evet canım ailemde bir tane şeker hastası yok ve üstelik hamileliğim boyunca tatlı yemedim çay desen neredeyse hiç içmedim,bugüne dek yemiş olduğum tatlıları toplasan şekeri bu kadar yükseltecek gibi diill,beslenmeme de dikkat etmiştim ama ...anlamadım gitti..biraz stresli günler geçirdim belki sebebi o dur diyorum ama bilemiyorum..amaaan neyse,başa gelen çekilir çaresine bakıcaz inşallah..
canım üzüldüm ama yola devam tabii ki..doktorunun ne demek istediğini anlamadım hiç,ne demek denk düşmedi yavv..
akidecik iyi olmana sevindim...umarım bu kez tedavi iyi sonuç vericek ve sevineceğiz senin için...zaman kaybetme fazla...
bir ay dinlenmen iyi olur diye düşünüyorum...aşılama için eşinin morfolojisinin iyi olması gerekir ama aşılama için ilaç alacaksan yapma derim..tüp bebeğe sakla hakkını...ama kendiliğinden oluşan yumoşlarınla yapacaksan neden olmasın...
lenova hoşgeldin,canım 40 yaş topicine sadece seni merak ettiğim için giriyodum bu topic herzaman daha aktif bence buraya gel sende ,hem burada derin tecrübelere sahip pek çok kişi var sorularına cevap verebiliecek...
denizbulutcum,endokrinolog şarttı (insülin tedavisi için) bugün hallettim,devlet hastanesinde buldum ve beni şimdilik diyetisyene yönlendirdi,oda 1800 kalorilik bir diyet verdi...endokrinolog şeker ölçme çubukları ve aletini verdi diyet yaparken 1 hafta kadar ölçücem düşmezse tekrar gidicem ve insüline başlayacağız...doğumdan sonrada kontrole devam...ama ben diyetle düşmeyeceğini düşünüyorum,çünkü diyet listesine baktımda şöyle bir e bende zaten üç aşağı beş yukarı böyle besleniyodum ..bakalım...gerçekten endokrinoloji ve metabolizma doktoru bulmak hiç kolay diilmiş..neyseki bu kadın çok ilgili, devlet hastanesi olmasına rağmen,özele gitse idim ancak bu kadar olurdu....guatrımıda muayene etti sorun yokmuş...v
maicim ne şanssızlık olmuş e 2 nin yükselmesi..
gunaydin kizlar iyi bir hafta olsun hepimiz icin insallahh..
maiumutcum sanada canli gunaydinnehaber canim..
ters etki yapcağını sanmıyorum evimiçin benimde saatim tıkır tıkır işlerdi hayatım boyunca kist vs sorunum hiç olmadı hiçbir sorun bulamadılar en son ayakta rezerv azalması dendi eee üç beş sene olmazsa tabii rezerv azalır ama azalma hızlanmıştı anladığım kadarıyla. eşiminde sayı hareketlilik sorunu yoktu morfolojide büyük değil ufak bir sorun vardı ama morfoloji olması gereken referansdan 1 puan düşüktü hatırladığm kadarıyla. ve eşime de hergün bi hap vermişti E vitaminiydi sanırım. onu düzenli kullandırıyordum. yumurta var saat tıkır işliyo ama ilk tüp denememde benimde aynen 3 yumurtam oldu o da ikisi düzgün bölünmedi normal olmadı vs biri düşük kaliteli olmasına rağmen transfer edildi o da tutunmadı negatif sonuçlandı. ben sonra baltarçınçörek otu kullandım sigarayı da bırakınca kendi adıma kaliteli 4 yumurta elde edebildim ve 3 ü iyi sonuç verdi 2 sine mükemmel dedi doktor 1 ine fena değil 1 tanesi ziya oldu yani bölünmedi sanırım. 3 ünü koydular 1 i tutundu çok şükür. yani yumurtlamanın düzgün olması her ay kaliteli yumurtladığımız anlamına gelmiyor malesef ve destek mutlaka şart. sadece kürlerle değil iyi beslenme moral inanç alkol sigara kullanmama vs tüm bunlar yumurtana pozitif etki yapıyor. elinden geleni ardına koyma ve vakit kaybetme bence.Eger biraz zamaniniz varsa sizlere birsey danismak istiyorum. Benim tekrar denemem icin doktor bir ay dinlen sonraki ay yumurta toplayalim bir sonraki ay da dondurulmus transfer yapalim dedi. Ben bu ayi bos gecirmek istemiyorum. Acaba hata mi ediyorum? Mikro sirasinda esimin spermleri gayet iyi cikti 45 milyon ve %55 hareketli. Yikamadan sonra %90 hareketli. Tabii esas sorunumuz olan morfoloji yazmiyordu. Ben de dusundum ve bir sperm testi daha yaptirip eger morfoloji de iyilesmis ise asilama ile denesek mi bu ay?ben de bu arada bal polen corekotu yapsam yumurta kalitesi icin. Ama benim yumurtlamamda bir problem yok. Ters etki yapar mi acaba? Biliyorum doktor gibi bir suru soru sordum ama sadce farkli seslere ihtiyacim var.fikirleri olan var mi?son olarak da asilama icin iyi bir yer tavsiyesi olan var mi?
