38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Teşekkür ederim kızlar içim rahatladı. Bu bebek işini fazla kafama takmamı istemiyor eşim ve bu yüzden internetde araştırmamı yasakladı. Olumsuz en ufak bir bilgide moralim çöküyormuş, boşuna üzülüyormuşum ..vs vs.
Tek bilgi kaynağım sizsiniz ve ben de aranızdaki en deneyimsiz kişi...
Bu yollardan çoktan geçmiş kişiler için fazlaca önemi kalmamış olabilir ama ben daha yolun başındayım ve hem heyecanlıyım hem korkuyorum hem de şaşkınım hala ((

günaydınlar

ay moral bozacağım ama çok güldüm. ikiz bebeği hangi yöntemle tek büyütebilirsin diye düşündüm bulamadım. biz 2 kişi tek bebeğe yetişemiyorduk. tamam o bizim yeteneksizliğimiz ve acemiliğimiz diyeyim ama iki bebek aynı anda acıkacak altı değişecek gazı çıkacak ağlayacak uyuyacak yıkanacak giydirilecek. offf çok zor be. yani sen kötü duruma ve gerekirse acil bakıcı bulmaya da hazırlan bu konuda kaynak ara.
arkadaşım geçen cumartesi kızına kavuştu. sarılık olup 1 gün fazla kaldılar hastanede. dün 2 gün sonraki kontrolde değer biraz düşmüş ama az emzirmişim her 2 satte bir yarım saat olacakmış. ne zor işmiş bu diye yazmış. inşallah sen de sağlıkla al danaları kucağına da gerisine bakarsın. 24 saati sen ve eşin bebeklerle geçireceğinizden ev işi ütü ve yemek için yardımcı ayarla bari. inan hiiiiç vaktin olmayacak.
beze gelince tek bebek olsa çabuk büyüyorlar fazla stoklama diyecektim ama 2 bebek biraz daha küçük doğup yavaş büyüyecekler. 2 kilo civarı doğacaklarına göre 1 numaradan başlaman yeterli prematüre bez gerekmeyecek inşallah.
hele şu danalarını al kuçağına da gerisini sonra mecburen ayarlayacaksın bir şekilde.

maşallah sabırlısın herhalde. bana merak ettiğim bir konuda hiçbir eş yasağı sökmezdi. ben yine girer okurdum. ama sen eşini dinle bu konuda. araştırmak bilgilenmek için bir yandan iyi bir yandan da kafayı yedirtiyor gerçekten.

yağmursesi nin kızı doğmuş bu arada. ben başka topiğe pek bakmadığımdan görmemiştim. mesaj atmış bana. sonra baktım ben de:

teyzeleri benim kızım da beklenmedik bir anda süpriz yaparak geldi.37+2 de. 19.11.2011 saat 9.07 de sezeryanla. kilo 2.780 gram boy 48 cm.listeye yazarsınız artık kızımı. adı ZEREN.

sağlıkla mutlulukla büyütsün inşallah

şimdi de sıra geldi bana :

bugün batu cuğumun 1. yaşı. sağlıkla mutlulukla huzurla büyüsün inşallah. hep gülsün ve güldürsün. darısı tüm hamile olup gün sayanlara ve hamile kalmak isteyenlere. onlar da biran önce yavrularına kavuşsunlar inşallah.

Herkese selam arkadaşlar,

Öncelikle sevgili Deniz Bulut'un bu güzel gününü kutlayayım. Ne dolu dolu ama ne de çabuk geçen bir yıl oldu diyorsundur herhalde Deniz. Keyifle kutlayın Batu Bey'in yeni yaşını, daha nice yaşları sevdiklerinizle doyasıya kutlayın.

