşüncem o rahat olamam siz rahat sanız ne güzel ben sokağa çıktığım an kızıma dualara başlıyrm ne yapayım en çok da kendi nazarım için de dua ediyrm belki ben fazla abartıyrm ne yapayım elimde değil bir de dışarı bir çıkıyrm o kadar çok kişi ilgileniyrki o beni korkutuyr yemin ediyrm bir hast ye alişveriş merkezine gidiyrm etrafımız doluyur birbirleini çağırıyrlar bak burda bir tatlı bebek var diye bu okadar çok oluyrki hiç tanımadığm insanlar yolda önüme çıkıyr biraz kuçağıma alp sevebilirmiyim diyrlar ve yemi n ediyrm bu da çok oluyr insanlar çok ilgilenince bende dışarı çıkar çıkmaz dua etmeye başlıyrm insnaların ilgisi azalsa rahatlıyacam br de benim bebş insanlara çok gülüyr insanlarda daha çok iligileniyr neyse benim düşüncem bu ama biraz ağır konuştunuz gibime geliyr herkes istediğini söyler kimse ye hakaret etmediği sürece ben kimseye hakaret etmedim ve herkes girebilir derken bütün türkiye yi kasttettim isşin doğrusu burada yazıştığın rumuzlarla aranda bir bağ oluşuyr bir empati ve sempati olayın geliyşiyr topikteki arkadaşları kaasttetmemştim çünkü zaten herkes maşallahını eksik etmiyr zaten neyse bu konuyla ilgili diyeceklerim bunlar
zarpdeniz bebişine çok geçmiş olsn allh bebiişii sana bağşlasın şifa versin inş.maşallah herşey yoluna girecek inş benim bebişte brbuçuk aydır sadece üçyüz gram almış bu moralıimi çok bozdu ek gıdaya geçince görülen bir durum dedi dr ama gelecek ay da böyle olursa tehlike sinyali çalacak dedi ama ben ek gıdayı herhalde az veriyrmüşüm onun için fazla korkmuyrm vermem gereken ek gıdanın yaırısını bile tam verdiğim söylenmez bir az artırayım diyrm bebişim müsade temiy r zorla da veremiyrm inş.hamile hamile süt vermemden dolayı değldir bu durum öyle bir durmdan dolayı oluşursa kendimi hiç affetmtem galiba
uzun zamandır sadece okumakla yetiniyordum canımı acıtan ve beni çok üzen bir noktaya parmak bastın çok teşekkür ederim. ben de şu anda bebeksizim yani bebeklere minnacık meleklere bilerek ve isteyerek kim kem gözle bakarki... kırıldığım noktaları sende çok iyi tespit etmişsin ...ne yazıkki yaşananlar çabuk unutuluyor dimi! işte kanıtları açık ama yinede diğer önerilerinide göz ardı etmeyip yazmak dertleşmek lazım çok haklısın... hepinizin bebeklerine hepimizin duaları vardır dimi dua isterken herkesden yardım isteyip medet umarken sahip olduktan sonra niye böyle oluyor bende ilgilenmem yorum yapmam bakar geçerim ne yazarlarsa yazsınlar dedim...canın epey sıkkın vallahi sırf sana moral olsun diye yatmadan yazmaya karar verdim. belki biliyorsundur bende 3 yıl 9 ay uğraştım gerek doğal yolla gerek yumurta takibi ve tedavinin taşlı yolları. evet bence de doğru topiktesin ben bu topiğin amacına ulaştığı için bugünlerde sessiz kaldığını düşünüyorum. bizler bebeklerimiz büyüdükçe işimiz zorlaştığı için ve aynı zamanda işe güce de entegre olmaya çalıştığımız için gelemiyoruz. ardımızdan gelen henüz anne adayı olamamış arkadaşlara tavsiyem konuşun arkadaşlar sadece isim listesi yapıp herkese iki satır yazmayın kendinizi yaptıklarınızı anlatın. hangi merkeze gittiniz ne konuştunuz miyomunuz kaç cm kist mi var doğum kontrol hapı mı kullanıyorsunuz preseed mi kullanıyorsunuz ne biliyim soğan kürü mü yapıyorsunuz buğday çimi mi vs vs vs. çabalarınızı görüşmelerinizi neye kaç para verdiğinizi yazın empati kurun karşınızdakinden sizi okumasını yani sizi kuru kuru sormasını beklemeyin sorsa nolcak ki zaten paylaşım olmaz ki bu şekilde topikte ölür gider. neyse ben sana kendimi özetleyeyim haa unutmadan zarpdenizin bi yazısı vardı şimdi o aklıma geldi tüm yaptıklarını yazdığı uzuuun bir yazı vardı geçmişte onu bulun çıkartın okuyun derim.
