- 15 Ekim 2007
- 4.471
- 17
- 683
Selam
Deniz Bulut Enes' te 8 den sonra daha hareketli oluyor ben babası eve geldiği için öyle oluyor diye düşünüyordum
eskiden daha kolay daha erken sakince geçerdi şimdilerde 10' u bile bulduğu oluyor aynen senin yazdığın gibi bakalım sizin aylara geldiğimizde halim ne olcak
İnşallah Batu' nun yemesi düzene girer
Şu demir ilacının sıkıntılarını hemen yaşamaya başladık bilemuhallebisine tavsiyenle armut, kayısı püresi
zeytinyağ bile katar oldum birde üstüne duphalac şurubuna başlamak zorunda kaldım hayırlısı.
resmimize yorumlara tşkler
Herada senin süslüyüde merak ediyorum.
Mai nerelerdesin?
Zarpdeniz'cim, abuk bir cümle olmuş, sana son mesajımı şu kasıtla yazdım. İşte annelik bu dedirtti bana kademeli olarak gece beslenmesini kaldırmayı düşünmen. Aynı Hogg'un tavsiye ettiği gibi. Bravo, içgüdüsüyle hareket ettiğinde birilerinin yüzlerce çocuğu inceleyerek bulduğu bir metoda ulaşan arkadaşıma demeye çalıştım ama benim yazdığım cümleden bu anlam hayatta çıkmaz, gerçekten abuk olmuş. Kusura bakmayasın.
Limonkabuğu, demir damlası lekesi için önerin bugün bizim evde uygulandı, haber geldi, sonuç mükemmel. Önerin için sağolasın arkadaşım.
Akideciknane, öncelikle ameliyat için çok geçmiş olsun, adetin çok gelmesi insanın içini rahatlatıyor gerçekten. İnşallah bebeğin kendisi gelecek, misafirlerinle kolay gelsin.
Hayatkavunici, Deniz yazmış ama geçmeyeyim, adetin 2. ve 3. günü en doğru sonucun alınabileceği günler. Sonuçlarını bekliyoruz.
Deniz'cim, sağolasın arkadaşım detaylı açıklamalar için. Her bebeğin karakteriyle geldiğine ben de katılıyorum. Yoksa biri fırlama, biri mülayim, biri beslenmesi uykusu sorunsuz, biri her yemekte anneyi sırat köprüsünden geçirten iki kardeşin durumu nasıl açıklanır ki? Ancak bana ya da mantığıma uyar ya da uymaz, etrafta duyduğum, okuduğum birçok yöntemin yüzlerce çocuktan yola çıkılarak yöntem haline geldiğini, önerildiğini düşünüyorum. Eminim o öneriyi oluşturan uzman benden daha çok çocuk görmüş, gelişimine, büyümesine tanık olmuştur. Dolayısıyla, birinin asla dediği bir yöntem bir annenin çaresizlikten -veya aklına yattığı için de olabilir tabii -başvurduğu, işe de yarayan bir yöntem de olabilir, bilmek mümkün mü?
amin inşşş... canım...ben arada girip sizi takip ediyorum canım....bende 4.cü tüp denememi yaptım 2 ay önce...maalesef yine olmadı....artık tüp bebek sayfasını kapattım.....böyle sizleri okudukça mutlu oluyorum....canım kızının adına ek olarak su ekleyebilirsin....yani SU ismini..buda benden bir öneri...
herada yanlış anlattım burada da tekrar düzelteyim. şöyle birşey demek istemiştim :
tam olarak kaldır yat yöntemini bilmiyorum. 20 dakika bu şekilde çalıştıktan sonra sen ne yapıyorsun. bu şekilde sürdürüyor musun? bitiriyor musun? bebeği ağlarkan bırakıp gidiyor musun? benim işten bir arkadaşım bu şekilde alıştırmış oğlunu küçükken. ama o ağlatarak alşıştırmış. sanırım bu ağlatma yöntemi tracy hogg unki değil. ferber in yöntemi o sanırım. ben bu yönteme karşıyım. anneler rahat etsinler diye ufacık bebekleri (ki arkadaşım 3 ay civarında bu yöntemi uygulamıştı) ağlatmak niye. ben bu yönteme öğrenilmiş çaresizlik diyorum ki hani bu dönemde bebeklere sarılıp her çeğırdıklarında gidip sevgi ve güven duygusu verecektik vs vs vs.
