Tatlım,şansım var mı yok mu bilmiyorum varsa da çok az hatta mucize.Umutlu muyum tabiki de hayır.Olursa gerçek mucize olur.Ama yok olmazsa hayatın sonu olmaz.Bebek yoksa neden hayat yok diyeyim.Hayat var ve her halikarda yaşanmayı bekliyor.Bir de çoook hızlı geçiyor en çok buna üzülüyorum.Evet belki savunma mekanizması geliştirdim belki de gerçekten böyle düşünüyorum.Hayatın sonu değil.Herkes evlat sahibi olacak diye bir şey yok.Allah verirse ne mutlu bize.Ama yok vermezse üç günlük ömrümü yasla mı geçireceğim.Ben 22 yaşında bir,26 yaşında da 2.erkek kardeşini kaybetmiş biriyim.Annem erkek çocuk doğurmak için biz 5 kızı dünyaya getirmiş.Sonrasında 2 erkek evlat.Sonra çam gibi delikanlıları Allah aldı ondan.Biz bu büyük acılarla yoğrulmuş aileyiz.Görmediğim bebelerimin yasını tutmam mümkün değil.Evet istiyorum çünkü her kadın ister.Eşim de genç ve babalık duygusunu yaşamak istiyor hak veriyorum.Ama biz 3 yıldan beri hala ilk günkü sevgiliyiz.Olur Allah verirse sevgimizi 3 e böler büyütürüz yok olmazsa,ben ağlarım sızlarım,üzülürüm ama bir önceki yazımda da yazdığım gibi yaşamaya devam ederim.Çünkü hayat güzel.Sonu belli...Güzel olan neyi yaşarsak yanımıza onlar kar kalacak.Umarım ,daha doğrusu tüm kalbimle dilerim ki Allah bize çoluklu çocuklu,sağlıklı mutlu bir hayatı yaşamayı kısmet etsin...Sana ve herkese sevgiler...
deniz benim eşim de aynı ameliyatı oldu ertesi gün ayağa kalkıyorsun ama benimki biraydan önce kendine gelemedi hatta geçti bile. bide varis çorabı veriyolar ameliyattan sonra onu gece falan takman gerekiyo ihmal etmemek lazım. ben benimkine zor giydiriyodum.
senin yakışıklı maşallah koca herif olmuş yahu. yada sen çok minik kalmışsın yanında. yakında erkek arkadaşım diye yanında gezdirirsin.bende kucağımda aynada bi bakıyorum uleyn diyorum minnacıktın dana oldun insan inanamıyo nasıl da büyüyolar. bakıyorum bacaklarına kemiklerine falan güçlendiler yakında yürücekler hatta yürüyolar bile yürüme yardımcısı aletle pıtı pıtı. allah nazarlardan saklasın herkesin evlatlarını.
mai canım size de geçmiş olsun inşallah çabucak iyileşir.
denizverdi ile konuştum. henüz laptopu gelmemiş hepinizi çok özlemiş gelmek için sabırsızlanıyormuş. çok selam söyledi. mutluluğunu tüm dünyayla ve elbetteki sizlerle paylaşmak istiyor. fakat onun özel durumu buna çok fazla müsade etmiyor. biliyorsunuz önünde bir süreç var. o süreci problemsiz atlatması lazım. dolayısıyla resim henüz paylaşamıyor ama duygularını mutluluğunu elbette paylaşmak için sabırsızlanıyor. deniz de onu peşinden koşturuyormuş çok tatlı seslerini duydum telefondan da daadaa diyodu çığlıklar atıp annesinin lafını kesiyodu. gece uyanıp kafayı kaldırıp annesine bakıp sonra yine yatıyomuş. birbirlerini çok seviyolarmış. masaların sandalyelerin altına giriyomuş. annesi de onun peşinde dolaşıyolarmış tipik bir mutlu aile tablosunu yaşıyorlarmış çok şükür. tekrar tekrar selam söyledi hepinize.
