Bu kadar sıkıntı verici bir hastalığın adı şeker olsun yuhhh yani.Biber olsaymış cuuuk oturacakmış valla.Neyse ki hamilelik şekeri geçici canım.Kuzular doğunca inşallah yüzünü bi daha görmessin.Şeker miş pehhhh...İsot be isot vallamai sakin ol bişey olmaz bence...zaten o fitilllerin çoğu boşa akıp gidiyomuş gibi geliyor bana,kas gevşetici bi özelliği var senin kaslarını yumuşacık yapmıştır artık :)))) ama doktorunla konuş mutlaka da düzeltsin madem....
bu arada insüline günlük 6 ünite ile başlayıp 10 üniteye çıkmıştık ancak beni kesmedi, geçen pazar ciğer geliştiricilere başlayınca şeker 260 ları buldu yine ve o gün tam 40 ünite yaptım kendime tabii bugün doktora koştum ben naptım diye oda iyi etmişsin dedi ve günlük dozu 16 üniteye çıkarıp ciğer geliştirici iğne olduğum gün ve ertesi gün dozu 35- 40 ünite yap yine dedi..meğer ciğer geliştiricilerdeki kortizon şeker yükseltiyormuş...şükürler olsun dün ve bugün şekerim olduğunu öğrendiğimden beri ilk defa şeker normal seviyelere inebildi sonunda,umarım böyle devam eder....ancak önümüzdeki 3 hafta cumartesi boyunca iğnelere devam edeceğimiz için yine tavan yapacak meret...yahuu bu şeker olayı pek stresli bi olaymış kimse yaşasın istemem,bebeklere zararı olacak diye korkuyorum,hakkımızda hayırlısı...
denizverdicim fitil dediğim hap ama alttan alınıyor.inşallah sıkıntılı bir durum olmaz.
mai sakin ol bişey olmaz bence...zaten o fitilllerin çoğu boşa akıp gidiyomuş gibi geliyor bana,kas gevşetici bi özelliği var senin kaslarını yumuşacık yapmıştır artık :)))) ama doktorunla konuş mutlaka da düzeltsin madem....
bu arada insüline günlük 6 ünite ile başlayıp 10 üniteye çıkmıştık ancak beni kesmedi, geçen pazar ciğer geliştiricilere başlayınca şeker 260 ları buldu yine ve o gün tam 40 ünite yaptım kendime tabii bugün doktora koştum ben naptım diye oda iyi etmişsin dedi ve günlük dozu 16 üniteye çıkarıp ciğer geliştirici iğne olduğum gün ve ertesi gün dozu 35- 40 ünite yap yine dedi..meğer ciğer geliştiricilerdeki kortizon şeker yükseltiyormuş...şükürler olsun dün ve bugün şekerim olduğunu öğrendiğimden beri ilk defa şeker normal seviyelere inebildi sonunda,umarım böyle devam eder....ancak önümüzdeki 3 hafta cumartesi boyunca iğnelere devam edeceğimiz için yine tavan yapacak meret...yahuu bu şeker olayı pek stresli bi olaymış kimse yaşasın istemem,bebeklere zararı olacak diye korkuyorum,hakkımızda hayırlısı...
aygün hoşgeldin,35 yaşını geçen her kadın riskli gruba dahil tabii ki ama herşeyin çaresi var üzülme,ben amnio yaptırarak bebeklerimin iyi olduklarını öğrendim...ikili üçlü testlerde fikir verebiliyor ama en kesini amnio canım...normal yolla hamile kalmaya çalışıyorsun ve anladığım kadarı ile yolun başındasın...iyi bir doktora gidip muayene oldun mu?olmanda fayda var hatta madem bebek için uğraşacaksın bir takım testlerini yaptırıp hormon değerlerine baktırman iyi olabilir,aynı şekilde eşinde testlerini tamamlasa iyi olur..hiç değilse herhengi bir sorun varsa ortaya çıkar ve boşu boşuna uğraşarak zaman kaybetmemiş olursun canım...moralini bozma burada herkes 40 yaşın üstünde anne oldu ve bebeklerimiz allaha şükür ki çok sağlıklı..arkadaşlar bişey sorcam bu liste sadece tedavisi olanlar
içinmi?
yoksa normal yolla hamile kalmaya çzaalışanlarda bu listeye girebilyomu acaba?
ben geçen aydan beri korubnmuyorum geçen ay adet oldum,bu ayda budün bat ım yani beklemekteyim hayırlısı artık.
yalnız bugün sağlık ocağına gittim test alddım evde yaptım bir çizgi çıktı bilmiyorum daha erkende olabilir.
bide oradaki ebe moralimi bozdu şöyleki kaç doğumlusun dedi 74 dedim risk gurubundasın kontrol altında olmalısın,bildiğim biri down sendromlu bebek doğurdu dedi falan filan çok moralim bnozuldu yaa..
