Merye, atlamışım canım, halbuki senin sonucu okumaya girmiştim. Çok şükür içini rahatlatacak şeyler duymuşsun. Keyifle kucakla bebeğini.Ben mi atladım, bebeğin cinsiyeti belli oldu mu?
Alkan, geçmiş olsun arkadaşım. e2 yüksekliğinin bu seviyede olması ne demek bilmiyorum, kist olmuş olabilir mi, tamam doktorunu istemiyorsun ama başka bir seçenek yok mu? Ne bileyim, bekleterek kist varsa büyütmeyesin ya da e2'yi baskılamak için verilecek ilaçlar var diye biliyorum. Yaşı benim gibi olan yok demişsin de bizler dunku yumurta degiliz ya be arkadaşım, hepimiz 40'lı yaşlardayız, hepimiz 35'ten sonra zor bu işler denilen insanlarız. Elbette çocuksuzluk dünyanın sonu değil, Allah'tan kendine daha deneyecek süre koymuşsun. Kötü haberi ben veriyor olmayayım ama Memorial'da tedavi olmuş biri olarak diyeyim, Semra Hanım'ın takiplerin ibaştan sona yapabildiği bir hastası olduğunu zannetmiyorum. Yazmıştım daha önce, Hale Hanım'a gitmeme rağmen, iki kere takibimi başka doktorlar yaptı. Rica etmesem OPU'mu başka biri yapacaktı, transfer pazara denk geldi, transferi de beni bir kere muayene eden bir doktor yaptı, ben de transferi çok önemsememiştim. Herşey gönlünce olsun, inşallah bu yazılarını bir gün eskiden neler demişim şimdi bebeğim kucağımda diyerek okursun. Umarım hamileliğini ve bebeğini bu sayfalarda okuyucağım. Sigara konusunda 20 sene içmiş biri olarak ne kadar zorlu birşey olduğunu bilerek 'ne olursun bırak' diyeyim. Gerçi bana kızımı getiren denememde, nasıl olsa olmayacak bu da son tedavim zaten, sonucu alır bir sigara yakarım diyordum. Evet sigara yapacağını bir günde yapmiyor, yıllardır yapacağını yapmıştır ama nereden dönersen kar. Bıraktım de de alkışlar sana gelsin.
.................sğol canm inş.keyifle alacaz bebişlri ve bebşlrimizle yola yaşlanmaya devam edecz canm cinsiyeti hiç yazmadmki bebeğim erkek dediler hayrlısı ile inş.darısı bşına diyeyim mi istiyrsan amin valla ben asla olmayacak diye hiç bir şey düşünmedim nasipte varsa oluyr ben ilkini bulmayı beklemezken şimdi ikincisine hamileyim
hamiş kalmak isyen kızlar her gittiğim dr çok zor mucize gibi diyrdular benm sorn erken menapoz yumurtalarda iş kalmamş diyrlardı ama ben burda bu sitede tavsiye edilen hemen hemn herşeyi yaptım ve sabrla inanarak yaptım dua ederek ve tanıdğklrımdan dua istiyerek
şimdik drum bana sana hala inanamoıyrm ben hamile kalmaz dedim kaldn ben bu kız doğrmaz dedim dğrdun şimdi de ikinciye hamilesin valla bu tm bir mucize diyr başka birş y demiyr hr gidişimde bunları bana söylüyr sen 38den sonra açıldın diyr
ve bzı arkadaşlar sigarayı içmekten bahsediyr
alkan sigaryı bıraktıktan snra vuct 6 ay sonra kendine gelmeye başlaıyr bilmem ne kadar sonra hiç içmemiş gibi olyrsn
zarpdeniz cim sebze ve hiçbir katı gıda konusunda acele etme. o şu anda sadece tadacak ve tadıbna alışacak. bir arkadaşın doktoru her yeni tada alışması için 5 kere mi 7 kere mi üstüste onu ver sonra yeni bir tadı ver demiş. bebekler bizim gibi değiller. sadece süt (mama) tadına alışkın olduklarından yeni tadlara zor alışıyorlar ve bizim gibi üstüste yemekten sıkılmıyorlar. yaptığın pürelere bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekliyorsun değil mi? soğan ne zaman ekleniyordu hatırlamıyorum ama az soğan ekle tad veriyor. bir de 1 tatlı kaşığı gibi pirin. ayrıca çatalla ezip çok katı yapma. pütürlüye ileride alışır. henüz çok küçük. birz sulu pişir. rondodan geçir. mesela 1/2 havuç, 1/2 patates,1/2 soğan ve 1 tatlı kaşığı pirinci 1 e yakın su bardağı su ile çok kısık ateşte yarım saat - 40 dakika pişir. su biterse az sıcak su eklersin. kıvamı zamanla ayarlıyorsun. bir süre bunu tatsın sonra kabak eklersin. ona da alışınca kabak yerine ıspanak eklersin vs vs. 6. aydan sonra da et eklemeye başlarsın. sakın ısrarcı olmaz. şu an hiçbir ek gıda ile doymayacak. sadece tadına alışacak. ay bak sonra batu gibi falan olur uğraşırsın allah korusun :18:Arkadaslar Merhaba
Yagmursesi, kizini gule gule saglikla buyut canim.