gelelim bana ben ve eşim en az beş altı doktora muayene olduk kaçar defa sperm testleri hormon testleri yapıldı hatırlamıyorum rahim filmini kendi isteğimle doktora reçete yazdırarak çektirdim. herşey normal dediler. eşimde de sorun yoktu. eşim takıntılı doğal olsun niye olmuyo madem herşey normal diye beni çok geciktirdi. 3 yıl sonra yada 3 yılın dolmasına birkaç ay kala rezerv azalıyo yaş geçiyo diye diye en sonunde aşılamaya ikna oldu. ben 35 yaşında evlendim yaş 38 olmuştu. olmayacak benim çocuğum diye yüzde 80 kendimi ikna etmiştim. bu arada fosur fosur sigara içiyordum. kilo almıştım. çok olmasada hayatımızda alkol de vardı. aynen biz de eşimle birbirimizi çoook seviyoruz orda problem yok. geziyoruz tozuyoruz bi taraftan da olmasa da olur düşüncesi var savunma mekanizması işte. ama ben hayatım boyunca anne olmayı istedim ve hep gözüm çoluk çocuktaydı. hamile kalamadıkça ve hamile gördükçe nasıl içimin ezildiğini ancak sizler anlarsınız. arkadaşlarımın profillerine bile bakarken hep çocukluların bebeklilerin profillerinde gezerdim. bir aşılama negatif bir tüp negatif yaşadım diyeceksin ki nedir ki bi çok insana göre bişi değil. evet belki öyle belki de her bir nefatif kendi içinde 9 dan büyük deprem. insan yaşadıkça anlıyor. ama ben iki depremi yaşayınca ya kendimi değiştircem ya bu sevdadan vazgeçicem dedim. çünkü çok gergindim. ben defalarca yaşanan negatif aşılamaları ve tüp denemelerinin verdiği o depresyonu 3 sene 36 ay her ay regl olarak yaşamıştım aslında onlar da benim için hep negatifti. bir gün gecikse acaba hamilemiyim regl olursun üstüne mi gördüm. rüyalardan medet ummalar. sağın solundaki insanların bitmez beklentileri soruları bakışları. kendince saçma sapan yorum yapmaları. niye olmuyor demeyi bıraktım. neden olmasın dedim. allahın hepimiz sevgili kullarıyız ben hayırlısını istiyorum bu arada hiç olsun illede olsun demiyorum hayırlısıyla olsun ömürlü sağlıklı mutlulukla olsun derdindeyim. bi sıkıntı üzüntü yaşayacaksam hiç olmasın diyorum allahla konuşuyorum. son kararım ikinci tüp denemesini yapcam hiç kendimi germicem. sonra madem bu iş beşlere onlara varıyor. bende anasını satiyim param oldukça denicem bi yaş sınırı koycam kendime o yaşa gelene kadar oldu oldu olmadı hayatımı yaşıcam napim. ha sigara bırakıldı ikinci denemede ve hersabah baltarçınçörekotu yedim bir çorba kaşığı. aç karna her sabah. opu işlemine kadar. eşime de sperm morfolojisinde ufak bir sıkıntı olduğu için e vitamini vermişti doktor onu ihmal etmedim içirdim. bide kendime dedimki doktora gitcem alcam kitabı elime beni bi saat bile bekletseler kızmıcam germicem orda beklicem eşimi götürmedim sadece opuda ve transfer günü geldi o kadar. çünkü o da beni geriyordu. son bişi bi uğurum vardı onu da hep yanımda taşıdım başından sonuna kadar. doğum yaptığım gün de dahil. ve tüm sonuçları kabullendim en baştan. çok şükür oldu. 40 olmadan anne oldum. transfenden sonra inandığım birşey yaptım ne olduğu önemli değil. ben ananas