38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Bugün nihayet bir karar verildi.Doktorum yaşımdan dolayı tekrar doğal yolla hamile kalabilmemin zaman alacağını bu yüzden yumurta rezervim iyiyken biriktirmemi ve tüp bebek denememi önerdi.31 aralıkta tedavime başlıyorum Bakalım yeni yıl bize neler getirecek?
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.İyi haftasonları olsun...

Canimm ne guzel haber isde enazindan rezervin iyi benimide cevap vermiyor insallah hayirli olur bende ameliyata giricem 3 ocakda.hayirlisi olsun

38'in çıtırlarından tanıyorum seni.Ben oraya yeni geldim ama hep geçmişi okudum.O yüzden de seni ve hikayeni en baştan beri biliyorum sayılır.Kızına kavuşacağın müjdesini verdiğinde,kızınla buluştuğunu duyduğumda,bilgisayarın olmadığı için annene gittiğinde fırsat bulup kızından bahsettiğinde de hep ilgiyle ve hayranlıkla okumuştum yazdıklarını.Daha önce 38 topiğinde bu konuyla ilgili yine yazışmış ve ablamın da seninle aynı şekilde evladına kavuşmasını anlatmıştım...Ben diyorum ki Allah sizin gibi kadınları bu dünyaya özellikle bu misyonu yükleyerek yolluyor.Anne gerçekten doğurmakla olunmuyor.Şevkatle,sevgiyle sabırla yoğrulmuş kadının işi annelik...
Banyonun içinde, yerde, paspasın üstünde ,bir eli yüzünde diğer eliyle yazmaya çalışan Denizgeldi ben sana bayıldım bayıldım.Kızını babasıyla birlikte sağlıkla sevgiy ve mutlulukla büyüt.Ömrü uzun şansı güzel olsun inşallah.Ara sıra 38 e de uğra e mi.Görüşmek üzere sevgiler...[/QUOTE]

seni hatırlıyorum...ama az tanıyorum... fırsat buldukça 38 i okumaya çalışıyorum...güzel sözlerin duyguların için çokk teşekkür ederim.sardım seni......amin amin tüm güzel dualara aminnn.geçen bir yazını okudum.ama şu vodafon bana uyuzluk yaptı çekmiyor deli ediyor beni.bendeki de ne şansıysa..yazamadım bir türlü.sabahları zor bir günaydın verebildim.

bu ay dibe çökmüşsün...çök...çök ama sonra tekrar çıkmak üzere emi...daha bir güçlü....bence üzülme zamanında üzülmeli sevinç zamanında da sevinilmeli.her duyguyu yaşamalı.hiçbir duyguyu ertelememeli.hayat herşeye rağmen çokkk güzel... yaşanmaya değer....
sevgiler...

akidecik.....canın sağolsun güzelim....gidip gitmiyeceğinden emin değilim. yazımın.bence daha 8-10 yıl daha şansın var....selamlar....

reis.....selam...her yazımın bitiminde aklımdaydın...bir türlü sana yazamadım.geçmişin hepsini okumadım ama kromozomlarının temiz çıktığını ve kendini akladığını okumuştum.sonucunu okurken seninle mutlu oldum.umarım yeni yıl senin şansın olur..çok severim yeni yılları...özellikle de bu yeniyılı daha bir seveceğim.çünkü bu defa kızımla gireceğim .
ben senden çok umutluyum.doğal gebeliklerin olduğu için.inşallah bu defa olacak..