Badenur'un yazisini ben de okudum, listeden bir kisinin daha azalmasi cok sevindirici, insallah saglikla gebeliginin geriye kalan haftalarini tamamlar ve ikizlerine saglikla kavusur. Sirada Karamelito var, bekliyoruz duaciyiz.
Denizgeldi, Hikayeni bilsek te firsat yaratip okuyacagim canim, japon gozlunu ve seni operim. Yeni bilgisayarina da sevindim hayirli olsun.
Deniz Bulut, morluklardan bacagini pek goremiyormusun umarim morluklar gectiginde hersey istediginden de guzel olur, ne agrin ne de sizin kalir. Artik ondan sonra mini eteklerini cikarirsin canim. Batu artik abi oldu, yeme konusunda lutfen bize guzel ornek olsun, baliklari, kofteleri, biftegi yutsun....Gecen bir arkadasim yazmis tanidiklari bir hemsirenin 7 aylik bebegi bu kati gida beslenmesi sirasinda bogazina besinin takildigi ve cikarilamadigi icin vefat etmis...Bunlari duyunca da insanin iyice keyfi kaciyor, ben de catalla ezip vermeye calisiyorum ki surekli herseyi pure yemesin diye..... Buralar halen 30'lu derecelerde sadece sabahin erken saatleri ve aksamuzerleri serinledi, alisveris merkezleri halen daha dondurucu soguk, gecen hastanede klimayi kapattirdim, bebek bolumu morg gibi mi olur yaaa....Evde de en uzak odadaki klimayi acip, bulundugumuz odaya serinlik gelmesini sagliyoruz. Tarif ve bilgiler icin sagol, bu kati gida isi bayagi zorlu bir ismis diyebilirim simdiden...Dun harika ozenerek havuc, kabak, patates puresi yaptim, catalla ezdim Sevgili Herada'nin onerisi uzerine icine bir cay kasigi irmik ve biraz da kasik mamasi koydum, 3-4 kasigi zorla yedi, biraktim, geriye kalan sebzeye tuz atip ben yedim sonunda! Bir sure sonra ayri ayri zamanlarda yedigi zaten bir kac kasik sebze puresini kustu! Ne yapacagim ben yaaa? Haftaya 5.ayimiz bitiyor, erken mi bu sebze puresine acaba?
Alabama, sana ve Mert'e masallah diyorum canim ve sapkami cikariyorum. Yiyen bir bebek olmasi guzel gercekten, aksam yattiginda ne guzel bir ohhh la uyuyorsundur ben ise bu kiz sebzeyi niye yemedi ya diger seyleri de yemezse ne yapacagim endisesi ile yatiyorum ve kalkiyorum.
Tayf, seker isi gercekten cok onemli, yeni etkili insulinun doguma kadar etkili olmasini dilerim canim, biraz daha sabir...
Maiumut, test gunun ne zamandi, sanirim cok yaklasti, umarim bebisler seninledir.
Merye, gozunaydin hersey yolundaymis, saglikla ikinci bebisi de kucagina al canim. Cinsiyetini yazdin mi yoksa ben mi kacirdim?
Akideciknane, altin yumurtan altin embryo ve bebek olsun.
Tedavi dusunen arkadaslar yolunuz acik olsun, gelecek yila kucaklariniz bebislerle dolsun.