yedim çekirdek çıtlattım belki fasa fisoydu ama ben işe yarayacağına inandım. hayatımda ilk ve tek kez hamile kaldım. Merti doğurdum allahıma binlerce kez hamd olsun. hep dua ediyorum sadece size sizin gibi anne olmak isteyen tüm kadınlara allah yardım etsin. allahla konuşun. içten değil dışınızdan sesli sesli ona dönerek söyleyin. ve kendinizi yargılayın temizleyin kimseye mana bulmayın kimsenin çoluğunu çocuğunu kıskanmayın kötü düşüncelerden tamamen arının. içinizde hiç negatiflik barındırmayın. hakkınızdan fazlasını istemeyin oburluk yapmayın gönlü zengi gözü tok olun. bunları laf olsun diye söylemiyorum hiçkimse üstüne alınmasın. saf olmaya çalışın in cin olmaya çalışmayın kimseyi değil kendinizi kandırmayın. şeffaf olun. yazdıklarınız paylaştıklarınız gerçek olsun olmak istediğiniz gibi yazmayın olduğunuz gibi yazın. demagoji yapmayın kendinizi acındırmaya çalışmayın. kendi çapınızdan bişiyleri çözdüm sanıp insanları kategorize etmeyin falan falan falan.
niye senin nezlinde yazıyorum bilmiyorum bana yazdıkların duyguların çok içten ve samimi geldi arkadaşım inşallah hamile kaldığında seninle sevineceğim inanıyorum ki her kadın birgün anne olacak.
telli babaya gidin istanbuldakiler kısacık bi tel alıp adak adayın dileğini zolsun.
lafla peynir gemisi yürümez bişiler yapın. biri bişi söylüyosa süzgecten geçirin payınıza düşeni yapın. armut piş ağzıma düş olmuyo işte napalım uğraşıcaz uğraşcaksınız.
ha bu arada denizbulut ben kimsenin nazarından korkmuyorum aslında biraz o düşüncenin altını çizmek istedim ben bi müsahit zamanımda resim koyacağım merak etme ama görenler olacak göremeyenler olacak. herkes göremeyecek. uzun lafın kısası meryenin yazıdığına ben biraz bozuldum. bi dünya insan kuyrukta bizim çocuklarımızın resmini takip etmiyor burda etse nolur ne nazarı canım. oku üfle kalbin temiz olsun kimse senin çocuğuna nazar etmes. ayrıca bu dünyada bi sen misin anne. kızmaca yok meryecim o zaman beben yokken buraya niye geldin kimbilir senin kimlere nazarın değdi dimi ama.?
Amin amin aminnn
herkese merhabalar...işten geldim yemek yedim filan derken saat bu saat oldu ama bugün herkese yazmadan yatmayacağım alimallah...
bu arada bebişlerim bugün tam 19+0 oldu..bu kadar hafta düşük tehdidi ile yaşamak gerçekten yorucuydu ama galiba artık tüm vartaları atlattık geriye sadece serklaj kaldı,ne yazık ki serklajda da %4 civarı düşük tehdidi varmış onuda atlatırsam artık sıpaları kucağıma alabileceğiğme olan inancım daha da artacak..bu arada üçüzleri ikize indirmek gerçekten zor bir karardı ve çok can yaktı ama şu anda anlıyorum ki doğru bir karar vermişim çünkü ikizler bile beni daha şimdiden accaip zorluyor...cinsiyetlerimiz belli diil amniyosentez ile netleşir diye umuyorum...önümüzdeki hafta organ taraması yaptıracağım...işe gidip geliyorum,ev taşıyacağız eşim sağolsun hiçbirşeye elimi sürdürtmüyor...benden haberler şimdilik bu kadar,şimdi bakiim sizler neler yaptınız okuyup tek tek yazacağım hepinize...
