evet şeker valla öyle oldu dermişim yani mütevazi olamayacağım bu konuda hehheh oğlum geleceğin kıvanç tatlıtuğu olacak ondan bile yakışıklı olcek akıllı şefkatli şanslı sağlıklı olsun hepsi inşallah. öperim tatlım.
aynı şeyleri düşünüce ve benzer şeyleri yaşayınca e karakterlerde benzeyince varılan noktalar da aynı oluyor. bende doktoruma inanmıyodum biliyomısın iki deneme yapana üçüncü bedavaydı bende ulen dedim nasılsa bu iş baksana 7 lere 10 lara varıyo anasını satim bari bedavayı kaçırmıyım dedim ondan şettirdim o doktora ama verdi bana ikinci denemede oğluşumu allaha çok şükür. geniş olmak bu işin tek çözümü bence kür olarak herkese bunu tavsiye ediyorum ama laf olsun diye değil ha harbisinden
allah sana da nasip etsin inşallah tatlım ameliyata az kalmış olması lazım bugün yarın he canscım ne alemdeyiz değerler yerine geliyo mu?
BEN BASKA TOPIKTEYIM CANIM MOL GEBELIKTE YAS ITIBARIYLE SONRADAN BULDUM BU TOPIGI FAZLA OKUYAMIYORUM COK MESAJ OLUYOR O KADAR ZAMAN AYIRAMIYORUM USTEN BAKIYORUMMMM
amin canım hepimizinki inşallah hayırlı evlat olsun inşallah sende hayırlı evlatlara sahip olasın en tezinden.
eh biraz öyle tabi yani ayağa kalktı işe falan gitti ama mutlaka bi hafta uzatıp ayağını dinlenmen lazım. evet hatırladım sen takmıştın o zımbırtıyı o zamanlar. bizimki doğru dürüst takmadı hep zırladı ay aman of şeklinde. normal haline dönmesi bir ayı buldu yani sonradan pişman oldu bizimki çünkü ağrısı sancısı bi şikayeti yokken yaptırdı o ameliyatı. görüntü olarak düzelecek sandı ama yanılmış gerçi kıllı bacaklarda görüntü değişse nolur da iş yani
evet bizimki sarı kaldı gözlerde ela ama yeşile dönük aslında ama kahve değil bi değişik tam tarif edemiyorum. biz 9 aylıkdan sonra 10 ve 11 aylarda doktora gitmedik bir yaşında gitcem dolayısıyla boyu kiloyu bilmiyorum boyu uzamıştır kilo ağırlığından anlıyorum tombikleşti zorlaştı artık taşıma ve kollarım ağrıyo ordan biliyorum. işte bir yılda insan evladı nasılda o minnacık halden ne hallere geliyo dimi insan inanamıyo. bizimkide adım atıyo sıralıyo yürüme yardımcısı arabasıyla evde üç beş tur atıyo ki o alet zor bi alet normal yürüteç gibi falan değil. yaşını karşılayacak sanırım. yemesi içmesi de valla hiç bir günü bir gününe tutmuyo. bazen çok güzel bazen az yiyo ama az yediği zamanlar beni tüketmiş oluyo ondan emerse tıkanıyo yemek öncesi emmemesi lazım. benim sütüm hala iyi maşallah ve mert de anne sütüne düşkün sömürüyo valla beni zaten beni meme olarak görüyo abi kullanıp atıyo beni bi kenara. el çırpıyoruz bay bay diyoruz el sallıyoruz telefonu alıyo alo diyo anne baba diyo. abba diyo kendi kendine bıdı bıdı konuşuyo. yürümeyi bilmiyorum ama çok erken konuşcak onu biliyorum. işte böyle pilav makarna mantı balık tavuk çok seviyo et köfte eh sebze de ı ıhh sadece mücveri çok seviyo bende ne bulursam mücverin içine koyuyorum öyle yiyo ama öyle taze fasulye kereviz falan anam babam yemeklerini yemiyo çorbaları seviyo ama sulu olcak öyle koyu kıvamlı ve içine ekmek popara istemiyo hüp hüp içcek. bide fasulye nohut falan da sevmiyo bende çok uğraşıyorum değişik yesin diye ama evet dediklerine evete devam hayıra mıhsıçtı kesinlikle hayır abicim yemedi mi asla yemiyo naparsan yap. en favorisi ne biliyomusun turşu tatlı asla reçel bal nutella yemiyo kesinlikle enteresan tost pizza vs tarzı şeylere okey. işte böyle varsa içinden aklına gelmeyen batu ya yedirmeyi dene tabi alerjisi ne kadar müsade ederse arkadaşım senin işin bide öyle zor ama çok şükür Batunun fiziği kuvvetli nasıl olsa o da bugünleri atlatacak allahın izniyle
hayırlısı olsun yeni tedavin inşallah bebeklerin olsun. ben sigara içiyordum hemen onu bıraktım ve hersabah balçörekotu tozutarçın yedim birer kaşık açkarna tarçınlaçörekotunu çay kaşığı balı çorba yada tatlı kaşığı yiyebilirsin. ama iyi bal olsun dandik bal olmasın. ayrıca bunları karıştırarak ye ki kana yavaş yavaş karışsın. bide ciklete bulaştırıp çiğneyenler varmış aynı mantıkla yavaş yavaş kana karışsın diye aklında bulunsun.