selam deniz. geç gördüm yazını. okudum ama bu seferde yazamamıştım. sen doğuştan anne olanlardansın. okurken düşündüm de ben oğlumu bu kadar seviyor muyum diye. tabii seviyorum ama ben doğuştan anne olanlardan değilim. ben öğreniyorum. hala sabırsızlıklarım kendime hiç vakit ayıramadığım için öfkelerim oluyor. ama annelik böyle birşey. önce çok büyük bir sevgi gerekiyor beraberinde şevkat ve sabır. sen en önemli gıdayı veriyorsun kızına. sevgini. eşinle kızının ilişkisini okuyunca da gözlerim doldu. inşallah hep böyle mutlulukla sağlıkla büyütün kızınızı. kısa bir süre sonra kızınla heryere gidecek yine tüm alışverişlerini kendin kızınla birlikte yapacaksın. annenin aynısını almak için çöpten yoğurt kabını çıkarması da bitirdi beni. o konuda da o kadar endişen vardı. hepsi boşmuş. zaten en önemlisi senin ve eşinin hissettikleriniz geri kalan hiçkimse önemli değil bu konuda. allah sizi hiç ayırmasın. uzun bir ömür hep birlikte mutlu olun. kocaman öpüyorum deniz i[/QUOTE]

teşekkür ederim deniz teşekkür ederim ansiklopedi kadın....

kendine haksızlık etme...oğluna hem annelik hem babalık yapıyor üstelik çalışıyorsun da.sen de kolay elde etmedin yavrunu.yemediğin içmediğin yapmadığın şey kalmadı.ayrıca başkalarına da örnek oldun.seni okuyup senden güç aldılar.

benim de sabrımın denendiği anlar olmuyor mu?oluyor elbette..o zaman diyorum az daha sonra gelecektin yavrum ...az daha sonra....şaka değil... ciddii söylüyorum.ben bir sene sonrasına bekliyordum.tahmin edersin,bilirsin..bu arada evi toparlayıp hat kursuna yazılmayı düşünüyordum.tv den duyduğuma göre ilk 6 ay eline hani o yazdıkları çubuk var ya.onu vermiyorlarmış eline.sabır işiymiş o sanat....sırf sabrımı eğitmek için ya öyle bir kursa ya da resim kursu düşünüyordum.çünkü düz bir çizgi bile çizemem.sevmem de resim çizmeyi....ama sırf sabırlı olmayı öğrenmek için gitmeyi düşünüyordum...zorla da olsa benden birşey çıkar mı acaba diye
hiç çıkmasa çiz M'leri...üstüne gülen bir güneş...haydi.
evet....anne olmak çok sabır istiyor.işin ilginç yanı;o kadar yoruluyorsun. yine de seve seve yapıyorsun.bir kere gülmesi,ağzını
sonuna kadar açıp gülmesi herşeyi unutturuyor sana.

kendime vakit ayıramamaktan ben de şikayetçiyim...n eyapalım bak uykudan çaldık buradayım işte...bir de eğer bu yıl içinde sezon kapanmadan tiyatroya gidebilirsem eğer daha korkmam annelikten.hiçbir zorluktan.

benim de nadir de olsa öfkelendiğim anlar oldu..ama kızıma değil.bazı şeylerin üst üste geldiği anlarda..b u anlardan sonra çok kızıyorum kendime...öfkemi gösterdiğim için.yanından ayrılmadığım için o anda...buna çok dikkat ediyorum artık.öyyyyle taklitçiler ki... ne görürlrse yapıyorlar... çok dikkatli olmalı çokkk..

güzel dileklerin için çok sağol DENİZ ANNE.......... :))
Ben de Batuyu öptümmmmmmmmm

selam kızlar herkese iyi hafta sonları
altınyunus önce unutmadan yazayım belki yazdım ama yazdığımı hatırlamıyorum.
altınyunus canım umutun yeni yaşını kutlamayı atlamış olabilirim. oğulunu öp kokla benim için nica sağlıkla mutlu yıllar sizin olsun inşallah.

maicim sonuca üzüldüm ben çok ümitliydim ama kısmet işte napalım. inşallah dondurulmuşunla olur tedaviye uğraşmaya istemeye umut etmeye bu yollarda yorulmaya devam. zaten sende bir yılma yıkılma görmüyorum allahın izniyle güzel günler de gelcek.

akidecik seninde olmamış ama senin doktor biraz moral bozmuş bence takılma sende değiştir doktorunu. çok biliyorlar eğer menepoz yoksa yumurta var demektir yumurta varsa sperm varsa neden olmayacakmış. insanlar ne ameliyatlar geçiriyorlar da ikizlere hamile kalıyorlar.

