38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

yazdıklarımı herkes yanlış anlamasın diye silip düzelteyim dedim ama yarım saatten fazla olmuş değiştiremiyorum. kimseyi kızdırıp üzmek istemem. yanlış anlaşılmasın bazen demek istediklerimi düzgün anlatamıyorum

merye ağrı kasıklarında mı?
inşallah denizcim inşallah çabucak geçer..şuana kadar tek alerjimiz inek sütüne oldu,bir sürü sebze,meyve denedik şükür hiç birine alerjisi olmadı...seninde dediğin gibi tek alerjimiz bu olsun,verdiğin örnekleri düşününce insan şükrediyor gerçekten..bugün tekrar yoğurt verdim,bakalım yine kızarıcakmıyız...

hoşbulduk heradacım,
merak ettiğin için teşekkür ederim,merakta bıraktığım içinde özür diliyorum...
geçmişi okuyamadım,inşallah Güneş'te iyidir..
Eki Görüntüle 326991

Darisi bu yola baskoyanlara...Allah sizin de bebeginizin fotolarini arkadaslarinizla paylasmayi nasip etsin.

zarpdeniz,maşallah güzeller güzeli kızına,çok tatlı bir şey ama bu yaa..kime benziyor:)?

zarpdeniz,demir lekelerinizin üzerine limon sıkıp güneşte 3-5 saat bekletirsen hemen çıkıyor..güneşsiz havalrda da akşamdan bu işlemi yapıp sabah yıkarsan yine çıkıyor:)

tel sararı biz daha oynamaya başlamadık..bu aralar cici yapmayı öğretiyorum,anne cici diyip yüzümü sevdiriyorum..yapacağı şeyi anladı ama henüz icraat yok,anne cici dediğimde elini kaldırıyor gülüyor ama yüzüme dokunamıyor daha...:) bir şeyi öğretmeden diğerine geçmiyorum bunu öğrensin tel sarara öyle geçicez bizde...

selam

Deniz Bulut ve Herada yaşadıklarınızı okuduklarınızı deneyimlerinizi paylaşmışsınız teşekkürler

Herada safra kesesi ameliyatı oldum, teşekkürler, Maşallah yavruna gece uykusuna.

Zarpdeniz saol canım, potakal suyu sıkarak muhallebisine katarak verdim parça parça bölerek veriyorum gıdalarla ( portakal, kayısı, dut gibi)

Deniz Buluıt dün akşam bende Enes ne zaman yorulcak diye bekledim sürekli hopla hopla ( hani yorgun düşüp kendi uyuyakalan bebekler varmış ya denedim ) uykuya dalmadı ama gölzerinden uyku akıyor bedeni yorgun ve kendini ordan oraya atıyor :) ben pes ettim ve artık sallayarak uyuttum her zamanki gibi :)

Merye az kalmış doğumuna canım biraz daha sabır az kaldı aman kendini yorma emziriyorum demenede şaşırdım. belki Eneste bağımsız oturmayı becerince geri geri gitmez
dr tam oturamamasına şaşırdı ama geç oturcak galiba dedi Sağlıkla büyüsünler.

Zarpdeniz Maşallah süslüne bende şortuna bayıldım hakkaten süslü olmuş :) oyy oyy

...... resim ekliycektim ama bir türlü olmuyor

neyse oldu sonunda

Eklentiler

• $03012012334.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:

neyse oldu sonunda

Baharnaz ... ağır abi olmuş .. Maaşallah .. çok tatlı ..

Denizbulut .. Göğüsler konusunda tavsiyeler için çok teşekküreler.. Gerçekten akşamları daha dolgun gibi ... Ayrıca bebeklerin alışkanlıkları ve düzenleri konusunda verdiğin tavsiyeler için de çok teşekkürler.. Bebeği olan arkadaşlar eminim faydalanacaklardır..

Herada .. Sana da çok teşekkürler canım ... Gün geliyor tavsiyeler altın degerınde oluyor ....

Herkese çok selammm

Merhaba Arkadaslar,

Baharnaz, Enes masallah kocaman olmus, simasi degismis. Umarim bu ay emekler yada bakarsin direk emeklemeden yurumeye baslar, bazi bebekler direk yurumeye geciyorlarmis canim. Clarissa'da yuzukoyun yatmasini yada oyle durmayi cok sevmiyor, hemen donuyor zaten.

