kızlar 40 yas topıgındekı arkadaslarım bakıyorum buradasınız bır cogunuz:)
ozledım hepınızı..
alkan59 transferın olmamıs üzüldüm ama azmıne hayranım emınım bebısın olacak sakın üzme kendını.
bu zorlu yolda mucadele veren tum arkadaslarıma dua edıyorum. bende mıyom ve polıp amelıyatından sonra ıyıce kendımı toparladım sanırım aralık veya ocak gıbı denemeye baslayacagım.
vıtex dıye bır karısım ve arısutu bal polen dısında bırsey yapmıyorum. her sabah 1 er kasık alıyorum. ama kurban bayramından sonra baska kurlere de baslayacagım.
hepınızı opuyorum
sevgıler
selam kızlar,
az önce yeşil sermayeli bir hastanede bir endokrinologla görüştüm,adam tam bir komedi idi...dün ve önceki gün yaptırdığım ve yaptırmak için uğruna 6 kez kan verdiğim testleri tekrarlamı isteyince tepem attı..bu özel hastane doktorlarının kıllıklarından oldum olası nefret ediyorum zaten,oysa ki paşamızın yapacağı şey test sonuçlarıma bakıp bana 1800 yada 2000 kalorilik bir diyet verip bir süre uygulamak olacaktı ve ondan sonra 50 gr lık yükleme ile bir test daha alıp insüline gerek olup olmayacağını görecekti..hasbam bu testleri tekrarlamamı,bide salı günü muaeyenesi varmış sadece,salıya kadar beklememi istemez mi,delirdim..en komiğide testlerime bakıp ama senin açlık şekerin normal demez mi,halbuki üst sınır 115 olmalıyken bende açlık şekeri 142 de..illa raporu gözüne sokmam gerekti herifin..salak bu test sonuçlarının hiç bir önemi yok bizim için demez mi bide...gıccccık oldum yahuuuuu..bu arada daha raporu okumaktan acizken ayda bi kez bana geliceksin deyince bu aşk burada biter dedim eşime,kalk gidelim...birde defteri var çok komik,hani lisede günlük tuttuğumuz renkli resimli sayfaları olan defterlerden,açıp ona bakıyor filan üst sınır kaçmış alt sınır kaçmış,ulan raporda referans değerleri zaten var,ben mi söyliicem sana bunları yafff...allahım sen aklımı koru...neyse antalya denen bu çölde hepi topu 5 endokrinolog var biri benim bugün muhattap olduğum ,ikisi devlet hastanesinde,biri prof akdeniz üniversitesinde,profu geçtik çünkü haftada bir muayeneye giriyolar ve beklemek gerek ama benim acelem var,özel olanı aradım demezmi randevu vermiyoruz isim ve telefon alıyoruz,gelmeyen hasta olursa arıyoruz ve hemen arar aramaz gelmeniz lazım,ulan sanki bulunmaz hint kumaşı anasını sattığımın,kalsın dedim ve geriye kalan iki doktorda devlet hastanesinde,neyse internetten randevu aldım pazartesi sabah 11 de gidicem,inşallah asabımı bozmazda direk çözüme kanalize oluruz..eğer bu da kıllık yaparsa bulucam internetten bir hamile diyeti kendi kendime uygulayacağım vallaha haaa...mkıçı kırık endokrinologlarla uğraşmaktansa...ayy çok uzun yazdım kusura bakmayın ama asabım bozuldu,hayır şekerimin bir an önce kontrol altına alınması lazımken,doktor bulamamak çok can sıkıcı..gözünü seveyim istanbulumun,çok özledim vallah,elimi sallasam 50 tane endokrinologa çarpar billa...
