Bugün nihayet bir karar verildi.Doktorum yaşımdan dolayı tekrar doğal yolla hamile kalabilmemin zaman alacağını bu yüzden yumurta rezervim iyiyken biriktirmemi ve tüp bebek denememi önerdi.31 aralıkta tedavime başlıyorumBakalım yeni yıl bize neler getirecek?
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.İyi haftasonları olsun...
Bugün nihayet bir karar verildi.Doktorum yaşımdan dolayı tekrar doğal yolla hamile kalabilmemin zaman alacağını bu yüzden yumurta rezervim iyiyken biriktirmemi ve tüp bebek denememi önerdi.31 aralıkta tedavime başlıyorumBakalım yeni yıl bize neler getirecek?
Selam arkadaşlar,
Dar bir vakitte çabucak yazayım.
Maiumut, yarın büyük gün. Müjdeni bekliyoruz arkadaşım.
Denizbulut, çok geçmiş olsun. Başarılı bir ameliyat geçirmişsin gibi duruyor, kurtuldun inşallah. Gelecek sene başında doktorunun adını almak için kapını çalacağım böyle giderse. Batu ile yemek maceralarınızı okudum. Allah yardımcınız olsun. Yalnız Batu'nun halanı ti'ye aldığı bölümü okuyunca kahkaha attım resmen, akıllı bıdık. Çorba tarifi için de sağol. Gelecek ay sonu geçeceğiz sanırım balığa, muhakkak denerim.
Yağmursesi, keyifle büyüt Zeren Ay kızımızı, müsait zamanında fotoğrafını görmek isteriz, hatırlatayım. Darısı tüm arkadaşlarımıza, isteyenlere.
Tayf, çok geçmiş olsun. İnşallah vaktinde bir doğum için hastaneye gidersin, öncesinde gözetim altında olmana gerek kalmaz.
Zarpdeniz, ikinize de çok geçmiş olsun. Umarım bugün daha iyisinizdir, insanın içi gidiyor citlenbigi hapşırırken düşününce.
Alabama'cım, bravo azimli ve sabırlı anneye. Kayınvalide takdiri kazanmak zordur ha, bravo. Ek gıdayı sormuşsun, iyi şükür, üzmüyor beni. Bayağı bir arttırdım denediğimiz sebzeyi filan, ek gıdalardan ha gayret ana öğün yapıyoruz şimdi. Bazen sevdiği şey bittiğinde kızıyor filan. Zarpdeniz sağolsun bir link attı, bebek gıdaları ile ilgili. Bir bebeğin bir gıdayı sevip sevmediğini anlamak için 21 ayrı kereye kadar denemek ve sonuca ona göre varmak gerekirmiş. Daha yolumuz var ancak günde 300 gr civarı ek gıdaya çıktı yemesi, bence gayet iyi gidiyor.