öncelikle maşallah diyerek başlıyayım ne güzel hareketli bir yer burası ben başka konularıda takip diyorum ama sımsıcak,doğal,içten bi yerde buldum kendimisizlerin yardımına ihtiyacım var.tecrübelirinizi paylaşırsanız çok sevinirim. öcelikle kendiliğimden 1 kez hamile kaldım ve 8 haftalıkken kalp atışlarını duyamadığımız için kürtaj olmak zorunda kaldım.sonrasında tekrar istedik ama 2 sene oldu bugüne kadar hala bir şey yok :44:
bu arada yeditepe üniversite hastanesine gittik ve ilk aşılama yapalım dedi doktor.denedik heyecanla hemen ve sonuç negatif sonra tüp bebek yapalım dedil sonuç yine negatif. yumrtaların kalitesiz dedi doktor. bu arada ataşehir memorile gitmeye karar verdik yine bir tüp denemesi daha ama sonuç hüsran. sebep aynı,yumurta kalitesizliği. ve doktor bize sizin tüp bebeklik durumunuz yok dedi. yıkıldık eşimle. derken arkadaşımın tavsiyesi üzerine fulya bahçeciye gittik. halit beyle başladık,yumurtam toplantı.biri iyi diğeri orta kaliteli 2 tane embriyom donduruldu.çünkü halit bey histeroskopi yaptı ve enfeksiyon gördü. ilk önce onu enfeksiyonu kurutalım dedi, sonra transfer olacak. ama bu arada transfer öncesi tekrar yumurta toplayalım dedi. sanırım pek kaliteli değil dondurulmuş olanlar .pazartesi tekrar başlıcam iğnelere. yumurta ve spermin kaliteli olması için ne yapmayalım? nolur yardımlarınızı bekliyorum.
Günaydın arkadaşlar...Güzel bir gün olsun diyoruz ama vatan ağlıyor,analar ağlıyor,evler ocaklar sönmüş.Nasıl güzel bir gün olur bilmiyorum...
Denizbulut sen akıllı bir kadınsın öyleyse inatlaşmayı bırak bebişle.Senin yemek yedirme çaba ve stresini kesinlikle farkediyordur ve bunu da kullanıyordur bence.Rahat ol,ona da bunu hissetsin.Gerçi ben bol keseden atıyorum ama sen işini daha iyi bilirsin.Bu konuyla ilgili yüz bin tane taktik var.Aç bırak acıkınca yer olayı hepsi için geçerli değil.En geçerli yöntemin özendirme olduğunu biliyorum ben.Çocuğa odaklanmadan özendirme.Kendin ve başkalarının onun karşısında afiyetle yemek yemesi ve asla istemeden çocuğa yemesini teklif etmeme.Hatta isterse de hemen vermeme falan filan.Gerçi Batu henüz küçük.Ondageçerli olur mu bilmem.Dediğin gibi sen işini, bilirsin.Kolay gelsin.Sevgiler...
hoşgeldin. birşey merak ettim. öncelikle yaş kaç? bu yumurta kalitesinde yaşın da önemi büyük. diğeri bu kadar tedavide histeroskopiye kadar hiç rahim filmi çekildi mi? belki bir enfeksiyon ile tüpler tıkandı ve bu iltihap rahime aktığından konan embriyolar anında ölüyor? nitekim histeroskopide enfeksiyon görülmüş. o kurutulsun ve bence dr yeni bir histerskopi ile kuruduğundan emin olsun öyle tüp bebek deneyin. enfeksiyonlu bir rahime en kalitelisinden 5 tane de embriyo konsa tutma şansları olmatacaktır
voyag hoşgeldin
ben 3 ay kadar incir kürü uygulamıştım yumurtaya etkisi olduğunu düşünüyorum
hoşbulduk çok teşekkür ederim. 31 yaşındayım.ilk iki doktor hiç birşeye bakmadan körü körüne hemen transfer ettiler.halit bey rahim filmi de istedi onu da yaptırdım ama o temzi çıktı yani kanallarda bi sorun yok dediler. histeroskopi yaparken doktor kameraya da çekmiş feciydi gerçekten kıpkırmızı olmuş. 1 aydır da antibiyotik içiyorum. inşallah geçmiştir.ve umarım sebep budur. pazartesi gidince doktor bakalım ne dicek,hakkımızda haıyırlısı olur inşallah.