selam ne zaman belli oldu sonuç? ne çabuk? ben hiç böyle beklemiyordum. anlamadım ne demek denk düşmedi? rahim yeterli kalınlığa ulaşmamış mı? nasıl denk düşmez? veya morfoloji yüzünden bir yerde embriyolar gelişmeyi durduruyorlar mı? taze embriyo dondurulmuş ne fark var? sen kime tedavi oluyorsun?Maalesef kotu haber. Doktorum aciklamasi "denk dusmedi" yani tedavi suresince yumurtalara odaklandigi icin rahim ve embryo denk dusmemis. Taze embryolarda bu oluyormus bazen. Dondurulmuslarda sans biraz daha artiyormus. Ama onda da dondurulmus embryo cozulunce kalitesi dusmuyor mu? Bir ay ara sonra tedavi sonucunda embryo olusursa bir sonraki aya transfer dedi. Ben simdi bu kadar kaliteli embryo tekrar yakalamak icin onumdeki 2 ay ne yapacagim?ne yiyip iceyim? Ilac falan alayim mi? Normalde ben multivitamin ve q10 aliyorum. Esimde morfoloji oldugu icin arginin ve q10 aliyor. Bu sekilde devam etsek mi? Bir fikir bir tavsiye rica etsem?dhea , bal polen falan okudum ama baska bir etki yaparsa diye korkuyorum.
yani uzun protolde misin? bu protololübilmiyorum? ve evet e2 gerçektn yüksek.merhaba deniz bulutttt alabamaaaa bana yol gösterin.yeni tedavi için lukrine başladım 20 gündür ilk konrolde iki folikül olmuş yani olmaması gereken,e2 im düşmüyor.lukrin iğne yaptığım için sonraki kontrolum çarşambaya.e2 199 bu arada.
bence bu ay vücudunu dinlendir. aşılama yapsan bile hiç ilaç almadan doğal gelşen yumurtaya yaptırabilirsin. tabii olasılık çok çok düşük olur. ve sanırım tüm sorun morfoloji. gerçekten çok kötüyse aşılmanın bir faydası olmayabilir. morfoloji aşılama yapılabilecek değerlerde mi?Eger biraz zamaniniz varsa sizlere birsey danismak istiyorum. Benim tekrar denemem icin doktor bir ay dinlen sonraki ay yumurta toplayalim bir sonraki ay da dondurulmus transfer yapalim dedi. Ben bu ayi bos gecirmek istemiyorum. Acaba hata mi ediyorum? Mikro sirasinda esimin spermleri gayet iyi cikti 45 milyon ve %55 hareketli. Yikamadan sonra %90 hareketli. Tabii esas sorunumuz olan morfoloji yazmiyordu. Ben de dusundum ve bir sperm testi daha yaptirip eger morfoloji de iyilesmis ise asilama ile denesek mi bu ay?ben de bu arada bal polen corekotu yapsam yumurta kalitesi icin. Ama benim yumurtlamamda bir problem yok. Ters etki yapar mi acaba? Biliyorum doktor gibi bir suru soru sordum ama sadce farkli seslere ihtiyacim var.fikirleri olan var mi?son olarak da asilama icin iyi bir yer tavsiyesi olan var mi?
merhaba. fsh düşmesi iyi ama e2 nin yüksek olması da kötü. hepsinin kendi aralarında bir uyum içinde olmaları gerekli. bence kürleri yapmaya devam et. en azından menapozu bile biraz ertelesen kardır. menapoz için erken bence.43 yaşında bekar olduğumdan ilkkez 7 ay önce 3 ay adet olamayınca doktora gitmiştim.fsh 64,5 çıkmıştı diğer değerler de hepsi menapoz gösteriyordu çocuk şansım bitti deyip çok üzülmüştüm divina verdi doktor ve ilaç bitince adet oldum,yan etkisi var diye ilacı kesip akışına bıraktım herşeyi.Bu arada bulduğum birçok bitkisel kürü yaptım 2 ayda bir yada 1,5 ayda bir gecikmeli adet görmeye başladım test yaptırmaya korkar oldum aynı neticeleri almamak için.Bu ay adetim yine geç geldi 3.gün hormon testlerim yukardaki gibi çıktı.64,5tan 4,5a inen fsh beni çok sevindirdi,umutlandırdı,doktora salı gidicem gerçi evli değilim ama en azından yumurta rezervim iyi diye sevinmelimiyim acaba,e2 çok yüksek lh 13 bu arada t4 9 çıktı.Araştırdım t4 düşüklüşü lh nin yükselmesine sebep oluyormuş.Halen bebek şansım varmı acaba ne dersiniz?
