38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Güzel bir gün olması dileğimle günaydın arkadaşlar...Tedaviye başlayanlara Allah yardım etsin.Bol ve kaliteli yumoşları olsun inşallah...

günaydın herkese
alkan sana da canlı canlı günaydın

inşallah kaliteli yumurtaların olur sımsıkı tutunurlar. ilk kontrol ne zaman?

hayırlısı canım. sana neden uzun protokol uygulanıyor ki bu kadar bekleyip iğne yiyorsun?

kizlaar gunaydin hepinize..topik pek sessiz kalmis kimseler ugramamis..nerdesiniz cikin ortaya arkadaslar..yazisalim dertleselim demi ama..boyle iyi olmuyo beaa
haklısın toana..ben artık çok fazla bilgisayar başında oturamıyorum ne yazıkki,ancak yattığım yerden okuyorum ama yatarak yazamıyorum...

günaydın herkese
denizgeldi nin günaydınlarını özledim. şu bilgisayarını alabilse de gelse anlatsa
evet denizgeldinin eksikliği çok belli oluyor gerçekten topicte...

gerçekten uğurlu bir topic burası alkan..inşallah yeni pekçok arkadaş gelir...

voyag,tedavin hayırlı olsun,kucağın bebişle dolsun inşallah...
hadi hayırlısı olsun mai,umarım herşey yolunda gider...

gunaydin kizlar hepinize..

tayfcim..sanada slm canli canli kele..yat anam yat simdi dinlende seni ikizler geldikten sonrada yatarak gormek isterdim ..saka bir tarafa anliyorum canim seni..ama bazen bakiyorum burdasiniz bazen bakiyorum kimse yok ..herkes iyi olsunda sonucta demi ama ..senin seker ne alemde bebekimm..

voyag..hosgeldin canim hayirli olsun tedavin insallah birsuru kaliteli yumoslarin olsun ve sana bebek olarak geri donsunler..canim igne vururken benimde karnim basini alip gidiyor zaten bu tedaviler hem bizi tipimizden hemde aklimizdan edicek allah korusun ..saglik olsun ..yeterki allahim emeklerimizi bos etmeisin insallahh..

alkancim..tatlim benim insallah duana katiliyorum ..insallah hepimizin isi rast gitsin iyi guzel kaliteli yumoslarimiz olsun..sen nasilsin kendini toparladinmi..basladinmi otlara ..tarcinlara ballara..rabbim rast getirsin..burda hepimizin dileyi ayni sagliktan sihhattten insallahh..

Benim ilk tedavimde karnım acayip şişmişti ama sonuncu da hiç şişmedi.Ben sebebini anladım dr a da söyledim sadece güldü.Gonal f öncekinde günde 300 m sonrakinde 150 uygulandı citrodite ise ilkinde 5.günden sonra ikincisinde ise son 5 gün.Ve sanıyorum asıl beni şişiren de citrodite oldu.(valla o meretin adını yanlış da yazıyor olabilirim okunuşu setrotayt tı sanırım.)
Toana canım,ben bu sefer hiç dağılmadığım için toparlanmama da gerek kalmadı::)İlk seferde acayip kötü olmuştum.Sanmıştım ki tüp bebek kesin çözüm normal olmadı şimdi kesin olacak.Kazın ayağının öyle olmadığını anlayınca 2.sinde büyük bir beklentiye girmedim.Ayrıca sigara konusunuda (utanıyorum kendimden)halledemediğim için sonucu az çok tahmin ediyordum.Ama ilkinde döllenmeyen yumurta 2.sinde arızalı marızalı da olsa döllendi.Yani aşama kaydettik anlıyacağın.Aktardan birsürü şey aldım evde olduğumda,aklıma geldiğinde içiyorum,yiyorum.Arısütü bal polen,bal tarrcın çörekotu,aslanperçemi karışımlı bir bilmemne.onda da bal var.hayır otu ve daha başka otlarla karıştırılmış bir karışım demlenmek ve içilmek üzere.Hayıt suyu.Akşamları bir fincan adaçayı.gÜNDE 2 kere soğan suyu.Aman sakın bunları düzenli yaptığımı sanma.hepsini aldım var ya olsun.Elbet yiycem,elbet sigara içmiycem,elbet ben de bi gün doğurcam:))) Bende durum böyle.Çok öpüyorum sevgiler...

