38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Sevgili tayf üşenmeden gayet güzel açıklamışsın çok teşekkür ederim canım cidden içime su serptin.
Daha önce jinekoloğa gitmekle hata yaptığımı anlayıp randevumu tüp bebek merkezinden aldım bu defa. Bahsettiğin herşeyi yaptırıp ne durumda olduğumu doktorumdan öğrenmeden szılanmanın bir anlamı yok sanırım.
Strese gitmenin hormonlara etkisi fazlaymış ve bende stresten kıvranırken testler yaptırdım. Biraz daha sakin olmayı deniyicem.
Çok haklısın, inanç taşımadan böyle bişeyi başarmak zor.

Üçbin küsür sayfa yazı ve deneyim var burada en iyisi okumaya başlamak :)
Bebişine ve sana sağlıklı uzun ömür diliyorum...

yahuuu ne kusuru...sen sıkıldıkça yaz,rahatlarsın :)) canım çok iyi anlıyorum seni,insan sabah uyanır uyanmaz bebek düşüncesiyle başlayıp güne gece yata na kadar hep bebek düşünüyor...hepimiz aynıyız merek etme,o ne bu ne diye merak etmekten alıkoyamıyor insan kendini...

cans ankaraya kocaman selamlar...iyi bayramlar hemşehrim...mutlu ve de huzurlu ol..

herşey öyle hemencecik bitmez,tam bitti dersin biranda hiç beklemezken oluverir şaşakalırsın valla..neler duyuyoruz,okuyoruz ve yaşıyoruz...benim merkezde 47 yaşında bir kadın aşılama ile ikizlere hamiş kalmış mesela ..47 yahuuu dile kolay...ayrıca yağmursesini biliyosun,yaşadığı şey mucize diilse ne..dondurulmuşlara gelince benim bi arkadaşım dondurulmuş embryosunu şubatta transfer ettirdi şimdi kızı yaklaşık iki haftadır kucağında maşallah...benim merkezdekilerin söylediği şu bu işler hiç belli olmuyor,süpper kalite dediğimiz embryolar tutmazken 2. kaliteler tutabiliyor,hatta bazen taze embryolarla birkaç deneme yapıyoruz olmuyor sonunda dondurulmuşu tutuyor....tamamen şans işi bunlar,doktorlar bile aslına bakarsan gerçek nedenleri bilemiyorlar hayatım..

Aman tanrım!!! Cidden ben anaokul çocuğuymuşum. Allaha şükür ki kadın dayanışması diye birşeyy var, sizler varsınız yoksa tek başıma debelenip duracaktım.
İlk iş aktara koşup hayıt suyu alıyorum. İşe yarar ne varsa kullanmaya hazırım 100 kg olsam umrumda değil...
Dik durmak üzülmemek ve moralimi bozmamak için uğraşıcam. Yalnız olmadığımı bilmek iyi hissettiriyor çok teşekkür ederim. İyi bayramlar, sevgiler...

(Topic okumayı bırak ansiklopedi ezberleyeceksin desen bile yaparım inan... )

yalnız kürlerle ilgili şu kadarını söylemeliyim ki bence tahlil ve kontrollerini ol ve ondan sonra kür olaylarına gireceksen gir,bunlar nasılsa doğal içeyim bişey olmaz dersen ters tepebilirler haberin olsun...kistin yoksa kist için kür yapma mesela,yada ne bileyim işte bilmeden durumunu kürlere bulaşma derim sana...ama beslenmene çok dikkat et,yumurta kalitesini arttırıcı şeyler ye ben arısütü bal polen yemiştim,düzenli ve kaliteli beslen,sigara içiyorsan ya çok azalt yada bırak gitsin..moralini çok yüksek tut..ben bu işi başardı isem kendi adıma şunu söyleyebilirim,azim ve moralle başardım..olumsuzluklara diil çözümlere takılmak lazım..tüp tedavisine başlarsan ki bence vakit kaybetme,lütfen doktorunun bilgisi dışında kür yada başka şeyler yapma yapacaksanda söyle..beslenmek çok önemli aynı şeki,lde eşin içinde ...

Kızlar merhaba,cehalatimi hoş görün preseed nedir,ne işe yarar bilen birisi anlatırsa sevinirim.

http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/222939-preseed-kullananlar.html

canım pre seed hamileliğe yardımcı bir jel..ben bu jel ile iki kez doğal yolla hamiş kaldım ancak ne yazıkki erken düşük oldu ikiside..şimdiki bebeklerime aşılama ile hamiş kaldım ve aşılama sonrası doktorum günaşırı ilişki demişti yine preseed kullandım artık bilemiyorum aşılama mı preseed mi işe yaradı...gerçi pre seed ile iki düşük yapınca ürüne olan inancımı kaybetmiştim ve farklı fikirlere kapılmıştım ama yinede denemekten vazgeçemedim..