toanadan haber gelmiş inşallah tüm süreçler güzel geçer ve inşallah türkiyeden yavrusu kucağında ayrılır çok dua ediyorum onun için.

karamelim canım benim sen hep bizimlesin buraya gelmesen de gelsen de benim için hiç farketmiyor takipteyim gözüm üstünde. kulaklarım sende zil takıp oynamak için bekliyorum. bu arada hadi iyisiniz yendiniz bizi büyük fark yicektik yırttıkkkkk. ama biliyosun moralimiz bozuk canımız top oynamak istemiyo ondan şettirdik yani.

bahar nerelerde acaba enes iyi mi büyüyo mu neler yapıyo merak ediyorum gerçi herada sen de yazmışsın ama haber alanınız var mıı?

cans canım senin bu ameliyat işinin demek bi zamanı var kısmet hayırlı zamanda hayırlısıyla olsun inşallah hayatım umarım onun haricinde sen iyisindir.

kartopu ile kangurum dan da haber gelmiyor umarım onlarda iyilerdir.

denizgeldi canım sümüklüböceği ben de okudum çok güzel olduğun gibi yazmışsın allah ağız tadınızı hiçç bozmasın.

hayırlısı olsun canım önce ben de şey düşündüm senin hamile kalmanda problem yok ki niye tüp tedavi dediler. yoksa bu genetik olayları yüzünden düzgün yumurta düzgün sperm düzgün embriyo düzgün süren hamilelik mi diye acaba ? neden yani ? ama neden her neyse allah gönlünüze göre versin canım.

maşallah güzel kızıma maşallah inşallah hep böyle devam etsin. dişleri ne durumda var mı hiç gelen giden. bizimkinin alt üçüncü göründü hafiften bu ara biraz nane bazen güzel yiyor bazen yemiyor dişinden heralde. yada anne sütünü önden çok almasından bilmiyorum. bu arada inek sütünü hiç sevmedi bi tadına bakıp yüzünü ekşitip bırakıyo hiç ikinciye almıyo. bende fazla diretmiyorum. ama allahtan salıncağında ablası uyutabiliyor dışarı çıkma derdinden kurtulduk yani uyku için dışarı çıkmaktan. ama sabahları geç kalkmaya akşamlarıda geç uyumaya başladı ben yatana kadar o da ayakta olunca ben akşamları iptal oluyorum. bu ara işler yoğun yılbaşı öncesi epey yoruluyoruz işyerindede çok yorulmaca. şöyle bi kaç gün yılbaşında bi yerlere kaçsak ne güzel olur. zarpın attığı linki bana da atar mısın topikte attıysa gözümden kaçtı şekerim. çeşit arıyorum bende eski anılarımı falan gözden geçiriyorum annem ne yapardı falan diye.