Cans, yarin randevun iyi gecer umarim. Bence simdi goguslerim dolu, bos, sis filan gibi cok takilma bunlara derim, insani ister istemez geriyor. Sen icini ferah tut arkadasim. Bu arada tiroid degerlerin icin herhangi bir ilac filan kullanabilecek misin? Clarissaya iyi dileklerin icin tesekkur ederiz teyzesi.

Herada, canim citlenbigine sarilip kokladim. Birkac gundur yuzunde bir kirmizimsi pembemsi nokta vardi, esimle yuzunden opmeyelim dedik, belki de aldigimiz ek gidalardan birisi ile iliskili, onu bulmaya calisiyorum. Tracy Hogg'un ismini cokkk duydum, paylasim icin tesekkurler canim. Sabirla giden basariyor, bazilari da hemen pes edip yariyolda birakiyorlar. Ben bir suredir zaten bu gece besleme durumu ile ilgili dusunmekteyim ama dogru zaman ne zaman diye kendime soruyordum. Gece beslenen bebeklerin ileride dis curuklugunun cok oldugu, gunduzleri istahsizligin oldugu ve cabuk hastalandigini daha once bahsettigim dr.emin mindan arastirmalari sonucunda sabitlemis, O da sanirim 6.aydan sonra gece beslenmesini birakin diyor. Biz de tam 6'yi bitirdik, bu ayin sonuna ciddi girisimlerde bulunmam gerekiyor. Tracy Hogg'da 7.ayda diyor sanirim, kitabini cok gec kalmadan bir hatmedeyim. Sizin duzeni kurdugunuza cok sevindim, darisi bize insallah. Rena Gunes'i opuyoruz.

Limon Kabugu, demir lekesini cikarma formulu icin cokkk tesekkurler canim, bugun bir pijama ustumuze yarim limonu dokup pencerenin onune koydum, yarin da yikayacagim, sonucu yazarim. Cici yapmayi umarim yakinda ogrenirsiniz.
If You're Happy and You Know It! (Barefoot Books) - YouTube, bu linkte de dansli bayagi hareketli bir sarki var, ileride de isterseniz bunu deneyebilirsiniz, ben cok keyif aliyorum.

Clarissa dogdugunda hic tanimadigimiz insanlar bile direk "aaa babasina benziyor" diyorlardi, ben de cok bozuluyordum, bir gozlerinin rengi bana benziyor diye...Halbuki babamizin gozleri yesil, bebegimizin de gozleri yesil yada ela olur diye ikinci ismini de Ela koymustuk! Annem simdilerde benim bebekligime benzedigini soyluyor ama ben sacliymis ve sacli dogmusum, benim kizim birazcik kel teyzesi...

Deniz Bulut, paylasim icin tesekkurler canim. Nutria'nin (dogru mu yazdim bilemedim) ne oldugu anlamak icin nete baktim, megerse bir grupmus, simdiye kadar hic duymamistim, boylelikle ogrenmis oldum. Beslenme ile ilgili doktor bilgilerini paylastigin icin tesekkur ederim. Batu ile maceralarinizi okudum, sana cok kolay gelsin arkadasim ve sabir diliyorum, bir de ertesi gun ise gidiyorsun. Umarim bakiciniz donmustur.

Maiumut, mesgul musun canim? Herkesten haberler getiriyordun, umarim keyfin yerindedir.

Sevgiler herkese...

seninki benm kıza benziyr gibi bizde desteksiz otrmayoı epey gheç yapmışdık şimdi acayip bir şekilde yürütmemi istiyr bende beni çok yorduğu için fazla yapamıyrm ama acayip keyf alıyrm kızım ve onn için çok ağlıyr ablam yakında yürüyecek herhalde onn hazılığnı yapıyr evet bazı bebekler emeklemeden direk yüüryr zarpn dediği gibi bizimkiler öyle olaak inş.aman sağlıklı olsnlarda kaynanm daha 6aylık yoktu yürütmeye çalş diyrdu bende başka derdim yok ne acelesi var dedi o da farklı yaklaşm erken yüüryünce başımız göğe ermeyeck
canm ya dedim bazı kadınlar verdiğini söylüyr birçok dr a email attm berin deyenlerde epey vardı benm dr sadece sen yorlacaksn diye verme diyrm demşti allh pişmanlık vermesin denizbulutn verdiği siteede veren çok kadn var
ay bugün çok kötü idim kızımla fazla ilgilenemiyrm o da kızıyr bana herhalde halm kalmıyr uyku konusnda da benimkine çok benziyr enes uykusuzluktan hali kalmıyr ama uyumuyr ama heredann söylediği şeyi yapmaya çalşıyrm zarpdeniz verdiği dr u da dikkte alyrm

