yahuuu ne kusuru...sen sıkıldıkça yaz,rahatlarsın :)) canım çok iyi anlıyorum seni,insan sabah uyanır uyanmaz bebek düşüncesiyle başlayıp güne gece yata na kadar hep bebek düşünüyor...hepimiz aynıyız merek etme,o ne bu ne diye merak etmekten alıkoyamıyor insan kendini...Onceki mesajimi dikkate almayin arkadaslar. Cok pisman oldum yazdigima. Karsimda bir doktor varmis gibi davraniyorum cok sacma. Size karsi ayip oldu ama ne olur kusura bakmayin . Bunu dusunmedigim bir saniyem bile yok hayatimda. Kafayi yemek uzereyim. Sakin olmaliyim. Oraya buraya sorular yorumlar vs vs saldirmak yerine sakin olmaliyim. Tekrar kusura bakmayin.
cans ankaraya kocaman selamlar...iyi bayramlar hemşehrim...mutlu ve de huzurlu ol..Merhaba arkadaşlar...
Herkese aileleriyle sevdikleriyle beraber geçen mutlu huzurlu bir bayram diliyorum ... İnşallah bu bayram kalplerdeki bütün dilekleri de beraberinde getirir.....
Hereda .. Rena Güneş de büyümüş maaşallah..... Bebeklerin en güzel zamanı 6. aylarından sonraki zamanları ... Sanki gözlerini dünyaya yeni açmış gibi her şeye merakla bakıyorlar ...
Tayf.. İnşallah şekerin bir an önce yoluna girer seni fazla uğraştırmaz .. İnsilün tedavisini bir çok arkadaşım kullandı ....Gerek kalmaz inşallah
Alabama ve Denizbulut yazdıklarınızı masal dinler gibi okuyorum ... Ne güzel şeyler ..Ne tatlı deneyimler ... Yüzünüzdeki gülücük kaybolmasın ..
Alkan .. Aktar meselesesini çok iyi yapmışsın ..İlk zamanlar düzenli kullanmazsan bile zamanla rutine girecektir... Mutlaka faydasını göreceksin...
Toana İnşallah bu güzel ülke sana güzel bir bebek verecek ....
Baharnaz , Denizgeldi, Hülya , Kartopu,Zarpdeniz,Evimcim, Kangurum, ve tüm kızlar hepinizi sarıyorummmm
Merhaba,bir bakayım dedim orada neler oluyor.Hiç dikkat etmemiştim yazılanlara ,geçmişe baktım ama o kadar şeyi okumak zor,ben de ara ara okuyorum.Bu arada hiç dondurulmuşla transferi yapılan var mı ,bir çok yerde dondurulmuş embriyonun kalitesinin düştüğü ve şansın azaldığı yazıyordu.Ben de pişman oldum bir tane zaten keşke transfer yapılsaydı diye.Ama benim ilaçsız geliştiği için doktor transfer yapmak istemedi,neden bilmem,o sevinçle nedenini bile sormadım.Çünkü bu yumoşlar fsh 54 çıktığında geldi,tam biz herşey bitti lafını duyacağımızı düşünürken,şimdi aklıma geldi ama yapacak birşey yok.Herkese sevgiler
Eğer aktardan almadıysan hemen hayıt suyu al canım.Ben tohumunu mu alayım suyunu mu diye sordum adam bana suyunu al iç daha etkili demişti.Çeyrek çay bardağına koyup üstünü suyla tamamllıyorsun sabah ve akşam aç karnına bir kerede dikip içiyorsun.Öğğğğ iğrenç bi şey.Önceleri üstüne üzüm müzüm yiyordum miğdem bulanmasın diye ama şimdi alıştım.Hiç fena diil:)))Hormonları dengeliyormuş ben de buradaki arkadaşlarımdan öğrendim.Bir de soğan suyuna çok inanır oldum nedense.Özellikle kistimin onun sayesinde gittiğini sanıyorum.Düzenli sabah akşam yapıp içemiyorum ama akşam üstü yemeğimi hazırlarken 1,5 su bardağı suyu kaynatıp iri bir soğanı içine bir kaç parçaya bölüp koyuyorum.15 -20 dakika kaynıyor kenarda bekletiyorum.Yatmadan önce içiyorum.Kalanını da sabah okula giderken kafaya dikiyorum.Aslında sabah akşam taze kaynatılması gerekiyormuş. tam tarifi saraçoğlunun sitesinde var.Önceleri öyle yapıyordum,şimdi böyle:)))Arısütü bal polen,bal tarçın çörekotu karışımı da yine aktardan alınıp yenmesi gerekenler arasında.Daha nelerrrrrrr varrrrrr nelerrrr.Kuzum bu iş sonsuz bir deniz.Bir araştır göreceksin.Savaşın silahları benim yazdıklarımla bitmiyor.Yağmursesinin 40 yaşımın hikayesi topiğine git orda o uzun listeyi gör hem ağla hem umutlan hem de savaşa hazırlan.Ama tek asıl olan bi şey var dik dur,kendine küsme,eşine de hayatı zindan etme.Bundan başka da Binbir türlü dert sıkıntı var.Allah bizi onlardan korusun.Bu gün pırıl pırıl bir güneş var gökyüzünde.Ülkemin hüzünlü insanlarının yüzünü aydınlatıp
bayrama hazırlıyor sanki..Yeniden iyi bayramlar...Görüşmek dileğimle...
