38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Okuyorum, yaziyorum, anlatiyorum ama maalesef yorum yapan yada bir yol gosteren yok. Yapayalnizim. Onceeki merkezimi birakmak istiyorum ama nereye gidecegim bilmiyorum. Asilamamin sonucunu bekliyorum hic kolay degil.
Sanirim moralim yok ve bu yuzden moral bozdugum icin kimse beni istemiyor. Saglik olsun.

toana canım sağol evet şükür evime döndüm.taze hemişimiz yapılması gerekeni ve yapılmamsı gerekenleri deniz ve alabama anlatmış.ben inanıyorum sağlıkla geçecek hamileliğin inşaAllah.

evimiçin canım sen aşılamamı yapın ben kaçırdım herhalde hayırlı olsun.inşaAllah başka merkeze ihtiyacın olmayacak.eğer istanbuldaysan ben memorial derim tatlım favorimiz orası.

selam canım. en son ne dedin de kaçırdık dedim, ben son 2 yazına da cevap yazmışım. birinde bir doktora gittiğini, yumurtaların iyi olduğunu ama rahmin ince olduğunu sonra da eğer rahim kalınlaşırsa aşılama yapılacağını estrofem kullanıp kullanılamayacağını ki bu ilaç olduğundan aslında doktora sorman daha iyiydi. iyi bir doktor zaten veriliyorsa aşılama öncesi de rahim kalınlaşsın diye ilaç verir. sen de bana geri dönmedin. burada pek rahim inceliği sorunu çeken olmadı. o konuda doğal neler yapılabilir ben bilmiyorum mesela. insanlar eğer kendi deneyimleri ve verecekleri bir cevapları yoksa cevap vermiyorlardır. ben iki soruna da cevap yazdım mesela gittiğin doktor kim dedim cevap vermedin. belki ben görmedim. önceki merkezin hangisi bilmiyoruz. şu an kime gittiğini de tam bilmiyoruz. yani çok sık gelip birşeyler anlatmıyorsun. burada çabalayan tedavi olan arkadaşlara da fazla yorum yapmıyorsun. tabii belki ben hatalıyım belki çocukla uğraşmaktan atladım. baktım bundan önce yazdığın diğer yazıya da 2 arkadş cevap vermiş. ama sonuçta 17 kasımdan beri 3-4 kere falan yazı yazmışsın. sanırım daha önceden seninle merkez vs de konuşmuştuk ama onlar için de birşey dediğini hatırlamıyorum. darılma ama sanki sen de biraz ilgisiz gibisin.

Kızlar merhaba,herkes iyidir umarım.Tayf canım seni merak ediyordum bebişlerin gelmiş çok mutlu oldum,allah analı babalı büyütsün,sağlıklı ve mutlu uzun ömürler nasip etsin inşallah.Bende mutlu sonuca ulaşmayı bekliyorum bugün transferimin 5.günü ,az kaldı inşallah hayırlı haberler alırız.Düne kadar ağrılarım vardı regl sancısı gibi,bugün pek yok.Ama tuvalet problemi yaşıyorum.Doktorumu aradım,duphalac diye bir ilaç önerdi,mecburen içtim.Yan etkisi olsa önermezdi herhalde,çünkü kozmetik kullanma diyen birisi.Ben yine moda girdim,kendimde hamilelik belirtileri arıyorum,bunu yaşayanlar neler hissettiniz,ağrı olması normal mi.Birde tutunma kanaması diye birşey okumuştum,embriyo tutunursa kanama olurmuş.Ama ben de böyle bir kanama olmadı,acaba diyorum hemen.Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim,sevgiler

İlgili olmazmiyim 5 gozle okuyorum her cevabi. Yorum da yapiyorum ama bilmedigim seylere de yazamiyorum. Mesela uyku duzeni ile ilgili yada dis cikarma sorunlari. Sitem ettigim icin kusura bakmayin ama kaybolmus durumdayim.

canım hayırlı olsun inşaAllah bebişin seninledir.belirti herkeste olmayabiliyor arayıp kendini üzme canım.ağrı kanama herzamn tutunma belirtisi olmayabilir,bazen hiç bir beliti olmadanda tutnur emrbiyo.