alkancim..bende gonal f kullanmistim ilk 3 denememde ondan sonra karnim hep cikti..ki ben 49 kiloyla evlendim ve simdi 70 lere yaklastim cok sukurki boyum biraz var yani cok uzunda deyilim cok kisada deyilim ondan kilom pek belli olmuyor ..buranin havasida sisiriyo beni yani senin anliycagin gercekten kilo aldiriyor bence bu ilaclar neyse bir evladimiz olsunda yine alir yine veririz saglik olsun..canim ictiyin otlar ballar sana sifa versin rabbim tez zamanda mucizeni gondersin seninde,maiumutcugumunda ..diger tedavideki arkadaslariminda ve benimkinide gondersin allahim insallah canim benim..

günaydın kızlar

hepıinize hayırlı cumalar dilerim. Tedavıye baslayan tum arkadaslara kalıtelı kalıtelı yumoslar dılerımVe şimdiden iyi bayramlar herkese...

Bende 4 ekımde amelıyat olmusumtum 5 ekımden 25 ekıme kadar doktor rahım toparlansın dıye bır ılac vermıstı ve ılac bıttıkten sonra 1 hafta ıcınde regl olacaksın dedı ama olamadım sadece dun bıraz geldı ama bugun tık yok doktor yarın ıcın cagırdı gel bır bakalım dedı . regl olman gerekırdı dedı. cok korkuyorum acaba ne dıyecek neden olamadım ufff stress basladı yıne..

SEVGILER

Herkese selam arkadaşlar, bayramınızı önceden kutlayayım. Tedaviye başlayan Voyag'a, tedavi zamanını bekleyen Maiumut ve Toana'ya, Tayf ve Yağmursesi gibi geri sayımdaki arkadaşlarımıza, anne olmayı dileyen her kadına, bir sonraki bayramı kucaklarında bebekleriyle geçirmelerini diliyorum. Topiğimizin annelerine de bu ay kutlanmaya başlayacak yaşgünleri için bol keyifler ve hazırlıklarda kolaylıklar diliyorum. Topiğimizin eskilerinden Deniz Karayurt'un oğlu Alp'in 2. yaş günü bugün mesela. Gerçekten yıllar önce başlayan mücadelelerin böylesine keyifle devam etmesi harika.

Topiğe katılım az denmiş, doğru, dönem dönem katılım azalıyor. Ancak benden de ufak bir eleştiri gelsin. Eskisi gibi hergün birkaç saat geçiremiyorum topicte ama kaldığım yerden geçmişi okumaya, mesaj yazmaya gayret ediyorum. Ancak eski arkadaşlarım hariç çoğu kişiden kısacık da olsa bir mesaj gelmiyor benim kimi iyi dilek, kimi kür önerisi, kimi dua tarzı yazılarıma. Çok önemsemiyorum hala yazmaya devam ediyorum bu kişilere, bir müddet sonra sıkılırım elbet. Diyeceğim, sadece kendi derdini yazıp sana gelen mesajlara bile kısa bir cevap yazmazsan, ya da cevapladıklarını kısıtlı tutarsan, kim ne kadar monologa devam edebilir ki. Topiği canlı tutmak katılımcılarının elinde.

Baharnaz, elin umarım arada geçen sürede daha iyidir. Enes'in peklik sorunu ne durumda? Diş müjdesi verecek imsin bize yakında? Maşallah bayağı dönüyormuş Enes. Rena 4 aylıkken dönmeye başladı ama ilk günden beri dönebildiği yön hep aynı, henüz bir değişiklik yok. Diş konusunda sıkıntılı, uykusuz gecelere tekrar merhaba dedim bir haftadır.

Toana, inşallah ülkende yüzün gülecek. Dualarımdasın.