Sevgili tayf üşenmeden gayet güzel açıklamışsın çok teşekkür ederim canım cidden içime su serptin.
Daha önce jinekoloğa gitmekle hata yaptığımı anlayıp randevumu tüp bebek merkezinden aldım bu defa. Bahsettiğin herşeyi yaptırıp ne durumda olduğumu doktorumdan öğrenmeden szılanmanın bir anlamı yok sanırım.
Strese gitmenin hormonlara etkisi fazlaymış ve bende stresten kıvranırken testler yaptırdım. Biraz daha sakin olmayı deniyicem.
Çok haklısın, inanç taşımadan böyle bişeyi başarmak zor.
Üçbin küsür sayfa yazı ve deneyim var burada en iyisi okumaya başlamak :)
Bebişine ve sana sağlıklı uzun ömür diliyorum...
Kızlar merhaba,cehalatimi hoş görün preseed nedir,ne işe yarar bilen birisi anlatırsa sevinirim.
yalnız kürlerle ilgili şu kadarını söylemeliyim ki bence tahlil ve kontrollerini ol ve ondan sonra kür olaylarına gireceksen gir,bunlar nasılsa doğal içeyim bişey olmaz dersen ters tepebilirler haberin olsun...kistin yoksa kist için kür yapma mesela,yada ne bileyim işte bilmeden durumunu kürlere bulaşma derim sana...ama beslenmene çok dikkat et,yumurta kalitesini arttırıcı şeyler ye ben arısütü bal polen yemiştim,düzenli ve kaliteli beslen,sigara içiyorsan ya çok azalt yada bırak gitsin..moralini çok yüksek tut..ben bu işi başardı isem kendi adıma şunu söyleyebilirim,azim ve moralle başardım..olumsuzluklara diil çözümlere takılmak lazım..tüp tedavisine başlarsan ki bence vakit kaybetme,lütfen doktorunun bilgisi dışında kür yada başka şeyler yapma yapacaksanda söyle..beslenmek çok önemli aynı şeki,lde eşin içinde ...
Sevgili Zazu
35 yasimin sonlarinda jinekologuma gittim. Ben cocuk sahibi olmak istiyorum ama yasim dolayisiyla endiseleniyorum dedim. Bir an once olsun daha fazla gec kalmak ve beklemek istemiyorum dedim. Yapabilecegim birsey var mi anlaminda sormustum. Aynen senin gibi paniklemistim ve hizlandirmak icin birseyvarsa da ben bunu bilmiyordum. Doktor bana gidin sevisin dedi. Bununla ilgili besbin cesit test var. endiselenmek icin daha erken dedi. Oysa ki 4 ay sonra ogrendik ki esimin spermleri ile cocuk sahibi olmamiz mucize gibi birseymis. Bunu ogrendikten dort ay sonra da bende rahimde yapisiklik oldugu ortaya cikti. Oysa ki bir sene once gittigim doktor bana iki tanecik cok basit test (sperm testi ve rahim filmi) onerseydi belki simdi kucagimda bebegim olurdu. Ben de hic beklemeden tup bebek merkezine gidin derim. Yapilacak testler vs vs ile ortaya buyuk resim ciksin nasil yol alinacagi belirlensin o zaman kendini daha iyi hisssedecegine eminim. Merkezini secerken de dikkatli ol. Benim ilk denememi yapan sozde prof olacak doktor enfeksiyonlu rahime transfer yapti. Ve 6 ayim bosa gitti.
Soyledikleri gibi cok kolay bir yol degil. Sansina belki de cok kisa zamanda kavusacaksin bebegine.
Eğer jinekoloğum beni doğru yönlendirseydi 6 ay önce başlamış olurdum bu işe. 42 yaşında bir kadını muayene edip gebe kalmak için hiçbir engelin yok, denemeye başla demekle iş bitmiyormuş. Aklım başıma geç geldi ne yazıkki. Tüp bebek merkezinden randevu aldım. Bakalım önüme nasıl bir tablo çıkacak.
Şuanda ne durumda olduğumu, neyin yapılıp yapılamayacağını bilmemek beni gerçekten çok geriyor ve evet feci halde panikledim. Yinede şimdiden yaslar bağlayıp umutsuzluğa kapılmak istemiyorum. İnşallah herşey beklediğimden daha iyi gelişir.
Çok teşekkür ediyorum, sevgiler...
