- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
merye ağrı kasıklarında mı?canm ben 28 haftaya girdim bugün itibari ile bugün kaç saat yatakta kıvrandkm korkunç bir ağrı idi geçnlerde de oldm dr idrar yolu enf.şüpheledi allha şükür o çıkmadı niye böyle oluyrm bilmiyrm ayağa kalkacak bebeğime bakacak halim kalmıyrallhtan bugn eşim evde idi geçen gün yalnızdm bir de öyle ağlıyımki karın ağrısından kızım bana çok farklı bakıyr hehı hıhı dr gibi sesler çıkarıyr
ya biz ne ayakta duruyrz ne emekliyrz ne birşey kıızm yürüse biraz rahatlayacak inş.ama daha başlamadk bizim o geri gitmelerimiz gitti şimdi oturuyor bir hamle yapıyr emeklemek veya yürümek için öyle kalıyr kalkamıyr
sennki de hala birdakka yalnız durmuyrmu beimki hala öyle allh onları bize bağışasn bizleri onlara biliyrsmun hala emziriyrm bazı sitelerde kadın hiç kesmiyoor doğumdan sonra da veriyormuş tandem nursingmi ne diyrlar bizde veriyrz allah pişmanlık vermesin
inşallah denizcim inşallah çabucak geçer..şuana kadar tek alerjimiz inek sütüne oldu,bir sürü sebze,meyve denedik şükür hiç birine alerjisi olmadı...seninde dediğin gibi tek alerjimiz bu olsun,verdiğin örnekleri düşününce insan şükrediyor gerçekten..bugün tekrar yoğurt verdim,bakalım yine kızarıcakmıyız...canım sağlıkları yerinde olsun da varsın süt yoğurt yiyemesinler. inek sütü alerjisi genelde 1 yaş sonrası 3 yaşa kadar geçiyormuş. ben bizim alerjiden emin değilim ama batu da atopik dermatit vardı. 3-4 ay civarı çok arttıydı. bir de alerjisi var ve geceleri burnu tıkanıyordu ve son zamanlarında sıfır uyku ile sabahlar olmuştuk. gittiğimiz doktor pregomin as verince dermatit azaldı nefes alması uyuması düzeldi. bizde kan testinde süt alerjisi çıkmadı ama çıkmayadabiliyormuş. 9-10 ay civarı biraz yoğurt denedim. almadıysa biberona koydum. baktım kızarmıyor. sonra süt vs denedim az az baktım birşey olmuyor geçti dedim. inşallah sizin de çabuk geçer. 12. aya kadar önemli değil de sonrasında yemek çeşitlerinde kısıtlanıyorsun. ben 3 yaşına gelip hala alerjisi geçmemiş bebeklerin annelerinin özel kek pasta börek yapma sıkıntılarını okumuştum. alerjik bebeklerin başka besin alerjileri de çıkabiliyor. umarım sizin çıkmaz. sadece kabak-pirinç-patates ile beslenen, buğday, yumurta çeşitli sebze meyve alerjisi olan bebekler var. şükür buna da.
hoşbulduk heradacım,Limonkabuğu hoşgeldin. Çınar'ı ve seni çok merak edip, başka topiclerden bilgi aldık, sonra da başka topiclere yazdığını okudukça, oh iyiler deyip rahatladık. Ne güzel oyunlar oynanmaya başlamış bile, maşallah.
Eki Görüntüle 326991
Darisi bu yola baskoyanlara...Allah sizin de bebeginizin fotolarini arkadaslarinizla paylasmayi nasip etsin.
Merhaba Arkadaslar,
Baharnaz, demir ilaci evet kabizliga davetiye cikariyor ve herhangi bir yere dokulurse de lekesi cikmiyor canim. Bizim bazi pijamalarimiz lekeli kaldi. Bir de demirden once ve sonra en az yarim saat gectikten sonra bebegin beslenmesi gerekiyor ki emilimi azaltmasin, tadi igrenc oldugu icin portakal suyu ile vermek oneriler arasinda... Ben kabizligi onlemek icin kurukayisiyi hasliyorum, ezip veriyorum, kuru erik de aldim ama henuz ona gecmedik.