Alkan, üzüldüm ama iki tedavisinde bir yumurtası bile döllenmemiş biri olarak ben de yürekten katılıyorum sonrası üzeceğine tedavinin, bu aşamada kalması daha iyi. Memorial'den gidenler oldu, ilginenler olur ise söyleyeyim Hale Hanım şu ispanyol yatırımı olan IVI Tüp bebek merkezinde. Sigara konusunda, eski bir tiryaki olarak, arkadaşlara katılıyorum. Bırakmadan nasıl bir belanın içinde olduğunu bilmiyor insan Lütfen bunu bebklerine karşı yapmakla sorumluğu olduğun bir ödev olarak düşün, konu onlar olunca alışkanlıklardan vazgeçmek daha kolay. Öğrencin için de çok üzüldüm, Allah sevenlerine sabır versin.

Badenur'dan haberi olan var mı arkadalar, umarım hamileliği sağlıkla ve keyifle devam ediyordur.

Cans, ameliyat olmamış, seni bekletip duran şu değerler umarım makul seviyelerine dönerler bir an önce.

Evimicin, üzüldüm arkadaşım. İnşallah moralin gün güne daha iyiye gidiyordur. Tedavi sırasındaki ruh halini okuyunca gerçekten çok üzüldüm, inan bana hiç yabancı bir ruh hali değil. Ancak sonrasında aşılamayı sormuşsun, tekrar ayaklanman çok hoşuma gitti. Ne karar aldın bilmiyorum ama aşılama da hiç yabana atılacak bir yöntem değil. Spermler aşılama öncesi yıkanıyorlar zaten, aldığın ilaç da çok minimal düzeyde, hiç tedavide değilmişsin gibi oluyor. Tüp tedavilerinde arayı OPU sonrası yumurtayı dinlendirmek için yapıyorlar aldığı direkt müdahaleden ötürü. Elbette en doğru kararı doktorunuzla birlike vereceksin.

Deniz Bulut, bebekler anneannelerinin baş tacı. Demek pasta ondan. Bol keyifler yaşgününde şimdiden. Gürcülerin inancı enteresanmış.

Tayf, çok geçmiş olsun arkadaşım, umarım tahmininin aksine diyet işe yarar. Şu klasik, derdini anlattığın herkesin bu konuda tecrübesi olan bir tanıdığı vardır tarzı bir durum olmasın ama benim de bir arkadaşım, gayet sağlıklı ve şeker sorunu olmayan biri iken, ikizlerine hamile iken (ki o da üçüzlerinden biri için redüksiyona gitmişti), gebelik şekeri sorunu yaşamıştı. Diyetle olmadı, insülin tedavisi oldu, şimdi kızları 2 yaşında ve arkadaşımın da şekerle ilgili bir sorunu yok. Bu durum içeride bebeklere kilo şeklinde dönüyor, bebeklerin ağırlığı biraz artıyor.

Maiumut, demek inatçı iki yumurta, şanssızlık olmuş ya. İnşallah düşme devam eder ve bayramda tedaviye başlarsın. Yüzünü güldüren, bebeğini sana müjdeleyen bir tedavi olsun inşallah.

Voyag, yüzünü güldüren bir tedavi olsun inşallah. Beslenmene ve bol su içmeye gayret et arkadaşım.