Canlarım sabah adetin 3.günü ya...atlamak lazım diye gidip kan verdim bakalım hormonal durumlar nedir diye.Hay gitmez olaydım.Okul çıkışı gidip sonuçları aldım vay anam vay benim Estradiol tavan yapmış fsh ise yerlerde sürünüyor.Eylülde de başıma gelmişti.Kist teşhisi konmuştu.E2 öyle yüksek olunca fsh yi baskılıyormuş.Şimdiki değer o aydakinden bile yüksek.Oysa çatlatma iğnesi olmuştum bu ay.Demekki çatlayamamış yada artık neyse ne.Oysa 1 ay önce ne güzeldi sonuçlar.30 günde sanki içerde dandanakan savaşı olmuş..Morlim bozuldu.Kös kös eve geldim.İşin kötüsü artık doktorumla da irtibatı kestim.Çünkü bir dahaki tedaviye ona gitmiycem.Şimdi arayıp sonuçları söylesem gel bakalım bi diyecek.Adetim bitince gidip burda bir doktora görünmek lazım .Büyük şehirlerde oturanlarınız için söylüyorum çok şanslısınız kıymetini bilin.Bizim burda durum dr açısından içler acısı.Geçen ay gittiğim Çatlatma iğnesini vereni de hiç tutmamıştım kılkuyruğun tekiydi.Abi ben artık bunları gözünden kılından tüyünden tanıyıp anlıyorum sanki ve güvenemiyorum.Güvensizlikte kötü bir şey.Hayal kırıklıklarının sonucu olsa gerek.Oysa adamların ne suçu var.43 yaşında ne bekliyorsam.Estradiol 639 FSH 2.68.Onların suçu ne onlar mı yaptı.İşin kötüsü labaratuara da şüpheyle yaklaşıyorum.Ya doğru çalışma yapmamışlarsa...Paranoyak bi durum benimkisi ama aslında amacım yoğurdum ekşi dememeye çalışmak galiba.En iyisi benden cacık macık olmaz deyip öyle pembe hayaller kurmamak...
Kızlar bi şey rica edicem lütfen benim bu olumsuz yazılarım kimsenin moralini bozmasın.Çünkü aranızda yaşı benimkiyle aynı olan hiç yok.Ben 2 ay sonra 43'ümü bitiricem.O yüzden ben zaten bu konuda çok çok umutlu hiç olamadım.Eğer olursa mucize olur diyordum hep hatırlarsanız.Ayrıca da şunu eklemek isterim dünyanın sonu değil.41 yaşında evlenmek zaten bu konuda işe eksiyle başlamak olmuştu.Allah verirse diye umut etmek güzel.Ben o umudu taşıyorum sadece.Elimden geleni de yapmaya çalıştım bir süre daha da devam edicem .Kendime 2 deneme hakkı daha verdim toplamda 4 eder.Ocak ayında memoriale semra hanıma gidicem.Konferanstı,ekipti mekipti derse onunla da işim olmaz.Önce gidip konuşayım bakalım.Tamam takiplerini ben yapıcam derse başlarız yoksa bahçeciye...Çok uzattım kafanızı şişirmeden kaçayım ben.Beni rahatlatmak için yorum yazmak zorunda hissetmeyin lütfen olur mu.Şimdi denizbulut alabama tayf okurlarsa bana sigara içmeye devam et senden cacıkta olmaz piyazda diyecekler biliyorum.Ama abi gel şimdi şu kağıda bakta içme.Adamı keşte yapar alkolikte bu değerler:2: :))
.................
[COLOR="#EE82EE selam kızlarr..
evet meryecim,benim bildiğim 10 yıl sonra hiç içmemiş gibi oluyosun bendse 14 ay oldu bırakalı ama bu ara tek tük içer oldum..
stresten dolayı ..
kaç yaşındasın meryecim normal yollamı oldu bebişlerin?...
[/COLOR][/B][/QUOTE]
tedacvi ye başladığmda 36 idi ama bana o zmnlar hamile kalamazsın sen demşti engin oral ben o ay hamile kalınca sadece tğp yaptırmamı istiyr diye düşünmüştüm iki ay sonra düştü bebişim sonra birçok dr gtim sonra burayı tanıdım burda tavsiye edilen birçok şeyi yaptım akupunkturu yapmadım ama bize yakin bir kaplıca vardı oraa herhafta gittim ve hergiidişmde yanınmda suyuu nu da getirdim eşim hep dalga geçti ve eşim hiç bir tedavi de beni deşteklemedi hr gtiiğimiz dr olmaz çok zor diyr sen ne diretiyrsn boş yere umut vakit ve para harcıyacz diyrdu hergün böyle geçiyrdu ama sen çok istediğin için bir kere tüp yapalm dedi ama bendende söz aldı birden başka yok tamam dedim bende
en son gtiiğim dr o hep içimi karartan dr ların aksine hep olulu şeyler söyledi hiç denememişsiniz bir kere yapalım ve kendi başına bir hamileliğinz var ve heray düzenli adet görmenz önemli gerçi ben öyle çok bilgi sahibi olmadan allaha şükür bebişiime kavuştm ilk tüp yaptığımda 38 oldu allha şüür şimdi 39
[quote="rieuse, post: 22029265"]İyi geceler kızlar
Bu aralar paylaşacak çok şeyim yani bir tedavim falan olmadığı için yazamıyorum ama okumaya çalışıyorum.