evet canm bende senin verdiğin dr un sitesine bakıyrm ve ben çok hak verdim heredann yazdıkları da fena değl ama işte nasl yapacağmı bilemiyrm bir kaçgündür birşey vermeme çalışyrm bazen başırılı olyrm bazede üç saat e yakın sürüce veriyrm biberonu ama inş.alştıracam gece beslenmesini kesmeye ve birde şu ayakta sallamdan uyutmayı nasl öğretecem bilmiyrm dün deneyem dedim varya acayip çığlklar ağlamalar yarım saat uğraştm olmayınca yine ayakta salldm ya ayağa alnca kıızm sanki bir oh çekti gibi bşey yaptı göbişte kocaman olmuş çok zor geliyr bana rahat hareket edemiyr bunları kesin öğretmem lazm kızıma

herkese selamlar iyi akşamlar

ya canm bizimkiler de öyle oluyrdu hatta bazen karnım bile sanki şişkinlği iniyrmş gibi geliyr insana kzımda karnm küçülmş diye dr mu bile aramştm yani herşey değişiyr arada farklı şeyler olyr allh tamamına erdirir inş.

Meryecim, ben de henuz bu gece beslememe isine baslamadim, kadameli olarak gitmek en iyisi sanirim. Bu ayin sonuna baslamayi dusunuyorum, geribildirimleri yazarim canim. Meryem de sanirim sallayarak uyumaya aliskin, simdi ikinci bebek gelince daha da zor olabilir. Belki bu surecte Meryem'i iyice organize etmek sana ikinci bebek gelince daha kolaylik saglayabilir, yine dogum icin kayinvalideye mi gideceksin? Su ara bir arkadasim da ferber yontemini deniyor, ilkinde 45 dk. surmus oglunun uyumasi, 3.gunun sonunda 15 dk.ya indiklerini yazmis. Farkli yontemlere bebeklerin tepkileri de farkli olabiliyor, annelerin sanirim biraz sabirli olmalari gerekiyor. Hepimize yeni yontemlerde cokkk kolaylik gelsin diyorum.

Denizcim, sağolasın canım. Hassasiyetin için bir kez daha teşekkürler.

Zarpdeniz'cim, gece beslenmeleri konusunda düzenlemeye gitme zamanlarımız yakın olacak gibi duruyor. Ayrıca bravo, okumadan Hogg yöntemi diyorsun Haftasonu ilgili bölümü yazarım. Benim kafama yattı önerdiği, deneyeceğim. Çünkü o da kadameli bir geçiş öneriyor gece ögününü kesmek için. Çitlenbiği öpüyorum.

Bahardeniz, çokkk geçmiş olsun canım. Bu arada Enes'e maşallah diyorum, 41 kere. Tam abi olmuş, yakışıklı melek. Tekrar tekrar maşallah ona.

Cans, Maiumut, doktor randevularınızdan lütfen haberdar edin bizleri. Keyifle kalkın muayene masasından, bebişlerinizin kalp atışları kulaklarınızda.

Tayf'tan haber yok mu arkadaşlar?

Limonkabuğu, teşekkürler arkadaşım. Rena iyi, çok şükür.

Son düzenleme:

ne güzel bu kadarken batu da sallanmaya razı oluyordu. şimdi onu da istemiyor. kolay kolay yorulmuyor da. akşam gerçekten bir iş batu yu uyutmak. gece 8 den sonra kurt adam a dönüşüyor. devamlı koş, zıpla, atla hopla. gece bir ritüel uykulayın yıkayın pijamalarını giydirin sakinleştirn hikaye kitabı okuyun da boş bizim için. sanki banyo yapınca adam ayılıyor enerji yükleniyor. ne kitap okuması adam pijamalarıyla koşmaya devam ediyor. birinin kitaplarını göstermek için önce onu yakalayıp bağlaması gerekiyor

neyse oldu sonunda

çok büyümüş çok tatlı oluyor. yanakları batu ya benziyor. yemesi benzemesin inşallah.

cans doktor randevundan haberdar et. iyi haberlerini bekliyoruz

zarpdeniz arkadaşın benim karşı olduğum yöntemi uygulamış. 45 dakika ağlatmak çok korkunç. inşallah siz tracy hogg ile halledebilirsiniz