Topiğimizde bayağı öğretmen var, çok da gecikmeden öğretmenler gününüzü kutlayayım arkadaşlar. Yanlış bilmiyorsam hep ilköğretim okulu öğretmenlerimiz var. Zaten hep akılda kalan, özlemle andığımız ilkokul öğretmenlerimiz değil mi, daha kimselere hocam demeye başlamadığımız zamanlar

Tayf, canım, inşallah tamamına erecek, vaktinde gelecek senin paşalar. Oh alışverişler sana kalmadan hallediliyor, bu da iyi. Bez konusunu yazmışsın, valla kardeşim benimki 3.010 doğdu, 2 numara ile başladık, aynen dediğin gibi Arap Kadri misali takıyorduk bezi.O bez büyük geldikçe benim yavrum küçük daha, çok minik, büyüyecek mi filan oluyordum. Şimdi 4 numaraya geçtik, fazla stok yaptım bu bezler elde kalacak ben 4+'a geçicem diyorum, bana kocaman gelen 2 numara gözüme şimdi minicik geliyor. Herşey göreceli, bebeklerinle birlikte hayata bakış açın, büyük-küçük, sağlıklı-sağlıksız, bir sürü şeye dair görüşlerin de değişiyor. Prematüre bezden almamakla iyi etmişsin, paşalar vaktinde gelecekler inşallah.

Zarpdeniz, yerim ben bu cimcimeyi ya. Maşallah. 41 kere maşallah. O gülen yüzü her daim gülsün, maşallah prensesine. Ek gıdayı sormuşsun canım, evet, 2 aydır meyve püresiydi yoğurttu tattırıyordum ama geçen haftaki kontrolle birlikte sebze çorbası, girizgah niteliğinde azıcık kahvaltı tarzı atıştırmalar da eklendi menüye. Damlasını kaşıkla verdim hep o yüzden kaşığa alışkın ama ben tutacam ben yiyecem muhabbetinde ufak bir çevre kirliliği yaratmıyor değiliz. Sebze çorbası-püresinde biraz sıkıntı var, bir de doktorun tok tutsun diye önerdiği kaşık mamalarında. Ben anne sütü ile yapılan kaşık mamaları aldım, onlar da önce koyu sonra su gibi oluyorlar, Rena Güneş hanım erken uyumayı seviyor, o yüzden menü ile oynayayım, düzeni oturtayım diye bu hafta evdeyim. Çok heyecan verici bu ek gıda işi, şimdiye kadar pek zor olmadı umarım bundan sonra da olmaz. Sana da bu güzel macerada kolaylıklar dileyeyim, keyifle yesin Clarissa yeni tatları inşallah. İş konusuna değinmişsin, gidiyorum işe ama nasıl Hiç işi umursamadan işe gitmişliğin olmamıştı, bunu da deniyorum. Düzeni haftanın üç günü işe gitme şeklinde değiştirdim, her an serbest statüye geçip iş oldukça evden çalıştığım bir şekle de dönüşebilir, bakalım yaşayıp görücez. Bence de, bakabildiğin kadar kendin bak kardeşim, yeter çalıştığımız.

Baharnaz'dan var mı arkadaşlar, Enes Bey'imiz iyi mi?

Maimut, yarın kavuşuyorsun bebişlerine. Kap da gel güzelleri, iki haftaya alalım müjdeni. Dualarımdasın.

Zazu, hoşgeldin. Doğru bilgileneceğin bir yerdesin ancak eşine de katılmıyor değilim. Kızımın müjdesini alana kadar iki sene sürdü bu konuda uğraşım, bildiğim tek şey keşke bu kadar çok şey öğrenmemiş olsaydım, stresime stres katmasaydım. Zaten herşeyi kendim için en kötüsünden alır, planlarım, keşke bu kadar bilmeseydim. Yarın Maiumut'la birlikte çokkk eski bir arkadaşımın da ilk tüp tedavisi bitiyor transfer ile. Kocaman bir kızı var, seconder interfilite yüzünden ilk ve son kez tüp deniyor. Hiçbir şeyi bilmiyor, ne e2, ne OPU nedir... Karnıma koyacaklar cumartesi günü diyecek kadar terminolojisini bile bilmiyor, duymamış, ilgilenmemiş. Öylesine seviniyorum ki o haline, ne eyvah bir embriyo oldu diye stres yaptı, ne de döllenecekler mi diye. Eh demiyor muyuz bir azimli yumurta bir azimli sperm yetiyor diye. Bu mücadeleye başlayıp da stressiz olabilene şapka çıkarıyorum ben. Allah herkesin emeklerinin karşılığını versin, herkesin kucağını yavrusuyla doldursun inşallah, hayırsıyla, sağlıkla ve keyifle.