canım geçmiş olsun. zor gerçekten bebek büyütmek. ama bebek büyüdükçe biraz kolaylaşıyor inan. sanırım yorgunluk 2-3 yaşına kadar geçmez. sabır arkadaşım sabır. yurtdışında yardımcı almak çok zordur ama arada ev işleri için falan alman mümkünse al derim. boşver son o hıyar doktorları. kızın çok beyaz. beyaz bebeklerde alerjiye çok rastlanıyormuş. alerji sende de vardı değil mi?derisinde kırmızı döküntüler de var mı? atopik dermetit mi yani? ben nacizane süt alerjisini araştır diyeceğim. kandaki testlerde çıkmayabiliyormuş. belki anne sütünü alınca da kusmasının nedeni budur. sen de besininden her türlü süt içeren besini çıkar. süt-peynir-tereyağ-kek-pasta-çukulata vs vs. bebeğe de aptamil ar değil aptamil pregomin as vereceksiniz. eğer şikayetler azalırsa ve kusması, hırıltısı geçerse süte alerjisi var demektir. yumurta da yeme. tahıl ürünleri de alerji yapıyormuş. süt alerjisinde en çok görülen tepkiler ciltte kırmızı döküntüler, nefes almada zorluk, kanlı ve mukuslu kaka. bizde de hafiften doğumda atapik ile başlamıştı sonrasında hem döküntüler hem burun tıkanıklığı acayip artmıştı. burada bir de zaditen ve zyrtec gibi alerji şurubu veriliyor. batu nun şu an süt alerjisi geçti kırmızılar azaldı, ıslak burun devam ediyor. son kontrolde kanında alerji testleri pozitif çıktı. kısaca alerjik bebek. süt olmaz başka şeye olur ama hep alerjik kalacak. ben 2-3 gün olsun diyetini ve mamayı değiştirerek dene derim. doktora da söyle ama her doktor başka birşey diyor. bu kadar küçükken alerji testi de gereksiz. genelde çıkmıyor zaten ama doktorlar istiyorlar.
Canım sakın kızma ama sen benim gibi biraz buldumcuk olmuş gibisin.Ben de sevgilimle nişanlandığımda aynen senin gibi hissediyordum.1,5 yıl flört ettik kimseler görmedi duymadı sayılır ama sonra aşkımızı ilan edince sandım ki herkes bize bakıyor.Bakıyorlardı da sahiden.Çünkü biz ikimizde mankenler gibiydik(hala da öyleyiz:))Ayyy bende bir korku 41 yaşımda mutluluğu yakaladım milletin gözü nazarı değecek falan.Kimsenin de bi şeyi değdiği yok canım.Herkes kendi derdinde ve herkes kendininkini başkasından üstün görüyor senin benimkini değil.Tamam bebeişin mutlaka çooook tatlıdır gören herkes seviyordur ama arkasını dönen unutur aklında bile kalmaz.Annemim bir sözü var bir maşallah bin nazar bozar.O yüzdende fazla kasma rahat ol derim ben.Sevgiler...
ii akşamlar haberini aldım inan çok sevindim canımm. Kızınla bir ömür boyu mutlu ve sağlıkla yaşarsın gelinliğini, torunlarınıda görürsün öpüyorum seni çokk ve bebişinii hoşçakal canım benimm...