valla neden olduğunu bilmiyorum ancak ağız tadıyla alakalı olduğunu düşünüyorum ben. biz eşimde ben de ne yüksek ne alçak statüden gelen ailelerin bireyleriyiz. orta direk demek doğru olur. ama benim annem de kayınvalidem de çok iyi yemek yaparlar bunu diğer aile bireyleri geçmişten bugüne söylerler. ve evet her iki evdede hep bol lezzetli yemekler oldu biz böyle büyüdük. dolayısıyla ben ağız tadıyla alakalı olduğunu söyleyebilirim. bu ağıztadının da çocuğa genetik geçtiğini düşünüyorum. öğrenilmiş birşey değil gibi geliyor bana. yani ben lezzetsiz bir şeyi yer çünkü lezzetlisini bilmiyor buna katılmıyorum. çünkü benim oğlum önce tatsız tuzsuz verdim yemedi. bir yaşına kadar tatlı verdim yemedi ama tuzlu verdim çok sevdi hala turşu içintakla atıyor. bu bir tercih. ama tahin pekmez yada helva ver tatlı ama yiyor. şimdi şimdi çukulata da yemeye başladı ama kararınca yiyor. bazı insanlar vardır onların grafigi ya çok alttadır ki onlar kompleksli oldukları için yada zayıflığa takık oldukları için yada ince olmak için yemezler. ama iplerini bırakırsan sevdiği şeyi pis boğaz oldukları için afedersiniz bok gibi yerler daya önüne yedikçe yer. bu pis boğazlılıktır. ama ben mesela sevdiğim şeyi önüme ver ikinci porsiyonu yemem çok açsam varsayki yedim ama pişman olurum yememek için çaba harcamam anlıyomusun gözüm toktur canım istemediği için yemem.karnım açsa güzel birşey yemek isterim gidip de içinde seksen çeşit bişiler olan saçma sapan tost yemem.çok acıktım dayanamıcam ölcem bitcem yapmam. beklerim güzel sofrayı. aaa ben karpuz severim ver bana bi karpuz yiyim çüş yani bu övünülcek bişi mi ki bence görgüsüzlük aç gözlülükdür. ben sabahları kahvaltı etmiyorum ben şunu yemiyorum ben bunu yemiyorum ben şöyle besleniyorum falan diyenden kork. sana seni çok yiyormuş hissettirir ama kendi başına ohooo neler götürür. ben güzel pişirilmiş herşeyi yerim anacım çocukkende yiyordum. herneyse tüm bu karakteristik özellikler çocuğa geçiyor. bunun çok dışında bence mertin yada güzel yiyen çocukların ortamları ve çevreleriyle alakalı. eksiklikleri olan çocuklar bunu gayet güzel hissediyorlar. Batunun en büyük eksikliği babası sen bünu ne kadar hissettirmemeye çalışsan da bunu hissedecek aynı sofraya otursanız düzen farklı olsaydı Batu da yerdi bence. çünkü Batu da yemeyecek bir tip yok. bide tabiki inek sütü alerjisi işi baştan bozdu. statüden çok bence aile olmak aile olabilmek ayranım ekşi diyebilmek kadın olarak bizim işimiz malesef çok ama çok zor. bunu anlayacak en azından biucundan ufakda olsa tutabilcek yapmasada yapıyomuş gibi görünecek bi koca şart. eğer kocan senden bi şans daha isterse sakın kendin için reddetme Batu için şartları belirle ve gelmesine izin ver bi de böyle dene. bazen bi baltaya sap olmayan saplar ki ben çok gördüm iyi baba olabiliyorlar bunu yaşadım gördüm. eşimin iki kız bir erkek kardeşi var bekarlar. annesi benim annem bi büyük masa yapıyor bu büyük masa da mert sık sık oluyor ve çok güzel yiyor kalabalıkta. kardeşimin eşi ve kızkardeşi kızkardeşinin eşi gelinin annesi babası onlarla da ayrı bir kalabalık masamız var o masada da mert çok keyif alıyor. yeğenler kuzenler onların çocukları hep kalabalıklar içindeyiz içindeydik. arkadaşlar onları eşleri çocukları gitmeler gelmeler oralarda oturulan masalar yenen yemekler ben bakınca mert hepsinde yiyor kısacası kalabalık masalara gitmek gelmek bunları toplum olarak kaybetmemek gerekiyor bu sosyalleşmeler çok önemli. sadece feysden resim paylaşmakla olmuyo bu işler. bunları genel yazıyorum ha sakın üstüne alınma sana yazdıklarımla karıştı biraz. artık ayıklarsın şekercim.