Son düzenleme:
Sevgili Zeren'e bir de buradan hoşgeldin diyelim. Annesi hoppidi hoppidi geçirince hamileliğini, 'orada hareket çok ben de katılayım hemen' diye sürpriz yaptı tabii. Yağmursesi, keyifle büyüt miniğini, Allah sağlıklı, huzurlu, keyifli, upuzun ve çokk mutlu bir hayat nasip etsin.

Aslında sabırlı falan değilim. Konuşmaktan hoşlanmadığım bir konu ama sanırım söylemem gerek çünkü salak yada koca sözünden çıkmayan bir ezik gibi görünmek istemem. Ben Panik Atak hastasıyım ama öyle sanıldığı gibi olaylara panik ve telaşla yaklaşmak değil. Anjiyo olacak kadar ileri boyutta bir PA hastasıyım daha doğrusu öyle idim. Çok zor zamanlar geçirdim ama eşiminde yardımıyla atlattım allaha şükür. Ben hastalık ve sağlıkla ilgili konularda çok hassasım ve eşim beni uzak tutmaya çalışıyor. Aslında bende mesefe koyuyorum. Uzun süre aşılamanın nasıl yapıldığını araştırıp okumadım mesela. Bu hastalık uzun yıllarımı aldı benim, kurtuldum ve bir daha asla geriye dönmek istemiyorum.

Teşekür ediyorum...Öncelikle burada olma sebebim deneyimlerini doğru aktaran insanlar olması ve herkesin moral verip destek olması. Ben eşim haricinde ne ailemden ne de başka birinden destek görmüyorum ve bu konuda cidden çok yalnızım.
Ve çok haklsın stres yapmak hiç iyi değil özelliklede benim gibi PA geçmişine sahip biri için.

Batu'nun yeni ve ilk yaşı kutlu olsun canım.Sağlıkla ve sevgiyle büyüsün.Allah uzun ve güzel bir yaşam versin inşallah yavruna.

Yağmursesi'nin bebeğine kavuşmasına çok sevindim.Benim bu klüple tanışmama,tüpbebek ve bu konuyla ilgili pek bir sürü şeyi öğrenmeme vesile olan kendisidir.O yüzden de ona hep dua ediyorum.Çünkü bu konu ne yazık ki ticari anlamda sömürülmemize çok elverişli bir hal almış.Kim ne derse desin bence bilinçli olmak,vücudunu,hormonlarını tanımak,beslenme alışkanlığı,yararlı zararlı şeyleri bilip tanımak merkezlerin ve doktorların çalışmaları hakkında fikir sahibi olmak kötü birşey değil.Kör gözüm parmağına olmaktansa uyanık ve bilgili olmak işe bir puan önde başlamaya sebep oluyor.Deneme yanılmayla zaman ve para kaybediliyor.Zazu bunları yazarken aslında senden esinlendim.Bence arştırmalı ve bu konuyla ilgili çöok şey okumalısın.Eşin bence burada yazılanlardan etkilenmene biraz bozulmuştur.Mesela rahim filmi hakkında sormuştun fikirlerimi,zi söyledik.Benim yazdıklarım seni korkutmuş olabilir.Belki bu konuda benim gibi hiçbirşey bilmeden gitseydin herşey olup bitecek ve strese girmeyecektin.Ama sen yinede araştırmaya ve okumaya devam et derim ben.
Yağmursesini yeniden tebrik ediyorum.Bebişini analı babalı sağlıkla büyütsün darısı da bizim başımıza olsun inşallah...

Ya valla yazıyı yazdım gönderdim sonra da senin yazını gördüm okudum pişman oldum.Çok özür dilerim canım.Sen kesinlikle eşinin sözünü dinle öyleyse.En yakınlarımızda olan ve bizleri en iyi tanıyan onlar.Demek ki bir bildiği var.Öyle patır kütür yorum yaptım bilmeden...Kendine iyi bak sevgiler...

