Bu yazıyı yazmak için uzun süre düşündüm ve sonunda yazmaya karar verdim.
Benim ne yaptığım nasıl olduğum kimseyi ilgilendirmese de yazmayı borç bildiğim için yazıyorum. İhtiyacım olduğunda destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum öncelikle.
Kısa bir süre önceye kadar ümitsiz ve yorgundum. 42 yaşında FSH tavan yapmış, yumurtalık rezervi az, mutsuz her kadın gibi doktorun kapısını çaldığımda aşılamayla başlayıp tüp bebeğe doğru yola çıkmaya karar vermiştik.
Ben regl olmayı rahim filmi çektirmeyi beklerken laf olsun diye yaptığım gebelik testim pozitif çıktı. İnanmayıp kan ve idrar tahlili de yaptırdım, sonuç aynı. Şuanda 4 haftalık hamileyim. Hayatımızın en büyük sevincine günlerce göz yaşı döktük eşimle birlikte. Neler hissettiğimi kelimelerle anlatmam gerçekten mümkün değil.
Doktorum mucize bebek diyor. Benim durumumda doğal yolla hamile kalmak neredeyse imkansızmış. Ama ben biliyorum ki eğer Allah nasib etmişse imkansız diye hiçbirşey yoktur. Yeterki umudumuzu kaybetmeyelim, yeterki bu sevinci yaşayacağımıza kendimizi yürekten inandıralım.
Benden önce bu işe başlayıp uğraşıp didinip tedavi gören arkadaşları üzermiyim endişesiyle yazmadım, yazamadım. Ama sizlerden saklamak da hoşuma gitmedi, doğru gelmedi bana ve sonunda paylaşmaya karar verdim.
Birkaç gündür inanılmaz mide ağrıları ekşime ve bulantılarla boğuşuyorum, Tüm gün yatıyorum berbat durumdayım. Ne doğru dürüst bişey yiyebiliyorum ne de uyuyabiliyorum ama olsun. Bizler zaten bu bedeli ödemeye hazır değimliyiz?
Eveli gün bebeğin ilk ultrason fotosunu aldık. Bende bu kağıdın arkasına bu topicde bebek bekleyen herkesin ismini yazdım. Hani gelin ayakkabısının altına yazılır ya… Allahım hepinize aynı sevinci yaşatır inşallah.
Şimdi her gece bebeğin sağlıkla içimde yaşaması için dua ediyorum ve inanınki sizleri de dualarıma katıyorum.
Hepinize sevgiler…
canım cok ama cok sevındım Allah kucagına almayı nasıp etsın dualarım senınle.. Benım pek umudum kalmadı cok moralsızım 2 ay once mıyom ve polıp amelıyatı oldum dun doktora gıttım bır tane cıkolata kıstı 2 tanede daha basıt kıst var sag yumurtalıgımda sıfır yumurta var sol tarafta ıse bır tek yumurta var onuda takıp edelım bakalım ılacsız buyuyecekmı dıye dedı. ama o kadar uzgunum ve moralsızım kı pek buyuyecegını sanmıyorum bu ısın bıttıgını kabul etmelıyım sanırım. Allah bır mucızede bana yasatsa keske kurban oldugum allahım...
sevgıler
Benim ne yaptığım nasıl olduğum kimseyi ilgilendirmese de yazmayı borç bildiğim için yazıyorum. İhtiyacım olduğunda destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum öncelikle.
Kısa bir süre önceye kadar ümitsiz ve yorgundum. 42 yaşında FSH tavan yapmış, yumurtalık rezervi az, mutsuz her kadın gibi doktorun kapısını çaldığımda aşılamayla başlayıp tüp bebeğe doğru yola çıkmaya karar vermiştik.
Ben regl olmayı rahim filmi çektirmeyi beklerken laf olsun diye yaptığım gebelik testim pozitif çıktı. İnanmayıp kan ve idrar tahlili de yaptırdım, sonuç aynı. Şuanda 4 haftalık hamileyim. Hayatımızın en büyük sevincine günlerce göz yaşı döktük eşimle birlikte. Neler hissettiğimi kelimelerle anlatmam gerçekten mümkün değil.
Doktorum mucize bebek diyor. Benim durumumda doğal yolla hamile kalmak neredeyse imkansızmış. Ama ben biliyorum ki eğer Allah nasib etmişse imkansız diye hiçbirşey yoktur. Yeterki umudumuzu kaybetmeyelim, yeterki bu sevinci yaşayacağımıza kendimizi yürekten inandıralım.