valla neden olduğunu bilmiyorum ancak ağız tadıyla alakalı olduğunu düşünüyorum ben. biz eşimde ben de ne yüksek ne alçak statüden gelen ailelerin bireyleriyiz. orta direk demek doğru olur. ama benim annem de kayınvalidem de çok iyi yemek yaparlar bunu diğer aile bireyleri geçmişten bugüne söylerler. ve evet her iki evdede hep bol lezzetli yemekler oldu biz böyle büyüdük. dolayısıyla ben ağız tadıyla alakalı olduğunu söyleyebilirim. bu ağıztadının da çocuğa genetik geçtiğini düşünüyorum. öğrenilmiş birşey değil gibi geliyor bana. yani ben lezzetsiz bir şeyi yer çünkü lezzetlisini bilmiyor buna katılmıyorum. çünkü benim oğlum önce tatsız tuzsuz verdim yemedi. bir yaşına kadar tatlı verdim yemedi ama tuzlu verdim çok sevdi hala turşu içintakla atıyor. bu bir tercih. ama tahin pekmez yada helva ver tatlı ama yiyor. şimdi şimdi çukulata da yemeye başladı ama kararınca yiyor. bazı insanlar vardır onların grafigi ya çok alttadır ki onlar kompleksli oldukları için yada zayıflığa takık oldukları için yada ince olmak için yemezler. ama iplerini bırakırsan sevdiği şeyi pis boğaz oldukları için afedersiniz bok gibi yerler daya önüne yedikçe yer. bu pis boğazlılıktır. ama ben mesela sevdiğim şeyi önüme ver ikinci porsiyonu yemem çok açsam varsayki yedim ama pişman olurum yememek için çaba harcamam anlıyomusun gözüm toktur canım istemediği için yemem.karnım açsa güzel birşey yemek isterim gidip de içinde seksen çeşit bişiler olan saçma sapan tost yemem.çok acıktım dayanamıcam ölcem bitcem yapmam. beklerim güzel sofrayı. aaa ben karpuz severim ver bana bi karpuz yiyim çüş yani bu övünülcek bişi mi ki bence görgüsüzlük aç gözlülükdür. ben sabahları kahvaltı etmiyorum ben şunu yemiyorum ben bunu yemiyorum ben şöyle besleniyorum falan diyenden kork. sana seni çok yiyormuş hissettirir ama kendi başına ohooo neler götürür. ben güzel pişirilmiş herşeyi yerim anacım çocukkende yiyordum. herneyse tüm bu karakteristik özellikler çocuğa geçiyor. bunun çok dışında bence mertin yada güzel yiyen çocukların ortamları ve çevreleriyle alakalı. eksiklikleri olan çocuklar bunu gayet güzel hissediyorlar. Batunun en büyük eksikliği babası sen bünu ne kadar hissettirmemeye çalışsan da bunu hissedecek aynı sofraya otursanız düzen farklı olsaydı Batu da yerdi bence. çünkü Batu da yemeyecek bir tip yok. bide tabiki inek sütü alerjisi işi baştan bozdu. statüden çok bence aile olmak aile olabilmek ayranım ekşi diyebilmek kadın olarak bizim işimiz malesef çok ama çok zor. bunu anlayacak en azından biucundan ufakda olsa tutabilcek yapmasada yapıyomuş gibi görünecek bi koca şart. eğer kocan senden bi şans daha isterse sakın kendin için reddetme Batu için şartları belirle ve gelmesine izin ver bi de böyle dene. bazen bi baltaya sap olmayan saplar ki ben çok gördüm iyi baba olabiliyorlar bunu yaşadım gördüm. eşimin iki kız bir erkek kardeşi var bekarlar. annesi benim annem bi büyük masa yapıyor bu büyük masa da mert sık sık oluyor ve çok güzel yiyor kalabalıkta. kardeşimin eşi ve kızkardeşi kızkardeşinin eşi gelinin annesi babası onlarla da ayrı bir kalabalık masamız var o masada da mert çok keyif alıyor. yeğenler kuzenler onların çocukları hep kalabalıklar içindeyiz içindeydik. arkadaşlar onları eşleri çocukları gitmeler gelmeler oralarda oturulan masalar yenen yemekler ben bakınca mert hepsinde yiyor kısacası kalabalık masalara gitmek gelmek bunları toplum olarak kaybetmemek gerekiyor bu sosyalleşmeler çok önemli. sadece feysden resim paylaşmakla