Kizlarrr canim arkadaslarimm bebislerini buyutenlerr o bebislerinizi benimm icin soyle koklaya koklaya opun aglasinlar yaaa bakin aglamalarina bile muhtacizzzz.;maimuttt lenova alkan deniz tayff nerelerdesiniz zarpcimm nasilsin adini hatirlayamadigim tumm kizlarr nasilsinizz.;ben adetimi oldum ameliyattan sonra tam gecenaydan 5 gun oncee ama ne adet sakir sakir sakirr bende calisiyorum is guc artik dogalyoldan denicemm subattada diger dr randevumm var ama gercekden iyiyimm bu ara esim cok sinirlii koc burcuuuuu birrrrrrrrrrrrrrrrr aman tanrimmm onla ugrasiyorumm hepinizi cokk opuyorumm tedaviye baslayan arkadaslarimm hepinize basarilarr kayinvaldem geliyor turkiyeden haftasonu birde esimin yegenii.belcika cooook sogukkk buzzzzzzzzz ama kar yokk hepinize kucak dolusu sevgiler benide unutmayin ssonra akidecik yok oldu demeyin kocamaann optummm

Kızlar slm.....
Fsh ve e2 adetin 3.günü sağlıklı sonuç verir mi?dün vermiştim, kan hemolize olmuş, bakamamışlar....bugün tekrar verdim.
Ben bu cuma tüp bebek için dr randevusu aldım..şimdi neler olacak bana, neler yapacağız.:18::18::18:

herada yanlış anlattım burada da tekrar düzelteyim. şöyle birşey demek istemiştim :

tam olarak kaldır yat yöntemini bilmiyorum. 20 dakika bu şekilde çalıştıktan sonra sen ne yapıyorsun. bu şekilde sürdürüyor musun? bitiriyor musun? bebeği ağlarkan bırakıp gidiyor musun? benim işten bir arkadaşım bu şekilde alıştırmış oğlunu küçükken. ama o ağlatarak alşıştırmış. sanırım bu ağlatma yöntemi tracy hogg unki değil. ferber in yöntemi o sanırım. ben bu yönteme karşıyım. anneler rahat etsinler diye ufacık bebekleri (ki arkadaşım 3 ay civarında bu yöntemi uygulamıştı) ağlatmak niye. ben bu yönteme öğrenilmiş çaresizlik diyorum ki hani bu dönemde bebeklere sarılıp her çeğırdıklarında gidip sevgi ve güven duygusu verecektik vs vs vs.

bir de biz ne yaparsak yapalım bir yere kadar yapabiliyoruz. her bebek karakteriyle dünyaya geliyor. 10 tane kardeş olsa 10 tanesi de birbirine benzemiyor. ben 10 çocuğa bakmadım ama 3-5 kedim oldu. çok da kediye baktım. şimdi ne alaka diyeceksiniz de genelde böcek yerine konulan ve hepsi aynı sanılan kedilerin bile her biri ayrı karakterde. bazıları perdelere çıkar bazılarının aklına bile gelmez. bazılarının küçükken dişleri kaşınır habire ısırır diğerleri 1 ısırık bile atmaz. bazısını aşı olurken 3 kişi tutamaz bazısı korkudan büzüşüp kalır gırtlağını kessen ses etmez. bazısı sabaha karşı kalkar üstünde tepinir durur diğeri küçükken bile yanında hiç kalkmadan yatar. ne olursa olsun hepsi 1 yaşa geldiler mi çok daha uslu tembel miskin kediye dönüşürler bebeklikleri biter. ama yine de her birinin ayrı karakteri olur. kısaca kediler bile bu kadar farklıyken bebeklerimizin nasıl aynı olmasını hepsinin bebeklikten itibaren erkenden yatıp geç kalkmasını, gece hiç uyanmamalarını, ne verirsek yemelerini, hiç ağlamamalarını, hepsinin suyu çok sevmelerini, koltuklara çıkmamalarını, kabloları çekmemelerini yaramazlık yapmamalarını vs vs bekleyebiliriz ki. böyle bebekler de var. ama ne yazık ki herkese çıkmıyor. inşallah bebek isteyen bekleyen herkesin böyle olur bebekleri. benimkinin böyle olmadığı kesin olsun varsın sağlığı yerinde olsun da ne yapalım uğraşıcaz artık. darısı tüm isteyenlere olsun.

inşallah şubattan önce olur. kontrole gittin mi?

e2-fsh adet 2. ve 3. gün bakılabiliyo. farkı yok. hatta bazen 4. gün bile olabiliyor da riske atmamak lazım. endişe etme yani.

lenova iğnelere başladın mı? arkadaşıma dhea yı sordum ama cevap gelmedi. sanırım girmedi. sen doktoruna sordun mu?