Son düzenleme:
gunaydin kizlarrr..hayirli cumalar olsun hepimiz icin dualariniz bu guzel gunde kabul olsun insallahhh..
günaydınlar efeeeemmm...dualarımız daim olsun ve hemmmmmennn kabul olsun inşallah..
canım stres yok,bu yol çok bilinmeyenli denklem gibi,hiç hesapta olmayan pek çok şeyle karşılaşıyoruz ne yazık ki...ama şunu bilmeni isterim her sorun birgün çözülüyor ve kimsenin kucağı boş kalmıyor,sabırlı olup sorunlara hızlı çözümler üretmek ve sonuca kilitlenmek gerek..son muayenemde doktorum bana ''siz en pozitif hastamsınız ceyda hanım,ne desek yapıyorsunuz ve en önemlisi hiç canınızı sıkmıyorsunuz,redüksiyon dedik tamam dediniz,amniyo dedik hemen yaptırdınız,serklaj dedik siz uygun görüyorsanız yapalım hemen dediniz,şeker diyoruz çözüm insülinse hemen başlayalım ,insülin kötü bişey diil diyosunuz..pek çok hastam offf budan nerden çıktı,niye benim başıma geliyor diye direnç gösteriyor''dedi...40 yaş ve üstünde bebek istemenin,tedavi görmenin,bebek beklemenin riskleri ve olumsuzlukları çok,insanın kendi gerçeği ile yüzleşip yol alması inan çokta zor diil,kaldı ki bu yolda en değerli şey yüksek moral ve inanç...unutmaki biz ya çokk zor,ya imkansıza yakın bişeyin peşindeyiz...ammmmaaaa bizim gibi azimli hatunların elinden uçan kaçan kurtulmuyor görüyorsun..bak topicte eski hatunların hepsi bebeklerinin kabızlık problemini konuşuyor...bizde burdan yardım!!bebeğimiz kabız oldu diye bağırıp çağıracağımız günleri göreceğiz elbet...
heradacım siteminde haklısın umarım bu siteme bende dahil diilimdir,dahilsemde haklısın..kabus gibi bir yaz geçirdim,ilk 3 ay boyunca devam eden kanamalarım,redüksiyon,amniyo,seklaj şimdi de şeker yüzünden ay bebeklere bişey olacak,ay düşecekler,ay erkenmi doğacaklar allahım yardım et nidaları,doktorun sürekli yatacaksın demesine rağmen hergün 4-5 saatte olsa işe gitmek zorunda kalmam gibi nedenlerle çok fazla zaman ayıramıyorum sizlere ama tek tek hepiniz çok değerlisiniz benim için bilmeni isterim..bayramın kutlu olsun,kuzucuğunla iyi bir tatil diycem artık geçirrmenizi temenni ediyorum..

bu arada tahmininde haklısın diyette bugün 4. günüm ve hiçç işe yaramadı,açlık şekerim üst limit 95 olması gerekirken 115 ve 150 arasında gidip geliyor,tokluk şekerim ise üst sınır 140 olması gerekirken ortalama 150 civarında seyrediyor...yinede endokrinoloğun sözünü dinleyip diyette 10 günü tamamlayacağım ve akabinde hemen insüline başlayacağım...açlık şekerimin bu kadar yüksek olması çok düşündürüyor beni ama yinede diyette 10 günü tamamlamayı doğru buluyorum...doğum sonrası hepsinin geçeceğini biliyorum,insülin en iyi çözüm olacak bizim için...verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim,böyle şeyler duymak rahatlatıyor beni...

iyi bayramlar...

tatlı kızlar,

mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi diliyorum...bebekleri olanlara sağlık sıhhat,bekleyenlere hayırlı doğumlar,tedavi görenlerede inşallah hayırlı sonuçlar diliyorum...herada nın dediği gibi bir daha ki bayramda bebişlerimiz kucağımızda olsun inşallah...kucaklarımız bebekle dolsun innnnşşşşşşşşaaalllahhhhhhhhhh....

Tayf selam arkadaşım, sitemim sana değildi, sağolasın, o zorlu dönemlerinde bile mesajlarını aldım. Hem bir hamileyi azıcık da olsa üzme ihtimali olan birşey yazmak haddime değil. Sana da kuzucuklarınla iyi bayramlar diliyorum, şimdi göbeğindeki bu güzeller bir sonraki bayramda annelerinin kucağında olacaklar keyifle (bu arada onlara benim danalar demen acayip sevimli geliyor, beni çok güldürüyor). Umarım diyetin on gün olmasının bir sebebi vardır bu süre sonuna doğru değerler normale yaklaşır. Olmasa bile anlattığım örnekteki gibi insülinle halloluverir. İsim konusu ne durumda bu arada, bak bunu da merak ettim.

annesi annesi bu danalar hep aynı yöne dönüyolar ilk başta zaten. benimki de öyleydi ulen diyodum bi de bu tarafa dönsen. abiyi yüz üstü döndürüyodum eğer kolu altta kalırsa geri dönebiliyodu ama kolunu kurtarırsam hayatta tekrar geri dönemiyodu haspam. ay şimdi gel gör götünü yediğiminin çocuğu koltuğun kenarında aşağı sarkmaya çalışıyo bide bacağını atamayacak kadar yukarda olmasına rağmen o bacağını kaldırıp oraya çıkmaya çalışması arkadan bakınca ayrı bi komik. abi bacağını atarmış falan oluyorum ben.
bu arada dün üç adım attı koltuktan sehpaya hiçbiryere tutunmadan pat pat pat şeklinde yürüdü resmi olarak 3 kasımı oğlum yürüdü diye kayıtlara geçtim bile. darısı geriden gelen kardeşlerine inşallah. ayrıca doğumgünleri olayına değinmişsin ne iyi etmişsin Alpin doğum günü kutlu olsun nice mutlu senelere inşallah ailesiyle sevdikleriyle sağlıkla geçirsinler inşallah. benim oğlumun doğumgünü 22 kasım da allah izin verirse 1 yaşına geldi çok şükürler olsun allah herkese nasip etsin. olmayanlara en kısa zamanda versin.

bende okuyorum işlerden pek yazamasamda herkesi takip ediyorum. dediklerine aynen katılıyorum daha önceleri benimde benzer sitemlerim oldu hatta kendimi bile suçladığım oldu umarım herşey yine eskisi gibi olur hamile olan olmayan bebeği olan herkes katılımına devam eder.

badenuru sormuşsun iyiler çok şükür kanaması devam ediyor ama iki günde bir de olsa kanama artarsa hemen gidiyormuş doktora. iğnelerini oluyo progesterron muydu neydi o halt. rıza madazlıya da gitmiş ilk üç ay riskli ama düşecek bebek düşer onu engelleyemeyiz ama bebeklerin düşecek gibi durmuyor demiş o da biraz rahatlamış dinleniyor yerinden kıpırdamıyor görevlerini yerine getiriyor çok şükür. ben de zırt pırt merak edip yazıyorum ona saolsun yazıyor telefonda da konuşuyoruz. o da benim gibi hayatında ilk defa hamile kaldı ilk pozitifi ve inşallah bebeklerini sağlıkla doğuracak allahın izniyle.

renanın dişi çıktı mı yoksa? ben anlayamadım eğer çıktıysa haberim yoksa üzülürüm vallahi. şimdi kaç kilo oldu annesi boyu posu yazsana birazcık güzelliğine her geçen gün güzellik katıyor dimi babasıyla aşk yaşıyolar mı ? benim kine mert kaç yaşında diyoruz 1 gösteriyo burnun nerde diyoruz gösteriyo mertin ipek saçları nerde diyoz gösteriyo alo diyo anne diyo baba diyo. mama diyo. tek derdimiz memesiz uyumuyo ben varken hadi sorun yok emziriyorum uyuyo. ablası ben yokken onu pusetinde dışarı çıkartırsa uyuyo başka türlü asla uyumuyo. pusetle ille kapının önüne çıkacak bi tur gitcek gelcek öyle uyuyo. bide babanesinde salıncakta uyuyo sallanırken. ben onu kötü yaptım hem emzirerek uyuttum şimdi nanay oldum yani. bakalım ne kadar böyle devam etcez.

selamlar
şimdiden iyi bayramlar herkese.

en iyi kilo verme yöntemi emzirmeymiş. ben bile birazcık süt verebildiğim dönemde zayıflamıştım. sonra durdu. aldım verdim. inşallah biran önce bebeklerinize kavuşun ve bol bol emzirin

geçmiş olsun. inşallah sen de reglini olup rahatlarsın.

herada sen de sık girmiyorsun ama her girdiğinde kimseyi unutmadan tek tek yazmana hayranım bilesin. bebeklerin uykusu konusunda ümit etmekten vazgeçtim ben. şu anda şükür yine iyi dönemdeyim ama yarın ne olur belli olmaz. yürüme biraz yorar uyutur diyorlar ama 12 sonrasında köpek ve azı dişler çıkarken de oldukça sıkıntı yaşıyorlar. kısaca 18 aydan önce tam rahatladım diyemezsin. hatta arkadaşlar 3 yaşında ancak oturuyor diyorlar. şükür yine de ilk 3-4 ay gibi değil. senin eşin yardımcı oluyordur herhalde. çok bittiğin anlarda ona verirsin. bilmiyorum bakıcıya veriyor musun. ben hiç bırakmıyorum. eş de olmayınca üstüste birkaç gece uyuyamazsam yorgunluktan ve sinirden yanıma yaklaşılmıyor.