evet allah o hanedeki insanlara sabır versin giden evlatlar eşler abiler babalar kalanlar evlatlar abiler ablalar anneler babalar hepsine öyle çok üzülüyorum ki neden ya neden şehitler ölmesin vatan da bölünmesin. nedir paylaşamadıkları eğer birileride bunları pompalayıp savaşın bitmesini engellemeye silah satmaya insanı insana vurdurmaya çalışıyorsa ki çalışıyor allah onları bildiği gibi yapsın.
he valla mimik kralı olcak benim oğlum çirkin bile oluyo gördün gibi teyzesi.
yani bu ilaç değil tabiiki araştır bak google da ama tutunmaya yardımcı oluyor ama sonrasında bırakmak lazım çünkü düşüğe de sebebiyet verebilirmiş. sadece bekleme süresi olan 12 gün yemeyi öneriyorlar. inanmakla alakalı bişi. sen önerileri araştır bak oku sonra süzgecinden geçir ve uygula. inanmadığın şeyleri yapma işe yaramaz inanırsan uygula canım.sen son bi kaç haftadır bizim topiğe gelmiyor musun ben yanlış mı hatırlıyorum çünkü sanki ilk defa yazıyormuş gibi yazmışsın da şaşırdım ben birden.
kızlar bende mol gebelık gecırdım tup bebek dusunutyorum ama 1 sene beklemem gerek doktorumla daha goruşmedım ama sanırım benımde molda yumurtalıklarda sorun oldugu ıcın oldu boyle sanırım nereye gıttınız memnun oldugunuz doktor anadolu yakası ıst da olan bılgı verırsenız sevınırımmmm
merhaba arkadaşlar,
27 eylül de sezeryan ile doğum yaptım, ve oğlumu sağlıkla kucağıma aldım. 3 hafta erken geldi oğlum ,beni fazla bekletmek istemedi anlaşılan.doğuma girerken ve çıkarken tüm evlat isteyenler ve buradaki arkadaşlarım için çok dua ettim. Allah tüm isteyenlere hayırlısı ile tez vakitte yavrusuna kavuşmak nasip etsin inşallah.herkese bu mutluluğu yaşatsın yüce Rabbim.
Allah rahmet eylesin.Allah analarına babalarına bütün ailelerine sabır versin.Ateş onların evlerini kavuruyor şimdi.Çok yazık çook..
günaydın hpinize
baharcım sağol canım ablam şimdi iyi şükür.
