alabama tatlım bu akşam 1 pirzola pişirip yemezse kemiğinde azıcık et bırakıp eline vereyim bakayım. belki böylece tadına alışır. bir arkadaşım demişti ama o aralar 8 aylık falandı yapamamıştım. uyku konusunda biz meme ve hatta emzik olmadığı için hep zorlandık. 3. aydan itibaren hep evde pusetine koyup dolaştırıp uyutuyorduk. sonra salıncakta sallanarak alıştı. genelde gündüz salıncakta uyuyor oradan alıp yatağına koyuyoruz. hatta uykusu gelince bazen kendi gidiyor. ama geceleri uykuya da uyumaya da acaip direniyor. ancak çok yorgunsa ve şanslıysak 10-11 arası biberon içerken uyuyakalabiliyor ama ender. ayakta kucakta sallanarak uyumayı reddediyor. odasına girmeyi de. sonuçta biz salonda televizyonu ve tüm ışıkları kapatarak odaya götürüp benim yatağın üstünde bilimum yastıkların üstüne atıyorum. söylene söylene bir bir yastığa bir diğer yastığa sarılarak 1 saat içinde uyuyor. yalnız yatışı gitgide gece aldı. önce 9.30du sonra 10-1030 oldu. 11 e sarktı derken dün gündüz az uyumuş 8 gibi uyuyakaldı. yarım saate yakın uyudu. bunun üzeine akşam 11 oldu canavar gibi. odaya koydum 12 de ancak uyudu. sabah da 8 e doğru kalktı. normalde akşam 11 sabah 8 arası uyuyor. 10 dan önce yatıramıyoruz. gündüz 1030 civarı yarım saat öğleden sonra da 1 saat uyuyor. en iyi koşullarda 10-11 saat arası bir uyku yapıyor. bazen daha az. bu kadar uyku az değil mi? ben de doktoruna bunu sorayım diyorum.
inek sütüne gelince niye içsin ki o zaten seni içiyor
maimutt canim selam ben gecen sefer yumurta tek oldugu icin yarim kalmisdi ben gene cok korkuyorum goguslerim acimiyor diye insallah yumurtlarim ya?senin tedavin ne asamada?uzun zamandir giremedim belki takip etmisindir turkiyedeydim ara vermisdim bir kac aydir,
Canım drumdan sıkıldım dedim ama bu onun suçu değil.2 kere negatif tedaviden sonra benimkisi doğal bir durum.Ben tedavilerimin yapıldığı semtten,merkezden hatta yumurtalarımın toplandığı ameliyathaneden de sıkıldım.Bu tümüyle benim psikolojimle ilgili. teşekkür ederim canım yanıtladığın için,istanbula geleceğim tedavi için şartlarımı zorlayarak,olumsuz sonuç alınmış bir doktorla başlamak istemiyorum,bundan dolayı yazmıştım.
kizlar selammm nasilsiniz benimde ignede 4 uncu gunum ama neden goguslerim acimadi ya yoksa yumurta olmadimi gene aranizda igne olurken gogusleri acimayan varmi?bu arada o kucuk bebisinin ayagini koklaya koklaya operim yerim cok gecmis olsun canimm.tayf cimm umarim bebislerde sende iyisindir hepinizi kocaman opuyorumm
valla ağlamaktan bi harap olmuşum ama ne yapalım inş.yanılıyorlar ben deli ne diye erken almadım sonucu bilmiyrm şimdi anmiyosenteze de geç kalmışım çok yüksek çıkmış yaşımında üzerinde dedi dr um 5 gündür ağlamaktan harap oldm
sonucu almaya çok geç gittim tehlike yoktur diye çok rahattim hemen dr ma gittim amniyoya çok geç kalmışn dedi senn için risk oluştuur artık perinatoji uzmanına yönlendirdi ona da malesf ancak paztesi randevu aldım ayrıntılı ultrasona paztesi girecem perinatolji uzmanına görünecem
pek yazasım gelmedi inş.herşeyi tam öğğrenip öyle yazaym dedim ama dr daha görünemdik gerçi benm kızım yazmama pek imkan tanımıyr sürekli onunla olmamı istiyr hiç bir yerde durmuyr bensiz. oyuncaklarınn önüne koyuyrm yok sende gel diye ağlıyr mama sandalyeisne koyuyrm çıkar beni burdan diye bağırıyr yemekte sorn yaşıyrz herhalde dişlerden diye düşünüyrm uykusu çok az bird e ben çok ağlıyrm o da anlıyr bana çok bakıyr ağlayınca
inş. çok sağlıklı bir bebişim olacak cok dua ediyrm ve çok kötüyüm öyle bir şey çıkarsa dünyam yıkılacak ve hiçbir şekilde aldıramam allah hesap sornca ne diyecem diye işin kötüsü daha şimdiden isyanlara başladım gerçi aynı şey herhalde bu da iyi değil eşim abim ablam aldrırsan cinayet olr diyrlar hem bu dünyan hemde öbürü kesin gider diyrlar abim ekliyr asla kendini affetmesin hep aklında olacak diyr sağlam doğupta sonra özürlü olan bir sürü insan var onlar damı öldürsünler yani diyr inş.çok temiz ve sağlıklı olcak bebişim ablası gibi çok tatlı ve şirin olacak inş.