Altinyunus ve Limon Kabugu, sizin yazismalarinizi gorup "fis fis kayikciyi" ben de oynamaya basladim. Benim kizim zaten hareketli oyunlara bayiliyor. " Tel sarar'i da denedim, ellerime o kadar dikkatli bakiyor ki ama daha cozemedi!
Sevgiler herkese...
...... resim ekliycektim ama bir türlü olmuyor
neyse oldu sonunda
selam
Deniz Bulut ve Herada yaşadıklarınızı okuduklarınızı deneyimlerinizi paylaşmışsınız teşekkürler
Herada safra kesesi ameliyatı oldum, teşekkürler, Maşallah yavruna gece uykusuna.
Zarpdeniz saol canım, potakal suyu sıkarak muhallebisine katarak verdim parça parça bölerek veriyorum gıdalarla ( portakal, kayısı, dut gibi)
Deniz Buluıt dün akşam bende Enes ne zaman yorulcak diye bekledim sürekli hopla hopla ( hani yorgun düşüp kendi uyuyakalan bebekler varmış ya denedim ) uykuya dalmadı ama gölzerinden uyku akıyor bedeni yorgun ve kendini ordan oraya atıyor :) ben pes ettim ve artık sallayarak uyuttum her zamanki gibi :)
Merye az kalmış doğumuna canım biraz daha sabır az kaldı aman kendini yorma emziriyorum demenede şaşırdım. belki Eneste bağımsız oturmayı becerince geri geri gitmez
dr tam oturamamasına şaşırdı ama geç oturcak galiba dedi Sağlıkla büyüsünler.
Merhaba Arkadaslar,
Baharnaz, Enes masallah kocaman olmus, simasi degismis. Umarim bu ay emekler yada bakarsin direk emeklemeden yurumeye baslar, bazi bebekler direk yurumeye geciyorlarmis canim. Clarissa'da yuzukoyun yatmasini yada oyle durmayi cok sevmiyor, hemen donuyor zaten.
Cans, yarin randevun iyi gecer umarim. Bence simdi goguslerim dolu, bos, sis filan gibi cok takilma bunlara derim, insani ister istemez geriyor. Sen icini ferah tut arkadasim. Bu arada tiroid degerlerin icin herhangi bir ilac filan kullanabilecek misin? Clarissaya iyi dileklerin icin tesekkur ederiz teyzesi.
Herada, canim citlenbigine sarilip kokladim. Birkac gundur yuzunde bir kirmizimsi pembemsi nokta vardi, esimle yuzunden opmeyelim dedik, belki de aldigimiz ek gidalardan birisi ile iliskili, onu bulmaya calisiyorum. Tracy Hogg'un ismini cokkk duydum, paylasim icin tesekkurler canim. Sabirla giden basariyor, bazilari da hemen pes edip yariyolda birakiyorlar. Ben bir suredir zaten bu gece besleme durumu ile ilgili dusunmekteyim ama dogru zaman ne zaman diye kendime soruyordum. Gece beslenen bebeklerin ileride dis curuklugunun cok oldugu, gunduzleri istahsizligin oldugu ve cabuk hastalandigini daha once bahsettigim dr.emin mindan arastirmalari sonucunda sabitlemis, O da sanirim 6.aydan sonra gece beslenmesini birakin diyor. Biz de tam 6'yi bitirdik, bu ayin sonuna ciddi girisimlerde bulunmam gerekiyor. Tracy Hogg'da 7.ayda diyor sanirim, kitabini cok gec kalmadan bir hatmedeyim. Sizin duzeni kurdugunuza cok sevindim, darisi bize insallah. Rena Gunes'i opuyoruz.
Limon Kabugu, demir lekesini cikarma formulu icin cokkk tesekkurler canim, bugun bir pijama ustumuze yarim limonu dokup pencerenin onune koydum, yarin da yikayacagim, sonucu yazarim. Cici yapmayi umarim yakinda ogrenirsiniz.
