- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
allah buyuktur be dualarım senınle canım ınş hayırlısıysa olsun canımmmmmmm
tebrikler canım. allah analı babalı sağlıkla büyütmeni nasip etsin. 4 hafta olmuş bile. alışıp düzenini oturttukça daha sık bekleriz
merhaba herada. nasılsınız? rena güneş hanım nasıllar? 6 aylık olmasına az kalmış. katı gıdaya kolay geçersiniz inşallah. bir de benim hatalarımdan biri acele ettim sanırım. herkes obez olacak kilosu fazla dedikçe mamayı da azaltsın istedim. halbuki uzun boyuna göre kilosu normaldi. herneyse ben 1 kase meyve veya sebze yerse ilave mama vermekten kaçındım. üstüne bir de diş sıkıntısı girince katı gıdayı tamamen reddetti. diyeceğim o ki başlarda aylarca amaç alıştırmak. o nedenle hem biraz emzir, biberon ver hem az az meyve çorba yoğurt vs.
bahar salatalığı rendeleyip deneyebilirsin. batu da eviyor. iç yumuşak kısmını parça parça veriyorum yiyor. bir şu dişler çıksa da eline verebilsem
37 yaş tabii ki 20 ye göregenetik bozukluğu olan bebek dünyaya getirmek için daha riskli. ama bunun için de ikili test amniosentez gibi testler var.
selam cans. ameliyat işi ne oldu canım?
belki 2. yumurta da yetişir ama şu an güzelinden bir yumurta var gibi. ona bir şans ver. doğal hamile kalan hemen herkes ikizler üçüzler hariç tek yumurta ile bu işi başardı. ben de. olmazsa sonrasını sonra düşünürsün. her tedavi bir ümittir. inşallah yumurtan kaliteli döllenir
Dilerim herşey çok kolay olur ve olumlu sonuç alırsın.Çok vaktin var.Bu süreci iyi değerlendir,kendine iyi bak.Şimdiden deha ya başla bence.Arısütü bal polen de ye sevgiler...kizlar iyi aksamlarr..
Biz dusunduk tasindik..tasindik dusunduk..tedavime aralik adetiyle basliyorum turkiyemde insallah allah yardimcimiz olsun insallah ..ayy nasil olucak acaba olucakmi budefa rabbim ltfen rast getirsin insallah isteyen arkadaslarimin ve benimde insallah..hic gormediyim bir sehirdir ist bul bu durumum icin gideceyim aklima gelmezdi neyse gidersem gezmeyede zaman ayircam insallah ..hersey birtarafa rabbim emeyimi bos etmesinde hayirlisiyla isteyim bu..dua edin kizlar budefa olsun ..gelsin artik bebeyim insallahh..hayirlisiyla..
zarpdeniz..rahim filmini turkiyede cektircem evet zamanimi alicak ama ..orda yaptircam ben once gidicem hepsini ayarladiktan sonra da esim gelicek..allah izin verirse bakalim rabbim rast getirsin ..
kızlar selamlar hepinize,tek tek isimlerinizi saymayacağım çünkü arada atladıklarım olursa üzülürüm...ben 10 gündür yoktum, malum ev taşıdık ve internet yeni bağlandı...önceki cumartesi evi taşıdık geçen pazarteside rahim ağzına dikişim atıldı ve o vartayıda atlatmış oldum böylece...bu arada 23. haftamızı perşembe tamamlamış olacağız ve 24. haftamızdan gün alacağız...bunca zaman nasıl geçti anlamadım daha doğrusu düşük korkusu belasına nasıl geçirdiğimi anlamadım...bu arada rahim ağzı dikişi bayağı bir operasyonmuş yahuuuuu...ben muayene masasında basit bi işlem yapılacak zannederken ameliyathaneye alınıp narkozu yiyince anladım işin çokta basit olmadığını,sonrasındaki 10 gün tuvalet ve yemek harici kalkmam yasaktı,geçti gitti allahtan...attık bebeklerin hareketlerini hissetmeye başladım,sağdaki bazen kalça kemiğime öyle bi bastırıyor ki noluyor bakiim orada diye çıkışıyorum beyefendiye,soldaki kıpır kıpır,allah bu duyguları tez zamanda bebek yolu gözleyen herkese tattırsın inşallah...