esas dr um ultrsnda ne kalbinde ışık ne beyninde su falan görüyrm dedi şu an normal görüyür dedi ama bu demek değldir normaldir dedi senin değerler çok yüksek hiç iyi bir sonuç değşl dedi ikilim temiz çıkmıştı üçlü de çok yüksek çıkmış gerçi üçlü %60 diyrlar ama allah yüreğimizi açıtmaz inş.allahm ne olur öyle bir durmla bizi bırakma
herkese selamlar inş.pazrtesi ve doğmdan sonra çok güzel şeyler yazaacam buraya ve inş.boşuna bu kadar ağlıamışım diyecem inş. allahım hiçkmseye bizlere sorunlu hastalıklı evlat verme amn
günaydın herkese
dün işteyken bakıcı aradı. türkçesi de bozuk. sonunda batu nun ayağı asansöre sıkıştı dediğini anladım. bizim evde kapıcı yok. yan sokaktaki kapıcı bize de bakıyor. onu aradım hemen. allahtan buldum evdeymiş durumu söyledim. ben de hemen çantamı aldım ağlayarak işten çıktım. taksiye binip indim. saat 3 gibi nişantaşı trafiği inanılmaz. mecbur harbiye den teşvikiye ye koştura koştura yürüdüm. yolda biraz sakinlaştim. kapıcı asansörcüyü aramış karşıdaymış. zaten onun yapacağı pek birşey yok. sonra itfaiyeyi aramış. itfaiye benimle birlikte eve geldi. bizim apartman boşluğuna sonradan konan bir asansör. kilo taşıma kapasitesi yüksek ama çok ufak. tek kişilik. bakıcı batuyla tam en üst kata varırken geldik diy onu önde tutmuş. o da ayağını mı ne kapıya vurmuş. işte artık ne olduysa ayakkabısı sıkışmış. kendi ayağımı da araya sokup asansörü durdurdum diyor. batu ilk başta ağlayıp ben geldiğimde uyuyakalmıştı. sonra sesten uyandı. tam ağlarken itfaiye asansör etrafındaki teli kesip kapıyı kanırtıp ayağı kurtardı. o arada bir de kameralar falan geldi çekti. allahtan gazetede falan çıkmamış sanırım. inşallah çıkmaz da. hastaneye gittik. allahtan kırık vs yok. ezilmiş ve şişmiş. ben öküz diyorum ama alabama odun demişti oda güzel hödük de kullanılabilir babası lütfedip geldi. onun gelmesi 2 saati buldu trafikte. ben işi eve yakın taşıyabildiğim için çok şükrettim. verilmiş sadakamız varmış ucuz atlattık. kurban kesmeye kan akıtmaya inansam kurban keserdim. şimdi sadaka vermek kısmıyla idare edeceğim. daha batu doğmadan allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın derdim. evlat çok zormuş. belki 15-20 dakika asansör kapısında baklamişimdir ama ömrümden ömür gitti. çocuğu kaybolanlar, kuyuya düşenler heyelan başında bekleyenler neler yaşıyor kimbilir. eve dönünce rahatlamayla bir ağlama krizi geçirdim. şimdi uyanmasını bekliyorum. iyi olursa öğlen işe gideceğim. bakalım asansör konusunda da asansörcü ile konuşup önlem almaya çalışacağım. önlem önlem bitmiyor ama biryere kadar koruyabiliyorsun işte. allah beterinden saklasın.
