Merhaba arkadaşlar,
42 yaşındayım, İzmirliyim ve bu yaşta anne olmaya karar verip treni kaçırmak üzere olanlardanımYıllarca kariyerdi, aileydi, hastalıkltı sağlıktı, paraydı derken geç evlenip geç anne adayı oluveriyorsunuz biranda. Ve şimdi paniklemiş durumdayım, kendime son derece kızgınım ve üzgünüm.
Son birkaç gündür KK da yazılanları , insanların neler yaşadıklarını okuyorum ve okudukçada kendimi aptal gibi hissediyorum. Şimdi burada sizin yanınızda anaokuluna başlamış küçük bir kız gibi sorular sorucam, sabrı kalıp da bana cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.
Durumun ciddiyeti kafama dank ettikten sonra yumurta reverzi vb durumumu öğrenmek için kan testleri yaptırdım:
Sonuçlar içinde normalin dışına çıkan sadece FSH ki buda ne yazıkki 17. 8
Araştırdığım kadarıyla durum pek parlak değil. Beş altı saati salya sümük ağlayarak geçirdikten sonra ümitsizliğe kapılmamaya karar verdim ve hemen başka bir Dr. araştırdım kendime.
İrenbe'den Dilek Aslan'ı buldum ve perşembe günü için randevu aldım. Bakalım ne diyecek.
Şimdi merak ediyorum FSH ı benim gibi yüksek olan, düşürebilen tedavi olan var mı? Deneyimlerinizden yola çıkarak bana neler söyleyebilirsiniz?
Hepinize sevgiler...
iyi akşamlar herkese
voyag hayırlı olsun canım
bende tahili yaptırdım e2 im 199 dan 132 ye düşmüş c.tesi yine yapacam eğer düşüş devam ederse bayramda başlıyorum inşallah.hepimizin hakkında hayırlısı
Zazu, oncelikle hosgeldin! Azimle ugrasanlar kesinlikle basariya ulasiyorlar. Oncelikle her ikinizde de detayli testler yapilip (esinin spermiogram testi de onemli), Sende, rahim filmi, hormon degerlerin, kistin olup olmadigi vs. yapilip ondan sonra bu konuda profesyonel bir doktor, merkez ve lab.'e gitmeni oneririm. FSH'n biraz yuksek fakat bazen yuksek FSH ile de basari yakalanabiliyor. Hormon degerlerinin de normale yakin olmasi basariyi etkileyen faktorlerden birisi... Bu topikte olanlarin yaslari nedeniyle beklemek gibi bir luksleri olmadiklari icin hemen herseyi denemesi-test etmesi sanirim cok daha iyi olur.Bende DHEA isimli bir ilac FSH'yi dusurmustu, ama bu ilacin her zaman doktor kontrolunde kullanilmasi oneriliyor. Klasik hayit tohumu cayi hormonlarin duzenlenmesinde bircok kiside etkili oldu. Bahceci Hastanesinde Dr. Murat Berksoyun tup bebek tedavisine baslamadan once istedigi bir takim kan testleri var, bu testlere bir bakmani oneririm. Bende kan pihtilasmasi oldugunu biz bu testler sayesinde yillar sonra ogrendik! Olumlu dusunmek her zaman ise yariyor. Bol sanslar dilerim.
Bahar............ Maaşallah Enes'e... Ne kadar güler yüzlü ne kadar tatlı bir bebek ... Allah ailesiyle birlikte uzun bir ömür nasip etsin ..
Denizgeldi ... Güzel yuvanızdan gülücükler hiç eksik olmasın ....
Herkese çokkkk selammm
Alabama ve Deniz Bulut, masallah abilerimize...Dis sorununu atlatmada onlara ve size kolayliklar diliyorum, yurusunler yurusunler, ohhhhh darisi bizlere insallah.
Baharnaz, Enes Can'a lavman yapmisiniz ahhh canim yaaaa. Kabagin bagirsaklari cok iyi duzenlemesi lazim ama simdi ne durumdasiniz, umarim hergecen gun daha da iyiye gidiyordur, ben kabizligi gebelikte cok cektim nasil oldugunu cok iyi biliyorum.
Herada, Rena Gunes'de bayagi buyumus, sana kocaman aferin diyorum ise cabuk basladin, ben calismayi hic mi hic dusunemiyorum. Kopeginizin Rena Gunes ile iyi gecinmesine cok sevindim, biz de Clarissa 2-3 yasina geldiginde bir yavru kedi almayi planliyoruz. Badenur, haberine cokkkkk sevindim, saglikla devamina ersin insallah.
Merye, hamilelik nasil gidiyor? Simdi daha tecrubelisin artik, kizin nasil?
Tayf, kucuk erkeklerimiz cikmak icin sabirsizlanmiyormus...Daha dursunlar bakalim buyusunler iyice...Seker tedavinde cok kolayliklar diliyorum canim. Isimlere de bayildimmmmmm, cilgin kiz...
Cans, operasyon ertelenmis canim, neyse bunda da bir hayir vardir diyorum.
Denizgeldi, Deniz ile guzel haberlerini almak cokkkk sevindirici.
Patikler, nasilsin?
Altinyunus, Umut Pasa nasil? Sen de ise baslamistin umarim hersey yolunda gidiyordur canim.
Maiumut sanirim calismalara devam, bir suredir tam takip edemedigim icin en son tedavindeki embriyolar umarim dondurulmustur canim.
baharcım oğlan kabızmış....küçük bir kağıt parçasını külah yapıp yağ akıtsan.bunu denesen ...zararı olmaz diye düşünüyorum...bir alternatif...ben şükür şanslıyım bu konuda... günde 2 kere yapıyor benimkisi
toana....ne haber kız...hollanda gülü....gel kız keleeee seni türkiyede koklıyakben de sana zarphocanın doktoru cem demirel ile bir görüş diyeceğim naçizane....türkiyeye gelme imkanı bulduğunda....
benim cimcimemmi?çokkk tatlı teyzesi...resim koyamıyorum canım.hukuki sürecimiz devam ediyor
cans hocam...ameliyata karar vermişsiniz... sağlıkla bunu dA ARADAN ÇIKARIN.sonra start verin inşallah..
kızlar çok uykum geldi herkese iyi geceler.. tatlı uykularda olun...sabah çiçekleriniz benden
çiçekleri de alttan kaldırmışlaR.bana uykulu uykulu arattırdılar hee
zazu hoş geldin tam yerine geldn canım.tayfa katılıyorum panik yapma neler yapabileceğini araştır.zaten dr randevunu almışsın.sonra yol haritanı çizersin.elimizden geleni yapıp alıcaz bebeklerimizi kucağımıza inşallah.
bu arada çok şükür benim e2 im düşmeye devam ediyor.inşallah haftaya başlıyorum.
alabamacım ben tedavi görürken ilkin 10 gün lukrin yapardım.sonra kontrol olurdum eğer baskılamısa yumurta uyarıcı iğnelere başlıyordum.böylece yumurtalığı uyarıcı iğnelere başlardım,böylece foliküller daha kontrollü büyüyoyrdu.ama bu sefer baskılanamadı.ben dr a o iki yumurtayı değerlendiremezmiyiz dedim olmaz dedi.bunların geçmesini bekleyelim dedik.yumrta olunca e2 yumurta sayısına göre artıyormuş.gerçi bunları biliyorsundur.şimdi o iki yumurta geldi gidiyor:)şükür e2 im düşüyor haftaya uygun günde başlicam allah izin verirse yumutalığı uyarıcı iğnelere.gelsin güzel güzel yumurtalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?