saol canım çok şükür bugünlere geldik. geçen hafta farkettik ki mertgözüne elini sokuyor ya bi sıkıntı var ya kaşımak istiyor beceremiyor. hatta bi sabah kalktık sol gözünden küçük bir kan lekesi akında. resmen parmağını sokup zedelemiş. korktuk götürdük doktora. kuzum hiç kıpırdamadı doktor abisi inceledi baktı falan bi sıkıntı yok dedi. içimiz rahatladı. biraz keşif yapıyor galiba aklınızda bulunsun önce kirpikleri elliyo işaret parmak ucuyla sonra ısrarla gözüne sokmayaçalışıyo belkide deniyo acaba el girermi acır mı falan diye mi kontrol ediyo artık bilmiyorum. ama sonuçta gözünde bi sıkıntı yokmuş. yinede sabah akşam kullanmak için bi damla verdi doktor ve 2.5 3 yaşını geçmeden tüm çocukların bi rahatsızlık belirtisi olmasa bile mutlaka gözkontrolüne gelmesi gerekiyor dedi. çünkü varsa bi sıkıntı erken müdahale çözüme çok katkılı olur dedi. ajandalarınıza yazın ben bilmiyordum öğrendim.

canım yemedikleri sakın moralini bozmasın yediklerini ver yemesi önemli olan. ne yediği sonra oturuyor. bide herşeyin tadına baktır benim yaptığım en önemli şey her yediğim şeyin tadına baktırdım. yani onun yiyemeyeceği kıvamda olan herşeyi kendi ağzımda ezip kırıp parçalayıp yedirdim aaa bunu daha yutamaz demedim onun yiyebilceği şekle getirip yedirdim.sebze yemesede meyve yer kahvaltı yer yoğurt yer et yer balık yer makarna pilav yer bulgur yer baklagiller yer yani illaki bişiler yer. mert de oldum olası çok sebze yemedi hala bezelye taze fasülye kuru fasülye barbunya gibi tanelileri yemiyo ancak çok açsa bazılarını yiyo ama biraz rahatsa ı ıhh. ama havuç kabak patates gibi kesilebilen sebzeleri küp küp kıvamda ve yumuşaksa ağzıyla ezebilecek kıvamdaysa yemeyi seviyo. ve evet moralin bozmak için çok erken biz 6 ay bittiği gün ilk katı gıdamızı yedik siz daha 5 de başlamışsınız. bu kadarlıkken eğer bir kaşık yemiş ve ikinci kaşığı yemişse ohooo süper bir iş başarmış say kendini. sakın yemiyor deme. onun ne kadar midesi var ki şu an tadıyor öğün olarak yemiyor ki. üzülmek için çok erken hayatım. sen sadece tattır ve normal de ne yiyorsa onunla doyur.

selam alabama....bir kaç zaman yazamadın gibi...işler yoğunmuş.
yazamasam da mümkün olduğunca okumaya çalışıyorum.bebeklere yemek yedirme konunda yazdıkarını dikkatle okumaya çalışıyorum.son yazını da okuyunca içim rahatladı..kızıma et türü şeyleri genelde ben çiğneyerek verdim.verdikçe de ye kızım şimdi ye büyüyünce iğrenirsin benden diyordum.heh heh.hafiften suçluluk duygusuna kapılıyordum.oh demek veren varmış...blendırla bir kez verdim.etli kurufasülye vermiştim.çok katılaştı bi tuhaf oldu görüntüsü.hoşuma gitmedi.sonrasında fasülyeyi hafif çatalla ezerek eti de ben çiğneyerek verdim.çok normal bakıyo yiyor götürüyor yavrum.köfte tavuk ta öyle..yalnız hiç vermediyseniz eğer etli kuru fasülye.benden minik bir uyarı amanınnn... acaip enerjisini atmaya çaçışıyor.hop orda hop burda.mahvetmişti o aklam beni zilli.tam da yeni yürüme safhasındaydı.o koşuyoır ili koltuk arası ben etrafında yarasa oldum.kanat oldum. 9 da uyuyan çocuk 12 yi buldu uyuması.

herşeyi tatması konusunda da seninle aynı fikirdeyim.zaten öyle de uyguluyorum.laf aramızda ben yerken biraz özendiririm karşımdakini.belki onun da payı vardır.yavrum tatlı acı ekşi tuzlu herşey yiyor şükür.
bir de bir yiyeceği çok kere denemek te doğru.tavuk çorbasını ilk verdiğimde içmemişti.öğürmüştü.aradan zaman geçip te farklı birkaç çorba sonrası içmeye başladı beğenmediği çorbayı.meğer geç hatırladım.kaldığı yerde çorbaya kıyma koyuyorlarmış.tavuk vermiyorlarmış...