Benden önce bu işe başlayıp uğraşıp didinip tedavi gören arkadaşları üzermiyim endişesiyle yazmadım, yazamadım. Ama sizlerden saklamak da hoşuma gitmedi, doğru gelmedi bana ve sonunda paylaşmaya karar verdim.
Birkaç gündür inanılmaz mide ağrıları ekşime ve bulantılarla boğuşuyorum, Tüm gün yatıyorum berbat durumdayım. Ne doğru dürüst bişey yiyebiliyorum ne de uyuyabiliyorum ama olsun. Bizler zaten bu bedeli ödemeye hazır değimliyiz?
Eveli gün bebeğin ilk ultrason fotosunu aldık. Bende bu kağıdın arkasına bu topicde bebek bekleyen herkesin ismini yazdım. Hani gelin ayakkabısının altına yazılır ya… Allahım hepinize aynı sevinci yaşatır inşallah.
Şimdi her gece bebeğin sağlıkla içimde yaşaması için dua ediyorum ve inanınki sizleri de dualarıma katıyorum.
Hepinize sevgiler…
canıımmmm çok sevindim verdiğin güzel habere,ALLAH'ım hayırlısıyla sağlıkla vakti geldiğinde bebeğini kucağına almanı nasip etsin.Bu yazıyı yazmak için uzun süre düşündüm ve sonunda yazmaya karar verdim.
Eveli gün bebeğin ilk ultrason fotosunu aldık. Bende bu kağıdın arkasına bu topicde bebek bekleyen herkesin ismini yazdım. Hani gelin ayakkabısının altına yazılır ya Allahım hepinize aynı sevinci yaşatır inşallah.
Hepinize sevgiler
İyi geceler çıtır anneler ve anne adayları...
Tayf günlerdir hiç yazını görmemiş ve seni inan çok merak etmiştim.Kuzularının ve senin iyi olduğunuzu okuyunca çok sevindim.Sık diini az kaldı.Hayırlısıyla günler geçsin ve bizde mutlu haberlerini alalım.Allah yardımcın olsun canım.
Akidecik ve diğer benim gibi umutla bekleyen arkadaşlar bu yılın sonuna geldik.Dilerim 2012 bizim yılımız olsun göbişler bebeklerle dolsun.
Denizgeldi senin topiğini de hayranlıkla okuyor her seferinde seni yeniden yeniden kutluyorum.Çok tatlı bir annesin sen.
Denizbulut Batu nun iştahsızlığını büyütme canım ya...Bak kendinden örnek vermişsin.Sana çekmiş işte.Hep her şeyi koklayarak ve burun kıvırarak yedim.Bir çorba severim bir de balık.Meyvelerden elma gerikalanı tırışka.Ama yaş ilerledikçe hem çocuklarda hem de büyüklerde seçicilik azalıyor.Kilosunu ben tv de ve burdaki resimlerinde normal gördüm gibi ama az bile olsa kafaya takma.Çocuklar temel besinlerden yediklerinde gelişimlerini normal bir şekilde tamamlıyorlar.Ablam oğlunu 2 yaşına kadar bütün yemeklerini püre haline getirerek,çocuğu yere yatırıp ağzına tıkarak püskürtmesin diye de burnunu tıkayarak yedirdi.Yedirmedi daha doğrusu gırtlağına döktü.Bize geldiklerinde annemle ikimiz onların yemek saatinde kendimizi odaya tıkıyorduk.Dehşete düşüyorduk valla ya!Ama kız naapsın yemiyordu kerata.Denemediği yol kalmadı inan.Ayrıca benim ablam da öyle cahil cüheyla filan değildir ha...Eğitimli aklı başında bir kadın bunu nasıl çocuğa yapar diye şaşar kalırdım ben.Oğlan şimdi 16 yaşında filinta gibi adam.Bulsa ablamı da yer aç kaldımmı mazallah...Dİyeceğim şu ki yiyor yemiyor,seçiyor seçmiyor,başkalarınınki böyle ,benimki neden böyle.Bebeğini bir şekilde temel gıdaları alacağı şekilde besle gerisini dert etme.Benim sana tek önerim bu konuda şu olabilir,besin maddelerini görsel olarak onun dikkatini çekecek şekilde hazırlaman.Pilava kaş göz yap köfteden,ağzını havuçtan ,burnunu başka bi şeyden surat olsun pilav,ve sırasıyla yemeğe başlayın.Önce bir gözü sen ye diğerini ona yedirtmeye çalış ya da bakıcı ablası yapsın filan.Çocuklar herşeyi oyunla daha çabuk yaparlar hoşlarına gider..Pirzolanın çubuğuna aliminyum folyo sarıp ucuna da bir minik çıngırak her ısırışında çın çın.Ay anacım ne zor iş şu çocukllar...Benim de biraz işim olur kendileri ve çoook seviyorum çok..Belki yapıyorsundur ama olsun ben yine de fikir vermek istedim.Umarım işine yarar...
