Sana canlı canlı birazcıkta uykulu bi şekilde iyi geceler...
zazucum ben geçen yıl çektirdim 5 dk.lık kısa süreli bir işlemdi
ben canım hiç yanmadı diyebilirim şöyle ki uzman dr. zaten ilacı verirken
seni uyarıyor ilaç tüplere doğru ilerledikçe karnında ve kasıklarında adet
sancısına benzer bir sancı oluyor evet ama hem kısa süreli hem o kadar
şiddetli değil bence hiç korkma rahim filmi hamile kalamayan kadınlar için
bence çok gerekli..
hoş, ben işlemin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen kalamadım oda ayrı mesele
zor diil merak etme kısacık bi işlem,azıcık ağrısı var ama çok kısa sürüyo zaten..yalnız işlemden sonra yanında biri olsa iyi olur çünkü masadan kalkınca benim tansiyonum düşmüş kulaklarım zonklamıştı,halsizleşebilirsin yani...kendini kasmadan rahat bırakırsan hiç canın acımaz bence...
zarpdenizcim,başından beri hemen hemen herkes zor olacağını düşündü ve söyledi,haklılarda iki bebek birden çok zorlayacak ama tuhaf olan şu ki bebek için yola çıktığımdan beri hep keşke ikiz olsalar dedim kendi kendime,hatta senin tavsiyenle topice tüp tedavim başlayınca henüz olup olmayacağı belli olmayan bebeğe yazdığım mektupta bile bebişler ikiniz birden gelirseniz kapım açık diye yazmıştım..içime doğmuş demek ki hep...aslında için için hep hazırdım ikizlere ve çok seviniyorum iki tane olacaklar diye çünkü yalnız bir çocuk olarak büyümesin nolur diyodum,abimle aramda 7 yaş var ve bu yaş farkı ikimizede yalnız bir çocukluk yaşattı,bence şanssızdık ikimizde..oysa şimdi ikisi beraber yuvarlanır giderler hemde arkadaş olurlar birbirlerine diye düşünüyorum...şimdilik bakıcı filanda düşünmüyorum açıkçası,kafamda ikisinide sakince büyütebileceğime inandığım bi yöntem var ve bakalım işe yarayacak mı,hep birlikte göreceğiz inşallah...tabii eşimin desteği de çok önemli,hamileliğim boyunca sağolsun hiç mutsuz etmedi hiç yalnız bırakmadı beni,bebekler doğuncada aynı şekilde devam edecektir bence...
clarissayı öpüyorum canım ve sanada kolaylıklar diliyorum bu yolda,zor kazandık kolay büyüsünler inşallah...darısı bebek yolu gözleyen tüm arkadaşlarıma olsun..her hamilelik haberi sanki kendiminmiş gibi mutlu ediyor beni...ama yorulup ara verenlere üzülüyorum biraz,bu savaşta kazanan ve güçlenen taraf hep bizim çıtırlar olsun inşallah...
Teşekkür ederim kızlar içim rahatladı. Bu bebek işini fazla kafama takmamı istemiyor eşim ve bu yüzden internetde araştırmamı yasakladı. Olumsuz en ufak bir bilgide moralim çöküyormuş, boşuna üzülüyormuşum ..vs vs.
Tek bilgi kaynağım sizsiniz ve ben de aranızdaki en deneyimsiz kişi...
Bu yollardan çoktan geçmiş kişiler için fazlaca önemi kalmamış olabilir ama ben daha yolun başındayım ve hem heyecanlıyım hem korkuyorum hem de şaşkınım hala((
günaydınlar
maşallah sabırlısın herhalde. bana merak ettiğim bir konuda hiçbir eş yasağı sökmezdi. ben yine girer okurdum. ama sen eşini dinle bu konuda. araştırmak bilgilenmek için bir yandan iyi bir yandan da kafayı yedirtiyor gerçekten.
Zazu, hoşgeldin. Doğru bilgileneceğin bir yerdesin ancak eşine de katılmıyor değilim. Kızımın müjdesini alana kadar iki sene sürdü bu konuda uğraşım, bildiğim tek şey keşke bu kadar çok şey öğrenmemiş olsaydım, stresime stres katmasaydım. Zaten herşeyi kendim için en kötüsünden alır, planlarım, keşke bu kadar bilmeseydim. Yarın Maiumut'la birlikte çokkk eski bir arkadaşımın da ilk tüp tedavisi bitiyor transfer ile. Kocaman bir kızı var, seconder interfilite yüzünden ilk ve son kez tüp deniyor. Hiçbir şeyi bilmiyor, ne e2, ne OPU nedir... Karnıma koyacaklar cumartesi günü diyecek kadar terminolojisini bile bilmiyor, duymamış, ilgilenmemiş. Öylesine seviniyorum ki o haline, ne eyvah bir embriyo oldu diye stres yaptı, ne de döllenecekler mi diye. Eh demiyor muyuz bir azimli yumurta bir azimli sperm yetiyor diye. Bu mücadeleye başlayıp da stressiz olabilene şapka çıkarıyorum ben. Allah herkesin emeklerinin karşılığını versin, herkesin kucağını yavrusuyla doldursun inşallah, hayırsıyla, sağlıkla ve keyifle.
şimdi de sıra geldi bana :
bugün batu cuğumun 1. yaşı.sağlıkla mutlulukla huzurla büyüsün inşallah. hep gülsün ve güldürsün. darısı tüm hamile olup gün sayanlara ve hamile kalmak isteyenlere. onlar da biran önce yavrularına kavuşsunlar inşallah.
Aslında sabırlı falan değilim. Konuşmaktan hoşlanmadığım bir konu ama sanırım söylemem gerek çünkü salak yada koca sözünden çıkmayan bir ezik gibi görünmek istemem. Ben Panik Atak hastasıyım ama öyle sanıldığı gibi olaylara panik ve telaşla yaklaşmak değil. Anjiyo olacak kadar ileri boyutta bir PA hastasıyım daha doğrusu öyle idim. Çok zor zamanlar geçirdim ama eşiminde yardımıyla atlattım allaha şükür. Ben hastalık ve sağlıkla ilgili konularda çok hassasım ve eşim beni uzak tutmaya çalışıyor. Aslında bende mesefe koyuyorum. Uzun süre aşılamanın nasıl yapıldığını araştırıp okumadım mesela. Bu hastalık uzun yıllarımı aldı benim, kurtuldum ve bir daha asla geriye dönmek istemiyorum.
Teşekür ediyorum...Öncelikle burada olma sebebim deneyimlerini doğru aktaran insanlar olması ve herkesin moral verip destek olması. Ben eşim haricinde ne ailemden ne de başka birinden destek görmüyorum ve bu konuda cidden çok yalnızım.
Ve çok haklsın stres yapmak hiç iyi değil özelliklede benim gibi PA geçmişine sahip biri için.
Ya valla yazıyı yazdım gönderdim sonra da senin yazını gördüm okudum pişman oldum.Çok özür dilerim canım.Sen kesinlikle eşinin sözünü dinle öyleyse.En yakınlarımızda olan ve bizleri en iyi tanıyan onlar.Demek ki bir bildiği var.Öyle patır kütür yorum yaptım bilmeden...Kendine iyi bak sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?