canım ya sen delimisin lütfen gel ben sana yaşadıklarımı anlatsam ağlarsın ki geçmişte kesin yazmışımdır benim kocamın samimi diye bildiği öküz dallama bi arkadaşı sabahın köründe gelip kocama eşinin hamile olduğu haberini müjdeleyip sonrada bana söylememesini üzülür demiş ulan dedim ne göt herif bu ya lütfen kusura bakmayın arkadaşlar sözüm meclisden dışarı ben senin çocuğun olcak diye ne üzülcem godoş sevinirim ancak sanki benim kuzenlerim arkadaşlarım komşularım dostlarım yok mu hepsinin bir iki çocuğu var kıskancak olsam işim iş anasını satim yanmışım yani. hepsi çoluksuz çocuksuz da bu götü boklu dünyada bi senin çocuğun olcak diye seni mi kıskancam tabi dünyada bi tek senin karın doğuruyo ya. ve bu ikisi 3 sene gizli gizli tedaviler ameliyatlar sonucu oğullarına ulaşıp sonra da kendiliğinden geldi diyecek kadar da karaktersiz insanlar. neyse hayatım sen lütfen gel gerekirse ben giderim ama sen gel. burası her şekilde deşarj olduğumuz bi yer ver kimse kimse yüzünden bi yere gitmesin gönül koymasın neyse durum yazsın hatalı olanlar hatasını anlasın ders alsın amacı şaşmasın özellikle bu topiğin uğuru herkese bulaşsın kızlar. burası gerçekten uğurlu.uzun zamandır sadece okumakla yetiniyordum canımı acıtan ve beni çok üzen bir noktaya parmak bastın çok teşekkür ederim. ben de şu anda bebeksizim yani bebeklere minnacık meleklere bilerek ve isteyerek kim kem gözle bakarki... kırıldığım noktaları sende çok iyi tespit etmişsin ...ne yazıkki yaşananlar çabuk unutuluyor dimi! işte kanıtları açık ama yinede diğer önerilerinide göz ardı etmeyip yazmak dertleşmek lazım çok haklısın... hepinizin bebeklerine hepimizin duaları vardır dimi dua isterken herkesden yardım isteyip medet umarken sahip olduktan sonra niye böyle oluyor bende ilgilenmem yorum yapmam bakar geçerim ne yazarlarsa yazsınlar dedim...
benim en yakın arkadaşlarımın bebekleri var içlerinde hamile olanlar var ne böyle bir şey duydum ağızlarından nede hissettim ama gerçekten buraya güvenmiş kendimi açmışken sarfedilen bazı kırıcı ve üzücü kelimeler ben de çok üzdü... herkesin yavrusu kendine... kuzguna yavrusu güzel görünür elbet... allah bebeklerinize sağlık ve uzun ömürler versin..... yinede iyi dileklerimi sunuyorum...herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar....
inş sağlkla alırsn kuçağına aman hiçbir şeye zaten el sürme evi taşımk zorundmsınız keyfi ise ertelesenz serklaş ne kaç kilo aldn bu arada
bu kdar bilgiyi nasıl aklında tutuyon valla çok iyi allh nzardan korusu n çok bilgi var sende denizverdi doğru söylüyrdu ama bu kadarda olmazki
bu arada gerçekten denizverdiyi özledim inş.keyfleri çok yerindedir
valla haklısın galiba asla ulaşamıyacağim bir şeye ulaşınca böyle oluyr doğru söylüyrsn kızmadım hatta güldm görmemişin bir bebişi olmş misali
canım ya sen delimisin lütfen gel ben sana yaşadıklarımı anlatsam ağlarsın ki geçmişte kesin yazmışımdır benim kocamın samimi diye bildiği öküz dallama bi arkadaşı sabahın köründe gelip kocama eşinin hamile olduğu haberini müjdeleyip sonrada bana söylememesini üzülür demiş ulan dedim ne göt herif bu ya lütfen kusura bakmayın arkadaşlar sözüm meclisden dışarı ben senin çocuğun olcak diye ne üzülcem godoş sevinirim ancak sanki benim kuzenlerim arkadaşlarım komşularım dostlarım yok mu hepsinin bir iki çocuğu var kıskancak olsam işim iş anasını satim yanmışım yani. hepsi çoluksuz çocuksuz da bu götü boklu dünyada bi senin çocuğun olcak diye seni mi kıskancam tabi dünyada bi tek senin karın doğuruyo ya. ve bu ikisi 3 sene gizli gizli tedaviler ameliyatlar sonucu oğullarına ulaşıp sonra da kendiliğinden geldi diyecek kadar da karaktersiz insanlar. neyse hayatım sen lütfen gel gerekirse ben giderim ama sen gel. burası her şekilde deşarj olduğumuz bi yer ver kimse kimse yüzünden bi yere gitmesin gönül koymasın neyse durum yazsın hatalı olanlar hatasını anlasın ders alsın amacı şaşmasın özellikle bu topiğin uğuru herkese bulaşsın kızlar. burası gerçekten uğurlu.
