herada alabama yazmış da evet ilk başta hep aynı yöne dönüyorlar. batu da 5 aylıktı dönmeye başlamıştı. sonra uzanmaya falan. emeklemeden önce birşeyleri çekip ilerlemeye çalışıyordu. neredeyse emeklerken diğer tarafına dönmeye başladı. sonra sürünmeye ve sonra pıtır pıtır emeklemeye. derken alabama nın dediği gibi 2-3 adım ve 1-2 hafta sonra 5-6 adım attı bir baktık yürüyor. tam yürüdüğünce 23 elimdi. hiçbiryere tutunmadan kalkıp popo üstü oturduğunda 2 eylül. 2 ayda amma yol almışız
yürüdü ha yakın zamanda 5-6 adıma çıkar. batu 2-3 adım ile 5-6 adım arasında oldukça oyalandı ama 10 aylık falandı ilk 2-3 adımı attığında yani küçüktü daha yürümek için. şimdi sarhoş gibi sallana sallana ikide bir düşe kalka yürüyor. kafa göz kol bacak morarmaya devam.
biz yemekteki zorluğuna alıştık ama şu ara akşam uyutmada çok zorlanıyoruz. gündüz uykusu gidince kendisi gidiyor salıncağa sallana sallana uyuyor ama gece uykudan geberiyor gözleri kapanıyor ama çığlık kıyamet direniyor. dün 11 de zor uyuttuk. geceler kabus gibi. var mı bu çocukları uyutmanın bir yolu?:26:
konuşmaya da başlamış. batu da anne kimse öğretmese de baba-mama-gak gak-dedi-pisiyaaa-hala-gıdıgıdı demeyi başarıyor. bir nazi demedi. ay gıcık yaaaa. bakıcıyı annesi sanıyortabii yabancı bakıcıyla buna da şükür. şu anda 1 i gösterme kaş göz gösterme yok. aman onlar bizim ilerki konularımız :))
sanada slm tayf..nasilsin kele masallah iyisin ..iyi gordum seni dermisim..
nckurt,selamlar hoşgeldin..nasılsın? mai sanada selamlar hayatım..oooo topic canlandı kanlandı valla...alabama toana ,KIZLAAARRRRR hepinize selamlar sevgiler saygılar efeeemmmm...
Herkese selam arkadaşlar, bayramınızı önceden kutlayayım. Tedaviye başlayan Voyag'a, tedavi zamanını bekleyen Maiumut ve Toana'ya, Tayf ve Yağmursesi gibi geri sayımdaki arkadaşlarımıza, anne olmayı dileyen her kadına, bir sonraki bayramı kucaklarında bebekleriyle geçirmelerini diliyorum. Topiğimizin annelerine de bu ay kutlanmaya başlayacak yaşgünleri için bol keyifler ve hazırlıklarda kolaylıklar diliyorum. Topiğimizin eskilerinden Deniz Karayurt'un oğlu Alp'in 2. yaş günü bugün mesela. Gerçekten yıllar önce başlayan mücadelelerin böylesine keyifle devam etmesi harika.
Topiğe katılım az denmiş, doğru, dönem dönem katılım azalıyor. Ancak benden de ufak bir eleştiri gelsin. Eskisi gibi hergün birkaç saat geçiremiyorum topicte ama kaldığım yerden geçmişi okumaya, mesaj yazmaya gayret ediyorum. Ancak eski arkadaşlarım hariç çoğu kişiden kısacık da olsa bir mesaj gelmiyor benim kimi iyi dilek, kimi kür önerisi, kimi dua tarzı yazılarıma. Çok önemsemiyorum hala yazmaya devam ediyorum bu kişilere, bir müddet sonra sıkılırım elbet. Diyeceğim, sadece kendi derdini yazıp sana gelen mesajlara bile kısa bir cevap yazmazsan, ya da cevapladıklarını kısıtlı tutarsan, kim ne kadar monologa devam edebilir ki. Topiği canlı tutmak katılımcılarının elinde.
Baharnaz, elin umarım arada geçen sürede daha iyidir. Enes'in peklik sorunu ne durumda? Diş müjdesi verecek imsin bize yakında? Maşallah bayağı dönüyormuş Enes. Rena 4 aylıkken dönmeye başladı ama ilk günden beri dönebildiği yön hep aynı, henüz bir değişiklik yok. Diş konusunda sıkıntılı, uykusuz gecelere tekrar merhaba dedim bir haftadır.