öncelikle maşallah diyerek başlıyayım ne güzel hareketli bir yer burası ben başka konularıda takip diyorum ama sımsıcak,doğal,içten bi yerde buldum kendimisizlerin yardımına ihtiyacım var.tecrübelirinizi paylaşırsanız çok sevinirim. öcelikle kendiliğimden 1 kez hamile kaldım ve 8 haftalıkken kalp atışlarını duyamadığımız için kürtaj olmak zorunda kaldım.sonrasında tekrar istedik ama 2 sene oldu bugüne kadar hala bir şey yok :44:
bu arada yeditepe üniversite hastanesine gittik ve ilk aşılama yapalım dedi doktor.denedik heyecanla hemen ve sonuç negatif sonra tüp bebek yapalım dedil sonuç yine negatif. yumrtaların kalitesiz dedi doktor. bu arada ataşehir memorile gitmeye karar verdik yine bir tüp denemesi daha ama sonuç hüsran. sebep aynı,yumurta kalitesizliği. ve doktor bize sizin tüp bebeklik durumunuz yok dedi. yıkıldık eşimle. derken arkadaşımın tavsiyesi üzerine fulya bahçeciye gittik. halit beyle başladık,yumurtam toplantı.biri iyi diğeri orta kaliteli 2 tane embriyom donduruldu.çünkü halit bey histeroskopi yaptı ve enfeksiyon gördü. ilk önce onu enfeksiyonu kurutalım dedi, sonra transfer olacak. ama bu arada transfer öncesi tekrar yumurta toplayalım dedi. sanırım pek kaliteli değil dondurulmuş olanlar .pazartesi tekrar başlıcam iğnelere. yumurta ve spermin kaliteli olması için ne yapmayalım? nolur yardımlarınızı bekliyorum.
selam
bu haberler benide çok üzdü Allah analarına babalarına sabır versin.
6.ay aışlarımızı olduk drdan geldik Enes uyuyor İnşallah sıkıntısız atlatırız
Deniz Bulut Maşallah kucağında koca adam olmuş, birde şu yeme alışkanlığını kazansa. olsun canım. Boyu kilosu iyi Maşallah.
öğlenleri kabak, havuç, kereviz, brokoli, ıspanak, patetes, bugünde pırasa verdim bazen 2 li bazen 3 lü veriyorum 4lü verdiğimde oluyor pirinç katmıyorum bugünlerde
muz bugüne kadar hiç vermedim elmayıda çok vermiyorum 2 kez filan vermişimdir
ama dün akşam inciri denedik kabızlığa iyi geldi sanki mevsimi bitene kadar incire devam birde komposto suyu içiriyorum
dr şurubu 1 ay kadar kullanmamı söyledi
Deniz Bulut İnşallah ameliyatın sorunsuz geçer ve çabuk iyileşirsin, Karpal Tünel için ileride ameliyat sanırım. Bu bileklerdeki ağrının ameliyatsız çözümü yokmu acaba ben şimdilik hiçbirşey yapmıyorum
Alabama Maşallah kumralın Cem yılmaza rakipmi geliyor
denizverdi ile konuştum. henüz laptopu gelmemiş hepinizi çok özlemiş gelmek için sabırsızlanıyormuş. çok selam söyledi. mutluluğunu tüm dünyayla ve elbetteki sizlerle paylaşmak istiyor. fakat onun özel durumu buna çok fazla müsade etmiyor. biliyorsunuz önünde bir süreç var. o süreci problemsiz atlatması lazım. dolayısıyla resim henüz paylaşamıyor ama duygularını mutluluğunu elbette paylaşmak için sabırsızlanıyor. deniz de onu peşinden koşturuyormuş çok tatlı seslerini duydum telefondan da daadaa diyodu çığlıklar atıp annesinin lafını kesiyodu. gece uyanıp kafayı kaldırıp annesine bakıp sonra yine yatıyomuş. birbirlerini çok seviyolarmış. masaların sandalyelerin altına giriyomuş. annesi de onun peşinde dolaşıyolarmış tipik bir mutlu aile tablosunu yaşıyorlarmış çok şükür. tekrar tekrar selam söyledi hepinize.
batu ya iyi dileklerini söyleyen teyzeleri teşekkür ederiz.
alabama ben hepinizin yerine ısırıyorum canım merak etme:125:
cans evet gözler aynı ben. şapşidik bakışlar da. çok tuhafıma gidiyor hala
Eki Görüntüle 275741
beni korkutan bir sürü şey var.
saçlarımda çok beyaz var saçımı boyayamıycam çok kötü bir görünümm olacak,ağzımda diş klamadı yaa dişçiye gidemicem.
midemde gastrit var ilaç içemicem offf off napsamki bana moral verecek kimse yomu :26:
saçınızı boyatabilirsiniz. ben tüm hamileliğim boyunca boyattım. dişiniz için de hamile kalmadan diççiye gidin. ilacınızı doktora sorun. burada insanlar çocuk sahibi olmak için kendi sağlıklarını bozabilecek tedaviler görüyorlar. geç kaldığınızı düşünüyorsanız da yapmayın
Selam
KARTOPU gözünüzaydın. Allah Analı babalı sağlıkla büyütsün. Bahtı açık olsun. Bende ismini merak ettim?