Denizbulutçum Batu ya da sana da çok geçmiş olsun.Batuya olanları okurken bile çok korktum kim bilir sen neler hissetmişsindir.Allah korusun yakışıklını.
Maiumut,Toana ve akidecik inşallah emekleriniz boşa çıkmaz kucaklarınız dolar yavrularınızla.
Tayfım topicimizin en realisti en bi pozitifi takma şu şekeri kafana sen onu da halledersin eminim.Demesi kolay biliyorum ama az kaldı sağlıkla gelecek oğulların inşallah.
Alkancım sen de takma şu yaşını lütfen. Ha 40 ha 43 bişey farketmiyor.Kayınpederimi annesi 45 yaşında doğurmuş.Ve kayınpederim tanıdığım en zeki erkek( eşim duymasın).Bu fsh denen meret ne ilginçmiş.Geçen ay 7 idi benim de bu ay 10 olmuş.Cuma günü kontrolüm var bakalım doktorum ne diyecek.
Meryecim korkulacak bişey yokmuş sanırım.Allah sağlıkla kucağına da almayı nasip etsin.
Yağmursesinin de kızı olmuş ne güzel.Allah analı babalı büyütsün,uzun ,sağlıklı bir ömrü olsun inşallah.
Hepinizi kocaman öptüm.Güzel haberlerinizi almak dileğiyle...
günaydın 38in gülleri
canım benim sakın üzülme,ben izmirde tedavi gördüm birkaç kez,bana hep yaşın dediler yumurtaların kötü dediler-ama onlara inat RABBİM'in izniyle sağlıklı bebeklerim olacak benimde-bende onlara 45 yaş üstü doğuran kadınları gösterdim,bana hep kendi yumurtaları değil dediler mümkün değil dediler,van depreminden sonra 47 yaşında bir kadın çadırda sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.o kadıncağızdamı başkasının yumurtasını doğurdu.oldumu olur ALLAH yeterki istesin.benim bir arkadaşımın şöyle bir sözü var;''ALLAH vermek istemeseydi istemeyi vermezdi'' diye.biz anne olmayı istiyorsak bize hayırlı sağllıklı bebeklerde verecek inşallah.ne yapmamız lazım1)umudumuzu kaybetmeyeceğiz 2)tedavi bırakmayacağız3)bitki kürlerimizi ihmal etmeyeceğiz4)en önemliside bol bol dua edeceğiz.çalışmayana hiçbirşey yok hayatım,yağmur sesini okumadınmı,neler yaşamış.ben inanıyorum senin harika sağlıklı bebeklerin olacak.ben aydın da oturuyorum,tüm zorluklara katlanıp bu ay istanbula gelip gideceğim tedavim için.ayrıca 15 yaşında yumurtaları kötü olan birsürü insan var,41 imde evlendim diye üzülme.bu kader işi.biz bebeklerimiz için yorulacak anneleriz.ama kavuşacağız ergeç.bu arada bende 41 imdeyimCanlarım sabah adetin 3.günü ya...atlamak lazım diye gidip kan verdim bakalım hormonal durumlar nedir diye.Hay gitmez olaydım.Okul çıkışı gidip sonuçları aldım vay anam vay benim Estradiol tavan yapmış fsh ise yerlerde sürünüyor.Eylülde de başıma gelmişti.Kist teşhisi konmuştu.E2 öyle yüksek olunca fsh yi baskılıyormuş.Şimdiki değer o aydakinden bile yüksek.Oysa çatlatma iğnesi olmuştum bu ay.Demekki çatlayamamış yada artık neyse ne.Oysa 1 ay önce ne güzeldi sonuçlar.30 günde sanki içerde dandanakan savaşı olmuş..Morlim bozuldu.Kös kös eve geldim.İşin kötüsü artık doktorumla da irtibatı kestim.Çünkü bir dahaki tedaviye ona gitmiycem.Şimdi arayıp sonuçları söylesem gel bakalım bi diyecek.Adetim bitince gidip burda bir doktora görünmek lazım .Büyük şehirlerde oturanlarınız için söylüyorum çok şanslısınız kıymetini bilin.Bizim burda durum dr açısından içler acısı.Geçen ay gittiğim Çatlatma iğnesini vereni de hiç tutmamıştım kılkuyruğun tekiydi.Abi ben artık bunları gözünden kılından tüyünden tanıyıp anlıyorum sanki ve güvenemiyorum.Güvensizlikte kötü bir şey.Hayal kırıklıklarının sonucu olsa gerek.Oysa adamların ne suçu var.43 yaşında ne bekliyorsam.Estradiol 639 FSH 2.68.Onların suçu ne onlar mı yaptı.İşin kötüsü labaratuara da şüpheyle yaklaşıyorum.Ya doğru çalışma yapmamışlarsa...Paranoyak bi durum benimkisi ama aslında amacım yoğurdum ekşi dememeye çalışmak galiba.En iyisi benden cacık macık olmaz deyip öyle pembe hayaller kurmamak...
