38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Ben buraya ilk defa yazıyorum. Ekim 1970 doğumluyum. İzmir'de yaşıyorum. İlk çocuklarımı 22 ve 23 yaşlarında normal yolla kaldım ve normal doğumla doğurdum. Yeni eşimden 37 yaşında tekrar hamile kaldım ama şartlar uygun değildi, kalbi atmakta olan bebeği aldırdım maalesef( Sandım ki, her an hamile kalabilirim( Bebeğe karar verdik ve Nisan 2010 tarihinden itibaren 8 ay doğal yolla hamile kalmaya çalıştım ama olmadı. Aşılamaya karar verdik. 2011 ocakta Fsf, lh ve estradiol çok normal çıkıyordu ama çok kilom ve miyomlarım vardı. Ocak 2011 tarihinde aşılamayla ilk seferde hamile kaldım ama boş gebelikti, kürtaj oldum. Mayıs 2011 de klomen+çatlatma iğnesi ile tekrar hamile kaldım, bebek göründü ama kalbi hiç atmadı, kürtaj oldum. Eylül 2011 tarihinde kendiliğimden doğal yolla hamile kaldım, bebek göründü ama kalbi hiç atmadı, kürtaj oldum, son gebeliğimde yapılan genetik incelemede kromozom bozukluğu tespit edildi bebekte. Kısaca 2011 yılında 3 gebelik ve 3 kürtaj yaşadım. Halen çok kiloluyum ve halen miyomlarım var. Vazgeçsem ileride pişman olurmuyum diye düşünüp duruyorum, ayrıca eşimin hiç çocuğu yok ve çocuk istediğini söylemese de biliyorum. Geçen seneki kürtajlarımdan da anladım ki, kromozom bozukluğu bu yaşta başımızdaki en büyük sorun, düşüklerin de en önemli sebebi. PGT yöntemi ile gebelik üzerine araştırma yapıyorum. İçinizde PGT ile kalan yada kaldığını bildiğiniz varsa bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler. Sevgiler.

slm maiumut..nasilsin canim..tadaviye basliycanmi allah zin verirse insallahh..

toana kuzum çok isityorum ama biliyorsun bütün şartlarımın bir araya gelmesi gerek başlamam için.sanki bira pürüz var en kötüsü yine yapıp donduracam.elimden başka bişey gelmiyor.rabbim hayırlı bir yol göstersin bana.

inşaAllah sen iyisindir canım ne olur kendini kasma rahat ol inanıyorum her şey iyi gideck.ilk kontrolde bize daha güzel haber vereceksin.

Canim ben Almanya Frankfurt'ta yasiyorum, burda tüp bebek yaptirmayi zaten pek istemiyordum, ve burdaki arakdaslarin yorumlarindanda
anladimki en iyisi türkiye'de yaptirmak. Sen nerde yaptirdin, hep memorial tavsiye ediliyor okudugum kadariyla.
Ben doktorumdan da pek memnun degilim, hic dogru dürüst ilgilenmiyor, soru soruyorum alayci cevap veriyor, sinir oldum. Herseyin normal
bir sorun yok deyip gecistiriyor hep.

Canim senin icin cok sevindim, insallah bebegin SIMSIKI tutunur sana ve hayirlisiyla alirsin onu kucagina. Ben buraya girdikten beri
cok pozitif düsünmeye basladim, herkes cok güzel moral veriyor burda.

sinem hoş geldin canım bence eşinin kromozom testlerini yaptırın çünkü ilk hamileliklerinde sorun olmamış.pgt yaptırıp hamile kalan olmuştur tabi.

örneğin bir çocuğu hasta olan aileler onu tedavi ettirmek için bir başka çocuk yapıyorlar ve bu bebeğin hastalığı taşıyıp taşımadığını anlamak için pgt yaptırıyorlar.bu şekilde ikinci bebeği yapan bir çok aile var.rabbim sanada kolay bir göstersin canım.