ZarpDeniz saol canım ya İncir çözmüştü ama yine sıkıntıya girdi galiba salatalık sadece ağzına tutup suyunu emmesini sağlıyorum
yoksa rendeleyip mi versem ??
aşının huzursuzluğu dünde devam etti bugünde devam ediyor galiba kabızlıkta eklenince(
Senin süslü nasıl sıkıntıları geçtimi (kusma problemleri)
beni korkutan bir sürü şey var.
saçlarımda çok beyaz var saçımı boyayamıycam çok kötü bir görünümm olacak,ağzımda diş klamadı yaa dişçiye gidemicem.
midemde gastrit var ilaç içemicem offf off napsamki bana moral verecek kimse yomu :26:
Baharnaz, salataligi evet rendele cok iyi fikir. Taze erik hala var mi? Bir de onu denesen nasil olur? Hamileligimde cok kabizlik sorunu yasadigim icin bamya cok yemistim, sevmeme ragmen cok iyi gelmisti, bamyayi da haslayip sonra cekirdekli kisimlari suzsen nasil olur ki? Asilardan sonra atesiniz oldu mu? Biz BCG'yi gec yapabildik burada megerse 2 ay icerisinde bir gun atesi cikabilrmis cikmazmis da...Ne garip asi yaaa...Kolu henuz soyulmadi, hos soyulmayabilrmis de...Bende de fobi oldu her gun atesini olcuyorum. Ate olcer bir emzik aldik, cunku kulaktan ates olcer ile 6 aydan kucuk bebeklerde iyi sonuc vermiyormus onu da sakladik duruyor simdi. Digital ile de cok saglikli olmuyor diye nette okudum. Gelecek ay sonunda yine 4.ay asilarimiz var. Clarissa'ya Aptamilin ar isimli ozel mamasini verdigimizden beri kusmalarda buyuk bir azalma oldu cok sukur. Gaz problemimizde daha azaldi hakikaten bu 3 ayin bir hikmeti varmis! Simdide 6 ay gecsin diye bekleyecegiz.Biz kati gidaya 4.ay sonu baslamayi dusunuyoruz, anne sutunu son 1 aydir reddediyor ve sut damla damla...Bakalim bizi neler bekliyor kati gidada...Clarissa kasiga aliskin umarim sorun olmaz. Artik iyice gulumsuyor beni ve babasinin sesini taniyor, kendi capinda bize cevaplar veriyor ki bu cok keyif verici bir durum. Allah tum isteyenlere yasatsin. Sol kulagi uyurken cok katlaniyor kepce kulak olacak diye korkuyoruz, penye sapka giydiriyorum bazen ondan da acaip rahatsiz oluyor. Benim tombik durumlar halen devam ediyor. Dogumda doktorum birkac miyom gormus, yolumun ustundeki aldim demisti. Bugun sag kasigimda bir agrilar oldu doktora gitmem lazim, diger miyomlar ne oldu bilmiyorum. Tedaviler sirasinda neredeyse tum gununun hastanede geciren ben artik kadin-dogumcu gormek istemesemde gitmem gerektigi dusunuyorum simdi. Sen nasilsin, kilolarda azalma oldu mu?