Tesekkurler yanitlarin icin. Evet haklisin, Cinliler bu isi biliyor. Fakat tadi bu kadar mi igrenc olur, hic bir sekilde tarifi yok. Akapunktur denedim ben de, fakat o kadar stres veriyorki bana, saclarim diken diken kalkiyorum. Yani aslinda igneler batarken degilde, tam yerine oturunca oyle rahatsiz elektrikli bir aci oluyor ki.. Ayni sey, doktor igneyi oynatinca da oluyor. Internette bazi vucutlarin daha fazla hissettigini, bazilarinin ise hic hissetmedigini yaziyor. Bilmiyorum artik bu Cinli doktorun ne kadar isinin ehli oldugunu...
Baska hastaneleri tavsiye ettiler -mesela Bahceci veya Istanbul Cerrahi falan, ama ilk defa Memorial'a dikkat edecegim. Onemli olan bizim yas grubumuzun basari oranlari. Zamani gelince doktoru da sorarim. Vucudumu 2-3 ay dinlendirmem gerekiyor zaten. Aslinda icimden bir ses, ciddi spor yapmam ve BMI'i asagi cekmem gerektigini, ondan sonra vucudumun daha mutlu ve hazir olacagini soyluyor.

merhaba arkadşlar burayıyeni gördüm bede bieyler yazyım dedim biraz kendimden bahsdim 3 defa aşılama 2defa tüp denedik ve birçok tedavi ama maalesef hiç biey yok o kdar moralim bozuk ki anlatamam ben den sonra evlnenler 2. 3. lerini yapıyorlar vallahi çıldıracam dayanamıyorm artık Allahım bana ve üm istyelerede versin iki ay önce miyom amelyatı oldum ondan önce polip vardı alındı tabi bunlar çok ilaç kllanmdan kaynklandığını düşünüyorm yani bebek olsun diye herşeyi ypyoruz evleneli 7 yıl oldu şimdi son bikez daha tüp bebek deneyecez nolur bana dua edin canım çok sıkılıyor RABBİM tüm isteyenlere versin

İlgili olmazmiyim 5 gozle okuyorum her cevabi. Yorum da yapiyorum ama bilmedigim seylere de yazamiyorum. Mesela uyku duzeni ile ilgili yada dis cikarma sorunlari. Sitem ettigim icin kusura bakmayin ama kaybolmus durumdayim.

Hic kaybolma arkadasim. Psikolojine iyi bak, one coook ihtiyacin var. Haklisin, insanin psikolojisi bozulunca karmakarisik oluyor, kendisine yardimi olacak bir cift soze ihtiyac duyuyor. Belki psikolojiden daha iyi anlayan biri yanit verebilir sana. Fakat bence, insanin ikinci bir amaci veya tutkusu olmali bu surecte. Cok zor zamanlar gecirirken, kendini bundan siyirip diger ugrasina zevkle dalman lazim. Bence bu profesyonel isimiz veya aile konulari falan degil de, tamamen kendi yeteneginle hedeflerinle ilgili olmali. Sanat olabilir, spor olabilir, basit bir sey bile olabilir veya gonullu bir yardim dernegi vs olabilir. Bu konuda ilerleme sagladikca belki daha rahat hissedersin. Yoksa tekrar tekrar basarisiz sonuc almak berbat bir duygu, bu konuya saplanip kalma. Hayatta baska seyler de var, onlari hatirlamaya calis.

Mesela yeni bir sey ogren, hep aklinda olan bir seye basla.. Benim kacis noktam yuzme; kendimi suya atiyorum kafam karisinca. Yoga/plates cok mutlu ediyor, youtube'dan bol bol bulabilirsin. Bir de hobi gibi bir web sitesi fikri dusunuyorum, okuyorum -tahminen arastirmadan oteye gecmez ama beynimi mesgul etmem lazim iste. Dun esimle konusuyorduk; madem cocuklara verecek bu kadar sevgimiz var, kimsesiz cocuklari hatirlamanin zamanidir simdi dedik. Herkes kendine iyi gelen yolu kendisi bulmali.

Tedavin konusunda ise, benim fikrim bir an once tupe baslaman yonunde. Asilamayi gec artik. Sen ustune dusen ne varsa, elinden gelen herseyi yapiyorsun, dua et, inan, gerisi Allaha kaliyor, sen keyfine bak.

Subata az kaldi, bu sefer sizden cok umitliyim.

Bu nasil bir doktormus da spermlerin ileri hareketliligini, morfolojisinin kotu oldugunu onemsememis! Ustelik daha onceden dogal yoldan bir cocugun var, yasinin 39 olmasi gebe kalmani engellemez. Hangi merkeze yada doktora gidiyorsun ama bu doktora benim kizdigim cok kesinnnnn. Senin isterse dunya kadar yumurtan olsun ve hepsi 1.kalite olsun, spermler ileri hareketsiz ve morfoloji bozuksa nasil dollenecekler bunu bir doktoruna sorar misin lutfen? Spermlerin bazi vitaminlerle takviyelenmesi, hatta meshur keciboynuzu kuru yapilmasi ve tedavi oldugun merkezde IMSI-ICSI'nin kisaca spermlerin 9000 kat buyutulerek bakildigi sistemin olup olmadigini sor zaten bu sistem yoksa orada tedavini bir kez daha dusun derim. Amacim moralini bozmak degil, sakin yanlis anlama ama ciddi bir soruna hicbirsey yokmus gibi davranip ciftlerin paralarini, zamanlarini ve hayallerini calan-onemsemeyen doktorlara kizginim.