olmuyo bu işler. bunları genel yazıyorum ha sakın üstüne alınma sana yazdıklarımla karıştı biraz. artık ayıklarsın şekercim.evet anlat anlat. sen anlattıkça ben daha sinir oluyorum. sonunda gidip batu yu yemediği pirzolalarla balıklarla dövücemmert in bir oturuşta maşallah bir leveği mi ne yediğini yazmıştın. batu ya daha pirzola köfte ve hatta makarna bile yediremedim ki tüm çocuklar sever nasıl balık yedireyim. ben şimdilik balık çorbasıyla idare etmeye çalışıyorum. okuduğum bir kitapta yemeyen çocuklar için yüksek sosyo ekonomik statüden tek çocuk veya ailenin büyük çocuğu olur diye yazıyor. kısaca evde bol yemek ve anenin de çocukla uğraşacak bol zamanı olması gerekiyor. bende sabır çok yok ama neyse ki bakıcı da var. halamda da var geldiği zamanlarda. sanırım şimdiden bizi oynatmak hoşuna gidiyor. benim erken pesetmemi de mamaya ulaşmak için güzel bir yol olarak görüyor. ben daha bu kadar anlamaz diyordum ama artık herşeyi anlıyor. halamda ciddi derecede boğazında birşey kaldı fobisi var. biz bebekkn de varmış. batu bebekliğinden itibaren mama içerken yemk yerken su içerken biraz öksürse biraz boğazına birşey kaçtı gibi olsa halam boğazında birşey kaldı diye hem kendini yırtıyor hem kaçıyor hem saçını başını yoluyor. hatta bizim de telaşlanıp sakin kalıp müdahale etmeye çalıştığımız bir an o okadar feryat figat edip üstümüze geldi ki kavga da ettik. şimdi batu halamın karşısına gidip öhö öhö yapıp gülüyor. bit kadar yerden bitme boyuyla halamla dalga geçiyor. eh diyorum hala artık şu korkunu yen 12 aylık bebek bile seninle eğleniyor. valla herşeyi biliyorlar herşeyi.
nasıl eledi dr amniosentez olmadan? neyse ben çok çok iyi bir ense ölçüsüyle ve iyi bir ikili testle birşey olmayacağından eminim. endişe etme.
ben çok severim. balık da çok severim. her çeşidini. umarım ileride batu balık yer.
ay inşallah bu sefer hallolacak gibi. hastaneye yatmaya gerek kalmadan şu danaları kucağına alacaksın inşallah.
Merhaba Arkadaslar,
Maiumut, testini yaptin mi canim? Hadi hakkinizda hayirlisi olsun.
Deniz Bulut, oneriler icin sagol canim, gelismeleri yazarim. Bileginle ilgili yazdiklarina guldum, komik kadin...
Merye, demek bir oglus bekliyorsunuz, hayirli olsun, saglikla gelsin.
Denizgeldi, demek Deniz'in meyveli yogurtlarini bitiriyorsun, fena fikir degil, afiyet olsun, en cok da kizina yarasin. Clarissa biraz daha iyi canim, sagolasin.
Alabama, yazmayi unuttum Mert'e kocaman masallah demekki bagisiklik sistemi harika calisiyor. Bir cok kimseden duydugum krese, okula baslayinca cocuklarin cok cabuk hasta oldugu...neyseki ona da daha vakit var.
Alkan, E2 degerin bayagi yuksek cikmis, mutlaka kontrol altina alinmasi gerekir diye dusunuyorum. Normalde kur, Dong-Quai, Larginine filan kullan derdim ama bunun normale inmesi icin doktora ihtiyacin var canim. Dr. Murat Berksoy'un ismini mutlaka duymusundur, ona gitmeni tavsiye ederim. O'na gittiginde sana yapilmasi gereken testlerin bir listesini verecektir yada kendi hastanesinin altinda bir lab. var orada yaptirabilirsin, testler biraz pahali ama yapilmaya kesinlikle deger diye dusunuyorum. Yillarca tedavi goren biri olarak bu testler sayesinde bende kan pihtilasmasi oldugu tesbit edildi. Ama bir kismini devlette bir kismini belki orada yaptirabilirsin, sana cok yardimci olacagina inaniyorum.
Rieuse, umarim doktor sonrasi kendini dhaa iyi hissedersin.
Tayf, bugun ugramamissin galiba, umarim her sey yolundadir.
Cans, sen nasilsin, degerlerin kontrol altina alinabildi mi?