aydınlık günler olsun
deniz bulut sanada günaydın canım batu erken uyandırmış sanırım:)
Haftaya acı bir haberle başladım arkadaşlar.1.sınıfta mini mini,küçük suratlı,kocaman kapkara gözlü çoook tatlı bir oğlum vardı.Babası uzman çavuştu.1.sınıfın sonunda tainleri çıktı ve van a gittiler.Bu yıl onunda bizim gibi 3.sınıfta olması gerekiyordu ama maalesef annesi ve kızkardeşiyle enkazda kalmış.Öyle çok üzüldüm ki anlatamam.Annesi de gencecikti.İki evladını almış koynuna gitmiş.Öfff ya....Allah kalanlarına sabır versin artık.
Arkadaşlar ben bu ay ilaçsız takip yapıp eğer birden fazla yumurta olur ve büyürse toplatmayı düşünüyorum.Tedavinin etkisi devam eder diye umuyorum ama görücez.Bir kaç güne adet olurum.İşin kötüsü yine bayrama denk gelecek.MaiUmut inşallah herşey iyi ve yolunda gider.İyi düşün iyi olsun.
Ben de bir sonraki tedavide Dr Halit Fırat beye gitmeyi düşünüyorum.Memoriale gidecektim ama orda kimse kalmamış diyorlar.Hale hanım ayrılmış.Ekipte genç genç kadın drlar.Semra hanımı heralde sadece ilk gittiğimizde görürüz,o da ücreti alıp tedaviye ikna etsinler diye.Sonra araki bulasın.Bilmiyorum o kunuya da sonra bakıcaz artık.Herkese işlerinde kolay gelsin.Sevgiler...
Doktorun aciklamasi bazen embryo ve rahim senkronize olamazlarmis. Tedavi suresince yumurtalara odaklandiklari icin rahimi iyi hazirlayamiyorlarmis. Dondurulmuslarda rahimi hazirlayip veriyorlarmis embryolari. Ama cekincem var cozulme isleminde embryo kalitesini kaybediyor diye soylemisti onceki doktorum. Bu doktorum bahceciden halit bey. Bu seferki embryolar cok iyiydi. Birdahakine bu kadar sansli olur muyum bilmem.
Bu ay tekrar sperm olcumu yapacagiz. Ona gore asilama yapalim diye dusunduk. Bu hafta ici cikar morfoloji degismis mi. En son bu nisanda olculmustu %1 di. Asilamanin bir faydasi yokbiliyorumama umut dunyasi.
sanırım bu 2 yumurta baskılanamadı ve önden gitti demek. bu iğneler sonucunda ya baskılanacaklar ya tedavi iptal edilecek. tabii sadece bu 2 yumurtayı toplamayı da deneyebilir doktorun baskılayamazsa. bence tedaviler sırasında kür yapma. ilaçların etkisiyle karışıp başka birşey yapabilirler. sadece doktora bırak kendini. hayırlısı canımdeniz bulutcun evet uzun protokol.önceleri on gün yumurta baskılayıcı iğne yapardım baskılandıysa yumurta uyarıcı iğnelere başlardım.bu sefer baskılayamadı ve iki folikül oldu bunların gitmesi için dahada uatmak zorunda kaldık.foliküllar durdukça e2 düşmezmiş.ben de dün civan perçemi aldım ama acaba iğneyle birlikte olurmu diye kafam karıştı.bu iğneleri yaptığım sürece nasıl gidecek bu foliküller.