hoşgeldin. birşey merak ettim. öncelikle yaş kaç? bu yumurta kalitesinde yaşın da önemi büyük. diğeri bu kadar tedavide histeroskopiye kadar hiç rahim filmi çekildi mi? belki bir enfeksiyon ile tüpler tıkandı ve bu iltihap rahime aktığından konan embriyolar anında ölüyor? nitekim histeroskopide enfeksiyon görülmüş. o kurutulsun ve bence dr yeni bir histerskopi ile kuruduğundan emin olsun öyle tüp bebek deneyin. enfeksiyonlu bir rahime en kalitelisinden 5 tane de embriyo konsa tutma şansları olmatacaktır
Kimse yok dur ben yaziim canım.Buralarda kızlardan duymuştum ananas bebişin anneye tutunmasını sağlıyormuş.Çok diil ama günde 2 dilim falan yiycekmişin galiba.Hem de konserve diil tazesini alıp soydurup dilimletcen.Büyük marketlerde var.Bak ben hiç transfer aşamasına gelemediğim halde kapmışım olayı görüyorsun.Donanım süper ama icraat yok yani:)))Tatlım umarım sende durumlar süperdir kendine dikkat et e mi....İyi geceler....
günaydın. inşallah enes 6. ay aşısını da sorunsuz atlatmıştır. şimdi 12. aya kadar rahatsınız. karpal tunel şu bilekliklerle kremle vs biraz rahatlatılıyor. elini yanlış kullanmazsan vs de iyi geliyor. tabii bebekle bu mümkün değil. en az 3 yaşına gelene kadar sık sık taşıyacağız. tek kesin çözüm ameliyat galiba. olan bir arkafaşım basit bir ameliyat dedi. onun oğlu 1,5 yaşındaydı ameliyat olduğunda. dr ameliyattan sonra uzun süre diyormuş ama imkansız birkaç gün zorlamaman gerekiyormuş. en önemlisi geç kalmadan yaptırmakmış. eğer kas eridiyse ameliyat ağrı ve uyuşukluğu geçirse de baş parmağını kullanamıyormuşsun. şu ara en büyük şikayetim sabaha karşı elimin özellikle de sağ elimin uyuşukluk ve ağrısından uyuyamamam, yarım saat sürüyor açılması. zaten ben de kalkmış oluyorum. bakalım belki seneye batu en azından biraz rahat yürüyünce ameliyatı olurumselam
bu haberler benide çok üzdü Allah analarına babalarına sabır versin.
6.ay aışlarımızı olduk drdan geldik Enes uyuyor İnşallah sıkıntısız atlatırız
Deniz Bulut Maşallah kucağında koca adam olmuş, birde şu yeme alışkanlığını kazansa. olsun canım. Boyu kilosu iyi Maşallah.
öğlenleri kabak, havuç, kereviz, brokoli, ıspanak, patetes, bugünde pırasa verdim bazen 2 li bazen 3 lü veriyorum 4lü verdiğimde oluyor pirinç katmıyorum bugünlerde
muz bugüne kadar hiç vermedim elmayıda çok vermiyorum 2 kez filan vermişimdir
ama dün akşam inciri denedik kabızlığa iyi geldi sanki mevsimi bitene kadar incire devam birde komposto suyu içiriyorum
dr şurubu 1 ay kadar kullanmamı söyledi
Deniz Bulut İnşallah ameliyatın sorunsuz geçer ve çabuk iyileşirsin, Karpal Tünel için ileride ameliyat sanırım. Bu bileklerdeki ağrının ameliyatsız çözümü yokmu acaba ben şimdilik hiçbirşey yapmıyorum
Alabama Maşallah kumralın Cem yılmaza rakipmi geliyor
bence de sorun enfeksiyondur. bir ihtimal kürtaj nedeniyle olmuş olabilir. doğal hamile kalamamanın nedeni de budur. 31 yaşında tek bir yumurta ile hamile kalma olasılığın 41 yaşına göre çok daha yüksek. inşallah bu sefer olacaktırhoşbulduk çok teşekkür ederim. 31 yaşındayım.ilk iki doktor hiç birşeye bakmadan körü körüne hemen transfer ettiler.halit bey rahim filmi de istedi onu da yaptırdım ama o temzi çıktı yani kanallarda bi sorun yok dediler. histeroskopi yaparken doktor kameraya da çekmiş feciydi gerçekten kıpkırmızı olmuş. 1 aydır da antibiyotik içiyorum. inşallah geçmiştir.ve umarım sebep budur. pazartesi gidince doktor bakalım ne dicek,hakkımızda haıyırlısı olur inşallah.
