38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Eger biraz zamaniniz varsa sizlere birsey danismak istiyorum. Benim tekrar denemem icin doktor bir ay dinlen sonraki ay yumurta toplayalim bir sonraki ay da dondurulmus transfer yapalim dedi. Ben bu ayi bos gecirmek istemiyorum. Acaba hata mi ediyorum? Mikro sirasinda esimin spermleri gayet iyi cikti 45 milyon ve %55 hareketli. Yikamadan sonra %90 hareketli. Tabii esas sorunumuz olan morfoloji yazmiyordu. Ben de dusundum ve bir sperm testi daha yaptirip eger morfoloji de iyilesmis ise asilama ile denesek mi bu ay?ben de bu arada bal polen corekotu yapsam yumurta kalitesi icin. Ama benim yumurtlamamda bir problem yok. Ters etki yapar mi acaba? Biliyorum doktor gibi bir suru soru sordum ama sadce farkli seslere ihtiyacim var.fikirleri olan var mi?son olarak da asilama icin iyi bir yer tavsiyesi olan var mi?

merhaba herkese ben 43 yaşında bekarım 3 ay adet göremeyince doktora gittim..Bütün değerlerim menapozu gösteriyordu fsh 64,5 larda çıktı,moralim altüst olup durumu kabullenmeye çalıştım doktor divina verdi,ilk ay normal kullanıp adet oldum,2. ay ilacı kullanırken 10. gün adet oldum bıraktım ve kullanmadım sonrasında 2 ay sonra adet gördüm ama buradan bulduğumu çörekotu,bal-tarçın-çörekotu macunu,hayıt suyu ve tohumu,soğan suyu,civanperçemi-aslan perçemi-çoban çantası v.s ne bulduysam aralıklı olarak yapıp 2 ay sonra adet gördüm,sonra yine arada bunları yapıp 1,5 ay sonra adet görünce ilkkez hormon testlerimi adetimin 3.günü yaptırdım fsh 4,5 çıktı.lh 13,estrodiol 402,progesteron 0,55 ve prolaktin 20 ve en önemlisi sadece t4 9 gibi bir değerle düşük gösteriyor.Dr' a gidip değerleri inceletemedim.Ama fsh nin düşmesine epey sevinip menapozu kabullenmek yerine acaba diyerek umutlanmalımıyım??

43 yaşında bekar olduğumdan ilkkez 7 ay önce 3 ay adet olamayınca doktora gitmiştim.fsh 64,5 çıkmıştı diğer değerler de hepsi menapoz gösteriyordu çocuk şansım bitti deyip çok üzülmüştüm divina verdi doktor ve ilaç bitince adet oldum,yan etkisi var diye ilacı kesip akışına bıraktım herşeyi.Bu arada bulduğum birçok bitkisel kürü yaptım 2 ayda bir yada 1,5 ayda bir gecikmeli adet görmeye başladım test yaptırmaya korkar oldum aynı neticeleri almamak için.Bu ay adetim yine geç geldi 3.gün hormon testlerim yukardaki gibi çıktı.64,5tan 4,5a inen fsh beni çok sevindirdi,umutlandırdı,doktora salı gidicem gerçi evli değilim ama en azından yumurta rezervim iyi diye sevinmelimiyim acaba,e2 çok yüksek lh 13 bu arada t4 9 çıktı.Araştırdım t4 düşüklüşü lh nin yükselmesine sebep oluyormuş.Halen bebek şansım varmı acaba ne dersiniz?

kızlar 40 yas topıgındekı arkadaslarım bakıyorum buradasınız bır cogunuz:)
ozledım hepınızı..