bir de biz ne yaparsak yapalım bir yere kadar yapabiliyoruz. her bebek karakteriyle dünyaya geliyor. 10 tane kardeş olsa 10 tanesi de birbirine benzemiyor. ben 10 çocuğa bakmadım ama 3-5 kedim oldu. çok da kediye baktım. şimdi ne alaka diyeceksiniz de genelde böcek yerine konulan ve hepsi aynı sanılan kedilerin bile her biri ayrı karakterde. bazıları perdelere çıkar bazılarının aklına bile gelmez. bazılarının küçükken dişleri kaşınır habire ısırır diğerleri 1 ısırık bile atmaz. bazısını aşı olurken 3 kişi tutamaz bazısı korkudan büzüşüp kalır gırtlağını kessen ses etmez. bazısı sabaha karşı kalkar üstünde tepinir durur diğeri küçükken bile yanında hiç kalkmadan yatar. ne olursa olsun hepsi 1 yaşa geldiler mi çok daha uslu tembel miskin kediye dönüşürler bebeklikleri biter. ama yine de her birinin ayrı karakteri olur. kısaca kediler bile bu kadar farklıyken bebeklerimizin nasıl aynı olmasını hepsinin bebeklikten itibaren erkenden yatıp geç kalkmasını, gece hiç uyanmamalarını, ne verirsek yemelerini, hiç ağlamamalarını, hepsinin suyu çok sevmelerini, koltuklara çıkmamalarını, kabloları çekmemelerini yaramazlık yapmamalarını vs vs bekleyebiliriz ki. böyle bebekler de var. ama ne yazık ki herkese çıkmıyor. inşallah bebek isteyen bekleyen herkesin böyle olur bebekleri. benimkinin böyle olmadığı kesinolsun varsın sağlığı yerinde olsun da ne yapalım uğraşıcaz artık. darısı tüm isteyenlere olsun.
inşallah şubattan önce olur. kontrole gittin mi?
e2-fsh adet 2. ve 3. gün bakılabiliyo. farkı yok. hatta bazen 4. gün bile olabiliyor da riske atmamak lazım. endişe etme yani.
lenova iğnelere başladın mı? arkadaşıma dhea yı sordum ama cevap gelmedi. sanırım girmedi. sen doktoruna sordun mu?
Gözün aydın canım, maşallah. Gerçekten de yolk'un varlığı herşeyin yolunda olduğunun en güzel işareti ve için rahat olsun 5+2'de bebek görülmez. Biz bebeği 6+5'te kalp atımını duyduğumuz gün görebildik. Dolayısıyla için çokk rahat olsun. Haftaya güzel haberlerin devamını bekliyoruz.
cans hayırlı olsun inşallah devamı da gelecek. ben 5+2 veya 5+ 4 de gittiğimde kese vardı ama yolk sac yoktu. tabii bebek de yoktu. dr en azından yolk sac olmalıydı dedi. kanamam da vardı. boş keseden şüphelendi. 7+0 da kürtaj için gittiğimde hem kese hem yolk sac hem bebek vardı. kalp atışı da tabii. herşey olması gerektiği gibiydi. kanama halen arada oluyordu ve ben hiçbir ilaç kullanmamıştım boş kese kendi düşsün diye. kısaca endişelenme. herşey olması gerektiği gibi. sende yolk sac da var. kalp atışı için de 6. hafta sonlarında gidersen duyarsın diye düşünüyorum
Hayatkavunici, hiç moralini bozma canım. FSH 9 dert edilecek bir değer değil. Hamile kaldığımda 10 civarı FSH değerim vardı. E2'nin idealinin 50 civarı ve altı olduğunu biliyorum ama. Doktorun ne diyor? Biz Denizbulut'un hadi hadileriyle bir dönem buğday çimi tableti tüketmiştik, benim e2 normal değerlerdeydi ama bayağı bir düşürmüştü yine de.
