heradacım çok haklısın,ben geçmişi ve geçmişteki kişileri tam bilemediğim için ve dönüp geçmişe bakamadığım için yazamıyordum ama siz geçmişten aklınıza gelenleri belirtin seve seve eklerim listeye..bu liste bebek yolu gözleyen tüm 40 lık çıtırlara ışık olsun inşallah...aslında herkesin tam yaşınıda yazmak isterim ama çoğunu bilmiyorum tam..
sana ve Batu'ya geçmiş olsun deniz,nefessiz okudum yazdıklarını,annelik ne zor diymi.ALLAH başka acı göstermesin,sevgiyle sağlıkla büyüsün inşallah.günaydın herkese
dün işteyken bakıcı aradı. türkçesi de bozuk. sonunda batu nun ayağı asansöre sıkıştı dediğini anladım. bizim evde kapıcı yok. yan sokaktaki kapıcı bize de bakıyor. onu aradım hemen. allahtan buldum evdeymiş durumu söyledim. ben de hemen çantamı aldım ağlayarak işten çıktım. taksiye binip indim. saat 3 gibi nişantaşı trafiği inanılmaz. mecbur harbiye den teşvikiye ye koştura koştura yürüdüm. yolda biraz sakinlaştim. kapıcı asansörcüyü aramış karşıdaymış. zaten onun yapacağı pek birşey yok. sonra itfaiyeyi aramış. itfaiye benimle birlikte eve geldi. bizim apartman boşluğuna sonradan konan bir asansör. kilo taşıma kapasitesi yüksek ama çok ufak. tek kişilik. bakıcı batuyla tam en üst kata varırken geldik diy onu önde tutmuş. o da ayağını mı ne kapıya vurmuş. işte artık ne olduysa ayakkabısı sıkışmış. kendi ayağımı da araya sokup asansörü durdurdum diyor. batu ilk başta ağlayıp ben geldiğimde uyuyakalmıştı. sonra sesten uyandı. tam ağlarken itfaiye asansör etrafındaki teli kesip kapıyı kanırtıp ayağı kurtardı. o arada bir de kameralar falan geldi çekti. allahtan gazetede falan çıkmamış sanırım. inşallah çıkmaz da. hastaneye gittik. allahtan kırık vs yok. ezilmiş ve şişmiş. ben öküz diyorum ama alabama odun demişti oda güzel hödük de kullanılabilir babası lütfedip geldi. onun gelmesi 2 saati buldu trafikte. ben işi eve yakın taşıyabildiğim için çok şükrettim. verilmiş sadakamız varmış ucuz atlattık. kurban kesmeye kan akıtmaya inansam kurban keserdim. şimdi sadaka vermek kısmıyla idare edeceğim. daha batu doğmadan allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın derdim. evlat çok zormuş. belki 15-20 dakika asansör kapısında baklamişimdir ama ömrümden ömür gitti. çocuğu kaybolanlar, kuyuya düşenler heyelan başında bekleyenler neler yaşıyor kimbilir. eve dönünce rahatlamayla bir ağlama krizi geçirdim. şimdi uyanmasını bekliyorum. iyi olursa öğlen işe gideceğim. bakalım asansör konusunda da asansörcü ile konuşup önlem almaya çalışacağım. önlem önlem bitmiyor ama biryere kadar koruyabiliyorsun işte. allah beterinden saklasın.
Herkese selamlar,
Maiumut, geri sayımda heyecanlısındır. Heyecanını paylaşıyoruz arkadaşım, inşallah bebek müjdenle şenleneceğiz.
Toana, bugün doktor randevun varmış. İnşallah keyifle başlarsın tedaviye, keyifle tamamlarsın ve Maiumut'un peşisıra senden de müjdeli haber alırız.
Nckurt, tedavin yüzünü güldürsün, yeni yaşına bebeğinle gir inşallah. Gelişmelerden haberdar et bizi de lütfen.