alkan59 transferın olmamıs üzüldüm ama azmıne hayranım emınım bebısın olacak sakın üzme kendını.
bu zorlu yolda mucadele veren tum arkadaslarıma dua edıyorum. bende mıyom ve polıp amelıyatından sonra ıyıce kendımı toparladım sanırım aralık veya ocak gıbı denemeye baslayacagım.
vıtex dıye bır karısım ve arısutu bal polen dısında bırsey yapmıyorum. her sabah 1 er kasık alıyorum. ama kurban bayramından sonra baska kurlere de baslayacagım.

hepınızı opuyorum

sevgıler

Lenova cım bu topikde biraz daha çıtır olma durumunu değerlendiriyorum:)) ama o topiğe de takılıyorum ara sıra.Fakat kimseler bi şey yazmıyor.Burdan Denzibulutt
alabamaaaaaa....Tayfffffff...diye sesleniyorum hemen yetişiyor,moral veriyor yol gösteriyorlar.Kimi bebişleriyle kimi de hamilelikle uğraştıkları halde hem.O yüzden ben hep buralardayım canım.Hatta hemen heryerdeyim.İyileşmene kendini toparlamana çok sevindim.Bu topiğin geçmişini okuyorum da biliyor musun denizbulutla alabama aynı anda hamile kalmışlar.İster misin bizde senle aynı sevinci yaşayalım aynı aylarda.Hatta burada olan ve bizim gibi uğraşan herkesle...Benim transfer gene yattı.Ama yinede aşama kaydettim sayıyorum çünkü 2 yumurta vardı.Biri döllendi ama bozuk.4lü bilmemne olmuş.Anomali döllenme dediler.Neyse ne artık.Bu sefer ilki kadar yıkılmadım.Alıştım mı ne.2-3 gün ağrım oldu.umarım zarar vermemiştirler .Dün aktara gittim bi dünya ot mot aldım.Bu gün sabahtan beri kaynatıp içiyorum.Zehirlenmezsem iyidir.:))Senin yediklerini bende yiyorum.Bugün internetten ovulasyon testi de sipariş verdim eksik kalmasın o da olsun di mi ama:))Haa dün bi de kitap aldım.Sanıyorum maiumut bana tavsiye etmişti ama başka bir arkadaşta olabilir hatırlamıyorum şimdi..Allen Carr yazmış sigarayı bırakmak için.Sabahtan beri işlerle ve otlarla uğraşmaktan okuyamadım.Ama yarın sabah okula götürüp tenefüslerde okuyacağım.Ayrıca da sevgilime kesin söz verdim bu gece son sigaramı içip bırakıyorum.Azmime gelince valla ben çok azim olarak görmüyorum sadece olayın vahimliğini yeni yeni anlayıp aklımı başıma almaya çalışıyorum.Geçen kış ilk aşılama yaptırdığımda bu bilinçte olsaydım belki herşey daha farklı olurdu.Ama çok yeni evliydim tadını çıkarmaya çalışıyordum napiim:)))Neyse zararın neresinden dönsek kardır.Görüşmek üzere sevgiler...

selam
alkancım tabi azimlisin allah bundan geri koymasın.şu veletler insana beklemediği enerjiyi veriyorlar valla.insan nelere katlanıyor nelere.canım kitabı ben tavisye etmedim ama kim ettiyse sağolsun.ben bu güne kadar hiç sigara içmedim.ben şu an ferarisini satan bilge yi okuyorum belki okumuşsunuzdur ben yeni keşfettim çok güzel herkese tavsiye ediyorum.bu kitabı okuyunca hayatta her şeye daha farklı bakıyorsunuz.kimbilir belki bende kitabın kahramanı gibi gençelşirim boy boy çocuğum olur:))

endokrinolog şart mı? ne zormuş. dahiliyeci falan da anlamaz mı şekerden? hepsi istanbul da mı doktorların? güya en büyük şehirlerden biri. hoş bir ara denizgeldi de istanbul da çok endokronolog yok demişti. sen zaten internette araştırıp dikkat etmeye başlamışsındır. ama rejim mi verilecek ilaç mı iyi bir doktorun kontrol etmesi gerekir.