senin benim bebeğim değil tüm bebekler insanların yüzünde tebessüm oluşturuyo meryecim ve herkesin bebeği kendine güzel. ama sen kendi bebeğini kendince haklı olarak dünyanın merkezi sanıyorsun. öyle olmadığının sadece farkında değilsin neyse bunu uzatmayacağım iyi geceler
herkese merhabalar...işten geldim yemek yedim filan derken saat bu saat oldu ama bugün herkese yazmadan yatmayacağım alimallah...
bu arada bebişlerim bugün tam 19+0 oldu..bu kadar hafta düşük tehdidi ile yaşamak gerçekten yorucuydu ama galiba artık tüm vartaları atlattık geriye sadece serklaj kaldı,ne yazık ki serklajda da %4 civarı düşük tehdidi varmış onuda atlatırsam artık sıpaları kucağıma alabileceğiğme olan inancım daha da artacak..bu arada üçüzleri ikize indirmek gerçekten zor bir karardı ve çok can yaktı ama şu anda anlıyorum ki doğru bir karar vermişim çünkü ikizler bile beni daha şimdiden accaip zorluyor...cinsiyetlerimiz belli diil amniyosentez ile netleşir diye umuyorum...önümüzdeki hafta organ taraması yaptıracağım...işe gidip geliyorum,ev taşıyacağız eşim sağolsun hiçbirşeye elimi sürdürtmüyor...benden haberler şimdilik bu kadar,şimdi bakiim sizler neler yaptınız okuyup tek tek yazacağım hepinize...
on beş karakter yazmak lazımmış maşallah diyim bari
teşekkür ederim darısı üçer beşer başına olsun inşallah..dualara devam,merak etme....GUNAYDIN KIZLAR HAYIRLI CUMALAR OLSUN..
TAYF..canim benim sagol canim insallah tr ye ugurlu gelsin rabbim rast getirsin budefa insallahh..atlattin massallah hadi baken..ikiz annesi olucan kele ..ayy neguzel darisi bizlere cumle isteyen anne adaylrina olsun .sende anali babali kucagina al tatlisi..sagol dualarin icin devam ama unutma canim benim..
tayfcım merhaba, her gebeliğin sonuna kadar % 3 düşük olasılığı (veya erken doğum allah korusun bebeği kaybetme) varmış. kısaca bu % 4 birşey değil. her gabede olan birşe. serkajda düşüğü de ben hiç duymadım. bunu da atlatacaksınız inşallah. sonra seni 2 katı yorgun geceler ve gündüzler bekliyor olacak. sen yakında yardımcım yok mu demiştin? işten arkadaşın ikizleri var, 10 ay işe başlayamamış. sonrasında yatılı yardımcıyla annesi ve biraz da teyzesi yardım etmiş. zaten tek bakıcıya bebekleri bırakmak mümkün değil. sen de olsan yanına biri şart. annen kayınvalden teyzen vs yoksa gerçekten 30. hafta civarı bakıcı ile anlaş derim. hatta mümkünse yatılı olsun. akşam 9 dan sabah 7 ye kadar iş veremiyorsun akşam yine sen ve eşin bakacaksın ama en azından o da 8 e 9 a kadar yemek ortalık falan halleder. şimdiden kolay gelsin sana
Arkadaslar Merhaba
Toana, Turkiye umarim size de ugurlu gelir, bak bize geldi! Yanliz sana daha oncede onermistim simdi de soyluyorum, hem yapilan islemden cokkk haberdar olun hem de TR'ye gelene kadar hem sen hem de esin gerek psikolojik gerekse beslenme, diyet mutlaka hazirlanin derim. Tese ameliyatlarinda denmelerin sayisi bazen cok olabiliyor, bunu asgariye indirmek icin sizin tedavi oncesi bedeninizi cok iyi hazirlamanizin size cok olumlu etkisi olacagina inaniyorum.