ben avrupa yakasındaki memorial veya bahçesi diyeceğim. ama imkansızsa anadolu yakasındaki umut tüp bebek süleyman bey e gidebilirsin.kızlar bende mol gebelık gecırdım tup bebek dusunutyorum ama 1 sene beklemem gerek doktorumla daha goruşmedım ama sanırım benımde molda yumurtalıklarda sorun oldugu ıcın oldu boyle sanırım nereye gıttınız memnun oldugunuz doktor anadolu yakası ıst da olan bılgı verırsenız sevınırımmmm
evet şeker valla öyle oldu dermişim yani mütevazi olamayacağım bu konuda hehheh oğlum geleceğin kıvanç tatlıtuğu olacak ondan bile yakışıklı olcek akıllı şefkatli şanslı sağlıklı olsun hepsi inşallah. öperim tatlım.Zor doğurmuşsun ama bal gibi doğurmuşsun maşallah...Allah anasına babasına bağışlasın inşallah...Dilerim Sağlıkla sevgiyle büyüsün...Ömrü güzel, şansı bol olsun...Öpüyorum o tatlı tatlı yanaklarından:)))
aynı şeyleri düşünüce ve benzer şeyleri yaşayınca e karakterlerde benzeyince varılan noktalar da aynı oluyor. bende doktoruma inanmıyodum biliyomısın iki deneme yapana üçüncü bedavaydı bende ulen dedim nasılsa bu iş baksana 7 lere 10 lara varıyo anasını satim bari bedavayı kaçırmıyım dedim ondan şettirdim o doktora ama verdi bana ikinci denemede oğluşumu allaha çok şükür. geniş olmak bu işin tek çözümü bence kür olarak herkese bunu tavsiye ediyorum ama laf olsun diye değil ha harbisindenBeni yazdıklarımla anlamana sevindim.Aynen dediğin gibi ben de maddi manevi elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve tamam artık olmaz sen evine git diyene kadar da edicem.Çünkü yapacak başka bi şey yok.Ama en son istediğim bu eksikliğin zaman içinde beni üzgün,mutsuz ,agresif bir insan yapması.Önceki yazımda da yazdığım gibi hayat bundan önceki yıllarda zaten ağzımıza mıçmış bi de üstüne püskül olmasın.40 yaşımdan sonra yüzüme sevgilimle azıcık gülen hayata,doğuramıyorum diye yeniden küsemiycem.Ama düşmez kalkmaz bir Allah gün doğmadan neler doğar.Olur ya belki benden de bebişler doğar...Denizbulutun da dediği gibi ben bu drun tedavisine çok takıldım.Hiç inancım kalmadı.Olurda olmazsa yani negatif olursa ozaman sizlerden dr ve merkez önermenizi istiycem.İnşallahhhhhh gerek kalmaz yarabbimmmm.Görüşmek üzere sevgiler...
allah sana da nasip etsin inşallah tatlım ameliyata az kalmış olması lazım bugün yarın he canscım ne alemdeyiz değerler yerine geliyo mu?Maaşallah Mert'e annesi .... Tam sarı kafa .. Gözleri boncuk gıbı... maaşallah
amin canım hepimizinki inşallah hayırlı evlat olsun inşallah sende hayırlı evlatlara sahip olasın en tezinden.alabama..masallah oglunaallah bagislasin sana hayirli evlat olsun insallahh op yerime..:
alkan..dogru soyluyorsun canim once kendimizi dusunmemiz lazim ondan sonra ..evlat..napalim sonuna kadar gidicez olmasada rabbimin bildiyi vardir deriz ..