Merhaba arkadaşlar,
42 yaşındayım, İzmirliyim ve bu yaşta anne olmaya karar verip treni kaçırmak üzere olanlardanımYıllarca kariyerdi, aileydi, hastalıkltı sağlıktı, paraydı derken geç evlenip geç anne adayı oluveriyorsunuz biranda. Ve şimdi paniklemiş durumdayım, kendime son derece kızgınım ve üzgünüm.
Son birkaç gündür KK da yazılanları , insanların neler yaşadıklarını okuyorum ve okudukçada kendimi aptal gibi hissediyorum. Şimdi burada sizin yanınızda anaokuluna başlamış küçük bir kız gibi sorular sorucam, sabrı kalıp da bana cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.
Durumun ciddiyeti kafama dank ettikten sonra yumurta reverzi vb durumumu öğrenmek için kan testleri yaptırdım:
Sonuçlar içinde normalin dışına çıkan sadece FSH ki buda ne yazıkki 17. 8
Araştırdığım kadarıyla durum pek parlak değil. Beş altı saati salya sümük ağlayarak geçirdikten sonra ümitsizliğe kapılmamaya karar verdim ve hemen başka bir Dr. araştırdım kendime.
İrenbe'den Dilek Aslan'ı buldum ve perşembe günü için randevu aldım. Bakalım ne diyecek.
Şimdi merak ediyorum FSH ı benim gibi yüksek olan, düşürebilen tedavi olan var mı? Deneyimlerinizden yola çıkarak bana neler söyleyebilirsiniz?
Hepinize sevgiler...
biz kadınlar hep önce sorunu kendimizde ararız,kendimize eziyet ederiz..öyle bile olsa ne önemi varki ,bütün sorunlar hallolur üzme kendini daha bişey blmeden..belki hiçççç sorun yoktur ortada yahuuuuuu...
Sevgili Zazu
35 yasimin sonlarinda jinekologuma gittim. Ben cocuk sahibi olmak istiyorum ama yasim dolayisiyla endiseleniyorum dedim. Bir an once olsun daha fazla gec kalmak ve beklemek istemiyorum dedim. Yapabilecegim birsey var mi anlaminda sormustum. Aynen senin gibi paniklemistim ve hizlandirmak icin birseyvarsa da ben bunu bilmiyordum. Doktor bana gidin sevisin dedi. Bununla ilgili besbin cesit test var. endiselenmek icin daha erken dedi. Oysa ki 4 ay sonra ogrendik ki esimin spermleri ile cocuk sahibi olmamiz mucize gibi birseymis. Bunu ogrendikten dort ay sonra da bende rahimde yapisiklik oldugu ortaya cikti. Oysa ki bir sene once gittigim doktor bana iki tanecik cok basit test (sperm testi ve rahim filmi) onerseydi belki simdi kucagimda bebegim olurdu. Ben de hic beklemeden tup bebek merkezine gidin derim. Yapilacak testler vs vs ile ortaya buyuk resim ciksin nasil yol alinacagi belirlensin o zaman kendini daha iyi hisssedecegine eminim. Merkezini secerken de dikkatli ol. Benim ilk denememi yapan sozde prof olacak doktor enfeksiyonlu rahime transfer yapti. Ve 6 ayim bosa gitti.
Soyledikleri gibi cok kolay bir yol degil. Sansina belki de cok kisa zamanda kavusacaksin bebegine.
merhabalar tayfın dediği gibi bu işleri iyi bilen arkadşlar var ama ben fsh 24 ile hamile kaldm bana dr um heray düzenli adet görüyrsanız o bizim için değerli demişti e2 ne ise oda 20 idi bende hr gttiğim dr dan ağlaarak çıkıyrdm ama burdan öğrenmştim hayıt buğday çimi bal tarçın+çörek otu karışıtıp günde iki tatlı kaşığı yemiştm birde civan perçemini hamiş oluncaya kadar içtim hamiş olunca hemen kesmiştim o çok acı ama çok faydalı imiş kadın hast.tedavisnde çok iy i sonuç veriyr demişti birilieri bende günde iki defa onu da içmiştim ulun uluğ da umutta o da benim içimi karartmayen hekimlerdn
İşte bu güzel bir haber bir anda moralim yükseldi çünkü bende düzenli adet görüyorum.
Her ay bebek beklentisi içinde olmak çok büyük bir stres ve baskı yaratıyor insanda . Birde etrafta hiç bir çaba göstermeden hamile kalan birsürü kişi olunca baskı daha da artıyor.
İnsanlardan duyduğum ''Eee bebek ne zaman geliyor'' lafı ise artık içimi daraltıyor , birinin canına okuycam bu gidişle.
Ben kimseye hayatım boyunca bebek yapıcakmısınız , nerde bebek gibi sorular sormadım. Belkide olmuyordur ve kalbini kırarım diye bu konuda kimsenin özeline girmedim. Ama başkalarında bu duyarlılık yok. Ve cidden kızmaya başladım artık.
Durumum belli olunca ve gerekiyorsa ben de bu kürleri deniyicem. Yardımın için teşekkür ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?