Özür dilenecek birşey yok canım nereden bileceksinki. İnsanlar kendilerini anlatmadıkları sürece yazdık bakıp haklarında herşeyi bilmek mümkün değil. Hepimizin hayatı kendi içerisinde bir film, roman bence...
Sanada sevgiler...

batucum o güzel tombik yanaklarından hem öpüyorum hem kokluyorum iyi ki doğdun iyi ki annenin oğlu oldun allah sana şanslı uzun kedersiz güzel ömürler versin.
denizbulut seni de oğluşunu doğurup 1 yaşına kadar getirdiğin için üstelik bunu odun babası olmadan başardığın için ayrıca tebrik ederim. allah size güzel mutlu ömürler versin.

riuse saol canım tebrik için allah en kısa zamanda önce sağlıkla hamile kalmanı sonra yavruna kavuşmanı nasip etsin bu mutlulukları sen ve tüm isteyenler yaşasın inşallah.

yağmursesi anne olmuşsun kızının ismi de Zeren miş. çok sevindim senin adına allah size de mutlu huzurlu sağlıklı ömürler versin. kızını sağlıkla büyüt inşallah. allah analı babalı büyütsün.

herada tatlım inşallah arkadaşının tedavisi pozitif bebişle bitsin merakta bırakma bizi haberdar et emi. haklısın hiçbirşeyi bilmeden kendini teslim etmek stressiz olmak sonucu gerçekten pozitif etkiliyor. biz de kardeşim karakteristik ben daha ilk hamile kalmak için start verdiğim ay hamilelik belirtileri arıyım diye bilgisayarın başına oturdum. yani ben kendimi düşünüyorum da bu yolda hatim ettim yani. kendimi durdurma şansım olmadı. yapabildiğim tek şey son tedavimde biraz daha rahat olmaya çalışmaktı. ama bu rahatlık bile bana bilgi dağarcığımın yeterince dolu olduğunu düşünmemden kaynaklandı. eğer bi konuda bilgisiz olduğumu düşünseydim ve eksik kalsaydım yine stres yapardım ben eminim. yani yapı meselesi galiba. Rena Güneş artık kahvaltı ve sebzelere girişmiş hadi hayırlısı. Arkadaşım sen herşeyi biliyorsun ve araştırmış ve doktoruna danışmışsındır ama ben yine söylicem. kahvaltılarına mutlaka 1 çay kaşığı üzüm pekmezi ve rondodan iyice geçirilmiş 1 tatlı kaşığı ceviz koy. kahvaltı bulamacını 2 ay verdim sonra bizimki yemedi tek teke döndük. bulamacına dönüşümlü olarak lor peyniri veya labne koyuyordum. mutlaka ekmek içi ve 4-5 tane bebe bisküvisi koydum. ikisi birlikte. anne sütü koyuyordum içinde kaşıkla eziyordum. 1 çorba kaşığı mamalardan koyuyordum tahıllı vs olanlardan başka yemedi zaten o iki ay bir kaşık o kadar o da kahvaltı içinde. tek başına onlardan hayatta yemedi. ne gece ne gündüz. bi müddet sonra zeytini de zarını soyup minik minik doğrayıp eklemiştim. pütürlü alıştırdığım için çok sorun yaşamadım. bulamacını ayrıca blendirden geçirmiyodum. sanırım Rena da sorun yaşamaz çünkü şimdiye kadar zorlanmadım demişsin. inşallah hep böyle gitsin. sebze çorbalarını başta sevmiyorlar çünkü tuzsuz yağsız oluyo ve kim ne derse desin bilmiyorlar deselerde gayet iyi biliyorlar birazcık tuzunu yağını lezzet katan şeyleri katınca yiyorlar çünkü. baharatını azıcık nanesini dereotunu tuzunu koyunca yiyorlar anacım. havuç patates ile başlamıştım ama kıvam önemli çok kıvamlı sert olan şeyleri mert yutamıyordu ama içine suyunu ne biliyim kabağını falan koyunca akışkanlığı artınca çocuk daha rahat yutabiliyor birazda lezzet varsa yiyordu bilgin olsun canım. her bebek farklı kız erkek de farklıdır eminim zaten insan zamanla çocuğunun tarzını çözüyor. ben eline ekmek kabuğu vercekler ay parca kavunu atarsa ağzına yutamaz gırtlağında kalır falan diye çok korkmuştum doktoru korkmayın verin oağzında yumuşatır sonra yutar demişti şaşırmıştım. gerçekten de öyle oluyormuş eline aldıklarını öyle karamürsel sepeti gibi yuvarlamıyorlarmış dötü kolluyorlarmış bunu da yaşayarak görmüş ve vay anasını olmuştum. hehheh

Deniz Bulut Batunun doğum gününü kutluyor sağlıklı huzurlu uzun bir ömür diliyorum.Ne güzel topicte doğum günleri kutlanıyor aynı zamanda doğum haberleri geliyor.Yağmursesi Zereni analı babalı büyütmek nasip etsin Allah.