eh biraz öyle tabi yani ayağa kalktı işe falan gitti ama mutlaka bi hafta uzatıp ayağını dinlenmen lazım. evet hatırladım sen takmıştın o zımbırtıyı o zamanlar. bizimki doğru dürüst takmadı hep zırladı ay aman of şeklinde. normal haline dönmesi bir ayı buldu yani sonradan pişman oldu bizimki çünkü ağrısı sancısı bi şikayeti yokken yaptırdı o ameliyatı. görüntü olarak düzelecek sandı ama yanılmış gerçi kıllı bacaklarda görüntü değişse nolur da iş yanigünaydın herkese
denizgeldi bilgisayarına kavuşsa da gelse özledim valla onun günaydınlarını
yağmur mesaj kutumu boşalttım
allah rahmet eylesin. sizlere de sabır versin. en korktuğum şey allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın. gerçekten çaresiz hastalık ve ölüm dışında her dertle başa çıkmak mümkün bir şekilde. çocuğun mu olmadı ya hayırlısı buymuş dersin kabullenirsin ya evlat edinirsin ya donör seçeneğini kullanırsın. yeterki önce verip sonra almasın. allah korusun. inşallah senin de bu denemede yavrun gelir sizi daha bekletmez.
geçmiş olsun erkeklerin canı tatlı olur o nedenle mi? 1 aydan önce kendine gelemedi derken? benim öyle bir şansım yok. en fazla 1 gün. hadi bilemedin 2 gün. annelerin grip bile olmaması lazım malumunuz. çorap kısmını biliyorum. çok sıkıcı. özellikle de giyme kısmı. hamileliğin son 2 ayı sabahları ayağıma geçirmek için neler çekmiştim. benim doktorun hastanesi belli olsa da olup bitirsem biran önce. l
hayırlısı olsun yeni tedavin inşallah bebeklerin olsun. ben sigara içiyordum hemen onu bıraktım ve hersabah balçörekotu tozutarçın yedim birer kaşık açkarna tarçınlaçörekotunu çay kaşığı balı çorba yada tatlı kaşığı yiyebilirsin. ama iyi bal olsun dandik bal olmasın. ayrıca bunları karıştırarak ye ki kana yavaş yavaş karışsın. bide ciklete bulaştırıp çiğneyenler varmış aynı mantıkla yavaş yavaş kana karışsın diye aklında bulunsun.öncelikle maşallah diyerek başlıyayım ne güzel hareketli bir yer burası ben başka konularıda takip diyorum ama sımsıcak,doğal,içten bi yerde buldum kendimisizlerin yardımına ihtiyacım var.tecrübelirinizi paylaşırsanız çok sevinirim. öcelikle kendiliğimden 1 kez hamile kaldım ve 8 haftalıkken kalp atışlarını duyamadığımız için kürtaj olmak zorunda kaldım.sonrasında tekrar istedik ama 2 sene oldu bugüne kadar hala bir şey yok :44:
bu arada yeditepe üniversite hastanesine gittik ve ilk aşılama yapalım dedi doktor.denedik heyecanla hemen ve sonuç negatif sonra tüp bebek yapalım dedil sonuç yine negatif. yumrtaların kalitesiz dedi doktor. bu arada ataşehir memorile gitmeye karar verdik yine bir tüp denemesi daha ama sonuç hüsran. sebep aynı,yumurta kalitesizliği. ve doktor bize sizin tüp bebeklik durumunuz yok dedi. yıkıldık eşimle. derken arkadaşımın tavsiyesi üzerine fulya bahçeciye gittik. halit beyle başladık,yumurtam toplantı.biri iyi diğeri orta kaliteli 2 tane embriyom donduruldu.çünkü halit bey histeroskopi yaptı ve enfeksiyon gördü. ilk önce onu enfeksiyonu kurutalım dedi, sonra transfer olacak. ama bu arada transfer öncesi tekrar yumurta toplayalım dedi. sanırım pek kaliteli değil dondurulmuş olanlar .pazartesi tekrar başlıcam iğnelere. yumurta ve spermin kaliteli olması için ne yapmayalım? nolur yardımlarınızı bekliyorum.