[/QUOTE=evimicin;21593254]Herkese selamlar

Yıkıldık, uzulduk , agladık, kahrolduk ama ayaga kalktık. Hayat devam etmez sanıyordum ama umut hic bitmiyor. Biri gelip bana dur artık yazık ediyorsun kendine diyene kadar gidecegim.
Bugun sperm testinin sonucunu aldık. Pek ic acici degil

Volüm: 6 cc (ref: 2-8 cc)
Renk: Sari - Beyaz
Likefaksiyon süresi: 30 dak. (ref: 30 dak)
Sperm sayisi: 18 mil (ref: >20 mil)
Motilite: %50 (ref: >%30)
Progresyon: %30 (+3)
%20 (+2)
Aglütimasyon: Yok
Yuvarlak hucre: Yok
Dokuntu: Yok
Morfoloji: %2 (ref: %5)

Esas sorunumuz olan morfoloji hala bize bakıp pis pis sırıtıyor. Sayı olarak cok daha fazlasını buldugumuz da olmustu bu sefer niye boyle oldu anlayamadık.

Neyse, belki aynı sorunu olan arkadaslar biliyordur. Bu degerlerle aşılama yapılır mı sizce? İlaçsız sadece dogal gelisen yumurta ile. Doktora sormadım , guvenmiyorum cunku. Onun icin cepte 5000 TL oldugumu dusundugunu hissediyorum.

Herkese iyi bayramlar. Bebişlerinize kocaman öpücükler. [/QUOT]
morfoloji düşük...aşılama eğer doğal yumurtanla olacaksa neden olmasın denenebilir..ama aşılma 5000 tl mi yahuuu?anlamadım?o kadar pahalı olmaması lazım...iptal edilen tüp tedavim aaşılamaya çevrilmişti ve mayısta aşılma ile üçüzlere hamile kaldım..bu işler pek belli olmuyor...

Son düzenleme:

Perşembe günü Dr. randevumdan sonra ne yapacağıma ne olacağına karar vermem gerekiyor demekki. Bu durumda yapabileceğim beslenmemi düzeltmek çünkü son aylarda ne uykuma ne yediğime içtiğime dikkat etmiyorum. Allahtan sigara içmiyorum.
Kendime çeki düzen vermek ve günlük yürüyüşlerime devam etmekle başlıycam işe.
Yağmursesinin topiğini okudum bu arada. Çok duygulandım gıpta ettim ve ilham aldım. Önerilerin için teşekür ediyorum canım. Sağlıcakla kal, İyi bayramlar...

Sevgili tayf özel mesajını aldım ama cevap yazamadım. Henüz 100 mesajı tamamlamadığım için özel gönderme hakkım yokmuş . Tavsiyelerine aynen uyucam çok ama çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sevgili Zazu
35 yasimin sonlarinda jinekologuma gittim. Ben cocuk sahibi olmak istiyorum ama yasim dolayisiyla endiseleniyorum dedim. Bir an once olsun daha fazla gec kalmak ve beklemek istemiyorum dedim. Yapabilecegim birsey var mi anlaminda sormustum. Aynen senin gibi paniklemistim ve hizlandirmak icin birseyvarsa da ben bunu bilmiyordum. Doktor bana gidin sevisin dedi. Bununla ilgili besbin cesit test var. endiselenmek icin daha erken dedi. Oysa ki 4 ay sonra ogrendik ki esimin spermleri ile cocuk sahibi olmamiz mucize gibi birseymis. Bunu ogrendikten dort ay sonra da bende rahimde yapisiklik oldugu ortaya cikti. Oysa ki bir sene once gittigim doktor bana iki tanecik cok basit test (sperm testi ve rahim filmi) onerseydi belki simdi kucagimda bebegim olurdu. Ben de hic beklemeden tup bebek merkezine gidin derim. Yapilacak testler vs vs ile ortaya buyuk resim ciksin nasil yol alinacagi belirlensin o zaman kendini daha iyi hisssedecegine eminim. Merkezini secerken de dikkatli ol. Benim ilk denememi yapan sozde prof olacak doktor enfeksiyonlu rahime transfer yapti. Ve 6 ayim bosa gitti.
Soyledikleri gibi cok kolay bir yol degil. Sansina belki de cok kisa zamanda kavusacaksin bebegine.

Eğer jinekoloğum beni doğru yönlendirseydi 6 ay önce başlamış olurdum bu işe. 42 yaşında bir kadını muayene edip gebe kalmak için hiçbir engelin yok, denemeye başla demekle iş bitmiyormuş. Aklım başıma geç geldi ne yazıkki. Tüp bebek merkezinden randevu aldım. Bakalım önüme nasıl bir tablo çıkacak.
Şuanda ne durumda olduğumu, neyin yapılıp yapılamayacağını bilmemek beni gerçekten çok geriyor ve evet feci halde panikledim. Yinede şimdiden yaslar bağlayıp umutsuzluğa kapılmak istemiyorum. İnşallah herşey beklediğimden daha iyi gelişir.
Çok teşekkür ediyorum, sevgiler...

zazu,paniğe hiç gerek yok..sakin sakin hallolacak bu işler...takma kafana ama zamanı çok iyi değerlendir,bu arada eşinde üstüne düşeni yapsın mutlaka,tahlilse tahlil yani...belki onda da sorun vardır kimbilebilir...