Sevgiler herkese...
Arkadaslar Merhaba
Yagmursesi, kizini gule gule saglikla buyut canim.
Badenur'un yazisini ben de okudum, listeden bir kisinin daha azalmasi cok sevindirici, insallah saglikla gebeliginin geriye kalan haftalarini tamamlar ve ikizlerine saglikla kavusur. Sirada Karamelito var, bekliyoruz duaciyiz.
Denizgeldi, Hikayeni bilsek te firsat yaratip okuyacagim canim, japon gozlunu ve seni operim. Yeni bilgisayarina da sevindim hayirli olsun.
Deniz Bulut, morluklardan bacagini pek goremiyormusun umarim morluklar gectiginde hersey istediginden de guzel olur, ne agrin ne de sizin kalir. Artik ondan sonra mini eteklerini cikarirsin canim. Batu artik abi oldu, yeme konusunda lutfen bize guzel ornek olsun, baliklari, kofteleri, biftegi yutsun....Gecen bir arkadasim yazmis tanidiklari bir hemsirenin 7 aylik bebegi bu kati gida beslenmesi sirasinda bogazina besinin takildigi ve cikarilamadigi icin vefat etmis...Bunlari duyunca da insanin iyice keyfi kaciyor, ben de catalla ezip vermeye calisiyorum ki surekli herseyi pure yemesin diye..... Buralar halen 30'lu derecelerde sadece sabahin erken saatleri ve aksamuzerleri serinledi, alisveris merkezleri halen daha dondurucu soguk, gecen hastanede klimayi kapattirdim, bebek bolumu morg gibi mi olur yaaa....Evde de en uzak odadaki klimayi acip, bulundugumuz odaya serinlik gelmesini sagliyoruz. Tarif ve bilgiler icin sagol, bu kati gida isi bayagi zorlu bir ismis diyebilirim simdiden...Dun harika ozenerek havuc, kabak, patates puresi yaptim, catalla ezdim Sevgili Herada'nin onerisi uzerine icine bir cay kasigi irmik ve biraz da kasik mamasi koydum, 3-4 kasigi zorla yedi, biraktim, geriye kalan sebzeye tuz atip ben yedim sonunda! Bir sure sonra ayri ayri zamanlarda yedigi zaten bir kac kasik sebze puresini kustu! Ne yapacagim ben yaaa? Haftaya 5.ayimiz bitiyor, erken mi bu sebze puresine acaba?
Alabama, sana ve Mert'e masallah diyorum canim ve sapkami cikariyorum. Yiyen bir bebek olmasi guzel gercekten, aksam yattiginda ne guzel bir ohhh la uyuyorsundur ben ise bu kiz sebzeyi niye yemedi ya diger seyleri de yemezse ne yapacagim endisesi ile yatiyorum ve kalkiyorum.
Tayf, seker isi gercekten cok onemli, yeni etkili insulinun doguma kadar etkili olmasini dilerim canim, biraz daha sabir...
Maiumut, test gunun ne zamandi, sanirim cok yaklasti, umarim bebisler seninledir.
Merye, gozunaydin hersey yolundaymis, saglikla ikinci bebisi de kucagina al canim. Cinsiyetini yazdin mi yoksa ben mi kacirdim?
Akideciknane, altin yumurtan altin embryo ve bebek olsun.