sahi.. hep soracak oluyorum.sizin ikizler geldi mi dünyaya...geçmişten kaçırdımmı?

nisa....daha iyimisin?

toanayı yazmışın.çokkk selamımı ilet ona olur mu?demek hollandanın gülü gelmiş türkiyesine...dua edeceğimi söyle emi...Allah hepinizin gönlüne göre versin nisa...amin..

labama sağol canım evet güçlü olmak zorundayım devam edebilimek için.üzülüyorum ama kendimi yıpratmadan.

denizgeldi iyiyim iyiyim.selamını söylerim canım.demek denizin peşinden koşuyorsun he canım benim.inşaAllah onu görmek kısmet olur.çok öpüyorum denizimi.sizler kuzularını nasıl beslediğinizi paylaşıyorsunuz.kendi adına söylim şu an katılamıyorum inşaAllah ileride bende sizden çok şey öğrenecem.besleyin büyütün bütünnnnn umutları.hepsini seviyorum kuzularım benim.

selam kızlar...ben geldim..

isimlerinizi tek tek yazamıyorum şu an ama hepinizi öpüyorum bolca,bebişlerinizi de tabii ki...akidecik ve mai yola devam,üzüldüm ama pes etmek yılmak yok diil mi?
sizlere de bu yakışır zaten unutmayın...alkan yaş konusunu bu kadar kafana takma lütfen olacaksa 50 yaşında da oluyor biliyosun ama yaş önemli bile olsa herşey demek diil,yumoşlar var olduğu sürece umut var demak unutma...merye sonucun iyi çıkmasına çok sevindim hayatım,inşallah sağlıkla alacaksın yavrucuğunu kucağına..denizbulut batu nun ayağı ne durumda iyicedir artık umarım,senin ameliyat sonrası durumun nedir,iyileşiyo musun hızla?..rieuse gelişmeler iyi olacak sanırım,hayırlısı ile yeni yılda bebişin kucağında inşallah,alabama rieuse doğal hamile kalabiliyor ama sanırım düşükler ve yaş yüzünden doktoru tüp için start vermek istemiştir,aynı şey benim başıma gelmişti ordan biliyorum,bu arada senin yakışıklı 3. dişi çıkarıyomuş maşallah...ayyy herkese yazmak istiyorum uzun uzun ama hiç halim yok..şu şeker olayı yordu biraz beni insülini günde 90 üniteye çıkardık ve sanırım özellikle akşam ve gece insülinleri yorgunluk yapıyo biraz,90 ünite bile tam anlamı ile dengeye sokamadı şekeri bugün 3. ciğer geliştiriciyi oldum ve akşam biraz iyi gider gibi olmaya başlayan şeker 211 e çıktı yine...insülin manyağı oldum valla heeeee..neyse bugün doktora gittim danaların biri 1500 gr öbürü 1630 gr olmuşlar...2500 ü görünce doğumu planlayalım diyor doktor ve sanırım 5-6 hafta filan sürer bu..doğum yaklaştıkça danalardan ürker oldum,allahım ben naptım derken buluyorum bazen kendimi bu normal mi acep,yaşayan varmı bu duyguyu bilemiyorum ama anne olmak çok bilinmeyenli denklemmiş valla...

ikizler gelmedi henüz canım kısmetse ocak sonu şubat başı. aynen tayfın durumu 2500 gördüklerinde planlanacak doğumlar. 40 haftaya göre şubatın sonu oluyor ama ikizler 37 hafta falan doğuyorlarmış. tayfla bir gibilerneredeyse. bizimkilerinde durumu 1.5 civarıolmuşlar çok şükür.