Kızlar bi şey rica edicem lütfen benim bu olumsuz yazılarım kimsenin moralini bozmasın.Çünkü aranızda yaşı benimkiyle aynı olan hiç yok.Ben 2 ay sonra 43'ümü bitiricem.O yüzden ben zaten bu konuda çok çok umutlu hiç olamadım.Eğer olursa mucize olur diyordum hep hatırlarsanız.Ayrıca da şunu eklemek isterim dünyanın sonu değil.41 yaşında evlenmek zaten bu konuda işe eksiyle başlamak olmuştu.Allah verirse diye umut etmek güzel.Ben o umudu taşıyorum sadece.Elimden geleni de yapmaya çalıştım bir süre daha da devam edicem .Kendime 2 deneme hakkı daha verdim toplamda 4 eder.Ocak ayında memoriale semra hanıma gidicem.Konferanstı,ekipti mekipti derse onunla da işim olmaz.Önce gidip konuşayım bakalım.Tamam takiplerini ben yapıcam derse başlarız yoksa bahçeciye...Çok uzattım kafanızı şişirmeden kaçayım ben.Beni rahatlatmak için yorum yazmak zorunda hissetmeyin lütfen olur mu.Şimdi denizbulut alabama tayf okurlarsa bana sigara içmeye devam et senden cacıkta olmaz piyazda diyecekler biliyorum.Ama abi gel şimdi şu kağıda bakta içme.Adamı keşte yapar alkolikte bu değerler:2: :))
Teşekkürler canım,çok tatlısın..Dilerim tedavin bebeğini sana getirsin.Allah yardımcımız olsun hepimizin.Sevgiler...canım benim sakın üzülme,ben izmirde tedavi gördüm birkaç kez,bana hep yaşın dediler yumurtaların kötü dediler-ama onlara inat RABBİM'in izniyle sağlıklı bebeklerim olacak benimde-bende onlara 45 yaş üstü doğuran kadınları gösterdim,bana hep kendi yumurtaları değil dediler mümkün değil dediler,van depreminden sonra 47 yaşında bir kadın çadırda sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.o kadıncağızdamı başkasının yumurtasını doğurdu.oldumu olur ALLAH yeterki istesin.benim bir arkadaşımın şöyle bir sözü var;''ALLAH vermek istemeseydi istemeyi vermezdi'' diye.biz anne olmayı istiyorsak bize hayırlı sağllıklı bebeklerde verecek inşallah.ne yapmamız lazım1)umudumuzu kaybetmeyeceğiz 2)tedavi bırakmayacağız3)bitki kürlerimizi ihmal etmeyeceğiz4)en önemliside bol bol dua edeceğiz.çalışmayana hiçbirşey yok hayatım,yağmur sesini okumadınmı,neler yaşamış.ben inanıyorum senin harika sağlıklı bebeklerin olacak.ben aydın da oturuyorum,tüm zorluklara katlanıp bu ay istanbula gelip gideceğim tedavim için.ayrıca 15 yaşında yumurtaları kötü olan birsürü insan var,41 imde evlendim diye üzülme.bu kader işi.biz bebeklerimiz için yorulacak anneleriz.ama kavuşacağız ergeç.bu arada bende 41 imdeyimöpüyorum seni kocaman.
arkadaşlar merhaba
malesf güzel haber veremiyorum.olmadı gelmedi bana meleğim.üzgünüm.
akidecim ne kadar zor biliyorum.hemen hemen aynı duyguları yaşıyorum.kendimi bırakmamaya çalışıyorum.diyorumki yumurta takibi yapsanda en fazla olan ay başlasan nasıl olur.kendini toparlamaya bak yoksa deprasyana girersin.eğer ben bıraksam kesin girerim.ama direniyorum.ne kadar zor da olsa önüme bakıcam artık rabbim neyi layık görürse.elimden geleni yapıcam.eğer gelirse bebeğim ohh değmeyin keyfime amaaaaaa gelmezse nasıl yaşarım bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?