selam ne zaman belli oldu sonuç? ne çabuk? ben hiç böyle beklemiyordum. anlamadım ne demek denk düşmedi? rahim yeterli kalınlığa ulaşmamış mı? nasıl denk düşmez? veya morfoloji yüzünden bir yerde embriyolar gelişmeyi durduruyorlar mı? taze embriyo dondurulmuş ne fark var? sen kime tedavi oluyorsun?

yani uzun protolde misin? bu protololübilmiyorum? ve evet e2 gerçektn yüksek.

bence bu ay vücudunu dinlendir. aşılama yapsan bile hiç ilaç almadan doğal gelşen yumurtaya yaptırabilirsin. tabii olasılık çok çok düşük olur. ve sanırım tüm sorun morfoloji. gerçekten çok kötüyse aşılmanın bir faydası olmayabilir. morfoloji aşılama yapılabilecek değerlerde mi?

merhaba. fsh düşmesi iyi ama e2 nin yüksek olması da kötü. hepsinin kendi aralarında bir uyum içinde olmaları gerekli. bence kürleri yapmaya devam et. en azından menapozu bile biraz ertelesen kardır. menapoz için erken bence.

aydınlık günler olsun

deniz bulut sanada günaydın canım batu erken uyandırmış sanırım:)

selam canım. sabah batu uyandı sonra yine uyudu. onu beklerken bilgisayarı açtım ama tabii kalktı. şimdi ancak yazabiliyorum.

Doktorun aciklamasi bazen embryo ve rahim senkronize olamazlarmis. Tedavi suresince yumurtalara odaklandiklari icin rahimi iyi hazirlayamiyorlarmis. Dondurulmuslarda rahimi hazirlayip veriyorlarmis embryolari. Ama cekincem var cozulme isleminde embryo kalitesini kaybediyor diye soylemisti onceki doktorum. Bu doktorum bahceciden halit bey. Bu seferki embryolar cok iyiydi. Birdahakine bu kadar sansli olur muyum bilmem.

Bu ay tekrar sperm olcumu yapacagiz. Ona gore asilama yapalim diye dusunduk. Bu hafta ici cikar morfoloji degismis mi. En son bu nisanda olculmustu %1 di. Asilamanin bir faydasi yokbiliyorumama umut dunyasi.

Doktorun aciklamasi bazen embryo ve rahim senkronize olamazlarmis. Tedavi suresince yumurtalara odaklandiklari icin rahimi iyi hazirlayamiyorlarmis. Dondurulmuslarda rahimi hazirlayip veriyorlarmis embryolari. Ama cekincem var cozulme isleminde embryo kalitesini kaybediyor diye soylemisti onceki doktorum. Bu doktorum bahceciden halit bey. Bu seferki embryolar cok iyiydi. Birdahakine bu kadar sansli olur muyum bilmem.

Bu ay tekrar sperm olcumu yapacagiz. Ona gore asilama yapalim diye dusunduk. Bu hafta ici cikar morfoloji degismis mi. En son bu nisanda olculmustu %1 di. Asilamanin bir faydasi yokbiliyorumama umut dunyasi.

deniz bulutcun evet uzun protokol.önceleri on gün yumurta baskılayıcı iğne yapardım baskılandıysa yumurta uyarıcı iğnelere başlardım.bu sefer baskılayamadı ve iki folikül oldu bunların gitmesi için dahada uatmak zorunda kaldık.foliküllar durdukça e2 düşmezmiş.ben de dün civan perçemi aldım ama acaba iğneyle birlikte olurmu diye kafam karıştı.bu iğneleri yaptığım sürece nasıl gidecek bu foliküller.