hadi hayırlısı hoşgeldin bizim ugurlu topigimize merak etme burda 38 kalmadı herkes 40 ı aştı arada biriki kalmıştır belki yeni gelenlerden vardır 37 38 lik çıtır ama hepimiz 40 ı devirdik allahın izniyle gelen herkese kapı açık hem bu topigin uğuru bulaşmadan hamile kalma vizesi yok sen daha duymadın mı çok ayıp sincaplarınızı başka topiklerde aramayın burda hareket de var bereket de var.kızlar 40 yas topıgındekı arkadaslarım bakıyorum buradasınız bır cogunuz:)
ozledım hepınızı..
alkan59 transferın olmamıs üzüldüm ama azmıne hayranım emınım bebısın olacak sakın üzme kendını.
bu zorlu yolda mucadele veren tum arkadaslarıma dua edıyorum. bende mıyom ve polıp amelıyatından sonra ıyıce kendımı toparladım sanırım aralık veya ocak gıbı denemeye baslayacagım.
vıtex dıye bır karısım ve arısutu bal polen dısında bırsey yapmıyorum. her sabah 1 er kasık alıyorum. ama kurban bayramından sonra baska kurlere de baslayacagım.
hepınızı opuyorum
sevgıler
koçum senin alen carre falan ihtiyacın yok sen sigarayı bırakmak zorundasın bitti. bunun lamı cimi kitapı yok sigarayı bırakcan bebeği alcan. para çokomel çokomel para bu kadar basit. hamile kalsan bırakmıcan mı ss bırakcan. doğurcan emzircen sigara mı içcen yok içemicen. memeden kescen o saatten sonra ne zıkkım içersen iç. neyini daha zaman ayırmasından bahsediyosun. SİGARA İÇİLMEYECEK. DONT SMOKELenova cım bu topikde biraz daha çıtır olma durumunu değerlendiriyorum:)) ama o topiğe de takılıyorum ara sıra.Fakat kimseler bi şey yazmıyor.Burdan Denzibulutt
alabamaaaaaa....Tayfffffff...diye sesleniyorum hemen yetişiyor,moral veriyor yol gösteriyorlar.Kimi bebişleriyle kimi de hamilelikle uğraştıkları halde hem.O yüzden ben hep buralardayım canım.Hatta hemen heryerdeyim.İyileşmene kendini toparlamana çok sevindim.Bu topiğin geçmişini okuyorum da biliyor musun denizbulutla alabama aynı anda hamile kalmışlar.İster misin bizde senle aynı sevinci yaşayalım aynı aylarda.Hatta burada olan ve bizim gibi uğraşan herkesle...Benim transfer gene yattı.Ama yinede aşama kaydettim sayıyorum çünkü 2 yumurta vardı.Biri döllendi ama bozuk.4lü bilmemne olmuş.Anomali döllenme dediler.Neyse ne artık.Bu sefer ilki kadar yıkılmadım.Alıştım mı ne.2-3 gün ağrım oldu.umarım zarar vermemiştirler .Dün aktara gittim bi dünya ot mot aldım.Bu gün sabahtan beri kaynatıp içiyorum.Zehirlenmezsem iyidir.:))Senin yediklerini bende yiyorum.Bugün internetten ovulasyon testi de sipariş verdim eksik kalmasın o da olsun di mi ama:))Haa dün bi de kitap aldım.Sanıyorum maiumut bana tavsiye etmişti ama başka bir arkadaşta olabilir hatırlamıyorum şimdi..Allen Carr yazmış sigarayı bırakmak için.Sabahtan beri işlerle ve otlarla uğraşmaktan okuyamadım.Ama yarın sabah okula götürüp tenefüslerde okuyacağım.Ayrıca da sevgilime kesin söz verdim bu gece son sigaramı içip bırakıyorum.Azmime gelince valla ben çok azim olarak görmüyorum sadece olayın vahimliğini yeni yeni anlayıp aklımı başıma almaya çalışıyorum.Geçen kış ilk aşılama yaptırdığımda bu bilinçte olsaydım belki herşey daha farklı olurdu.Ama çok yeni evliydim tadını çıkarmaya çalışıyordum napiim:)))Neyse zararın neresinden dönsek kardır.Görüşmek üzere sevgiler...