denizbulut batu oğlan aynı sen yahuuu,bakışlar gözler tıpkısının aynısı...maşallah koccccaman olmuş,inşallah bizde görürürüz o günleri...google search kadınım benim! bebişler doğunca tecrübelerinden çok faydalanacağım,batuyu öpüyorum bolca...
zarpdeniz maşallah diyelim clarissamıza,kusmaları azalmış çok sevindim,yeni fotolarını arada bir eklede bakalım kızımız ne kadar hızlı büyüyo diye...denizbulut hep ilk üç ay zor diyo ama bak üç ayı geçirdiniz bile hadi bundan sonra hayırlısı olsun kızımıza...
erverdi kızı ile çok mutluymuş çok sevindim...en çokta gece kızının uyanıp erverdiye bakıp tekrar yatması duygulandırdı beni,allah bozmasın mutluluklarını...
toana aralıkta istanbul yolu gözükmüş,arayı fazla uzatmadan tedaviye türkiyede başalayacak olmanız sevindirdi beni...tüp bebek merkezi konusunda denizbuluta kulak verin, bence de en iyisi avrupa bahçeci....
alkan tedaviye başlamışsın ne güzel ve galiba pırıl pırıl iki yumoşun var ama biri yeterli büyüklüğe ulaşmış,beki öbürüde yetişir diğerine,çatlatmayı bugün olacaksan çarşamba toplanır cumartesi transfer gerçekleşir...bence herşey yolunda gözüküyor ama o kadar yol git gel gitgel gerçekten zor..transferden sonra yola çıkmasan iyi olur ama...
caco beklemedesin biliyorum,ama bu süre içinde kafanı iyice rahatlat ki sonrası kolay olsun hayatım,mol gebelik gerçekten zor bir durum, yaşın neyseki genç...
gamzelim,ticker yapmayı denedim ama beceremedim şekercim...bu arada hamişliğin epey ilerlemiş maşallah,arayacağım seni bugün yarın,bu arada tuğba kızını doğurdu,azıcık erken doğdu sıpa ama maşallah çok çok sağlılklı...darısı başına vede başıma şeker...
baharnaz lavman yapmışlar oğlumuza,hay allah el kadar bebe ne zorluklar yaşadı ama neyse biraz olsun rahatlaması sevindirici hayatım yaaa..geçmiş olsun inşallah birdaha gerek kalmaz..kabızlık zor zanaatmış hakkat yav...acaba benimkiler de olacak mı..
maiumut,nasıl gidiyor bacım yumoş toplama halleri...ablana çok çok geçmiş olsun bu arada...arayacağım seni..
rieuse,sevindirici haberlerini okunuştum daha önce,tedavi için önünde fazla bi engel kalmadı ne güzel...ben çok inanıyorum bebişine az kaldı...
evimicin pozitif haberlerini bekliyoruz sabırsızlıkla...
alabama oğluşun çok yakışıklı kız.tüh tüh maşallah diyelim nazarımız değmesin..
peppe sende haberler nasıl bakem??umarım herşey yolundadır bacım..
cans yine bi görünüp kaybolmuşsun,ameliyatına daha var biliyorum o yüzden hiç bebiş mevzuularını deşelemiyorum...keyfin yerinde olsun yeter..
