- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
Herkese selamlar
Yıkıldık, uzulduk , agladık, kahrolduk ama ayaga kalktık. Hayat devam etmez sanıyordum ama umut hic bitmiyor. Biri gelip bana dur artık yazık ediyorsun kendine diyene kadar gidecegim.
Bugun sperm testinin sonucunu aldık. Pek ic acici degil
Volüm: 6 cc (ref: 2-8 cc)
Renk: Sari - Beyaz
Likefaksiyon süresi: 30 dak. (ref: 30 dak)
Sperm sayisi: 18 mil (ref: >20 mil)
Motilite: %50 (ref: >%30)
Progresyon: %30 (+3)
%20 (+2)
Aglütimasyon: Yok
Yuvarlak hucre: Yok
Dokuntu: Yok
Morfoloji: %2 (ref: %5)
Esas sorunumuz olan morfoloji hala bize bakıp pis pis sırıtıyor. Sayı olarak cok daha fazlasını buldugumuz da olmustu bu sefer niye boyle oldu anlayamadık.
Neyse, belki aynı sorunu olan arkadaslar biliyordur. Bu degerlerle aşılama yapılır mı sizce? İlaçsız sadece dogal gelisen yumurta ile. Doktora sormadım , guvenmiyorum cunku. Onun icin cepte 5000 TL oldugumu dusundugunu hissediyorum.
Herkese iyi bayramlar. Bebişlerinize kocaman öpücükler.
canım sen birşey yazmayın demişsin ama ben % 0 morfoloji ile başaran da okudum. % 2, % 0 dan daha iyidir. ben bu ay kendini rahat bırak ve preseed ile normal deneyin derim. sayı da biraz düşük ama hem aşılamaya hem tüpe yeter.
merhaba hoşheldin. öncelikle bu fsh denen hormon her ay aynı olmuyor. tabii bazıları 1 kere yükselmesi yeterli diyorlar. diğer yandan merye gibi 20 üstü değerlerle ki memorial 20 üstü olduğu ay tüp yapmıyor hamile kalanlar var. benim de 17 yi bulmuştu. 3 ay sonra 12 ye düştü. 43 yaşının başında hamile kaldım sonunda kucağıma aldım. benim daha genç yaşta hamileliklerim vardı. eski (ayrıldık) eşimin de çocuğu vardı. ben 41 ile 43 arası hamile kalamama nedeni olarak sadece kendi yaşımı görmüştüm. halbuki eski eşimin spermleri kullandığı anti depressanlar nedeniyle 20 milyonun altına düşmüş. ileri hareketlilik de çok azalmıştı. 2 ay ilaç içmedi. e vitamini ve zinc picolate miydi neydi onu içti ve oğlum doğal yollardan geldi. ben tüp bebek merkezine adet 2. veya 3. gün gittiğinde görülen kaç tane folikül var ona dikkat et derim. 1-3 arası ise işler biraz daha ciddileşiyor. 5 üstü daha iyi. ama 1 tanecik bile olsa panik olmaya gerek yok bu folikül sayısı da tıpkı fsh gibi her adet değişiyor. bu ay bundan birşey çıkmaz denilen tek folikülü ile hamile kalan yağmursesini hatırlatırımMerhaba arkadaşlar,
42 yaşındayım, İzmirliyim ve bu yaşta anne olmaya karar verip treni kaçırmak üzere olanlardanımYıllarca kariyerdi, aileydi, hastalıkltı sağlıktı, paraydı derken geç evlenip geç anne adayı oluveriyorsunuz biranda. Ve şimdi paniklemiş durumdayım, kendime son derece kızgınım ve üzgünüm.
Son birkaç gündür KK da yazılanları , insanların neler yaşadıklarını okuyorum ve okudukçada kendimi aptal gibi hissediyorum. Şimdi burada sizin yanınızda anaokuluna başlamış küçük bir kız gibi sorular sorucam, sabrı kalıp da bana cevap yazanlara şimdiden teşekkür ederim.
Durumun ciddiyeti kafama dank ettikten sonra yumurta reverzi vb durumumu öğrenmek için kan testleri yaptırdım:
Sonuçlar içinde normalin dışına çıkan sadece FSH ki buda ne yazıkki 17. 8
Araştırdığım kadarıyla durum pek parlak değil. Beş altı saati salya sümük ağlayarak geçirdikten sonra ümitsizliğe kapılmamaya karar verdim ve hemen başka bir Dr. araştırdım kendime.
İrenbe'den Dilek Aslan'ı buldum ve perşembe günü için randevu aldım. Bakalım ne diyecek.
Şimdi merak ediyorum FSH ı benim gibi yüksek olan, düşürebilen tedavi olan var mı? Deneyimlerinizden yola çıkarak bana neler söyleyebilirsiniz?