söylemeden geçemiyeceğim. eskiden de üzülürdüm ama şimdi deliriyorum. bir insanı büyütmenin bu kadar zor birşey olduğunu yaşamadan bilmiyordum. bu kadar emek ver gözüne bak ve sonra bir savaş bile değil böylesi boktan birşeyden evladın gitsin.allah tüm analara sabır versin ve herkesin yavrusunu korusun. amin
alkancım ben zeki ama ne yazık ki aptal bir kadınım.arkadaşlara falan da derim dediklerimi yapın ama yaptığımı yapmayın diye. canım çok haklısın. ben de sofraya oturduğumda ya da oturduğumuzda yemese bile kucağımızda tutup heveslendirmeye çalışıyorum. bazen merak edip biraz tadına bakıyor. devam etmiyor ayrı. çocuk biraz daha büyüyünce bu taktik çok daha işe yarıyor. mesela bir arkadaşın iştahsız zorla yemek yedirilen bir oğlu vardı. 5-6 yaşlarında bizde kalmışlardı. ben sabah erken kalkınca tv seyrederken yanına biraz süt ve kek bırakıp kahvaltıya çok var acıktıysan ya ben de yan tarafta yiyorum sen bilirsin diyip cıktım. daha sonra gizlice baktığımda önce bir kısmının sonra tamamının yendiğini gördüm. annesi olsa ve verse hele bir de ye dese öldür allah yemeyecekti. her zaman değil ama bazen, eğer inatlaşmaya binmişse iş, işe yarıyor bu taktitk.
he valla mimik kralı olcak benim oğlum çirkin bile oluyo gördün gibi teyzesi.selam
bu haberler benide çok üzdü Allah analarına babalarına sabır versin.
6.ay aışlarımızı olduk drdan geldik Enes uyuyor İnşallah sıkıntısız atlatırız
Deniz Bulut Maşallah kucağında koca adam olmuş, birde şu yeme alışkanlığını kazansa. olsun canım. Boyu kilosu iyi Maşallah.
öğlenleri kabak, havuç, kereviz, brokoli, ıspanak, patetes, bugünde pırasa verdim bazen 2 li bazen 3 lü veriyorum 4lü verdiğimde oluyor pirinç katmıyorum bugünlerde
muz bugüne kadar hiç vermedim elmayıda çok vermiyorum 2 kez filan vermişimdir
ama dün akşam inciri denedik kabızlığa iyi geldi sanki mevsimi bitene kadar incire devam birde komposto suyu içiriyorum
dr şurubu 1 ay kadar kullanmamı söyledi
Deniz Bulut İnşallah ameliyatın sorunsuz geçer ve çabuk iyileşirsin, Karpal Tünel için ileride ameliyat sanırım. Bu bileklerdeki ağrının ameliyatsız çözümü yokmu acaba ben şimdilik hiçbirşey yapmıyorum
Alabama Maşallah kumralın Cem yılmaza rakipmi geliyor
yani bu ilaç değil tabiiki araştır bak google da ama tutunmaya yardımcı oluyor ama sonrasında bırakmak lazım çünkü düşüğe de sebebiyet verebilirmiş. sadece bekleme süresi olan 12 gün yemeyi öneriyorlar. inanmakla alakalı bişi. sen önerileri araştır bak oku sonra süzgecinden geçir ve uygula. inanmadığın şeyleri yapma işe yaramaz inanırsan uygula canım.sen son bi kaç haftadır bizim topiğe gelmiyor musun ben yanlış mı hatırlıyorum çünkü sanki ilk defa yazıyormuş gibi yazmışsın da şaşırdım ben birden.ananas bu işe mı yarıyor ayyyyayyyy bılmıyordum ben duymadım buraya oylesıne gelıyorum takılıyorum bende mol gebelık olustu ordakı topıkteyım ben bunda ıse yaş ıtıbarıyle ama buraya dedım yavas yavas kayıyım ondan arada gelıyorum benım 1 yıl hamıle kalamıyorum daha yenı benım canım dusugum bu normal hamılelıktede oluyormuymuş yopksa tup de mı acaba tesekkur ederım bıılgınede emegıne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?