Cans, gerçekten yaşanmışlıkları duymak iç rahatlatır, ne için buradayız ki? İnsan yapmayayım diyor ama hamilelik de en ufak ayrıntıya kafa yorarak, merak ederek geçiyor. Bittikten sonra özleniyor gerçi hamilelik günleri, o stresler sanki hiç yaşanmamış gibi oluyor. Herşey keyifle ilerlesin, tadını sonuna kadar çıkardığın müthiş güzel bir hamilelik dönemi geçir inşallah.
heradacım, sağolun beni çok rahatlatıyorsunuz....peki bu e2 yükselmesi, zoonnkkkkkk rezerv azlığı rezerv azlığı mı diyor, 5 ay da nasıl 31 de 84 e yükseliyor ki.....
dr ye yarın gidicem....adetin 5.günü yarın gidicem,hemen başlarız heralde tedaviye......senin tedaviyle mi oldu,doğal mı canım....
çookkk selam güller....sonunda,,,,nihayet artık girebileceğim...yani kızım ne kadar müsade ederse bana....sevgilerimi yolluyorum sizlere....
cans hoaaaaaam.....haberi aldım denizden...çokkkkkk sevindim....innnnnşallah hayırlısıyla kucağınıza alın emi...şimdi kaçarım.....herkese çok öpücük....denizden sulu sulu öpücükler
çookkk selam güller....sonunda,,,,nihayet artık girebileceğim...yani kızım ne kadar müsade ederse bana....sevgilerimi yolluyorum sizlere....
cans hoaaaaaam.....haberi aldım denizden...çokkkkkk sevindim....innnnnşallah hayırlısıyla kucağınıza alın emi...şimdi kaçarım.....herkese çok öpücük....denizden sulu sulu öpücükler
Meryecim, ben de henuz bu gece beslememe isine baslamadim, kadameli olarak gitmek en iyisi sanirim. Bu ayin sonuna baslamayi dusunuyorum, geribildirimleri yazarim canim. Meryem de sanirim sallayarak uyumaya aliskin, simdi ikinci bebek gelince daha da zor olabilir. Belki bu surecte Meryem'i iyice organize etmek sana ikinci bebek gelince daha kolaylik saglayabilir, yine dogum icin kayinvalideye mi gideceksin? Su ara bir arkadasim da ferber yontemini deniyor, ilkinde 45 dk. surmus oglunun uyumasi, 3.gunun sonunda 15 dk.ya indiklerini yazmis. Farkli yontemlere bebeklerin tepkileri de farkli olabiliyor, annelerin sanirim biraz sabirli olmalari gerekiyor. Hepimize yeni yontemlerde cokkk kolaylik gelsin diyorum.
Kızlar slm.....
Fsh ve e2 adetin 3.günü sağlıklı sonuç verir mi?dün vermiştim, kan hemolize olmuş, bakamamışlar....bugün tekrar verdim.
Ben bu cuma tüp bebek için dr randevusu aldım..şimdi neler olacak bana, neler yapacağız.:18::18::18:
Selam
Deniz Bulut Enes' te 8 den sonra daha hareketli oluyor ben babası eve geldiği için öyle oluyor diye düşünüyordum
eskiden daha kolay daha erken sakince geçerdi şimdilerde 10' u bile bulduğu oluyor aynen senin yazdığın gibi bakalım sizin aylara geldiğimizde halim ne olcak
İnşallah Batu' nun yemesi düzene girer
Şu demir ilacının sıkıntılarını hemen yaşamaya başladık bilemuhallebisine tavsiyenle armut, kayısı püresi
zeytinyağ bile katar oldum birde üstüne duphalac şurubuna başlamak zorunda kaldım hayırlısı.
resmimize yorumlara tşkler
Herada senin süslüyüde merak ediyorum.
Mai nerelerdesin?