başın sağolsun. sen söyleyince baktım gerçekten ekipte oldukça değişiklik var. nur hanımı da beğeniyorlar onu da deneyebilirsin. ben yerinde olsam bu adette 2. veya 3. günü ne yapar eder hem memorial dan hem bahçeciden randevu alıp 2 tarafla da görüşürdüm. tamam uzak ve yorucu biliyorum ama son 1 sene diye bakarsan kaybedecek zaman yok. yüzyüze görüşme gibisi de yok. bu arada ilaçların etkisi asla o kadar devam etmiyor. yani sağlıklı güzel bir yumurta büyüyebilir ama asla 2 yumurta büyümez. doktorlara göre ilaçların vücuda etkisi bir sonraki ilk adetle gidiyormuş. ancak tek yumurtanın takibini yaptırabilirsin doğru ilişki zamanı içinHaftaya acı bir haberle başladım arkadaşlar.1.sınıfta mini mini,küçük suratlı,kocaman kapkara gözlü çoook tatlı bir oğlum vardı.Babası uzman çavuştu.1.sınıfın sonunda tainleri çıktı ve van a gittiler.Bu yıl onunda bizim gibi 3.sınıfta olması gerekiyordu ama maalesef annesi ve kızkardeşiyle enkazda kalmış.Öyle çok üzüldüm ki anlatamam.Annesi de gencecikti.İki evladını almış koynuna gitmiş.Öfff ya....Allah kalanlarına sabır versin artık.
Arkadaşlar ben bu ay ilaçsız takip yapıp eğer birden fazla yumurta olur ve büyürse toplatmayı düşünüyorum.Tedavinin etkisi devam eder diye umuyorum ama görücez.Bir kaç güne adet olurum.İşin kötüsü yine bayrama denk gelecek.MaiUmut inşallah herşey iyi ve yolunda gider.İyi düşün iyi olsun.
Ben de bir sonraki tedavide Dr Halit Fırat beye gitmeyi düşünüyorum.Memoriale gidecektim ama orda kimse kalmamış diyorlar.Hale hanım ayrılmış.Ekipte genç genç kadın drlar.Semra hanımı heralde sadece ilk gittiğimizde görürüz,o da ücreti alıp tedaviye ikna etsinler diye.Sonra araki bulasın.Bilmiyorum o kunuya da sonra bakıcaz artık.Herkese işlerinde kolay gelsin.Sevgiler...
evet canım ailemde bir tane şeker hastası yok ve üstelik hamileliğim boyunca tatlı yemedim çay desen neredeyse hiç içmedim,bugüne dek yemiş olduğum tatlıları toplasan şekeri bu kadar yükseltecek gibi diill,beslenmeme de dikkat etmiştim ama ...anlamadım gitti..biraz stresli günler geçirdim belki sebebi o dur diyorum ama bilemiyorum..amaaan neyse,başa gelen çekilir çaresine bakıcaz inşallah..İyi akşamlar...
Tayf geçmiş olsun canım ... Sanırım bir şeker geçmişin yok ... Muhtemelen hamielikten kaynaklanan bir durum .. Kolay değil canım ikiz bebek taşıyorsun . Biraz beslenmene dikkat edersen her şey düzelir fikrindeyim .. Kalbini ferah tut canım .. Senin canavarlar aslan gibiler maaşallah ...
Alkan ... Maalesef transfer gerçekleşememiş ... Üzgünüm .. Ama eminim sen bu kararlılıkla ve kendine has yaşam felsefenle bu işi başaracaksın .... Henüz hiç bir şey bitmiş değil .. Sevgiyle kal....