Cans dis kasiyicilari deniyoruz canim hatta ben de kasinma isine yardim ediyorum, sagolasin. Senin gorusme nasil?

Toana, tedavi, gebelik ve gebelik sonrasi 1 ay boyunca kan sulandirici igne kullandim ama ben de zaten kan pihtilasmasi bulunmustu. Kan sulandirici igneleri kullanmaktaki amac embriyolarin beslenmesinin surekliligini takviyelemek, hic ihmal edilmemeli diye dusunuyorum. Susuz kalma, beslenmene de son derece dikkat et lutfen.

tabii kimse senin bizim çocuklar ile ilgili yorum yapmanı beklemiyor. belki sizin için sinir bozucudur anne olmuş bizler bir yandan bebekler konusunda sohbet ederken bir yandan da hamile kalmaya çalışanlara deneyimlerimizi aktarıyoruz. ben bir fikrim olan okuduğum her kişiye cevap verdiğim için bu yazdığını üstüme almıyorum. niyetim seni kızdırmak değil. gitmek yerine kalıp hem kendin hakkında hem de diğer çabalayan arkadaşlar hakkında daha çok paylaşımda bulunursan seviniriz.

istanbul cerrahiye gitme. şu an çok uzman bir ekip yok. labaratuarı da eh işte. bahçeciye de gitme. ekip ve labaratuar iyi ama memorial kadar değil. gerçekten çok iyi bir ekip ve çok çok iyi bir labaratuarları var. gittiğinde hemen tüp yapalım diye atlamıyorlar. seni ve daha önceki tedavilerini inceleyip tüpten önce yapılacak bir tedavi varsa önce ona yöneliyorlar. çoğu yere göre pahalı ama biz yaştakilerin de yanlış tedavilerle kaybedecek zamanı yok.

merhaba. doğru yerdesin. sizin bebek olmama nedeni ne? yaştan mı kaynaklanıyor erkek infertilitesi mi? ben de yukarıda yazdığım gibi eğer istanbul da isen ve son kez diyorsan daha önce denemediysen bir kez de memorial a gitmeni öneririm.

Herkese günaydın,

Umarım burada bana fikir verecek birileri olur Bu topiğe bugün girdim, moralim çok bozuk ve iyi tecrübeler duymaya ihtiyacım var.

37 yaşında 4,5 yıllık evliyim.
2009 yılında doğal yolla hamile kaldım. 8. haftada bebekte kalp atışı alınamadı, 9. haftada kürtaj olmak zorunda kaldım. 8 ay korunduktan sonra çocuk istediğimiz için yeniden çalışmalara başladık.
1 sene boyunca denemelere devam ettik fakat bir türlü yeniden gebe kalamadım. Bu 1 yıllık sürede tüm hormon tahlillerimi, rahim filmimi ve diğer tüm testleri yaptırdık. Eşimde 2 defa spermiyogram testi yaptırdı. Sonuç herşey normaldi. Sebepsiz infertilite dedi doktorumuz. Tüp bebek konusunda uzman bir doktora başvurmamızı söyledi, bizde öyle yaptık.

2011 Eylül ve Ekim aylarında klomen kullandım.
2011 Kasım ayında aşılama
2011 Aralık ayında tüp bebek yaptık. Tedavi sonucunda 3 yumurta verdim 2'si 1.kalite dedi doktorumuz. 2 adet emriyo transfer edildi maalesef hepsi olumsuz.

Şuan dinlenme aşamasındayım sözüm ona ama belki doğal yolla tekrar hamile kalabilirim diye bir sürü bitki kullanıyorum. Bu arada 2011 Nisan ayında fsh değerim 5,3 çıkmıştı. Dün tekrar baktırayım dedim değer 25,5 olarak çıktı ve feci bir şekilde panikledim. Doktorum hiç beklemeden acilen yeniden tüp bebek yapılması gerekiyor dedi. Oysa ben Nisan-Mayıs ayına kadar bekleyip sonra yeniden denemeyi düşünüyordum. Şuan kafam ciddi bir şekilde karışmış durumda.