ıyı akşamlar arkadaşlar...
Herkes ıyı maaşallah... DR kontrolumu soran arkadaşlar olmuş .. Çok teşekkurler.. Ben de bugun doktordaydım ... Sata gore 5+ 2 yım ... Keseyı gorduk içinde yolk sacı da var ama henuz embrıyoyu goremedık .. Dr haftaya tekrar cagırdı . Kalp atımlarını inşallah duyarım .. Bu donemlerı hatırlayan tecrubelı annelere bır sorum olacak ... 5 + 2 de ya da yakın tarıhlerde kesenın içinde embrıyo gozukuyor mu? .. Dr um yolk sac ın olması onemlı bır bulgu dedı ama ... Neyse .. Her şeyin hayırlısı demekten başka çare yok gıbı.. Sevgiyle kalın..
Kızlar var ya buzzzzzzz hava buzzzzzz...Yok böyle bir soğuk((Biz Trakya'dayız da ondan mı burası böyle soğuk bilmem ama inanın her yer takır takır.Soğuk var,ayaz var,don var buz var kar yok... yuhhhh yani valla.
Neyse bu arada biliyorsunuz ben bir öğretmenim veeeeeeee yarın karne günü...Yorulduk biz.Hepimiz.Çocuklarım da bende.Bütün çocuklar ve öğretmenler hepimiz yorulduk.Hem bedenlerimiz hem de kafalarımız yoruldu.İyi bir dinlence hepimize iyi gelecek.Şarj edip başlayacağız sonra bıraktığımız yerden.Ben ilk hafta evden dışarıya çıkmayıp uyumayı uyanmayı yeniden uyuyup sonra yine aralarda uyanmayı düşünüyorum.Bir de en çok uyanık olduğum saatlerde okumayı düşünüpte bir türlü fırsat bulamadığım kitaplarımı okumayı istiyorum.Sonraki haftanın proğramı ilk haftaya inat çok hareketli olacak.29 ocak pazar günü sevgilimle vınnnn kaçış.Taaaa bir dahaki pazara kadar.İnşallah her şey planladığımız gibi olur.Çünkü öncesinde plan yapmak hayata karşı risk almak gibi bir şey.
Dün akşam maiumut la konuştum haberler çok kötü.Ağabeyinin eşi ne yazık ki yakalandığı hastalığa yenik düşmüş.Gencecik kadın çocuklarını eşini bırakıp gitmiş.Çok acı.Mai memleketinde şuan ve çok üzgün.Allah onlara sabır versin ne diyelim.
Toana transferini gerçekleştirmiş bekleme aşamasındaymış.Bir kaç güne inşallah güzel haberlerini alırız.7 yumurtadan 5 tanesi döllenmiş ve 6.güne kadar bekletmişler transferi.İnşallah bebekleriyle dönecek evine.
Bana gelince adetim 25.gün dedim mi başlayıverdi hemenAbi bi dur ,bi gecik, bi heyecan yarat be...Kattiyyennn böyle bi şey yaşamadım ömrümce.3 gün 5 gün önce gelir ama bi tek bi gün bile gecikmez ne hikmetse...Napalım beklemiyordum zaten bi şey bende.Olsaydı iyi olurdu ama olmadı mı olmuyor napiim...Dün gece itibariyle deha ları üçer üçer içmeye başladım.Allah verede bunlar bizde kötü bi şey yapmazlar.En büyük korkum bu çok yüklü ilaçların yan etkileri...