İyi geceler herkese.Maicim sana canlı canlı selamlar ve iyi geceler diliyorum tatlım.
Hekesler iyidirler umarım.Bu akşam üstü döndük evimize çoook şükür.Ayyyy çok uzak kaldım kimbilir okuncak ne çok sayfa vardır ama bu gece zor.Şöyle bi bakıp kaçıcam .Kızlar anlatacak bi sürü şey var size.İçinde bebek hamilelik vs yok ama insana ve yaşama dair bi dünya şey gözlemledim döndüm.Ben her tatil dönüşü milletin kafasını şişiririm hazırlıklı olun biraz dinleneyim sizide kafa yapıcam söyliim.Hepinizi öpüyorum iyi geceler...

Teşekkürler, hoşbulduk canım..bence benim yaşadıklarım yaştan dolayı, yaşlanan yumurtalarım dolayısıyla oluyor..ilk çocuklarımda çok gençtim tabii, böyle bir sorun yaşamadım ama yaş 41 olunca zaten yumurtaların yarısı kromozom bozukluğuna uğruyormuş diyorlar..37 yaşında ikinci eşimden de kaldım ben hamile, kalbi bile atmaya başlamıştı ama aldırmak zorunda kalmıştım..dolaysıyla bu yaşlarda gerçekten zormuş bu işler. iyi dileklerin için çok teşekkür ederim..

Merhaba arkadas, bende almanyadan nrw den, ve bende tr de tedavi oldum..sana en cok bahceci fulya tüp bebek merkezini ve orada dr. halit firat erden veya dr. bora bey i tavsiye ederim. harika doktorlar, harika bir merkez!

merhaba
maşallah sen de benim gibi oldukça doğurgan yapıdasın. 40 yaşından sonra hamile kalmak zor ama sen kalabilmişsin. evet kromozom bozukluğu da olabiliyor ama sende çok fazla olmuş. her zaman her şeyin nedeni yaş olmayabilir. ben de 41-43 arası hamile kalamamanın nedenini yaş sanmıştım halbuki eşimin spermleri bu dönemde kullandığı anti depresanlar nedeniyle çok bozulmuş. ilacı kestikten 2 ay sonra doğal hamile kaldım. ben de bir doktora görünmenizi ve öncelikle eşinin genetik analizini yaptırmanızı önereceğim. eğer herşey normal çıkarsa sonra işleri çabuklaştırmak için tüp de deneyebilirsiniz. pgt ileri yaşda oldukça zor bir seçenek. bunu deneyecek kadar çok yumurta olması ve bunların da bu aşamaya kadar yaşayabilmesi gerekli. yani 40 sonrası pgt pek denenen bir yol değil.

Son düzenleme:
Bu sabah doktora gıttım maalesef 2 yumurtam tek yumurtaya dusmus ama tek yumurtam 18,7mm olmuş guzel gozukuyor dedı doktorum.
Carsamba alacaklar ınsallah mucızem olacak o tek yumosum.. Pozıtıf dusunup stress olmamaya calısıyorum. Tabı ne kadar becerebılırsem.

zor bır hafta olacak benım ıcın dualarınızı eksık etmeyın benden..
sevgıler

bu arada doktorum 69 dogumlu bır hastasından dun 15 tane yumurta toplamıs ve 10 tanesı dollenmıs:) Kurban oldugum Allahım ısteyen herkese bu bollukta yumurta versın...

lenova71..canim tedavin hayirli olsun canim benim hepimiz bir sperm ve bir yumurtadan olmamismiyiz,rabbim ol dedikten sonra sana o birtane yumosun evlat olucak..diliyorum insallah rabbim rast getirsin seninde burdaki bebek isteyen butun arkadaslariminda yuzu gulsun...

alkan..hosgeldin ozlettin kendini ben yanlismi hatirliyorum senin dr da randevun ayin 11 nde deyilmiydi..yanlis anlamadim deyilmi buyuk ihtimal hastaneden dondun ve yazdin insallah hayirli haberlerle gelmissindir..merakla bekliyoruz haberlerini ..hayirlisiyla insallahh..

maiumutcum..hakkina hayirlisi bebekim..her sabirda bir hayir vardir..olsun sen dondur yumoslarini onlar zamanini bekliyor annesii..

hepimiz tek yumurta ve tek spermden olduk.dilerim tek yumurtan tek bebek olarak sana döner.bol şanslar.