bu arada varis için ilk ist cerrahi de bir doktora gitmiştim. o lazerle tedavi demişti ama üstünkörü bakmıştı. şimdi hastane değiştirecek ya da muayene açacak tam görüşemedim bile. dün kalamış da prof nevzat doğan a gittim. o lazer sevmiyormuş direkt ameliyat dedi. dopler çektirtti. 4. derece varis var her 2 bacak da. yalnız açık ameliyatı gözüm yemiyor. 3 hafta rapor veriyormuş onu ssk dan onaylatmak ölüm gerçekten. üstüne 1 gün hastanede 2 hafta evde yatış var. hele ilk hafta yemek tuvalet dışında hep dinlenecekmişim. en az 2 hafta işe gidemezmişim. bu kadar büyük operasyonu da gözüm yemeyecek. şimdi bir de burada fulya plaza da prof kürşat bey den randevu aldım bayram sonrasına. her dr neden nasıl para kazanacaksa hangi yöntemi seviyorsa ona göre birşey diyor. yalnız be ilk sadrettin bey den vazgeçtim. muayenesini ve kararını yeterli bulmadım. umarım son dr lazerle hallederim açık ameliyat gerekmez der.

badenur ile birkaç gün önce yazıştım. en son benim dr rıza bey e gitmişti. o rahatlatmış bayağı. deli misin niye dr dr dolaşıyorsun demiş. düşecek bebek düşer zaten şu anda durum iyi demiş. haşimato da o kadar kötü birşey değil demiş. badenur un şu anki değerleri de iyi. evde dinleniyordu. stresli bir 3 ay ve sonrasında da 9 ay geçirecek sanırım. inşallah aralarda güzel haberlerini alırız

şeker hemen düşmezse de 10 günde zararı olacağını sanmam. uzun vadede bebeklere zararlı diye düşünüyorum. 10 gün sonra düşmezse dr herhalde hap verecek değil mi olmadı iğne? buralara geldin. dert etme inşallah kucağında da sağlıkla göreceksin. sonra da gördüğüne göreceğine heh heee

Son düzenleme:
herada ..slm canim dualrin icin sagol allah kabul etsin hepimizin duasini rabbim senin yavrunuda sana bagislasin..evet ben bu topige geldigimde civil civildi ..ama simdi pek giren yok ..gaz veriyoruz ama araba tekliyo galiba yavas yavas herkez terk edecek gibi..ama bizim gibi tedavide olan arkadaslarimin ve benimde testek olsun bilgi olsun kur olsun konusmak olsun tesseli olsun gibi seylere ihtiyacimiz var tabikine..ama yinede sagolsunlar ben kendi adima diyorum burdaki arkadaslairmdan hepisinden allah razi olsun onlarin sayesinde cok bilgi aldim daha iyi moralle basladim tedavilerime aahh birde tutsa benim velet diyorum artik ..nazlim biriciyi bir gelse annesine babasina bir supriz yapsada bende burda paylassam sevincimi..napalim her sabirda bir hayir vardir bakalim zamani ya var ya yok diye dusunuyorum..cunki her deneme diyebilirimki umutlarimi tuketiyo..yinemi oyle olucak acaba bu defa tutucakimi diye dusunmeketen sikildim arkadasim..sizi sevindiren bu savasta galip cikaran rabbim biz isteyeenleride gorsun dileyim bu tabi hayirlisiyla ve anali babali olsun insallahhh..neyse canim basini agriytimm..sanada ve yavrunada butun arlkadaslarimada hayirli bayramlar olsun..

veee beni bekle turkiyem diyorum haftaya bugun turkiyedeyim dediyim gibi ayin 25 inde randevum var..kazasiz belasiz insallah..heycanliyim korkuyorum..huzunluyum cunki esim burda ben orda olucam rabbim emeklerimizi bos etmesin ve hayirli haberlerle kavustursun bizleri ..dualarinizi eksik etmeyin..ve dualriniz icin sagolun canim arkadaslarimm..

baya doluymusum kele iyi bosaldim heradanin sayesine canlarim hepinizi seviyorum kader arkadaslarim opuyorum hepinizii..