Herkese çokk selammm
canım üzüldüm ama yola devam tabii ki..doktorunun ne demek istediğini anlamadım hiç,ne demek denk düşmedi yavv..Maalesef kotu haber. Doktorum aciklamasi "denk dusmedi" yani tedavi suresince yumurtalara odaklandigi icin rahim ve embryo denk dusmemis. Taze embryolarda bu oluyormus bazen. Dondurulmuslarda sans biraz daha artiyormus. Ama onda da dondurulmus embryo cozulunce kalitesi dusmuyor mu? Bir ay ara sonra tedavi sonucunda embryo olusursa bir sonraki aya transfer dedi. Ben simdi bu kadar kaliteli embryo tekrar yakalamak icin onumdeki 2 ay ne yapacagim?ne yiyip iceyim? Ilac falan alayim mi? Normalde ben multivitamin ve q10 aliyorum. Esimde morfoloji oldugu icin arginin ve q10 aliyor. Bu sekilde devam etsek mi? Bir fikir bir tavsiye rica etsem?dhea , bal polen falan okudum ama baska bir etki yaparsa diye korkuyorum.
Kizlarr selammm nasilsinizzz ben halen turkiydeyim bugun 2 ay bitti ohh ne guzelll ama 17 kasimda belcikaya donuyorum iyi bir dinlendim o hormon ignelerinin bozdugu hormonlar ancak duzeliyorgeciken adetler ancak toparlaniyor ancak birsey buldum onu iciyorum kesinlikle inanin ki su civanpercemi bir mucize ben 29 agustosda adet oldum arkadan 6 ekim dusun kacgun arkadan civanpercemi icmeye basladim ve 27 ekimde gene adet oldum sunu anladimki duzenleniyor tavsiye ederim bu arada ara verdigim tup bebek tedavime doner donmez basliyacagim igneler dolapda beni bekliyor kasimda umidim yokdu kacircakdim bak Allahin isine adet oldum yetisecegim.bu arada dr randevum turkiyede gelmeden burayida bir saglama alayim degilmi.zaten biraz evvel toanayla konusdum msn de o detaylari anlatir.aramiza yeni gelen arkadaslara ve tum forumdaki arkadaslara sevgiler hepimize bol sanssssss
bir ay dinlenmen iyi olur diye düşünüyorum...aşılama için eşinin morfolojisinin iyi olması gerekir ama aşılama için ilaç alacaksan yapma derim..tüp bebeğe sakla hakkını...ama kendiliğinden oluşan yumoşlarınla yapacaksan neden olmasın...Eger biraz zamaniniz varsa sizlere birsey danismak istiyorum. Benim tekrar denemem icin doktor bir ay dinlen sonraki ay yumurta toplayalim bir sonraki ay da dondurulmus transfer yapalim dedi. Ben bu ayi bos gecirmek istemiyorum. Acaba hata mi ediyorum? Mikro sirasinda esimin spermleri gayet iyi cikti 45 milyon ve %55 hareketli. Yikamadan sonra %90 hareketli. Tabii esas sorunumuz olan morfoloji yazmiyordu. Ben de dusundum ve bir sperm testi daha yaptirip eger morfoloji de iyilesmis ise asilama ile denesek mi bu ay?ben de bu arada bal polen corekotu yapsam yumurta kalitesi icin. Ama benim yumurtlamamda bir problem yok. Ters etki yapar mi acaba? Biliyorum doktor gibi bir suru soru sordum ama sadce farkli seslere ihtiyacim var.fikirleri olan var mi?son olarak da asilama icin iyi bir yer tavsiyesi olan var mi?
kızlar 40 yas topıgındekı arkadaslarım bakıyorum buradasınız bır cogunuz:)
ozledım hepınızı..
alkan59 transferın olmamıs üzüldüm ama azmıne hayranım emınım bebısın olacak sakın üzme kendını.
bu zorlu yolda mucadele veren tum arkadaslarıma dua edıyorum. bende mıyom ve polıp amelıyatından sonra ıyıce kendımı toparladım sanırım aralık veya ocak gıbı denemeye baslayacagım.
vıtex dıye bır karısım ve arısutu bal polen dısında bırsey yapmıyorum. her sabah 1 er kasık alıyorum. ama kurban bayramından sonra baska kurlere de baslayacagım.
hepınızı opuyorum
sevgıler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?