İnan sakin olmak için elimden geleni yapıyorum. Eşim şimdiye kadar çok sakindi nasılsa olur zamana bırak strese girme diyordu ama dün ne kadar üzüldüğüme şahit olunca ne gerekiyorsa yaparız dedi. Yani O da gereken tahlilleri yaptıracak ama benim FSH 17 olduğu için sorunun ben de olduğunu düşünüyorum
Neyse önümüzdeki 4 gün yapacak bişey yok, kafamı dağıtmaya çalışıcam.

biz kadınlar hep önce sorunu kendimizde ararız,kendimize eziyet ederiz..öyle bile olsa ne önemi varki ,bütün sorunlar hallolur üzme kendini daha bişey blmeden..belki hiçççç sorun yoktur ortada yahuuuuuu...

merhabalar tayfın dediği gibi bu işleri iyi bilen arkadşlar var ama ben fsh 24 ile hamile kaldm bana dr um heray düzenli adet görüyrsanız o bizim için değerli demişti e2 ne ise oda 20 idi bende hr gttiğim dr dan ağlaarak çıkıyrdm ama burdan öğrenmştim hayıt buğday çimi bal tarçın+çörek otu karışıtıp günde iki tatlı kaşığı yemiştm birde civan perçemini hamiş oluncaya kadar içtim hamiş olunca hemen kesmiştim o çok acı ama çok faydalı imiş kadın hast.tedavisnde çok iy i sonuç veriyr demişti birilieri bende günde iki defa onu da içmiştim ulun uluğ da umutta o da benim içimi karartmayen hekimlerdn

biz kadınlar hep önce sorunu kendimizde ararız,kendimize eziyet ederiz..öyle bile olsa ne önemi varki ,bütün sorunlar hallolur üzme kendini daha bişey blmeden..belki hiçççç sorun yoktur ortada yahuuuuuu...

Belki de...:44:
Bir tek ölüme çare yok dedi eşim dün akşam. Biz el ele olduktan sonra tüm sorunları çözeriz diyor. inşallah öyle olacak :)

çok ayıp etmiş öyle dr lar malesf çok var bazen sanki basiretleri bağlanıyor dr ların fark etmiyrlar ne yaptıklarını ben hamile kaldığmda 38 yaşınd idim yengem 43 doğurdu ve 46 da ama 46 daki malesf mongol çıktı güya iki açıdan da korunuyrlardı 43 teki cin gibi çoçuk 45 üstü kadınlar da mongol ihtimali 16 da bir imiş herşey nasip allah en güzelini verdsin

İşte bu güzel bir haber bir anda moralim yükseldi çünkü bende düzenli adet görüyorum.
Her ay bebek beklentisi içinde olmak çok büyük bir stres ve baskı yaratıyor insanda . Birde etrafta hiç bir çaba göstermeden hamile kalan birsürü kişi olunca baskı daha da artıyor.
İnsanlardan duyduğum ''Eee bebek ne zaman geliyor'' lafı ise artık içimi daraltıyor , birinin canına okuycam bu gidişle.
Ben kimseye hayatım boyunca bebek yapıcakmısınız , nerde bebek gibi sorular sormadım. Belkide olmuyordur ve kalbini kırarım diye bu konuda kimsenin özeline girmedim. Ama başkalarında bu duyarlılık yok. Ve cidden kızmaya başladım artık.

Durumum belli olunca ve gerekiyorsa ben de bu kürleri deniyicem. Yardımın için teşekkür ediyorum.

inş.sonuca ulaşırsn çok istemen lazm çok çok

Arkadaslar Merhaba,

Oncelikle bayramimiz kutlu ve mutlu olsun. Bebek sahibi olmaya calisan arkadaslarimizin gelecek bayramlari bebekle olsun.
Bir suredir yine giremedim umarim herkesin keyfi yerindedir.

Clarissa ellerinizden oper teyzeleri...Ben salya sumuk usutmus durumdayim, bogaz agrisi ile basladi, Clarissaya gecirmeden nasil geciririm diye dusunuyorum.Bizim minik prenses buyuyor, kendi capinda daha da konusmaya basladi, sanirim bizim onunla konustugumuza cevaplar veriyor. Gercek konusmasini dort gozle bekliyoruz. Ikinci cikan saclarimiz da dokuldu, sanirim bundan sonraki baki kalacak.

Biraz gecmisi okuyayim, yazarim yine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…