38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

10 Kasımda Zübeyde annenin mezarına gidip dua edicem inşallah allah bize de onun evladı gibi hayırlı evlatlar verir. Bizlerde Cumhuriyet çocukları yetiştiririz...

Bence çok iyi gidiyorsun. Değerlerinde baya düşüş var maşallah tü tü tü diyim
Darası başımıza inşallah, Yarın 16.00 da benim randevum var ooff çok heyecanlıyım Dr. neler diyecek ne tahliller isteyecek çok merak ediyorum.

Cicim sen de ben gibi yapıştın pc ye.Ama çok iyi oluyor,düşünmektense okumak süper.Ama kitap okumayı bıraktım valla internet okur oldum ..Burdaki kızların geçmişlerindeki yazışmaları bi oku süper moral bulursun ben öyle yaptım.Arka arkaya hamile kaldılar sanki bugünmüş gibi geldi bana onlarla birlikte sevindim onlarla birlikte üzüldüm.Sıra bizde cicim.Umarım kendimiz içinde seviniriz.
Çıktım bi tur attım deniz havası aldım geldim.Akşama düğün var bir akrabanın.Hazırlanmak föne gitmek lazım.Önce bir duş sonra dooğru kuaföre...Sen de bi çık istersen hava süper.Oturdukça moral bozuluyor.

Gel canım gel.Ne varsa gene vatan topraklarında var.Allah hayırlısıyla karnında bebişinle dönmeni nasip eder inşallah.Tedavin sırasında acaba yazabilecek misin yani internete bağlanabilecek misin.Umarım sık sık haberlerini alırız.Kendine dikkat et sevgiler...

Cidden yapıştım Pc ye aklım fikrim bebekde başka birşey düşünemez oldum. Allahtan moralimi bozacak şeyler düşünmüyorum ama bir karar verdim arkadaşlar.
İşi bırakıyorum. Kariyerde para da umrumda değil artık. Üniversite son sınıftan beri çalışıyorum, yoruldum, bıktım. Artık hayatıma anne olarak devam etmek istiyorum (inşallah). Önümüzdeki günlerde neler yaşayacağımı bilmiyorum ama her ne olursa olsun buna ruhen ve bedenen hazır olmalıyım. Bu çalışma temposu ve stresi içinde olmuyor.
Ohh be yazarken bile rahatladım :)

Son düzenleme:
Alkan Busigara konusunda kimse bir baskasininsoylemesiyle sigarayibiraktigina inanmayanlardanim. Yoksa bu kadar zarari olan bir seyi kimse icmezdi. Oyuzden sadece bu konuda kendi deneyimlerimden bahsedecegim. Camur at izikalir belki anlaminda. Lutfen. Yanlis anlama soylediklerimi cunku hic haddome degil bu konuda konusmak. Karsimdakini baydirdigini bildigim halde. Ben ve esim de sigara icmekten zevk aldigimizi sanarak bir turlu birakamayanlardandik. Ben alan carr seminerleri ile cok rahat alti ay kadar birakmistim ama sonra bir inat yuzunden tekrar basladim. Sonra bu infertelite olayibasimiza geldi ve ben de herkes gibi bu internetin altini ustune getirdim. Destikce cikanlar sayesinde bu sigaradan tek kalemde kurtuldum. Aklima gelmiyor mu canimistemiyor mu , hem de nasil. Ancak sigarayi icmek ve cocugunun olmasini istemek, bu ne perhiz bu ne lahana tursusu gibi geliyor bana. Keske 25 yasimda olsam da sigarami da tutture tutture gobegimi de ata ata hamile kalsam. Ama maalesef bu yasta yakalayabildigimiz bir kaliteli yumurtaya bile sukurler ediyorken sigara icerek bu sansimizi dusurmek kadar anlamsiz bir sey var mi? Kesin kaniti var , yumurtanin dollenmesini ve tutunmasini engelliyor. %15 etkisi var diyorlar ama bir gecelik iliski ile bile halime kalabilenler varsa bu dunyada istatistiklerden konusmak komik geliyor bana. Dogacak bebegin bir sac teline bile zarar gelecegini bilmek canim istese bile ondan uzak durabilmemi sagliyor. Ben artik sigara sayfasini kapattim cunku ona gelebilecek en ufak bir zarara bile tahammul edemem.