Tayf, evet canim ikizlerle kesinlikle bir yardimciya ihtiyacin olacak, simdiden sut sagma pompasini da almani oneririm. Saglikla hayirla gelsinler. 19 haftalik oldugunuza inanamadim, masallah.
kangurum hoşgeldin..canım böyle şeylere takılmayalım nolur,ne alakası var bütün bunların bu topicle,huzurumuz kaçmasın boşuna..uzun zamandır sadece okumakla yetiniyordum canımı acıtan ve beni çok üzen bir noktaya parmak bastın çok teşekkür ederim. ben de şu anda bebeksizim yani bebeklere minnacık meleklere bilerek ve isteyerek kim kem gözle bakarki... kırıldığım noktaları sende çok iyi tespit etmişsin ...ne yazıkki yaşananlar çabuk unutuluyor dimi! işte kanıtları açık ama yinede diğer önerilerinide göz ardı etmeyip yazmak dertleşmek lazım çok haklısın... hepinizin bebeklerine hepimizin duaları vardır dimi dua isterken herkesden yardım isteyip medet umarken sahip olduktan sonra niye böyle oluyor bende ilgilenmem yorum yapmam bakar geçerim ne yazarlarsa yazsınlar dedim...
benim en yakın arkadaşlarımın bebekleri var içlerinde hamile olanlar var ne böyle bir şey duydum ağızlarından nede hissettim ama gerçekten buraya güvenmiş kendimi açmışken sarfedilen bazı kırıcı ve üzücü kelimeler ben de çok üzdü... herkesin yavrusu kendine... kuzguna yavrusu güzel görünür elbet... allah bebeklerinize sağlık ve uzun ömürler versin..... yinede iyi dileklerimi sunuyorum...herşey gönlünüzce olsun arkadaşlar....
inş sağlkla alırsn kuçağına aman hiçbir şeye zaten el sürme evi taşımk zorundmsınız keyfi ise ertelesenz serklaş ne kaç kilo aldn bu arada
evi taşımak zorunda diilim ama daha geniş bir ev iyi olur diye düşündüm,birde oturduğumuz sitede yüzme havuzu yapıldı ve havuz tam yatak odamın arkasında,sabahın 8 inden akşamın 12 sine kadar suya göbeküstü atlayan görgüsüzler ve kıyamet kadar çocuksesi canıma yetti,evim giriş katı ve kediciğim var bahçede baktığım,yönetici sorun etmeye başladı el kadar hayvanı falan filan..burada herşey çok garip işliyor,herkes görgüsüzce hareket ediyor valla napıcam bilmiyorum alışamadım...serklaj rahim ağzı dikişi demek..5 kilo aldım...
on beş karakter yazmak lazımmış maşallah diyim bari
maşallah
arkadaşlar bu ayki yumurtayı kaçırdık çatlamış
ne yapalım önümüzdeki maçlara bakıcaz kısmette daha iyileri olur inşallah.üzülmüştüm şimdi kendimi hazırlıyorum bir dahaki aya.
ceydacım canım beneklimin annesi sağol.
valla ben elimden geleni yapacam inşallah kuzuma kavuşurum ve bu yolda olan herkeste.
kuzucuğuna kavuşacaksın maicim,inanıyorum ben buna çok...demek yumoş ziyan oldu bu ay,neyse önümüzdeki ay inşallah...
sanırım sefıkılaj attıracaksınız korkmayın ablmda yaptırmıstı pazara bıle gıttı gezdı ve aldırmıştı serfkılajını dogumuna yakın bısey olmadı ama bzızmkı tek bebektı sımdı 10 yasında yıyen benım maşallahı var korkmayın bısey olmuyor
inşallah bişey olmaz..3. aya kadar atılan dikişte diil ama daha geç atılan dikişlerde azda olsa düşük tehlikesi varmış,kasılmalara neden olabilirmiş filan ama neleri atlattık bunuda atlatırız evelallah..moral için teşekkür ederim caco cum...
geldim alabama geldim.... günlük koşuşturmalar içinde çok fazla vaktim olmuyor .... ancak geç saatlerde yazabileceğim bizim bir arkadaş grubumuz var yaz başından beri hemen hemen her akşam 101 , okey oynayarak zaman geçiriyoruz cafede ... bir arkadaşım 1 yaşında oğlu var diğeri 25 haftalık hamile ama canla başla devam oynamaya.... birinin hamileliği diğerinin bebeği nerdeyse orada büyüdü... ama senin yakışıklında kocaman olmuş maşallah yakında kutlarsınız doğum gününü sağlıkla inşallah... haaa bu arada bir yere gitme.... herkesin birbirine ihtiyacı var burada... özellikle bizlerin daha fazla...