Eger gercekten 2. cocuga sahip olmak istiyorsaniz bunlarin hepsine bir care bulunur. Sac boyatma izni doktordan doktora gore degisiyor. Ben 6.ayda boyatmistim, o da esimin saclarin artik boylemi olacak demesi uzerine...Dis icin kesinlikle onceden gidin tum eksiklerinizi tamamladiktan sonra hamile kalin. Gastrit icin de eminim gebe dostu ilaclar vardir. Bildigim kadariyla Rennie - Talcid gibi ilaclari gunde 3-4 e kadar izin veriyorlardi, baska ilaclar da olabilir, doktorunuz sizi eminim yonlendirecektir. Yas 37, citir bir yas! Burada bircok citir arkadasimiz var, ben de cok sukur 41 yasinda kizima kavustum.
merhaba arkadaşlar,
27 eylül de sezeryan ile doğum yaptım, ve oğlumu sağlıkla kucağıma aldım. 3 hafta erken geldi oğlum ,beni fazla bekletmek istemedi anlaşılan.doğuma girerken ve çıkarken tüm evlat isteyenler ve buradaki arkadaşlarım için çok dua ettim. Allah tüm isteyenlere hayırlısı ile tez vakitte yavrusuna kavuşmak nasip etsin inşallah.herkese bu mutluluğu yaşatsın yüce Rabbim.
Kartopu tebrik ederim .. Gözünüz aydın . Allah bebeğinizi saglıkla ve mutlulukla büyütmeyi nasip etsin .. Ailesi ile birlikte uzun bir ömür nasip etsin ....Sağlıcakla kalın...
allah buyuktur be dualarım senınle canım ınş hayırlısıysa olsun canımmmmmmmKartopu seni ve hikayeni bilmiyorum ama sanırım bu topiğin eski üyelerindensin.Bebeğine kavuşanlardansın.Ne güzel.Tebrik ederim.Allah analı babalı büyütsün.Vaktim olduğunda geriye dönüp hikayeni mutlaka okurum.Yaşın kaç,kaçıncı denemem,bebeişin normal yoldan mı,tüp bebek tedavisinden mi vs.Senin muhteşem mutluluğundan umut çıkarırız bizde kendimize.Zaten bu topikte olmamızın en büyük amacı tecrübeli ve başarıya ulaşmış arkadaşlardan yardım ve destek almak.Ben ilk denemeden sonra çok strese girmiştim ama bu formu bulduktan sonra tedavime bile güle oynaya başladım.Bende durum şu anda umutsuz gibi.tedavinin neredeyse sonuna yaklaştım.Bu gün 12 gün hepi topu 2 yumurta birisi küçük toplamaya kadar 10 mm olur olmaz.Diğeri henüz 16,5 mm.yani ikisinden de bi şey çıkmaz.Bence yanlış tedavi.Neyse artık olan oldu.Düşündük tedaviyi mi bıraksak diye.Ama bi dünya masraf bi dünya emek boşa gidecek.Pazartesi çatlatma,çarşamba toplama yaparız gibi görünüyor dedi dr..Dua edin arkadaşlar.Yollarda gidip gelmekten sevgilimle geberdik gittik.gün aşırı 600 km yol.dr kapısında bekle bekle.İçerde bi güzel haber de alamama.Kös kös gecenin bir vakti evimize dön yat uyu sabah işe.Dün gece dönmedik kaldık.bu sabah uyandım moral bozuk.Şeytana uyduk ohhhh bi güzel moral yaptık kendimize:)))
Kızlar şimdilik durum bu.Benden bi şey çıkmaz.Aslında benden belki çıkardı ama artık biliyorum ki bu tedaviden çıkmaz.Siz yine de dualarınızı eksik etmeyin.Çıkmayan candan da umut kesilmez diyelim.Kendinize iyi bakın sevgiler...
merhaba arkadaşlar,
merhaba herada. nasılsınız? rena güneş hanım nasıllar? 6 aylık olmasına az kalmış. katı gıdaya kolay geçersiniz inşallah. bir de benim hatalarımdan biri acele ettim sanırım. herkes obez olacak kilosu fazla dedikçe mamayı da azaltsın istedim. halbuki uzun boyuna göre kilosu normaldi. herneyse ben 1 kase meyve veya sebze yerse ilave mama vermekten kaçındım. üstüne bir de diş sıkıntısı girince katı gıdayı tamamen reddetti. diyeceğim o ki başlarda aylarca amaç alıştırmak. o nedenle hem biraz emzir, biberon ver hem az az meyve çorba yoğurt vs.Kartopu, gözün aydın arkadaşım. Sağlıkla, keyifle büyüt oğluşunu. Allah ona keyifli, huzurlu, mutluluk ve bereket dolu, çok sevilip sevdiği uzun ve güzel bir hayat nasip etsin anne, babası ve tüm sevenleriyle. Hayat nasıl gidiyor, benim ilk günler feleğim şaşmıştı açıkçası, sana kolaylıklar ve bol keyifler diliyorum.