Zazu Ben isi birakali ucyil oldu. Kelimesi kelimesine aynen yazdigin sebeplerden dolayi. Sen ne zaman ayrilacaksin bilemiyorum ama geyik de olsa sana bircok kisinin soyledigini ben de soylemek isterim. Eger simdi ayrilmak istiyorsan anne olana kadar yerine koyabilecegin birsey olsun mutlaka derim. Kafani baskaseylere goturecek seylere cok ihtiyacim var. ben ayrildigima pisman degilim ama yerine koyacak birsey olmadan yaptigima pismanim. Sandim ki bir iki ay icinde hamile kalirim bir sene sonra da dogururum. Dediler ki bana bak bu isler oyle ha deyince olmaz beklicen soyle bir sene falan. Ayyyy ben bekleyemem oyle birsene falan dedim hemen olsun dedim. Sen misin oyle pabuc gibi laflar eden. Rabbimin isine karisan. Ailem git tup bebek yap bekleme artik dedi. Ayyyy olmaz allah dusurmesin beni o paragozlerin eline dedim. Bak hala pabuc gibi laflar. Cok hata yaptim ben hayat boyu coooook.
Simdi bes yil oncesine donebilmek icin omrumden bes yil verirdim yeminle...

Laboratuvar tetkiklerinin normal değerleri

Önemli not: Burada verilen normal değerlerler tek bir labovatuarın değerleridir. Sonuçlar genelde benzer olmakla birlikte referans aralıklarının laboratuvarlar arasında farklılık gösterebileceğini unutmayın

TETKİK NORMAL DEĞER BİRİM

Biyokimya
Sodyum Na 135 - 148 mmol/L
Kalsiyum Ca 8.5-10.5 mg/dL
Klorür Cl 98-106 mmol/L
Potasyum K 3.5 - 5.5 mmol/L
Protein, total T. Prot. 6.0 - 8.7 g/dL
Albumin Alb 3.5 -5.0 g/dL
Glukoz Glu, AKŞ 70-110 mg/dL
Bilirubin, total T. Bil < 1.2 mg/dL
Bilirubin, direkt D. Bil < 0.3 mg/dL
Glukoz Glu, AKŞ 70-110 mg/dL
Kolesterol, total T. Chol < 200 mg/dL
HDL kolesterol HDL >45 mg/dL
LDL kolesterol LDL < 160 mg/dL
VLDL VLDL < 40 mg/dL
Kreatinin Cre 0.6 - 1.2 mg/dL
Üre Azotu BUN 5-23 mg/dL
Ürik Asit 2.4-5.7 mg/dL
LDH <480 U/L
SGOT <31 U/L
SGPT <31 U/L
Gamma GT <32 U/L

Hematoloji
Demir 50-170 mcg/dL
Demir bağlama kapastesi 250-410 mcg/dL
Kan sayımı (Hemogram)
Lökosit sayısı 4.0 - 11.0 K/mL
Eritrosit 3.8 - 5.2 M/mL
Hemoglobin Hb 11.5 - 16.0 g/dL
Hematokrit Hct 34-45 %
Trombosit sayısı Plt 150-450 K/mL
aPTT aPTT 31-40 saniye
Trombin zamanı TZ < 21 saniye
Kanama zamanı KZ 4 - 8 dakika
Pıhtılaşma zamanı 5-8 dakika
Protein C 70 - 130 %
D-dimer < 400 ng/mL
Fibrinojen 2.0 - 4.0 g/dL

Endokrin
hCG <5 mIU/mL
DHEA-S 32-200 mcg/dL
Estradiol E2
Folliküler faz <160 pg/mL
Ovülasyon fazı 34-400 pg/mL
Luteal faz 27-246 pg/mL
Menopoz <30 pg/mL
Follikül stimüle edici hormon FSH
Folliküler faz 2.8 - 11.3 mIU/mL
Ovülasyon fazı 5.8 - 21 mIU/mL
Luteal faz 1.2-9.0 mIU/mL
Menopoz 21.7-153 mIU/mL
Luteinize edici hormon LH
Folliküler faz 1.1 - 11.6 mIU/mL
Ovülasyon fazı 17 - 77 mIU/mL
Luteal faz 0 - 14.7 mIU/mL
Menopoz 11.3 - 39.8 mIU/mL
17 Hidroksi progesteron 17 OH P
Folliküler faz 0.10- 1.0 ng/mL
Luteal faz 0.66 - 4.95 ng/mL
Menopoz 0.16 - 3.3 ng/mL
İnhibin B 5 -200 ng/mL
Progesteron P
Folliküler faz 0.32 - 2.0 ng/mL
Luteal faz 1.19 - 21.6 ng/mL
Menopoz 0 - 1.0 ng/mL
Prolaktin PRL 4.6 - 37 ng/mL
Triiyodotironin T3 80 - 200 ng/mL
Tiroksin T4 4.6 - 11.0 ng/mL
Tiroid stimüle edici hormon TSH 0.27 - 4.20 mikroIU/mL

İmmünoloji
CA 12-5 0 - 35 U/mL
CA 19-9 0 - 30 U/mL
Carsinoemryonik antijen CEA 0 - 10 ng/mL

Arkadaslar Merhaba,

Umarim herkes guzel bir bayram ve tatili gecirmistir.