Mai cim daha önce de yazmıştım çok güçlüsün sana helal olsun.Yola tam gaz devam...Akidecik ocakta ameliyat var dilerim hayırlı olur bebeğine vesile olur.
Ben bu ay kist teşhisimi estradiolün 600 lerde olması nedeniyle kendim koydum.Fsh 2,8 demekki baskılamış.Yemin ederim uzman oldum ben uzmannn...Bu gün 7.günüm.12 yada 13.günü gidip bi baktırıcam tabi.Ama umut yok bu aydan.Önümüzdeki aylara bakıcaz artık.
Alabama online görünüyordun,iyi geceler canım.Güzel dileklerin için teşekkürler.Merti kocaman öpüyorum.
güzel bir haftasonu diliyorum herkese.Yeniden iyi geceler...
e o zaman sebep belli işte. Demek Batu annesine çekmiş. ama ben yinede senin için de Batu içinde istisnalar kaideyi bozmaz diyorum. birçocuk yada ailenin büyük çocuğu ki bende ailenin büyük çocuğuyum. hiç yemek yeme problemi yaşamadım aksine kardeşim ailenin yemeyen çocuğuydu. eğer evde ocakda daima yemek pişiyorsa dumanı da tütüyorsa ve aile bireyleri düzgün ve birlikte yemek yiyorsa oranı yüksek şekilde yeme problemi yaşamaz. aksine evde herkes farklı saatte girip çıkıyorsa sofra kültürü yoksa kim kime dumdumaysa sofranın başına baba yada ailenin büyüğü oturuyorsa hoş muhabbet ağız tadı varsa bence aksine yemek yer yemekten hoşlanır. benim tanıdığım bir aile örnek verebilirim biri dört biri sekiz yaşında iki oğlan çocuğu ama bunca senedir evde doğru dürüst kahvaltı sofrası hazırlanmamış doğru dürüst yemek pişmemiş anne aklı havada işin ciddiyetinin farkında değil. aksine maddi durum harika sabah kornfleks yazın sürekli dışarda yemek yemeler. hazır köfteler hazır vakumlu ambalajlarda alınan yarı pişmiş yarı pişmemiş saçma sapan döner vsgibi yemekler hazır mantılar ile geçiştirilen öğünler. işte o iki çocuk hiçbirşey yemiyorlar hiçbir zaman öğünler yenmiyor. ne sebze ne köfte ne sevilen yemekler porsiyonlar asla bitmiyor ve sürekli mıy mıy eden iki tip. hep yememek için yapılan pazarlıklar ama tüm bunlar aslında bizim çocuklarımızın yaşı için değil de daha çok ileri yaşlardaki çocuklar için daha geçerli tabi. bizimkiler henüz olayların ve durumların çok farkında değiller bu yaşananlar atılan ilk adımlar misali önemli elbet. ama ortamın önemi ilerde daha çok önemli olacaktır. malesef ben de seninle aynı fikirde değilim. belki Batuyu bunun dışında bırakabiliriz istisna olduğunu düşünüyorum haa bu arada ben şunu da ekliyim ben gözü hep yemekte olan çocuk da istemiyorum. yani hımbıl gözüdoymayan aklı fikri bir kutu daha mısır patlağında olan içi dolu fıcıcık da olmasın benim oğlum. herşeyi yesin ama kararında yesin. ağız tadıyla yesin. yesin ve yedirsin. aslında yaptığımız genellemeler bugünden çok gelecek için önem taşıyor. şimdilik yaşananlar genelleme yapmak için erken olsa da gelecek için ipucu veriyor. gün gün herşey değişiyor inşallah herşey rayına gönlümüze göre oturur.