Allah ıma emanet hepimizin çocukları...
yanlış yerde diilsin elbet,bazen dalgınlık olabiliyor cevap vermeyi ihmal edebiliyoruz...tekrar hoşgeldin...günaydın arkadaşlar...
Acaba buraya girmekle hatamı ediyorum yazdıklarıma cevap alamıyorum,ben yaşım itibariyle buraya yazıyorum sorunlarıumı başka topiktekiler hep genç çıtır anneler,eğer yanlış yerdeysem kusura bakmayın ayrıca bugün adet oldum hayallerim suya düştü..
Hayırlısı artık..
aygün hoşgeldin,35 yaşını geçen her kadın riskli gruba dahil tabii ki ama herşeyin çaresi var üzülme,ben amnio yaptırarak bebeklerimin iyi olduklarını öğrendim...ikili üçlü testlerde fikir verebiliyor ama en kesini amnio canım...normal yolla hamile kalmaya çalışıyorsun ve anladığım kadarı ile yolun başındasın...iyi bir doktora gidip muayene oldun mu?olmanda fayda var hatta madem bebek için uğraşacaksın bir takım testlerini yaptırıp hormon değerlerine baktırman iyi olabilir,aynı şekilde eşinde testlerini tamamlasa iyi olur..hiç değilse herhengi bir sorun varsa ortaya çıkar ve boşu boşuna uğraşarak zaman kaybetmemiş olursun canım...moralini bozma burada herkes 40 yaşın üstünde anne oldu ve bebeklerimiz allaha şükür ki çok sağlıklı..
cevabın için sağol canım
sende yakında doğuracaksın takip ettiğim kadarıyla Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah..
canım şöyle anlatayım kendimi,benim 14 yaşında bir oğlum var,yıllarca korunduk önce spiralle 2 sene önce spiral çıtı kondomla korunduk korunma sebeplerimiz vardı tabiki,birincizi eşim ünideyken evlendik hemen hamile kaldım okulun bitmsini bekledik zorlandık tabiki oğlumu büyütürken derken üni bitti oğlum 2 yaşındayken..
ve spiral olduğu halde hamile kalmışım üetelik adette olduğum halde hamileymişim haberim olmadan o dönem çeşiyli ilaçlar kullanmıştım doktor hemen aldır bebeği dedi sakat doğar çocuğun dedi cahillik işte gençlik fazla düşünmeden aldırdık ki çok çok pişmanım şimdi binlerce kere tövbe ediyorum şimdi Allah ım bizi bağışla diye keşke aldırmasaydım belki normal doğardı,ne olursa olsun o benim bebeğimdi aldırmamam gerekliydi..
neyse daha sonra eşim 3 sene kadar işsiz kaldı zor günler geçirdik yine 2.yi düşünmedik ve en son olarak 7 yıl önce eşim hastalandı böbrek yetmezliği,diyalize girdi 2 sene kadar ve sonra eşimin kız kardeşi böbreğini verdi nakil oldu şükürler olsun..
bu zamana kadar anca kendimize gelebildik ve daha yeni yeni 2. düşünmeye başladık ki 2 aydan beri korunmuyoruz ama gebe kalamıyorum..
doktora tabikide gittim kan tahlili falabn yaptı ultrasonla baktı bi sorun yok dedii yumurtalıklar çalışıyo ve sağlık durumunda iyi dedi.
ama kafamı kurcalayan 2 şey var birincisi kürtaj oldum bu tüplerimde tıkanımlık yapmış olabilirmi?ikincisi eşim nakilden dolayı bir sürü ilaç kullanmak zorunda bu ilaçlar kısırlık yaparmı?
neyse hakkımızda hayırlısı olsun Allah oğluma sağlık versin buradikilerin hepsinin bebeğini bağışlasın rabbim...eğer hakkımızda hayırlıysa göbüşlerimiz dolsun inşallah...
yanlış yerde diilsin elbet,bazen dalgınlık olabiliyor cevap vermeyi ihmal edebiliyoruz...tekrar hoşgeldin...
Arkadaslar Merhaba,
Deniz Bulut, yazdiklarini nefesimi tutarak okudum canim, cokkkk gecmis olsun. Allah bir daha boyle birsey yasatmasin. Nasil Batu simdi? sisligi indi mi?
Maiumut, umarim doktorunu arayip sormussundur canim. Aldiklarin da yarasin diyorum, olumlu dusunelim olumlu olsun.