Hepinize sevgiler...
preseed ile düşüğün bir ilgisi yok tabii ancak düşüğün o ayki bozuk yumurta ile bir ilgisi olabilir. ben de hamile kaldığım ay preseed kullanmıştım. ondan 3 ay önceki tüp düşük ile sonuçlanmıştı.http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/222939-preseed-kullananlar.html
canım pre seed hamileliğe yardımcı bir jel..ben bu jel ile iki kez doğal yolla hamiş kaldım ancak ne yazıkki erken düşük oldu ikiside..şimdiki bebeklerime aşılama ile hamiş kaldım ve aşılama sonrası doktorum günaşırı ilişki demişti yine preseed kullandım artık bilemiyorum aşılama mı preseed mi işe yaradı...gerçi pre seed ile iki düşük yapınca ürüne olan inancımı kaybetmiştim ve farklı fikirlere kapılmıştım ama yinede denemekten vazgeçemedim..
zarp canm hoşgeldin demek clarissa 3 ayı devirdi 4ay olacak neredeyse maşallah prensese. önümüzdeki ay ufak ufaktattirmalara başlıyormuşsunuz hadi hayırlısı canım. inşallah severek ve isteyerek herşeyi yer hiç uzmez sizi annesi. bu arada çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda toparlanırsın. özlettin kendini daha sık gel canımm. kızçenin de yeni resimlerini bekliyorum takipçinizim.
zazu arkadaşım hoşgeldin arkadaşlar cevaplamış hayırlısı bu yolculuğa başlamışsın inşallah tamamına erer yavrunu kucağına alırsn. bu topik gerçekten bu yolcukta acayip hız almanı ve daha hızla sonuca ulaşmanı sağlıyor. gerçekten okumanda fayda var evet uzun ama dediğin gibi değer. allah yardımcın olsun.
voyage seninde tedavin hayırlı olsun inşallah zamanı gelmiştir ve sende mis kokulunu kucağna alırsın.
evimicin sperm morfolojisi içinde birtakım vitaminler ve kürler işe yarıyor eşinede bunları uygulayabilir onun için de doktora gidebilirsiniz. bizimde bi puan duşüktü şimdi tam hatırlayamıyorum ama dediğin gibi normali yüzde 5 değil hatırlıyorum ben yüzde 4 dü. eşimin ki de yüzde 3 dü ve bu testelrin çok hassas yapıldığını bu olmayacak anlamına gelmediğiini söylemişlerdi sonuçta tedavide en kaliteli olanlar seçilip ayrılıyo ve bir sperm bi yumurta işi bitiriyo. moralini bozma morfoloji yanısıra ileri hareketlilik yerinde hareketlilik bunlar da önemli.
alkan sigarayı bıraktın dimi anacım. yersin bak kırmızı kartı söylüyim.
yağmursesi ne zaman doğurcak ne kadar kaldı.
karamelin hamile olduğunu duymaktan çok doğurduğunu görmek için neler vermezdim
mai canım pardon ben yanlış anlamışım baskılama olayını noldu peki o iki yumurta şimdi. nolcak yani? tedaviye de başlamışsınız hayırlısı olsun.
bu arada ben 12 ay oldu neredeyse hala bir kerelik bir lekelenme ve iki ay sonrası yani ekim ayında iki gün arayla azar azar pembe lekelenmeler şeklinde az gelen kanama şeklinde regl olmak dışında reğl olamadım. hala süt mü koruyo önümüzdeki ay doğru dürüst regl olcak mıyım bilmiyorum. süt veren anneler sizde durum ne alemde. ne zman regl oldunuz?
yağmursesinin normal tarihi aralık başı. herhalde kasım son haftası gibi doğurur ya da tam 1 aralık şık olur. evet gerçekten bn en kolay karamel hamile kalıp doğurur diyordum ilk kısmı tamam ama devamı gelmiyor. inşallah 3 ayı tamamladım diye yazar ve devamı gelir. adetin bence süttendir. benimki çoktan düzene girdi bile. genç kız gibi 28 günde bir olup duruyorum
mert i anlatmışsın maşallah ben de geniş bir zamanda batu yu anlatacağım
zarpdeniz geçmiş olsun. clarissa gezmeyi seviyormuş. aman gezin gezin mümkün olduğunca. ben bu işin hikmeti 3. ay ve 9. ay diyorum. 7 civarı uykular biraz daha uzuyor gibiydi ama diş derdi tkrar yat kalka döndürdü. ama tam iletişim oyunlar vs hepsi 9 dan sonra güzel.
denizgeldi hoşgelmişsin ve hoşgitmişsin. deniz i anlatman için yine daha uzun bekleriz.
herkese tekrar iyi bayramlar. umarım herkes güzel bir bayram geçiriyordur
Son düzenleme: