Okuyorum, yaziyorum, anlatiyorum ama maalesef yorum yapan yada bir yol gosteren yok. Yapayalnizim. Onceeki merkezimi birakmak istiyorum ama nereye gidecegim bilmiyorum. Asilamamin sonucunu bekliyorum hic kolay degil.
Sanirim moralim yok ve bu yuzden moral bozdugum icin kimse beni istemiyor. Saglik olsun.
selam canım. en son ne dedin de kaçırdık dedim, ben son 2 yazına da cevap yazmışım. birinde bir doktora gittiğini, yumurtaların iyi olduğunu ama rahmin ince olduğunu sonra da eğer rahim kalınlaşırsa aşılama yapılacağını estrofem kullanıp kullanılamayacağını ki bu ilaç olduğundan aslında doktora sorman daha iyiydi. iyi bir doktor zaten veriliyorsa aşılama öncesi de rahim kalınlaşsın diye ilaç verir. sen de bana geri dönmedin. burada pek rahim inceliği sorunu çeken olmadı. o konuda doğal neler yapılabilir ben bilmiyorum mesela. insanlar eğer kendi deneyimleri ve verecekleri bir cevapları yoksa cevap vermiyorlardır. ben iki soruna da cevap yazdım mesela gittiğin doktor kim dedim cevap vermedin. belki ben görmedim. önceki merkezin hangisi bilmiyoruz. şu an kime gittiğini de tam bilmiyoruz. yani çok sık gelip birşeyler anlatmıyorsun. burada çabalayan tedavi olan arkadaşlara da fazla yorum yapmıyorsun. tabii belki ben hatalıyım belki çocukla uğraşmaktan atladım. baktım bundan önce yazdığın diğer yazıya da 2 arkadş cevap vermiş. ama sonuçta 17 kasımdan beri 3-4 kere falan yazı yazmışsın. sanırım daha önceden seninle merkez vs de konuşmuştuk ama onlar için de birşey dediğini hatırlamıyorum. darılma ama sanki sen de biraz ilgisiz gibisin.
Kızlar merhaba,herkes iyidir umarım.Tayf canım seni merak ediyordum bebişlerin gelmiş çok mutlu oldum,allah analı babalı büyütsün,sağlıklı ve mutlu uzun ömürler nasip etsin inşallah.Bende mutlu sonuca ulaşmayı bekliyorum bugün transferimin 5.günü ,az kaldı inşallah hayırlı haberler alırız.Düne kadar ağrılarım vardı regl sancısı gibi,bugün pek yok.Ama tuvalet problemi yaşıyorum.Doktorumu aradım,duphalac diye bir ilaç önerdi,mecburen içtim.Yan etkisi olsa önermezdi herhalde,çünkü kozmetik kullanma diyen birisi.Ben yine moda girdim,kendimde hamilelik belirtileri arıyorum,bunu yaşayanlar neler hissettiniz,ağrı olması normal mi.Birde tutunma kanaması diye birşey okumuştum,embriyo tutunursa kanama olurmuş.Ama ben de böyle bir kanama olmadı,acaba diyorum hemen.Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim,sevgiler
Kampa, aldigin takviyeler yumurtalarini super yapsin! Yapacaklarina da inaniyorum ben. Bu Cinliler ne yaptiklarini cok iyi biliyorlar, bir sure akapunktur egitimi almis biri olarak onlarin otlarinin coplerinin de cok ise yarayacagini dusunuyorum. Benim o zamanlar ictigim sivi seklindeydi. Vakti zamaninda gebeligi bile planlayip, o gunun gunesli, parlak olmasini isterlermis. Bu plan cokkk onceden yapildigindan eger o beklenen gun boyle degilse gebelik ertelenir, bir sonraki yila birakilirmis. Akapunkturdaki amac da vucuttaki kanin super dolanimi oldugu icin ben bir surede akapunktur tedavisi gormustum, ayrica meridyenlerin acikligina kapaliligina filan da inananlardanim. Kan pihtilasmasi icin test yaptirdin mi? Yaptirmadiysan tavsiye ederim. Gercekten Cinlilerin dedigi gibi toprak (dolyatagi) nemli (kan akisinin iyi olmasi) olursa, bitkiler de (embriyolar) cok rahat tutunurlar.
DHEA kullanimi sonrasi, her ay bir hormon degerlerini kontrol ettir ve bir IVF defteri yapip oraya not al canim, bir sure sonra aradaki farki kendin de gormus olursun. 10 kez yasadigimiz ulke nedeniyle ayni merkezde yaptirip, 11.de TR'ye gelip Memorial-Atasehir'de deneyip, cok sukur kizimiza kavustuk. Memorial'in tavsiye edilmesinin nedeni, doktorlari deneyimli ve lab.leri cok iyi ayni zamanda hikayeni dinleyip direk tedaviye baslamadan bazi testleri yapip, bedenini buna hazir edip ondan sonra transfere geciyorlar. Gecen gun Avrupa'da 9.iyi IVF merkezi olduklarina dair bir yazi okumustum. Ben kendi adima, ilk 10'u denedigim merkezde, doktorum bu dalda cok basarili, embriyologun doktorasi vardi fakat TR'deki gibi ileri duzey techizat yoktu, o yuzden tedavi oldugun merkez doktorlari, lab.i, son donanim techizatlarini kullaniliyor olmasi cok onemli. Ondan sonrada bize dua etmek kaliyor.
...
İlgili olmazmiyim 5 gozle okuyorum her cevabi. Yorum da yapiyorum ama bilmedigim seylere de yazamiyorum. Mesela uyku duzeni ile ilgili yada dis cikarma sorunlari. Sitem ettigim icin kusura bakmayin ama kaybolmus durumdayim.
Kizlarr nasilsinizzz ay anamm maim gelmis canimm seni kac gundur merak ediyordum cok basin sagolsunn bana ozelden telefon at ariyacagim seni ;alkancim sen nasilsil ben kac gundur giremiyorum kayinvaldem burda ve ise gidiyorum cok yogunum tabii bu arada calismala devam ediyor ee artik normale donduk ya calisma zamanii cans deniz ve tum diger arkadaslarimm ayricaa tayfa cook sevindimm ona cokk dua ettim cunku o bana ilk tedavimde cokk moral vermisdii lenova ne yapdi acaba?bu arada bende dhea viyola folic asit kullaniyorumm benim dr randevum 1 subatta sizleri kocaman opuyorumm iyi gecelerrrr
kıslar hepinize selamlar....
cuma günü gittim dr ye.....öncelikle yaşım artık 39 oldu 2012 itibariyle....(ama doldurmadım)))......ilk önce dedi ki, yumurta takibi yapalım bir iki ay, sonra da aşılama yaparız....yok dedim ben direk tüp için geldim deyip, derdimi anlattım.....
neyse bizde sperm sorunu da vardı,ileri hareketli yok morfoloji kötü falan....ama dr onları hiç önemsemedi.....sende bi sorun olmasaydı, bu spermlerle bir yıldır hamile kalırdın dedi...
yaşıma takmış durumda sanırım...ama önceki gebeliklerimi baz alarak doğurgan bi yapın var dedi...(bu arada bazılarınız biliyor,bilmeyenler için söyliyeyim benim ilk evliliğimden 8.5 yaşında bir kızım var.)....neyse, vitamin verdi e vitamini,folikasit(zaten kullanıyordum...bi de ..... pan diye bi vitamin, b1,b6 sadece b vitamini kapsıyor sanırım...omega3 ü falan içme, balık ye dedi.....ben multivitamin alıyorum dedim, yok benim verdiklerim yeter dedi...
sonra yaşın ileri,zor oluyor tabii,zaten biz bu yaştan sonra tüpe yönlendiriyoruz, gel bi yumurtalıkların durumuna bakalım dedi....bakalım dedim....gittik baktık yumurtalıklarımın durumuna, bunlar iyi gözüküyo dedi....e benim canım doktorum, neden önce bakıp sonra yorum yapmıyosun da, oturduğum gibi eşimin yanında, benim o neşeli modumu bozuyosun....
sonra amh testi istedi, perşembe günü adetinin 11. günü gel hem testi değerlendiririz,hem de bi yumurtalara bakarız dedi....
durumum şimdiklik bundan ibaret kızlar....
hepinizi çok çok öpüyorum......
ZARPDENIZ ... Sağol canım ... Şimdilik idare edıyoruz.. Clarıssa'nın diş cıkarma huysuzlugu ınşallah en kısa zmanda gecer.. Eczanelerde satılan diş kaşıma aletlerı işe yarıyor gıbı ..
Herkesı ve guzel bebişlerı opuyorum .. Bende kı havadısler inşallah yarın daha netleşecek .. Yarın dr gıdecegız .. Her şeyın hayırlısı dıyorum...
limonu lekenin üstüne sıkıp bekletip yıkıyor muyduk?
Evet canim, ben denedim sonuc basarili, sonra da ben gunesin altinda 3-4 saat beklettim oyle yikadim, sagolasin limonkabugu!
evet canım fsh ve e2 önemli.....son yaptırdığüım testte maalesef fsh:9 çıktı.....e2 de 31 den 84'e fırlamış 4 ayda......neyse heralde bişeyler yapar....
bu arada arkadaşlar....bebeklerin şu yememe sorunu...inanın benim kızım yemeden,uyumadan büyüdü...başımı duvarlara vuruyordum yemiyor diye, bir saat içinde 5 farklı yiyecek hazırlıyordum....
ölcek heralde bi gün açlıktan diyip, sinir krizleri geçirdiğim günleri hatırladım...büyüklerim derdi ki, büyüüüür merak etmeee, hiç bişey olmaz.....kendini harab etme....gerçekten abartmıyorum, 4 yaşına midesine hiçbişey girmedi.....çikolata ve çocukların sevdiği klasik aburcuburlar dahil......
3 yaşında kreşe başladığında zorla yemek yediriyorlar diye ağlardı.....sonra yavaş yavaş, başladı yemeye, tabii yine normal bir çocuğa göre çok çok az,ama kızım için bir devrim niteliğinde....şu ana incecik 8 yaşında bir kız....dokunsan kopacak,ama çok sağlıklı maaşallah....
diyeceğim şu ki,siz de lendinizi benim kadar hırpalamayın....onlardan biyerlerden vitaminlerini, besinlerini alıyorlar...
yeme alışkanlıklarını zamanla kazanıyorlar...tabii ki anne olarak hepimiz onu da yesinler bunu da yesinler,hiçbişeyden eksik kalmasınlar diyoruz,,hiç içimiz rahat etmiyor ama,
allahaşükür onlar yine de mutlu mesut büyüyorlar.....yemekten daha önemlisi sevgi ilgi....bunu hepiniz çok çok iyi biliyorsunuz zaten...
Bu aralar benim de sebze yemeyen bir cocugum oldugu icin maalesef bunu es gecemiyorum, uzuluyorum ve hayalkirikligina ugruyorum.
yanlış topikte değilimdir inşallah..39 yaşındayım.burda sadece anne adayları mı var..
Yanlis topikte degilsin, hosgeldin! Sen de citirlarin arasina katilabilirsin.
Okuyorum, yaziyorum, anlatiyorum ama maalesef yorum yapan yada bir yol gosteren yok. Yapayalnizim. Onceeki merkezimi birakmak istiyorum ama nereye gidecegim bilmiyorum. Asilamamin sonucunu bekliyorum hic kolay degil.
Sanirim moralim yok ve bu yuzden moral bozdugum icin kimse beni istemiyor. Saglik olsun.
Sanirim ben de sana cevap yazmistim. Asilamanin sonucu ne zaman belli olacak? Umarim olumlu olur da kutlariz, bu bekleme surecleri cok rahatsiz edici ama baska caremiz yok, ben 10.gun kan testi yaptirmistim, 2 gun daha bekleyemedim!
Kızlar merhaba,herkes iyidir umarım.Tayf canım seni merak ediyordum bebişlerin gelmiş çok mutlu oldum,allah analı babalı büyütsün,sağlıklı ve mutlu uzun ömürler nasip etsin inşallah.Bende mutlu sonuca ulaşmayı bekliyorum bugün transferimin 5.günü ,az kaldı inşallah hayırlı haberler alırız.Düne kadar ağrılarım vardı regl sancısı gibi,bugün pek yok.Ama tuvalet problemi yaşıyorum.Doktorumu aradım,duphalac diye bir ilaç önerdi,mecburen içtim.Yan etkisi olsa önermezdi herhalde,çünkü kozmetik kullanma diyen birisi.Ben yine moda girdim,kendimde hamilelik belirtileri arıyorum,bunu yaşayanlar neler hissettiniz,ağrı olması normal mi.Birde tutunma kanaması diye birşey okumuştum,embriyo tutunursa kanama olurmuş.Ama ben de böyle bir kanama olmadı,acaba diyorum hemen.Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim,sevgiler
Duphalac ben de kullanmistim hatta gebeligim de de kullandim. Su asamada gebelik belirtileri arama canim, pozitif dusun, hormonlarin etkisi ile duygularinda dalgalanmalarin olmasi cok normal. Kanama herkeste olmuyor, ben de olmamisti, bu bir kistas degil. En guzeli zor da olsa gebelik testini yapacagin gunu beklemek, bol bol su icmek, dua etmek ve bol bol da pozitif dusunmek.
Tesekkurler yanitlarin icin. Evet haklisin, Cinliler bu isi biliyor. Fakat tadi bu kadar mi igrenc olur, hic bir sekilde tarifi yok. Akapunktur denedim ben de, fakat o kadar stres veriyorki bana, saclarim diken diken kalkiyorum. Yani aslinda igneler batarken degilde, tam yerine oturunca oyle rahatsiz elektrikli bir aci oluyor ki.. Ayni sey, doktor igneyi oynatinca da oluyor. Internette bazi vucutlarin daha fazla hissettigini, bazilarinin ise hic hissetmedigini yaziyor. Bilmiyorum artik bu Cinli doktorun ne kadar isinin ehli oldugunu...
Baska hastaneleri tavsiye ettiler -mesela Bahceci veya Istanbul Cerrahi falan, ama ilk defa Memorial'a dikkat edecegim. Onemli olan bizim yas grubumuzun basari oranlari. Zamani gelince doktoru da sorarim. Vucudumu 2-3 ay dinlendirmem gerekiyor zaten. Aslinda icimden bir ses, ciddi spor yapmam ve BMI'i asagi cekmem gerektigini, ondan sonra vucudumun daha mutlu ve hazir olacagini soyluyor.
Akapunkturun sende oyle tepki uyandirmasina uzuldum ama seni geren birseye devam etmemek daha iyi...Zaten sporla aran iyi anladigim kadariyla, kan akisinin iyi olmasini bu yolla da rahatlikla saglayabilirsin. Evet, Memorial'den sonra Bahcecide benim nezdimde ikinci sirada, hatta ben bircok kan ve hormon testini orada yaptirmistim. Memorial'da bizim yas grubunun gebelik orani yuksek, benim tedavim esnasinda (ben Atasehirde yaptirmistim) doktorum o donemde cok ileri yas gebeligi elde ettiklerini hatta bir tanesinin 45 yasinda oldugunu soylemisti, ben de icimden dua etmistim ben de o kervana katilmak icin... Cok sukur 41 yasinda kizima kavustum, darisi bu yola baskoyan tum anne adaylarina...
merhaba arkadşlar burayıyeni gördüm bede bieyler yazyım dedim biraz kendimden bahsdim 3 defa aşılama 2defa tüp denedik ve birçok tedavi ama maalesef hiç biey yok o kdar moralim bozuk ki anlatamam ben den sonra evlnenler 2. 3. lerini yapıyorlar vallahi çıldıracam dayanamıyorm artık Allahım bana ve üm istyelerede versin iki ay önce miyom amelyatı oldum ondan önce polip vardı alındı tabi bunlar çok ilaç kllanmdan kaynklandığını düşünüyorm yani bebek olsun diye herşeyi ypyoruz evleneli 7 yıl oldu şimdi son bikez daha tüp bebek deneyecez nolur bana dua edin canım çok sıkılıyor RABBİM tüm isteyenlere versin
Hosgeldin! Etrafindaki insanlarin kac tane cocugu oldu diye bence hic de moralini bozma, benim bebegim de yakinda gelecek diye dusun canim. Dr.lar ne oneriyorlar, spermlerde mi sorun, yumurtalarda mi? Yoksa aciklanamayan grup mu? Miyomlarin tedavi oncesi alinmasi cok daha iyi cunku benim bir ikiz gebeligimde alinan hormonlarla miyomlarda tavan yapmis ve o gebelik feci bir dusukle sonuclanmisti. Herkeste boyle birsey olacak diye kaide yok ama miyomsuz, sorunsuz baslamak en iyisi diye dusunuyorum. Hangi merkezdesin, lab. nasil en son ileri teknoloji kullaniliyor mu, doktorun isin ehli mi?
tabii kimse senin bizim çocuklar ile ilgili yorum yapmanı beklemiyor. belki sizin için sinir bozucudur anne olmuş bizler bir yandan bebekler konusunda sohbet ederken bir yandan da hamile kalmaya çalışanlara deneyimlerimizi aktarıyoruz. ben bir fikrim olan okuduğum her kişiye cevap verdiğim için bu yazdığını üstüme almıyorum. niyetim seni kızdırmak değil. gitmek yerine kalıp hem kendin hakkında hem de diğer çabalayan arkadaşlar hakkında daha çok paylaşımda bulunursan seviniriz.İlgili olmazmiyim 5 gozle okuyorum her cevabi. Yorum da yapiyorum ama bilmedigim seylere de yazamiyorum. Mesela uyku duzeni ile ilgili yada dis cikarma sorunlari. Sitem ettigim icin kusura bakmayin ama kaybolmus durumdayim.
istanbul cerrahiye gitme. şu an çok uzman bir ekip yok. labaratuarı da eh işte. bahçeciye de gitme. ekip ve labaratuar iyi ama memorial kadar değil. gerçekten çok iyi bir ekip ve çok çok iyi bir labaratuarları var. gittiğinde hemen tüp yapalım diye atlamıyorlar. seni ve daha önceki tedavilerini inceleyip tüpten önce yapılacak bir tedavi varsa önce ona yöneliyorlar. çoğu yere göre pahalı ama biz yaştakilerin de yanlış tedavilerle kaybedecek zamanı yok.Tesekkurler yanitlarin icin. Evet haklisin, Cinliler bu isi biliyor. Fakat tadi bu kadar mi igrenc olur, hic bir sekilde tarifi yok. Akapunktur denedim ben de, fakat o kadar stres veriyorki bana, saclarim diken diken kalkiyorum. Yani aslinda igneler batarken degilde, tam yerine oturunca oyle rahatsiz elektrikli bir aci oluyor ki.. Ayni sey, doktor igneyi oynatinca da oluyor. Internette bazi vucutlarin daha fazla hissettigini, bazilarinin ise hic hissetmedigini yaziyor. Bilmiyorum artik bu Cinli doktorun ne kadar isinin ehli oldugunu...
Baska hastaneleri tavsiye ettiler -mesela Bahceci veya Istanbul Cerrahi falan, ama ilk defa Memorial'a dikkat edecegim. Onemli olan bizim yas grubumuzun basari oranlari. Zamani gelince doktoru da sorarim. Vucudumu 2-3 ay dinlendirmem gerekiyor zaten. Aslinda icimden bir ses, ciddi spor yapmam ve BMI'i asagi cekmem gerektigini, ondan sonra vucudumun daha mutlu ve hazir olacagini soyluyor.
merhaba arkadşlar burayıyeni gördüm bede bieyler yazyım dedim biraz kendimden bahsdim 3 defa aşılama 2defa tüp denedik ve birçok tedavi ama maalesef hiç biey yok o kdar moralim bozuk ki anlatamam ben den sonra evlnenler 2. 3. lerini yapıyorlar vallahi çıldıracam dayanamıyorm artık Allahım bana ve üm istyelerede versin iki ay önce miyom amelyatı oldum ondan önce polip vardı alındı tabi bunlar çok ilaç kllanmdan kaynklandığını düşünüyorm yani bebek olsun diye herşeyi ypyoruz evleneli 7 yıl oldu şimdi son bikez daha tüp bebek deneyecez nolur bana dua edin canım çok sıkılıyor RABBİM tüm isteyenlere versin
Herkese günaydın,
Umarım burada bana fikir verecek birileri olurBu topiğe bugün girdim, moralim çok bozuk ve iyi tecrübeler duymaya ihtiyacım var.
37 yaşında 4,5 yıllık evliyim.
2009 yılında doğal yolla hamile kaldım. 8. haftada bebekte kalp atışı alınamadı, 9. haftada kürtaj olmak zorunda kaldım. 8 ay korunduktan sonra çocuk istediğimiz için yeniden çalışmalara başladık.
1 sene boyunca denemelere devam ettik fakat bir türlü yeniden gebe kalamadım. Bu 1 yıllık sürede tüm hormon tahlillerimi, rahim filmimi ve diğer tüm testleri yaptırdık. Eşimde 2 defa spermiyogram testi yaptırdı. Sonuç herşey normaldi. Sebepsiz infertilite dedi doktorumuz. Tüp bebek konusunda uzman bir doktora başvurmamızı söyledi, bizde öyle yaptık.
2011 Eylül ve Ekim aylarında klomen kullandım.
2011 Kasım ayında aşılama
2011 Aralık ayında tüp bebek yaptık. Tedavi sonucunda 3 yumurta verdim 2'si 1.kalite dedi doktorumuz. 2 adet emriyo transfer edildi maalesef hepsi olumsuz.
Şuan dinlenme aşamasındayım sözüm ona ama belki doğal yolla tekrar hamile kalabilirim diye bir sürü bitki kullanıyorum. Bu arada 2011 Nisan ayında fsh değerim 5,3 çıkmıştı. Dün tekrar baktırayım dedim değer 25,5 olarak çıktı ve feci bir şekilde panikledim. Doktorum hiç beklemeden acilen yeniden tüp bebek yapılması gerekiyor dedi. Oysa ben Nisan-Mayıs ayına kadar bekleyip sonra yeniden denemeyi düşünüyordum. Şuan kafam ciddi bir şekilde karışmış durumda.
Bu arada alternatif tıptan yararlanmaya başladım.
Benim kullandıklarım;
Bal+çörekotu+tarçın karışımı olan macun kullanıyorum. Ayrıca incir kürünü yapıyorum. İlave olarak kestane balı ile kırmızı kore ginsengi karıştırıp yiyorum. Arı sütünü sabahları alıyorum. Tabi son olarak folik asit kullanıyorum.
Hayıt Ekstraktı var, onuda almalı mıyım? fsh değerini düşürdüğünü okumuştum bir topikte. Birde şimdi bu değere göre ben menopoza mı giriyorum acaba?
Eşimde yine kendisi için özel olarak hazırlanmış bir macun yiyor ayrıca keçiboynuzu kürü yapıyoruz.
Kafam çok karıştı arkadaşlar, bana önerisi olan var mı aranızda?
Herkese günaydın,
Umarım burada bana fikir verecek birileri olurBu topiğe bugün girdim, moralim çok bozuk ve iyi tecrübeler duymaya ihtiyacım var.