Ben nezle olarak basladim ve halen devam ediyor. Clarissa'da hapsuruyor umarim yakalanmadan teget gecer...

Tedaviler sirasindaki hormon degerlerinin normal yada normale yakin olmasi gerektigine inaniyorum. Bazi extra durumlar yasayanlar var umarim daha da cogalir. O yuzden size normal degerleri gosterir tabloyu yukari kopyaladim. Yapilan tedaviden baslamadan once cok haberdar olun derim, doktorunuza cok soru sorun ve ayrilirken yada ayrildiktan sonra soru isaretleri ile dolmayin yada ahhh keske sunu da sorsaydim demeyin. Taaa basindan beri de hep soylemisimdir
arastirmaci-gazeteci olun, doktorunuza guvenin ama tapmayin derim. Ben cok deneme yapmis biri olarak artik doktor makalelerine kadar inmistim. Son doktorum bana " sizinle bir doktorla konusuyormus gibi konusuyorum" demisti. Ondan onceki doktorumu da hep yeni birseyler bularak goturmustum, mesela o ko-kulturu artik arastirmalar icin kullaniliyor diye yapmamisti ama Istanbul'da yapildi ve faydasi olduguna da cok inandim. Bu tedaviler insani her acidan yipratiyor, bir cok kimsede basinda yapilmasi gereken testleri, tahlilleri cogu zaman rahim filmini, histereskopiyi yada gereken bilgileri olumsuz sonuclar aldiktan sonra ogreniyor. Bunun asgariye inmesi icin de basinda konuya cok hakim olunmasi gerektigini dusunuyorum, tum tedaviye baslayan arkadaslara bolllll bolll sans diliyorum, yolunuz acik olsun, bu tedavi size bebeginizi kavustursun.

Çok önemli bir karar verdiğimin farkındayım ve söylediklerinde çok haklısın. İşi bırakıp evde tüm gün kafamda bir ton düşünceyle dolanıp durmak istemem. Bu yüzden eşime yardım etmeye karar verdim. Haftanın birkaç günü O'nun gerçekleştirmeye çalıştığı projeye yardımcı olucam. Hem zevk alacağım hem de yorulmayacağım bir iş, üstelik patron, hiyerarşi vs gibi zırvalıkları da çekmeyeceğim. Homeofis gibi olacak yani.
Hem hayatımdaki stresi azlatıp hemde kendime, keyif aldığım işlere, evime, aileme zaman ayırmak bana iyi gelecek.
Bu arada bebek macerasını da daha dingin bir kafayla yaşayacağım... Doğrumu yanlış mı yapıyorum bilemiyorum ama düşüncem bu. Belki ben de hata yapıyorum, çünkü hayat bazı şeyleri deneme yanılma yoluyla öğrendiğimiz bir şey ve bunu ancak yaparak öğrenebilirim.

Sen de hata yaptım, pişmanım diye kendini üzme lütfen çünkü yaptığımız hatalarında mutlaka bir nedeni vardır. Bizi neye hazırladıklarını bilemeyiz...

alkancım benim e2 geçen c.tesi 93 çıktı dr um yinede başlatmadı.daha da düşsün dedi.bu cuma tekrar tahlil yaptıracam bakalım inşllah dr umun istediği sevyeye gelirde başlarım.

toanacığım evet koşuyorum şaka bir yana sağlığım için koşuyorum.iyi geldiğini düşünüyorum.