yemek işine gelince valla kimseyi iğrendirmek istemiyorum ama bence bi sıkıntı yok iyi yapmışsın. benim kaynanam da yaparmış çocuklara küçükken. konuşurduk önceden iğğğ miyyy falan yapar gülüşürdük hatta löpçük mü muahaaaaaha şeklinde dalga geçerdik. ama şimdi ben aynısını yapıyorum bi sakıncada görmüyorum mertde valla aynen deniz gibi öyle çoook yedi benden. ayrıca mert de insanın gözünün içine bakıyor değişik birşey olunca kaçarın yok ille vercen onu yicek bişekilde. ben merte bugüne kadar hiç hazır meyvesuyu kola asitli içecek saçma sapan şekerlemeler çikolatalar öyle cips mips vs gibi zararlı şeyler vermedim zaten onları göstermiyorum da eğer biz kola içiyosak aynı bardaklara su koyup veriyorum onu şimdilik kandırıyorum. tattirdığım herşey sebze meyve yemiş et vs yicekler bizim yediğimiz şeyler.maşallah denize yesin güzelim afiyetle herşeyi yesin. aynen ilk başta mert de yemediği şeyleri sonradan yedi. örneğin dediğin gibi tavukparçalı tavuk suyuna çorba şehriyeli ve tarhana çorbası. sonra ben tarhanayı aynen bize yaptığm gibi yaptım bayıla bayıla içti hala da içiyo. önceden çorbalara ekmek doğruyodum öyle severek içiyodu. sonra kesinlike içine ekmek istemedi. ille çorbayı sıvı vercen hüpür içecek ekmeği koparıp ufak ufak vercen ayrı yicek. yani büyük adam gibi. tavuk ve balık eti minik minik veriyorum yiyebiliyo yumuşak yumuşak ama et biraz sert olduğu için onu bazen eti yumuşaksa yiyor bazen direk yemiyor. köfte konusu hala tam belirgin değil. bazen yiyor genelde pek sevmiyor. sucuk sevdi ama salam sosis sevmedi aynneennn ben ve babası gibi. biz sucuk severiz ama salam sosis pek girmez eve. işte böyle şeker aman işte yesinler yeter ki. insan tabağını bitirince nasıl mutlu oluyor dimi .

tayf canım aman sen bak keyfine inşallah bu süreci hayırlısıyla atlatıp kucağına bebelerini alda hayırlısıya bugünler unutulcak. ha sonrası da allah dağına göre kar verir. öyle yada böyle buyuyecekler biraz zor olacak ama bir tanede zor anacım artık sen dahada zor geçircenama iki üç yıl sonra rahatlayacaksın inşallah. ben diyorum ki galiba ilk dört yıl en zoru sonrası da elbet zor ama fiziksel zorluklar azalacak başka zorluklar yaşanacak altından kalkacaz alimallah inşallah.

maicim inşallah o günler gelcek sizler de bunları yazcak paylaşacaksınız inanıyorum gönülden.

Son düzenleme:

bak bu dediklerine katılamayacağım. zira benim büyüğüm evlerde de çok güzel yemekler pişerdi. yani annem de iyi yapar ama halam mükemmel yapıyor. çok basit bir şey olsun hani basit ıspanak, pırasa olsun onun eli değdi mi başka olur. batu ya d ÖNCE YAĞSIZ TUZSUZ BEBEK YEMEKLERİ OLMAYINCA YAĞLI HAFİF TUZLU BEBEK YEMEKLERİ SONRA BİZİM YEMEKLER HEPSİNİ DENEDİM. arada büyük yazmışım. kısaca yiyemedi gitti. babasızlık ileride mutlaka birçok alanda etki edecektir ama yemek konusunda etkisi olduğunu sanmıyorum. babası askerdeyken çocuğunu büyütnler oldu böyle sorunları olmadı. yazın yazlığa gittik hep kalabalıktaydı mümkün olduğunca sofra gördü yedi mi hayır. doğumgününde en son annemlerde kalabalıktık. delirdi uyumadı koşturdu durdu. peki sofraya oturup hatta bakıp ağzına birşey koydu mu hayır. 2 akşam önce babası geldi. yemek saatiydi. özellikle heveslenir diye karşılıklı sofraya oturup yemek yedik. batu bizim içtiğimiz çorbanın tadına baktı mı hayır. ama ertesi gün bakıcısıyla 1 kase içmiş. bana çekmiş diyorum. ben 1 yaşına kadar sadece muhalebi yemişim. sonra da aaa kuş uçtu kedi geçti araba geldi diye peşimde koşmuşlar. ama sonunda ne yapıp edip şişmanlatmışlar. 20 yaşıma kadar falan da oldukça yemek seçiyordum. bu arada ben anne baba artı hala babaanne ve dede bir de üstüne müthiş misafir olan bir evde büyüdüm 7 yaşına kadar. çocuklar kalabalığı sever evet. kalabalık sofrayı da sever. ama batu kalabalığı sevse de sofra kısmına oturtamıyoruz en fazla 1-2 tadına bakıp gidiyor. yüksek sosyal satatü dedimse hizmetçile ahçılar yalılar demek istemedim tabii. evde yemek olacak ve annenin de uğraşacak vakti olacak demek istedim sadece.

e o zaman sebep belli işte. Demek Batu annesine çekmiş. ama ben yinede senin için de Batu içinde istisnalar kaideyi bozmaz diyorum. birçocuk yada ailenin büyük çocuğu ki bende ailenin büyük çocuğuyum. hiç yemek yeme problemi yaşamadım aksine kardeşim ailenin yemeyen çocuğuydu. eğer evde ocakda daima yemek pişiyorsa dumanı da tütüyorsa ve aile bireyleri düzgün ve birlikte yemek yiyorsa oranı yüksek şekilde yeme problemi yaşamaz. aksine evde herkes farklı saatte girip çıkıyorsa sofra kültürü yoksa kim kime dumdumaysa sofranın başına baba yada ailenin büyüğü oturuyorsa hoş muhabbet ağız tadı varsa bence aksine yemek yer yemekten hoşlanır. benim tanıdığım bir aile örnek verebilirim biri dört biri sekiz yaşında iki oğlan çocuğu ama bunca senedir evde doğru dürüst kahvaltı sofrası hazırlanmamış doğru dürüst yemek pişmemiş anne aklı havada işin ciddiyetinin farkında değil. aksine maddi durum harika sabah kornfleks yazın sürekli dışarda yemek yemeler. hazır köfteler hazır vakumlu ambalajlarda alınan yarı pişmiş yarı pişmemiş saçma sapan döner vsgibi yemekler hazır mantılar ile geçiştirilen öğünler. işte o iki çocuk hiçbirşey yemiyorlar hiçbir zaman öğünler yenmiyor. ne sebze ne köfte ne sevilen yemekler porsiyonlar asla bitmiyor ve sürekli mıy mıy eden iki tip. hep yememek için yapılan pazarlıklar ama tüm bunlar aslında bizim çocuklarımızın yaşı için değil de daha çok ileri yaşlardaki çocuklar için daha geçerli tabi. bizimkiler henüz olayların ve durumların çok farkında değiller bu yaşananlar atılan ilk adımlar misali önemli elbet. ama ortamın önemi ilerde daha çok önemli olacaktır. malesef ben de seninle aynı fikirde değilim. belki Batuyu bunun dışında bırakabiliriz istisna olduğunu düşünüyorum haa bu arada ben şunu da ekliyim ben gözü hep yemekte olan çocuk da istemiyorum. yani hımbıl gözüdoymayan aklı fikri bir kutu daha mısır patlağında olan içi dolu fıcıcık da olmasın benim oğlum. herşeyi yesin ama kararında yesin. ağız tadıyla yesin. yesin ve yedirsin. aslında yaptığımız genellemeler bugünden çok gelecek için önem taşıyor. şimdilik yaşananlar genelleme yapmak için erken olsa da gelecek için ipucu veriyor. gün gün herşey değişiyor inşallah herşey rayına gönlümüze göre oturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…