If You're Happy and You Know It! (Barefoot Books) - YouTube, bu linkte de dansli bayagi hareketli bir sarki var, ileride de isterseniz bunu deneyebilirsiniz, ben cok keyif aliyorum.
Clarissa dogdugunda hic tanimadigimiz insanlar bile direk "aaa babasina benziyor" diyorlardi, ben de cok bozuluyordum, bir gozlerinin rengi bana benziyor diye...Halbuki babamizin gozleri yesil, bebegimizin de gozleri yesil yada ela olur diye ikinci ismini de Ela koymustuk! Annem simdilerde benim bebekligime benzedigini soyluyor ama ben sacliymis ve sacli dogmusum, benim kizim birazcik kel teyzesi...
Deniz Bulut, paylasim icin tesekkurler canim. Nutria'nin (dogru mu yazdim bilemedim) ne oldugu anlamak icin nete baktim, megerse bir grupmus, simdiye kadar hic duymamistim, boylelikle ogrenmis oldum. Beslenme ile ilgili doktor bilgilerini paylastigin icin tesekkur ederim. Batu ile maceralarinizi okudum, sana cok kolay gelsin arkadasim ve sabir diliyorum, bir de ertesi gun ise gidiyorsun. Umarim bakiciniz donmustur.
Maiumut, mesgul musun canim? Herkesten haberler getiriyordun, umarim keyfin yerindedir.
Sevgiler herkese...
Baharnaz ... ağır abi olmuş .. Maaşallah .. çok tatlı ..
Denizbulut .. Göğüsler konusunda tavsiyeler için çok teşekküreler.. Gerçekten akşamları daha dolgun gibi ... Ayrıca bebeklerin alışkanlıkları ve düzenleri konusunda verdiğin tavsiyeler için de çok teşekkürler.. Bebeği olan arkadaşlar eminim faydalanacaklardır..
Herada .. Sana da çok teşekkürler canım ... Gün geliyor tavsiyeler altın degerınde oluyor ....
Herkese çok selammm
selam
Deniz Bulut ve Herada yaşadıklarınızı okuduklarınızı deneyimlerinizi paylaşmışsınız teşekkürler
Herada safra kesesi ameliyatı oldum, teşekkürler, Maşallah yavruna gece uykusuna.
Zarpdeniz saol canım, potakal suyu sıkarak muhallebisine katarak verdim parça parça bölerek veriyorum gıdalarla ( portakal, kayısı, dut gibi)
Deniz Buluıt dün akşam bende Enes ne zaman yorulcak diye bekledim sürekli hopla hopla ( hani yorgun düşüp kendi uyuyakalan bebekler varmış ya denedim ) uykuya dalmadı ama gölzerinden uyku akıyor bedeni yorgun ve kendini ordan oraya atıyor :) ben pes ettim ve artık sallayarak uyuttum her zamanki gibi :)
Merye az kalmış doğumuna canım biraz daha sabır az kaldı aman kendini yorma emziriyorum demenede şaşırdım. belki Eneste bağımsız oturmayı becerince geri geri gitmez
dr tam oturamamasına şaşırdı ama geç oturcak galiba dedi Sağlıkla büyüsünler.
...... resim ekliycektim ama bir türlü olmuyor
neyse oldu sonunda
Baharnaz ... ağır abi olmuş .. Maaşallah .. çok tatlı ..
Denizbulut .. Göğüsler konusunda tavsiyeler için çok teşekküreler.. Gerçekten akşamları daha dolgun gibi ... Ayrıca bebeklerin alışkanlıkları ve düzenleri konusunda verdiğin tavsiyeler için de çok teşekkürler.. Bebeği olan arkadaşlar eminim faydalanacaklardır..
Herada .. Sana da çok teşekkürler canım ... Gün geliyor tavsiyeler altın degerınde oluyor ....