37 yaşında 4,5 yıllık evliyim.
2009 yılında doğal yolla hamile kaldım. 8. haftada bebekte kalp atışı alınamadı, 9. haftada kürtaj olmak zorunda kaldım. 8 ay korunduktan sonra çocuk istediğimiz için yeniden çalışmalara başladık.
1 sene boyunca denemelere devam ettik fakat bir türlü yeniden gebe kalamadım. Bu 1 yıllık sürede tüm hormon tahlillerimi, rahim filmimi ve diğer tüm testleri yaptırdık. Eşimde 2 defa spermiyogram testi yaptırdı. Sonuç herşey normaldi. Sebepsiz infertilite dedi doktorumuz. Tüp bebek konusunda uzman bir doktora başvurmamızı söyledi, bizde öyle yaptık.
2011 Eylül ve Ekim aylarında klomen kullandım.
2011 Kasım ayında aşılama
2011 Aralık ayında tüp bebek yaptık. Tedavi sonucunda 3 yumurta verdim 2'si 1.kalite dedi doktorumuz. 2 adet emriyo transfer edildi maalesef hepsi olumsuz.
Şuan dinlenme aşamasındayım sözüm ona ama belki doğal yolla tekrar hamile kalabilirim diye bir sürü bitki kullanıyorum. Bu arada 2011 Nisan ayında fsh değerim 5,3 çıkmıştı. Dün tekrar baktırayım dedim değer 25,5 olarak çıktı ve feci bir şekilde panikledim. Doktorum hiç beklemeden acilen yeniden tüp bebek yapılması gerekiyor dedi. Oysa ben Nisan-Mayıs ayına kadar bekleyip sonra yeniden denemeyi düşünüyordum. Şuan kafam ciddi bir şekilde karışmış durumda.
Bu arada alternatif tıptan yararlanmaya başladım.
Benim kullandıklarım;
Bal+çörekotu+tarçın karışımı olan macun kullanıyorum. Ayrıca incir kürünü yapıyorum. İlave olarak kestane balı ile kırmızı kore ginsengi karıştırıp yiyorum. Arı sütünü sabahları alıyorum. Tabi son olarak folik asit kullanıyorum.
Hayıt Ekstraktı var, onuda almalı mıyım? fsh değerini düşürdüğünü okumuştum bir topikte. Birde şimdi bu değere göre ben menopoza mı giriyorum acaba?
Eşimde yine kendisi için özel olarak hazırlanmış bir macun yiyor ayrıca keçiboynuzu kürü yapıyoruz.
Kafam çok karıştı arkadaşlar, bana önerisi olan var mı aranızda?
merhaba. fsh yaşına göre oldukça yüksek. zaten tüpte de yaşına göre az yumurta toplanmış. ben de hemen ilk adetten itibaren tüp yaptırmak için hastaneye gitmeni öneririm. ve istanbul da ise direkt memorial derim. ileri yaş konusunda en başarılı hastane ve labaratuarları gerçekten çok iyi. yalnız bana 20 fsh üstüne tüp veya aşılama yapmıyoruz demişlerdi. ama ümitsizliğe kapılma 25 olan fsh bir sonraki ay 15 olabiliyor. hayıt tohumunu hemen kullanmaya başla. hormon düzenlemede ciddi yararları var. zararı yok. bir de aktardan buğday çimi (wheat grass) bulabilirsen alıp günde 5000 mg civarı kullanmaya başlayabilirsin. bunun da fsh düzenlemede ve vücuttaki toksinleri atmada faydalı olduğu söyleniyor. ben hepsini kullandım hangisinin neye faydası oldu bilmiyorum ama fsh ve e2 düşmüştü.
Sevgili deniz bulut,
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, peki memorial den kimi öneriyorsun? memorial ile ilgili hiç bir bilgim yok çünkü..
Bu arada 2011 mayıs ayında AHM sonucum 0,160 çıkmuş bu ne demek biliyor musun? O zaman doktoum bana normal demişti, şimdi tereddüt ettim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?