Benim hep aklimda olan birsey vardi. Diyelim ki 15 tane embron oldu yada 10 tane. 2 tanesini koydular biri tuttu veya ikisi tuttu. Sonra geriye kalan 8 taneyi ne yapacaksin? Donasyon olamadigina gore maalesef oldurecekler onlari. Yazik dedil mi, uzulmezmisin onlar icin? İnsallah bir tane embryon olsun o da bebek olsun icin rahat olsun.
İNSALLAAAAAAH.....

lenova bazısının tek yumurtası olur tutar bazısının çok yumurtası olur tutmaz. kısaca hiç belli olmaz, sonunda olan bebekler de tek yumurtadan oluyor. hayırlısı canım

10 tane başta döllenenler. sayı çok olsun diye 5. güne kadar bekliyorlar en kalitelileri koyalım diye. hepsi bu güne varamıyor. yine de varım 2 tanenin üstüne yaşayan olursa 3 seneliğine donduruyorlar böylece hazırda şansın da oluyor. olsun da 10 taneden olsun bir taneden olsun sonuçta rabbim isteyen herkese versin

Ben yeni üye oldum
Üç gündür bu sitede hamilelik, menopoz, yumurta rezervinin azlığı gb.
Yaşım 45 yaşadığım bir takım olaylardan ve üzüntüden adetten kesildim. Uzun süre bekledim doktara gittim rahim duvarımın ince olduğunu adeti söktüreceğini söyledi. ilaç verdi kullandım Österojenime baktı yükselmişti. 1.5 senelik evliyim çocuk düşünüyorum. Doktor yumurta yaş itibarıyla zayıf olur başka kadın yumurtasıyla tüp bebek yapalım dedi ben ve eşim kabul etmedik. Bu yaştazor olduğunu biliyorum bilgisi olanlar yardımcı olabilirlermi.

Hepinize teşekkür ediyorum kızlar
Doktorumda aynı sizler gıbı dedı 15 yumurta toplanıyor hıc bırı kalıtelı olmuyor veya hamıle kalınmıyor. ama bazen tek yumurta ile mucıze bebek geliyor.. yanı Allah ol derse mucızem olacaktır. Olmazsa tabi ki üzüleceğim.. ama kaderimize de razı olmalıyız sanırım.
bu arada 2 ay dhea ıcmıstım gunde 3 tane yumurta cogaltmadıgı kesınde umarım o tek yumurtamın kalıtesı super yapar:).. umarım kolum kanadım kırılmaz.
ıyı aksamlar

lenovammmmmmm COK SEVINDIMMM o tek yumurtan bebis olacak sanaaa buna inan,nasilsiniz kizlar ben cok iyiyim full calisiyorum valla bu arada acaip bel agrim var ara sirada kasik vardi ama o kesildi adetim gelmek uzere ama hic bir belirtim yok,bu arada yarin dr var asilama icin kagitlari imzaliyacagiz bakalim ne olacaak belkide bir mucize olucak kendi kendine gelmis olacak benim kucuk <DUAM> valla olursa olcak olmazsada herseyde bir hayir vardir diyecegiz ne yapalimm herkes iyii degilmii denizimm maim alkanim lenovam hayatkavunicim cansimm alabamam ve adini unuttuklarim varsa hepinizi optumm

merhaba Deniz,
haklı olabilirsin pgt konusunda, zira çok fazla yumurta gelişmiyormuş bu yaşlarda ama göz göre göre de düşükle sonuçlanacak tüp bebek olayına girmek istemiyorum..en güzeli sanırım klomen+çatlatma iğnesi ike bir müddet daha devam etmek ama bigün bi bakıcam olanlar da bitmiş diye korkuyorum bu seferde..velhasıl her açıdan zorlu bir olay bizim için:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…