Bu arada alternatif tıptan yararlanmaya başladım.
Benim kullandıklarım;
Bal+çörekotu+tarçın karışımı olan macun kullanıyorum. Ayrıca incir kürünü yapıyorum. İlave olarak kestane balı ile kırmızı kore ginsengi karıştırıp yiyorum. Arı sütünü sabahları alıyorum. Tabi son olarak folik asit kullanıyorum.
Hayıt Ekstraktı var, onuda almalı mıyım? fsh değerini düşürdüğünü okumuştum bir topikte. Birde şimdi bu değere göre ben menopoza mı giriyorum acaba?

Eşimde yine kendisi için özel olarak hazırlanmış bir macun yiyor ayrıca keçiboynuzu kürü yapıyoruz.

Kafam çok karıştı arkadaşlar, bana önerisi olan var mı aranızda?

baharnaz benim oğlan yemek konusunda sıkıntılı olduğundan sakaktat hiç denemedim. bence tadı bebeği biraz zorlayabilir. arkadaşım 1 yaş sonrası verilir dedi. kızında ciğer denemiş ama sevmemiş. ne zaman başlanabileceğini doktora sor istersen

merhaba. fsh yaşına göre oldukça yüksek. zaten tüpte de yaşına göre az yumurta toplanmış. ben de hemen ilk adetten itibaren tüp yaptırmak için hastaneye gitmeni öneririm. ve istanbul da ise direkt memorial derim. ileri yaş konusunda en başarılı hastane ve labaratuarları gerçekten çok iyi. yalnız bana 20 fsh üstüne tüp veya aşılama yapmıyoruz demişlerdi. ama ümitsizliğe kapılma 25 olan fsh bir sonraki ay 15 olabiliyor. hayıt tohumunu hemen kullanmaya başla. hormon düzenlemede ciddi yararları var. zararı yok. bir de aktardan buğday çimi (wheat grass) bulabilirsen alıp günde 5000 mg civarı kullanmaya başlayabilirsin. bunun da fsh düzenlemede ve vücuttaki toksinleri atmada faydalı olduğu söyleniyor. ben hepsini kullandım hangisinin neye faydası oldu bilmiyorum ama fsh ve e2 düşmüştü.

Ben de 37 yasindayim.FSH olcturmedim ama doktorum bana 2-3 ayda menapoza girmezzsin korkkma dedi ama dogal yolla yada asilama ile vakit kaybetme luksun yok dedi. ona katiliyorum. Maddi gucum yettikce tup tedavisine devam etmeyi dusunuyorum. Bir senedir hertarafimi saran enfeksiyorndan kurtulmakla ugrastim. Enson laparoskopi bile oldum karin bosliguna bile cikmis enfeksiyon. Bir de her tup tedavisi arasi 2-3 ay beklemeyi tavsiye ediyorlar diye ancak 2 kere tup tedavisi oldum. Gelecek ay baslicam 3. sune.

Maslak acibademdeki bulent tras cok iyi dediler bana. İyi referanslarla gidicem oraya o yuzden benimle cok iyi ilgilenirler diye dusunuyorum. Ama buradan okudugum memorial tavsiyeleri de kafami karistirdi. Bahcecide hissettigim gibi kendimi tavuk fabrikasinda hissetmek istemiyorum. Transferden sonra hemsire gelip 23 nisan siiri okur gibi bana yapmam gerekenleri okudu. Oysa benim rahim duvarim inceymis meger simdi ogreniyorum. Bu durumda bana farkli yaklasmalari gerekirdi diye dusunuyorum. Ama doktorum nasilsa 2 mm ile tutan da var diye dusundu herhalde. Olacagi varsa oluyor. Ama yine de farkli yaklasmasi gerekirdi fikrinde israrliyim.

Dun rahim 7 mm olculdu. 22 . gun. Gunde 3 kere estrofem kullandigim halde. Doktor sinirda dedi. 10 civari olsa cok iyi olurdu dedi. Cuma adetin 25. gunu ama ben kan testimi yapicam.

Sevgili deniz bulut,

Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, peki memorial den kimi öneriyorsun? memorial ile ilgili hiç bir bilgim yok çünkü..
Bu arada 2011 mayıs ayında AHM sonucum 0,160 çıkmuş bu ne demek biliyor musun? O zaman doktoum bana normal demişti, şimdi tereddüt ettim...

hoş geldin canım toana arkadaşımız 5 denemesini yurt dışında yaptı negatif,6 yı memorial de yaptı şimdi hamile.aslında önce semra hanımı istedi ama semra hanım çok yoğun hastalarla pek ilgilenemiyor zaten ordaki bütün dr lar iyi toana ile aynur hanım ilgilenmiş,arada yine başka dr lar bakmış.yani sen oraya git hangisi bakarsa baksın zaten hepsi birbirlerinden haberdar.bence başka yere bakma direk git.

evimiçin bunlar senin için de geçerli canım sende zamn kaybetmeden oraya git derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…