Selam

Deniz Bulut Enes' te 8 den sonra daha hareketli oluyor ben babası eve geldiği için öyle oluyor diye düşünüyordum
eskiden daha kolay daha erken sakince geçerdi şimdilerde 10' u bile bulduğu oluyor aynen senin yazdığın gibi bakalım sizin aylara geldiğimizde halim ne olcak
İnşallah Batu' nun yemesi düzene girer
Şu demir ilacının sıkıntılarını hemen yaşamaya başladık bile muhallebisine tavsiyenle armut, kayısı püresi
zeytinyağ bile katar oldum birde üstüne duphalac şurubuna başlamak zorunda kaldım hayırlısı.

resmimize yorumlara tşkler

Herada senin süslüyüde merak ediyorum.

Mai nerelerdesin?

ıyı akşamlar arkadaşlar...

Herkes ıyı maaşallah... DR kontrolumu soran arkadaşlar olmuş .. Çok teşekkurler.. Ben de bugun doktordaydım ... Sata gore 5+ 2 yım ... Keseyı gorduk içinde yolk sacı da var ama henuz embrıyoyu goremedık .. Dr haftaya tekrar cagırdı . Kalp atımlarını inşallah duyarım .. Bu donemlerı hatırlayan tecrubelı annelere bır sorum olacak ... 5 + 2 de ya da yakın tarıhlerde kesenın içinde embrıyo gozukuyor mu? .. Dr um yolk sac ın olması onemlı bır bulgu dedı ama ... Neyse .. Her şeyin hayırlısı demekten başka çare yok gıbı.. Sevgiyle kalın..

Zarpdeniz'cim, abuk bir cümle olmuş, sana son mesajımı şu kasıtla yazdım. İşte annelik bu dedirtti bana kademeli olarak gece beslenmesini kaldırmayı düşünmen. Aynı Hogg'un tavsiye ettiği gibi. Bravo, içgüdüsüyle hareket ettiğinde birilerinin yüzlerce çocuğu inceleyerek bulduğu bir metoda ulaşan arkadaşıma demeye çalıştım ama benim yazdığım cümleden bu anlam hayatta çıkmaz, gerçekten abuk olmuş. Kusura bakmayasın.

Limonkabuğu, demir damlası lekesi için önerin bugün bizim evde uygulandı, haber geldi, sonuç mükemmel. Önerin için sağolasın arkadaşım.

Akideciknane, öncelikle ameliyat için çok geçmiş olsun, adetin çok gelmesi insanın içini rahatlatıyor gerçekten. İnşallah bebeğin kendisi gelecek, misafirlerinle kolay gelsin.

Hayatkavunici, Deniz yazmış ama geçmeyeyim, adetin 2. ve 3. günü en doğru sonucun alınabileceği günler. Sonuçlarını bekliyoruz.

Deniz'cim, sağolasın arkadaşım detaylı açıklamalar için. Her bebeğin karakteriyle geldiğine ben de katılıyorum. Yoksa biri fırlama, biri mülayim, biri beslenmesi uykusu sorunsuz, biri her yemekte anneyi sırat köprüsünden geçirten iki kardeşin durumu nasıl açıklanır ki? Ancak bana ya da mantığıma uyar ya da uymaz, etrafta duyduğum, okuduğum birçok yöntemin yüzlerce çocuktan yola çıkılarak yöntem haline geldiğini, önerildiğini düşünüyorum. Eminim o öneriyi oluşturan uzman benden daha çok çocuk görmüş, gelişimine, büyümesine tanık olmuştur. Dolayısıyla, birinin asla dediği bir yöntem bir annenin çaresizlikten -veya aklına yattığı için de olabilir tabii -başvurduğu, işe de yarayan bir yöntem de olabilir, bilmek mümkün mü?

Son düzenleme:

Gözün aydın canım, maşallah. Gerçekten de yolk'un varlığı herşeyin yolunda olduğunun en güzel işareti ve için rahat olsun 5+2'de bebek görülmez. Biz bebeği 6+5'te kalp atımını duyduğumuz gün görebildik. Dolayısıyla için çokk rahat olsun. Haftaya güzel haberlerin devamını bekliyoruz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…