voyag,yumurta kaliteni arttırmak için pek çok şey var,zaten arkadaşalar yazmışlar...arısütü bal polen mutlaka sabah akşam ye ayrıca eşine de ver...bu arada şu doktorların başarısız tedavilerinden sonra hemen boku yumurtalarımıza atmalarından da bay geldi,sanki süper kalite yumurtaların hepsi tutuyomuş gibi..hem enfeksiyon varken nasıl oldu da sana transfer yaptı anlamak mümkün diil..kendi kabahatlerini örtecek ne çok şey var di mi,hele de bizim yaşımızda kesin yumurtalar kalitesizdir..offff yaaaa,allah bir an önce hepimizi kurtarsın bu doktorlardan...tüp bebek gibi muallak mevzuularda insanları suistimale çok açıklar...neyse canım yaaa,beslenmene dikkat et...sıkıntı yapma...
herada hoşgeldin,kızınnın ve senin iyi olmana sevindim,umarım daha sık gelirsin...herşeyin yolunda olması çok sevindirici...
kartopuuuuu,hoşgelmiş oğluşun...bizde merak ediyoduk seni napıyosun diye..erkenden gelmiş fazla bekletmemiş seni..
aygün hoşgeldin topicimize..folic asit kullanmaya başla..hamile kaldıktan üç ay sonrasına kadar kullanılıyor...
patikler ve kangurum sizden de haber bekliyoruz bu arada...akidecik seni kıracak bişey yapmamışızdır umarım,neden uğramıyosun,merak ediyorum seni çok...
topicteki tek hamiş benim galiba bu aralar,herkes için hep dua ediyorum haberiniz ola...tez zamanda tekiz,ikiz,üçüz,beşiz dolsun göbüşler inşallahhhhhhhh....
canım hepımızı dusunup yazmıssın ellerıne saglık allah yardımcın olsun bu arada tup bebekle ılgılı neler yapılıyor bana anlatın ben bılmıyorum ve bılmeden de doktor karsısına cıkmak ıstemıyorum sızce bu mol da hemen tup bebek olurmu bılen varmı
benim doktorum önce didiklercesine muayene etti, sulu ultrason dedikleri şeyle rahmimin her köşesine baktı,rahim kalınlığına baktı..hiç bi sorun olmadığından emin oldu sonra bana ve eşime kan ve idrar olmak üzere 30 dan fazla tahlil uyguladı,tahlillerde bi sorun çıkmadı ki çıksa idi önce herhalde onları halletmeye çalışırdı..kromozom testlerimizi yaptı,sorun çıkmadı,eşimin spermografyasına baktı...hsg yani rahim filmine yaptığı muayeneden sonra gerek görmedi ama ben onuda yapalım tam olsun dedim ve yaptırdım,tüplerin açık olduğuna emin olduk böylece..ama bütün bunları ilk aşılamamdan önce yaptık yani şubatta...bi aşılama tutmazsa tüpe geçecektik ve nitekim öyle de oldu..nisanda uzun protokolümüze başladık,21 gün doğum kontrol hapı kullandım sonra adet oldum ve adetin 3. günü göbekten gonalf 450 ve menopour 150 idi sanırım yumurta geliştiricilere başladıık ancak sanırım iğnelerin 3. günü idi az yumurta oluştu diye gonalf i kesip aşılama olarak yola devam ettik...kısaca bana göre tüp bebek sürecinde stres dışında bi zorluk yok iğneleri olurken iki günde bir yumurta takibine gidiyosun ve yumoşlar yeterli büyüklüğe ulaşınca çatlatma iğnesini olup iki gün sonra yumoşları toplatıyosun ve aynı gün eşin sperm veriyo ve 3-5 gün içinde transferin yapılıyor,ondan sonra evde yormadan kendini yaklaşık 12 gün test için bekliyosun ve sonunda mutlu haberle coşuyosun inşallah...bence tüp bebek tedavilerinden önce yapılan muayene ve testler çok önemli,iyi bir doktor kişide hiç bi sorun olmadığını iyice anlayarak ilaçlara başlayandır ,önce yapıp tutmayınca e hadi bi bakalım neyin var diyenden korkucaksın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?