İyi geceler çıtır anneler ve anne adayları...
Tayf günlerdir hiç yazını görmemiş ve seni inan çok merak etmiştim.Kuzularının ve senin iyi olduğunuzu okuyunca çok sevindim.Sık diini az kaldı.Hayırlısıyla günler geçsin ve bizde mutlu haberlerini alalım.Allah yardımcın olsun canım.
Akidecik ve diğer benim gibi umutla bekleyen arkadaşlar bu yılın sonuna geldik.Dilerim 2012 bizim yılımız olsun göbişler bebeklerle dolsun.
Denizgeldi senin topiğini de hayranlıkla okuyor her seferinde seni yeniden yeniden kutluyorum.Çok tatlı bir annesin sen.
Denizbulut Batu nun iştahsızlığını büyütme canım ya...Bak kendinden örnek vermişsin.Sana çekmiş işte.Hep her şeyi koklayarak ve burun kıvırarak yedim.Bir çorba severim bir de balık.Meyvelerden elma gerikalanı tırışka.Ama yaş ilerledikçe hem çocuklarda hem de büyüklerde seçicilik azalıyor.Kilosunu ben tv de ve burdaki resimlerinde normal gördüm gibi ama az bile olsa kafaya takma.Çocuklar temel besinlerden yediklerinde gelişimlerini normal bir şekilde tamamlıyorlar.Ablam oğlunu 2 yaşına kadar bütün yemeklerini püre haline getirerek,çocuğu yere yatırıp ağzına tıkarak püskürtmesin diye de burnunu tıkayarak yedirdi.Yedirmedi daha doğrusu gırtlağına döktü.Bize geldiklerinde annemle ikimiz onların yemek saatinde kendimizi odaya tıkıyorduk.Dehşete düşüyorduk valla ya!Ama kız naapsın yemiyordu kerata.Denemediği yol kalmadı inan.Ayrıca benim ablam da öyle cahil cüheyla filan değildir ha...Eğitimli aklı başında bir kadın bunu nasıl çocuğa yapar diye şaşar kalırdım ben.Oğlan şimdi 16 yaşında filinta gibi adam.Bulsa ablamı da yer aç kaldımmı mazallah...Dİyeceğim şu ki yiyor yemiyor,seçiyor seçmiyor,başkalarınınki böyle ,benimki neden böyle.Bebeğini bir şekilde temel gıdaları alacağı şekilde besle gerisini dert etme.Benim sana tek önerim bu konuda şu olabilir,besin maddelerini görsel olarak onun dikkatini çekecek şekilde hazırlaman.Pilava kaş göz yap köfteden,ağzını havuçtan ,burnunu başka bi şeyden surat olsun pilav,ve sırasıyla yemeğe başlayın.Önce bir gözü sen ye diğerini ona yedirtmeye çalış ya da bakıcı ablası yapsın filan.Çocuklar herşeyi oyunla daha çabuk yaparlar hoşlarına gider..Pirzolanın çubuğuna aliminyum folyo sarıp ucuna da bir minik çıngırak her ısırışında çın çın.Ay anacım ne zor iş şu çocukllar...Benim de biraz işim olur kendileri ve çoook seviyorum çok..Belki yapıyorsundur ama olsun ben yine de fikir vermek istedim.Umarım işine yarar...
Mai cim daha önce de yazmıştım çok güçlüsün sana helal olsun.Yola tam gaz devam...Akidecik ocakta ameliyat var dilerim hayırlı olur bebeğine vesile olur.
Ben bu ay kist teşhisimi estradiolün 600 lerde olması nedeniyle kendim koydum.Fsh 2,8 demekki baskılamış.Yemin ederim uzman oldum ben uzmannn...Bu gün 7.günüm.12 yada 13.günü gidip bi baktırıcam tabi.Ama umut yok bu aydan.Önümüzdeki aylara bakıcaz artık.
Alabama online görünüyordun,iyi geceler canım.Güzel dileklerin için teşekkürler.Merti kocaman öpüyorum.
güzel bir haftasonu diliyorum herkese.Yeniden iyi geceler...