zarpdeniz canım beni sormuşsun ama önce clarissaya maşallah kızıl saçlımı anlayamadım ama maşallah çıtı pıtı bir minik hanım kıyamam ben ona canım .... ben ne yazıkki bu yaz iki iptal tedavi yaşadım 13 ağustosta başlamıştım iptal edilde tedavim ve daha yeni iki gün önce regl oldum herhalde ilaçlardan diyorum... bilmiyorum ne yapacağımı aslında biraz dinlenip tekrar deneyeceğimmm .... yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışacağımmm....
iptal olan tedavileri unutup sonrakine odaklanalım derim ben..üzme kendini,demek bunda da bi hayır varmış ki iptal oldular...bak gör bu kez olucak inşallah...
patikler neredesin bilmem ama umarım iyisindir...
Günaydın arkadaşlar,hepimize bol güneşli,mutlu,umutlu güzel bir haftasonu dilerim...Valla ben nerden sardım bu kk ne bilmiyorumUyanır uyanmaz pc yi açtım.Sevgilim az önce kapıdan çıktı ben hoooop aldım kucağıma.Bakayım kimler benden sonra neler yazmış neler paylaşmış diye.Sadece umut aramanın dışına çıktı burada bulunmak.Dün gece benim sanalda bir sürü arkadaşım oldu diyorum sevgilime acı acı gülümsüyor bana.E ama öyleeee...Yüzünü görmediğim bir çok insanın hikayesini az çok biliyorum.Onların adına seviniyor,endişeleniyor ya da üzülüyorum.Onlar da beni önemsiyorlar ki sorularıma yanıtlar veriyor ya da yorumlar yapıyor,benim için üzülüyor endişeleniyorlar diyorum.Umarım bir gün sanal arkadaşlarım benim için de sevinirler ne biliim.İnsanların ortak bir noktada buluşabilmeleri çok güzel bir şey.Ortak sıkıntılar üzüntüler ise daha çok yakınlaştırıyor galiba.Bu sayfalarda dolaşıyorum ama tam da kullanmasını bilmiyorum.Mesela ben sadece bir yazıdan alıntı yapıp yazabiliyorum.Görüyorum ki siz bir çok yazıyı yani istediklerinizi aynı anda alıntıyla tek tek yanıtlıyorsunuz.Bunu da öğrenmek istiyorum.Ayrıca sevgili arkadaşlarım 2,5 aydır burdayım herkese bir dünya laf yetiştirdim kendimle ilgili bir sürü şey yazdım ama hala 100 mesajı dolduramadığım için özelden mesaj yazma hakkına sahip olamadım:)))sadece gelenleri okuyabiliyorum yanıtlayamıyorum.Burdan da açık açık yazamıyorum olurya kız bana özelden yazmış ben aşikare cevaplarsam ayıp olur diye.Rica ederim önemsemediğimi düşünüp darılmayın.Elbet benimde msj larım bir gün 100 ü geçecek:)))Deneyimli arkadaşlar size bir sorum var.Benim yumurtalardan biri şişmiş kist olmuş dr adetin 2. günü baktı gördü bekleyelim bakalım ne olacak dedi.ve hiç bir ilaç vermedi.Bu gün 9.günüm.yumurtalar var mı yok mu bilmiyorum.12.günümde gidip görünmek istiyorum ve eğer yumurta varsa ve büyümüşse çatlatma iğnesi almak istiyorum.Aslında çalıştığım için izin almak çok zor hem izinler daha sonra lazım olacak biliyorum.Burda bir dr a gitsem ve çatlatma iğnesi isteyip vurulsam nasıl olur.Telaşım zaman kaybetmekten.Zaten kendi dr um büyük ihtimal vermezAdetinde gel demişti.Ben kendim alsam vurdursam bi zararı var mı hem belki kistte çatlar gider diye düşünüyorum cahil cahil:))) fikri olan varsa sevinirim.Sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?