Hafta bitti yine.En güzel yanı sabah canının istediği saatte yataktan kalmak.İster uyan ister uyanma ama kalkma yat sıcacık sıcacık ohh ne güzel...Çalışmanın en zor yanı da zaten bu.Sabahın köründe bi de ayazında vur kendini yollara.Neyse tüp kardeşlerime güzel bir hafta sonu dilerim.Görüşmek üzere sevgiler...

:82:TEDAVİSİ YAKINDA BAŞLAYACAK 40'LIK ÇITIRLAR:82:

1--:119:Maiumut:119:transferimiz yarın,ohhh gelsin danalarrrrrr....
2--Toana
3--Alkan
4--Zazu
5--evimicin:18:
6--knihal

HAydiN DOldUralIM gÖBüşlErİ KızLArRRRRrr

------------------------------------------------------------------------------
TAZE ANNELERİMİZ

1--Yağmursesi mucize bebek dünyaya geldiiiii...Hoşgeldin Zeren!!

Son düzenleme:
Aaaaa,Batu'nunda doğum günüymüş bugün,iyiki doğdun Batu'cum,inşallah nice nice yıllara anneciğinle beraber girersin...Denizbulut maşallah pek tatlı bi oğlan batucuk,bir ömür boyu yanyana ve mutlu olun inşallah hayatım...umarım herşey gönlünüzce dolu dolu olsun...:119::119::119::118::118::119:

Arkadaslar Merhaba,

Batu'cuk yeni yasin cok kutlu, mutlu, bol yemek istekli olsun. Deniz Bulut, basindan beri zor zamanlar gecirerek bir yaina bastirdigin oglusunun muruvvetini de saglikla ve mutlulukla goremn dilegiyle...

Tayfcim, esinin destek olmasi ve ailelerin bebislere cicilerini ihtiyaclarini simdiden almalari super olmus fakat.......Esin ne kadar destek olsada hersekilde ikinci bir destege ihtiayc duyman pek muhtemel gorunuyor. Internetten binlerce bilgi topladim, dogum kursuna gittik, gebelik, bebek bakimi vs. bayagi bir kitap okudum halen de okuyorum, fakat yasamak baska birsey arkadasim. Insan bunu yasayinca anliyor, basinda biraz da pastpartum gecirdim, insan dogum sonrasi cok duygusal ve alingan oluyor ben oyleydim, esimin annemin cok destek olmasina ragmen herseyi ben de ben yapmak istiyordum ve isin icinden cikamayip onlara ters davrandigim bile olmustur. Uykusuzluk, bebek aglamasi, bebegin neden agladigini bilememek....liste cok kabarik...insani cok geriyor, gozunu korkutmak istemem ama en azindan ilk zamanlar yeni duzen oturana kadar yardim isini ayarlamani oneririm.

Maiumut, umarim hersey yolunda gidiyordur canim.

Alabama, Heradaya onerdigin pekmez ve cevizi ben de not aldim canim sagol.

Herada, aferin Rena Gunes'e...Masallah uyumlu bir bebek anladigim kadariyla, cok sanslisin. Kati gida isi basinda sanirim biraz dikkat isteyen bir durum ondan sonra ona da alisiriz diyorum, hem size hem de bize cok kolay gelsin diyorum, bir sureligine evde olman da cok iyi olmus.

Yagmursesi, gozunuzaydin. Zeren Hosgeldi aramiza...Allah saglikla-mutlulukla buyutmeyi nasip etsin. Bir kisinin daha listeden azalmasi cok sevindirici, darisi tum bu yola baskoyan arkadaslarimiza...

Herkese sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…