Haftaya acı bir haberle başladım arkadaşlar.1.sınıfta mini mini,küçük suratlı,kocaman kapkara gözlü çoook tatlı bir oğlum vardı.Babası uzman çavuştu.1.sınıfın sonunda tainleri çıktı ve van a gittiler.Bu yıl onunda bizim gibi 3.sınıfta olması gerekiyordu ama maalesef annesi ve kızkardeşiyle enkazda kalmış.Öyle çok üzüldüm ki anlatamam.Annesi de gencecikti.İki evladını almış koynuna gitmiş.Öfff ya....Allah kalanlarına sabır versin artık.
Arkadaşlar ben bu ay ilaçsız takip yapıp eğer birden fazla yumurta olur ve büyürse toplatmayı düşünüyorum.Tedavinin etkisi devam eder diye umuyorum ama görücez.Bir kaç güne adet olurum.İşin kötüsü yine bayrama denk gelecek.MaiUmut inşallah herşey iyi ve yolunda gider.İyi düşün iyi olsun.
Ben de bir sonraki tedavide Dr Halit Fırat beye gitmeyi düşünüyorum.Memoriale gidecektim ama orda kimse kalmamış diyorlar.Hale hanım ayrılmış.Ekipte genç genç kadın drlar.Semra hanımı heralde sadece ilk gittiğimizde görürüz,o da ücreti alıp tedaviye ikna etsinler diye.Sonra araki bulasın.Bilmiyorum o kunuya da sonra bakıcaz artık.Herkese işlerinde kolay gelsin.Sevgiler...

Basin sagolsun cok kotu birsey gercekten. Insan bunlari gordukce allakbullak oluyor hersey. Benim doktorum da halit bey. Ben cok bir ilgi gormuyorum doktorumdan. Muayenede ilac dozu soyluyor hemsireye , gule gule diyor gidiyor.birkac ters cevap vermisligi de var bana. Sanki lutfediyormus gibi yada bedavaya yapiyor gibi. Ama bu elektrik meselesi de olabilir. Kimyamiz tutmamis olabilir cunku cok memnun olanlar da var. ben mustafa bey ile ilgili cok guzel seyler okudum. Hastayi psikolojik olarak da destekliyor diye. Ama onda da yerinde olmamama ihtimali yuksek. Birisi tedavi olacaginiz ay icin hocanin programini isteyin ona gore tedaviye baslayin demisti burada bir konu altinda.
Ben halit beyle devam edicem galiba. Kesin degistiricem diyordum ama negatif gorusmede "halit bey size ihtiyacim var" dedigimde benim elimi tutmasi bana guc verdi. O yuzden bu sefer de halit beyleyim.

alkancim..meraba canim basin sag olsun allah kalanlara omur versin rabbim bu gibi felaketleri kazayi belayi herkesten hepimizden uzak etsin..bakalim canim hakkimiza hayirlisi ben gidicem semra doktora artik napar nereye yonlendirir bilemiycem..allah diyicem binicem ucaga ..gidicem bilmediyim bir sehre ..hersey bir bebeyimiz olsun diye...yetrki guzell allahim iyi bir dr cikarsin karsima merhametli dr larla karsilastirsinde ..evladimi vermek icin once allahtan sonra dr lardan medet umuyoruz rabbim rast getirsin insallahh..seninde yuzun gulsun..bu yolda emek veren hepimize rabbim gondersin evlatlarini bos etmesin emeyimizi insallahh..

merhaba herkese
geri kalan herkes nerede?

ben kendini arada yorma derim. yaşın 40 değil. daha zamanın var. arada vücudun fiziken ve manen dinlenmeye ihtiyacı var. zaten olasılık çok düşük. gerçekten dinlendir kendini. istersen yumurta takibi ve preseed ile kendiniz deneyin.