Alabama'cım, sağolasın arkadaşımÖnemli bilgiler vermişsin yine, onlar için de teşekkürler. Doktor bu ay ek gıdaya geçmeyelim dedi ama tattırma isteğime de çok karşı çıkmadı. Bir kaşık, iki kaşık yoğurttu, meyve püresiydi veriyoruz işte. Ben de ilacını hep kaşıkla verdiğim için kaşıkla sorun yaşamadık çok şükür. Maşallah Mert'e, o kadar seçicilik olacak tabii, yine de annesini pek zorlamadan yiyormuş. Nasıl da kişilikleri var, isteklerini nasıl anlatıyorlar bu yaşta daha. Demek anne baba diyor ha, yerim ben onu. Allah tez zamanda Mertçiko'ya bir de kardeş nasip etsin inşallah. Sık gelmeye çalışacağım bundan sonra, inşallah diyorum.
Selam
KARTOPU gözünüzaydın. Allah Analı babalı sağlıkla büyütsün. Bahtı açık olsun. Bende ismini merak ettim?
ZarpDeniz saol canım ya İncir çözmüştü ama yine sıkıntıya girdi galiba salatalık sadece ağzına tutup suyunu emmesini sağlıyorum
yoksa rendeleyip mi versem ??
aşının huzursuzluğu dünde devam etti bugünde devam ediyor galiba kabızlıkta eklenince(
Senin süslü nasıl sıkıntıları geçtimi (kusma problemleri)
37 yaş tabii ki 20 ye göregenetik bozukluğu olan bebek dünyaya getirmek için daha riskli. ama bunun için de ikili test amniosentez gibi testler var.slm arkadaşım cevabın için teşekkürler.
ya hamilelikte saç boyanmazmış diye duydumda ben,tabikide anlıyorum Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah çocuk.
geç kaldımı düşünyorum kendime göre ama bi tarftanda oğlum büyüdü artık evde çok fazla yalnız kalıyorum ileride olabilecek yalnızlık korkusu ağır basıyor doğrusu.
hakkımızda hayırlısı olsun 37 yaş hamilelik risklimidr anne ve çocuk sağlığı için öğrenmek istediğim b.
selam cans. ameliyat işi ne oldu canım?Kartopu tebrik ederim .. Gözünüz aydın . Allah bebeğinizi saglıkla ve mutlulukla büyütmeyi nasip etsin .. Ailesi ile birlikte uzun bir ömür nasip etsin ....Sağlıcakla kalın...
Kartopu seni ve hikayeni bilmiyorum ama sanırım bu topiğin eski üyelerindensin.Bebeğine kavuşanlardansın.Ne güzel.Tebrik ederim.Allah analı babalı büyütsün.Vaktim olduğunda geriye dönüp hikayeni mutlaka okurum.Yaşın kaç,kaçıncı denemem,bebeişin normal yoldan mı,tüp bebek tedavisinden mi vs.Senin muhteşem mutluluğundan umut çıkarırız bizde kendimize.Zaten bu topikte olmamızın en büyük amacı tecrübeli ve başarıya ulaşmış arkadaşlardan yardım ve destek almak.Ben ilk denemeden sonra çok strese girmiştim ama bu formu bulduktan sonra tedavime bile güle oynaya başladım.Bende durum şu anda umutsuz gibi.tedavinin neredeyse sonuna yaklaştım.Bu gün 12 gün hepi topu 2 yumurta birisi küçük toplamaya kadar 10 mm olur olmaz.Diğeri henüz 16,5 mm.yani ikisinden de bi şey çıkmaz.Bence yanlış tedavi.Neyse artık olan oldu.Düşündük tedaviyi mi bıraksak diye.Ama bi dünya masraf bi dünya emek boşa gidecek.Pazartesi çatlatma,çarşamba toplama yaparız gibi görünüyor dedi dr..Dua edin arkadaşlar.Yollarda gidip gelmekten sevgilimle geberdik gittik.gün aşırı 600 km yol.dr kapısında bekle bekle.İçerde bi güzel haber de alamama.Kös kös gecenin bir vakti evimize dön yat uyu sabah işe.Dün gece dönmedik kaldık.bu sabah uyandım moral bozuk.Şeytana uyduk ohhhh bi güzel moral yaptık kendimize:)))
Kızlar şimdilik durum bu.Benden bi şey çıkmaz.Aslında benden belki çıkardı ama artık biliyorum ki bu tedaviden çıkmaz.Siz yine de dualarınızı eksik etmeyin.Çıkmayan candan da umut kesilmez diyelim.Kendinize iyi bakın sevgiler...