Toana, inşallah ülkende yüzün gülecek. Dualarımdasın.
Alkan, üzüldüm ama iki tedavisinde bir yumurtası bile döllenmemiş biri olarak ben de yürekten katılıyorum sonrası üzeceğine tedavinin, bu aşamada kalması daha iyi. Memorial'den gidenler oldu, ilginenler olur ise söyleyeyim Hale Hanım şu ispanyol yatırımı olan IVI Tüp bebek merkezinde. Sigara konusunda, eski bir tiryaki olarak, arkadaşlara katılıyorum. Bırakmadan nasıl bir belanın içinde olduğunu bilmiyor insan Lütfen bunu bebklerine karşı yapmakla sorumluğu olduğun bir ödev olarak düşün, konu onlar olunca alışkanlıklardan vazgeçmek daha kolay. Öğrencin için de çok üzüldüm, Allah sevenlerine sabır versin.
Badenur'dan haberi olan var mı arkadalar, umarım hamileliği sağlıkla ve keyifle devam ediyordur.
Cans, ameliyat olmamış, seni bekletip duran şu değerler umarım makul seviyelerine dönerler bir an önce.
Evimicin, üzüldüm arkadaşım. İnşallah moralin gün güne daha iyiye gidiyordur. Tedavi sırasındaki ruh halini okuyunca gerçekten çok üzüldüm, inan bana hiç yabancı bir ruh hali değil. Ancak sonrasında aşılamayı sormuşsun, tekrar ayaklanman çok hoşuma gitti. Ne karar aldın bilmiyorum ama aşılama da hiç yabana atılacak bir yöntem değil. Spermler aşılama öncesi yıkanıyorlar zaten, aldığın ilaç da çok minimal düzeyde, hiç tedavide değilmişsin gibi oluyor. Tüp tedavilerinde arayı OPU sonrası yumurtayı dinlendirmek için yapıyorlar aldığı direkt müdahaleden ötürü. Elbette en doğru kararı doktorunuzla birlike vereceksin.
Deniz Bulut, bebekler anneannelerinin baş tacı. Demek pasta ondan. Bol keyifler yaşgününde şimdiden. Gürcülerin inancı enteresanmış.
Tayf, çok geçmiş olsun arkadaşım, umarım tahmininin aksine diyet işe yarar. Şu klasik, derdini anlattığın herkesin bu konuda tecrübesi olan bir tanıdığı vardır tarzı bir durum olmasın ama benim de bir arkadaşım, gayet sağlıklı ve şeker sorunu olmayan biri iken, ikizlerine hamile iken (ki o da üçüzlerinden biri için redüksiyona gitmişti), gebelik şekeri sorunu yaşamıştı. Diyetle olmadı, insülin tedavisi oldu, şimdi kızları 2 yaşında ve arkadaşımın da şekerle ilgili bir sorunu yok. Bu durum içeride bebeklere kilo şeklinde dönüyor, bebeklerin ağırlığı biraz artıyor.
Maiumut, demek inatçı iki yumurta, şanssızlık olmuş ya. İnşallah düşme devam eder ve bayramda tedaviye başlarsın. Yüzünü güldüren, bebeğini sana müjdeleyen bir tedavi olsun inşallah.
Voyag, yüzünü güldüren bir tedavi olsun inşallah. Beslenmene ve bol su içmeye gayret et arkadaşım.
Senden alıntı yaparak yazmak istedim canım.Temiz kalpli miyim neyim,kaç gündür şu Hale hanımın peşine düşmüştüm bu sabah ders arası kk nın memorialde tüp bebek yaptıranların topiğine baktım kadının tam adını öğrendim.Sonra buraya geldim bi baktım yeni çalıştığı yerin adını da sen yazmışsın:)))Valla ne diim iyi olacak hastanın ayağına mı geldi ne.Şimdi sırada o merkezi araştırmak kaldı.
Arkadaşım sitem etmişsin ama etme.Kendi adıma söyliyeyim ben burada yazan arkadaşların rumuzlarını zar zor ezberledim.Hikayelerini ise yeni yeni öğrenmeye başladım.Hepinizden allah razı olsun ki hem sorularımızı yanıtlıyor hem de yol gösteriyorsunuz.Zaman zaman kimin bana ne yazdığını bile karıştırıyorum.Yoksa cevap yazmamak,Ya da önemsememek ne mümkün.Oldu ki atladım yazmadım sen yine de yaz yakamı sakın bırakma,bırakmayın e mi...