herada alabama yazmış da evet ilk başta hep aynı yöne dönüyorlar. batu da 5 aylıktı dönmeye başlamıştı. sonra uzanmaya falan. emeklemeden önce birşeyleri çekip ilerlemeye çalışıyordu. neredeyse emeklerken diğer tarafına dönmeye başladı. sonra sürünmeye ve sonra pıtır pıtır emeklemeye. derken alabama nın dediği gibi 2-3 adım ve 1-2 hafta sonra 5-6 adım attı bir baktık yürüyor. tam yürüdüğünce 23 elimdi. hiçbiryere tutunmadan kalkıp popo üstü oturduğunda 2 eylül. 2 ayda amma yol almışız

yürüdü ha yakın zamanda 5-6 adıma çıkar. batu 2-3 adım ile 5-6 adım arasında oldukça oyalandı ama 10 aylık falandı ilk 2-3 adımı attığında yani küçüktü daha yürümek için. şimdi sarhoş gibi sallana sallana ikide bir düşe kalka yürüyor. kafa göz kol bacak morarmaya devam.
biz yemekteki zorluğuna alıştık ama şu ara akşam uyutmada çok zorlanıyoruz. gündüz uykusu gidince kendisi gidiyor salıncağa sallana sallana uyuyor ama gece uykudan geberiyor gözleri kapanıyor ama çığlık kıyamet direniyor. dün 11 de zor uyuttuk. geceler kabus gibi. var mı bu çocukları uyutmanın bir yolu?:26:
konuşmaya da başlamış. batu da anne kimse öğretmese de baba-mama-gak gak-dedi-pisiyaaa-hala-gıdıgıdı demeyi başarıyor. bir nazi demedi. ay gıcık yaaaa. bakıcıyı annesi sanıyor tabii yabancı bakıcıyla buna da şükür. şu anda 1 i gösterme kaş göz gösterme yok. aman onlar bizim ilerki konularımız :))

Son düzenleme:
arkadaşlarım ben de bugünden sonra evde olacağım için büyük ihtimalle girsemde yazamam şimdiden hepinizin bayramını kutluyorum. büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden bebelerin mis yanaklarından öpüyorum. hepinizin evine bayram gelsin inşallah. inşallah bir dahaki bayrama hamile olanlar bebeklerini sağlıkla kucaklarına almış olsunlar. hamile olmayanların da ya karınları dolmuş olsun ya da doğurmuş olsunlar. bebeleri olanlarında sağlıkla yeni bayramları mutlulukla tekrarlansın.

Lenova, umarım doktordan keyifli haberlerle döner ve kısa zamanda regl olup rahatlarsın. Lütfen gelişmelerden haberdar et bizleri.

Alabama, sağolasın arkadaşım verdiğin bilgiler için. Demek hep aynı yöne dönüyorlar, eh iyi o zaman. Güldürdün kardeşim yine beni, götünü yediğimin çocuğu ha, gözümde canlandırmaya çalıştım Mert'i, acayip sevimlidir şimdi. Bayağı bayağı dillenmiş de, 41 kere maşallah, yerim o burnu ben. Oh yürümelere de başlamış, yaş demeden hem Mert hem Batu yürüdüler maşallah. Geçen gün Deniz Bulut'a da yazdım, Rena yürüse (bu arada babasının zoruyla Rena kaldı ismi, kod adı Güneş oldu ne yapayım) oturup ağlarım herhalde. Sizler nasıl hissettiniz, hele anne diyince nasıl olur ki insan?

Badenur'u yazmışsınız, sağolun. İçinin daha rahat olmasına sevindim, inşallah şu riskli ayları kolayca ve sağlıkla geçirsin.