Hepinize sevgiler…
ZAZUU cooo sevindim cnm ya Allah buyuk isde biz uzulenlere bunlar bak umit oluyorr Allah tamamina erdirsinn cok sevindim cokk bakin kizlar alkan,lenova maimut ve biz siramizi bekleyenler rabbim gulecek hepimize inaniyorumm;Tayff bebisler iyi degilmi aman sende onlarada cok iyi bak sevgilerr hepinize ben cokk iyiyi inaninnn
Sevgili arkadaşlar çok güzel şeyler yazmışsınız beni çok mutlu ettiniz. Allah bu mutluluğu hepinize tatırsın inşallah bende haberlerinizi alıp sevinirim.
Hepinize ayrı ayrı ve uzun uzun teşekkür etmek isterdim fakat zor günler geçiriyorum. Bulantı ve mide şikayetlerim yüzünden bugün tüm günü hastanede geçirdim, az önce eve geldim. Oldukça bitkinim. Kendimi daha iyi hissettiğimde yazacağım inşallah.
Hepinizi allaha emanet ediyorum , o neyi ne zaman vereceğini çok iyi biliyor. Lütfen ne olursa olsun ümidinizi kesmeyin.
Sevgiler...
günaydın hanımlar
genel olarak en azından kahvaltı ve akşam yemeğinde sofraya birlikte oturmak kalabalık yemekler çocuk için önemli ama ne yapayım yani batu yemek yesin diye bir koca mı bulayımhem evde erkek yoksa illa sofra kurulmaz birlikte yemek yenmez diye birşey yok ki. bahsettiğin örnekte de 2 çocuklu evli bir hanım var. benim ev ben tek başına yaşadığımda bile o derece olmadı. hele şimdi batu varken. bir de barışma kısmına gelirsek, daha yakın oturalım batu babasını daha sık görsün benim eski odun daha çok gelsin isterim. odunun barışma gibi bir isteği yok şu anda ama hayat uzun olsa da allah korusun diyorum. halen onu her gördüğümde halime şükrediyorum. öyle şeyler yaptı ki onun biraz olsun değişebileceğini ummak hayalperestliğin ötesinde delilik olur.bu konuda ufacıcık bir ümidim kalsaydı onu göndermez veya ne yapar eder geri alırdım. allah korusun diyeyim.
ablan öyle yedirmekte haklıymış. iştahsız çocuklar kendi haline bırakılırsa büsbütün yemiyorlar. allahtan benim leyla bakıcım bu konuda deneyimli ve sabırlı. kendi oğlu da küçükken yemezmiş. zorla yedirirmiş. annesi olur mu öyle şey acıkınca mutlaka yer demiş (9 çocuk büyütmüş ne de olsa, o kalabalıkta hangisi ne yiyor anlamamıştır bile). işe giderken annesine bırakmış. 3 gün sonra aramış. bu çocuk ağzına lokma koymadı diye. henüz pek görüntüden anlamıyor ama yakındır. 18 ay civarı görüntüyü de kullanacağız. ben 18 ay civarı yemeğin tadını alacağından ve normal katı gıdalara yöneleceğinden ümitliyim. takmıyorum da artık o kadar. mama katkılı da olsa gelişimi iyi. hergün yemeği hazırlanıyor bizim yemekler o da yer şeklinde pişiriliyor, ne olsa tattırmaya çalışıyorum. dün annemde çorbasını içmedi ama bizimle biraz börek ve aşure yedi. çok değil ama olsun. akşam da arkadaşımda yarım kase mercimek. buna da şükür ileride artacak elbet.
zazu çok sevindim. hayırlısıyla kucağına al. sağlıkla büyüsün. dediğinde biraz haklısın. kendi adıma çok eskiden beri tanıdığım biri değilse girmediği zaman unutuyorum evet. ama ancak hergün girip yazılanları okuyup yazacak birşeyi yazmaya yetecek bir beynim var şu anda. hafıza sıfır kusura bakma. burada sıra bozma diye birşey olamaz. 42 yaşında bir arkadaşın hamile kalması diğer bekleyenlere olsa olsa ümit verir. bana öyle oluyordu en azından
tayf bu insülün çok yordu seni umuyorum bebekleri sağlıkla kucağına almana engel olmaz. anneliğe hazırlanma diye birşey yok. kucağına alınca dünyan şaşıyor ve mecbur öğreniyorsun insan doğası gereği yeni duruma alışıyorsun. harika bir anne olacağına eminim.
denizverdi dünyalar güzeli deniz i öpüyorum
Buldum seni nerelerdesin kızzz sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?