Bu gün topik tam bayram arefesi kıvamındaymış.Eski dostlar çok güzel sohbet etmiş ama bizleride unutmamış ne güzel ya...
Denizbulut,Tayf,Alabama,Maiumut,toana,lenova,Toana,Voyag,Cans,Evimcim,uzun zamandır rastlayamadığım yağmursesi ve denizgeldi...İsimlerini unuttuğum ya da tanımadığım buradaki bütün arkadaşların ayrıca tüm Türk milletinin bayramını candan kutluyorum.Gelecek günlerin hepimize öncelikle sağlık,sevgi,umut ve mutluluk getirmesini diliyorum.Bayrama daha var ben kesin yine zırt pırt girerim ama olsun şimdiden kutlamak istedim. AZ önce ismini yazdığım herkese eğer isterlerse özelden facebook ve mail adresimi verebilirim.Yaşadığım şehir çooook güzel,sakin ve görülmeye değer.İstanbul'a sadece 130 km .İçtenlikle söylüyorum gelin beklerim.Herkese kocamannnn sevgiler....
Merhaba arkadaşlar,
42 yaşındayım, İzmirliyim ve bu yaşta anne olmaya karar verip treni kaçırmak üzere olanlardanımYıllarca kariyerdi, aileydi, hastalıkltı sağlıktı, paraydı derken geç evlenip geç anne adayı oluveriyorsunuz biranda. Ve şimdi paniklemiş durumdayım, kendime son derece kızgınım ve üzgünüm.
Son birkaç gündür KK da yazılanları , insanların neler yaşadıklarını okuyorum ve okudukçada kendimi aptal gibi hissediyorum. Şimdi burada sizin yanınızda anaokuluna başlamış küçük bir kız gibi sorular sorucam, sabrı kalıp da bana cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.
Durumun ciddiyeti kafama dank ettikten sonra yumurta reverzi vb durumumu öğrenmek için kan testleri yaptırdım:
Sonuçlar içinde normalin dışına çıkan sadece FSH ki buda ne yazıkki 17. 8
Araştırdığım kadarıyla durum pek parlak değil. Beş altı saati salya sümük ağlayarak geçirdikten sonra ümitsizliğe kapılmamaya karar verdim ve hemen başka bir Dr. araştırdım kendime.
İrenbe'den Dilek Aslan'ı buldum ve perşembe günü için randevu aldım. Bakalım ne diyecek.
Şimdi merak ediyorum FSH ı benim gibi yüksek olan, düşürebilen tedavi olan var mı? Deneyimlerinizden yola çıkarak bana neler söyleyebilirsiniz?
Hepinize sevgiler...
Merhaba arkadaşlar,
42 yaşındayım, İzmirliyim ve bu yaşta anne olmaya karar verip treni kaçırmak üzere olanlardanımYıllarca kariyerdi, aileydi, hastalıkltı sağlıktı, paraydı derken geç evlenip geç anne adayı oluveriyorsunuz biranda. Ve şimdi paniklemiş durumdayım, kendime son derece kızgınım ve üzgünüm.
Son birkaç gündür KK da yazılanları , insanların neler yaşadıklarını okuyorum ve okudukçada kendimi aptal gibi hissediyorum. Şimdi burada sizin yanınızda anaokuluna başlamış küçük bir kız gibi sorular sorucam, sabrı kalıp da bana cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.
Durumun ciddiyeti kafama dank ettikten sonra yumurta reverzi vb durumumu öğrenmek için kan testleri yaptırdım:
Sonuçlar içinde normalin dışına çıkan sadece FSH ki buda ne yazıkki 17. 8
Araştırdığım kadarıyla durum pek parlak değil. Beş altı saati salya sümük ağlayarak geçirdikten sonra ümitsizliğe kapılmamaya karar verdim ve hemen başka bir Dr. araştırdım kendime.
İrenbe'den Dilek Aslan'ı buldum ve perşembe günü için randevu aldım. Bakalım ne diyecek.
Şimdi merak ediyorum FSH ı benim gibi yüksek olan, düşürebilen tedavi olan var mı? Deneyimlerinizden yola çıkarak bana neler söyleyebilirsiniz?
Hepinize sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?