Tedavi dusunen arkadaslar yolunuz acik olsun, gelecek yila kucaklariniz bebislerle dolsun.
canım yemedikleri sakın moralini bozmasın yediklerini ver yemesi önemli olan. ne yediği sonra oturuyor. bide herşeyin tadına baktır benim yaptığım en önemli şey her yediğim şeyin tadına baktırdım. yani onun yiyemeyeceği kıvamda olan herşeyi kendi ağzımda ezip kırıp parçalayıp yedirdim aaa bunu daha yutamaz demedim onun yiyebilceği şekle getirip yedirdim.sebze yemesede meyve yer kahvaltı yer yoğurt yer et yer balık yer makarna pilav yer bulgur yer baklagiller yer yani illaki bişiler yer. mert de oldum olası çok sebze yemedi hala bezelye taze fasülye kuru fasülye barbunya gibi tanelileri yemiyo ancak çok açsa bazılarını yiyo ama biraz rahatsa ı ıhh. ama havuç kabak patates gibi kesilebilen sebzeleri küp küp kıvamda ve yumuşaksa ağzıyla ezebilecek kıvamdaysa yemeyi seviyo. ve evet moralin bozmak için çok erken biz 6 ay bittiği gün ilk katı gıdamızı yedik siz daha 5 de başlamışsınız. bu kadarlıkken eğer bir kaşık yemiş ve ikinci kaşığı yemişse ohooo süper bir iş başarmış say kendini. sakın yemiyor deme. onun ne kadar midesi var ki şu an tadıyor öğün olarak yemiyor ki. üzülmek için çok erken hayatım. sen sadece tattır ve normal de ne yiyorsa onunla doyur.
selam alabama....bir kaç zaman yazamadın gibi...işler yoğunmuş.
yazamasam da mümkün olduğunca okumaya çalışıyorum.bebeklere yemek yedirme konunda yazdıkarını dikkatle okumaya çalışıyorum.son yazını da okuyunca içim rahatladı..kızıma et türü şeyleri genelde ben çiğneyerek verdim.verdikçe de ye kızım şimdi ye büyüyünce iğrenirsin benden diyordum.heh heh.hafiften suçluluk duygusuna kapılıyordum.oh demek veren varmış...blendırla bir kez verdim.etli kurufasülye vermiştim.çok katılaştı bi tuhaf oldu görüntüsü.hoşuma gitmedi.sonrasında fasülyeyi hafif çatalla ezerek eti de ben çiğneyerek verdim.çok normal bakıyo yiyor götürüyor yavrum.köfte tavuk ta öyle..yalnız hiç vermediyseniz eğer etli kuru fasülye.benden minik bir uyarı amanınnn... acaip enerjisini atmaya çaçışıyor.hop orda hop burda.mahvetmişti o aklam beni zilli.tam da yeni yürüme safhasındaydı.o koşuyoır ili koltuk arası ben etrafında yarasa oldum.kanat oldum. 9 da uyuyan çocuk 12 yi buldu uyuması.
herşeyi tatması konusunda da seninle aynı fikirdeyim.zaten öyle de uyguluyorum.laf aramızda ben yerken biraz özendiririm karşımdakini.belki onun da payı vardır.yavrum tatlı acı ekşi tuzlu herşey yiyor şükür.
bir de bir yiyeceği çok kere denemek te doğru.tavuk çorbasını ilk verdiğimde içmemişti.öğürmüştü.aradan zaman geçip te farklı birkaç çorba sonrası içmeye başladı beğenmediği çorbayı.meğer geç hatırladım.kaldığı yerde çorbaya kıyma koyuyorlarmış.tavuk vermiyorlarmış...
sahi.. hep soracak oluyorum.sizin ikizler geldi mi dünyaya...geçmişten kaçırdımmı?