Baharnaz, salataligi evet rendele cok iyi fikir. Taze erik hala var mi? Bir de onu denesen nasil olur? Hamileligimde cok kabizlik sorunu yasadigim icin bamya cok yemistim, sevmeme ragmen cok iyi gelmisti, bamyayi da haslayip sonra cekirdekli kisimlari suzsen nasil olur ki? Asilardan sonra atesiniz oldu mu? Biz BCG'yi gec yapabildik burada megerse 2 ay icerisinde bir gun atesi cikabilrmis cikmazmis da...Ne garip asi yaaa...Kolu henuz soyulmadi, hos soyulmayabilrmis de...Bende de fobi oldu her gun atesini olcuyorum. Ate olcer bir emzik aldik, cunku kulaktan ates olcer ile 6 aydan kucuk bebeklerde iyi sonuc vermiyormus onu da sakladik duruyor simdi. Digital ile de cok saglikli olmuyor diye nette okudum. Gelecek ay sonunda yine 4.ay asilarimiz var. Clarissa'ya Aptamilin ar isimli ozel mamasini verdigimizden beri kusmalarda buyuk bir azalma oldu cok sukur. Gaz problemimizde daha azaldi hakikaten bu 3 ayin bir hikmeti varmis! Simdide 6 ay gecsin diye bekleyecegiz.Biz kati gidaya 4.ay sonu baslamayi dusunuyoruz, anne sutunu son 1 aydir reddediyor ve sut damla damla...Bakalim bizi neler bekliyor kati gidada...Clarissa kasiga aliskin umarim sorun olmaz. Artik iyice gulumsuyor beni ve babasinin sesini taniyor, kendi capinda bize cevaplar veriyor ki bu cok keyif verici bir durum. Allah tum isteyenlere yasatsin. Sol kulagi uyurken cok katlaniyor kepce kulak olacak diye korkuyoruz, penye sapka giydiriyorum bazen ondan da acaip rahatsiz oluyor. Benim tombik durumlar halen devam ediyor. Dogumda doktorum birkac miyom gormus, yolumun ustundeki aldim demisti. Bugun sag kasigimda bir agrilar oldu doktora gitmem lazim, diger miyomlar ne oldu bilmiyorum. Tedaviler sirasinda neredeyse tum gununun hastanede geciren ben artik kadin-dogumcu gormek istemesemde gitmem gerektigi dusunuyorum simdi. Sen nasilsin, kilolarda azalma oldu mu?
QUOTE]
merhaba. clarissa nasıl? sanırım aptamil ar iyi gelmiş. benim yardımcının torunu da o mamayı alıyormuş. ona anne sütünü bile yasaklamış doktor kusmaları nedeniyle. maşallah şu an 9 aylık ne versen yiyen bir bebek oldu. bizde aşıdan hiç ateş olmadı. olsa da korkulack birşey değil. 1 fitil atarsın birşeyciği kalmaz. iş grip vs olmasınlar. hatanede ateşi hep kulaktan ölçüyorlardı. evde denediğimde bebek çok ufakken ateşölçerin başı tam girmiyordu. o nedenle sağlıklı değil herhalde. 3. ay herşey biraz rayına oturuyor.6. ay dönmeler emeklemeler ve iletişim başlıyor. daha keyifli hale geliyor. ama asıl iletişim için ben 9. ay diyorum. sonrası çok keyifl. tabii peşinde başetmesi de o kadar zor. birer küçük bebek adama dönüşüyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?