Rena'nın dişi daha çıkmadı ama çıkmak üzere galiba. Gerçi bakıcı ablası iki gün önce arayıp müjde dişi çıktı dedi ama yanlış alarm. Siz uyku demişsiniz, kızım bana çekmiş sanırım. Annem gelip gidip nefesimi dinlermiş yaşıyor muyum çok uyudum filan diye. Rena aç olduğunda ses eden bir bebek değil, sıkıyorsa uykusunu aksat, işte o zaman yeri göğü inletiyor. Diş sıkıntısı da uykularını bozduğundan bu aralar çok keyifli değil. Elbette sizinkilerin aylarına gelince benim de uyku derdim olabilir, görüp yaşayacağız hayırlısıyla. Çitlenbik boy Rena, kilosu 7'nin biraz üzerinde galiba, boy da 65 cm civarı olsa gerek, 15'inde kontrolde belli olur artık. Babayla büyük aşk yaşıyorlar tabii, babayı görünce bir naz niyazla kafa çeviriyor gülerek, şaşkın oluyorum. Geçenlerde bir hafta yurt dışındaydı, uçağı geç indi, karşıda kal sabah gelirsin dedim ama nafile, gece 2.30'da evdeydi, uyurken de olsa göreyim artık diye. Çok asık suratlı bir hamileydim, çocuğa yazık diyordu eşim somurtkan bir çocuk olacak diye, çok şükür, pek güleç birşey. Tattırma şeklinde meyve ve yoğurt yemeye devam ediyoruz, büyük bir heyecanla ek gıdaya geçişi bekliyorum işte. Sabahları artık 6'da kalkıyoruz, böylece koşturmadan etmeden bir saat geçiriyorum onunla, yoksa benim işten dönüş saatimde uyumuş oluyor normalde. İdare ediyoruz bir şekilde. 6 ayı doldursun, fotoğrafını paylaşırım buradan.

Deniz bulut, sağolasın arkadaşım verdiğin bilgiler için. Uzanmalara henüz başlamadı Rena, arada bir yatağında geri vites emekleme denemeleri yapıyor, merakla neler yapacak diye beklemedeyiz bakalım. Gerçekten kalkması, yürümesi, iki ay, maşallah Batu Bey'imize. Ah güzelim demek vuruyor kolunu bacağını sağa sola, kıyamam ya. Annemin uyku başına vurdu dediği birşey var, normal uyku saati geçince çocuk uyumak istese bile uyuyamaz ağlarmış filan. Şu diş sıkıntısı öncesi başıma geldiğinde bu durum, genelde bir yerden geç dönmüşsek filan, o gün banyo yapmışsa bile tekrar banyo yaptırıp rahatlatmaya çalışıyordum ben. Bende işe yaradı ama bir yaşa yakın çocuklarda işe yarar mı bilmem. Nazi ha, Allah iyiliğini versin diyorum tekrar Bakıcıyı anne sanması çok rahat sindirebileceğim birşey değil, çabucak Nazi der bakıcıya umarım. İşte emzimenin avantajı bu olsa gerek. Ben de artık hep sütümü biberonla veriyorum, eh ne bilsin ki çocuk sen kimsin, bakıcı da veriyor biberonla, özel ritüller kalmadı (Acilen yenilerini bulmam lazım) benim Rena için uydurduğum şarkıları da söylüyor hatun, eh ne kaldı, zor kardeşim zor.

Toana, burası sana uğurlu gelecektir inşallah. Ne demek başını ağrıtmayayım, aynı yollardan geçtik ve geçiyoruz, bu uğurda katlanılanları, yaşananları, umudu, umutsuzluğu bizden iyi kim bilebilir? Ben hep Allah bu saatten sonra bizim içimize bu ateşi boşuna düşürmüş olamaz, uğraşacağız ama bir gün mükafatımızı alacağız derim. gerçekten de herşeyin bir zamanı olduğuna inanırım. Umarım bekleyenlerimiz için bu süre bitmiştir ya da bitmek üzeredir, herkes bebeğini kucaklar tez zamanda.

endokrinolog 10 gün diyete devam etmek gerektiğini eğer diyetle düşmez ise insüline hemen geçeceğimizi söyledi,herhalde bu işlerin oluru da bu denizbulut,yani prosedür gereği...doktorlara güvenmek daha doğru geliyor bu aşamada,kendi doktorumda bu doktorda önce diyet diyor ısrarla ama fazla uzatmadan...ilaç yasak,insülin iğneleri olucam bakalım....hakkımızda hayırlısı...senin ve batu oğlanın bayramı kutlu olsun,mutlu olun şekercim...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…