valla neden olduğunu bilmiyorum ancak ağız tadıyla alakalı olduğunu düşünüyorum ben. biz eşimde ben de ne yüksek ne alçak statüden gelen ailelerin bireyleriyiz. orta direk demek doğru olur. ama benim annem de kayınvalidem de çok iyi yemek yaparlar bunu diğer aile bireyleri geçmişten bugüne söylerler. ve evet her iki evdede hep bol lezzetli yemekler oldu biz böyle büyüdük. dolayısıyla ben ağız tadıyla alakalı olduğunu söyleyebilirim. bu ağıztadının da çocuğa genetik geçtiğini düşünüyorum. öğrenilmiş birşey değil gibi geliyor bana. yani ben lezzetsiz bir şeyi yer çünkü lezzetlisini bilmiyor buna katılmıyorum. çünkü benim oğlum önce tatsız tuzsuz verdim yemedi. bir yaşına kadar tatlı verdim yemedi ama tuzlu verdim çok sevdi hala turşu içintakla atıyor. bu bir tercih. ama tahin pekmez yada helva ver tatlı ama yiyor. şimdi şimdi çukulata da yemeye başladı ama kararınca yiyor. bazı insanlar vardır onların grafigi ya çok alttadır ki onlar kompleksli oldukları için yada zayıflığa takık oldukları için yada ince olmak için yemezler. ama iplerini bırakırsan sevdiği şeyi pis boğaz oldukları için afedersiniz bok gibi yerler daya önüne yedikçe yer. bu pis boğazlılıktır. ama ben mesela sevdiğim şeyi önüme ver ikinci porsiyonu yemem çok açsam varsayki yedim ama pişman olurum yememek için çaba harcamam anlıyomusun gözüm toktur canım istemediği için yemem.karnım açsa güzel birşey yemek isterim gidip de içinde seksen çeşit bişiler olan saçma sapan tost yemem.çok acıktım dayanamıcam ölcem bitcem yapmam. beklerim güzel sofrayı. aaa ben karpuz severim ver bana bi karpuz yiyim çüş yani bu övünülcek bişi mi ki bence görgüsüzlük aç gözlülükdür. ben sabahları kahvaltı etmiyorum ben şunu yemiyorum ben bunu yemiyorum ben şöyle besleniyorum falan diyenden kork. sana seni çok yiyormuş hissettirir ama kendi başına ohooo neler götürür. ben güzel pişirilmiş herşeyi yerim anacım çocukkende yiyordum. herneyse tüm bu karakteristik özellikler çocuğa geçiyor. bunun çok dışında bence mertin yada güzel yiyen çocukların ortamları ve çevreleriyle alakalı. eksiklikleri olan çocuklar bunu gayet güzel hissediyorlar. Batunun en büyük eksikliği babası sen bünu ne kadar hissettirmemeye çalışsan da bunu hissedecek aynı sofraya otursanız düzen farklı olsaydı Batu da yerdi bence. çünkü Batu da yemeyecek bir tip yok. bide tabiki inek sütü alerjisi işi baştan bozdu. statüden çok bence aile olmak aile olabilmek ayranım ekşi diyebilmek kadın olarak bizim işimiz malesef çok ama çok zor. bunu anlayacak en azından biucundan ufakda olsa tutabilcek yapmasada yapıyomuş gibi görünecek bi koca şart. eğer kocan senden bi şans daha isterse sakın kendin için reddetme Batu için şartları belirle ve gelmesine izin ver bi de böyle dene. bazen bi baltaya sap olmayan saplar ki ben çok gördüm iyi baba olabiliyorlar bunu yaşadım gördüm. eşimin iki kız bir erkek kardeşi var bekarlar. annesi benim annem bi büyük masa yapıyor bu büyük masa da mert sık sık oluyor ve çok güzel yiyor kalabalıkta. kardeşimin eşi ve kızkardeşi kızkardeşinin eşi gelinin annesi babası onlarla da ayrı bir kalabalık masamız var o masada da mert çok keyif alıyor. yeğenler kuzenler onların çocukları hep kalabalıklar içindeyiz içindeydik. arkadaşlar onları eşleri çocukları gitmeler gelmeler oralarda oturulan masalar yenen yemekler ben bakınca mert hepsinde yiyor kısacası kalabalık masalara gitmek gelmek bunları toplum olarak kaybetmemek gerekiyor bu sosyalleşmeler çok önemli. sadece feysden resim paylaşmakla olmuyo bu işler. bunları genel yazıyorum ha sakın üstüne alınma sana yazdıklarımla karıştı biraz. artık ayıklarsın şekercim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?