valla ağlamaktan bi harap olmuşum ama ne yapalım inş.yanılıyorlar ben deli ne diye erken almadım sonucu bilmiyrm şimdi anmiyosenteze de geç kalmışım çok yüksek çıkmış yaşımında üzerinde dedi dr um 5 gündür ağlamaktan harap oldm
sonucu almaya çok geç gittim tehlike yoktur diye çok rahattim hemen dr ma gittim amniyoya çok geç kalmışn dedi senn için risk oluştuur artık perinatoji uzmanına yönlendirdi ona da malesf ancak paztesi randevu aldım ayrıntılı ultrasona paztesi girecem perinatolji uzmanına görünecem
pek yazasım gelmedi inş.herşeyi tam öğğrenip öyle yazaym dedim ama dr daha görünemdik gerçi benm kızım yazmama pek imkan tanımıyr sürekli onunla olmamı istiyr hiç bir yerde durmuyr bensiz. oyuncaklarınn önüne koyuyrm yok sende gel diye ağlıyr mama sandalyeisne koyuyrm çıkar beni burdan diye bağırıyr yemekte sorn yaşıyrz herhalde dişlerden diye düşünüyrm uykusu çok az bird e ben çok ağlıyrm o da anlıyr bana çok bakıyr ağlayınca
inş. çok sağlıklı bir bebişim olacak cok dua ediyrm ve çok kötüyüm öyle bir şey çıkarsa dünyam yıkılacak ve hiçbir şekilde aldıramam allah hesap sornca ne diyecem diye işin kötüsü daha şimdiden isyanlara başladım gerçi aynı şey herhalde bu da iyi değil eşim abim ablam aldrırsan cinayet olr diyrlar hem bu dünyan hemde öbürü kesin gider diyrlar abim ekliyr asla kendini affetmesin hep aklında olacak diyr sağlam doğupta sonra özürlü olan bir sürü insan var onlar damı öldürsünler yani diyr inş.çok temiz ve sağlıklı olcak bebişim ablası gibi çok tatlı ve şirin olacak inş.
esas dr um ultrsnda ne kalbinde ışık ne beyninde su falan görüyrm dedi şu an normal görüyür dedi ama bu demek değldir normaldir dedi senin değerler çok yüksek hiç iyi bir sonuç değşl dedi ikilim temiz çıkmıştı üçlü de çok yüksek çıkmış gerçi üçlü %60 diyrlar ama allah yüreğimizi açıtmaz inş.allahm ne olur öyle bir durmla bizi bırakma
herkese selamlar inş.pazrtesi ve doğmdan sonra çok güzel şeyler yazaacam buraya ve inş.boşuna bu kadar ağlıamışım diyecem inş. allahım hiçkmseye bizlere sorunlu hastalıklı evlat verme amn
meryeciğim, herşey olasılıklardan ibaret. bu testler de öyle. zaten yaşımızdan dolayı çok sıfır geride başlıyoruz biz. testlerdeki riskler sadece yaştan dolayı katlanıyor da katlanıyor..
pazartesi perinatologla görüş de ayrıntılı ultrasonda netleştirsin herşeyi. doktorunun ultrasonunda belirgin bir sorun görünmemiş. çok kişiyi bu test sonuçlarına göre amniyosenteze yönlendiriyorlar. sonuçta test sonuçları olumsuzmuş gibi görünse de amniyoda sorun olmadığı ortaya çıkıyor. elde var günlerce yaşanan gerginlik ve endişe..
içini ferah tutmaya, olumlu düşünmeye çalış arkadaşım..aynen yazdığın gibi ablası gibi tatlı ve şirin bir bebeğin olacak..
Sonuçlar kesinleşinceye kadar sadece bebeğinin sağlıklı olacağını düşün canım ve bol bol dua et.Sonrasını sonra düşünürsün.Ama tüm kalbimle yavrunun sağlıklı ablası gibi güzel bir çocuk olmasını diliyorum.Duacınım.Allah yardımcın olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?