Uzun yazdım kafanızı şişirdim.Tek tek yazamasam da hamile arkadaşlara olmaya çalışanlara,bebeklerini doğurmuşlara ve tabi ki de bebeklerine kucak dolusu sevgiler.Kendinize iyi bakın.İyi geceler....
selammmm
cans canım gözün aydın yolkuda görmüşsünüz ben dee tam o tarihlerde doktoruma gittiğimde görmüştü sonra 6+4 de keseyi görmeyi umut ederken kalp atışını da görmüştük. allahın izniyle sen de göreceksin.
kaç gündür geliyorum ama üç sayfa yazıyı bi türlü okuyamıyorum. dolayısıyla yazamıyorum. alttan beni görüyorsanız durumum budur.
neyse bizim ikizler dünyaya geldi gerçi zarpcım bildiği için yazmış saolsun. ikizler cuma cumartesiye bağlayan gecesi 34+2 de büyük bir süprizle geldiler. gelinin suyu gelince doğru hastaneye gidiliyor ben mert olduğu için gece gidemedim. eşim koşturdu saolsun. gece 3.50 ve 3.51 de 2.05 2.15 kg olarak doğdular. 2 gün küvezde kaldılar şimdi allahın izniyle sağlıkla evlerindeler. çok minik ve çok şekerler maşallah. ikisi aynı beşikte yan yana takılıyolar. darısı tüm hamilelere tayfa ve badenura cansa meryeye olsun inşallah.
gördüğüm kadarıyla toana dan haber yok onu merak ediyorum inşallah güzel haberleri gelir.
tedaviye başlayan arkadaşlara allah yardım etsin.
yine gelecek ben bunubi yolluyum da.
Kızlar var ya buzzzzzzz hava buzzzzzz...Yok böyle bir soğuk((Biz Trakya'dayız da ondan mı burası böyle soğuk bilmem ama inanın her yer takır takır.Soğuk var,ayaz var,don var buz var kar yok... yuhhhh yani valla.
Neyse bu arada biliyorsunuz ben bir öğretmenim veeeeeeee yarın karne günü...Yorulduk biz.Hepimiz.Çocuklarım da bende.Bütün çocuklar ve öğretmenler hepimiz yorulduk.Hem bedenlerimiz hem de kafalarımız yoruldu.İyi bir dinlence hepimize iyi gelecek.Şarj edip başlayacağız sonra bıraktığımız yerden.Ben ilk hafta evden dışarıya çıkmayıp uyumayı uyanmayı yeniden uyuyup sonra yine aralarda uyanmayı düşünüyorum.Bir de en çok uyanık olduğum saatlerde okumayı düşünüpte bir türlü fırsat bulamadığım kitaplarımı okumayı istiyorum.Sonraki haftanın proğramı ilk haftaya inat çok hareketli olacak.29 ocak pazar günü sevgilimle vınnnn kaçış.Taaaa bir dahaki pazara kadar.İnşallah her şey planladığımız gibi olur.Çünkü öncesinde plan yapmak hayata karşı risk almak gibi bir şey.
Dün akşam maiumut la konuştum haberler çok kötü.Ağabeyinin eşi ne yazık ki yakalandığı hastalığa yenik düşmüş.Gencecik kadın çocuklarını eşini bırakıp gitmiş.Çok acı.Mai memleketinde şuan ve çok üzgün.Allah onlara sabır versin ne diyelim.
Toana transferini gerçekleştirmiş bekleme aşamasındaymış.Bir kaç güne inşallah güzel haberlerini alırız.7 yumurtadan 5 tanesi döllenmiş ve 6.güne kadar bekletmişler transferi.İnşallah bebekleriyle dönecek evine.
Bana gelince adetim 25.gün dedim mi başlayıverdi hemenAbi bi dur ,bi gecik, bi heyecan yarat be...Kattiyyennn böyle bi şey yaşamadım ömrümce.3 gün 5 gün önce gelir ama bi tek bi gün bile gecikmez ne hikmetse...Napalım beklemiyordum zaten bi şey bende.Olsaydı iyi olurdu ama olmadı mı olmuyor napiim...Dün gece itibariyle deha ları üçer üçer içmeye başladım.Allah verede bunlar bizde kötü bi şey yapmazlar.En büyük korkum bu çok yüklü ilaçların yan etkileri...
Uzun yazdım kafanızı şişirdim.Tek tek yazamasam da hamile arkadaşlara olmaya çalışanlara,bebeklerini doğurmuşlara ve tabi ki de bebeklerine kucak dolusu sevgiler.Kendinize iyi bakın.İyi geceler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?