Alabama, umarim Clarissa'da Mert gibi olur, herseyden yer hatta kendi yer, kocaman bir aferin ona. Herada ile ek gida paylasimlarinizi dikkatlice okudum, sagolun.
Tayf, bize de ciger gelistirici yapilmisti. Bir kac hafta daha sabret canim az kaldi.
Aygun, hosgeldin. Tayf arkadasimiz sana oneride bulunmus ben de ona katiliyorum. Bu ay herhangi bir gelisme saglayamazsaniz hemen iyi bir doktora basvurup, gerekli testleri yaptirin derim.
Merye, endiseli gibisin? Gebeligin ile ilgili bir test mi yapilacak, hayirdir? Yaz bize...
Denizgeldi, hosgeldin canim. Anlat japon gozlunu, evinin nesesini...
Tedavideki ve tedavi dusunen arkadaslara bollllllllll sanslar.
Sevgiler herkese...
Selam Arkadaşlar,
Tayf, canım, ne güzel şeker değerlerin düşmüş. İnşallah böyle de devam etsin, daha kaç kere vurulacak akciğer geliştirci iğne?
Aygün, Tayf'ın dediği gibi dalgınlıkla atlanmıştır. Hoşgeldin, doğal yollardan denerken ovulasyon testleri ve preseed kullanmayı denedin mi? Down riski her yaşta var, sadece bizim yaşlarda bu risk artıyor. Çok şükür bu topic'te amniosentez yaptırıp da sevinmeyen olmadı. Tedavi geçmişin var mı ya da bir doktor kontrolü altında mısın?
selam hanımlar inş.herkes iyidir bizde durumlar pek iyi değil canm çok sıkkın yarın herşey belli olacak inş.hiçbir şey yoktr herşey temiz çıkar inş.
yine okuyrm ama pek yazamıyrm fırsat buldukça
herkese selamlar
dr fitil olarak prognex vemişti.bitti eczaneden aradık yoktu yerine progestan aldık.muadiliymiş.sorun bun günde üç kere 100 mg kullanmalıymışız.ama çizelgeye 200 mg yazılmış.yani biz iki katı olmış olduk.ne olur bakarmısınız.zararı varmı?bundan sonra 100 mg alıcamda.ama çok korkuyorum.ben baktım netten de bişey anlamadım.zaten bu progestan adet düzenleyiciymiş.moralim bozuldu.bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın.
Aklına kötü şeyler getirme canım ama bence de drunu ara ona sor.Hem de canın ne zaman isterse zırt pırt bıktırıncaya kadar ara çekinme.Ben öyle yapıyordum valla.Hatta hastaneye iğnelerimi yaptırmaya gidiyordum yanıma reçeteyi mi almayı unuttum zırrrrrr arıyordum doktorumu hemşireye tarif ediyordu.Kesin ben ara verdim diye sevinmiştir adam.Oysa ara vermedim tümden bıraktım onu.O benden bıkmış mıdır bıkmamış mıdır bilmem ama benim ondan ciddi anlamda sıkıldığım kesin.
Neyse canım sen içini ferah tut kendine iyi bak sinir stres yapma.Sevgiler...
...........Aygün şimdi okudum geçmişini. Zor günler atlatmışsınız, çok geçmiş olsun.
Sadece senin kontrol altında olman doğal denemek için yetmez, bilmiyorum eşine spermiogram yapıldı mı? Emin olmak için yaptırmakta fayda var. Durumunuz testlerle tam belli olsun ki, nasıl devam edeceğinize ona göre karar verebilesiniz.
yok canım eşimle ilgili hiç bişi yapılmadı ama evet boşa kürek çekmeyelim demi..
aldığı ilaçlardan dolayı spermde düşüş olurmu bilmiyrum olursada çaresi varmıdır?bu ayki denemeden sonra bakalım..sağol canım desteğin için..
Alabama'cım, yazdım sanıyordum atlamışım, maşşallah o iştahlı minik adama. Afiyet şeker bal olsun Mert'imize.
Deniz Bulut'çum, çok doğru bir bakış açısı. Sağlıklı olsunlar, sağ salim olsunlar, keyifleri yerinde olsunlar da önemli olan o. Aç kalmıyor ya, saydıklarını az da olsa yemesi hiç yememesinden iyidir. Yedikleri afiyet şeker bal olsun Batu Bey'imize. Ayağı nasıl, keyfi nasıl ve elbette sen nasılsın? Bu arada atlama canım, eskiden Deniz Karayurt'un 'fikirsiz' lafı vardı, bazılarına iyi ünvan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?