Alabama'cım, sağolasın detay bilgiler için. Aklımda tutacağım, bizim tahıllı macerası nasıl gelişecek bakalım. Birşey enteresan geldi yalnız, bizim bebe doktoru aynı kişi değil mi, kahvaltı girizgahında mesela bulamacı önermedi, ayrı verin dedi. Eyvallah dedim ben de, hiç içimden bulamaç vermek gelmedi çünkü. Bir de o söylemedi ama ben yumurta ve pekmezi meyve püresi ya da meyve suyu ile veriyorum, labne verdiğim günlerde yumurta vermiyorum ve pekmezi de gün içine kaydırıyorum, demir emiliminde sorun olmasın diye. Tad duygularının olduğunu ben de düşünüyorum ama yaşına kadar baharat ya da azıcık da olsa tuz eklemeyeceğim yiyeceklerine. Deneye yanıla düzeni oturacağım inşallah. Bir de uyumalarına çözüm bulsam, erken uyuyor, geç uyusun diye uğraşıyorum, çünkü artık abarttı erken uyuduğu için sabah 4.30'da sabah şekeri kıvamında uyanıyor. 6'da anlaşalım diyorum, bakalım
Bakıcı konusunu yazmışsın. İlk gelen bayan 2. ayda hamileyim diye gitti, oh şükür, yoksa katil olacaktım. İkincide şükür diyoruz (biraz uğraştık, uymayan yanları oldu, çabaladı filan ama üç buçuk ayın sonunda ufak tefek şeyler haricinde tamam diyoruz), ancak bu bakıcımız da tam bir örnek olmaz gerçi, haftanın altı günü yatılı ve öncelik Rena ve onun bakımı olmak koşuluyla evle ilgili herşeyi yapmakla sorumlu. Gündüzcü Türk bakıcıların bebek bakımı dışında hiçbir şeyi yapmadıklarını biliyorum, hele bin lira civarı bir ücret alıyorlarsa. Rakam artarsa yaptıkları da ona göre artıyor. Gerçi bardağını bile kaldırmamak ücretten bağımsız bir konu, adama pes dedirtir. Ben en başından çok açık konuştum, ne istediğim, neyi nasıl istediğim belli, ajansa da ona göre birini gönderin dedim. En önemlisi vicdan sahibi olsun istiyordum, inşallah zamanla farklı hale gelmez, bakımı konusunda bir anne bebeğini başkasına bırakırken ne kadar rahat olabilirse o kadar rahatım. Kötü bakılmayacağını, yesin, güzel uyusun, eğlensin, temiz hava alsın filan diye elinden geleni yaptığını biliyorum. Rena'nın tepkilerinden de anlıyorum artık, ablası odaya girdiğinde sevinç çığlığı atacak kadar sevdiğini belli ediyor çünkü. Çok şükür diyorum aman hep böyle gitsin inşallah. Ayrıca, bakıcının da neyi nasıl yapacağı yazılı, çizili, insiyatif kullanmasını gerektirecek pek bir boşluk yok ortada. Ev işleri, çamaşır ütü gibi şeyleri evde Rena ile ilgilenen birileri varsa gün içinde, yoksa Rena uyurken ya da sabah erken saatte ya da akşamları veya cumartesi günleri yapıyor. Ben evde olduğum zamanlarda Rena'nın herşeyi bende, ondan lojistik destek alıyorum, o da ev işleriyle ilgileniyor filan. Beslenmeyle ilgili alternatifli gidersen belki soruna faydası olur. Doktoruna sormuşsundur herhalde, o ne diyor, memede uyuma alışkanlığından nasıl vazgeçirebilir mişsin?
yazıyorum yazıyorum hep unutuyorum yahu evet yumurtayı da bu karışıma ilk başta sadece sarısını 1/8 oranında kat sonra sonra hafif artırarak tamamla demişti ve gün aşırı kullan demişti. peynirle yer değiştir demedi mesela. hayret demek onlarda aslında sonunun devamının aynı yere denk geleceğini bildikleri için demek farklı şeyler söyleyebiliyorlar.
sıkıntı yok panik yapma bende bulamadım aynen muadilini kullandım 3 ay boyunca. zararı yok faydası var hele bir kereden hiçbirşey olmaz canım. ben de günde üç kez 200 den 600 kullandım hemde. ufak bi kanamam olunca 3 tane 100 ü 3 tane 200 e çıkartmıştı. ayrıca ben 100 lük bulmuştum 2 şer 2 şer çakmıştım canımmmm.dr fitil olarak prognex vemişti.bitti eczaneden aradık yoktu yerine progestan aldık.muadiliymiş.sorun bun günde üç kere 100 mg kullanmalıymışız.ama çizelgeye 200 mg yazılmış.yani biz iki katı olmış olduk.ne olur bakarmısınız.zararı varmı?bundan sonra 100 mg alıcamda.ama çok korkuyorum.ben baktım netten de bişey anlamadım.zaten bu progestan adet düzenleyiciymiş.moralim bozuldu.bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.
sıkıntı yok panik yapma bende bulamadım aynen muadilini kullandım 3 ay boyunca. zararı yok faydası var hele bir kereden hiçbirşey olmaz canım. ben de günde üç kez 200 den 600 kullandım hemde. ufak bi kanamam olunca 3 tane 100 ü 3 tane 200 e çıkartmıştı. ayrıca ben 100 lük bulmuştum 2 şer 2 şer çakmıştım canımmmm.
dr fitil olarak prognex vemişti.bitti eczaneden aradık yoktu yerine progestan aldık.muadiliymiş.sorun bun günde üç kere 100 mg kullanmalıymışız.ama çizelgeye 200 mg yazılmış.yani biz iki katı olmış olduk.ne olur bakarmısınız.zararı varmı?bundan sonra 100 mg alıcamda.ama çok korkuyorum.ben baktım netten de bişey anlamadım.zaten bu progestan adet düzenleyiciymiş.moralim bozuldu.bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.
yumurtayı nasıl veriyorsun şimdi? beyazı da vermeye başladın m? katı mı pişiriyorsun? öyleyse nasıl yutuyor? birşeye karıştırmadan boğaza yapışan katı yumurtayı yutmak zor bebek için
bir tedavimde transfer sonrası progestan hapını günde 2 şer kereden 6 tane alıyordum.8 adet kullananları duymuştumseninki fitilmiş.şimdi iğne ile hapı biliyordum progestanın.demek şimdi fitili de var...mg oranlarını bilmiyorum.ama sorun olmaz diye düşünüyorum geçmişime dayanarak.ben progestanın tutunmaya yardımcı olduğunu biliyorum.takviye olarak...inşallah herşey yolunda olacak
denizverdicim fitil dediğim hap ama alttan alınıyor.inşallah sıkıntılı bir durum olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?