Çok kızgınım ve bir o kadar da üzgünüm
Aylardır hamile kalmak için uğraşıyorum ve aylardır hayal kırıklığı yaşıyorum. Bunu ne arkadaşlarımla ne de başka kimseyle paylaşamıyorum. Sadece anneme ve ablama dert yandım birkaç defa. Onlarda fazla üzerinde durmadan olur nasıl olsa üzülme dediler.
Geçen hafta test sonuçları gelip de fsh yi tavan yapmış gördüğümde paniğe kapıldım ve saatlerce ağladım. Bir ara annem telefon açtı ve ağladığımı anlayıp sordu , bende durumu anlattım. Üzülme kızım ah vah vs dedikten sonra kapadı. Bu arada üzerinden 2-3 gün geçti ablamdan ses seda yok! Halbuki annem anında yetiştirir herşeyi ya...Neyse bayramda gittik ziyaretlerine ve ablam bana tek kelime etmedi. Gideceğimize yakın her nasılsa annemin aklına geldi ''Sahi ne oldu o iş '' dedi. Bende perşembe Dr.a gidiyoruz diye anlattım. Bu arada sevgili ablam aynen şöyle dedi: ''Annem söyledi de ben seni üzmeyim diye aramadım''
Bu kadar. Tek cümle.
Sinirlendim, kırıldım, üzüldüm. Ama tek kelime etmeden kalkıp eve geldim.
En ufak sıkıntısında derdinde beni arayan , her işine koştuğum, sürekli açıklarını kapattığım ablam benim sıkıntımı umursamadı bile. Yahu ben ne kadar aptalmışım! Bunca sene boşuna bir sürü fedakarlık yapmışım da haberim yok. Yazıklar olsun! Üstüne bide annem aradı şimdi ''yarın evdemisin gelsene diye'' Dokora gidiyoruz anne randevum var diyince ne dese beğenirsiniz.
-''Aaaaa kim hasta??''
-''Kimse hasta değil anne öyle canımız sıkıldı bi doktora gidelim dedik'' diyip kapattım.

Sürekli çırpınıyorum iyi evlat, iyi kardeş iyi hala, iyi teyze, iyi eş , iyi arkadaş ...olmak için ama hep kazık yiyorum. Demekki fazla iyi olmamak lazım!

Benim de basimdan buna benzer birsuru sey gecti ailemle ve en yakin arkadaslarimla ilgili. Kendi oz babam enfeksiyonlu rahime transfer yapan doktor icin ben kufurler yagdirirken o "doktor oyle takdir etmistir kizim ne yapalim " diyerek ustune ustluk bir sonraki deneme icin beni ayni doktora gitmeye ikna etmeye calisiyordu. En yakin arkadaslarim takinti yaptigimi soyleyerek beni sinir ediyorlardi. Daha bir suru sey. Diyecegim o ki benim icin bu konuda beni en iyi anlayanlar bu durumu yasayanlar ve esim oldugunu an itibariyle anlamis bulunmaktayim. Bu yuzden esim haric kimseyle detaylari paylasmamaya karar verdim. Basta ben de cok agladim kendi ailemden bile destek gormedim diye ama sadece kendimi yiprattigimi anladim. Daha dogrusu anladik esimle. Hayatinin bu doneminde en azindan biraz bencil ol ve kimseyi takma kafana. Ben boyle rahatladim. Sonra iyi evlat iyi arkadas olmaya devam edebilirim. Simdi biraz kendimi dusuneyim ben....

zazu..canim benim anliyorum seni hersey herkes bos diyemiyorum cunki olar bizim ailemiz nede olsa..yine allah korusun birsey olsa sen kosucan senin yureyin yanacak sonucta annenen ve ablan..yine de eksikliklerini varmesin..canim benim 5.denememem oldu ve anneme rahmetliye bile soylemedim dusun ve gecen gun yani 5 denemeden sonra ..abimlerle yengemlerele paylasiyim dedim ve senelerden sonra sorunumu ustu kapali anlattim.bende ist bula gidicem simdi oradan arasam yanlis anlarlar diye soyliyim dedim sonra demesinler gezmeye gelmis diye..yinede allah annenin ve ablanin kardesin eksikliyini vermesin..ben actim tabbi abimlere acikca birsey diyemedim bizde biraz ayip vardir biliyonmu..bende yengemlerle konustum tabi anliyan kim yengemin biri bana nedese iyi ..paran varda deniyorsun..afedersin essekten dusmuse dondum ki benim onda ne amaeklerim var anlatsam roman olur..boyle canim insanin zoruna gitmese gidiyor ..sonra ablami aradim canim ablacim o benim herseyimi bilir sagolsun..ablama dedim abla valla simdiye kadar aramadim soylemedim keske bundan sonrada soylemeseydim dedim kendi kendini bilmeyen insanlar cok ..benim anam mi var bana yansin dedim ve agladimmm..bos ver herkes sagolsun evinde olsun..rabbim kimseyide kimseye muhtac etmesin ..allahim bizlere hayirli evlat versin bizleride cogaltsin koccaammann bir aile eylesin rabbiim...

canlarım benim.işte bazen yabancılr olur olmaz laf eder bizi üzerler.ama laf yakından gelin daha çok yakıcı oluyor.işte bu bize daha fazla mücadele gücü vermeli.yani biz bebeği kendimize yapıyoruz ama verebileceğimiz cevap bu.birde şu var karşındaki seni senin gibi düşünmüyorsa hakkaten eşşşşekten düşmüşe benziyor insan.ama bütün bunları unutacaz bebeğimize(bebeklerimize)odaklanacaz.sizi hiç bişeyin üzmesine izin vermeyin.