Haftaya acı bir haberle başladım arkadaşlar.1.sınıfta mini mini,küçük suratlı,kocaman kapkara gözlü çoook tatlı bir oğlum vardı.Babası uzman çavuştu.1.sınıfın sonunda tainleri çıktı ve van a gittiler.Bu yıl onunda bizim gibi 3.sınıfta olması gerekiyordu ama maalesef annesi ve kızkardeşiyle enkazda kalmış.Öyle çok üzüldüm ki anlatamam.Annesi de gencecikti.İki evladını almış koynuna gitmiş.Öfff ya....Allah kalanlarına sabır versin artık.
Arkadaşlar ben bu ay ilaçsız takip yapıp eğer birden fazla yumurta olur ve büyürse toplatmayı düşünüyorum.Tedavinin etkisi devam eder diye umuyorum ama görücez.Bir kaç güne adet olurum.İşin kötüsü yine bayrama denk gelecek.MaiUmut inşallah herşey iyi ve yolunda gider.İyi düşün iyi olsun.
Ben de bir sonraki tedavide Dr Halit Fırat beye gitmeyi düşünüyorum.Memoriale gidecektim ama orda kimse kalmamış diyorlar.Hale hanım ayrılmış.Ekipte genç genç kadın drlar.Semra hanımı heralde sadece ilk gittiğimizde görürüz,o da ücreti alıp tedaviye ikna etsinler diye.Sonra araki bulasın.Bilmiyorum o kunuya da sonra bakıcaz artık.Herkese işlerinde kolay gelsin.Sevgiler...
merhaba deniz bulutttt alabamaaaa bana yol gösterin.yeni tedavi için lukrine başladım 20 gündür ilk konrolde iki folikül olmuş yani olmaması gereken,e2 im düşmüyor.lukrin iğne yaptığım için sonraki kontrolum çarşambaya.e2 199 bu arada.
canım ya ben bu e2 değeri falan o işlerden pek anlamıyorum denizbulut cevap vermiş sanırım bu değerleri normalleştirmek için ne lazım o daha iyi biliiyor. ama ben kendi adıma çok yumurta yerine düzgün yumurta beklentisi olmak daha iyi gibi geliyor bana. çok yumurta olmasın da kaliteli 2 yumurtam olsun. azaldıkları kaçınılmaz gerçekse beklentiyi azaltıp kalite için dua edelim diyorum. bi de o ay öyle olması bi daha ki ay da öyle olcak anlamına gelmiyor demişti benim doktorum. bide onlar arkadan gelen ufakları da önceden söylemiyorlar görseler bile umutlandırmıyorlar bence arkadan gelenler de yetişip öndekilere yetişebiliyorlar sen muayene sırasında soruyormusun arkadan gelen ufak yok mu hiçmi yok eminmisiniz falan diye kas bence. doktorları da konuşturmak gerekiyo bazen.
ya bu sigara öyle moktan bişi ki insan bi türlü içerken gerçekleri göremiyo mümkünatı yok. ancak bırakınca anlıyosun bi dünya sıkıntıya mal olduğunu ancak geriye dönünce anlıyosun bırakınca dünyanın değiştiğini. ancak bırakınca anlıyosun bomboş ama bomboş hiçbir anlamı olmayan bişiyi 20 sene boyunca günde 20 30 defa tekrar ettiğini ve sana zarar dan başka hiçbirşey vermediğini. ve inanınki bu sigarayı içen adam hep malupdur hayata. ve hiç inkar edilemez içen içmeyenden kalitesizdir. karakteri olan içmez çünkü doğru olanı bilen ve uygulayandır karakterli insan. karaktersizler doğruyu bilir ama uygulayamaz uygulamaz. ahanda bu kadar net söylüyorum. bize pompalanmış bizde bağımlı olmuşuz. ben tam 20 yıl içtim liseden beri . hatta fazlası var arkadaşlar. tayfcım o yüzden ben çok konuşurum bu illet hakkında kinim bitmez sigaraya ömrümün sonuna kadar.
dimi kız ben sana verdim gazı verdim gazı heyt ulan ikizlerim olcak dedirttim uğurlu muyum neyim ben) bide sana kucağın dolsun demedim sıpalar kucağını doldursunlar demiştim onu hatırlıyorum.
merhabalar dün itibariyle iğnelere başlamış durumdayım,bugün ikinci gün ama karnımdaki şişlik aldı başını gidiyodün doktorla görüştük benim dondurulmuşlarım da vardı hep biri iyi diğeri iyi değil diyolardı meğer iyi dedikleri de ikinci kaliteymiş. şok olduk eşimle öğrenince. doktor beslenmene dikkat et dedi bakalım nolcak canlarım. inşallah bu sefer kaliteli bir yumoşum olur.bal,çörek otu,tarçın,polen ve arı sütü yiyorum 1 kaşık sabah ve akşamları. Allahım inşallah yüzümüzü güldürür bu sefer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?