Herkese çok selammm
Meryecim, ben de henuz bu gece beslememe isine baslamadim, kadameli olarak gitmek en iyisi sanirim. Bu ayin sonuna baslamayi dusunuyorum, geribildirimleri yazarim canim. Meryem de sanirim sallayarak uyumaya aliskin, simdi ikinci bebek gelince daha da zor olabilir. Belki bu surecte Meryem'i iyice organize etmek sana ikinci bebek gelince daha kolaylik saglayabilir, yine dogum icin kayinvalideye mi gideceksin? Su ara bir arkadasim da ferber yontemini deniyor, ilkinde 45 dk. surmus oglunun uyumasi, 3.gunun sonunda 15 dk.ya indiklerini yazmis. Farkli yontemlere bebeklerin tepkileri de farkli olabiliyor, annelerin sanirim biraz sabirli olmalari gerekiyor. Hepimize yeni yontemlerde cokkk kolaylik gelsin diyorum.
Denizcim, sağolasın canım. Hassasiyetin için bir kez daha teşekkürler.
Zarpdeniz'cim, gece beslenmeleri konusunda düzenlemeye gitme zamanlarımız yakın olacak gibi duruyor. Ayrıca bravo, okumadan Hogg yöntemi diyorsunHaftasonu ilgili bölümü yazarım. Benim kafama yattı önerdiği, deneyeceğim. Çünkü o da kadameli bir geçiş öneriyor gece ögününü kesmek için. Çitlenbiği öpüyorum.
Bahardeniz, çokkk geçmiş olsun canım. Bu arada Enes'e maşallah diyorum, 41 kere. Tam abi olmuş, yakışıklı melek. Tekrar tekrar maşallah ona.
Cans, Maiumut, doktor randevularınızdan lütfen haberdar edin bizleri. Keyifle kalkın muayene masasından, bebişlerinizin kalp atışları kulaklarınızda.
Tayf'tan haber yok mu arkadaşlar?
Limonkabuğu, teşekkürler arkadaşım. Rena iyi, çok şükür.
Kizlarrr canim arkadaslarimm bebislerini buyutenlerr o bebislerinizi benimm icin soyle koklaya koklaya opun aglasinlar yaaa bakin aglamalarina bile muhtacizzzz.;maimuttt lenova alkan deniz tayff nerelerdesiniz zarpcimm nasilsin adini hatirlayamadigim tumm kizlarr nasilsinizz.;ben adetimi oldum ameliyattan sonra tam gecenaydan 5 gun oncee ama ne adet sakir sakir sakirr bende calisiyorum is guc artik dogalyoldan denicemm subattada diger dr randevumm var ama gercekden iyiyimm bu ara esim cok sinirlii koc burcuuuuu birrrrrrrrrrrrrrrrr aman tanrimmm onla ugrasiyorumm hepinizi cokk opuyorumm tedaviye baslayan arkadaslarimm hepinize basarilarr kayinvaldem geliyor turkiyeden haftasonu birde esimin yegenii.belcika cooook sogukkk buzzzzzzzzz ama kar yokk hepinize kucak dolusu sevgiler benide unutmayin ssonra akidecik yok oldu demeyin kocamaann optummm
Kızlar slm.....
Fsh ve e2 adetin 3.günü sağlıklı sonuç verir mi?dün vermiştim, kan hemolize olmuş, bakamamışlar....bugün tekrar verdim.
Ben bu cuma tüp bebek için dr randevusu aldım..şimdi neler olacak bana, neler yapacağız.:18::18::18:
ıyı akşamlar arkadaşlar...
Herkes ıyı maaşallah... DR kontrolumu soran arkadaşlar olmuş .. Çok teşekkurler.. Ben de bugun doktordaydım ... Sata gore 5+ 2 yım ... Keseyı gorduk içinde yolk sacı da var ama henuz embrıyoyu goremedık .. Dr haftaya tekrar cagırdı . Kalp atımlarını inşallah duyarım .. Bu donemlerı hatırlayan tecrubelı annelere bır sorum olacak ... 5 + 2 de ya da yakın tarıhlerde kesenın içinde embrıyo gozukuyor mu? .. Dr um yolk sac ın olması onemlı bır bulgu dedı ama ... Neyse .. Her şeyin hayırlısı demekten başka çare yok gıbı.. Sevgiyle kalın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?