sanırım bu 2 yumurta baskılanamadı ve önden gitti demek. bu iğneler sonucunda ya baskılanacaklar ya tedavi iptal edilecek. tabii sadece bu 2 yumurtayı toplamayı da deneyebilir doktorun baskılayamazsa. bence tedaviler sırasında kür yapma. ilaçların etkisiyle karışıp başka birşey yapabilirler. sadece doktora bırak kendini. hayırlısı canım

başın sağolsun. sen söyleyince baktım gerçekten ekipte oldukça değişiklik var. nur hanımı da beğeniyorlar onu da deneyebilirsin. ben yerinde olsam bu adette 2. veya 3. günü ne yapar eder hem memorial dan hem bahçeciden randevu alıp 2 tarafla da görüşürdüm. tamam uzak ve yorucu biliyorum ama son 1 sene diye bakarsan kaybedecek zaman yok. yüzyüze görüşme gibisi de yok. bu arada ilaçların etkisi asla o kadar devam etmiyor. yani sağlıklı güzel bir yumurta büyüyebilir ama asla 2 yumurta büyümez. doktorlara göre ilaçların vücuda etkisi bir sonraki ilk adetle gidiyormuş. ancak tek yumurtanın takibini yaptırabilirsin doğru ilişki zamanı için

evet canım ailemde bir tane şeker hastası yok ve üstelik hamileliğim boyunca tatlı yemedim çay desen neredeyse hiç içmedim,bugüne dek yemiş olduğum tatlıları toplasan şekeri bu kadar yükseltecek gibi diill,beslenmeme de dikkat etmiştim ama ...anlamadım gitti..biraz stresli günler geçirdim belki sebebi o dur diyorum ama bilemiyorum..amaaan neyse,başa gelen çekilir çaresine bakıcaz inşallah..
canım üzüldüm ama yola devam tabii ki..doktorunun ne demek istediğini anlamadım hiç,ne demek denk düşmedi yavv..

akidecik iyi olmana sevindim...umarım bu kez tedavi iyi sonuç vericek ve sevineceğiz senin için...zaman kaybetme fazla...

bir ay dinlenmen iyi olur diye düşünüyorum...aşılama için eşinin morfolojisinin iyi olması gerekir ama aşılama için ilaç alacaksan yapma derim..tüp bebeğe sakla hakkını...ama kendiliğinden oluşan yumoşlarınla yapacaksan neden olmasın...

lenova hoşgeldin,canım 40 yaş topicine sadece seni merak ettiğim için giriyodum bu topic herzaman daha aktif bence buraya gel sende ,hem burada derin tecrübelere sahip pek çok kişi var sorularına cevap verebiliecek...

denizbulutcum,endokrinolog şarttı (insülin tedavisi için) bugün hallettim,devlet hastanesinde buldum ve beni şimdilik diyetisyene yönlendirdi,oda 1800 kalorilik bir diyet verdi...endokrinolog şeker ölçme çubukları ve aletini verdi diyet yaparken 1 hafta kadar ölçücem düşmezse tekrar gidicem ve insüline başlayacağız...doğumdan sonrada kontrole devam...ama ben diyetle düşmeyeceğini düşünüyorum,çünkü diyet listesine baktımda şöyle bir e bende zaten üç aşağı beş yukarı böyle besleniyodum ..bakalım...gerçekten endokrinoloji ve metabolizma doktoru bulmak hiç kolay diilmiş..neyseki bu kadın çok ilgili, devlet hastanesi olmasına rağmen,özele gitse idim ancak bu kadar olurdu....guatrımıda muayene etti sorun yokmuş...v

maicim ne şanssızlık olmuş e 2 nin yükselmesi..

bu arada belki birilerinin işine yarar diye söylemek isterim,şekere çözüm olur diye tarçına başladım üç gündür süte bir çay kaşığı karıştırıp yemeklerden sonra içiyodum
şekere şimdilik pek çözüm olmadı ama ilginçtir anamı ağlatan ve beni hayattan soğutan reflüme çare oldu,eser kalmadı valla...reflüsü olan varsa hemen başlasın,gavisconu rafa kaldırdım zaten bi işe yaramıyordu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…