Sağolun kızlar çok teşekkür ediyorum desteğiniz için. Bizler bu kadar hassasken yakınlarımızın duyarsızlığı can acıtıyor işte. Benimde canım yandı ve içimi satırlara, sizlere döktüm.
Eşimde aynı şeyleri söyledi boşver canını sıkma bizim birbirimizden başka desteğe ihtiyacımız yok dedi. Bundan sonra ne anneme ne ablama anlatmıycam hiç bişeyimi. Aile olmak için illa da kan bağı gerekmiyor. Benim burada bir ailem var işte. Kader birliği dert ortaklığı yapıyorıuz. Yalnız bırakmadığınız için tekrar teşekkür ederim. Özel mesajlarınızı da alıyorum , ne yazıkki cevaplayamıyorum 100 mesaja daha çok var :)
Hepinizi öpüyorum...

selam alkancım. değerler iyi duruyor maşallah. kürleri yapmaya devam et. ilaçsız tüpü de konuş kafan rahat etsin. yapamasan da bakarsın kendi gelir. yumurtanı takip ettir. ne zaman çatlayacak o gün preseed kullanın. sen rahim filmi çektirmiştin değil mi?

sigara konusunda. bırakamazsan ben artık yazmayayım. yaptığın herşeyi bir nefeste siliyorsun.

ben de kafayı iyice bozmayacağına eminsen bırak derim. beni öyle homeofis vs kurtarmazdı. iyi düşün.

bu kadar baskılayıp beklemenin bir zararı yok değil mi? hayırlısı bakalım.

belki ablan gerçekten ne diyeceğini bilemediği için arayamamıştır. ben de örneğin tanıdıklarımın bir yakını ölse ararken çok zorlanırım. ne desen boş o anda diye. diğer yandan benim eşimle aram iyi değildi. bizimkiler de sevmezlerdi. biraz o nedenle ama daha çok umutlandırıp üzmemek için en çok da sorulardan kurtulmak için mümkün olduğunca hiçkimseye hiçbirşey anlatmadım ben. aileme söylediğimde amniomu olmuştum. düşük vs olursa boşuna ümitlendirip üzmiyeyim dedim. ailen dahil ne kadar az kişi bilirse kafan o kadar rahat ediyor. boşver. sonuç al inşallah mutluluğunu paylaşırsın.

ailede dahil etraftakilerin sözlerine kulak asmamakta fayda var...zaten çoğu şeyi yanlış anlamaya ve değerlendirmeye müsait bir psikolojiye sahip oluyoruz bu işin içinde iken,insanlar aslında art niyetli yada bizim hissettiğimiz kadar kötü olmasa da biz öyle anlayabiliyoruz ne yazık ki..çok zor süreçler bunlar çokkk..ben bütün bunları yaşamamak için kimseye söylememiştim,kafam rahattı..çocuk soranlara kısmetse olur inşallah deyip geçiştirdim hep..denizbulut gibi özellikle eşimin ailesine amnio olduktan sonra söylemiştik ve sanırım geç söylediğimiz için kırıldılarda biraz ama napiim ayol,zaten benim stresim bana yetiyordu bide onların sorularına ayıracak enerjim yoktu..neyse şimdi durumu detayıyla öğrendiler de anlayışla karşıladılar geç söylememizi...bunları boşverip işimize bakalım kızlar...gelsin bebişşşşşlerrrrrrrrrrrr....

TEDAVİSİ YAKINDA BAŞLAYACAK 40'LIK ÇITIRLAR LİSTESİ

1--Maiumut
2--Toana
3--Alkan
4--Zazu
5--Kim kim kim?????yoksa yoksa evimicin mi????:18:

dolduralım göbüşleri kızlar

TEDAVİSİ YAKINDA BAŞLAYACAK 40'LIK ÇITIRLAR LİSTESİ

1--Maiumut
2--Toana
3--Alkan
4--Zazu
5--Kim kim kim?????yoksa yoksa evimicin mi????:18:

dolduralım göbüşleri kızlar

Ben bu ay dinlenmedeyim. Yumurtlama gunu takibi yapıyorum ya tutarsa hesabıyız yani bu ay. Aralıkta tedavi ve dondurulmuşlarda Ocakta transfer İNŞALLLLAAAAH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…